Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 15. forduló - Meghalt a király! Éljen a király!

2008.12.16. 20:00 pancho_sanza

A forduló, amelyben sok érdekes dolog történt, de mégis csak egyetlen dolog számított: sikerül-e nemes bosszút állnia a Barcelonának a tavalyi vélt vagy valós sérelmekért. A küzdő felek ellentétesen készültek a mérkőzésre. Utólag azt mondhatjuk, hogy a Donyeck elleni mérkőzés feladása tökéletesen indokoltnak tűnik, hiszen az a taktikai és technikai fölény, ami a mérkőzést jellemezte valószínűleg a pihenésnek, a koncentrációnak és a zavarmentes felkészülésnek köszönhető. A túloldalon nyugodtságról nem igazán lehet beszélni, de talán a taktika is csak a hét második felében kezdett körvonalazódni, amikor váratlanul elhangzott egy kérdés: Te Sergio! Mit szólnál Messihez? A rangadó árnyékában roppant fontos mérkőzések zajlottak. A Sevilla már zsinórban a második rangadóját nyerte meg, így valószínűleg nem sokszor látjuk már együtt a Luis Fabiano, Kanouté kettőst játszani. Egyszerűen azt mutatják a számok, hogy sokkal több a pont, ha egyszerre csak egyiküket látjuk a pályán. A Villarreal végleg leírta magát és már azt is nehéz elképzelni, miként lehetne még motiválni őket, amikor láthatóan nincs kedvük játszani. A forduló harmadik számú rangadóján a Valladolid megmentette a Real Madridot a középmezőnytől. A negyedik számú rangadón a Racing pontszerzése megmentette a vendégcsapatok becsületét, míg az Osasuna elbukott az egyetlen elérhető közelségben lévő riválisa ellen. Esett 24 gól a fordulóban, melynek igazi vesztese van der Vaart.

A világ egyik legviccesebb rangadójának indult, mégsem nevetett senki. Jóérzésű ember jogosan háborodott fel, amikor Messi minden labdaérintését egy csúnya belépő követte. A koncentrált és tudatosnak tűnő sportszerűtlenség látványa kiábrándítóan hatott a nézőre. Sőt az ember akár azt is gondolhatta, hogy a Juande Ramos által képviselt újhullám erre a visszatérő elemre építi fel az egész mérkőzést. Némi tudatosság bizonyosan volt benne, de ez - mint utólag kiderült - inkább csak az első pár perc átvészelésének szólt. Aztán mikor abbamaradt, akkor már Sergio Ramos belakta új posztját, az évi három mérkőzésre kalibrált Metzelder felvette a rombolás ritmusát és Michel Salgado is alaposan belekóstolt a francia életérzésbe. Az új edző olyan szinten stabilizálta a védelmet, hogy a mentálisan, technikailag, taktikailag és fizikálisan is csúcson lévő hazai csapat még a gólszerzésre sem gondolhatott. Azonban mindez mit sem ér, ha közben a keretben nincs egyetlen olyan játékos, aki a futball ezen a szintjén értékelhető passzal képes társait megjátszani. Ha eddig nem látszott pontosan, mi a problémája a címvédőnek, akkor most egyértelműen kibukott: lehet akármekkora ígéret Gago és Higuaín, tarthat akármeddig Guti beérése, futhat akármilyen gyorsan Drenthe, lőhet akármilyen sokszor Sneijder a kapusba, a labda megtartásához szükséges passzolási képességgel egyedül Raúl rendelkezik. Az már nem a kapitány hibája, hogy kiugratásaival Drenthe és Palanca sem tudott mit kezdeni. Ráadásul nem is igazán viszonozták a forintos labdákat. A nem létező támadójátékból kifolyólag a  vandégek taktikájáról nem sokat tudtunk meg, bár az ifiből felhozott - és van der Vaart előtt becserélt - játékosok jól jelzik, hogy a keret kívülről történő felfrissítése nem várat már sokáig magára.

Az ellenféltől eltérően a Barcelona nyitott könyvként tette ki mindenét a pályára, ráadásul olyan betűtípussal, hogy az egyébként funkcionálisan analfabéta és látáskárosult Michel Salgado is simán kihámozta belőle a lényeget. Nem mintha valaki nagy meglepetésre számított volna, hiszen a katalánok sokéves taktikáját idén a változatosan előbújó zseniség bonyolíthatja követhetetlenné. Ezúttal azonban senkiből nem tört elő egy váratlan és gyorsnak nevezhető megoldás sem. Az ellene elkövetett szabálytalanságok megszűnésével együtt Messi is eltűnt a képernyőről, Henry elképzelés és átütőerő nélkül próbálta megbontani a fővárosiak jobboldalát, miközben a Sevilla ellen még első helyzetét kegyetlenül kihasználó Eto’o labdába se nagyon ért. Formájáról nem is lehet igazán véleményt alkotni, így meglepetésként hatott, hogy egyáltalán jelentkezett a bűntető elvégzésére. Természetesen nem is a Barcelonáról lenne szó, ha három ember kikapcsolásával fel lehetne tartani őket, de a hátulról rendszerint érkező segítség ezúttal hiába váratott magára. Xavi, Gudjohnsen és Touré nem bírtak a betonfalként funkcionáló Gago és Guti alkotta tengellyel. Valószínűleg őket is meglepte az a fáradhatatlan rombolómunka, amit a két belső középpályás bemutatott ezen az estén. Sokat segített volna, ha Abidal vagy Alvés valamivel hatékonyabban bontogatja a széleket, de erre hiába vártak társaik. A francia számára a nemzetközi futball berkeiben jól ismert Palanca is sokszor gondot okozott, mialatt a brazil sem a várt fölénnyel vette fel a harcot Drenthével. Párviadalukra sokkal inkább a kiegyensúlyozott jelzőt használnánk. Guardiola is érezhette, hogy valami nincs ma rendjén a csapattal, így meghúzta a tutit. Csak éppen nem szólt róla a vendégeknek, hogy Eto’o jobboldali játékától roppanjanak össze. Ezért inkább Busquets beállítását emelnénk ki, ami ugyan nem a várt módon, de segített a csapatnak. Igaz a büntető végül nem osztott és nem szorzott. Ez örömteli, mert így mindenki számára egyértelmű, hogy ki hozta el a győzelmet Barcelonába. Nem kérdés, kinek köszönhető a nemes bosszú, amellyel méltóképpen visszavágtak az idei Real Madridnak a tavaly elszenvedett kudarcokért. Carles Puyol felemelkedett egy szögletnél és eldöntötte a mérkőzést.

Nincs tanulság. A mérkőzés előtt még a legelvakultabb drukkerei sem gondolhatták, hogy a Real Madrid pontot szerezhet. Gól elérésére is csak a többgólos előny birtokában leeresztő Barcelona védelmének asszisztálása mellett lett volna esélyük. Pár perc után világossá vált, hogy ezen az estén nem osztottak lapot Juande Ramos kezébe. Az egy évvel ezelőtt itt pályára lépő játékosok közül Casillas, Sergio Ramos, Cannavaro, Raúl és Sneijder maradtak hírmondónak. A hollandnak most egy félidő sem jutott, Cannavaro és Raúl öregebbek lettek. Bíztatót mondani már tavasszal sem tudtunk, pedig a keret nem előnyére változott. A hétvégén pályára lépett tizennégy játékos közül, körülbelül három-négynek van hosszútávon jövője a klubnál, mert ilyen teljesítmény láttán jogosan merül fel egy komolyabb piaci tevékenység szükségessége. Főleg, ha a vereség után egyetlen játékos sem hibáztatható. A Barcelona behúzta a kötelezőt. Egy kicsit döcögött, a vártnál egy kicsit nehezebben ment, de behúzta. Nem tudni, hogy az eső, vagy az ellenfél váratlan összeszedettsége miatt sikerült nyögvenyelősre a mérkőzés, de a három pont hangsúlyozása visszafogottságról tanúskodik. Figyelmeztető jelnek jól lehet, hogy egy pár napja regnáló edző, jobbhátvéd, balhátvéd és belsővédő hiányában is áthatolhatatlannak tűnő falat épített eléjük. Most különösebb változtatás nélkül is sikerült behúzni a győzelmet, azonban egy valamivel komolyabb taktikai fegyver kidolgozása célszerű lenne, mert mi történik majd, amikor Busquets beállítása vagy Puyol nem hozza meg a várt áttörést. Vagy véletlenül nem Drenthe szalad egyedül Victor Valdés kapuja felé. Nem mintha egygólos hátrány esetén nem sikerülhetett volna kiharcolni a győzelmet. Csak akkor Puyolnak kétszer kellett volna fejelnie. (Barcelona – Real Madrid 2-0)

Hiányérzetünk csak akkor lehetne a nagyobb rangadóval kapcsolatban, ha a Villarreal és a Sevilla jóval több futballra emlékeztető momentumot elrejt a langyos iramú produkcióban. Pedig azért lett volna tétje a dolognak. Ha más nem a közvetlen rivális legyőzésének érzése, de valamiért ez nem jutott el a vendégek tudatáig. Közülük egyedül Llorentén lehetett érezni, hogy kellően felpörgött a mérkőzésre. Nem is csoda, hiszen életében először léphetett ilyen magasan jegyzett bajnoki találkozón pályára. Reméljük másodjára szerencsésebb lesz, mert ezúttal nagyon kevés ideig volt a pályán, így már soha nem tudjuk meg, hogy volt-e valós esély a pontszerzésre az egycsatáros játék irányában egyre nyitottabb andalúzok ellen. Így nem volt. (Sevilla – Villarreal 1-0) José Antonio Camacho valószínűleg egy helyben ülve nedvesre izzadná a télikabátja hónalját, ha valami véletlen folytán csapata legalább egy csatárra emlékeztető játékossal rendelkezne. Plasil, Hector Font, Punal és Masoud remek játékosok, viszonylag jól is teljesítenek. Még a kaput is rendesen körbelövöldözik, de gólt szerezni csak a legritkább esetben tudnak. Bezzeg Adrián már harmadszor. Zsinórban. Ezúttal három pontot ért. (Recreativo - Osasuna 1-0) David Villa már zsinórban másodszor nem, de legalább a győzelem meglett. Ha a vártnál nehezebben is, de legalább David Silvával a pályán. A katalánok egyik szeme sír, a másik nevet. Remekül tartották magukat, de Rufete érthetetlen kiállítása után már nem maradt sok esélyük. Talán jobb lett volna, ha nem húzzák olyan sokáig, mert így Vicente komoly munkát tett semmissé késői góljával. (Valencia- Espanyol 2-1) Vereséggel nem nagyon lehet elhagyni a kiesőzónát, de az Espanyol karácsonyi ajándékaként a Mallorca tarthatatlan lendülettel zúgott alája. Szorosabb gólkülönbséggel még lett volna esély a kellemetlen pozíció elkerülésére, de a Getafe formáját figyelembe véve, ez az opciót pár perc alatt a hiú ábrándok kategóriába kötött ki. (Getafe – Mallorca 4-1)

Nem is olyan régen az Atlético darabokra hullott szezonja körül szomorkodott boldog-boldogtalan, aztán mindössze egy idegenbeli győzelem és egy hazai győzelem kellett hozzá, hogy ismét a bajnoki esélyek kerüljenek szóba. A Betis mindent megpróbált és méltó ellenfélnek bizonyult, de míg próbálkozásaik után mindig szöglet következett, addig a fővárosiak inkább a középkezdést részesítették előnyben. (Atlético – Betis 2-0) A Valladolid megtette, amit megkövetelt a  haza Real Madrid és legyőzték a fenyegetően előretörő Deportivot. Kérdés, mennyire jó Juande Ramos csapatának, hogy most a Valladolid is ugrásra készen várja a címvédő esetleges pontvesztéseit. Ráadásul úgy tűnik, hogy a hazai csapat továbbra is kitűnő formában futballozik, bár ezúttal Aranzubia legalább annyit elvett csapatától, amennyit bravúrjaival hozzáadott az összteljesítményhez. (Valladolid – Deportivo 3-0) Ha egy kicsit komolyabb múlttal rendelkeznének, és nem újoncként próbálkoznának, akkor sokáig vitatkozhatnánk azon, hogy ez a hazai győzelem mennyire megérdemelt. A mérkőzésen a Málaga legalább három vagy négy gólt lőhetett volna átlagos hatékonysággal is, azonban amikor már kifogytak a lehetőségekből, a bíró megkegyelmezett egy büntetővel. Egyrészt nem volt szabálytalan, másrészt nem is a tizenhatoson belül történt. Öt perccel a vége előtt befújni még égbekiáltóbb bűnnek számít. (Málaga – Numancia 2-0) A hétvége egyik legjobb mérkőzése, amelyen az Almería éppen a hullámvölgyből való kitörés jegyében asszisztált a Racing támadásaihoz. Nagy nehezen a mérkőzésben is maradtak, de még akkor sem nyugodhattak meg, amikor a vendégek megfogyatkoztak a gyenge bírói tevékenység következtében. (Almería – Racing 1-1) Három gól, szakadó eső, férfias küzdelem, önfeláldozó odaadás, vér. Mi kellhet még a baszkoknak?  Amikor Llorente a bikát is remekül feledteti. A Spotingnak még helytállnia sem nagyon sikerült, pedig egy kicsit komolyabb hozzáállással legalább egy becsületgól meglehetett volna. (Athletic - Sporting 3-0)
 

314 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr94826754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keelhaul 2008.12.21. 00:16:44

rizla gondolom még legfeljebb a hülyék kapcsán mondott találóat, de Robbennek szerintem agya is van (akinek nincs az Drenthe), ugyanakkor iszonyatosan önző. Erre egyébként ma a társak szerintem rá is erősítettek nála, mert Higuaín gólján kívül valóban nem nagyon volt értelme befejezésre leadni a labdát, mindent elcsesztek.

Robben még egy nagy problémával bír egyébként: túlzott önbizalma van és szerintem nem túl improvizatív, ütemérzéke meg hihetetlen - úgy tologatja összevissza a labdát, hogy sokszor (majd' mindig) hiába teljesen kiszámítható, mi jön, nem lehet tőle elvenni. Drenthe ugyanezt csinálja, csak jó egyenütemben, hogy oda lehessen állni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 00:24:15

Drenthe se jobb, egy szóval sem állítottam. :-)

(Róla különben kroos mondta meg a tutit: remek szélső, csupán beadni meg cselezni nem tud...)

Az ütemérzék szerintem a játékintelligencia egyik legfontosabb eleme. Tudni, hogy mikor kell gyorsítani, lassítani, bevárni a társakat, vagy egyedül menni. Például Villa ebben (is) zseniális. Ha Villa csak átlagos formáját hozza a helyzetkihasználásban, legalább két gólt lőtt volna. Sajnáltam, mert nagy darálóban volt végig a nyolc védő között.

rizla 2008.12.21. 00:46:50

luque:

"
Az benn a nagyképű, hogy azt hiszed ha a barca kap egy gólt akkor az olyan mintha nem történt volna semmi és rúgnak még kilencvenet. Ha fociztál már vagy néztél meccseket akkor biztos láttál már olyat, hogy egy gól változtat a mérkőzésen."

mivel 0-0nál veszélyes volt a barca, így nem értem 1-1nél miért lett volna kevésbé veszélyes. az tiszta sor, hogy ha vezetnek, könnyebben megy a dolog, de nem erről volt szó. a lényeg: a valencia TELJESEN szansztalan volt, és röhejes a felvetés, hogy "ha villa belövi a helyzetét". egy darab helyzete volt, annyival nem lehet meccseket nyerni alapesetben.

"Ha a Realból 6 fix kezdő hiányzik, mégis minek kéne történnie? Nyilván, hogy próbálnak bekkelni, várni mi történik."

egy szóval nem kritizáltam a taktikájáért a realt, PONTOSAN ezt vártam tőlük. ugyanakkor az nevetséges, hogy ők mutattak többet, meg stb.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.21. 10:23:50

"Robben kapcsán is rizla mondta ki a legtalálóbbat: egyszerűen nincs elég agya ehhez a futball nevű játékhoz."

mióta kell agy a spanyol futballhoz? sebesség kell, meg rongylábak, oszt' ti már zabáljátok is kétpofára. ;)

neeson 2008.12.21. 10:36:24

Londonban ő volt a világ legjobb szélsője, aztán a 2006-os VB-re már ő volt a hollandok legnagyobb sztárja, és ott elkezdett hihetetlen önző módon játszani. Játéka is visszaesett.

Most megint jó, nincs jobb szó, ficánkol, de ugyanolyan önző maradt. Buuuta

krysal 2008.12.21. 11:28:53

Mérkőzés-után, dióhélyban.

Mikor megtudtam, hogy megint a klubbon kellene szenvednem, inkább csöpögtettem, méghozzá az iraqgols-t, ahol sose fogom megszokni, miért az otthoni csapatot írják ki másodiknak... Merthogy a 8perc tájékán becsatlakozva azt látni, hogy hablahabla 0- hablabblalla 1, az nem jó. Aztán szívizongörcsök (vdv kapufa, téves lesállás, Del Horno Cannavaro rosszabb napjait idéző mészárlása), majd félidőben streamváltás. És nézz oda, Real Madrid 1- Valencia 0. Mondtuk is párommal, mostmár inkább ezt a meccset nézzük....

De félre a tréfával, Robben tegnap (korábbi önmagához képest) világklasszis teljesítményt nyújtott, 10 helyzetből csak 5-öt önzőzött el, ha jól számoltam. Gutit és Palancát megszállta a Szentlélek, ezért nem lett karácsonyi gála. Casillas meg olyannyira felmérgelte magát a támadóink gólképtelensége láttán, hogy a, kiimádkozta Villa ajtó-ablak helyzetét (ezt hogy csinálta Dávidunk, tudja valaki?), majd folytatta a Barca ellen megkezdett potyátlanságot.

Nagyjából ennyi.

kroos 2008.12.21. 12:04:40

mi a nagyobb lol del hornó védekezése vagy drenthe szélsöjátéka?

neeson 2008.12.21. 12:20:48

hablahabla 0- hablabblalla 1

:D:D:D

krysal 2008.12.21. 12:28:22

@kroos

Ezt nehéz eldönteni. Pláne, hogy pályán mutatottak alapján Guti is beszállna a citromdíjért folytatott csatározásba. Vagy Villa, akinek az ÉGBEkiáltó-és szálló ziccerét még viszontlátjuk majd a szokásos "ezthogyhagytadkiédesfijam?" típusú videóösszeállításokban...

Komoly mezőny...

kroos 2008.12.21. 12:35:33

amugy akárhogyis de kurva jó meccs volt.helyzetek mindkét kapu elött..jó iram...helyenként szép támadások.....pl amikor egy kényszerirö után villa saokkal rakta vissza manuel fernandes elé...aki aztán mellé lött.
De egyvalami biztosnak tünk...hiába a clean sheet a madrid védelmétöl nem ájultam el,szoval óriásközhely de minél többet kell löniük hogy kitartson..tegnap mákvolt hogy elég volt az 1 gól...nem csak villa helyzete hanem pl baraha fejese....
amugy higuain-nak szerintem nem csuszott le.tudatosan forditotta át külire a labdát.
Megérdemelt volt a madrid gyözelme,föleh hogy lehetett volna pirosat adni Marchenán kivül másnak is a valenciából.

kroos 2008.12.21. 12:36:29

robben meg hülye.

krysal 2008.12.21. 12:43:53

Jó, kroos, nem mondom, hogy nem volt jó meccs, de azt, hogy néha könnyesre röhöghette magát az ember a balf___ságokon, te sem tagadhatod! Guti is, Higuain is, Villa is, Fernandes is jobb napjain az ilyen helyzeteket gólra váltják, most meg össznépileg, kéz a kézben töketlenkedtek.

Del Hornót az utolsó emberes földbedöngölésnél ki kellett volna szórni, Raul Albiolt meg, miután véresre könyökölte a tejfölös szájú Palancát, szintén - ez tiszta. De sem ez, sem a rosszabb napra való hivatkozás nem mentesíthet senkit, hogy hol maradtak a gólok. Utcaszelgben, de komolyan: a felét én is berúgtam volna azoknak, amit ezek a túlfizetett csirkefogók tegnap mellé-föké-kapusba döngöltek.

Ezeket a jeleneteket végignézve kissé komolytalanabbnak tűnt a rangadó.

...amúgy Robben tényleg hülye.

kroos 2008.12.21. 12:48:52

,,néha könnyesre röhöghette magát az ember a balf___ságokon"
jó volt,jobban élveztem kint pl egy angol meccset ahol,milliméter pontosan történik minden és harmad ennyi helyzet van mint itt volt.
azt meg mindenki tudja villa miért hibázott:)

krysal 2008.12.21. 12:52:54

"azt meg mindenki tudja villa miért hibázott:)"

...épp készítette elő a Madridba költözését?

zsakfos 2008.12.21. 13:11:59

Neeson! Robben már a PSV-ben is önző volt:)
Nem egy szimpatikus gyerek, de valami hihetetlen b.u.z.i módon tudja tologatni a labdát, és hát nem is lassú gyerek. Nistelrooy ezekből a helyzetetkből 10/9et berúg, Huntelaar is befog, úgyhogy nem lesz ezzel gond.
VdV.nak én adnék még időd, meg kell találni a helyét a csapatban, mert sztem príma játékos és azért ne felejtsük el, a Real mostani pénzkidobásaihoz képest kurva olcsó volt.
Drenhtét én kipróbálnám szűrő poszton és csinálnék egy új Davidsot belőe:) mert szélsőként finoman fogalmazva sem az igazi.
És én itt érzem a legnagyobb hiányt a Realnál: az üvegtérdű Robbenen kívül nincs szélsője! A szélsőhátvédek közül hol van a Realból egy korábbi Róbert Károly szintű felfutó védő, vagy a mostani nagyok közül mondhatnám Maicónt vagy D.Alvest. Ramoson kívül a többiek nem ez a szint.
Egy Nistelrooynak meg egy Huntelaarnak az kell, hogy kiszolgálják, de ők be is rúgják ha oda kerülnek!
Úgyhogy kell egy bal oldali védő ( ami elég hiányposzt most a világon a klasszisokat illetően)meg 2 szélső csatár a Madridnak. Nyáron meg egy játékos, védekezni is tudó kp. Ennyi.

krysal 2008.12.21. 13:16:44

zsakfos, te bolondos! Ne mondj ilyeneket, mert mindjárt jön a tiráda, hogy a madrid csak igazol, játékostemető, helyehuja...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.21. 14:44:28

A lényeg, hogy drága argentinjai (Maxi, Kun) révén az Atleti behúzta a maga meccsét, így még mindig maga mögött tartja a Realt - a többi nem érdekes ;-)!

halareaal 2008.12.21. 15:00:25

Marcelo azért elég támadószellemű balhátvéd, és ő is fokozatosan fejlődik, a másik oldalon pedig Ramos, úgyh sztem pont arra nem lehet fogni semmit, hogy a szélsővédők nemelég támadóak. nem balszélső kell, mert eredetileg Robben is az, hanem jobbszélső, abból egyszerűen nincs a keretben Beckham óta, ez kurva idegesítő. most meg kiderült, hogy igazából ez a Palanca gyerek sem az. felmerült egyébként vmikor Lennon neve a Tottenhamből, Ramos talán idehozhatná. ha annyira durván nem is cselez, de kb olyan gyors mint Robben és neki van esze a játékhoz, komplexebb játékos sokkal. amúgy Robbenre visszatérve, "Az ütemérzék szerintem a játékintelligencia egyik legfontosabb eleme" ebben igazad van Csöncsön, de ütemérzéket tekintve Robben világklasszis, ezen alapulnak a cselei. lehet hiú ábránd, de sztem többet és jobban passzolt volna ha bal oldalon játszik, másik nagy hibája ugyanis hogy a jobb lábát képtelen használni. mondjuk érdekes volt, hogy a védőit mindig annyira megverte, hogy még legyen ideje megállni és áttenni balra a Valencia kapuja előtt. azt meg ne felejtsük el, hogy Robben adott egy gólpasszt és ezen kívül is legalább 3 ziccert kidolgozott a társainak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 15:20:36

"amugy akárhogyis de kurva jó meccs volt.helyzetek mindkét kapu elött..jó iram...helyenként szép támadások.....pl amikor egy kényszerirö után villa saokkal rakta vissza manuel fernandes elé...aki aztán mellé lött."

Úristen, kroos, most megfogalmaztad, hogy mi a jó a spanyol fociban! Pedig ez a meccs szerintem halovány volt; máskor sokkal több "helyzet van mindkét kapu előtt", pokoli "iram", és nem csak "helyenként szép támadások". És máskor David Villa nem lövi égbe a labdát hat méterről... :-)

@halareaal:

Szerintem ha Robben ésszel játszana, életveszélyes lenne. Így viszont, amikor az ellenfélnek szurkolok (és azért előfordul az ilyesmi...), semmi félelem nincs bennem, amikor ő kapja a labdát. Tudom, hogy 10-ből 9-szer valami hülyeséget fog csinálni: elcselezi magát, harmincról, reménytelen helyzetből rálövi, lepasszolja a csapat legimpotensebb játékosának stb. stb.

sporttárs 2008.12.21. 15:47:14

Épp jókor írod, Csöncsön, tegnap speciel nagy többségében remekül hozta ziccerbe a többieket, akik a töketlenekdés szivárványszín sokféleségét bemutatva nem tették mondjuk négyszeres gólpasszadóvá Robbent. Szóval, nem az ő esze hiányzott, az meg, hogy ennyi helyzetből mondjuk kétszer ő akarja befejezni, más csatároknál is előfordul.
De nem azt mondom, hogy legközelebb aggódj, legfeljebb meglepődsz. :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 15:53:55

Ugyan, sporttárs, pont most kellett volna látnia, hogy ezúttal (kivételesen) tényleg nem kell passzolni, mert pl. Guti még az üres kapunak is fölé lő. Egyszerűen nem érzi a játékot, nem érzi a csapattársai formáját, nem érez semmit, csak rohangászik föl-alá...

halareaal 2008.12.21. 16:27:13

ez azért elég nagy hülyeség. a meccs legjobbja volt tegnap, sőt már a Sevilla ellen is. az, hogy önző, valamint viszonylag gyengén passzol, egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem érzi a játékot. már hogyne érezné, egy az egyben bárkit megver. az meg mi, hogy nem érzi a csapattársai formáját? hiba volt talán, hogy ahelyett hogy 0szögből rálövi, visszagurítja az üres kapuval szembe érkező Gutinak?
egyébként amikor játszik, ált a Madrid legveszélyesebb játékosa, úgyhogy nemtom ezt miből szűrted le, higy nem aggódsz, ha nála van a labda. én pont fordítva vagyok ezzel, ha egyedül viszi rá a labdát 3-4 védőre, akkoris tudom hogy simán veszélyt teremthet, megvan hozzá a vállalkozószelleme és a képességei is.

Hitchiker 2008.12.21. 16:27:33

nem tudom h mennyire friss a hír de akkor se röhögjön senki:

metzelder a valencia elleni rangadón az orrát törte egy ütközést követően

(nem jön össze a srácnak...)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.21. 17:31:58

"nemtom ezt miből szűrted le, higy nem aggódsz, ha nála van a labda. én pont fordítva vagyok ezzel, ha egyedül viszi rá a labdát 3-4 védőre, akkoris tudom hogy simán veszélyt teremthet..." (halareaal)

Érdekes statisztika lenne, hogy a Real Madrid góljainak hány százalékában van benne Robben. Szerintem meglepő lenne az eredmény.

Pláne, ha összehasonlítanánk ugyane mutatót mondjuk Xaviéval...

halareaal 2008.12.21. 18:38:55

jah, csak Xavi a Barca meccsek 90%án játszik, míg Robben többet sérült, mint nem. és egyébként is tök más a posztjuk, más a feladatuk, úgyhogy hiba volna pont Xavival összehasonlítani. nem értem, hogy pont egy ilyen meccs után hogy kaphat Robben ilyen kritikákat, hogy nem érzi a játékot, amikor egyedül veszélyesebb volt, mint a másik oldalon Villa, Joaquin és Mata együttvéve.

kroos 2008.12.21. 19:42:23

robben akkor is lol.

rizla 2008.12.21. 20:02:21

szép nagy x-re áll a villarreal-barca

nasteey 2008.12.21. 21:09:33

még jó hogy betalált a villarreal, így felpörögtünk, és meglett a 3 pont. Sok mindent nem kell magyarázni, elég pár statra ránézni, és kész.

+1: a bíró mily' buta volt ismét.
+2: jól jön most a szünet, Messinek legalább is biztosan.

BruceWayne 2008.12.21. 21:09:59

azért csak meglett ahogy látom.

real-valencia-villareal-sevilla-atletico ellen 5 győzelem és 17-2-es gólkülönbség ha jó számolom, még jó hogy a BARCA idén nem került össze komoly csapattal lolllll

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.12.21. 21:22:16

Félig off: könyörgöm, valaki magyarázza meg: melyik volt a másik idegenbeli meccs, ami elment??? Most néztem a Barca hivatalos oldalán, a tabellánál azt mondja, két vereség, a La Liga meccseknél meg ott a Numancia elleni 0:1 és utána semmi más...
Nem bírok addig elaludni, míg meg nem világosodom...
Köszi előre is!
Forca Barca
és Boldog Karácsonyt (Bon Nadal)
Enzo F.

rizla 2008.12.21. 21:28:14

döntetlenből volt kettő a ligában, vereségből csak a numancia elleni

rizla 2008.12.21. 21:29:00

a két x amúgy a racing és a getafe ellen

nasteey 2008.12.21. 21:29:25

El lehet írva. Csak a Numancia verte meg Barcát . Akik most 10 ponttal mennek. Szóval ők még a Barcánál is jobbak. :) Viccet félretéve tényleg jól nyomja a Numancia, ma is mekkora kámbekkek nyomtak. Biztos erre izgulnak, mert idén nem az volt első. :)

rizla 2008.12.21. 21:37:43

a sáktár is megverte a barcelonát, csak ők a BL-ben. így tényleg kettő

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2008.12.21. 21:50:45

Köszi...közben én is nekiálltam meccsenként összeadni, szorozni...és hihetetlen, de tényleg a saját tabella a rossz.
rizla: a Sáktár szerencsére nem szerepel a Spanyol Ligá-ban :-) (a többi összesítés amúgy stimmelt, ránézésre is - csak a bajnoki tabella home-away bontása nem...)

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2008.12.21. 22:12:39

0-1nél kicsit megijedtem, de hamar visszahozták a meccset, henry is egészen kezd magára találni pedig ez a szerepkör kevésbé fekszik neki mint az arsenalos. a kiállítást nem értettem, de a bíró amúgy is úgy általában sem volt a helyzet magaslatán.
persze persze, majd komoly csapat ellen meglátjuk...rofl

halareaal 2008.12.21. 23:01:45

nah, Diarra Madridba igazolt. kíváncsi leszek, mondjuk 23 éves és már francia válogatott, megjárta a Chelseat az Arsenalt és a Pompeyt, úgyhogy akár jó is lehet. Guti talán kiszorul a csapatból?:)

sörbarát 2008.12.21. 23:18:30

A kiállítást én sem értettem, mert a könyökét nem használta stb... szimplán 2 koponya egymásnak ütközött...

nasteey 2008.12.21. 23:18:45

Nálam nem éppen a pozitív kategória, hogy a Chelseanek és az Arsenalnak sem kellett... de itt majd biztos megmutatja, hogy mekkora vakok voltak az angolok. :)

halareaal 2008.12.21. 23:38:51

hát azért oda is el kell jutni, hogy az ember ilyen fiatalon 3 pl klubban (ebből 2 elit) megforduljon. a Chelseabe nem szégyen nem beférni, ha egyszer előtted van a posztodon Makelele és Essien, mindezt úgy kb 21 évesen. megkockáztatom, egyik mai Real vagy Barca játékosnak sem sikerült volna. az Arsenalban pedig ha jól tudom csak kölcsönben volt, és akár maradhatott is volna, csak a Portsmouth rálicitált, Wenger meg kb úgy volt vele, hogy úgyis elő tud húzni évente egy nagy tehetséget, minek bassza el a pénzét.
de valóban, érkezhetett volna nagyobb név is. mindegy, válogatott, az csak jelent vmit. egyébként pedig annyira sztem nem tud rossz lenni, hogy ne jelentsen erősítést, ugyanis most kb az a helyzet, hogy ha Gagoval esetleg történne vmi, konkrétan semmivé foszlana a középső középpályánk, maradna a mindig megbízható, masszív Guti...

rizla 2008.12.22. 00:22:42

az arsenal szurkolók többségében szerették volna, ha diarra marad, csak wenger nem. valószínűleg nagyon jó igazolás

kroos 2008.12.22. 08:00:23

végre piquet kiszállásával játszhat casares....minek adtak érte 16 millát ha nem játszatják?
még igy se hogy milito sérült?

zsakfos 2008.12.22. 15:43:32

www.youtube.com/watch?v=1qmBR7qBReY
Valaki régebben azt írta, hogy Drenthe nem tud cselezni meg beadni, tud, ahogy a vid is mutatja, csak Madridban valamit nagyon elrontottak vele kapcsolatban...

halareaal 2008.12.23. 01:16:32

Drenthe 1xüen gyenge, mostanában ha hozzákerül a labda, látványosan nem tud semmit se csinálni vele, csak fut. ez nem azért van, mert Madridba jött, hanem mert még nincs ezen a szinten, nemis biztos hogy valaha lesz. mondjuk itt kemény másfél percig csodálhatjuk a technikai bemutatóját, de ennyit manapság szinte bármelyik komolyabb utánpótlásban nevelkedett támadó tud.

kroos 2008.12.23. 08:53:35

hala..amikor azon gondolkodik az ember hogy ilyen remek fizikai és technikai attributumokkal rendelkezö emberrel hogy nem tudnak mit kezdeni akkor és picit a madridot is hibásnak érzem.

Narancs és Tetves 2008.12.23. 12:37:46

hala ... semmi más gond nincs mint hogy nincs önbizalma. A futball 30-40%-ban önbizalom kérdése, hogy az amit tudsz, meg is merd csinálni. Nem kétlem, hogy Drenthe nagyon ügyes. De szemernyi önbizalma sincsen... ahogy az elmúlt meccsek mutatják. (sajnos valakineke több kell, valakinek kevesebb /lelkizős futbalista illetve kevésbé az/)Remélem tényleg foglalkozik későbbiekben valaki vele/velük. Másokra is ráférne...

halareaal 2008.12.23. 13:32:58

"hogy nem tudnak mit kezdeni akkor és picit a madridot is hibásnak érzem."

de miből gondolod, hogy nem tudnak mit kezdeni vele? a lehetőséget megkapja, nemcsak a kis meccseken, hanem a legnagyobbakon is, játszott már idén a Barcelona, a Juventus és a Valencia ellen is kezdőként. állítólag jól érzi magát Spanyoloban, a csapat se lehet túl idegen neki, mivel a fél gárda holland. asszem azt is lenyilatkozta már, hogy Juande alatt még jobban érzi magát. amit kell, azt a Madrid megadja neki, de egyelőre nem tudbizonyítani, ami a Feyenoordban elég volt, az itt nem.

Henke 2008.12.23. 20:44:58

@halareaal: szerintem az előbb pont ezt íírták, hogy valakinek a pici lelkét is ápolgatni kell:) mert lehet hogy megkapja a lehetőséget, ha egyszer begörcsöl. ilyen lelki alkat, jó sportpszihológust neki aztán meglátjuk hogy kijön e belőle még valami. ők inkább erre gondoltak

halareaal 2008.12.24. 00:13:20

jólvan, de azért azt hogy lelki gondjai vannak, ha vannak egyáltalán, ne írjuk már a klub számlájára. fel lehet hozni Saviolát, Metzeldert (bár most talán eljön az ő ideje) és még 1 csomó játékost, akire basztak a Madridnál, és meg is lett az eredménye, de Drenthe ponthogy ficánkolhatna is.

Mourinho már nem a király 2008.12.26. 17:32:11

Drenthe csillogott az U21-be, meg a holland bajnokságba. Ez nem jelenti, hogy a Barcelona meg a Juventus ellen is képes hasonlóra. Ilyen egyszerű.

kroos 2008.12.27. 17:12:40

oriás lol az origpnak kihagyták messit a spanyol álomcsapatból

Casillas (Real Madrid) - Daniel Alves (Sevilla, FC Barcelona), Lopo (Deportivo), G. Rodríguez (Villarreal), Capdevila (Villarreal) - Xavi (FC Barcelona), Senna (Villarreal), Se. Keita (Sevilla, FC Barcelona) - G. Higuaín (Real Madrid), Eto'o (FC Barcelona), Iniesta (FC Barcelona).

poolfanati 2008.12.27. 17:46:04

@kroos: az origo kurvára nem ért a focihoz.
az olasz és német álomcsapatuk is egy kalap szar.
kiváncsi vagyok milyen lesz az angol álomcsapatuk...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.27. 17:55:50

Az Origo szerint Higuaín jobb focista, mint Messi.
:-DDDDDDDDDDDD

Henke 2008.12.27. 19:44:57

ÁÁáááá, várjatok, várjatok! Ha messi került volna be, akkor lett volna a Barcából 6 focista, a Realból meg 1... Szerintem csak nem hittek a szemüknek aztán kisakkozták kit húzzanak ki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 20:06:41

Üdvözlöm az isteni Diegot a Camp Nou lelátóján. Végre normális délszaki foci a nyögvenyelős brit hetek után ;-). Én persze a tízórási Atleti-Valenciára hegyezek!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 20:19:31

hopp-hopp vezet a Mallorca egy gyönyörű Aduriz góllal!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 21:40:32

Na lesgóllal fordított Barca. Világi "Innyeszta" Péter viszont monnyon le, de sürgősen!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.03. 22:42:23

na mind a két David becsöngetett az Atletinek, hogy szarnának sünt!

nasteey 2009.01.10. 15:21:46

Mintha kicsit magányos lettél volna popp... :) btw 100%-ig bizonyított, hogy les volt az a gól?

Egyébként mikorra várható friss PD-post?

halareaal 2009.01.10. 16:52:32

elég egyértelműnek látszott. mondjuk én úgy láttam, nem volt kettős les, mert Iniesta már kb egyvonalban volt Gudjohnsennel (bár ált befújják az ilyeneket). Gudjonsen viszont szinte biztos h lesen volt, az a szinte csak azért volt ott, mert vhogy nem mutattakegy visszajátszást sem, ami egyvonalban volt. eddig még nem találkoztam olyan véleménnyel, miszerint szabályos lett volna 1ébként.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.10. 17:10:55

@nasteey:

Lesgól volt, fölösleges vitatni. Mint ahogy összesküvés-elméleteket is fölösleges szőni arról, hogy idén bezzeg a Barcát "nyomják" a bírók. Hogy is mondjam csak: a spanyol bajnokságban elő szokott fordulni olyan, hogy a játékvezető nem minden eseményt ítél meg helyesen.

A második kérdésed viszont szívemből szólt. :-)

nasteey 2009.01.10. 19:24:54

Iniesta biztosan labda mögül indult, Gudjonsen kérdéses... én hiába kockázom százszor, nem tudom egyértelműen eldönteni. Talán a karja nyújtva volt és az kilógott. A partjelző viszont sztem úgy állt, hogy látnia kellett volna. Bár lesz@rom, tényleg ide-oda tévednek, következőleg majd egy szabályos gólunkat veszik el les címén.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 13:18:10

Ugye nézte valaki tegnap (rajtam kívül is) az ÉV MECCSÉT?

Valencia-Villarreal 3-3 (2-1)

3-3 gól, 2-2 kapufa, őrült fordulatok, két kiváló formában játszó csapat, tele motivációval, és a meccsről mindent elmond, hogy az amúgy a saját közvetítéseibe is belealvó Horváth Feri valóságos pátoszt prezentált a rangadó végére...

halareaal 2009.01.11. 14:00:23

én csak a végét láttam (igaz abba pont belefért még 3 gól), valóban nagy meccs volt. de azt azért nem hiszem h ez lesz az év meccse, volt ár pár hasonló a la laigában idén.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 14:15:43

@halareaal:

A Villarreal-Atlético 4-4, illetve a Real Madrid-Sevilla 3-4 (esetleg: Real-Málaga 4-3) lehetnek még versenyben. De tegnap szerintem mindkét csapat közel csúcsformában játszott, és külön pikantériát adott a meccsnek a Valencia kontra Villarreal szomszédvárak közti rivalizálás. Szóval én az eddigiek közül erre szavaznék egy ÉV MECCSE szavazáson.

nasteey 2009.01.11. 14:48:17

Meg is lepődtem, hogy délelőtt még nem láttam egy kommentet sem a meccsel kapcsolatban. Tényleg megérte itthon maradni és meccset nézni. :) Nekem már a Sevilla kámbekkje is tetszett, de ami a VAL - VIL meccsen volt, az valami elképesztő. 90 perces izgalom, támadófoci a köbön. Most még HF közvetítése sem zavart, sőt... Nálam abszolút az idei szezon legjobb meccse volt.

Lacóka 2009.01.11. 22:38:40

Innyeszta, Bozsan, könyörgöm, tilcsákbe a sportklubot!

luqe 2009.01.11. 22:55:20

Kár, hogy ilyen balfaszka az Osasuna kapusa. A harmadik gól vastagon az övé. Előtte is érthetetlen dolgokat nem tudott megfogni/kipattant róla így azt csak halkan jegyzem meg, hogy xavi lövését lábbal ki kellett volna rúgnia.

A barca első szenvedését pedig én jómagam a Depor elleni meccsre tettem volna, de megjött korábban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.11. 23:01:13

Világ nagy fasz ez a Világi!

rizla 2009.01.11. 23:08:54

ostoba gnóm pöcs világi.

"Kár, hogy ilyen balfaszka az Osasuna kapusa. A harmadik gól vastagon az övé. "

LOL : DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ha én vezetnék egy ilyen focis fórumot, ezért kb autoban járna. lehet, hogy balfasz, de azt a messi lövést maga isten sem fogja, légy erős.

a barca szenvedett? hagyták kicsit focizni az osasunát, rábasztak, azonnal reagáltak, lőttek gyorsan két gólt. hú micsoda szenvedés.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:14:45

Egészen hihetetlen, hogy milyen meccseket meg tud fordítani idén a Barca! Az ilyenekben sokkal nyilvánvalóbban megmutatkozik egy csapat ereje, mint amikor már a huszadik perc után 3-0 az állás.

A Messi-lövés pedig védhetetlen volt. Bikaerős, kifelé tekeredő; megkockáztatom: ha beleér a kapus, akkor is beviszi a kezét.

rizla 2009.01.11. 23:16:31

ja, capellocsapat : DDDDDDDD

ma el-elaludt a barca, de szenvedésnek nem nevezném. inkább a védelem volt gyér, a középpálya védekező szekciójával együtt. touré hiányzott. elől nem volt semmi probléma, összejött három gól megint, nem csúnyák..

luqe 2009.01.11. 23:21:22

ha én vezetnék egy ilyen focis fórumot, ezért kb autoban járna. lehet, hogy balfasz, de azt a messi lövést maga isten sem fogja, légy erős.

------------------

Ricardo (vagy ki) úgynéztem, hogy kifejelni akarta. Vagy nem tudom mi volt a szándéka. De ilyen csukafejes félét mutatott. De ez az istenezés megint... :) vicces. Nem azt mondtam, hogy potyagól volt, de az abszolút védhető kategória. Azért, mert kiabált a kommentátor, még nem lesz nagyobb gól :)

rizla 2009.01.11. 23:23:13

ne haragudj de ugyanarról a gólról beszélünk? mert messi lövésében olyan erő, és balkülső volt, ami nem mindennapi.
azt meg kikérem magamnak, hogy szerinted én világi undorító manóhangja alapján formálom a véleményemet

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:28:25

@rizla:

"ma el-elaludt a barca..."

Az ilyen hatalmas pontelőnynek ez a veszélye: elaltathatja a motivációt. (Ez történt tavaly a Serie A-ban az Interrel például.)

Pont ezért tartom hatalmas fegyverténynek a fordítást.

Az Osasuna egyébként szimpatikus csapat, remélem, bentmaradnak.

rizla 2009.01.11. 23:35:42

ez nem a motiváció hiánya volt szerintem. egyszerűen csak az idény közepe, nem lehet minden meccs minden pillanatában koncentrálni.

ja, baromi szimpatikus az osasuna, lerúgják a vkp-t, aztán a sérülést két kézzel, és két lábbal mutogató messitől paraszt mód elveszik a labdát, majd végigszáguldanak a pályán, és csak valdesnek köszönhető, hogy a köcsögségük nem érlelődött góllá.

luqe 2009.01.11. 23:37:45

Meddő vita. Örülj a gólnak meg a győzelemnek, nem kívánok ezzel többet foglalkozni.

rizla 2009.01.11. 23:38:57

persze, általában mindig meddő vita, amiben az egyik fél baromságot mond.
a xavi gólban benne volt a kapus, azt elfogadom.

halareaal 2009.01.11. 23:41:32

"ja, baromi szimpatikus az osasuna, lerúgják a vkp-t, aztán a sérülést két kézzel, és két lábbal mutogató messitől paraszt mód elveszik a labdát, majd végigszáguldanak a pályán, és csak valdesnek köszönhető, hogy a köcsögségük nem érlelődött góllá."

mondjuk ha vki, akkor pont a Barcelona nem reklamálhat egy ilyen miatt azok után, amit Donyeckban csináltak. meg ezen a meccsen is Alves megcsinálta kb ugyanzet, bár azt gondolom csak bosszúból. ettől függetlenül sportszerűtlen volt az Osasuna, bár azis igazhogy Messi is elég amatőr volt ahogy ott megállt, ráadásul pont mikor Busquets épp fölállt.

rizla 2009.01.11. 23:44:49

"meg ezen a meccsen is Alves megcsinálta kb ugyanzet, bár azt gondolom csak bosszúból."

tök más volt a két szitu, két okból
1: alves messze volt a szabálytalanságtól, az is lehet, hogy nem látta
2: alves nem lőtte kapura, pedig simán átemelhette volna a kifutó kapus felett, üresen tátongott a kapu. ehelyett kirúgta a labdát. úgyhogy pszt.

messi tényleg kicsit rutintalan volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:46:03

Az Osasuna szimpatikusságát a játékukra értem.

Meg kellenek az ilyen túlfűtött hangulatú meccsek.

Azt, hogy szándékosan sérülést akartak volna okozni, abszolút kizárom; hasonló labdavisszanemadós eset pedig - ahogy halareaal is írja - Donyeckben is volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:48:22

Szerintem az Alvés-esetnél fújt a bíró, csak nem hallotta Alvés. Több jel utalt rá, hogy volt sípszó.

Az persze lehet (Alvésből kinézem, és ez nem rosszindulat), hogy "szándékosan" nem hallotta.

rizla 2009.01.11. 23:50:26

alves nem lőtte kapura, hanem kirúgta a labdát, amikor rászóltak, úgyhogy ez egyszerűen nem lehet téma.

halareaal 2009.01.11. 23:55:27

ja, de előtte is szóltak neki páran, akkor mért vitte át az egész pályán? túl nagy nyomást helyeztek rá, főleg a kapus azzal h őrült módjára felfüggesztette a védést. persze biztos csak az Alvessel szemben támasztott előítéletetim mondatják, h magától nem vszínű h kirúgja:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.11. 23:57:16

@popp:

Év meccse?

Bevallom, a nagy részét láttam a római derbinek.

Fura egy csapat az a Milan. Egy öregfiúk-világválogatott. Most nem is utálom őket annyira. Fogatlan oroszlán, melynek a mancsa azért még tud ütni.

Persze nem volt rossz meccs, de a valenciai egyenesen katartikus volt.

rizla 2009.01.11. 23:58:24

alves kirúgta, nem pedig be. az osasuna viszont szívbaj nélkül rászúrta.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:06:10

@Csöncsön: A Roma meccs, akkor lett volna katartikus, ha végül még is nyerünk. A Valencia meccsről lecsúsztam, sajnálom!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.12. 00:10:53

@popp:

Sajnálhatod is, ritkán van olyan meccs, amelynek az első tíz percében az egyik csapat két gólt lő, a másik meg két kapufát... A Villarreal meg nem először játssza el, hogy mínusz kettőről (sőt mínusz háromról) egyenlít. Hihetetlen csapat.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:13:03

@Csöncsön: Szerintem nagy meccset játszanak majd a Portóval is. Nálam ők a titkos esélyesei a Bl-nek.

rizla 2009.01.12. 00:15:29

hát ahhoz, hogy BL-t nyerjenek, kicsit kevesebb gólt kéne benyelni..

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.12. 00:15:46

@popp:

A Portóval az Atlético játszik, amely viszont éppen a töketlen korszakát éli. A Villarreal a Panát készül elbúcsúztatni a BL-től.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:42:41

@Csöncsön: Közben eszembe jutott, akkor az Atletit játszik a Portóval nagy meccset. Sajnálattal látom egyébként , hogy a matracosok hullámvasútja megint lefelé halad.

Amúgy annál inkább titkos esélyes a sárga tengeralattjáró!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.01.12. 00:44:14

@rizla: tudnak ők védekezni ha kell, lásd az MU elleni meccseiket.

rizla 2009.01.12. 01:23:16

jó, azok csak csoportmeccsek voltak. eddig a rangadókon elég gyérül nyomják, kiszoptak a sevillától, a barcától, még a madridtól is.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.01.12. 15:18:01

Most már mind a hat élcsapat lejátszotta az összes rangadóját. Ezek alapján érdekes az egymás elleni statisztika:

1. Barcelona 5 5 - - 17-2 15 p.
2. Sevilla 5 3 1 1 5-6 10 p.
3. Real Madrid 5 3 - 2 7-7 9 p.
4. Valencia 5 1 2 2 6-9 5 p.
5. Villarreal 5 - 2 3 8-11 2 p.
6. Atlético 5 - 1 4 7-16 1 p.


Hozzáteendő ehhez, hogy a Barca, a Sevilla és a Real három rangadót játszott otthon, a másik három pedig csak kettőt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.01.12. 19:09:46

Soha többé spanyol poszt?
Vagy pancho picit babonás? Amikor nem írok semmit a real nyer?
Egy ex-évfolyamtárs volt ilyen, ha nem mosok hajat vizsgaidőszak alatt sikerül minden...Vajon miért kerülte februárra/júniusra mindenki...:DDD
süti beállítások módosítása