Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 13. forduló

2008.11.29. 18:00 pancho_sanza

Hihetetlen gyenge előjáték után a La Liga második komolyabb összecsapása következik. A Sevilla próbálkozhat felülmúlni az előző heti teljesítményét. Unai Emery után Guardiola is kipróbálhatja, hogy milyen edzőként egy felsőházi rangadón dirigálni a csapatot. Persze előfordulhat, hogy a barcelona rögtön az első támadásából betalál, ennek következményeként a két csapat játékosainak hozzáállásában lényeges különbség adódik. Az edző onnantól kezdve csak a kamerák kedvéért ugrándozik, mert a futball nem az a sport, ahol bizonyos szint fölött ez lényegesen számítana. A Real Madrid kapaszkodik, valamint morális megújuláson esik át éppen. Egyfajta lelki megtisztulásként esélylatolgatások és a fogadkozások nélkül tengetik mindennapjaikat a címvédő játékosai. Alázat és szerénység áll a középpontban: ezek nélkül nagyon nehéz lesz a hétvége számukra. A Villarreal esetében is önvizsgálatra lenne szüksége, mert az előző heti pofont már nehéz magyarázni. Esni fog 24 gól, de Vadócz Krisztián most nem talál be.

Sevilla – Barcelona 1-1
Szívesen megnéztük volna a Puyol Jesus Navas párharcot, de a sevillai játékos egy teljesen felesleges sárga lappal tért ki az Abidal helyetteseként pályára lépő katalán elől. Az öt védővel és a Baraja, Manuel Fernandes párral felálló Valenciának sikerült pontot szereznie, így Guardiola sem tűzhet ki kisebb célt játékosai elé. A Sevilla igyekszik azonos feltételeket teremteni a Barcelona számára is, tehát a kérdés mindössze annyi, hogy a katalánok mennyivel nyílnak ki jobban a Getafe elleni kisiklás után. Ha kockáztatnak Messiék, akkor szinte biztos, hogy utólag taktikai hibaként merül fel majd, hogy Manolo Jimenez várhatóan Diego Capel és Tom De Mul szerepeltetésétől is eltekint.

Getafe  - R Madrid 1-1
Ez vajon rangadó? Mármint tudjuk, hogy a Real Madrid játékosai két imponálónak nem nevezhető győzelemmel léptek rá az útra, amely talán kivezeti őket a kátyúból. A futballisták ráadásul örülhetnek is, hogy a sajtó már nem velük foglalkozik, hanem azokkal az argentin csatárokkal, akik legalább egyszer egyeneset rúgtak a labdába és most Madridban szeretnék őket látni. Persze a média általi mellőzöttség nem igazán segít a játékosok felépülésében, így a szűkös keretből mindössze egyvalaki pihenheti ki az elmúlt mérkőzések fáradalmait. A holland van der Vaart a szerencsés, aki most a kispadról figyelheti csapattársai újabb megpróbáltatásait. A Getafe nem annyira tűnik ijedtnek és nem is feltett kézzel várja a mérkőzést. Főleg, hogy Granero és a cserepadon kezdő Soldado személyében extramotivációval rendelkező játékosai is vannak.

Recreativo – Villarreal 1-2
A Villarreal az előző hét legviccesebb csapata. A Valladolidtól elszenvedett váratlan és megalázó vereség mosolyt csalt az arcunkra. Aztán, amikor összepárosítottuk az ötgólos kupavereséggel, valamint a Piresék kezéből utolsó pillanatban kicsúszott győzelmekkel, akkor már inkább szomorúság költözött belénk. A Villarreal nem rossz csapat. A Villarreal kerete igazán imponáló. A Villarreal játéka eredményes és tetszetős is tud lenni adott esetben. A Villareal játékosai néha nagyon csúnyán a pálya közepére piszkítanak. Jellemzően előre leírt csapatok ellen jön a felsülés. Szerencséjükre, ilyenkor jön a Recreativo (vagy egy hasonló kaliberű csapat) és szőnyeg alá lehet söpörni a problémákat. Pedig már csak arra várunk, hogy mikor csattan a következő pofon.

Valladolid – Mallorca 1-1
Real Madrid legyőzve. Villarreal megalázva. Mallorca kiszenvedve. Mert ilyen a spanyol bajnokság. Mert ilyen a Valladolid. Mert nem szeretjük a Mallorcát. Sok okosságot nem lehet mondani. A vendégek számára világos lehet, hogy most kell pontokat gyűjtögetniük, mert hiúság lenne arra számítaniuk, hogy majd az utolsó fordulókban előretörnek az élmezőny kárára.

Málaga – Osasuna 2-0
Az előző fordulóban Vadócz Krisztián nyújtotta a legjobb teljesítményt. Már amennyiben a játszott percek alatti gólok száma mutatót vesszük figyelembe. Csapat meg is szerezte első győzelmét, de a majdnem végig emberhátrányban játszó Almería szerencsés kimenetelű kivéreztetését nem szeretnénk viszonyítási alapul venni a jövőre vonatkozóan. Így aztán a mostani mérkőzés esélyese nem a vendégcsapat, hanem a papíron UEFA kupáért küzdő újonc.

Almería – Deportivo 2-1
A hétközi produkció miatt csak dicsérettel illethetjük a Deportivo csapatát. Ezúttal a 3-0 jó oldalán álltak Guardadoék. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Athletic csapatát is sikerült kellően megrendszabályozniuk a mexikói középpályásnak és társainak, akkor akár azt is mondhatjuk, hogy a Deportivoval újra számolni kell. Különösen akkor, amikor Valeron újra végigjátszott egy európai kupamérkőzést. A csapatok formájától eltekintve azonban minden más az Almería sikerét vetíti előre. A hazai pálya, a fáradtság, a kiegyensúlyozottabb teljesítmény és Negredo elég jó érvek.

Valencia – Betis 2-1
Hasonló helyzetben a Valencia kétszer is váratlan vereséget szenvedett, így most egy északi felfrissülés után könnyű lenne azt mondani, hogy a Betis pontot szerezhet ellenük. Azonban a Valencia számára most csak a győzelem az elfogadható, mert egy sevillai pontszerzés (a Barcelona ellen) könnyen visszavetheti a csapatot a ranglétrán. A Betis helyzete sokkal egyszerűbb, hiszen valójában a szurkolóik sem a feltétlen győzelem hívei a mérkőzés előtt, így minden, amit Valenciából hazavisznek ajándéknak tekinthető. Márpedig mostanában ritkán térnek haza üres kézzel a sevillai zöld-fehérek.

Atlético – Racing 1-1
Ha az ég kék, a fű zöld és az Atlético hektikus, akkor a Racing stabil. Nagyjából ezen igazságok mentén jellemezhetjük Spanyolországot. Persze azért egy kicsit árnyaltabb a kép, mert a fű annyira nem is zöld, az ég néha nem is kék, A Racing 4-2-t játszott Valenciában, az Atlético meg éppen kiegyensúlyozottság álcáját öltötte magára. Ezek után mi mást is mondhatnánk, mint egy sima hazai győzelmet, de bízunk benne, hogy a Párizsból visszatérő santanderi legények még odateszik magukat egy pontért, mielőtt végleg hazautaznának.

Espanyol – Sporting 2-1
Akarom mondani 1-2. de szinte soha nem változtatjuk meg azt, amit odaírunk. Hiszen hova is tartana a világ, ha az aktualitásokhoz ragaszkodna mindenki. Ezért aztán az Espanyol hagyománytisztelő módon égeti magát mindenfelé, amerre éppen mérkőzést játszik. A sorozat immáron majdnem egy éve tart és a teljesítmény ezidő alatt nagyjából a Levante és Murcia tavaszi ámokfutásához hasonlít. Megoldás nincs, kilátástalanság van és jelenleg úgy tűnik, hogy minden spanyol csapat a pontszerzés reményével utazhat Tamudóékhoz. Sőt nagyobb részük pontot is szerez.

Athletic – Numancia 2-1
Ha valamiféle erősorrendet kéne felállítani a mérkőzések között, akkor ezt várnánk legkevésbé. Nem a várható színvonal, hanem az érdektelenség miatt. A focimeccsen a szurkolás kötelező. Ha odaülünk a TV elé, akkor úgyis választunk magunknak csapatot, amelynek a győzelméért vagy a vereségéért szoríthatunk. Ha ez nem így lenne, akkor például a ki a fene nézne Bayern meccseket? Na szóval ezen a mérkőzésen nem lehetne miért szurkolni, hiszen a baszkokat se nem szeretjük, se nem utáljuk. Az újoncokat sen nem szeretjük, se nem utáljuk. (Kivéve persze, ha a Celta Vigoról vagy a Real Sociedadról lenne szó.) Egyik csapat fociját sem szeretjük különösebben és nem is várunk tőle sokat. Őszinte küzdelemben kiizzadt hazai győzelmet meg láthatunk ezen kívül is eleget.

 

106 komment

Címkék: spanyol üveggömb la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9795005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.11.29. 19:44:58

A real simán nyer ahogy a sevilla is, sajnos.
A barca szélső védekezése kevés lesz ma. Bár ez még nem lenne gond, ha több gólt lőnének a támadók, de Eto'o formája kicsit visszaesett és a sevilla is kumma jól védekezik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.29. 19:49:07

@ballábas:

Nem játszik Jesus Navas. Ennek ellenére kíváncsian várom, milyen lesz a barcelonai védekezés (nemcsak a szélső, de a középpályás is) nyomás alatt.

bjoe0502 2008.11.29. 19:54:38

bocs de a real az utóbbi időben minden épkézláb csatárra azt mondja hogy megveszi mivel sérüléshullám van...egyébként a lazionak opciós joga van Zarate-ra...Bár hallani olyan vezércselt Lotito-tól(Lazio elnőke) hogy megveszi Zaratet kb 17 mill euro aztán fölajánlja a real-nak 40 milláért...:D ..de lehet hogy ez utobbi csak kacsa...na mind1 értelmes ember nem adja el Zarate-t mivel klasszis

sundin 2008.11.29. 19:55:11

Zarate? Találó volt a Marca címlapja, a második Higuain. Ők ezt persze dicséretként értelmezték, én nem. Egy csatár azért elférne a télen, főleg ha Saviola is impotenskedik.
Ha már Celta és Sociedad, épp most szedik szét a Balaídost :) Oubina 14 hónap után játszhat ismét. Kellett neki fát vágnia...
A ma esti meccsekre tippeljen az, akinek 6 anyja van. Minden megtörténhet.

mickeyknox 2008.11.29. 19:58:49

a realnak most pont egy ilyenre van szüksége, heh..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.29. 19:59:16

Na és Sundin láttad már Zaratét játszani? Mer' én láttam, klasszis a srác, nemcsak a kapu előtt könyörtelen, de jól cselez, technikás, az összejátékban jó és az egyérintőket is vágja.

sundin 2008.11.29. 20:02:40

Láttam. Nem ügyetlen, dee nem kell fél év után leigazolni, mert rúgott 7 gólt és a névnapomon lesz 22. Ha nyom két jó szezont, jöhet. Nem kell még több gyerekzsivaj a Real öltözőjébe, így is van elég.
Hö-hö, egyenlített a Rayo. Aganzo! Irány az első osztály! :)

halareaal 2008.11.29. 20:09:21

Zaraténak ez a szezon kb az első komoly megmérettetése, és kiválóan tejesít. sztem pont jó lenne a csapatba, főleg ha Crespohoz, Sevcsenkohoz meg azokhoz viszonyítjuk, akik eddig felmerültek. persze nincs rá garancia, hogy beválik, de a Real esetében ez a világ összes játékoséról elmondható. amúgy Saviolánál és valszeg a mai Raulnál is mindenképp jobb, tehát akár már a kezdőbe is beférne.
Barcelonában is bíznak Krkicben, pedig ő még soha nem játszott úgy, ahogy Zarate most. egyébként tök mást és máshogy játszik, mint Higuain.

zoliie777 2008.11.29. 20:09:54

Nálam Zarate, Tevez, Lavezzi egykaptafa. Mind3 argentin, alacsony, technikás és állandó veszélyt jelentenek a kapura. Jó játékosok.

Hispan07 2008.11.29. 20:09:54

Albinnak nem szóltak hogy a Real épp feltámad...

Mr.AT 2008.11.29. 20:19:19

Hispan07 :-)) Ahhoz előbb halnia kell, hogy aztán feltámadhasson - Albin egyelőre még itt tart és gyilkol... :-)

nasteey 2008.11.29. 21:00:40

ad1, most akkor mi van Navassal és Fabianoval? Mert az tuti, hogy mind a ketten 4 sárgával kezdték a Valenkia elleni meccset, besárgultak, de én még is olvastam olyat, hogy mind a ketten játszanak.

ad2, Zarate miatt most éppen a Lazio akarja feljelenteni a Realt a FIFA-nál. :)

ad3, jól csinálta a Real. A bírók már a tiszta büntetőket sem merik ellenük befúni. Pedig egy hete Pepe kezezett, most meg Ramos kaszált. A síp még is néma maradt.

sundin 2008.11.29. 21:05:21

Gondolom azt a Marcán olvastad, ahol mindig az előző forduló kezdőit adják meg a következő forduló kezdőinek.
Eddig 'jó' a meccs...

Akocka 2008.11.29. 21:16:30

Jövő hétvégén mikor játszik a PSV? Remélem nem szombaton fél9kor.

kroos 2008.11.29. 21:19:43

Casillas.DDDDDDDDDDDDDDDD

mickeyknox 2008.11.29. 21:41:34

uche! 3-1 a getafenak... mostmár a barcának jó lenne nyerni..

Hispan07 2008.11.29. 21:42:05

elég gáz ez a Real. ráadásul sárgul is rendesen

mickeyknox 2008.11.29. 21:49:59

pedig a bíró is velük van

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.29. 22:03:28

Gyenge volt a Madrid, mondjuk a góljuknál guti és Saviola megmutatott valamit a régiből. De én nézném a másik oldalról, először láttam idén a tavaly-tavalyelőtt megkedvelt Getát és azt kell mondjam még mindig nagyon jó csapat, jelenpillanatban jobb, mint a Real! Csak hogy a nagyszerű győztest is dicsérjük kicsit!

drosiii 2008.11.29. 22:03:57

ez az eredmény a realnak hízelgő.. főleg a mutatott játék alapján. Real megúszott legalább 1 tizenegyest, kiállítást...
Kíváncsi vagyok BL-ben ki kapnak majd..

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.29. 22:28:39

drosii: Mindenesetre a mostani formájukat nézve az a szerencsés, aki őket húzza. Mondjuk addig még lesz egy átigazolási időszak.

drosiii 2008.11.29. 22:30:50

tudom popp, de nem tudom hogy európából kit tudnának olyan jelentőse(ke)t igazolni, hogy meggyőzzenek engem mutatott játékban, komolyabb, jó formában lévő csapat ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.29. 22:40:59

Szar játékkal is jutottak már tovább a történelem során ;-). Persze a most mutatott játékkal még az Anorthoszisz Famaguszta ellen sem volna sok esélye a Realnak.

Ugyanakkor az is tény, hogy rengeteg sérültjük van: például most derült ki, hogy mennyit jelent ennek a védelemnek az agyonszidott Cannavaro!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.29. 23:37:45

Nem rossz meccs ez a Sevilla-Barca, de Kanoute mit kihagyott!

papercut 2008.11.29. 23:46:34

Asszem ma is beigazolódik a modern football egyik aranyszabálya: SENKI nem jut el messzire, ha nem állít rá egy embert Messire....

drosiii 2008.11.29. 23:50:25

azért kapus nem tudom mit csinált messi góljánál. Ötlet?

halareaal 2008.11.29. 23:56:50

tudtommal a BL 8addöntőkig még van 2-3 hónap. remélhetőleg a Real fordítva csinálja, mint tavaly, és akkorra időzítik a jó formát. egyébként pedig nem nagyon van olyan nagycsapat, amelyik annyira jól teljesítene, h biztosra mehessen bárki ellen is, a Barca tűnik jónak, de velük úgysem kerülünk össze.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.30. 00:34:17

Bivalyerős a Barca és az én szememben Messi jobb, mint Cé.

Hanem ez a brazil Fábián Lajos gyerek egy hihetetlen idegbeteg barom, úgy látom külön embert tartanak a kispadon, hogy visszafogja, ha elgurul a gyógyszer.

giacomo 2008.11.30. 00:36:38

Tényleg kezd érdekessé válni az Aranylabda. Messi nagyon szigorú (mondjuk az egész Barca is).

nasteey 2008.11.30. 00:45:08

Okosan, taktikusan, végül pedig látványosan is. Nagy formában a Barca, ez már nem kétség. Bár Kanouté helyzetét Villa beveri, mint a szart, de a Camp Nouban fogható a Valencia is.

És idén végre élvezet Barca meccset nézni.

Keelhaul 2008.11.30. 00:55:41

Fabiano siralmasan gáz arc, nemtom emlékeztek-e a catfightra Diogoval, az is zseniális volt. :D

2008.11.30. 01:27:28

Még jó, hogy 90%-ban hülyét csinálok magamból ha nyilvánosan is tippelek a meccsekre, de végül is örömmel hozom meg eme áldozatot kedvenc csapatomért. :D
Kár, hogy csak ritkán jut eszembe közkincsé tenni jóslataimat. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.11.30. 07:17:55

basszus, nem találtam meg a barca meccsét a csusztatás miatt. amúgy igy reggelfelé azt gondolná az ember, hogy öldöklő vita volt/van a madrid meccséről... de múgy láccik, már beszélni se. komoly mélylélektani elemzést érdemelne Casillas arca, amit a vége felé mutattak párszor...

kroos 2008.11.30. 08:50:21

Ha valaki elviszi Riberyt akkor azt akarom hogy az a Barca legyen.
Messivel egy csapatban látni élményszámban menne..

montipájton 2008.11.30. 09:45:05

Giacomo,
az aranylabda már nem érdekes, leadták a szavazatokat. Rúghat innentől akárhányat a kis argentin.

De a jövő évibe beszámít alighanem a mostani játéka is, már ha a Barca nyer valamit vele.

A Real meg... Asszem, tök mindegy, kit kapnak a Bl-ben, folytatják a hagyományt februárban. Reménytelennek látom a helyzetüket.

Papp Sanyi 2008.11.30. 10:06:14

Messi ha nem is nyújtott jobb teljesítményt az évben, mint C emberileg klasszisokkal van fölötte. Jövőre pedig eredményekben is túlhaladja a zselésfejű kötsögöt!

poolfanati 2008.11.30. 11:03:33

"mickeyknox 2008.11.29. 19:15:07

kit érdekel a PSV, de most komolyan?!?!?!"
a psv meccse tegnap nagyon jó meccs volt, nekem tetszett!

mickeyknox 2008.11.30. 11:27:43

ezt természetesen a barca meccs eltolása felett érzett első haragomban mondtam. már várom, mikor fogok egy osasuna-recreativo meccset látni egy sevilla-barca helyett, mert az előbbin vadóczot láthatom.

_alerob 2008.11.30. 11:28:41

"Messi ha nem is nyújtott jobb teljesítményt az évben, mint C emberileg klasszisokkal van fölötte." Én olyan embereknek adnám az aranylabdát, aki emberileg is példát mutat. Del Piero például tegnap is milyen teljesítményt nyújtott, erre még a 30-as listán sincs. Ez csak azt minősítí, aki a 30as listát összeállította.Már szinte biztos, hogy Ronaldo kapja, de kurvára nem érdekel miket csinál a pályán, amitől egyébként fingom sincs miért van mindenki ennyire túlzottan elájulva (ebben a szezonban még eddig egy 0 hiába sérült volt), akkor sem érdemli meg egy olyan ember, aki minden héten azt nyilatkozza ő a legjobb és nincs nála jobb, ami röhelyes és baromság. És még a saját közönségének is bemutat. Egyébként nem kérdőjelezem meg a tudását, habár tényleg nemtudom miért vanak tőle annyira elájulva. Mindegy, ez a C.Ronaldo téma is már unalmas, habár még mindig felháborít.

nasteey 2008.11.30. 11:29:48

Egy Heerenveen - PSV-t ne mérjünk már egy Sevilla - Barcához. :)

Fabiano meg... :D

www.youtube.com/watch?v=nLQubgk9EkY Itt az ominózus streetfight Diogoval. Kb. mint két lány. :D

rizla 2008.11.30. 11:43:13

azért azt tegyük hozzá, hogy messi az első félidőben teljesen ki volt kapcsolva a nagyon jól játszó sevilla által, de guardiola ezért guardiola, és nem rijkaard, mert nála képes egy jobb csapat kisétálni a második félidőre. persze ehhez kellett a sevilla kockázatvállalása is, amit nem nagyon értettem. mit hittek, hogy ha majd kinyílnak, akkor messiék nem szedik szét a védelmet ennyi területtel? sokkal veszélyesebbek voltak, amíg kontráztak.

mickeyknox 2008.11.30. 11:43:27

diogo első puncsa még jó volt. de aztán télleg mint két picsa :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.11.30. 11:44:14

Kérdés az örökkévalóságnak: Mi a redvás f...nak kell történnie a SPANYOL ligában hogy NE legyen megemlítve egy ANGOL csapat PORTUGÁL nemzetiségű köcsöge azon okból kifolyólag, hogy megérdemli-e az idei aranygömböcöt????

Bengusz 2008.11.30. 12:45:05

Kérlekszépen annak kell történnie, hogy az ANGOL csapat POTUGÁL köcsöge eligazoljon a Realba és akkor egy SPANYOL csapat PORTUGÁL köcsögéhez fogják hasonlítani Messit. De ezen már nem kell izgulni...:/

poolfanati 2008.11.30. 13:05:39

tegyük fel hogy jövőre messi kapná az aranylabdát... körülötte is lenne ennyi vita, hogy megérdemli-e.

poolfanati 2008.11.30. 13:07:37

mickeyknox 2008.11.30. 11:27:43
" mikor fogok egy osasuna-recreativo meccset látni egy sevilla-barca helyett, mert az előbbin vadóczot láthatom."
én már alig várom az osasuna-recreativo meccset:D mikor is lesz?
ugye az el classicot a sport1 adja és nem az a buzi sportklub?

BruceWayne 2008.11.30. 13:33:12

off:
"kit érdekel a PSV?"
pontosan úgy fogalmaznék hogy ki a F*SZT érdekel a PSV??? oké hogy ott játszik egy magyar, örülünk neki, számoljanak be minden hétvégén róla, adják le felvételről, de hogy a sport1-esen szinte minden szombat este ez megy "főműsoridőben" akárkivel is játszanak, az azért elég nagy vicc (mondom ezt úgy hogy csak Sport2-m van)

poolfanati 2008.11.30. 13:58:07

nerazzuri: te kis buzi hazaáruló!

BruceWayne 2008.11.30. 14:02:56

off:
jólvan okoska, majd ha poolod játszana egy rangadót oszt helyette fülöp marci vagy gera padozását közvetítenék majd akkor matyizz a légiósainkra te homo erectus....
Örülök neki hogy egyre több magyar játszik nívós bajnokságokba, követem is az eredményeiket hétről hétre, azoknak is akiket nem hypeolnak, de azért nem kell átesni a túlsó oldalra, vagy te az el classico helyett is osasuna meccset néznél inkább? esetleg egy jó hull-fulham egy Chelsea-Mu helyett???

poolfanati 2008.11.30. 14:21:27

off: dzsudzsák végigjátszotta a meccset, és szeritnem nem is rosszul, az egyenlítő gólnak az akcióját ő indította egy gyönyőrű 50 méteres labdával. ennyit a padozásról. továbbá ebben a fordulóban nem volt pados, ellenben védett(a teljesítmény az viszont nem volt valami jó). és nem értem mi a bajotok a sport1 leadta a barca meccset egészében...
és mivel hogy nincs eurosport2-m még hull-fulhamet se tudok nézni nemhogy chelsea-mu meccset... ellenben nézhetem a retek szar angol másodosztályt:D
ha meg nem adja egy magyar tv sem amit nézni szeretnél: www.myp2p.eu
egy el classicot meg ki nem hagynék...

poolfanati 2008.11.30. 14:22:13

"továbbá ebben a fordulóban nem volt pados, ellenben védett" innen véletlen kimaradt hogy fülöpről van szó:D

kroos 2008.11.30. 15:24:10

kénytelen vagyok offolni bocs.

off


Most olvasom várhidi nyilatkozatát a mai sajtoban.Pár dolgot nem értek.

1,Mai napog kap fizetést az mlsz-töl de dolga vagy szerzödése nincs ott.akkor miért???????
2,Koeman sikerét a magáénak érzi,mer ez az ö csapata,példának hozza fel gerát hajnalt juhászt.ki nem játszatná öket?.P
3,,,Azt az utasitást adták hogy fiatalitsak..koeman más helyzetben van NINCS MEGKÖTVE A KEZE AZT JÁTSZAT AKIT AKAR"---(egy sorral lentebb)

,,NEM VOLTAM BÁB,SENKI SEM SZOLT BELE A MUNKÁMBA"--------ez kicsit ellentmondás.

4,Koeman-rol a véleménye:eddig alul teljesitett mert a dánok ellen elszortunk 2 pontot...---

5-kit probálna ki---pál andris,pollák zoli,(sándor gyuri 8aki a veje?) és szakályt.----amikor megvolt a lehetösége ö se hivott be senki ilyen jellegüt.Most hirtelen nagyon bátor lett.

on

rizla 2008.11.30. 15:24:17

"és nem értem mi a bajotok a sport1 leadta a barca meccset egészében... "

nem mindegy, hogy főműsoridő, vagy éjjel. én például koránkelés miatt teljesen kész voltam már 12 körül (persze azért végignéztem)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.30. 16:30:06

"ez a brazil Fábián Lajos gyerek egy hihetetlen idegbeteg barom, úgy látom külön embert tartanak a kispadon, hogy visszafogja, ha elgurul a gyógyszer."

Ezen mekkorát röhögtem, popp! :-) És tényleg! :-)


Egyébiránt brutális volt a Barca, különösen a második félidőben. Pillanatok alatt visszaszerezték a labdákat, levegőnyi időt nem hagytak Marescáéknak a kibontakozásra, akik aztán a labdaüldözésben szép lassan fölőrlődtek.

Messi A VILÁG MA ÉLŐ LEGJOBB JÁTÉKOSA, tök mindegy, ki kapja az Aranylabdát. Nem csak a góljai miatt. De mindkét gól olyan volt, hogy a játékosok 99,99%-a simán kihagyja, elszúrja, mellélövi, utolérik. Neki meg gyerekjáték volt megoldani.

Kíváncsi vagyok azok véleményére, akik az első rangadóra várták a Guardiola-féle Barca kipukkadását...

rizla 2008.11.30. 17:54:15

"Egyébiránt brutális volt a Barca, különösen a második félidőben."

CSAK a második félidőben.

"Nem csak a góljai miatt."

hát a 60. percig elég reménytelenül játszott messi, önmagához képest mindenképp, de egyébként is teljesen lefogták. horváth feri teljesen vak a futballhoz, nem kell átvenni a rossz meglátásait.

"De mindkét gól olyan volt, hogy a játékosok 99,99%-a simán kihagyja, elszúrja, mellélövi, utolérik. Neki meg gyerekjáték volt megoldani.
"

ha valamiért a világ legjobb játékosa, az nem a helyzetkihasználása. most szépen oldotta meg, de azért ha nem dübörögne ilyen szinten a támadógépezet elől (aminek persze ő az egyik fő agya), akkor nem lőne ennyi gólt, a lövésekben még bőven van hová fejlődnie ugyanis. a második gólját egyébként hidd el, a jó játékosok - és ballábasok - java megoldja. az elsőt meg jóformán kötelező volt belőnie (a kapus meg csak nézte).
szóval felesleges ez a teljesen eltúlzott örömünnep.

Papp Sanyi 2008.11.30. 18:11:45

Kroos szerintem azért mert így vette meg Kisteleki a hallgatását. Várhidi egy vicc és ezzel a nyilatkozattal tovább öregbíti a hírnevét. Azt nem értem, hogy miért nem beszélt Moldováról vagy a szerbek elleni 8-0ról. Az meg hogy támadja Koemant mindent elmond róla, elég szomorú a sport tvre nézve, hogy minden hétvégén ott rontja a szórakozásunkat!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.30. 18:16:45

Én meg pont arra gondoltam, hogy Horváth Feri ugyan vak a futballhoz és az elviselhetetlenség határait súrolóan idegesítő a közvetítési stílusa, de legalább (blancoizmusa ellenére is) látja, hogy Messi zseniális, és ez is valami.

Szerintem amúgy már az első félidőben is kontroll alatt tartotta a meccset a Barca. Gondolj csak a tavalyi sevillai mérkőzésre, ahol az első félidő után Hegyi Iván majdnem elélvezett azon, hogy a Sevilla mennyivel jobb, mert játszanak benne a brazilok! Ehhez képest (legalább) kiegyenlített volt most az első félidő is. Az persze vitathatatlan, hogy szünet után hatalmasat javult az egész csapat.

A gólokról: utólag mindkettő olyan evidensnek tűnik. De rengeteg ilyet láttam már kihagyni. A 99,99% tényleg túlzás volt. A "világ legjobbja" nem.

rizla 2008.11.30. 18:33:32

azt látni, hogy messi zseniális, kb olyan szintű feladat, mint az 1+1=2. viszont ezen a meccsen csak egy félidőt focizott, igaz, az elég is volt, hogy kinőjje magát a legjobbá végül. de amikor blancoferike elkezdte dícsérgetni, akkor még sehol sem volt.

"Szerintem amúgy már az első félidőben is kontroll alatt tartotta a meccset a Barca."

és ezt mire alapozod? a kb 5-6 életveszélyes sevilla kontrára? kanouté kapufájára, ami ajtóablak helyzet volt? vagy a nagyon nagyon kevés IGAZI barca helyzetre? mert a gól az amellett, hogy eto'o klasszisa megvillant (micsoda sebesség, micsoda befejezés! és horváth egy büdös szót nem szólt arra a lövésre), óriási mák volt. messi szar helyre adta, emberbe lőtte, úgy pattant valahogy samu elé.
azt is megkockáztatom, hogy az első félidőben meggyőzőbb volt a sevilla.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.30. 20:50:32

A kontroll alatt tartáson azt értettem, hogy az egy-két helyzet ellenére (pl. a tavalyi meccsel ellentétben) nem tudott tartós nyomást helyezni a Barca védelmére a Sevilla.

Ha erre gondolok, szinte elképedek, mennyit fejlődött Guardiolával a Barcelona.

És ne feledjük, a két rangadó-jellegű mérkőzés (azaz az Atlético és a Sevilla elleni) mérlege: 2 győzelem, 9-1-es gólkülönbség!

Veszett nagy meccs várható a Valencia ellen.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.30. 21:04:04

kroos offjához, na az efajta nyilatkozataiért utálom Várhidit! Egyébként nem újdonság tőle az arrogáns nagy pofájú odamondás a válogatott kapcsán. Azt mondja a csapat 80%-a az ő keretéből jön :-D, mintha olyan nagy merítésből válogathatna a mindenkori kapitány. Aztán a fölállás se spanyolviasz, a külföldi foci közvetítéseket nézve hamar a szakember szeme elé kerül, plusz ez adódik a keretből is. Ráadásul jól emlékszünk rá, hogy sokáig az Ancelotti-féle rombuszos 4-4-2-t erőltette, amiért kihagyta volna a kezdőből a már akkor is egyik legjobb játékosunkat, Husztit, ezen vesztek össze. Az meg szerintem egy szimpla hazugság, hogy nem hívhatta meg Dárdait, hisz többször kijelenetette, ha az öregebb játékosokkal basztatták, hogy ez az én csapatom, ezekben a játékosokban bízom. Aztán a Várhidi fölé helyezett tanácsadó trióból Dunai, aki az MLSZ alelnöke azt nyilatkozta, tavaly ilyenkor, hogy ő meghívná Dárdait.

A dán meccsről meg annyit, hogy régen volt már egy magyar csapatnak esélye a győzelemre tétmeccsen, egy sokkal megasabban jegyzett csapat ellen. Az sem igaz, hogy realitás a kijutás!

Az utolsó két mondata meg végképp kiverte a biztosítékot nálam: "A magyar futball a miénk. Ezt nekünk, hazai edzőknek kellene jobbá tennünk." - na ezt köszönjük, de ebből épp elég volt az utóbbi húsz évben! Az ő "próbálkozásaik" miatt nem mozdolunk egy tapodtat sem két évtizede, ezért utálták ki innen Mattheust és ezért fognak vércseként lecsapni Koemanra az első sikertelenebb eredmény után. Óriási a magyar edzők sara is a futballunk mélyrepülésében. Fejlődésképtelenek is a "mi sem vagyunk rosszabbak, mint a külföldi kollégák" mentalitásuk miatt.

BruceWayne 2008.11.30. 21:19:24

off: hát én már a címlap alapján kiröhögtem, bohóckodás az egész

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.30. 21:23:16

Miért nem inkább az Atlético-meccset nézitek?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.30. 21:31:42

én kapcsolgatok a Palermo-Milan és a Atleti meccs közt. Nem szívesen nézek mostanában Atleti meccset egyébként, pedig csípem a csapatot a Roma után legjobban, de mindig fölidegesítenek.

rizla 2008.11.30. 21:57:40

csöncsön: a sevilla nem is akarta állandó nyomás alá helyezni a kaput, ezt a barcával nem lehet megcsinálni. pontosan azt kell játszani ellenük, amit az első félidőben játszottak: felhúzni egy falat a kapu elé, átadni a területet, aztán kontrázni izomból.
és nem, nem volt kontroll alatt tartva a sevilla. helyzetet kialakítani ellenük baromi nehéz volt, a gólhoz is hatalmas szerencse kellett meg jó egyéni teljesítmény (tehát két olyan faktor együttműködése, aminek semmi köze a csapatjátékhoz), nekik viszont az összes ellentámadásuk életveszélyes volt, simán átrohangálhattak a fellazult középpályán. és mindezt 45 percig, nos, ezt nem nevezném kontrollnak. guardiola maga is így nyilatkozott egyébként.

aztán csak kinyílt a sevilla - pedig 1 gólos hátrányban talán még nem kötelező - jól meg is lettek büntetve érte. pont azért, amit fentebb írtam. ezt a barcát nem szabad megpróbálni nyomás alá helyezni, ez egyszerűen nem lehetséges.
na meg azért, mert pep eléggé beolvasott a játékosoknak a szünetben, és jóval olajozottabban működött a gépezet. de a két gól egyike sem jöhetett volna létre az első félidőben, még ezzel a jóval összeszedettebb játékkal sem.

BruceWayne 2008.11.30. 22:22:53

az mennyire komoly hogy
1. Barcelona 40– 9 (+31)
6. Deportivo 14–14 (0)

tudom semmi jelentősége csak valamiért megakadt rajta a szemem hogy milyen gólarányok vannak, meg amúgy jön fel a depor...

valenciát semmi nem adta? jó meccs lehetett

bjoe0502 2008.11.30. 22:40:36

sport1 adta 2-0 ról elsz'rtuk...2-2 lett kiállitották marchena-t aztán egy pontrugásból begyötörtük a 3.-at

kroos 2008.12.01. 07:54:59

bocs az offolásokért.
mindenben egyetértek poppal és papp sanyival.
ha már ifiválogatott.
a san marino elleni 5-0 után azt mondta ,,ezekre a fiukra lehet épiteni"
aztán jöttek a szerbek ,,ezekre nem szabad épiteni"
majd kaplár f mondta hogy peti,a multkor nem ezt modtad.
peti tagadott.majyd kaplár f-,,akkor keressük vissza a felvételt ahol mondtad?Mert megvan.
Képes több millio ember szemébe hazudni és hülyének nézni..
koemant basztatja a dánok elleni meccsel?
persze moldva ellen belefért...
a görögök ellen meg ,,voltak passzaink".
Várhidi.P

on

luis garcia 2008.12.01. 10:04:12

kroos: Várhidi nem véletlenül a patkány kisteleki nagy barátja.

rizla 2008.12.01. 11:21:39

ahhoz képest, hogy kisteleki barátja, meg seggnyalója, pisti simán kibaszta. fura.
tényleg eléggé támadhatóvá vált emberileg várhidi, csak saját magának köszönheti. de a történtek után kár továbberőltetni ezt a "kisteleki csahoskutyája" témát. az olasz meccs után volt olyan, aki elkezdett sápítozni, hogy na most örökre rajtunkmarad várhidi emiatt a győzelem miatt. aztán 3 rossz meccs után inkább kerestek a helyére mást (moldova, szlovákok, szlovének, pedig közben volt még egy egészen jó görögök elleni produkció is), de valaki még most is ezt nyomja. kicsit fárasztó ez a hülyeség.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.12.01. 11:42:13

Mondjuk Kisteleki ramatyul kommunikál és furcsa döntései vannak személyi kérdésekben, egyáltalán nem volt elegáns ahogy főtitkárokat, Nyilasit, Róthot és Várhidit menesztett, de abban egyetértek vele, hogy szakmai fronton a holland vonalat erőlteti.

szferi 2008.12.01. 11:48:42

"ahhoz képest, hogy kisteleki barátja, meg seggnyalója, pisti simán kibaszta. fura."

Igen. Amikor a sorozatos kudarcok után már nem lehetett a kispadon tartani, gyorsan átmentette az utánpótlásba, ahol szintén leszerepelt, nem is akárhogy - ez után mit akarsz, hová rakosgassa még???

"kicsit fárasztó ez a hülyeség."

poppal egyetértek, ennek a döntésnek egyetlen hibája, hogy késett egy évet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.01. 13:04:08

@rizla

Szerintem nem a Sevilla változtatott sokat a második félidőben, hanem a Barca. Kicsit olyan volt, mintha tényleg más sebességi fokozatba kapcsoltak volna. A Sevilla próbált volna nyomulni, de már a saját térfele közepén elvesztette a labdát.

Engem a második félidő a Barcelona-Atlético első félidejére emlékeztetett.

rizla 2008.12.01. 17:17:21

maradjunk annyiban, hogy guardiola ismét letett valamit az asztalra, egy háromesélyes meccsen pörgette fel a csapatát a szünetben úgy, hogy az esélyt sem hagyott az ellenfélnek.
ettől függetlenül a sevilla is benne volt a balfaszságával, és nem volt sima meccs. ha ők mennek 1-0ra, vagy 2-1re a szünetben, azért sem szólhatott volna senki

BENIARRIVO · http://forzaitalia.blog.hu 2008.12.01. 21:51:49

a sevilla az első félidőben teljesen pariban volt sztem, nem volt szerencséjük és nem kaptak meg tizit.
összességében azért a Barca volt a meggyőzőbb, Messi pedig megint gyalult!

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2008.12.02. 10:12:58

nem akarok szakértősködni, de évek óta látható, hogy komolyabb meccseken egy félidőt vállalnak be maximális teljesítménnyel csapatok. vagy 20-30 percet. ennek egyszerű oka van: a mai sebesség, és játékstilus mellett még a topon lévők se engedhetik meg a kétfélidős meccset... persze, előfordul, hogy egy rangadón összeszalad két topcsapat, és az eredmény alakulása miatt kénytelenek lefocizni a teljes meccsidőt. na, akkor oda is szegződik a néző a képernyő elé...

freiwald 2008.12.03. 01:00:00

Na, nyélbe ütötték az üzletet. K.J. Huntelaar hivatalosan is a Realé. Kiváncsi vagyok, mire jut a Primeraban...

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.12.03. 02:45:10

Huntelaar szerintem kiköpött Litmanen, csak még fejlődnie kell kicsit. Erre viszont nem biztos, hogy a Real a legjobb hely.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.12.03. 07:44:30

Most 25 éves. Meddig fejlődjön még és hol? Madridban lesz egy fél éve, hogy produkálja magát. és kurva nagy mákja van, hogy egyáltalán megmutathatja. Esetleg beülhet Morientes, Chevanton, Sinama Pongolle vagy Nihat mellé/mögé a kispadra fejlődési céllal. Számára ez jobb, mint a Recreativo vagy az Osasuna, bár lehet, hogy többé senki nem fizet érte még 5 millió eurót sem.

Az már inkább baj, hogy ismét a kreatívnak egyáltalán nem nevezhető holland támadóalakzat bővült.

neeson 2008.12.03. 08:21:55

Huntelaar tipikus Nistelrooy. Ketten nem férnek meg, fél éve van, hogy kiszorítsa, mert ha utána akár 1 évre is visszajön RVN a kezdőbe, akkor neki vége, akárhogy játszhat, a vezetőség hozni fog helyette, vagy mellé/fölé valakit, mert ugye a Real nem engedheti meg, hogy olyan ember legyen a csatára, aki egyszer már kicsit is beégett...
Rosszul jött ki neki nagyon a többi holland gólkirály, Kezman meg Alves bénázása, de azért ezeknél egy klasszissal jobb.

Kreatívnak tényleg nem kreatív, de nem is az ő dolga az.

rizla 2008.12.03. 09:45:37

nem kell megférniük ketten. rvn várhatóan nem nagyon fog már a kezdőcsapat babérjaira törni 33 évesen, egy ekkora sérülés után. főleg ha huntelaar addig lövi a gólokat.
más kérdés, hogy ha a madrid továbbra is ilyen fos, akkor nyilván ő sem tud segíteni. lehúz egy fél évet, ami önhibáján kívül sem sikerül, és máris kész egy újabb lelkileg, mentálisan zavart játékos. mondjuk eleve télen áthozni valakit meredek

mickeyknox 2008.12.03. 10:46:55

szegény huntelaar... qrva nagy nyomás lesz rajta, eddig az ajaxban nagyon jól elvolt, itt majd a híresen köcsög spanyol média kikezdi, kész. túl nagy ugrás neki a madrid, már 3-4 éve el kellett volna vinnie valami csapatnak a mostani ajax és a madrid szintje között, akkor talán... így csak bukta lesz szerintem.

kroos 2008.12.03. 10:50:29

,,szegény huntelaar... qrva nagy nyomás lesz rajta, "
akkora nyomás lesz rajta mint Gago-n,és ha az elsö labdaérintése szar lesz akkor a nyakába varják majd azt is amit összel csinált a csapat.

freiwald 2008.12.03. 13:43:06

Heinrich:
Nos ami a Realt illeti nekem is ez jutott az eszembe. Csak bővül a holland kontingens, a sráctól meg majd mindenki az azonnali megváltást várja. Szerintem inkább sorscsapás lesz ez a periódus a holland bajnoksághoz szokott KJH életében. Az mondjuk előnyére vállhat, hogy egy olasz bajnoksághoz képest azért spanyolhonban nyitottabban védekeznek, mert inkább a foci kreatív oldalát pedzegetik, de, hogy tőle sem lesz kreatívabb a Real az tuti. Neki ugyan nem a spielmacheri szerepkör lesz a feladata, de valamelyest egy RVN klónt kap ezáltal a Madrid. Koncepció híjján nem lesz Madridban eredményes játék és főleg nem szemetgyönyörködtető, amit ugye a ballettáncosok imádói valahol alapból elvárnak. Egy Arsenalban viszont ismerve Wengert simán el tudtam volna képzelni. Titkon bíztam benne, hogy a Milan bejelentkezik érte, de abban sem vagyok biztos, hogy velünk jól járt volna. Még nem tudni mennyire izmos ez a fickó.

halareaal 2008.12.03. 18:15:44

sajna egyet kell értenem abban, hogy Huntelaar leigazolása nem éppen a legjobb döntés. persze kellett vki mindenképpen, de sztem ez nem pont ő. ok, hogy Nistelrooy kidőlt, de attól még nem befejezőcsatárra, hanem támadóra van szükség. mondjuk elvileg még legalább 1 játékos érkezik a télen. egy Zarate, Lavezzi típusú játékos kéne most a Madridba, illetve pontosabban ők.

mickeyknox 2008.12.03. 18:42:20

jó döntés is lehetne, ha feljavulnának a madrid irányítói. ha vdv vagy guti magára találna, és elkezdenék tömni labdával, akkor nem lehet baj. raul meg huntelaar onthatnák a gólokat :D

rizla 2008.12.03. 18:47:40

"abban sem vagyok biztos, hogy velünk jól járt volna. Még nem tudni mennyire izmos ez a fickó"

SENKIRŐL sem biztos, hogy mennyire képes megállni a helyét egy elitcsapatban, amíg oda nem kerül. csak a halál biztos, spanyolviasz.
valamikor el kell kezdeni.

Vaader 2008.12.03. 19:33:15

"jó döntés is lehetne, ha feljavulnának a madrid irányítói. ha vdv vagy guti magára találna,"
VdV-ra én nem emlékszem, hogy bármikor átlagon felülit nyújtott Madridban. Szerintem kb. ennyit tud, sok neki a Primera.
Pont a támadók, irányítók hiánya miatt nem a legjobb megoldás Huntelaar, mert neki pontosabb labdák kellenének, amit csak be kell rúgni.
Benzema jobb megoldás lenne, de januárban elhozni elég esélytelen.

halareaal 2008.12.03. 19:52:43

Benzema valóban jobb lenne, de amellett hogy esélytelen, a BLben sem játszhatna. Huntelaar, ha télleg annyira jó, mint azt a statisztikái mutatják, akkor Guti és vdVaart nélkül is termelheti a gólokat (mint v Nistelrooy), de attól, hogy ezentúl ő rúgja a Madrid góljait, a csapat támadójátéka még nem lesz jobb, látványosabb meg főleg nem. így mostmár vam 3 befejezőcsatár, támadó viszont szinte nincs is.

_alerob 2008.12.03. 21:02:02

Huntelaarral a lehető legjobban járt a Madrid. De itt a fő kérdés eddig is az volt, hogy a Madrid elit kp szekciója mikor óhajt a pállottfasz üzemmódból T1000be váltani. Szalait is szívesen látnám már.

gibson 2008.12.03. 23:22:37

Pár éve azzal szívattam nonsztop a Barcelonás haverjaimat, hogy lassan narancssárga mezben is pályára léphetnének (amikor a rengeteg holland légiósuk volt, de eredmény 0).
Mostantól, ha hívnak, nem veszem fel nekik a telefont... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 23:30:18

"amikor a rengeteg holland légiósuk volt, de eredmény 0"

Azért ez több, mint elgondolkodtató...

(Gyanú: a hollandok egy szintig kiváló, rendkívül képzett játékosok, de egy szint fölé már csak nagyon kevesen érnek föl közülük. Mégse véletlen, hogy húsz éve ott vannak majdnem minden világversenyen a legjobbak között, ám soha nem nyernek semmit.)

gibson 2008.12.03. 23:39:27

Csöncsön,

pontosan. Ráadásul a holland bajnokság kicsit gyengébb, mint a spanyol. Ott kb. 80 % holland játékos (csak a hasamra ütöttem), míg a spanyoloknál játszik jópár brazil, argentin, német, stb. komoly, válogatott szintű játékos. Hiába szidjuk Heinzét pl., hogy szar védő, mert az is, a holland bajnokságban játszó átlagvédőknél még így is nagyságrendekkel jobb - szerintem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.03. 23:46:34

Igen, egyetértek. Heitinga is vérciki néha az Atléticóban; a korábban ismeretlen Gabi Milito vagy Garay pedig gyilkos jó védők. És Heinze is csak a Real Madrid szintjén gyenge. A holland bajnokságban szerintem könyörögnének érte.

gibson 2008.12.03. 23:56:02

pontosan. Ráadásul, míg egy ilyen fiatal játékos akklimatizálódik, a megváltozott körülményekhez, a jobb technikai tudású védőkhöz, plusz a ránehezedő hatalmas nyomáshoz (neki kell megmenteni az idei évet), az minimum (!) fél év, de inkább másfél, lásd Higuain-Gago páros. Az idei szezont már le lehet húzni a wc-n, akárkiket is hoznak.
Inkább Mijatovicot kéne kibaszni (meg Calderónt persze), miután nyáron azt mondták, nem kell senki a keretbe, úgy jó, ahogy van - miután céronáldót egy év alatt nem tudták leigazolni, az utolsó napon meg megpróbáltak megvenni 5 játékost egyszerre, pánikszerűen. Persze egyik se akart jönni. Most meg igazol(nán)ak, mint az elmebetegek...
Az egyetlen reményem, hogy nem nyerünk semmit idén, csúnyán lealáznak, és ez a két fasz lemond magától, de erre nem sok esélyt látok sajnos. A 2010-es elnökválasztásig a Barcának lesz két bajnoki címe, nagyon úgy tűnik, akár tetszik, akár nem...
DE!!! UTÁNA JÖN PEREZ!!! :)))))

freiwald 2008.12.04. 00:28:06

rizla: Azért Ronaldon, akkor is lehetett látni, hogy nagy spíler, amikor még a holland elitben tolta. Magyarán róla egykoron egyértelműen ki mertem jelenteni, hogy bárhol megállja a helyét. KJH-t illetően azért akadnak kétségeim.

kroos 2008.12.04. 07:43:25

meg az ember nem is ezt várja a Madridtól.Villa-t.vár,aguerot,ibrát,kaka-t vagy ilyesmit.
Az a baj ha hunti-nak nem jön be akkor el fog tünni mint Reyes.Kockázatos döntés volt ez a részéröl.
Föleg hogy nem vele képzelik el a jövöt hanem a fent emlitettek valamelykével.Más kérdés hogy ilyen 20 millás kaland belefér a madridnak....

mann 2008.12.04. 12:35:28

Heinze nem kapna ennyi bírálatot és nem betlizett volna ennyit, ha az elejétől fogva csupán balhátvédként számítottak volna rá és nem erőltették volna őt belső védőként. Erre már SAF is rájött, mikor Heinze első manchesteri évében a csapat legjobbjának választották Gabrielt.
Nem volt véletlen, hogy mikor Benítez baloldali védőt keresett, Ferguson semmi pénzért nem volt hajlandó elengedni Liverpoolba az argentínt.
süti beállítások módosítása