Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Amikor a türannosz zabál

2008.12.05. 13:57 heinrich

Minden kétséget kizáróan az őszi szezon legjobban várt gyilokja, a Bundesliga szokott határain messze túlmutató csúcsderbi köszönt ránk az este. Ezen a meccsen az öt-nulltól, az egy-négyig bármit el lehet képzelni, ugyanakkor már most józanítjuk magunkat, itt a monumentális FC Bayern München mérkőzik a pici TSG Hoffenheimmel. Az első a második ellen. A két legjobb formában lévő csapat. Újgazdag a burzsoá, sztár a noname ellen, bajnoki címvédő a listavezető ellen, tradíció vs. megújulás az őszi bajnokságért. A Bundesliga türannosza kívánja nyilvánosan felkoncolni a magáról megfelejtkezett apróvadat, hogy aztán teljes pompájában, felfújt tokával, rikító tollakkal dürrögjön az ország futballjának tetején.

A türannosz sorsa azonban tele van kínnal: természeténél fogva kéjenc, de nem mulathat kedvére, mert mindenki az életére tör. Mindannyiunkban benne lakoznak valamilyen mértékben a törvényszegő vágyak. Ezeket egyesek az értelem erejével megzabolázzák, mások vezetik a Bundesliga tabellát. A vágyak leginkább akkor törnek felszínre, ha az ember álmodik, s így az értelem szunnyad. Márpedig szunnyad, mit szunnyad - szemérmetlenül horkol, hiszen ami augusztus óra történik a Hoffal, az az értelem legcsekélyebb szikráját is nélkülözi.

Ibisevic? Ba? Obasi? Carlos Eduardo? Salihovic? Kik ezek, és mit akarnak? Augusztusban erről még fogalmunk sem volt, csak tanulgattuk, gugliztuk a neveket, miközben a Bayern kezdőjének még az is neki tud veselkedni, aki egyébként vele született megvetéssel beszél a német futballról.

Bizonyos szempontból a Hoffenheim dolga könnyebb, tőlük a kutya nem vár semmit. Ahogy Schweini is mondta:

A Hoffenheimnek nincs mit veszítenie. Ha nyernek, egy nemzet ünnepli majd őket, ha döntetlen, az is mosolyt csal majd az emberek arcára. Ha veszítenek – nem történt semmi. Majd baljós mosollyal azért még odaszúrta: Tiszteljük őket, de nem tartunk a meccstől. Végül is, mi vagyunk a Bayern München. 

A vendégeket látszólag eddig sem izgatta túlságosan az eredmény, menjünk ki-játsszuk le alapon fociznak, visszacsempészve valamit a régi idők hangulatából, miközben a bajoroknak becsületbeli ügy minden meccs, de különösen a mai.

Minden idegszálam azt mondatja velem, sima Bayern győzelem lesz. (O. Kahn)

Remélem, megmutatjuk mennyit érünk, és lehozzuk a meccset.
(F. Ribéry)

Itt az esély, hogy mindenkiben tudatosítsuk, az első hely a miénk. (L. Toni)

Jobbak vagyunk, mint a Hoffenheim, nagyon várom már a meccset. Az üzenetünk egyértelmű lesz mindenki számára. (P. Lahm)

Nehéz megmondani, mire lehet számítani. Sok gólra mindenképpen, a két csapat védelmére nem érdemes szót vesztegetni, a Hoff tudatosan, a Bayern kényszerűségből játssza az adok-kapok meccseket.

A felállás inkább a vendégek játékának kedvez, egyértelmű, hogy a néhány passzos kontrajátékban a legjobbak, márpedig a mundér becsületéért hajtó bajoroknak jönni kell, le kell dózerolni a gaz trónbitorlót, lehetőség szerint akár négy góllal is, hogy átvegyék a vezetést a tabellán. Ugyanakkor ez elég öngyilkos mutatvány lenne, hiszen futógyorsaságban sanszuk sincs, sem a középpályán, sem a komplett védelemben.

A Bayern bal oldalát alapból nem erőltetnénk, biztosra vehető, hogy az általában eksztázisban játszó Ribéry a támadásszövés mellett is visszazár, Lahm szinte élete szezonját futja. Ellenben a folyamatosan cserélődő jobbhátvéd és Schweini is sebezhető védekezésben. Oddo nem egy sprinter, ráadásul kalandozik össze-vissza, Lell meg nem egyszerűen buta, de mentálisan instabil, márpedig a pszichológiának nagy jelentősége lesz a meccsen, mind a helyzetkihasználás, mind az esetleges kiállítások (Lell, van Bommel vs. L. Gustavo) szempontjából.

A Bayern mellett szól Klinsi fanatizálása, Ribéry zsenije, Toni&Klose feje, a tapasztalat, a megingathatatlannak látszó önbizalom, a kilenc meccses veretlenségi sorozat, a precíziós cséplő, aprító, dobozoló gépezet, amit Bayern Münchennek hívunk. A Hoff sem az ellenfél erejét, sem a hangulatot tekintve nem játszott még ilyen meccset, és a Bréma, Leverkusen, Hertha elleni rangadókat sorban elbukta.

Andreas Beckkel szemben még sosem száguldott egy bombaformában játszó Ribéry, Compper csak fényképen látott Tonihoz fogható centert, mikor néhány éve még a Lutra albumán dolgozott, és a rájuk irányuló extra figyelem leple alatt Schweini, Borowski, Klose, Zé Roberto, vagy Lahm bármikor képes gólt szerezni. A Hoff esetében elég a csatárokra figyelni, és bár ez sem kis feladat - főleg nem ennek a védelemnek - de megoldható, különösen, ha Salihovicot/Carlos Eduardót élve eltemetik a középpályán, elvágva a támadókhoz vezető köldökzsinórt.

Bastian játékát karvalytekintetünk övezi majd. A súlyos derbiken jobbára a válogatottban brillírozik, a bajnokságban meglehetősen rapszódikus, ideje lenne bizonyítania, hogy a taraj alatt is rendben vannak a dolgok.

Óriási a különbség a két csatárpáros között is. Toni és Klose számára létfontosságú, hogy minél többet legyen a Bayernnél a labda, maguktól sosem fognak helyzetbe kerülni, őket ki kell szolgálni, előbb-utóbb viszont szentírás, hogy valamelyik betalál. Ibisevicnek idén minden-mindegy, bármely játékhelyzetből képes gólt lőni, Ba és Obasi pedig inkább az üres területekre berobbanva ziccergólokat lő. Ha tehát a München jól csalja a teret visszazáráskor, rögzített játékhelyzetből kevésbé veszélyesek. A Bayernnek préselnie kell, a Hoffnak meg rohanni, elszaladni még a középpályás faultok elől is, sok háromszög, kényszerítő, hosszú, lapos passzok, ha leállnak tökölni elvesztek. Jó kis leosztás.

A Hoff mellé a megalkuvás nélküli, felszabadult játékot, az egész pályás letámadást, a céltudatosságot, a kompakt szerkezetet, Ibisevic hihetetlen helyzetkihasználását, Ba és Obasi kezdősebességét és személyes szimpátiánkat tudjuk letenni.

A vendégek középpályája (általában) mindössze háromtagú. Jobb oldalon a játékában némileg Joe Cole-ra hajazó, friss német válogatott Tobias Weisnek élete feladatát kellene megoldania Lahm és Ribéry ellenében, drukkolunk neki, hogy legyen elég szőr a tökén a feladathoz.

Luis Gustavo szerepe rendkívül egyszerű, jóindulatúan felrúgja, aki szembe jön. Mivel a Bayern középen elég ritkán vezet támadásokat, inkább jobbra-balra keresztező elősöprű feladat lesz az övé. A labdához nem olyan fogalmatlan, mint van Bommel, de nem is olyan pengés, mint a jó öreg Zé, a Bayern viperafészkébe esett mosolygós tojásevő.

Bár a Kicker szerint (lásd alant) nem kezd, szerintünk mégis Salihovic lehet a nyerőember. A középpályán ő a góré, a nagyfiú, a tenyészbika. Nem szívbajos a tag, a játéka kulcsfontosságú lehet akár csereként is, amihez az a jó hír társul, hogy a hangulat őt sokkal inkább doppingolhatja, mintsem agyonnyomja. Igazi balkáni, bicskás arc, bőrökre, a Bayern finom heccelésére (olykor hergelésére) lehet tőle számítani, távoli löketekre, remek ütemű kiugratásokra, sok dumával főszerezve. Ha nem ő, akkor Carlos Eduardo osztja majd az észt középről, róla hasonlókat lehet elmondani a délszláv mentalitás nélkül. (Tök zárójelben: szerintem célszerűbb lenne kettőjüket egyszerre játszatni, és csak az Ibisevic-Ba/Obasi duóval rohamozni, amire van is sansz, hiszen Obasi térde nincs tökéletes állapotban)

Nagy csalódás lenne, ha végül állóháborúvá silányulna egy olyan meccs, ami a Bundesliga zárt burkából kilépve sokkal szélesebb rétegekhez jut majd el, mindenkit arra bíztatunk, vegyen egy késhegynyit a Bundesliga presztízsderbijéből, ami számításunk szerint a mérkőzés egy igen intenzív 15-20 perces, gólzáporos szakaszában egyértelműen el fog dőlni.

Szakítva a hagyományokkal, ezúttal tippelésre is vállalkozunk. Bár látjuk magunk előtt, ahogy a gyorsan bekapott góltól a Bayern megzavarodik, őrült futószalagon érkeznek a zabolátlan kontrák, káosz és anarchia, sex, drog és rock&roll, egymást átkozó bajorok a gyepen, összekoccanó NST korsók a TV előtt, de fájdalom, szent lobogónk, a hiteles tömegtájékoztatás oltárán 3-2-es Bayern diadalra teszünk.

Egy ilyen feladathoz még érni kell, a bajorok Jabba minden hájával fel vannak ruházva, Klinsi, Kalle és persze Hoeness már napokkal ezelőtt pengeélesre húzta a játékosokat, elhitették velük, hogy itt most aztán egy világ, de legalábbis egy nemzet kaján vigyora ellen kell megküzdeni, és demonstratíve helyreállítani a nimbuszt, széttrancsírozni ezt a Hoffenheimet, vagy kiket. Márpedig az ilyen, a játékosok büszkeségét, önérzetét pajszerrel feszegető lózungok termékeny talajra hullnak a bajor öltözőben, meg aztán kár tagadni, a tudásuk is adott hozzá. Viszont ha a Hoffenheim lövi az elsőt, iszonyatosan nehéz lesz további bekapott gólok nélkül visszajönni a meccsbe, főleg a legendásan türelmetlen hazai drukkerek előtt.

20.30 - Hadd szóljon, aki áldója van.

Bayern München
Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Klose, Toni

Hoffenheim
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Carlos Eduardo - Obasi, Ibisevic, Ba

290 komment

Címkék: német bundesliga h beharangozó bayern münchen több mint foci hoffenheim

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr17805871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.06. 00:05:23

Pont ezt mondom, Lojzi_: Toni, akármilyen béna, mégiscsak egy nemzetközi klasszis. Ez döntött. Szalihovics előtte két perccel egy kétszer akkora helyzetet puskázott el.

Kroos, valószínűleg a Barca is kínlódna (ha az első húsz percben nem találna be), de épp ezt mondom. Azért kínlódna, mert a Hoffenheim okosan, ésszel játssza a focit.

Lojzi_ 2008.12.06. 00:13:58

Woland:
Te is tudod, hogy nem úgy készül egy csapat a Bayern ellen, mint a Bielefeld ellen. Az egyik esetben az elenfél minden mozdulatát kivesézik, és ELRONTANI igyekeznek a játékát, a másik esetben pedig saját taktikával, ellenük kitalált szituációkkal, próbálnak győzni ellenük.
A második fordulóban a Cottbus például kiesési rangadóra készült és három pontot kívánt hozni. gyanítom a 19. fordulóban már rombolni és bekkelni fognak. És 9 hátvéd ellen nehéz ki-ki meccset játszani és nehéz szépen játszani.

Woland 2008.12.06. 01:07:45

Lojzi_,
persze, ellenféltől függ a taktika. erről nem kell vitát nyitni : ) azt nem értem hogy miért csak a Bayernt/Hamburgot/Leverkusent/Hoffenheimet kellene kivesézni. ha a veséket hanyagoljuk akkor Cottbusban meg Bolognában is könnyen meg lehet égni.

Lojzi_ 2008.12.06. 07:36:14

Azért az sem mindegy, hogy az ellenfélről ésa játékosairól mennyi az információ.
Ez idáig segítette a Hoffenheimet, mert nehéz úgy készülni ellenük az első osztályban, hogy csak gyenge közepes és az alatti csapatokkal mérkőztek az elmúlt két évben.
Mostanra viszont mindenki tudja, hogy mik az erősségeik és gyengéik.
Ősszel egy-két nagycsapaton kívül mindenkit megvertek. Tavasszal biztos vagyok benne, hogy nem lesz meg minden kötelező.

neeson 2008.12.06. 07:59:43

Egész évben az az érzésem, mintha a Bayern nem hallaná meg az idők szavát. Most komolyan, 10 évvel ezelőtti taktikával játszanak. Sehol se látni olyat, hogy bajnokesélyesek úgy állnak fel két csatárral, hogy egyik se különösebben ügyes, egyik se különösebben gyors, csupán mindketten érzik a kaput (ez utóbbiba szívem szerint még én is belekötnék, de inkább lépek tovább:))
Ezzel szemben a gyorsaságra építő "modern" Hoffenheim-taktika még gyengébb játékosokkal is meggyőzőbb volt tegnap számomra. Az a baja a Bayernnek, hogy a száz karommal védett monopolisztikus helyzete miatt nincs ellenfele és így is győzni tud otthon - csak nemzetközi színtéren jön ki, hogy ők tulajdonképpen hol tartanak.

kroos 2008.12.06. 09:31:03

Neesen ha azt nézzük hogy két csatárral játjunk+egy ribery..akkorez témadobb felállás mint a pollé interé,cheldea-é.Az meg hogy Toni mellett klose játszik és nem villa,vayg ibra annak is meg van az oka.
De azért a Bl-ben nehéz lesz tuljutni rajtunk abban biztos vagyok.

neeson 2008.12.06. 10:45:58

A csapat felállása és mentalitása támadó, az nem is kérdés.
Én csak azt vettem észre, hogy a csapat szemben megy a nemzetközi árral. A mostanában sikeres csapatokra a bivaly, sokszor mély középpályás védekezésen túl elsősorban a kevésérintős, és GYORS támadások, kontrák jellemzőek. ManUtd-re, Zenitre, Barcara, spanyolokra, de még a Hoffenheimre is, tehát a mostanában sikeres csapatok közül a legtöbbre többé-kevésbé igaz ez. Abban gondolom egyetértünk, hogy nem véletlen, hogy pont ezek a csapatok nyernek trófeákat.
Miközben mindenki a gyorsaságra helyezi a hangsúlyt, addig a Bayernnél ezt csak Ribery képviseli, részben ezért is olyan fogalmatlan a csapat nélküle. Persze nem kell nagy jósnak lenni, hogy azt mondjuk, hogy tükörsimán behúzzák a bajnokságot, mégis valahol nagyon szomorú, hogy a vezetőség nem éri fel ésszel, mekkora jelentősége van a VERSENYNEK. Mindvégig úgy gondoltam, hogy a MU tavalyi duplázása hihetetlen nagy mértékben köszönhető a Chelseanek, aki a 2004-es mélypont után eszméletlen versenykezésre késztette az összes ellenfelét.

Basti. · http://borgatya.hu/ 2008.12.06. 11:01:23

neeson!!

szívemből szóltál.
Ez a Bayern csak Cottbus-verésre van hitelesítve az őskori felállásával. Münchenben tényleg megállt az idő, nem kapnak a fejükhöz, hogy már senki sem játsza azt amit ők. Főleg egy falúbó olassszal és egy vérszegény némettel. De ennek a hátterében az is ott van, hogy megvették ezt a két nagy nevet - Toni meg Klose - és most nem lehet őket padra ültetni, mert hű de sok pénzt invesztáltak beléjük. Vaskalapos, hülye mentalitás.
Viszont én azt hittem, hogy Klinsi ennek majd a seggére üt, de nem. Egyelőre semmivel sem vagyunk beljebb mint anno Hitzfeld idejében, max Jürgen kajla mosolyával, meg a szétzilált védelemmel. nyomjuk a 4-4-2 széllel szemben, mert mi a Bayern vagyunk, aztán meg örülünk, ha megverjük egy góllal a FALU FC-t.

Nekem csalódás minden fronton...és ehbez most BL meccs sem kellett.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.06. 17:43:33

azért ez a gyors, egyérintős játék eléggé sajátos, és van ellenszere is. mondjuk, a Barca a mintapélda, de ott is csak Rony nélkül megy igazán (ami elgondolkodtató pl...). egyes szakértők szerint, ha jól emlékszem, teljesen más beállítottságot, és felkészülést igényel. aztán ha van egy kis kontakt, nem müxik. (lásd: arsenal ifi a múlt héten). (Rony meg bombaformában ismét, hogy talán (?) nem akarják megmondani neki, mit csináljon). a Bayern nem tudna így játszani, másképp, persze, tud. eredményesen is (nem emiatt a meccs miatt mondom). én is szeretem ezt a stilust, de ha csak ezt látnám, hamar megunnám nézni...

avenger13 2008.12.06. 20:00:36

toninak idén még nem megy, de falábú olasznak tekinteni egy gólkirályt, aki nem csak németoban, hanem olaszoban is elnyerte a címet. Meg aranycipőt is. Ez azért erős túlzás. nem egy cselgép az tény, de a sok gól nem csak bepattan róla könyörgöm.

Tényleg nagyon hiányzik egy gyors technikás csatár, ez tény, de mégsem bír senki velünk németoban, és a blben is simán jutottunk tovább. ez van. ez azért nem őskori szar játék. sokan játszák ezt ma is, a nagycspatoknál is. a probléma az, hogy a 4-5-1-hez nincs meg a játékos keret, mert nem tudom kit hoznánk be támadó középpályásnak. a ribery borowski schweini nem hinném, hogy működne.

avenger13 2008.12.06. 20:07:58

basti

klinsmann igyekszik, de nem igazán van máshoz keret, mert hitzfeld ezt rakta össze. a bayernnél meg nem úgy megy a dolog, hogy leszerződtetünk egy edzőt januárban, ő megmondja mit akar, és mire ideér, addigra itt van neki minden játékos. Majd télen jön donovan (kíváncsi vagyok rá, mit tud európában), és szerintem jönnek nyáron is páran. Azt meg sose várjátok, hogy a bayernnél mindenkit kitennének és összevásárolnának egy teljesen más csapatot.

Ezenkívül a bayern nem fogja a barca játékát játszani, mert nem a barca. Egyébként ha megnézitek, mire épül a jó pár nagycsapat játéka, az egy világklasszis játékosra:. Cé R. Messi, Ribery, Fabregas, Totti.

halareaal 2008.12.07. 01:59:31

amúgy Klose elég technikás csatár, sőt jól is cselez. klaszikus befejezőcsatárok közül ő az egyik legjobb ilyen tekintetben sztem. igaz, Werder-meccset többet nézek/néztem mint Bayernt, lehet hogy ez csak abból a korszakából rémlik.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.07. 06:25:11

no, azért CR is a Fletcher-Carrick páros mellett villog... nélkülük nem tudom hol lenne a MU. ezek ketten középen mindenkit lenyomnak, plusz támadáshoz is odaérnek. Messi mellé meg ott a komplett Barca középpálya, aki ezt a tipikus rövidpasszost nyomja (még a védők is :)), akár az ellenfél kettős védőfalában, a 16-on is (ha jó napjuk van, mert ott azért már nem könnyű: mintha kézilabdapályán összeküldenének két nagycsapatot :)). de Messi képes egymaga meccset hozni. most jobb formában is van, mint C.

kroos 2008.12.07. 08:48:46

Azért ebböl a meccsböl nem kellene ilyen következtetéseket levonni.A leverkuseni meccs után senki se elégedetlenkedett pl.
És ne feletsétek el hogy ebben a szezonban kaptunk már 5-öt otthon a Brmátol,szoval nem ártott az ovatosság se.

kroos 2008.12.07. 08:56:29

viszont ez a Gourcuff jó huzásnak tünik..

Lojzi_ 2008.12.07. 09:46:20

Én meg azt vettem észre, hogy Tim Borowski klubválátása óta nem megy a Werdernek.

kroos 2008.12.07. 10:14:27

pedig a hunt gyerej a helyén nagyon jólnyomja.

Lojzi_ 2008.12.07. 11:20:48

Szerintem nem gondoltam komolyan... :o)))

Roeder 2008.12.07. 14:42:03

Gourcuff tényleg jól jönne...nem is értem miért nem kell a milánnak.ja de tudom,még nincs 30 fölött :D

Olic mint harmadik csatár,szerintem ez se rossz öltet.
viszont még mindig rosszul leszek,ha elképzelem rafinhát bayern mezben...tény hogy oddo nem megoldás a jobboldalon,de azért rafinhát nemá...akkor inkább castro a gyógyszertárból.

kroos 2008.12.07. 14:50:18

Félek castro sokba kerülne de én is öt preferálom.Rafinának meg annyi agya van mint v,.bommel-nek.Az meg nem sok.És ha lham átmenne jobbra,és balbekket igazolnánk,pl zsirkov,vagy ilyesmi?

Roeder 2008.12.07. 15:03:17

Zsirkov? na ez mégjobb,szerintem nem is kerülne annyiba mint castro.és igen jól cselez,gyors.én benne lennék,de uli a főnök.
meg legalább tyimoscsuk se érezné magát annyira egyedül:D

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.07. 15:37:16

Zsirkov a Juvéba tart, srácok ;-)

Hunt meg szalmasúlyú még a Brémában is.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.07. 16:28:47

gourcuff jó ötlet, csak ne 20millióért. (vhol ennyit olvastam)

rafinha nem lehet bayernes, mert győzike sem lesz az mta elnöke.

halareaal 2008.12.07. 16:59:05

ahogy mostanában Gourcuff tolja, nem fogják olcsón adni, bárhova is menjen.

Roeder 2008.12.07. 17:47:41

hát jó felőlem mehet zsirkov a juvéba,de rafinha ne jöjjön hozzánk semmiképpen.akkor már inkább fizessünk sokat castroért...

kroos 2008.12.07. 17:49:09

2 milla a kivásárlási ára.Azért irtak annyit.
És a Geromel-Poldi csere?

Roeder 2008.12.07. 18:21:58

inkább brenonak kéne több lehetőséget adni.poldit meg adjuk el külföldre,mert ha bundes csapatba megy akkor ellenünk tuti kettesével lövi majd a gólokat.

avenger13 2008.12.07. 20:01:25

szerintem vegyünk egy rendes csatárt, kerül amibe kerül. Ne legyen megint az, hogy ülünk a millióinkon, és veszünk félmegoldásokat, aki azért látott már labdát, de néha még mindig megijed tőle.

Kell egy kapus is, meg két jó csatár. Oddoval nekem nincs annyi problémám.

kroos 2008.12.08. 08:11:46

Oddo kölcsönben van.Ö nyáron vissza fog huzni .

Roeder 2008.12.08. 10:02:33

hát remélem is,hogy visszamegy.mert ugye opciónk van rá,hogy megvegyük a szezon végén.nagyon bízom benne,hogy Hoeness fejében meg se fordul ez a lehetőség.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 10:23:19

kroos cimbora nagyon optimista. mindenesetre én is bízom benne, hogy az akkor már 33 éves oddo nem ér meg nekünk egy lukas petákot sem. (azt viszont remélem, hogy lukas, a podolski sok-sok petákot fog megérni a city agybeteg tulajainak. bocs.)

avenger13 2008.12.08. 12:32:55

és lellt ti jó alternatívának tartjátok?

szerintem sehol nincs egy fénykorában lévő sagnolhoz képest, aki sajnos hamarosan vissza fog vonulni, mert már sokkal többet sérült, mint amennyit játszhat. :(

Egyébként Ribery nyilatkozta, hogy ha akar valamit a bayern nemzetközi szinten, minden posztra legalább egy világklasszist kell venni.

Uli remélem megfogadja a jó tanácsot

Roeder 2008.12.08. 12:50:27

az igazat megvallva nem.szerintem lell nem bayern szintű játékos.ha a bl-ben is komoly eredményeket akarunk elérni (márpedig asszem azt akarunk) akkor az ilyen lell,ottl és sosa féle játékosokat el kell felejteni.engem eddig egyik se tudott meggyőzni arról,hogy értelme van megtartani őket

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 12:54:25

Lellről nem beszélünk ilyen hangosan, mert heinrich bármelyik pillanatban erre tévedhet és miután szétszurkálta egy körömollóval a Lell-totemállatkáját, postot ír "az ember, aki nem tud jót csinálni" címmel :))

kroos 2008.12.08. 12:54:33

ottl és lell is sajátnevelés,akármilyenek is.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 13:03:42

Lell és Ottl uaz a kategória. minőségi cserék, de akkor már inkább lehessen a bő keret tagja a stuttgartból, mint elbassza itt az életét örök kispadosként. sosem lesznek a posztjuk vitathatatlan tulajdonosai a Bayernben.

Roeder 2008.12.08. 13:07:20

de ez nem jelenti,hogy rájuk kéne építeni...
ottl megmaradhat tartaléknak,főleg ha zé a szezon végén tényleg elmegy.de szerintem lellre nincs szükségünk...jobban járna ő is,ha elmehetne egy másik bundesliga csapatba,ahol esetleg stabil kezdő lenne

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 13:12:53

kroos, a Bayern viszont egy olyan klub, amely hagyományosan nem az utánpótlására épít, hanem készjátékosokat vásárol. Ebben egyébként nem különbözik a müncheni tradíció a madriditól. Egyébként én legjobban annak örülnék, hogyha csupa Lell és Ottl-félével lenne tele a Bayern, de akkor már 1860-nak hívnák ;-).

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:16:39

Én meg annak, ha a hétvégén valami csoda folytán ismét egy amolyan SUPPA-VFB-t látnék, amint éppen jól picsánkúrja a Bayernt... Az lesz a sváb bosszú a Hoff elleni mákostésztáért. Reszkessetek, mert Cottbusban vért nyaltunk! Höhö. :))))

kroos 2008.12.08. 13:20:37

Ja de azért tudok kb 23 játékost a romábol akit schweini,vagy Lahm kiszoritana....

Dr Zoidberg 2008.12.08. 13:20:39

popp, kiegészítelek:

Továbbá a Bayern az egy olyan klub, amely hagyományosan ellenfelei legfőbb fegyvereit vásárolja fel, céltudatos módon.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 13:24:24

A Lell totemállatka sértetlenül hever a sarokban, a mellette látható két db keményen bepipázott néger csak illusztráció :))

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 13:29:58

Na akkor a saját posztjukon játszókkal vessük őket össze ;-). Szerintem Aquilani sőt Pizarro is van olyan, mint Schweini, már ha nem sérültek. Lahm viszont valóban elférne a balhátvéd poszton Riise vagy Tonetto helyett, de a jobboldalról nem adnám Panuccit öt Lahmért sem. Egyébként Lahm sem a Bayernben lett Buli játékos!

kroos 2008.12.08. 14:07:44

Itt akkor haggyuk a szellemi csatát popp mert sajnos fegyvertelen vagy.
Bastit hasonlitani Aquilani-hoz.....

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 14:14:01

"Bastit hasonlitani Aquilani-hoz....." - egyetérünk, nyilván ellenkező előjellel ;-)!

kroos 2008.12.08. 14:16:07

Arra gondoltam agyas hogy nem egy a posztjuk...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 14:20:06

Persze eleve teljesen más a Roma és a Bayern felállása. De azért Aquilanit vagy Pizarrot hoztam, mert ők is meg Schweinsteiger is kreatív emberek a középpályán.

Titi120 2008.12.08. 14:32:07

Azért a Bayernt a Romaval kéretik nem összehasonlítani.
Mikor nyert utoljára BL-t a Roma ? Mikor nyert egyáltalán ? Valamit is ... Naugye ! :)

avenger13 2008.12.08. 15:18:09

popp

mind a roma, és mind a real hasonlat nagyon sántít. a bayern és a felvásárlás. igen a bundesligában sokan jönnek ide, anno a leverkusenből, és klose a werdertől. Miért, mert nem akarnak örökös looserek lenni. Erről ennyit. De mikor is vásárolta fel a bayern az épp aktuális aranylabdás játékos, mint anno a real madrid, akik a zidane, figo, beckham ronaldo játékosokkal égették magukat? azért ezt te is beláthatod, hogy a kettő nem ugyanaz. Az igazolt játékosok sem azért jönnek, hogy más csapatot romboljunk szét. Nem chelsea vagyunk, hogy a padra veszünk shevchenkot. mindegyik játékos játszik, és kezdő is, tehát a csapat javítására szolgál, így ezen sincs értelme vitatkozni. persze van hogy más németek kluboktól vásárol (riválisok ha-ha). egyébként oyle-nak nem tudom melyik játékos fáj ennyire. Lahm bayern nevelés, gomez meg nekem nem kell.

lahm, schweini, rensing, lell, ottl, kroos saját nevelés, és demichelis, (zé roberto és lucio is ez a kategória, mert a leverkusennel nem nyertek semmit) is itt érte el pályája csúcsát, szóval nem igazán összevásárolt csapatról van szó. hargreaves meg sajnos elment, de mintha ő is bayern nevelés lenne. a múltkor, vásároltak több játékost, mert sokan elmentek, visszavonultak. Új csapatot építenek jelenleg is. Muszáj felvenniük az európai csapatokkal a versenyt, mert míg máshol a csere is világsztár, azért ottl, vagy lell messze nem az. A többi német csapat, meg nem hajlandó ezt felfogni. pl stuttgart nemzetközileg csak égeti magát, mint tavaly a blben. ez meg nem a mi hibánk

kroos 2008.12.08. 15:27:50

kár a gözért avenger....ezt én évek ota irogatom poppnak.
Hogy NEM lehet analogiát vonni a reál és a bayern között.Nem érti meg mert nem akarja megérteni.

avenger13 2008.12.08. 15:34:36

nem baj én is megpróbáltam :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 15:39:05

Nem is hasonlítom a Bayátokat a drága Romához. Ráadásul nem is a nyert trófeák száma dönti el mennyire szimpi egy csapat.

avanger13, csak annyit mondtam, hogy a Bayern inkább kész játékosokat vesz és ez még akkor is igaz, ha Münchenben érnek pályájuk csúcsára.

A fölsorolt saját nevelésű listádról, meg csak Sweinsteiger, Lahm és Rensing állandó kezdő, utóbbi ráadásul addig, ameddig nem hoztok egy "bayern-szintű" kapust. Lahm meg véletlenül sem az utánpótlásból került be a nagycsapatba, hanem akkor, amikor a Stuttgartban meg a válogatottban bizonyított, tehát legalább félkész játékosként. Azon viszont nem csodálkoznék, ha Ottl, Lell és Kroos nem sokáig játszana már Bayern színekben.

"Nem chelsea vagyunk, hogy a padra veszünk shevchenkot." - ezt nem is állítottam, ti Poldit vesztek a kispadra ;-).

kroos 2008.12.08. 15:41:26

ti meg 4656 millioért j.baptistát.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 15:46:43

"ti Poldit vesztek a kispadra"

akit aztán, "na ő se tud bizonyítani a mi szintünkön" felkiáltással, ajaklebiggyesztve továbbpasszolunk egy iránta érdeklődő gárdának, hátha azon a szinten tud bizonyítani. az átigazolási pletykák alapján képviselje ezt a szintet mondjuk a Roma :)

Dr Zoidberg 2008.12.08. 15:59:01

Avenger:

Nekem Elber fáj ennyire. Meg Kahn.
A többiek nem fájtak, de az elv ugyanaz. Ballack. Podolski. És Klose. És Butt (ő mongyuk nem sokat jáccik.) Zé Roberto. Lucio. Satöbbi.

Ha már itt tartunk: Gomez nem fájna, vegyék, vigyék! :)

kroos 2008.12.08. 16:02:35

Elbert elhiszem,meg neked amugy is mert van érdekeltséged a bundesligaban+ismered is azt.

avenger13 2008.12.08. 16:06:15

Kahn

azért kahn megint csak nem az a játékos volt, aki világ legjobb kapusaként jött. Igaz már nem volt kezdő.

Elber elismerem, hogy nagy érvágás volt a stuttgartnak. De ő sem ért el sokat a vfbvel, mert rajta kivül nem igazán volt ott olyan játék, amivel blt lehetett volna nyerni.

Romanista 2008.12.08. 16:09:53

nagyon nem kenyerem a Bayern, de ha Romát mocskoljátok akkor:
1. Baptista 10 millióért jött, kettőmilla extra,ha ilyen meg olyan nagyon tuti lesz. apróbetűs.
2.marhára nem a padra vettük,stabil kezdő.
3. Podolski nem kezdő a Bayernben ("arról" a szintről én nem tudok nyilatkozni,mert 10éve nem néztem végig bundesliga meccset) de a német válogatottban igen. nyilván az eb-n is sokkal alacsonyabb volt a szint, azért kezdett.

na részémről ennyit a Bayern témához. lehet nem-egyet-érteni poppal, de ne a Román csattanjon az ostor,ráadásul goal.com-os hírekre és/vagy hirtelen felindulásra alapozva.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 16:10:37

kroos, évek óta írogatod, miközben olyanokat adsz a számba, amilyeneket nem mondtam. Nem mondtam például soha, hogy a Bayern Ronaldokat meg Figokat vesz - (igaz avanger?), hanem csak annyit, hogy jobbára szintén kész játékosokat vásárolnak.Ebből a szempontból hasonlítottam a Realhoz a Bayernt és nyilván vannak olyan szegmensek, melyekben nem hasonlítható össze a két klub.

Amúgy meg szerintem a Bayern a nagy vásárlásaival sokkal inkább elnyomja a német klubfocit, mint a Real valaha is a spanyolt a galaktikusaival, akik elől pofájukba röhögve halászta el a bajnoki címet mondjuk a Valencia 2004-ben. És ezt talán nemcsak én gondolom így, a Hoff meccs utáni hozzászólásokat vagy heinrich találó türannosz hasonlatát olvasva.

Kroos, van egy elképzelésed mit gondolok én és állandóan azt látod a soraim mögé. Úgy forgatod a szavaimat, hogy ezt a prekoncepciódat a pofámra hányhassad.

Az hogy sarkos véleményem van a Bayern Münchenről meg a Bundesligáról nem azt jelenti, hogy bárkit is lenéznék, azért mert szereti ezeket.

mocsing, én azt olvastam, hogy a menedzsere ajánlkozott föl a Romának. Egyébként a német válogatott kezdőjátékosa a Bayern szintjén, ugyanaz mint az egykori Owen a Real Madrid nívóján.

Julio Baptista pedig ölég gyönge bepróbálkozás tonikám, mert részint klasszisokkal jobb, mint Poldi és ő kezdő mióta fölépült a szezon eleji sérüléseiből.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 16:12:45

"Elber elismerem, hogy nagy érvágás volt a stuttgartnak. De ő sem ért el sokat a vfbvel, mert rajta kivül nem igazán volt ott olyan játék, amivel blt lehetett volna nyerni." - ha Elber meg Balakov mellé sikerült volna igazolniuk még két-három hasonló kalibert, akkor talán.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:13:02

Kroos, te valami elképesztően ellenséges plusz ellenszenves fazon vagy. Azt sem tudod, ki vagyok, mi vagyok, de azért személyeskedsz. Az persze eszedbe sem jut, hogy adott esetben egyáltalán nincs igazad abban, hogy ki milyen, mit tud, stb. Ez pl. konkrétan primitív dolog. Hihetetlen, hogy tökismeretlenül ítélgetsz meg embereket, minderre az arrogáns, pökhendi stílusoddal még koronát is teszel. Szerencsétlen.

kroos 2008.12.08. 16:15:29

?
félreértetteél haver.
,,Elbert elhiszem,meg neked amugy is mert van érdekeltséged a bundesligaban+ismered is azt."
ezt tök komolyan irtam ironia nélkül.
Stuttgart drukkertöl más hallani a Bayern osztását mint Reálostol pl.
szoval riszpekt!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 16:18:29

Oyle, megkérlek rá, h fejtsd ki, Kahn leigazolásában mi fáj

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:20:37

Avenger:

Igazad van, Kahn nem a világ legjobb kapusaként érkezett hozzátok, hanem az akkoriban a legígéretesebb kapustehetségként, ami azért szintén nem rossz. ;)

És persze, hogy a Stuttgart nem volt (szinte soha) "olyan" csapat, így Elber szemszögéből végképp érthető is a váltás, tiszta sor. Namegaztán érdekesek voltak Giovane nyilatkozatai is akkoriban, amikor összehasonlította a két csapat edzésmódszereit. Ő maga is sokat profitált ebből (nemcsak anyagilag), ilyen szempontból nem sajnáltam, ahogy valószínűleg senki más sem. Különben is az erősebb kutya baszik, ugye. Attólmég fájt.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:22:48

Kroos:

Akkor ezt benéztem, és megkövetlek, természetesen. Ne haragudj a kitörésért. (Csak tudod már belelátom a cinizmust és az iróniát a szavaidba.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 16:23:28

popp 2008.12.08. 16:12:45

elmondhatjuk, h türannosz-Uli elvett egy BL-címet a vfb-től. egyébként nem tudom, mennyire analizáljátok ezeket a dolgokat, de a német csapatok nem azért nem nyernek Bl-t, mert türannosz-Uli a szarvainak hegyével kilyukasztja a zsebeiket, ahonnan kifolyik a pénz, egyenesen az ő ölébe, majd sátáni kacajjal leigazolja a riválisok peléit, hanem mert pont az a néhány még egy-két klasszis hiányzik tőlük.

egész pontosan: mivel nem engedhetnek meg még egy-két klasszist, ezért a legjobbjuk egy idő után igent mond a Bayernnek, mert ott van esélye bl-t nyerni. ritkán, de van.

így megy ez a bundás, de mi ilyennek szeretjük.

kroos 2008.12.08. 16:25:34

semmi gond :) elöfordul.
Biztos tudod hogy rekordvize hogy szokta osztani a bayernt.De az mégis más,mert schalke drukker,ismeri a bundesligat,néz meccseket,és érvekkel alá tudja támasztani amit mond.Szoval ezek az igazi érdemi viták.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:32:28

Mocsing:

Csak azért fájt Kahn leigazolása, mert az első olyan esetek közt volt (nekem), ahol ennyire nyilvánvalóan kapja ki a naccsávó a kiccsávó kezéből az éveken át szorgosan csiszolgatott gyémántot.
(Háttérinfóként: ez ugye 94-ben volt, én akkor voltam 15éves, ergo még csak pár éve foglalkoztatott a Bundesliga.)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 16:33:50

"elmondhatjuk, h türannosz-Uli elvett egy BL-címet a vfb-től." - elmondhatjuk hát, a konfabulálós anyátok úristenit ;-)!

"így megy ez a bundás, de mi ilyennek szeretjük." - kedves egészségetekre, de tényleg!

kroos, attól még, hogy engem vitaképtelennek nyilvánítasz még nem lesz feltétlenül igazad, sőt ;-)!

kroos 2008.12.08. 16:41:23

Te még soha semmi jót nem mondtál erröl a bajnokságról,csak mindig (minden héten) benézel,irsz pár utálkozó dolgot,aztán mégy tovább.Ugy hogy az aktuális kérdésekröl,vagy bármi másról soha nem irtál érdemben.
Ez szerintem kimeriti a vitaképtelen fogalmát.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 16:52:21

Jajj, nehogy elkezdjetek arról vitázni, hogy ki szerint ki mennyire vitaképes. :)))

Egy huszárvágással ide is cseszném inkább azt a tényt, hogy mióta Markus Babbel a "vezetőedzőnk", azóta lerendeztük a Schalkét otthon, és megcsaptuk a félelmetes Cottbust idegenben. Ez már majdhogynem feltámadás, sőt, győzelmi széria. Muhaha. Plusz az eleddig góltalan Simak mindkét meccsen vágott egyet. Közel állok ahhoz, hogy elkezdjek mindenféle holisztikus összefüggéseket felismerni. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.12.08. 16:53:00

oyle,

ahogy azt nyilván te is tudod, 25évesen jött el a ksc-ből, nem egy riválistól. tudtommal nem az volt, hogy a werder felfedezte a rejtett tehetséget, akit senki más nem ismert, de az ajánlatukra rádobott még 1000milliót a Bayern és akkor az erősebb kutya megszexualizálta a riválist a saját klubházában.

elhiszem, h a lever-drukkernek nem tetszik, ha két éven belül elhozzuk a Lucio-Ballack-Zé hármast, de Kahn esete nagyon nem ide illik sztem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 17:01:23

Azért magyarjainkról mindig biggyesztek néhány elismerő szót ;-). Most például Dárdai Pajának gratulálnék, abból az alakalomból, hogy immáron ő az, aki a harmadik legtöbb tétmeccset játszotta a Herthában! Azért ez tényleg nem semmi, több mint tíz éve meghatározó játékosa, lassan legendája egy nagy múltú Bundesliga klubnak egy ezredforduló tájéki magyar spíler.

avenger13 2008.12.08. 17:02:39

Romanista

senki nem mocskolta a romat. csak válaszoltak páran popp felvetéseire. ez nem mocskolás, az talán kicsit erős.

popp

mocsingnak van igaza. a bayern meg azért veszi meg ezeket a játékosokat, mert innen tud erősíteni. ez van. és a bayern csapatot épít, nem mint a real, chelsea és társai, akik vesznek állandóan. csak, hogy ne másnál játszon a játékos. szóval a párhuzam semmilyen szinten nem áll. a bayern nevel ki játékosokat. igen kroos még nem játszik, mert fiatal, de kezdő lesz, és nagyon remélem, hogy nem megy el. ottl mehet.

a spanyoloban azért nem tud mindekit megvenni a real, mert sokkal több pólusú a spanyol bajnokság. mert ott nem csak a realnak van bl szintű csapata, ahogy németoban a bayernnek (ami nem uli hibája).

lahm pedig akkor is bayern nevelés. az a játékospolitika része, hogy kölcsönadunk játékost, amíg nem fér be nálunk a kezdőbe (akkor Lizarazu volt a balhátvéd, és még nem volt lahm azon a szinten, így ment játszani oda ahol volt játéklehetőség ez teljesen természetes), nem így gondolod?

oyle

én megértem mit érzel. nekem is személyes kudarc, minden számomra értékes játékos eligazolása (így elber eligazolása is az volt)

egyébként én is azt szeretném, ha lenne sok olyan német csapat, amelyiknek van 3-4 sztárja, sokkal erősebb lenne a német bajnokság, és jobb is. nagyobb presztízs, és jobb játékosok. és nem igaz szerintem az sem, hogy nem engedhetik meg maguknak. csak sokan olyan marhák mint uli, aki kijelenti, hogy nem veszünk világsztárt, és elvagyunk mint a befőtt (aztán ulinak is felnyílt a szeme) csak azóta megint leállította a csapat építést, és nincs értelmes játékos politika, ezért fel sem merülhet a rotáció. sajnos.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 17:04:23

Mocsing, én jelen esetben a riválist úgy értem, hogy "a többi 17 csapat" a ligában. Hiszen mindegyik ellenfél. Nem a szó szoros értelmében vett, partiképes csapatokra gondolok kizárólag.
Abban igazad van, hogy a fenti két esetet meg kell különböztetni, mert nem ugyanaz.
Kahn esetében a közép-/kiscsapat sokáig dédelgetett (tulajdonképpen) egyetlen komolyabb fegyverét vette el a nagy Bayern, és vitte el a tutiba. Annyi. Nincs mit lovagolni ezen tovább.
Remélem, most már kielégítően megszőrszálhasogattuk a témát. :)

Lojzi_ 2008.12.08. 18:29:39

Szerintem pont Kahn a legjobb ellenérv, amivel rommá dönthetitek a saját álláspontotokat.
Szerintetek tehát szegény szerencsétlen karsruhei szöszi kissrácot a gonosz óriás magával ragadta, hogy ott tönkretegye az addíg szépen ívelő pályafutását, majd pedig kiszúrja szegény ártatlan kis szemét pár millió márkával, később euroval, meg két BL döntővel, egy UEFA és egy világkupával, 8 német bajnoki címmel, 7 német kupával, néhány ligakupával és sok év válogatottsággal, aranylabda második helyezéssel, VB ezüsttel és bronzzal.
Vagy ne adj' Isten ezek a játékosok ezzel egy olyan lehetőséget kapnak, amit máshol nem kapnának meg?
Más kérdés, hogy míg Kahn élt vele, addíg Podolski csak hazavágyó interjúkban jeleskedik, az ellenfél kapuja előtt nem annyira.

kroos 2008.12.08. 19:12:24

Ez amugy is hülyeség hogy poldi nem kapta meg az esélyt.nagyon is megkapta és pl pizzaro helyett,akit most láthatünk mit müvelt.....P
Azt meg gondolom vágjátok hogy hányan jöttek a ksc-böl.

,,a riválist úgy értem, hogy "a többi 17 csapat" a ligában"
mivel a többiek se a barcávól vagy a mu-bol igazolnak igy akkor ök is bundes. tönkretevö szörnyek,akik a riválistol igazolnak?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 19:54:58

Avanger, most mindegy, hogy milyen koncepcióval, de az tény, leginkább kész, máshol már bizonyító zsugásokat vesz a Bayern. Valószínűleg az én hibám, de szintén tény, hogy személyes támadásnak veszitek bármit is írok a Bayernről.

Dr Zoidberg 2008.12.08. 21:45:28

Kroos:

1. Nem írtam és nem is gondoltam olyat, hogy Bundesligát tönkretevő szörny volna a Bayern, ne idegesíccsé' má'...

2. A riválistól való igazolásnál pedig részemről az első szavamtól kezdve a riválisok egyetlen, kifejezett fegyverének, legjobbjának, nevezzük akárminek leigazolására helyeztem a hangsúlyt, nem pusztán bárkinek a leigazolására egy másik csapatból...az elég hülyeség is volna részemről. Mindenesetre most már tudom, hogy kinézed belőlem... Remek.

crouchy 2008.12.08. 22:07:14

szerintem versenyt kellene hirdetni Mr Információéradat egy meccs alatt lenyomott információi, és a Eurosport2 egy heti pepsimaxreklámjai között.

avenger13 2008.12.08. 23:10:29

popp

eljutottunk a lényegre. minden nagy csapat ezt csinálja. senki nem vesz olyan játékost, aki nem bizonyított semmit. vagy saját nevelés, vagy ha vásárolt játékos, akkor természetesen nem a selejtet veszi meg, hanem a tehetséges játékosokat. A roma a grundról igazol?

persze, hogy személyes támadásnak vesszük, hiszen érződik minden hozzászólásodból a bayern iránt érzett emésztő gyűlölet ;-)

egyébként komolyan érdekelne, hogy miért utálod a bayernt? írjatok kérlek már pár indokot, bárki. csak kíváncsi vagyok.

Roeder 2008.12.08. 23:14:14

ez nem csak a bayernre igaz.sajnos magyarországon divat utálni mindent ami német.hogy miért azt nemtom

avenger13 2008.12.08. 23:17:59

roeder

én is sokszor ezt tapasztalom. és igazából a legjobb indokok a kahn feje, olyan antifocit játszanak (3-4 góllal) meg hasonlók. ezért lennék kíváncsi, hogy poppban például mi hajtja ezt az érzést

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 23:29:08

avenger, eljuttotunk oda amit mondtam, csak lehántottuk róla az érzelmeket.

A miért-utálom-a-Bayernt-annyira témán pedig már túlestünk párszor, most nem mennék bele mélyebben.

Szurkolás érzelmi dolog, a német focival és annak zászlóshajóval szembeni ellenszenvem pedig gyerekkorból ragadt rám, persze meg vannak a panelek/sztereotípiák is, melyekkel magyarázom ezt. És szerintem mikor ezeket citálom azért kapok ilyen dühödt reakciókat, mert mégis lehet bennük valami. Persze az olasz, angol, argentín, sőt a brazil focival kapcsolatban is megvannak ezek a negatív frázisok.

Afellől viszont nincsen illúzióm, hogy teljesen megtudnék győzni ezek igazáról egy-egy Bayern drukkert, de az volna csúnya, ha megtudnék.
Egyébként a Bayernnel szembeni "emésztő gyűlöletem" nem vonatkozik annak szurkolóira és a német foci utálat nem vetül rá a német emberekre. Tehát ami a bayernről néha kibukik belőlem nem személyes támadás csak zsigerből is fakadó vélemény.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.08. 23:31:55

roeder, a német techno például tökjó, ahogy a serük se rossz, bár abban a csehekre szavazok, mint hokiban is.

avenger13 2008.12.09. 00:52:02

popp

ez igaz. teljesen megértem, hogy a szurkolás érzelmi dolog. ezzel nem vitatkozom. csak számomra az a fura, hogy miért utálnak egy csapatot. Én csak azokat a csapatokat utálom, akik összevásárolnak mindenkit, és padoztatják őket, mert már annyi játékosuk van amúgy is. És mindig csak az aktuális aranylabdás játékos kell nekik, és ha egy jobb játékos igazol, akkor mindig akár kell akár nem megpróbálják megszerezni, csakhogy máshol ne játszon. lsd jelenleg a chelsea, régen a real töltötte be nálam ezt a szerepet. de más csapatot nem nagyon utálok, esetleg a liverpoolt az örökös hátszelük miatt, de ez sem az az igazi érzés amit abramoviccsal szemben táplálok. :)

a többi csapat nem szimpatikus, és adott helyzetben nem nekik szurkolok, de nem utálom őket.

arra lettem volna kíváncsi, hogy a gyerekkori beidegzés, és sztereotípiák helyett amiket mindenki hajtogat, mi lehet mondjuk nálad ennek az érzésnek a mozgatórugója(ami nálam a fenti két csapatnál leírt). tényleg csak kíváncsiság, nem vonok le belőle következtetéseket, és nem vagyok pszichológus, de érdekelne

kroos 2008.12.09. 07:49:58

Arra azért kiváncsi vagyok hogy a reál meg a chelsea hány BL döntött játszott volna ha hasonlo potenciálokkal rendelkezik mint a bayern.

Roeder 2008.12.09. 09:33:06

popp

na legalább te nem vagy olyan mint néhány "kedves" ismerősöm.mert ők bármilyen indok nélkül képesek utálni őket,és soha nem voltak képesek megmagyarázni,hogy miből ered ez a gyűlöletük.
ha meghallják azt a szót,hogy német akkor egyből kezdik a "fúj,buzinémetek,köcsögnémetek,azok nácik" és hasonló baromságokat,amivel bizonyítják itelligenciájuk hiányát.és ezt általános iskolától egészen az egyetemig mindenhol tapasztaltam,szóval nem is korfüggő.

off: amúgy hokiban az oroszokat favorizálom. akkor most náci vagyok vagy komcsi? :D

kroos 2008.12.09. 09:49:02

A két bure a kedvencem.Na és Fjodorov volt.

Roeder 2008.12.09. 10:00:13

nekem meg malkin,kovalcsuk,morozov és kovaljov a kedvencem.a még aktívak közül.
pavel bure szerintem is isten volt,kár hogy vissza kellett vonulnia olyan fiatalon.
na meg azt sajnálom,hogy sose láthattam játszani a tretyak,fetyiszov,larionov,makarov féle szovjet csapatot.

Roeder 2008.12.09. 10:21:23

na közben ribéry barátunk adja a tippeket ulinak,hogy kit kéne megvenni.
gourcuff után most toulalan-t ajánlja.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 10:27:11

Toulalan :-D! Lehet, hogy francia csürhe lesztek ti is?

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.12.09. 10:37:28

nyugi toni,
poppnak elgurult a gyógyszere ma reggel, beszél össze-vissza :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.09. 10:43:16

A francia csürhe az Arsenal eposzi jelzője a Wenger korszakban! Most ribery ajánlataival kapcsolatban villant ez be, viccelődni próbáltam, de ulláccik a bajor fanok nem vevők a humoromra.
süti beállítások módosítása