Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 11. forduló - Leáldozott

2008.11.19. 07:30 pancho_sanza

A tizenegyedik fordulóban minden figyelem a Real Madrid Valladolid elleni vendégjátékára összpontosult. Ez volt a mérkőzés, amelyen a játékosok bebizonyíthatták, hogy nem kell sírva röhögni akármelyik sorozatban kinyilatkoztatott győzelmi ambíciójukon. A tétet már-már BL döntőig emelte a tény, hogy itt, ma este mindenképpen nyerniük kell. Ráadásul még nem is a Manchester állt a túloldalon, csak a Valladolid. A kudarc elkerülhetetlenül bekövetkezett. Gagonak, Higuaínnak és Gutinak még kicsit érnie kell, Raúlt már a partjelző is lefutotta, a védelem katasztrófa, a hollandok meg ismét megmutatták, hogy, amit ők előrejátékban tudnak, arra legalább húszan képesek a Ligában. Cannobio például biztosan. Egyébként a Madrid számára újabb pofonként hathat, hogy a csapatkapitány számára kinyitott kapun keresztül, most éppen Mata lép át a válogatottság küszöbén. A Villarreal és a Valencia is pontot veszített, így egyedül a Sevilla tört borsot a menetelő Barcelona orra alá. Ha ugyan borstörésnek lehet nevezni a három pontra növekedő előnyt. Esett 35 gól és ebből mindössze egyet kapott a Real Madrid, viszont még Higuaínnal a fedélzeten sem tudott hozzátenni a terméshez. Tovább után részletek:

Biztosan sokan emlékeznek Olivier Panisra. A francia autóversenyző nyerte a kilencvenhatos monte-carlói nagydíjat. Persze sikeréhez az is kellett, hogy mindössze négyen teljesítsék a versenytávot. Közülük egyértelműen Panis volt a legjobb. A Forma-1 leghíresebb pályáján aratott diadal jogossága vitathatatlan és soha senki nem veheti el már tőle. A siker ellenére persze nem sokan gondolták, hogy jobb versenyző lenne, mint amilyen előtte volt. Az autója sem lett sokkal gyorsabb, vagy esélyesebb a futamgyőzelemre, egyszerűen csak úgy alakult, hogy azt a versenyt neki kellett nyernie. Utána viccesnek hatott volna, ha nyilatkozataiban a világbajnoki címért száll harcba. Sztárallűrök nélkül folytatta pályafutását. Tisztában volt vele, hogy néha nem a tehetségen múlik, hogy valaki mennyire sikeres. A Real Madrid játékosai nem lettek jobb vagy rosszabb futballisták, mint pár héttel, nyolc hónappal vagy egy évvel ezelőtt. Néha ez elég a győzelemhez, néha csak egy harmadosztályú csapat negyedosztályú kapusa menti meg őket a megszégyenüléstől. Oilvier Panis egyébként nem nyert több versenyt. (Valladolid – Real Madrid 1-0) Nem ismerjük David Villa autóversenyzési ambícióit, de ha a futballpályán kifejtett tevékenységére pillantunk, akkor szinte csak egy jó kasztni hiányozna mögüle. Valami nem stimmel Valenciával. Immáron a második kínos vereségbe szaladnak bele úgy, hogy ha újrakezdhetnék akármelyik találkozót, lényegesen nem tudna és nem is kellene változtatnia Unai Emerynek. Egyszerűen azt dobja a gép, hogy Tchitének és a Sportingnak minden lövéséből gól születik. Az eredmény után szaladgálás meg nem feltétlenül kedvező a biztonságra szakosodott csapatnak. Megoldás igazából nincs, egyedül a középpálya véletlenszerű frissítése és Morientes beállítása kecsegtet siker reményével. Azonban vannak olyan mérkőzések, amelyeken még ez sem. (Valencia – Sporting 2-3) A Málaga számára sikerélményt jelentő pontszerzéshez nem kellett más, mint némi szerencse. Na meg az, hogy Rossi és Llorente teljesítménye meg se közelíthesse az egyik legnagyobb sztárrá érett Higuaín múlt heti parádéját. A Villarreal játékosai rövid időn belül már másodszor érezhetik úgy, hogy két pontot ajándékoztak el. Abszolút nem alaptalanul, ha azt nézzük, hogy az Atlético után az újonc is váratlanul egalizált a hajrában. Ráadásul a játékosok lelkesedése is hagy némi kivetnivalót maga után. Pedig a tizenegyedik forduló tájékán már valamennyire illene felpörögniük. Reméljük az utolsó percben kapott gól felébreszti annyira őket, hogy legközelebb ne a kilencvennegyedik percben kelljen kollektíven az ellenfél tizenhatosán reménytelenül, a gólszerzés  esélye nélkül szoronganiuk.  (Málaga – Villarreal 2-2)

Már a motiváció miatt is kiemelkedne a Barcelona a mezőnyből. Pedig annyira nem szabadna meglepődni azon, hogy a játékosok mindegyike bizonyítani szeretne. Magának, közönségének, kritikusainak, edzőjének vagy csapattársainak. A szolid kétgólos győzelem ellenére a katalán csapat továbbra is könnyed és látványos focival rukkolt elő. Bár a helyzetkihasználáson még lehetne javítani, a Recreativo nem az a csapat, amelyik bármilyen fejfájást okozhatna Guardiola játékosainak. A sorsolás szeszélyei folytán a Barcelona valós erejét nehéz megállapítani, mert még nem igazán találkoztak olyan középpályával, amelyik folyamatos játékra és adott esetben védekezésre késztetné őket. Mert bármilyen remek támadónak számít Messi, Eto’o, vagy Henry, a védőmunkájuk hagy kivetnivalót maga után. Persze amíg nincs szükség a takarításra, addig nincs mit tenni, mint számolni a pontokat. (Recreativo – Barcelona 0-2) Immáron a Vicente Calderonban is újra számolgatnak és annyira nem is reménytelenül állnak a bajnoki esélyekhez, mint pár héttel ezelőtt. Miután tudatosították a mezőnnyel, hogy legalább a hatodik helyért küzdenek, újra optimistán nyilatkoznak az idei kilátásokról. Mást nem is tehetnek, mert a Deportivo elleni ki-ki mérkőzésük inkább emlékeztetett az év eleji parádékra, mint az azt követő szerencsétlenkedésre. A nagyarányú hazai siker azt is jelenti, hogy lassan angliai szinten szakad ketté a spanyol bajnoki mezőny. A különbség mindössze annyi, hogy itt az első hat csapat emelkedik ki, így az első négy helyért jobban meg kell erőltetni magát az eminens klub tagjainak. Pedig a Deportivo már éppen reménykedhetett volna egy jobb helyezésben, azonban ha beleszámoljuk azt is, hogy a vezető hatos néhány tagja ellen még játszaniuk kell Valeronéknak, akkor a hetedik hely a legjobb, amit elérhetnek a kék-fehérek. (Atlético - Deportivo 4-1) A Getafe is a legjobb nem kupás helyért harcol, de éppen belefutott a Sevillába és a vereség nem sok jót ígér a következő három mérkőzésre. Valószínűleg a Barcelona ellen még annyi esélyük sem lesz, mint most volt, de a Real Madrid elleni bajnokijukon már újra játszhat majd Heinze is. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy Mosquerra jobb védő lenne az argentinnál. Csak egyelőre annak tűnik. Szerencsére Luis Fabianot nem hasonlíthatjuk senkihez, mert ő egy olyan sajátos színvonalat képvisel emberileg, hogy ha nem lenne ilyen eredményes, akkor már régen elzavarták volna. Ráadásul néha nézhető gólokat is lő, ami külön élvezetként hat két balheréjéről bepattanó találat után. Most szépen visszavezette csapatát a győzelmi ösvényre. A sok pontnál meg csak egy örömtelibb dolog van a Sevilla háza táján: a kevés sérült. És tényleg. (Getafe – Sevilla 0-2)

Vadócz Krisztián ismét pályára lépett az Osasuna csapatában. Sikerélményben ismét nem lehetett része, de erről talán ő tehet legkevésbé. Nem azért igazolták, hogy gólokat lőjön, vagy utolsó emberként hárítson Llorente lövésénél. Neki labdákat kell gyűjtögetnie, majd minél gyorsabban megjátszania. Ebben nem rossz a pamplonai csapat, hiszen kapott gólok terén csak a Sevilla és a Barcelona áll előtte. Viszont a három találat, amit tizenegy forduló alatt összekapartak, nem feltétlenül a hatékonyságot jelképezi. Csak hogy arról már ne is beszéljünk mennyire ciki az Athletictől vereséget szenvedni.(Athletic – Osasuna 2-0) Almeríában pontokat veszíteni nem tartozik éppen a kellemetlen kategóriába. Pontosabban ezt lehetett gondolni, amikor még a Real Madrid járta a flamencot az andalúz városban. Persze azóta csak az nem veri meg a címvédőt, akivel nem játszik éppen, így a pontszerzés ténye nem jelent önmagában sikereket. Egyébként Negredo ismét elindult a gólokkal övezett úton, ami nagyon jó fricska nevelőegyesületének, amikor éppen egy újabb remek argentin csatárt szeretne venni. A Mallorca igazából esélytelenként vágott bele a mérkőzésbe, amelyen végül igazolta a papírformát. Jelenleg egy ponttal és egy góllal rosszabb, mint a Real Madrid. (Almería – Mallorca 2-1) Az Espanyol meg egy góllal és három ponttal rosszabb, mint a Numancia. A mostani vereséggel hihetetlen nagy sóhajok szálltak fel a Bilbao, Recreativo és Osasuna alkotta kiesőjelöltekből, hiszen a katalán gárda talán könnyíthet valamelyikük kiesési gondjain. Mind teljesítményben, mind eredményben a tavaszi önmagát idézi Barcelona kisebbik csapata. És ez így nem igazán jó. A hét gól viszont csodálatos. (Espanyol – Numancia 3-4) Miután a köregedő focistákról szóló bejegyzésen Van Nistelrooy sebet ejtett, most Munitis villantott egy fiatalos lövéssel. Igaz ezt már elég későn tette, így a Betis győzelmét nem akadályozhatta meg általa. A sevillai zöld-fehérek lasssan végleg lerázzák magukról a kiesőzóna közelségének minden terhét. Sőt már nem csak a szerzett pontok miatt, hanem a mutatott játékuk okán is kiemelkednek a középmezőnyből. De azért ez még mindig nem elég az Atlético utoléréséhez. (Betis - Racing  3-1)

 

193 komment

Címkék: spanyol la liga 2008/2009

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr48776934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2008.11.20. 12:05:45

"egy világ életében nulla Raul rohamozza az ellenfél kapuját. "

Muhaha... MuhHAHAHAHA...

dann (törölt) 2008.11.20. 12:08:40

Raul?

Egy üreskapus fallosz volt világ életében...Sosem votl top 10 csatár. Ennyi.

dann (törölt) 2008.11.20. 12:09:59

Ja és megtanulhatna padozni, mert oda való.

krysal 2008.11.20. 12:12:26

A második hozzászólásodban van ráció, az elsőben meg egy elvakult, 7éves Barca-drukkert vélek felfedezni.

dann (törölt) 2008.11.20. 12:16:52

A korban is tévedsz, de boldog lennék, ha annyi lehetnék. Szvsz nálam a srác sosem volt klasszis. És szerintem ha nem tudjuk meggyőzni egymást, ne is próbálkozzunk tovább. Én ezt gondolom, te azt.

A tényen nem változtat: a Madrid idén egy kalap szar. És nem kárörvendek mondom, sajnálom a szitut, mert nagy gáz van arra az 100.

szabika 2008.11.20. 12:21:53

Én speciel tíz-tizenkét évvel ezelőtt összesz@rtam magam, amikor a Real, Raul-al a fedélzeten összekerült a kedvenc csapatommal a BL-ben. Zseniális volt a srác akkor, és most is.

krysal 2008.11.20. 12:26:59

Hát, a mot már valahogy hibádzik, de hogy az egyik legnagyobb, akit az utóbbi 15 évben láttam játszani, az bizonyos: lelkes, küzdő, hűséges. Mi kell még? Olyan ikonja a futballnak, mint Del Piero...

Punktum:)

kroos 2008.11.20. 12:30:05

,,Olyan ikonja a futballnak, mint Del Piero" ez igaz,de mig alex lövi a golokat addig raul-t ,,a partjelzö is lefutja"

krysal 2008.11.20. 12:35:38

dear kroos

Alexnek is megvoltak a maga roszabb periódusai, mégsem volt akkora lincshangulat körülötte, mint Raul körül. Igen, halovány ebben az idényben, és lassan eljön az ideje, hogy a padról beszállva próbáljon segíteni a csapatának. De azt is vedd figyelembe, hogy az idei madridban kb. majd mindenki Raul szintjén teljesít...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 12:35:59

Raúl több gólt lőtt a BL-ben, amióta van BL, mint bárki más.

Nevetséges dolog megkérdőjelezni, hogy világklasszis - volt.

Tavaly például több gólt lőtt, mint Del Piero, vagyis az sem igaz, hogy elfelejtette volna a góllövés tudományát.

Egyszerűen csak lelassult és kiöregedett.

kroos 2008.11.20. 12:43:39

giggs is leleaasult mégse az jiu rola eszembe hogy kiöregedett.berkamp se az a kárlluiz volt utolso éveiben mégis jó volt és lehetne még 1000 példát irni.a gyorsaság megkopik és a játékosnak váltania kell,ez tökéletesen látszik pl giggsznél.raul erre nem képes.szerintem.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 12:46:18

A különbség az, hogy Giggs sohasem volt világklasszis, csak egy nagyon jó játékos. Raúlnál feltűnőbb, hogy nem lő minden meccsén legalább egy gólt.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 12:46:53

ez a helyzet a klubnak és a játékosoknak egyránt rossz.

kroos 2008.11.20. 12:48:30

,,Giggs sohasem volt világklasszis"-lol

United82 2008.11.20. 12:50:34

"Giggs sohasem volt világklasszis"
hu ilyet mondani......

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 12:53:35

"hu ilyet mondani...... "

Ha egy spanyol (!) topikban Raúlról (!) lehetett, akkor a nála minden objektív mutató alapján lényegesen gyengébb Wales-iről miért ne lehetne?

Egyébként igazat adok pancho_sanzának: valószínűleg Raúlnak is sokkal jobb lenne, ha inkább kiegészítő emberként számítanának rá.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 12:54:51

csöncsi, mondanál nála legalább két egyértelműen jobb balszélsőt?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 12:58:52

Milyen kérdés ez már, _benito?...

kroos 2008.11.20. 12:59:23

természetesen a z 1997-2003 közötti idöszakból.

amugy tipikus madridista felgogás hogy aki vilégklasszis az ronaldo meg zidán.senki más nemlehet.(föleg hogy ha nem is játszott madridban)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 13:00:10

Nehéz, mert olyan nem nagyon létezik a spanyol fociban. Illetve például Zidane a balszellő helyén játszott pár évet. Sőt Ronaldinho is:)

kroos 2008.11.20. 13:00:19

,,minden objektív mutató alapján " ali dai a világ legjobbcsatára.D

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 13:04:42

vagy náluk azért jobb Giggs?

kroos 2008.11.20. 13:07:20

aza szó hogy világklasszis nem egzakt fogalom de ha le akarnánk azzá képezni akkor:1997 és 2002 között benne volt a világ 5 legjobb szélsöje közt.
+54 ronaldinhoért se adnám giggset.
+zidane balszélsöként is a legjobb.meg gondolom a kapuban is.

Neil Blender 2008.11.20. 13:07:37

kroos verd mar ki a fejedbol ezt a "tipikus madridozast" miert altalanositasz? Megmondom oszinten degradalo es kurvaidegesito.

Ryan Giggs vilagklasszis volt a maga posztjan ez legalabb annyira teny mint az hogy Raul is az es Alex is. Raadasul e 3 jatekos palyafutasa mind mind 1 klubbal forrt ossze ami szamomra kulon orom. Raulra visszaterve o meg nem olyan oreg hogy ne birna a folyamatos kezdest, bar o elmondasa szerint padozna is ha az kene. szerintem az a rossz hogy a klub minden sulyt az o vallara rak. Foleg igy hogy RvNnek erre az evre pa'pa'. Amugy meggyozodesem ha mondjuk Villa rohangalna mellette akkor Raul is jobb lenne. Nagyon egyszeru, Villa 2 embert lefoglalna es igy o szabadabban mozoghatna.

dann te emlegeted a tenyeket... akkor nezd is meg a tenyeket es ne csak okoskodj. Ellenben merulj el a sakkban, az valo neked ;)

kroos 2008.11.20. 13:09:00

akkor töled bocs de látod hogy panchonál telibetalált.

szferi 2008.11.20. 13:09:39

ronaldinhónál mindenképp jobb volt, nem is temették huszonévesen.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 13:10:02

Igen, az a típusú játékos, aki végigszalad az oldalvonal mellett, hogy aztán onnan beívelje középre valaki fejére a labdát, tipikusan a brit foci jellemzője. Ilyen játékost persze, hogy alig-alig tudok mondani spanyolt, olaszt vagy dél-amerikait.

Ezért mondom, maradjunk az objektív tényeknél.

Utánanéztem: Giggs 64-szer volt walesi válogatott, Raúl 102-szer volt spanyol. Innentől pedig már csak az a kérdés, hogy melyik válogatottat jegyzik magasabban, a walesit vagy a spanyolt...

United82 2008.11.20. 13:10:57

,,minden objektív mutató alapján "
és mi lenne ez?
Mérkőzések száma? Ebben Giggs jobb
Gólok száma? Mivel Raul csatár azt hiszem nem kérdés hogy ott jobb
Gólpasszok száma? Itt Giggs simán nyerő
Bajnoki címek száma? Giggsnek 10 van...
BL címek? 3-2 Raulnak ha minden igaz...
Kupagyőzelmek? Giggsnek kicsivel több van (ok tudom spanyoloknál a kupa nem számít)
Válogatottság? Egyik se nyert semmit (ok Giggs ki se jutott na de waleset ne hasonlítsuk össze a spanyol válogaottal)
Szóval ez a minden objektív mutató alapján.....
Amugy félre ne értsetek, tisztelem és elismerem Rault , nem is értem miért szidják annyira mert mostanság is lövi a gólokat(azt nem tudom hogy játszik mert 2év alatt kb 3 Real meccset láttam), csak arra hogy Giggs nem világklasszis felkaptam a fejem.....

ApukadHUN 2008.11.20. 13:12:00

Kroos: Szerinted Zidane hol játszott?

United82 2008.11.20. 13:15:20

És ha valaki néz itt United meccset (én igen:)). azt tudja hogy idén vagy tavaly tavasszal már nem szélsőt játszott Giggs hanem belső középpályást és bizony ott is kiemelkedőt tud nyújtani. Persze nem egy topcsapat ellenire meccsre gondolok, de azért 35évesen ez nem is várható el egy olyan embertől aki 17éves korától 33éves koráig szélső volt. De az a játékinteligencia és azok a passzok amivel kiszolgálja a csatárokat kicsivel többet mutat mint a " az a típusú játékos, aki végigszalad az oldalvonal mellett, hogy aztán onnan beívelje középre valaki fejére a labdát, tipikusan a brit foci jellemzője."

ApukadHUN 2008.11.20. 13:16:37

Zidane is tűrhető volt belső középpályásként, de a legtöbbször balszélsőt játszott.
:DDDD

kroos 2008.11.20. 13:17:58

senki nem mondta hogy raul nem világklasszis,csak azt hogy giggs is az.
és azt se mondta senki hogy raul rosszabb nála.

United82 2008.11.20. 13:18:09

még 1x mondom nem Rault akarom kisebbíteni, Raul Del Piero és Giggsy egyformán az elmúlt 15-20év legnagyobb játékosai (kiváncsi leszek hogy CRonaldo,Rooney,Messi hol lesznek 35éves korukra....) közül valók, arról Giggs nem tehet hogy walesi és a válogatottal nem ért el semmit. Klubszinten ugyanakkor az egyik legerdményesebb játékos, sőt lehet hogy a legeredményesebb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 13:18:39

"és bizony ott is kiemelkedőt tud nyújtani. Persze nem egy topcsapat ellenire meccsre gondolok" (Rooney82)

No hát ez az.

Asszem Raúl is lőtt vagy három gólt a Real Unionnak...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 13:19:44

Egyébként, mint írtam, szerintem is nagyon jó játékos (volt) Giggs, de azért nem az extraklasszis kategória.

kroos 2008.11.20. 13:21:49

www.youtube.com/watch?v=EIOj-CohIYA

,,az a típusú játékos, aki végigszalad az oldalvonal mellett, hogy aztán onnan beívelje középre valaki fejére a labdát,"

akkor ezt nézd vigig.

United82 2008.11.20. 13:26:21

"és bizony ott is kiemelkedőt tud nyújtani. Persze nem egy topcsapat ellenire meccsre gondolok" (Rooney82)

No hát ez az.

Asszem Raúl is lőtt vagy három gólt a Real Unionnak... "

No ez itt a lényeg.
Topcsapat ellen azért nem tudott eddig kiemelkedőt mert Fergie topcsapat ellen nem fogja betenni, mert tudja h 35évesen őrültség lenne, és Giggs pontosan tudja hogy mikor melyik meccsen ki ellen fog játszani és élvez minden percet amit még a focival eltölthet a pályán. Raul esete annyiban más hogy ő még "csak" 31éves, bár ha csak a kisebb csapatok ellen megy neki akkor a többi meccsen padra kell ültetni, Giggsy is szó nélkül megtetszi, ja hogy a Realnál nincs megfelelő helyettes? Hát arról nem én tetehek.
Giggs pedig ízig-vérig extraklasszis.
Talán azért nem tartod annak, mert a válogatottal nem ért el semmit, de erről nem ő tehet.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 13:40:07

@kroos:

Ilyen Raúlról is van: www.youtube.com/watch?v=J1Tx0s7QjL4

@Rooney82:

Raúlban az volt a zseniális, hogy minden helyzetből tiszta ziccert tudott kialakítani, és hosszú éveken át ontotta a gólokat. De rendben, legyen így, Giggs is ott van az utóbbi tizenöt év legemlékezetesebb nagyjai között.

Neil Blender 2008.11.20. 13:45:08

de hogy hasonlitotok ossze egy csatart egy balszelsovel?? Amugy sztem Raul meg sokkal nagyobb is lehetett volna ha anno a Realhoz nem erkezik bizonyos Ronaldo... elkuldtek gyakorlatilag a klubtol a legjobb baratjat es csatartarsat ot meg visszaraktak kozeppalyara gyakorlatilag. A dagadt meglotte a maga goljait de a Raul - Mor duo azert sokkal de sokkal jobb volt mint o egyedul... ronaldo is extraklasszis volt, a valaha volt egyik legzsenialisabb csatar de szemelyszerint en nem orultem hogy a RMban jatszott. Raul es Morientes volt szamomra az alfa es az omega...

kroos 2008.11.20. 13:48:37

persze hogy raulrol is van olyan hisz egykategoria:)
ha végignézted akkor láttad hogy zizu alex meg a többiek mit nyilatkoztak giggsröl.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 13:54:20

@kroos:

Onan indultunk ki, hogy Raúl "egy üreskapus fallosz". Hát egyáltalán nem az, hanem egy világklasszis, az utóbbi tizenöt év Top10 csatára között megkérdőjelezhetetlenül ott van. (És akkor a személyiségéről, alázatáról, klubhűségéről, kitartásáról egy szó sem esett.)

Giggs úgy került képbe, hogy ő "nem lassult le". Rooney82 kolléga azonban kifejtette, hogy dehogyisnem, csak éppen újabban más poszton játszik, és nem is annyit. Ezt a magyarázatot elfogadtam. Egyben tanulság a Realnak és Raúlnak.

kroos 2008.11.20. 13:58:41

Én is azt irtam hogy ö is lelsassult de tudja kompenzálni más dolgokkal.Mig raul ugy tünik nem.

kroos 2008.11.20. 14:01:42

amuyg az egész abbol indult hogy azt irtad ,,,Giggs sohasem volt világklasszis".
nekem csak ezzel volt bajom.tölem lehet raul jobb nála....de ez nem kissebitheti giggs érdemeit.
szerintem giggs 97 és 2002 között világklasszis játékos volt.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 14:05:18

Oké, más volt a mércénk, és különböznek az elfogultságaink.

Ha behúnyom a szemem, hogy soroljak föl húsz játékost az utóbbi tizenöt évből, aki nekem a focit jelentette, Raúl biztosan eszembe jut, Giggs valószínűleg nem.

United82 2008.11.20. 14:08:29

"szerintem giggs 97 és 2002 között világklasszis játékos volt."

azt a 2002-őt 2007-re módosítanám.
A 2006/07-es bajnokságban is alapember és kezdő volt és Rooney és Ronaldo mögött ő volt a harmadik a góllövésben és gólpasszok számában. És úgy lett bajnok a United.
A tavalyi szezontól vette kezdetét az a dolog hogy egyre kevesebbet játszik és inkább már a pálya belső részén.

kroos 2008.11.20. 14:08:51

nekem giggs semmit sem jelent,meg nem is szeretem igazán.de aki jó az jó.
A mu-t meg mint a ,,világlegszerencsésebbcsapat" különösen nem kedvelem.

sundin 2008.11.20. 14:13:34

Giggsnél csak egy jobb balszélsőt tudok: Czibor. Raúlnál mondjuk min. 10 jobb csatárt, annak ellenére, hogy nálam ő a Nr.1.Ami igazán hiányzik tőle, az a jó válogatott szereplés. Igazából 2000-ben és 2002-ben volt rá esélye, hogy megmutassa. 2000-ben még a 10-es mezt is fel merte venni, aztán kihagyta a 11-est. Csak magát okolhatja (esetleg Mendietát, amiért már nem volt a pályán). 2002-ben szerintem simán döntőzhettek volna a brazilokkal, ekkor már volt egy kapusuk is, Hierro másodvirágzását élte, és a Raúl-Mór kettős is ekkor volt utoljára jó. Itt már külső körülmények is közbe játszottak ugye, a 3 gólját azért megrúgta... azért kíváncsi lettem volna, mire lett volna képes, ha nem Barajatól és Albeldától kap labdákat, hanem Sennától és Xavitól, esetleg Iniestától (őt csak azért nem akartam megemlíteni, mert Mendieta is volt olyan jó abban a 3-4 évében, csak a másik oldalon). Szóval világklasszis volt, ez tény. Neki nem jelentett gondot a szélen játszania 10 évvel ezelőtt, ha Capello arra kérte... 10 évvel később már sajnos igen.

United82 2008.11.20. 14:17:26

és hát 2007ben volt egy BL negyeddöntő mikor is ez a Ryan fiú 4 gólpasszt adott egy olasz élcsapat ellen.
na jól van befejeztem Giggs méltatását.
Ha lehet beleszólásom látatlanul a Real dolgaiba. Mivel Ruud megsérült , de már előtte is kellett volna oda 2 csatár a normálisabb fajtából és akkor Raul vígan megélne még jó pár évet, mert nem kéne minden meccsen játszania hanem mondjuk minden másodikon, harmadikon és akkor mindent kiadva magából meglőné a maga 15-20 gólját továbbra is idényenként. Ezeket most is meglövi de 50-55mecset játszik és egyszerűen annyi már nincs benne hogy mind az 50meccsen nagyon jó legyen.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.11.20. 14:22:44

OFF sundin, bárki vagy, üdvözöllek, még ha árulóvá lettél is kevés híján. leafs nation unite! ON

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.20. 14:31:01

kroos, ó az a '99 májusi barcelonai este, amikor Loddar már a literes kórsóból kortyolgatta a Jó bajor sört...;-)!

donnelly · http://nst.blog.hu 2008.11.20. 14:33:19

Sundin előtt én is térdelek!:)

kroos 2008.11.20. 14:36:05

popp,vald be unakoznál nélkülem:)
amugy az miylen amikor 2 ember 11-est hibáz,a csapat két világbajnoka?

kroos 2008.11.20. 14:52:10

Természetesen nem totti ra és derossira gondolok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 15:17:11

"2002-ben szerintem simán döntőzhettek volna a brazilokkal, ekkor már volt egy kapusuk is, Hierro másodvirágzását élte, és a Raúl-Mór kettős is ekkor volt utoljára jó. Itt már külső körülmények is közbe játszottak ugye, a 3 gólját azért megrúgta..." (sundin)

A külső körülmények ugyebár a bolíviai vagy milyen játékvezetőt jelentik, aki három (!) teljesen szabályos (!) gólt anullált Dél-Korea ellen.

Én ezt a mozzanatot nemigen tudom elfelejteni, amikor arról van szó, hogy Raúl válogatott szinten nem nyert semmit...

Neil Blender 2008.11.20. 15:28:14

Csöncsön

egyetertunk. Az alatt a meccs alatt egy alfoldi kocsis is pironkodva bamult volna a fergeteges karomkodasaimert, kb cafatokba szedtem le magamrol az arcbort. akkor en komplett Raul valogatottbeli szerkoban neztem a meccset.

Szegyen hogy mikor Hiddink erdemeit soroljak beleveszik azon a vilagbajnoksagon elert 3. helyet is. Az olaszokat is csalas aran gyoztek le nagyjabol, a spanyolok ellen pedig arcpirito volt amit muvelt a biro...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.11.20. 15:46:07

2002-vel teljesen egyetértünk, tragikomédia volt amit a spanyolokkal műveltek a koreaiak javára. De Raul akkor sem nyert semmit válogatott szinten és pont. Lényegtelen mi lett volna HA, nem volt HA mert soha nincs HA...Most maximum HAHAHA van ha Raulról és a válogatott-álmairól van szó...

Lencse. 2008.11.20. 18:05:12

Imádom az nst kommentjeit, csak benézek egy spanyol postba, és máris találkozom egy "Giggs soha nem volt világklasszis" gondolattal. :D Jókedvre derít.

sundin 2008.11.20. 18:16:44

Gandhour (egyiptomi) vezette azt a meccset, és én csak két meg nem adott gólra emlékszem. Helguera szabadrúgás utáni csúsztatott fejese, és Morientes fejese Joaquin beadása után, amikor is kint volt a labda, legalább is a partjelző szerint kikanyarodott. Még el sem hagyta Joaquin lábát a labda, emelte a zászlaját... Azt is hozzá kell tenni ehhez az esethez, hogy a sárgák már megálltak, így Mór szabadon fejelhetett. A visszafújt lesekről már ne is beszéljünk, vagy 10-t befújtak, amik nem is voltak azok... a hosszabbításban elment a kép egy időre, Mór akkor lőtt egy kapufát fordulásból, azt talán megadták volna, és akkor vége, aranygól. A 11-eseknél már nem sok esély volt, mert a koreai bajnokságban a döntetlent tizikkel döntik el, így be voltak edződve. Casillas az elsőbe belekapott, aztán semmi. Joaquin kihagyta, pedig Mendieta belőtte volna utána, de nem került rá sor. Nehéz elfelejteni azt a meccset... Hegyi Iván másnap "ki is jött" a Vörös és feketével :)

sundin 2008.11.20. 18:31:42

Az olaszok meccsét vezette ecuadori, Moreno. Bár ott nem volt annyira látványos a dolog, Vieri eldönthette volna, de két méterről fölé vágta. Aztán jött Ahn... sosem érdekeltek a digók, és (ekkor még) nem sajnáltam, hogy ők estek ki. Nincs üldözési mániám, de amit a mehikóiak ellen az utolsó percekben csináltak... nem volt szimpatikus, na. Így utólag jobb lett volna, ha ők mennek tovább, mert őket verték volna a spanyolok valószínűleg. (nem voltak nagy formában, persze náluk sosem tudni). Úgy tűnik ez a 2002-es VB a játékvezetőkről marad emlékezetes. Emlékszem az egyik csoportmeccset egy olyan afrikai vezette, akinek a hazájában nincs is bajnokság.

Lencse. 2008.11.20. 18:37:09

Látatlanba ne adjuk már oda a spanyoloknak azt a vébét, emlékeim szerint volt egy gyengének nehezen nevezhető brazil válogatott is. :)

halareaal 2008.11.20. 20:39:10

"De szinte mindegyik játékos úgy nyilatkozik mintha csupán kisiklás lenne, hogy tavaly oda-vissza leégtek a Mallorcával és a Romával szemben,"

pancho, ne legyél már ilyen hülye. szted akkor az a 4 meccs jelentette a Real valós erejét, míg emellett a komplett bajnoki szezon volt a kisiklás?

szar formában van a Madrid, mint tavaly februárban, ennyi.
tavalyhoz képest valóban erőre kaptak a spanyol ellenfelek, de az a játék, amit Valenciában, Villarrealban, vagy a Bernabeuban a Barca ellen mutattunk, ma is elég lenne bármelyikük ellen, bár a Barcát idén már valszeg nem lehet úgy és annyiszor megverni, mint tavaly.

egyébként ezt a posztot és a kommenteket olvasva, hirtelen megijedtem, mert egészen úgy tűnt, mintha a Real időközben a kiesésért harcolna. messze még a vége, de ha dupla ennyi hátrány lenne a Barcával szemben, akkor se lenne lefutva semmi. a többiek nem hiszem h beleszólhatnak, talán a sárgák, de őket meg leszívja majd a BL, mint 2006ban.

halareaal 2008.11.20. 21:02:49

abban, hogy Raul 31 éves korára kiöregedett, semmi meglepő sincs. eleve sokkal fiatalabb korban robbant be mint az átlag, és végig a legmagasabb szinten játszott. igazán komoly sérülése nem nagyon volt a karrierje során, talán csak a közelmúltban vmikor 1-2 hónapot ki kellett hagynia. és ugye még ki sem állították soha, tehát eltiltva sem sokszor volt:). ehhez csak hozzá kell venni, hogy annak a klubnak az emblematikus figurája, amellyel szemben messze a legmagasabbak az elvárások a világon. szal a karrierje nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is megterhelő lehet 1 kissé. ilyen játékos rajta kívül most hirtelen nem is nagyon jut eszembe
azt meg halkan jegyzem meg, bár sok jelentősége nincs, hogy tavaly legalább olyan jó szezont futott mint Giggs, akin pedig nem fog a kor...

dann egy szép, teljes képet alkotott magáról a "Raul világéletében egy 0..." kommentjével.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.20. 23:12:54

Látom, Lencse. erősen fókuszál a mondatok kontextusára, hehe.

Hispan07 2008.11.20. 23:28:00

mondjuk ha belegondolok, Maldini hogy osztotta 31 évesen... (10 éve :))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.21. 00:07:32

@sundin:

Rosszul emlékszel.

Nekem máig fülemben cseng Faragó Ricsi szövege:

"Három teljesen szabályos gólt elvettek a spanyoloktól. Így nagyon nehéz nyerni."

Lencse. 2008.11.21. 00:08:58

Elolvastam én mindent, jól szórakoztam, de erre komolyan felkaptam a fejem. :D

De tényleg, ki az, akit az nst kommentserege egyezményesen elfogad világklasszis focistának? Giggs és Raúl most lett lerendezve, ADP-ről pont a Madrid-verés után lett bebizonyítva, hogy nulla, CRonaldot dícsérni szinte cikinek számít, szerintem Zidane is el lett már küldve valahol a picsába, és valószínűleg Puskásról, Peléről és Maradonáról is be tudnánk bizonyítani, hogy szalmaláng életű kis sztárocskák voltak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.11.21. 00:17:51

Csak azokat szidjuk, akik megmozgatnak minket. Akit nem küldünk el soha a picsába, az nem is lehet nagy focista, legföljebb egy derék, dolgos iparos.

Szóval Giggs és Raúl újabb bizonyítékát szolgáltatta e topikban, hogy nem akárki.

chevyfan 2008.11.21. 01:11:57

A jó focistáról legalább annyi értelme van vitatkozni, mint hogy finom-e a tökfőzelék:-)

rizla 2008.11.21. 01:27:29

miről van értelme vitatkozni?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 01:38:20

chevyfan, a tölfőzelék szar, ha irritálják az ízlelőbimbóidat. A focival kapcsolatban viszont az érzelmek játszanak, bár én akkor is igyekszem elismerni egy játékossal kapcsolatban, hogy jó, még ha utálom is. Ibrát, Cét vagy Ballackot utálom, de jók.

mann 2008.11.21. 07:17:13

Ballack nagyon jó, de pl. elsőre nem az ugrik be róla, hogy mindent megnyert volna.
Wes Brown annyira nem jó, de már több mint 10 kupát nyert (2BL-t is) :)

kroos 2008.11.21. 07:47:31

és shearer jó volt?
ö se nyerte szét magát:)

Hispan07 2008.11.21. 09:46:21

én szeretem a tökfőzeléket...

sundin 2008.11.21. 10:26:00

www.youtube.com/watch?v=zbeY7tVr0vo&feature=related

Itt is csak az a kettő szerepel... Elhiszem, hogy 3, csak akkor mond meg, hogy mi volt a harmadik. Az nem elég, hogy te emlékszel arra, amikor Faragu azt mondta, hogy 3...

chevyfan 2008.11.21. 12:28:40

Csak azért írtam, mert régóta ment a ki a jobb: raul vagy giggs téma. Az biztos, hogy nehéz elfogulatlanul nézni egy játékost. De kicsit dedósnak tűnt az én apukám erősebb téma

kroos 2008.11.21. 12:31:37

kurvára nem erröl volt szó.
hanem a focitörténelemben elfoglalt helyükröl.

Lencse. 2008.11.21. 13:17:02

-- Rooney82 2008.11.20. 13:10:57

Ezek az adatok feketén-fehéren mutatják,hogy Raúl jobb focista, csak elfelejtetted beleszámolni a híres Csöncsön-féle Premiere League-faktort. Ez azt jelenti, hogy minden, Angliában elért eredményt el kell osztani néggyel. Így pl. Ronaldo tavaly csak kínkeservesen jutott el tíz találatig, ha Gerrard 30 méterről lő egy bombagólt, az valójában csak egy 7m-ről a kapuba pofozott labda, és a Chelsea hazai veretlensége is alig egy szezonon keresztül tartott. Ebből az is következik, hogy tavaly a Primera División volt a legerősebb bajnokság, ugynais a BL elődöntőjébe 1 spanyol csapat került be, míg Angliából csak 0.75. :)

Dr Zoidberg 2008.11.21. 13:21:19

Popp, mióta a csapból is az arrogáns portugál kislány (azaz Cé) folyik, azóta nekem sok addig kifejezetten ellenszenves arc egyre szimpatikusabb kezd lenni. Pl. Ibra és Ballack, de lassan már Van Nistelrooy is. Sőt, még a végén Rooney-t és Scholes-t is megkedvelem. Mert látom, hogy van lejjebb. Sokkal lejjebb.

(Bocs, hogy innen linkelek, de picit idevág, hozzám: www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=209511)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 13:59:52

gusztustalan a srác, habos lófaszt adnék a kezébe, nem aranylabdát. Előre bocsátom, amit most mondok, azért az angol, de főleg Manchester Utd kövei záporoznak majd a fejemre, de ha kikívánkozik belőlem.

Szóval szerintem ez a rothadt lelkű Cristiano, ha latin negyedben marad, akkor egy lenne a magukat dobáló cselgépek között, egy Quaresma pepitában. Viszont Angliában megtanulta, hogy kell ezer méterről rárepülni az ellenfélre vagy a labda, vagy a baba alapon ("whatta lovely tackle" - persze). Ezzel a tudásával meg, ha bepipul szándékosan is veszélyezteti az ellenfelét. Aztán meg ott az Old Red Nose Fergie-féle pedagógia. A mester egy olyan játékos mentalitását (Roy Keane) állítja példaként a fiatal játékosok elé, aki nem elég, hogy szándékosan eltöri egyik ellenfelének a lábát, de még dicsekszik is vele a memoárjában.

Oyle, azért Ibra is megéri a pénzét a közveszélyes karaterúgásaival.

kroos 2008.11.21. 14:13:15

ha oszama bid laden löne meccsenként 5 gól a premier liiigben...akkor nem érdemelne aranylabdát mert emberileg más értékrendet képvisel,?
Akkor az aranylabdát nem teljesitmény alapján osztják?Nem gond de akkor mondjuk ki.

United82 2008.11.21. 14:15:27

Ezzel az erővel Zidane se kaphatott volna. Taposott(nem egyszer),fejelt(nem is egyszer).
De a teljesítménye alapján rászolgált.
Ennyi

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 14:18:27

toni, ez az én véleményem amely nem oszt és nem szoroz, mert a France Football egyelőre nem kért föl a szavazásra.

Egyébként Piszkos Harry (Clint Eastwood) óta tudjuk, hogy a vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van belőle.

kroos 2008.11.21. 14:23:01

szerintem nem ilyen egyszerü egy embert megitélni ahogy ezt itt már 3432-en tették.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 14:39:00

kroos, ebben valószínűleg igazad van, a kurvás kalandjait én le is szarom, de amit a pályán művel az irritáló, hangyányi jelét nem látom annak, hogy egy szemernyit is tisztelné az ellenfeleit.

kroos 2008.11.21. 14:41:52

Nézd,az nem baj hogy nem kedveled.Azt nem értem hogy ez alapján az aranylabdát se kapja meg.
Kapja az aki leginkább tiszteli az ellenfelét?

_alerob 2008.11.21. 15:01:12

Cristiano Ronaldo ha kapja, megérdemli. De ha Ibrahimic kapná én akkor sem szólnék semmit. Sőt, én Del Piero kezében is látnám, de ő nem kaphatja mivel a 30as listán sincs (pff), pedig minium a 10-be benne kéne, hogy legyen. Egyedül ha Casillas kapja, akkor kapog agygörcsös szívrihamot. De ha Buffonnak visszamenőleg adnak eggyet-kettőt, még ezt is elfogadnám.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.11.21. 15:08:44

tőlem megkaphatja, csak én nem adnám oda neki.

kroos 2008.11.21. 15:12:42

de ez igy semmit sem ér.ronaldonak szüksége van a te elismerésedre :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.11.21. 15:39:04

"Egyébként Piszkos Harry (Clint Eastwood) óta tudjuk, hogy a vélemény olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van belőle." (popp)

helyesen:
a vélemény olyan, mint a segglyuk - mindenkinek van belőle, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Lencse. 2008.11.21. 15:43:38

Piszkos Harry még a web2.0 előtti idők embere.

balu11 2008.11.21. 16:37:17

na, újra a jó öreg "megérdemli-e Cé az Aranylabdát, illetőleg mi alapján is jár az?" kérdés :)

azt hiszem, még nem fejtettem ki erről a véleményemet, most pedig ki fogom (Clint ide, vagy oda)

az emberiség azon részéhez tartozom, aki ki nem állhatja Cét, sőt a futball szurkolók azon részéhez, akik szerint amit a pályán művel, az sportemberileg is egy erős elégtelen, sőtsőt speciel én még a játékát sem kedvelem (tehát konkrétan amit csinál, amikor nem hentereg, sír és pofázik

kifejezetten irritál mint ember, mint sportoló, mint focista

ja, és naná, hogy ő érdemli az Aranylabdát, sztem évek óta nem volt ilyen egyértelmű előre a kérdés

(Rooney82: azért Cé és zizou sportemberségét egy kalap alá venni... minimum necces...)

mann 2008.11.21. 16:38:08

Mondjuk arra a SAF interjúra kíváncsi lennék, ahol az öreg arra bíztatja a játékosokat, hogy úgy törjék az ellenfél lábát mint Keane Haalandét. Keane vezére volt a pályán csapatának minden körülmények közt.
C becsúszásairól annyit jegyeznék meg, hogy szinte nincsenek is,ezt lehet is látni ha az ember MU meccseket néz. Ferguson Scholest sem tudta tizenegynéhány év alatt megtanítani normálisan becsúszni, akkor C-t...? ;)

Ronal-d'oh! 2008.11.21. 16:58:09

Scholest nem a becsúszásai miatt szeretjük, hanem mondjuk ezért:www.youtube.com/watch?v=FkMXCW0JSBw

Ronaldót meg nem a sportemberi magatartása miatt szeretjük, hanem.... Ja, csak örülünk hogy az MU-ban játszik, de nem szeretjük. :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2008.11.21. 18:15:35

Céről annyit, hogy volt szerencsém látni a nyáron hogy hol született,miben nőtt fel és hogy most múzeumban kiállított ikon. Picit érthető lett számomra mitől lett ekkora rohadt köcsög...:DDD
De attól még megérdemli az aranylabdát...

halareaal 2008.11.21. 18:43:01

Zidanet nehogy már cRonaldohoz hasonlítsuk. előbbi mindig is sportszerű játékos volt, max azt lehet rá mondani, h kissé gyenge idegzetű. bár sztem ez sem állja meg a helyét, egyszerűen ő nem az a galamblelkű balek volt, hogy mindent szó nélkül hagyjon. Materazzit pl minden jóérzésű ember lefejelte volna, aki a "dehát rossz példát mutat" meg hasonlókkal jön, az 1xüen álszent. (pedig nekem semmi bajom sincs Materazzival, sőt). Zidanenak voltak durva szabálytalanságai, de ez benne van, róla azért terjedt el kicsit, hogy durva játékos, mert kb ez az egyetlen támadási felület ellene. ott van például Kaká, sztem példás sportember, és ezen az sem változtat semmit, hogy nem 1x láttam már, hogy visszaütött az őt aprító védőknek, még ha azok nemis zuhantak össze olyan szépen, mint Materazzi

kroos 2008.11.22. 07:32:22

,,mindig is sportszerű játékos volt"
lol

kroos 2008.11.22. 07:37:40

más...
de la re lehet befejezi?
süti beállítások módosítása