Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 19. forduló - Túl a csúcson

2009.01.22. 09:30 pancho_sanza

Már el is dőlt volna? Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a félidőre felépített előny ledolgozhatatlan a hátralévő tizenkilenc mérkőzésen. Egyébként is mennyit ér az újabb pontrekord? Meghatározhatja egy csapat szereplését az elnökének személye? Két mérkőzés után kijelenthető, hogy a legjobb téli igazolás a Racing csapatához köthető? Valóban szüksége van a Barcelonának Lahmra? Na és a Real Madridnak újabb holland csatárra? Van összefüggés Vadócz Krisztián meglepően sok őszi szereplése és csapatának helyezése között? Egy év alatt mitől lett kiesőjelöltből rettegett ellenfél az Athletic? Megmenekülhet a Mallorca és az Espanyol? Bennmarad mindhárom újonc? Kérdések válasz nélkül. Félidőhöz érkeztünk és miután az egész őszi szezon a Barcelona menetelésétől volt hangos, így velük célszerű kezdeni.

Egy éve minden mérkőzés előtt a katalánok  feltámadását jövendöltük, aztán valahogy ez nem következett be. Idén minden mérkőzésen a katalánok kipukkadását várjuk, aztán valahogy megint csak nem akar bekövetkezni. Nem tudni pontosan meddig fog tartani és milyen trófeákat eredményez majd a mostani sorozat, de jelenleg nincs olyan spanyol csapat, amelyik megállíthatná a Barcelona menetelését. Mindez azért érdekes, mert nagyjából már minden edző ismeri a taktikát, sőt az ellenszert is, de a tökéletes kivitelezéshez jóval több kellene, mint amennyi jelenleg bármelyik közvetlen riválistól kitelik. A szerzett ötven pont teljesen megérdemelt és egyáltalán nem túlzó. Talán nem véletlen, hogy a döntő pillanatokban mindig a katalán csapat játékosai tudják a győzelemhez szükséges extrát pályára varázsolni. Kikapni elvétve és legfeljebb a Bajnokok Ligájában fognak, a spanyol kupát simán behúzhatják, elvégre már az is csodával határos lenne, ha normális ellenfél kerülne az útjukba. Vagy valamivel összeszedettebb, mint a - Sevilla által - kiöütésre alaposan előkészített Deportivo. Természetesen ez legyen a galíciaiak problémája és semmiképpen nem kisebbíti a Barcelona érdemeit. Különösen a játékosokét nem. (Barcelona – Deportivo 5-0) Akik legalább szerények mostanában. Okkal vagy ok nélkül? Nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy nincs olyan kétmeccses győzelmi sorozat, amelyik után ne ábrándozna valamelyik fővárosi focistautánzat Bajnokok Ligája döntőről és bajnoki címről. Természetesen a Real Madrid játékosairól beszélünk, akik közül most éppen Higuaín mondta meg a tutit. Mindezt azután, hogy egy lecsúszott Robben lövésnek köszönhetően ismét parádés gólt ért el. Az optimizmusa ettől még érthetetlen, hiszen neki kellene legjobban tudnia, hogy Huntelaar nem kizárólag van Nistelrooy helyére érkezett, hanem az övére is. Az igazolások egyébként beválni látszanak, hiszen az elsődleges cél, hogy többen legyenek, már meg is valósult. Jobbak nem sokkal lettek, amit jól jelez, hogy egyedül Sergio Ramos emlékeztetett támadófeladatokkal megbízott középpályásra. Számukra az egyetlen pozitívum, hogy az új elnök személye kellően komoly nyomás alá helyezte a bírói kart, míg Calderon uralkodása idején ez nem feltétlenül volt így. Már az első mérkőzésen is látszot, hogy a tizenhatoson belül elkövetett nyakazásért sem jár büntető. Inkább sárga lap. Színészkedésért. Mérkőzést persze így is lehet nyerni, de bajnokságot nem nagyon. Hogy a Bajnokok Ligájáról ne is beszéljünk. (R Madrid – Osasuna 3-1)

Ha az Osasuna az utolsó fordulóban szenved hasonlóképpen vereséget, akkor valószínűleg sokkal nagyobb visszhangja lenne a bírói tévedéseknek. Így is volt, de ettől még ugyanúgy a tabella alján szerepel Vadócz Krisztián csapata. Ráadásul hiú ábránd azt gondolni, hogy meredek állásnál nem próbálkozik többet a címvédő, ami már a lövések minőségétől függetlenül is sikerrel kecsegtet a pamplonai kapus ellen. Arról ne is beszéljünk, hogy gólt szerezni - még büntetőből is - csak elvétve képesek az Osasuna támadói. Mindezek függvényében azt kell mondanunk, hogy megmenekülni nem igazán vagy csak valami kenőpénz csoda folytán tud a liga egyetlen magyarját foglalkoztató csapat. Ehhez nem elég a legkönnyebb falatnak látszó Espanyolt és Mallorcát megelőzniük, de még a Recrét vagy a Numanciát is utol kellene érniük. A katalánok és  szigetlakók formáját látva, előbbi még nem is annyira elképzelhetetlen, de utóbbi már sokkal keményebb dió. A katalán kiscsapat vagy a szigetlakók ellen még a kitelepülő német nyugdíjasok válogatottja is eredményes lenne. Mallorcán a kiárusítás egyszerű következményét tapasztalhatjuk meg, míg az Espanyolnál komoly szakmai problémákat. Azt nem tudjuk eldönteni, hogy vásárolni, vagy egy jó edzőt keríteni nehezebb, de Tamudóék utoljára Valverde alatt működtek normálisan, de végül a fiatal mester is elveszítette a fonalat. (Málaga – Espanyol 4-0) Az idei szezon legnagyobb csalódása azonban mégis az a Villarreal, amelyik egyedül az Atléticot tudta maga mögé utasítani a riválisai közül. Szeptemberben még azt gondoltuk, hogy a legkomolyabb támadókapacitás Manuel Pellegrini rendelkezésére áll. Tévedtünk. Rossi, Nihat, Llorente többet voltak sérültek, mint ahányszor nem. Franco az idei évben végleg eljátszotta minden lehetőségét arra, hogy valaha komolyan számoljanak vele. Altidore pedig roppant idegenül mozgott az amerikaihoz képest egyáltalán nem sablonos focikultúrától övezve. Malouda vagy egy rendszeresen játszó Nihat úgy hiányzik, mint éhezőnek egy falat kenyér. (Villarreal - Mallorca 2-0) Van ahol öt csatár is kevés és akad olyan csapat is, ahol három és fél is sok. Ezért aztán nem éppen fájó szívvel váltak meg Zigictől Valenciában. Ha Villa nem sérül le, akkor Morientesnek sem marad sok lehetősége, ezért is meglepő, hogy most mindkettejüket - és a fél vagy hátravont csatárként játszó Matát is – a pályán találta a kezdősípszó. Nincs ezen semmi meglepő, hiszen egyszer Unai Emery is megkockáztathatja, hogy az Albelda, Manuel Fernandes és Baraja labdaszerző és bérgyilkos hármast megbontotta Morientes kedvéért. A húzás bejött, mivel mindkét támadó góllal hálálta meg a bizalmat, miközben a középpálya remekül szűrt. Az már más kérdés, hogy a Maduróval és Angulóval megtámogatott védelem nem igazán tudott reagálni az ellenfél pontrúgásaira és végül a győzelem is elúszott, amikor Fernandes nem teljesen fölöslegesen szabálytalankodott büntetőt érően. Azt nem gondolta, hogy onnan ki lehet hagyni. (Athletic – Valencia 3-2)

Kínkeservesen kiharcolt győzelem iskolapéldájának tekinthető, amit a Sevilla művelt. A Numancia mindössze a mérkőzés negyedében tartott igényt a labdára.  A nagylelkű lemondást a kapura lövések mellőzésével honorálta a hazai csapat. Erejüket jól jelzi, hogy még egy előzmény nélküli góllal is simán versenyben vannak a második helyért. (Sevilla - Numancia 1-0) Az Atlético egyelőre még távol áll a dobogótól, de az optimizmus most korántsem olyan mértékű, mint három hónappal ezelőtt volt. Azóta sokan dolgoztak rajta, hogy egy kicsit letörjék a piros-fehérek önbizalmát. Különösen a Barcelona volt elemében, de még az akkoriban mindenkitől kikapó Real Madridba is sikerült lelket önteniük. Az Almería elleni döntetlen ezért is remek eredmény. Meg azért, mert éppen egy nehezen emészthető kupakiesésen vannak túl. (Almería - Atlético 1-1) Jó példa. Lehet ez kellett volna tavaly a Zaragozának is. A Betis szerencséje, hogy Sergio Garcia már ismeri a kiesés nem éppen felszabadító érzését, így időben gondoskodott arról, hogy ne legyen túl csekély különbség a sevillai zöld-fehérek és a kiesőzóna között. Ehhez gyönyörűen asszisztált az egész hazai csapat, amelyik nagyjából három meccsen semmisé tette a megsüvegelendő késő őszi teljesítményét. (Valladolid – Betis 1-3) Zigic lesz a tél igazolása. Két mérkőzésből kiindulva mindenképpen. Nem tudjuk mivel etetik Santanderben, de a Valenciában nem nagyon tudtak vele mit kezdeni, s visszatérve a korábbi sikerei helyszínére, ismét tarthatatlan esetlenséggel riogatja az ellenfeleket. (Getafe – Racing 0-1) A Sportingban is egy jugoszláv utódállamból származó csatár tartja a lelket. Általában. Most kétgólos hátrányban rögtön le is kapták a pályáról a horvát Bilicet, hogy a következő mérkőzésen frissen léphessen pályára. A Recreativot persze ez érdekli legkevésbé, mert végre megnyugtató távolságra kerültek a kiesőzónától. Ilyenre meg már nagyon régen (évek óta) nem került sor. (Recreativo - Sporting 2-0)

 

287 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr74894282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drosiii 2009.01.23. 16:19:55

"Akkor ezek alapján, szerinted nem tartozik külön kategóriába a Barca, MU, Pool, Chelsea, illetve a keret erősségét tekintve az Inter? "

Ez természetesen csak idénre értendő. Mint mondottam, a formán múlik illetve a keretek erősségén. Ez nem zárja ki azt, hogy nyáron a Milan/Real bevásárol és jövőre BL-t nyer. Vagy hogy mint most a MU és Juve nagy része sérült.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:21:38

@drosiii:

1. Ezt már megválaszoltam Lencsé.-nek. Kár, hogy szelektíven olvasol.

2. Lehet, hogy a 85. percben pályára lépett Cazorla meg Llorente, de hogy kezdők nem voltak, az bizonyos.

3. Erre is belinkeltem az eredményeket összesítő táblázatot. Az "egyértelmű" talán tényleg túlzó szó. Mondjuk így: szignifikáns, világos.

4. A Sevilla két UEFA-kupát nyert. Akkoriban Európa tíz legjobb csapata között simán ott voltak.

5. Nem értem, két év eredményei alapján miért kellene külön kategóriáról beszélni. Kicsit esélyesebb a BL-nyerésre a Pool, mint a Villarreal, ezt elismerem. De nem külön kategória.

Titi120 2009.01.23. 16:22:08

@Csöncsön:
A játék - és a játékosok minősége, a csapategység erőssége elsősorban az igazán nagy csapatok ellen mutatkozik meg, az igazán nagy csapatok esetében is.

Én se hányhatom a cigánykerekeket örömömben Bayern szurkolóként egész évben arra, hogy milyen jók vagyunk a bajnokságban (nem feltétlenül idén, hanem általánosságban, mondjuk úgy 10-ből nyolcszor:), mert az, hogy igazából, nemzetközileg hol a helyünk, az mindig a BL-ben mutatkozik meg, a Milan, az Inter, az MU meg a Barca ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 16:22:54

Na akkor Bl-t nem mindig a legesélyesebbek nyerik, ahogy 2006-ban vagy tavaly. Emlékezzünk a Porto 2004-es diadalára (Porto-Monaco döntő) vagy a Liverpool 2005-ös győzelmére. A nagy menetelés során bizony sokszor röfögött alattuk a pálya (egyébként pont annyi esélyük volt akkor, mint idén az Atletinak). De 2007-es Milant is öreg fiúk csapatnak csúfolták az anglománok, mielőtt lemosták a Fergie bébiket a San Siroban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:24:50

@drosiii:

Függő beszéd, idézet - megvan?

X azt mondja, az ég zöld. =/= Szerintem az ég zöld.

De mint mondom, kár, hogy szelektíven olvasol. :-))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:26:21

@Titi120:

Így viszont már értelek, köszi.

A Bayernnek ténylegg nem mérce a Bundesliga. A spanyol bajnokság azonban egyértelműen a három topliga között van, és különösen egy Barcelona számára hatalmas a presztízse.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 16:27:34

@popp:

"A nagy menetelés során bizony sokszor röfögött alattuk a pálya (egyébként pont annyi esélyük volt akkor, mint idén az Atletinak)."

Így van, csak ezt a drosiii-félék könnyedén elfelejtik.

Titi120 2009.01.23. 16:31:02

@Csöncsön:
Az a helyzet, hogy az eddig megszokottaktól eltérően idén a Barcelonanak ugyanannyira nem mérce a spanyol bajnokság,mint amennyire a Bayernnek a Bundesliga.

Túl nagy a különbség a katalánok és az üldözőboly között ahhoz, hogy relevánsan meg lehessen ítélni abból a Barca nemzetközi erejét.

Lencse. 2009.01.23. 16:40:17

Ó, mikor jönnek már azok a nyolcaddöntők?? Akkor majd ez a sok ugatás mind érvényét veszti, és valódi csapatok valódi erejével foglalkozhatunk.

Jó, a Barca még mindig nem lesz igazán megméretve. De ha véletlenül kiesnének, akkor valami különösen szélesvásznú smileyt kell kutatnom az interneten. :)

Messi88 2009.01.23. 16:40:54

Csöncsön, sztem hagyd a dolgot. Úgyis igazad van, ezeket meg nem lehet meggyőzni.

Henke 2009.01.23. 16:42:40

tavaly szar volt a barca, 4 közé jutott -könnyű sorsolás, blabla... most jó a barca, akkor amikor a La Liga is erősebb mint tavaly, de ez nem jelent semmit... ??? a BL-lel példálózni azért lehet, mert ott elvileg tényleg a legjobbak vannak. Igazi gladiátorviadal, akkor és ott kell jobbnak lenni, minimális a lehetőség a javításra. No meg persze a mák faktor sorsolással, Riise öngóllal meg egyebek. Azért ne legyünk teljesen elfogultak. aki a BL-ben ott van a legjobb 8 között, annyira szar csapat nem lehet. Szokták mondani, hogy a labda gömbölyű. Egy szerényebb csapat is megleckéztethett egy erősebbet, kupákon ez ki is jön, ezért szeretik sokan a kupákat. Az hogy idén hengerel otthon a Barca, azt jelenti -szubjektív szemlélet ide vagy oda, hogy idén bivalyerősek. Ha kiesnek a BL-ből, jön a hűha, hogy kipukkadt a lufi. Pedig nem. Tényleg jók. Lehet hogy csak a gép nem dobta...

mann: a MU sokkal jobban osztotta be az erejét, mindig is mint a Pool. Ők teljesen odadobják a PL-t a BL-ért. a MU képes mindkét fronton becsülettel teljesíteni. Hát ne utáljunk már valakit azért srácok, mert ismeri a saját képességeit és jól méri fel az erőviszonyokat...

pancho: most nem akarok tipikus madridi felfogással jönni, de ... :) ha akarod kifejtem.

Messi88 2009.01.23. 16:43:56

Henke-nek van igaza, pont

drosiii 2009.01.23. 16:44:33

@Csöncsön: te mondasz mindig ellent magadnak. Esetleg kellő információk hiányában pofázol.("Lehet, hogy a 85. percben pályára lépett Cazorla" - többet játszott pl mint Giggs és Ronaldo együttvéve) Ki lettél javítva erre még inkább belelovallod magad. Amit Titi120 14.10kor írt, abba is csak belekötöttél. Szerinted nem mérce a BL, ellenben mérce az Uefa kupa győzelem. Gratulálok.

@popp: 2007ben azért a Milan döntőbe kerüléséhez kellett egy jó adag szerencse.

halareaal 2009.01.23. 16:47:19

mivel itt max vélemények ütköznek, csak annyit írnék be: hamár csak 3-4 elit csapat van, akik ellen valóban lemérheti magát az ellenfél, mi a lófaszt keres itt az Inter?
tavaly (az akkor ezek szerint top3as - lol) Pooltól kaptak ki, ok. de előtte? én épp a Valenciára és a Villarrealra emlékszem. vagy az idei teljesítményük miatt vannak a legszűkebb elitben? akkor asszem figyelni kell a végelszámolásnál a Panathinaikoszra is. én szimoatizálok az Interrel, nem azért mondom, csak arra próbálok rávilágítani, hogy ordas baromságok hangzottak itt el.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 16:47:38

@Titi120: Lehet, hogy igazad van a Barca és a többi csapat különbségével kapcsolatban, de a német összehasonlítás mégis sánta. Egyszerűen számításon kívül hagyja azt az aprócska tényt, hogy a Barcán kívül még három spanyol csapat ott van a Bl legjobb tizenhat csapata között és ha ezeknél a csapatoknál sokkal jobb a Barca az csak sugall valamit a csapat nemzetközi erejéről.

Azért is teoretikusak ezek az összehasonlítások, mert minden meccs más és más (gignagy közhely mégis annyian elfelejtik ezt itt).

Olyan is előfordult, hogy a bajnokságban szenvedő csapat a Bl-ben villant, akár 2007-e Milan, a 2005-ös 'Pool vagy a 2000-es Real.

drosiii 2009.01.23. 16:51:46

@Henke: Azért kicsit helyesbítenék: Lehet, hogy szar formában voltak, de a keretük így is volt olyan erős mint idén: Ronaldinho/Deco/Zambrotta helyett Dani Alves/Keita/Hleb. Továbbá legjobb nyolcba be lehet kerülni egy könnyebb csoporttal, vagy töketlenkedéssel, mint az idei Famagusta példája is mutatja. Nem véletlenül az elődöntőket sorolta fel valaki. Legjobb 8ba/4be jutni folyamatosan azért az már jelent valamit. És pont, hogy erre csak az 'elit' klubok képesek (igaz náluk is becsúszhat egy-egy rosszabbul sikerült szezon).

halareaal 2009.01.23. 16:54:24

ja meg az ilyenek a kedvencem, h "az utóbbi 1-2 évben a Real meg a tübbiek egy szinttel lejjebb voltak". majd köv mondat, de akár meg is szorongathatják a BARCÁT 1-1 meccsen.

halareaal 2009.01.23. 16:57:03

"2007ben azért a Milan döntőbe kerüléséhez kellett egy jó adag szerencse."

ez igaz, de azt ennek ellenére sztem senki sem vitatja el, hogy jóval erősebb csapat, mint a Lille. a többiek ellen sima volt.

Henke 2009.01.23. 17:00:58

@drosiii: a Barca keretösszehasonlítással egyetértek. A két keret ereje közt alig van különbség. A két és közt sztem egy edzőnyi különbség van. Pufinyuszi, Deco -Henry jobb formában van mint tavaly, Keita és Touré is helyettesíti a tavaly leengedett Decot, Zambrottától azért jobb Daniel. No de ez tényleg lényegtelen. Folyamatos jó teljesítmény azért igen embert próbáló. Ez előtt is le a kalappal. De a másik, a BL hogy akkor és ott lenni - mind a kettő a nagyok legfőbb erőnyeit veszi igénybe. Kitartás/koncentráció. De azért a Barcát nem szeretném egy "rekordbajnok" Bayernhez, és egy Úgyisenyémascudettohanem Interrel összehasonlítani, mert még halareal megreggelizik engem :D a Real a címvédő. De pl a Bayern is nyert ugye BL-t az elmúlt 10ben, az Inter merre járt akkor? Pedig melyik most az erősebb csapat? SZERINTEM az Inter. A hazai vs BL egészen másról szól. Még én is meglepődtem tavaly a mutatott játékon, amikor a Barca kiállt a MU ellen otthon...

de alapvetően egyetértek

Henke 2009.01.23. 17:05:24

@halareaal: persze hogy nem vitatja el, vagy máskülönben egy tudatlan tök, akinek titkon a curling a kedvenc sportja :D Szeritnem aki nem fogadja el hogy egy BL győzelemhez/döntőbejutáshoz szerencse is kell, az olyannyira elfogult valami iránt hogy nem érdemel vitaalapot

bjoe0502 2009.01.23. 17:09:41

sztem a bajnokság arról szól hogy 38 meccsen kiegyensúlyozott legyél...a bl az meg más tészta ott alapjáraton mindig 2 meccsen kell jónap lenni a kieséses rendszerben......amugy ha a haverokkal összeállunk mi is megszoritanánk a mai real-t..:D:D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 17:13:03

@drosiii: ahogy Unitednek is tavaly! Szerencse nélkül nem lehet nagytornát nyerni (újabb ordas közhely).

halareaal 2009.01.23. 17:22:01

@bjoe0502: a Valenciát akkor meg is vernétek:)

Dzsúd Horse 2009.01.23. 17:31:56

@bjoe0502: végre egy poén, a sok gyermekkori BL komplexusos között :-)

bjoe0502 2009.01.23. 17:36:53

reméltem kicsit oldódik a hangulat :D.... azt nem tettem hozzá hogy a bőrgatyósokat edzés nélkül is:D...nálunk is vannak akkora játékosok mint a van bommel:D

Dzsúd Horse 2009.01.23. 17:41:52

@bjoe0502: lol

Egyébként amikor Van Bommel elhagyta a Barcelonát, akkor két egymás követő napon is berúgtam ennek örömére.

bjoe0502 2009.01.23. 17:52:33

@Pesszimista Pista: azt nem értem miért holland kábé valami észak-európai v kanadai favágó stílusa van meg fejszéje:-D

sundin 2009.01.23. 18:04:12

drosii!
Igen, Real Madrid drukker vagyok, 1995. 11. 01. óta. Vagy valami olyasmi. A négy nagy, amit sundin emleget, az a Sevilla, Barca, Real Madrid, Villarreal sorozat a bajnokságban (=Himalája). Itt merül fel bennem a kérdés, hogy mi miről is beszélünk? Ha ilyeneket nem értesz meg. Mondjuk én is mit beszélek az Arsenalról, mikor a Numancia keretét hamarabb elmondom, mint a jelenlegi Arsenal kezdő 11-ét... szép estét mindenkinek.

mickeyknox 2009.01.23. 18:28:46

van aki a spanyol focit szereti jobban, van aki az angolt (lelke rajta). van akinek az a jó foci, amit a barcelona mutat be, van akinek a liverpool jön be (lelke rajta). nincs ezzel semmi baj.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.23. 18:48:08

@Titi120: Az asszony neve is vicces: Nives Celsius.

sporttárs 2009.01.23. 22:07:02

Élmény volt olvasni. :)

Csöncsönről eddig csak Barcelona-fanként hittem, hogy a legszemellenzősebb világon, de most úgy általában is kiderült, és nem kis élmény a rettentő erőfeszítések figyelemmel kísérése, ahogy megpróbáltok érvekkel hatni rá.
Remélem, nem adja fel senki, ugyan reménytelen, de jó! :)))

Én nem tudom, hol a világelit határa, azon kívül, hogy a Barcelona mindenkit megvert már belőle, de mi lenne, ha megegyeznénk abban, hogy a Bayern Münchennek rohadt mázlija volt már megint? Adna egy új svungot a fórumnak, nem? :)))

sporttárs 2009.01.23. 22:14:41

Aztat nem tudom, hogy az Inter benne van-e a legeslegszűkebb, hogy úgy mondjam ügyvezető elitben, de egy illetékes szerint nem:
sportgeza.hu/futball/2009/01/23/mourinho_egy_rakas_szar_vagytok_/

:))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.23. 23:55:23

@sporttárs:

Nem hiszem, hogy elegáns ez a személyeskedéssel egybekötött igazságosztó-szerep.

Mindkét oldal egyformán használt érveket és ostoba túlzásokat; és ezt szerintem mindkét oldal egy idő után észre is vette.

Egyedül (úgy látszik) te nem. :-(

rizla 2009.01.24. 00:18:07

szerintetek végigolvasom ezt a sok szart? : DDDDDD

sörbarát 2009.01.24. 01:00:15

én ott elakadtam, h:
""Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik"

Ez olyan jóóóóó xDDDD

dehát sajna CR a tehénhangban játszik...

sporttárs 2009.01.24. 08:56:29

Relax, Csöncsön és egy kis humor! Épp az a baj ezekben a begárgyult klubfanatikusságokban, hogy képtlenek vagytok a legkisebb iróniát is nem azonnal mély sértésnek venni.
Nem teszek én igazságot, mert véleményekről beszélnük, még ha egyesek azt is hiszik, hogy itten tényszerűségek vannak. Csak jeleztem, hogy élvezetes a vita kilátástalansága. :)

Ha megnyugtat, én például a Videotont az abszolút világelitbe sorolom, és képes vagyok ezt az álláspontot nálad is keményebben védeni holmi észérvek ellen. :))))

Dzsúd Horse 2009.01.24. 12:02:59

@sporttárs: ááá, azt hittem egyedül vagyok, merthát kimentem egy meccsre, kimentem még egyre...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.24. 12:13:31

@sporttárs:

Nem tudom, miért gondolod, hogy én minden szavamat vérkomolyan veszem. Szerintem sokkal több irónia van bennük, mint képzeled.

Ugyanez különben (talán még fokozottabban) igaz a tisztelt posztíróra is, akinek a sorait én rendre végigröhögöm, és (sokakkal ellentétben) nagyon sok humort fedezek föl bennük.

(Valószínűleg persze idegesebb lennék, ha a Barcáról írna úgy, ahogy hétről hétre a Realról.)

sporttárs 2009.01.24. 13:35:27

@Csöncsön: Naná, hát éppen az a sancho legnagyobb erénye, amit meg a vérgőzös madridisták kérnek ki maguknak sokszor, hogy képes iróniával vegyített kritikával illetni kedvenceit. Ennél jobban csak benito szenvedi ezt meg a Mr. AT-féle Juve-fanatikusok kereszttüzében. :))

Valszeg ha a posztíró barcás lenne, és a Barca szolgálna rá a kritikára, te nehezebben viselnéd, ha meg is kapná. :)

De ez mindegy is, mindenki másként szurkol, engem inkább az szórakoztatott, hogy elvileg meghatározhatatlan, vagy csak nagyon tágan meghatározható dolgon ment a már-már tudományosan, matematikailag lebontott győzködés. Ugyan minek? Szerinted ha meg is nyeri egy csapat a BL-t, nem lesz, aki megkérdőjelezi valami apropóból, hogy tényleg az-e a legszűkebb elit? Szerencse, véletlen, a töbiek balfaszsága, stb.

Akkor meg minek vitatkozni? :)

Mondom: Videoton! Meggyőzhetetlen vagyok.
(Ma kint voltam a Bőcs ellen egy félidőt, tavaszra összeállunk, tökömet érdekli a Barcelona. :)) )

sporttárs 2009.01.24. 13:36:35

@Pesszimista Pista: Ja, hát elég régen mentem ki arra az elsőre, szó se róla... :)

Dzsúd Horse 2009.01.24. 15:41:19

@sporttárs: Én újhullámos vagyok gondolom hozzád képest :) Parmalat FC idején mentem az elsőre...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.24. 15:45:32

Hát igen én is azok közé tartozom, akiknek már örökre Parmalat lesz a székesfehérvári focicsapat neve :-).

Tika_ 2009.01.24. 19:01:21

pedig örökre Videoton marad :D
(ezt az offot megbocsátom :) A BL-est nem. Végigolvastam, nekem nem volt szórakoztató (lelkem rajta);))
pancho, kár, hogy nem volt beharangozó

luqe 2009.01.24. 22:23:28

Múlt héten az Osasuna fejesgólja ugyanilyen körülmények között született. (ezzel nem azt mondom, hogy a 2 tizenegyes ne lett volna jogos).

Csak hogy árnyaljam a képet :)

luqe 2009.01.24. 22:38:42

A poszthoz annyit, hogy a Sevilla ellen Robbent _idegeskedésért_ küldték ki(ami miatt 1, de inkább levegőben lógó 3 pont ment el). Atletic ellen két meg nem adott tizenegyes Higuaínnal szemben. Igen, ez a bírói kar :) Rohadjon szét a belük.

Lencse. 2009.01.24. 22:52:31

Ez a második spanyol bajnoki, amit megnézek ebben a szezonban. :) (az El Clasico után)

Nagyjából azt kapom, amire számítottam, látszik a Barcán, hogy baszom erős. A Numancia fejesgólját szerintem a PL-ben majdnem biztos, hogy simán megadják. :)

Lencse. 2009.01.24. 22:58:09

Puhl papa szerint a PD-ban is, igazam volt.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.01.24. 23:16:40

A Barca két lesgóllal vezet, hurrá! Azért igen komoly gerinctelenségre vall, hogy csak kapu mögötti lassításokból láttuk a másodikat...

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.01.24. 23:33:54

Nem vagyok ellenszurkoló, de irritáló, hogy Farkas 'Barcelonabuzi' Norbert meg sem említette volna, hogy Titi Henry gólja bizony megpattanós-mákos találat volt, csak a zsenialitásukat hangsúlyozta - Messi egyébként szépen csinálta.

kavics30 2009.01.24. 23:44:42

ha jól számolom, akkor az eto, messi, henry hármas többet rúgott, mint bármelyik csapat a bajnokságban. ez azért ritka és nem semmi.

luqe 2009.01.25. 00:00:52

mexicola, az etó gól nem volt les, de az első, alves féle nagyon gyanús. azt nem is lassították vissza... Vagyis igen, de nem abból a kameraállásból ami mérvadó lenne. Ám én élőben is egyből lest mondtam rá, az indítás pont egy ütemet késett. Akkor még csak lendült a láb, amikor alves beindult.

De ez a nou campban megszokott. (nem kell hurrogni senkinek, Mallorca ellen lesgól, most egy szabályos meg nem adott az első félidőben... meg egy esetleges újabb lesgól)

Az pedig a bíró részéről érthetetlen, hogy miért volt kiállítás... Az akkor se sárga, ha még előtte nem volt lapja a srácnak, de hogy 4-1nél, egy sárgával... Érthetetlen. Sima mezőnyfalt. Na mindegy, nem is gondoltam hogy a Numancia fog pontot rabolni a barcától szóval összességében kellemesen csalódtam (bár így utólag azért ott a szálka). Bár megérdemelten nyert a barca, sokkal több helyzetük volt, birtokolták a labdát stb.

Lencse. 2009.01.25. 00:08:33

@mexicola: Gyanúm szerint a katalángyökér nevű, súlyosan tudatmódosító hatású növényt rágta, ennek köszönhetőek a pszichadelikus víziók meccs közben.

Lencse. 2009.01.25. 00:16:11

A meccsről: elég kicsinyes lenne tőlem, ha ezután kezdeném el osztani a spanyol focit meg a Barcelonát. :) Szép meccs volt, a Barcelona pedig amellett, hogy ugyebár piszok erős, teljesen rokonszenves csapat, edzőstül, mindenestül. A szívem fog meghasadni, mikor kiesnek a gecibe. :-)

A Barca játékában ezek a húzós passzok a támadóterületre olyanok, mint egy nagyon gyors késszúrás, ügyesen félre lehet húzódni előle, de előbb-utóbb húst talál, és akkor csókolom. Tavaly még csak műanyag késsel hadonásztak, de ez így már elég ijesztő.

Lencse. 2009.01.25. 00:28:58

Egyszer kísérletképpen meg kéne dumálni egy spanyol bíróval, hogy egy Barca-meccsen tök ártatlan mezőnyjáték közben állítsa meg a játékot, állítson ki két embert az ellenféltől, és ítéljen gólt a Barca javára, Farkas valószínűleg ezt is a rezignált "Úgy érzem, helyes ítélet volt." mondattal venné tudomásul.

Henke 2009.01.25. 00:38:45

@Lencse.: :D azért nagy poén lenne csak hogy beszívassuk :D:D

rizla 2009.01.25. 00:40:47

ja, a barcát tolják a bírók.
ma amúgy nem volt nagy durranás a csapat, így csak 4-1 :(

rizla 2009.01.25. 00:42:07

amúgy a numancia pirosánál a második sárga tényleg nem volt semmi, nem nagyon értettem, hogy ez most mi, bár arról sem volt rendes visszajátszás, csak egy villanás erejéig. mindenesetre ez a meccsen nem sokat változtatott, akkorra már eldőlt.

rizla 2009.01.25. 00:45:51

@mexicola: "Norbert meg sem említette volna, hogy Titi Henry gólja bizony megpattanós-mákos találat volt,"

nem hiszem, hogy megpattanós-mákos találat attól, hogy (talán) érintette a védő lábát is. abba a sarokba ment a labda, ahova rúgni akarta, ez világosan látszott a mozdulatból. akkor meg miről beszélünk? komolyan nem befolyásolta a labda pályáját a belógó láb, vagy micsoda.

messi második gólja viszont valóban mákos volt, azt mondta is farkas.
viszont ennyi gólhelyzetnél ez nem mindegy? iniesta két gyönyörű szólógólt lőhetett volna, peches volt, meg jó volt az ellenfél kapusa.

Lencse. 2009.01.25. 00:48:39

A legszebb Messi arcán volt az a mosoly, amikor a kapusról rápattanó labda után tudatosodott benne, hogy gólt fog rúgni, ekkor még méterekre volt a lasztitól.

gibson 2009.01.25. 02:27:24

Rohadjon meg a Barca, mindig elkezdem nézni egy meccsüket, 40-45 perc gól nélkül, esetleg hátrányba is kerülnek, na mondom, most végre megvagytok, megtörik a jó sorozat, hehehehe.
Aztán mindig beb*sznak 2-3-4 - nem akármilyen - gólt...
Itt már tényleg csak Florentino segíthet, egy-két jó nyári igazolással :)

sporttárs 2009.01.25. 09:24:57

Annyira, de annyira jó ez a Barcelona, hogy semmi jelentősége annak, hogy még a bíró is segíti. Ha az elején a spori begurítana hármat az ellenfélnek, akkor 8-0-ra nyernének. Nem is értem, miért nem akar egyetlen bíró sem ilyen sporttörténelmi tettet vállani?
:)

Tökmindegy, tényleg nincs tétje. Szépen játszanak, erősek és hatékonyak, és akkora előnyük van, hogy ha három meccset döntetének el a javukra, akkor sem lehetne arra fogni a bajnoki címüket.

sporttárs 2009.01.25. 09:50:24

Hozzáteszem, az ilyen tévedések szenvedő alanyainak ez nyilván nem vigasz, úgyhogy valahol azért képmutatás is a Barca erejét, mint mentséget említeni a hülye bíróknak. :)

BruceWayne 2009.01.25. 11:00:52

off: tegnap ismételték a Barca-Depor összefoglalóját ma meg végig az Espanyol-Barca meccset és mindkettőt Horti közvetítette, és komolyan mondom én nagyon nem bírom ezt a palit de ezeket az ismételt meccseket nagyon megdobja, valahogy még vicces is :-) amit élőbe nyom a bundesliga II-ben az tényleg durva, de mondom ezek viccesek voltak :-)

Barca meccs kicsit nehezen indult be tegnap, viszont azután megint nagyot játszottak, és ahogy már említve lett, 63-ból 45-öt termelt a támadó trió (19+14+12), nem semmi

Tika_ 2009.01.25. 11:02:47

Az első félidő elég fos volt, kicsit fel is húztam magam. Milyen egy alibi csapat ez, szó szerint keresztbefekszenek Messi előtt :fejétcsóvál:. Azért nem mondom, hogy nem érte meg megnézni, mert voltak szép megoldások.
Aztán a 2. közepén röhögtem, hogy lám csak megadják a Barcának is, amit a Realnak, mert 2 lesgóllal nyerünk :). Örülök, hogy mégsem! Mondjuk értékelhető visszajátszás nem volt, azért kíváncsi leszek rájuk, nyilván ha jobban megnézzük, lehet, hogy kiderül, hogy nem voltak lesek.
Szerintem 5 nagyon szép gól volt.
A pirosnál szvsz visszahúzás miatt fújt a bíró, talán meznek láthatta, azért adott sárgát, mert egyébként tényleg nem ért volna lapot. Viszont Etoo visszahúzásáért meg lehetett volna adni a pirosat.
Bár igaz, hogy minden mindegy :vállatvon:.
A kommentátor verbális polírja még nekem is sok volt, bár kétségelen mondott hasznos dolgokat is. Mondjuk én már előtte is röhögtem, hogy totál nem törődik a meccsel, csak beszél - igaz, számomra érdekes dolgokat.
Nekem Alves arca tetszett, ahogy nekikészül a szabadoknak (H).
@gibson: kérlek, relax!

BruceWayne 2009.01.25. 11:16:56

tika: visszajátszották, a gólnál alves tényeg "belógott" vagy bentebb állt egy kicsit

luqe 2009.01.25. 12:33:08

@sporttárs: Ja, mindenki ezt tolja, hogy semmi jelentősége annak, hogy segíti őket a bíró... Meg hogy mi lett volna ha megy 1-0ra a Numancia, úgyis nyer a barca. Ja. Csak sajnos ezt még sosem bizonyították. Múltkor az Osasuna ellen igen, de akkor is csak félig hittétek el nekem, hogy az egy nímand kapus (a Real meccs után gondolom már jobban...), bőven benn volt a keze...

Az ellenkezőjét meg azért már bizonyították. Pont a kiscsapatok ellen, ahogy a norbika is felsorolta. Na mindegy, remélem BL-ben azért bírók is fognak fújni :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 12:53:03

@sporttárs:

Ki így, ki úgy. Ha a Realnak szurkolnék, veszettül idegesítenének a pancho-féle beszámolók, de a jogát, hogy IGAZI Madrid-drukkerként így beszéljen, soha nem vitatnám el.

Én az a típusú szimpatizáns vagyok, aki a "saját" csapatáról "vagy jót, vagy semmit" alapon gondolkodik. (Elvégre azért vannak az edzők meg a vezetők, hogy ők BELÜL megoldják, ha gond van.) De elfogadom, ha más nem ilyen; annak is vannak előnyei. Kritikus szurkolók nélkül a Real Madrid soha nem távolította volna el Calderón elnök urat...
:-)

A tegnapi meccset nem láttam, de az megnyugtatóan hat rám, hogy Lencse. is szépeket írt a csapatról. Ezek szerint annyira nagyon rosszak nem lehettek. :-)

sporttárs 2009.01.25. 12:58:11

@luqe: Egyetértek. Az egész nemzetközi futball egyik legvisszataszítóbb jelensége, hogy a "nagycsapatok" megkapják a kellő segítséget, és mindig jöhetnek ezzel az "úgysem ezen múlik, gyerekek" dumával. Egyrészt sokszor bizony ezen múlik, másrészt, ha nem is, az mit változtat azon, hogy alapvetően sportellenes dologról van szó? Minden más fronton (gazdasági, hatalmi) teljes az esélyegyenlőtlenség (ja, ilyen szó biztos nincs), és akkor még van pofa a szabályok adta esélyegyenlőséget is felrúgni - s éppen arra hivatkozva, hogy amúgy is le vannak osztva a lapok.

Mindez akkor válik komikussá, amikor a "nagyok" egymással méretnek meg és óvodás szinten kezdődik a kinek csalnak többet játék, meg a döbbenets megsértődések egy-egy ellenük szóló tévedésen.
Legszebben ezt Angliában adják elő, Wenger vagy Benitez közelmúltbeli kirohanásai klasszkusok lesznek. :) Persze az olaszok meg bizonyítottták, hogy köztörvényesen is képesek gondoskodni a megfelelő ítéletekről, és hát Barca-Real viszonylatban is ismerős az állandó egymásra mutogatás.

Csak az ilyen hülye numanciák és osasunák vannak leszarva, eleve mit akarnak? :))

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.01.25. 16:16:51

@rizla: Az a vicc, hogy ha jól megnézed, Henry pont az ellenkező sarokba (de leginkább a kapus pocijába) rúgta volna azt a lasztit. Nem zavar amúgy egy ilyen gól (kivéve, ha a MU rúgja;)), engem csak farkasnorbi idegesít...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.25. 16:50:28

Most miért már, legalább emlékeztetve lettünk, hogy ma van Xavi 29. szülinapja...:DDDDDDD

rizla 2009.01.25. 17:56:25

"Aztán a 2. közepén röhögtem, hogy lám csak megadják a Barcának is, amit a Realnak, mert 2 lesgóllal nyerünk "

eto'o NEM volt lesen, ez 100%, de nekem sanszos, hogy alves sem. zsillió olyan eset volt már ebben a szezonban, amikor biztos voltam benne, hogy les volt (lásd pl messi mesterhármasát az atletico ellen, és abból az utolsó gólját), aztán mégsem volt les. neten sajnos nehéz pont a rúgás pillanatában megállítani a lejátszót, de egyáltalán nem biztos, hogy les volt.

rizla 2009.01.25. 17:57:13

@mexicola: azóta megnéztem újra, lehet hogy igazad van. mindenesetre elsőre nem olyan könnyű ezt kiszúrni, szóval farkasnorbit is fel lehet oldozni. főleg, hogy általában nem érezni rajta a barcabuziságot annyira

rizla 2009.01.25. 17:58:04

@luqe: nem ez a lényeg ember, hanem az, hogy ha nem nyer a barca, akkor is minimum 9 ponttal vezetik a bajnokságot a forduló után..

rizla 2009.01.25. 17:58:46

ja, és realosoknak az osasuna meccs után kuss legyen

halareaal 2009.01.25. 18:13:48

azért eleget sújtották már a Madridot, úgyh felesleges az Osasuna meccsel jönni. ahhoz, hogy a "bírói tévedések hosszútávon kiegyenlítsék egymást" bizony kéne még pár Osasuna-meccs. persze ez nem vigasztalja őket, meg sztem nincs is, aki így akarne nyerni, de attól hogy egyszer a mi javunkra volt hülye a bíró, még nem kell úgy beállítani, h a Madridot pozitív irányba tolják, mert ponthogy nem.

rizla 2009.01.25. 18:24:02

én nem állítottam be úgy. egyébként nem egyszer volt a madrid javára hülye a bíró, khm.. higuain mesternégyese.. khm. tisztában vagyok vele, hogy beszopott pár érdekes ítéletet a real a szezon első felében, nem is szóltam semmit az osasuna meccsnél, de fordítva sem kell ám kaparni. az élmezőnyt pl 0 bírói segítséggel alázta le a barcelona, ezek után ezen a "lesgólon" rinyálni elég röhejes. főleg, hogy a katalánok elégszer bizonyították, hogy hátrányból is meg tudják nyerni a meccseiket, egyszer nem jött össze a getafe ellen, de az x ott is meglett, pedig ők más súlycsoportban vannak, mint a numancia. akkor miről beszélünk?
a numancia meg nem adott góljáról meg a részeges puhl véleménye, hogy iniestának is kint volt a keze. hát persze, csak iniesta a levegőbe boxolt vele, a numancia csatára meg iniesta hátába, aki nem tudott felugrani. mondjuk róla valószínűleg ígyisúgyis befejeli, szóval tény és való, hogy mákos ítélet volt, de most komolyan ezen kell szart rágni?
az is vicces, amikor a madridisták előjönnek azzal, hogy szerencsés gólokat rúg a barca, jaj megint megpattant egy henry lövés. ilyen gólátlagnál természetes, hogy ilyen gólok is vannak, de nem kurva mindegy, hogy iniesta szólói csúsznak be, vagy valami kipattanó? messze a barca szúrja el a legtöbb ziccert így is (csak eto'o és messi lőhetett volna 8at a meccsen). ezek is kiegyenlítődnek, ahogy a bírói tévedések is.

rizla 2009.01.25. 18:26:06

egyébként itt a marca táblázata arról, hogy hogyan festene a tabella féltávnál bírói ítéletek nélkül. nyilván nem kell komolyan venni egy ilyet (pláne a marcától), de azért érdekes. az osasuna pl tényleg ilyen szerencsétlen:

1. Barcelona 50 (=)
2. Valencia 36 (+2)
3. Real Madrid 35 (-3)
4. Málaga 35 (+4)
5. Villarreal 34 (+1)
6. Sevilla 32 (-6)
7. Atlético de Madrid 31 (=)
8. Deportivo de La Coruña 30 (=)
9. Athletic de Bilbao 27 (+1)
10. Almería 24 (+3)
11. Osasuna 24 (+11)
12. Recreativo de Huelva 21 (+1)
13. Racing de Santander 20 (-5)
14. Sporting de Gijón 20 (-4)
15. Valladolid 20 (-3)
16. Numancia 20 (=)
17. Betis 19 (-2)
18. Espanyol 17 (+2)
19. Getafe 16 (-5)
20. Mallorca 14 (=)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.25. 18:56:56

@rizla: Norbin nem lehet érezni. Az a monológ meccs végén, hát majdnem elolvadt a tévém!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 19:03:48

Nem tudom, kinek az ötlete volt, hogy Fülöp közvetítsen spanyol meccset, de jó ötlet volt, és remélem, nem egyszeri eset.

Össze se lehet hasonlítani Horváth Feri unott, unalmas közvetítésével az övét!

A fordulóban az összes Barca-üldöző (ha van ilyen) bénázott eddig. Elég érdekesen alakul a tabella...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.25. 19:06:28

Fülöp szórakoztató, csak az Interesek utálják! Faragó sem szokott olasz bajnokit közvetíteni, de ma jól közvetítte a Napoli-Romát.

nasteey 2009.01.25. 19:10:15

Én ezt találtam az esetről: img134.imageshack.us/my.php?image=alvesnincslesqx4.jpg

Kérdőjeles, bár ezeken a fél millimétereken vitatkozni tényleg tök felesleges.

Mondjuk én nem igazán voltam elragadtatva a meccstől, annak ellenére, hogy ismét becsülendő, hogy volt türelem, és ismét csak sima lett a vége, és nem is várható a folyamatos gála, de...

Egy MU, Inter, Pool, akárki ezt simán megcsinálja ellenünk a BL-ben, azzal az eltéréssel, hogy kevésbé fáradnak fejben, és veszélyesebbek a kontrák. Persze lehet azt mondani, hogy az más meccs, stb, de nekem még mindig nagy hiányosság az átlövés, és még mindig többet erőltetjük ilyenkor a pálya közepét, mint a széleket. Xavi és Touré elég lett volna középen, ráadásul sokkal többet ki kellett volna játszani nekik lövőre. Iniesta keverhetett volna balszélen (annak ellenére, hogy nagyon jól tolta az eredeti helyén is) Henry és Eto'o pedig lehetett volna középen várva Alves és Abidal belőtt labdáira.

Elég szar volt, hogy ennyi mákos gól született, bár az is igaz, hogy kb. ennyiszer pechjük is volt a srácoknak. Idegesít, hogy Messi emelése kapufán csattan, amíg a kapusról meg visszapattan hozzá, és az lesz gól. De amúgy is, sajnáltam, hogy nem jön össze neki a mesterhármas, volt spár szép megmozdulása.

Tehát tényleg jó, hogy lassan elmondható, hogy ezeket a kis védekező csapatokat is be tudjuk darálni, de én úgy érzem, hogy még mindig sokat lehetne fejlődni ezen a téren.

BruceWayne 2009.01.25. 19:10:27

Fülöp és a szórakoztatás. hmm
Hortinak kéne adni egy olasz meccset, másik postba már írtam hogy a Barca ismétléseket kajakra jól nyomja

nasteey 2009.01.25. 19:13:41

"A fordulóban az összes Barca-üldöző (ha van ilyen) bénázott eddig. Elég érdekesen alakul a tabella..."

Első gondolatra nekem is ez ugrott be, aztán jobban belegondolva ezzel megint a Real fog jól járni. Szépen lassan bebiztosítják a második helyet.

Lencse. 2009.01.25. 19:15:17

@Csöncsön: És ez hol mérce, nekem a Manchester centerfocija is tetszik. :)

halareaal 2009.01.25. 19:18:06

ez a marca tabella valóban röhejes, be se kellett volna szúrnod. azt mondjuk nem állítom, hogy a bírók pontokat vettek volna el tőlünk, (talán csak a Sevilla ellen, de azt visszaadta az Osasuna ellen), de ez főként annak köszönhető, hogy volt olyan meccs, amikor a komoly ellenszél ellenére meglett a vége.
egyébként a Barcával én nem foglalkoztam, már nem is fogok ilyen téren, mivel látótávon kívül vannak, a Madrid szemszögéből anyázom a bírókat. na mind1, lényeg h most jött ez a fasz burul, akim ismét ellenünk hangolta az emberek egy részét.

Lencse. 2009.01.25. 19:19:50

@nasteey: Az a zacskó kicsit megtévesztő a képen, mintha a labda már több méter magasan szállna, az elrúgás pillanata helyett. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 19:23:50

@nasteey:

"ezzel megint a Real fog jól járni. Szépen lassan bebiztosítják a második helyet."

Bizony! :-(

Ráadásul nekem a Valencia és a Villarreal kifejezetten szimpatikus. Nem is értem, hogy pont Mallorcán hogy tudtak kikapni a denevéresek... Dehát ez a spanyol foci. Ezek a sokadszorra leírt és elásott csapatok (Mallorca, Recre stb.) mindig képesek megújulni, és teljesen váratlanul elkezdeni focizni.

@Nerazzurri:

Látszik, hogy nem nagyon hallgatod Horváth Ferit. ;-)

Hortiról mindig mondtam, hogy vicces; de komoly meccset azért (pont azért...) én sem adnék neki.

@Lencse.:

Biztos tegnap a Barca is centerezgetett. Tágas a repertoár a katalán fővárosban...
:-)

nasteey 2009.01.25. 19:28:05

Mondom én, hogy a hétvége nyertese a Real lesz. :) Máris vezet a Racing Sevillában.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.25. 19:37:44

@rizla:

Az Osasuna tényleg nagyon szerencsétlen csapat. Egy csomó meccsük az utolsó percekben ment el, és mezőnyben egyáltalán nem olyan rosszak, mint helyezésük mutatja.

Vadócz miatt fél szemmel figyelem őket, és szerintem irreális a mostani (tökutolsó) helyezésük.

(Ettől persze még kieshetnek. A Zaragoza is ki tudott esni.)

Vaader 2009.01.25. 20:23:11

Ma pár helyen már borult a papírforma, remélem a Madrid azért behúzza.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.01.26. 07:58:36

a tegnapi meccs után megkövetem Robbent... inkább ne passzoljon, tök fölösleges ebben a Real-ban. nem semmit játszott tegnap. pedig nem rajongok érte.

realm 2009.01.26. 08:45:33

"Szerintem a Barca nem verte volna meg a Realt sem, ha Drenthe helyén C. Ronaldo játszik"
Elég lett volna egy Cazorla is...

De komolyan nem értem a Madridot. Leigazolták a Metzelder-Drenthe-Saviola triót, amelyek mindegyike fejenként 3-3 millió euróért ül a padon. Házon belül simán meg lehetett volna oldani ezt a problémát egy Mata-Negredo-Arbeloa hármassal lényegesen kevesebb pénzből, és lényegesen jobbak is lennének.

Calderon itt bukott meg, hozta a nímand játékosokat eurótízmiiliókért, miközben egyetlenegy igazi klasszis támadó játsszik a csapatban (Robben).

Más: A szívem szakad meg, ha belegondolok, hogy Ramos 4-4-2-jében egy Robinho-Robben szélsőpárossal tudna kiállni a Real, ha nem balfaszkodják el az egész nyarat. Halkan megjegyzem, hogy 4-3-3-ban egy Robinho-Higuain/Huntelaar-Robben támadósor simán lehetne olyan jó, mint a Henry-Etoo-Messi. Na mindegy...

Ramos 4-4-2-je se tetszik valami nagyon, a hátsó stabilitás megvan a 4 védő-2 vedekező középpályás rendszerrel, de elől csak Robben van. Raúlt már nem, Higuaint pedig még nem tartom RM-szintűnek. Gago és Lass viszont emberfelettit dolgozik minden meccsen, szóval nekik tényleg jár az elismerés.

BL-ről sem álmodok, mivel két poszton is lényegesen jobb akár egy Lyon is, mint a Madrid. Nevezetesen a balhátvéd és a csatár posztján. Heinze tragédia, Raúl pedig már csak árnyéka régi önmagának (rossz nézni, ahogy már lassan sprintelni se tud). Két ilyen "ballaszttal" már a Liverpool ellen is necces lesz.

micz 2009.01.26. 09:53:39

"Halkan megjegyzem, hogy 4-3-3-ban egy Robinho-Higuain/Huntelaar-Robben támadósor simán lehetne olyan jó, mint a Henry-Etoo-Messi."

Ja! már én is gondoltam rá sokszor, és apró betűkkel már le is merem írni, hogy Robben qva jól nyomja! Nem is tudom hogy fogalmazzak ... lassan Messihez hasonlítom..

krysal 2009.01.26. 17:27:08

@micz: Vigyázzatok, errefelé Madridi játékost dícsérni bűn, mert vagy pancho ugrik, hogy igazából nem Real szintű (néha igaza is van...), vagy Kroos jön elő Bayern drukkerként a Franko rezsimmel.

Ésszel! Vigyázni!

(Amúgy, ha egy csöppnyivel magasabb lenne a játékintelligenciája, egy szinten lehetne Messivel - talán. De míg Messi akkor passzol, mikor kell, és akkor lő, mikor kell, ezt Robbenünk általában épp fordítva csinálja. Ez az alapvető különbség kettejük közt...)

Raul ballaszt, nem ballaszt, még mindíg jól jönnek a góljai... Heinzét viszont a türkmén bajnokságba sem engedném be. Néha agyalok, hogy nem-e valami Barcelonai beépített ember... Mert ennyire csak akkor felejthet el focizni, ha direkt csinálja.

kroos 2009.01.27. 07:56:59

@krysal: ,,errefelé Madridi játékost dícsérni bűn"
lol
eddig az évig ez egy madridista.hu-t felülmulo oldal volt ..csak most nem megy nekik ...(még mindid várom vissza emrét).
elég sokat olvastam arról a korról,de nem akarom most ezt elöadni,de ha akarod privátban nagyon szivesen.
Megbünették a madridot legutobb is,és elötte is volt rá példa,pl önkényuralmi jelképekért.(járom+nyilak)
ök tudják mit köszönhetnej Franconak.Te nem.
Szerintem az ö véleményük az autentikusabb.

krysal 2009.01.27. 10:27:00

@kroos: Már ne haragudj, de ezt távolról sem így látom. Bede (jól írom?) kolléga a látványosan kipukkadó Barcáról tudott írni szuperlatívuszokat, míg pancho még akkor is szid, ha dícséret is járna. Talán a madridista.hu-val párhuzamot vonni dőreség, épp a fent olvasottak fényében. (Egyébként semmivel nem madridistább a spanyol blog, mint juve a _benito féle. upsz.) (Emrét ne...:P)

A Franko-rezsim hatásáról nem akarok vitát nyitni, mert tény, az viszont egy másik dolog, hogy minduntalan ide lyukadunk ki. (A legutóbbi alkalom engem is felháborít, mert bár eleget olvastam róla, a mának nem erről kellene szólnia.) Abban kiegyezhetünk, hogy igazán csak a Madridi öregek tudhatják, mit köszönhetnek neki, mi meg csak hozadékinformációkból táplálkozunk. Olyan ez, mint a törikönyvek, amit mindíg a győztes ír. Távol állok a jobboldali beállítottságtól, ennek a csapatnak is megvannak a fényes, és sötét oldalai egyaránt. Minden csapat ilyen.De legalább az utálkozásod Freud-i vonásaira rájöhettünk rég:)

Gago meg egyre jobb, és hasznosabb. Nem Redondo, de belőle csak egy volt. Leírtam. És most kapom a fejemre.

halareaal 2009.01.28. 16:24:29

"eddig az évig ez egy madridista.hu-t felülmulo oldal volt ..csak most nem megy nekik ...(még mindid várom vissza emrét)."

kroos, te ezt honnan szeded? emre ha jól emlékszem az az arc volt, aki mindig leoltotta panchot egy Barca-vereség után, anélkül, hogy elolvasta volna a cikkeket. mivel a "buzi madridista oldal" jellegű gondolatokban ki is merültek a hszei, sztem azért tudnak még létezni nélküle is a spanyol posztok.

halareaal 2009.01.28. 16:30:39

Heinze valóban katasztrófa, de nem is értem, Ramosnál most komolyan ő lesz kezdő Marcelo helyett? Diarra nagyon jó igazolás volt, Huntelaarnak viszont nem ártana mutatni vmit. a blbe valszeg Lass lesz nevezve, a bajnokságban meg elvagyunk Huntelaar nélkül is. szal úgy tűnik, sok értelme nem volt az ő leigazolásának sem. persze lehet korai még, mert tudjuk h nagyon jó játékos, de ha így folytatja mire formába lendül, egyrészt lehet h még visszatér Nistelrooy, másrészt jön az átigazolási szezon, ahol már olyan típusú támadókat is lehet venni, akikre valóban szüksége van a Madridnak (mint amilyen pl Robinho volt)
süti beállítások módosítása