Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A szuperválogatott 2007-08

2008.05.30. 12:37 _benito

Tavaly is így kezdtük, most is muszáj ezzel nyitnunk: szezonválogatottat csinálni genya egy feladat. Jön majd megint, hogy ezmegméé, meg hogy ezabalfasz???, pedig hát lássuk be, ennél szubjektívebb feladat ritkán adódik az egyszeri fociblogger életében. Sokan lesznek, akik a tavalyihoz hasonlóan maximum két-három vitathatatlan posztban fognak egyetérteni velünk, őket (és persze mindenki mást is) arra bíztatunk, hogy a kommentek között ossze meg velünk, kiket látott érdemesebbnek az álomcsapat tagságára. Az alábbi a mi csapatunk, nem konzultáltunk senkivel, megnéztük ugyan, hogy a világsajtó kiket szavazott be saját válogatottjaiba, de ez - ahogy lentebb látszani is fog - egyáltalán nem befolyásolt minket. Lássuk tehát, az NST szerint kik alkotják a 2007-08-as Serie A szezon álomcsapatát! Hajtás után több címvédő, néhány meglepetés és a korral nemesedő bor kliséjének mantrázása

Julio Cesar (Inter)
Igen, ő. Nem a világ legjobb kapusa, Buffon, sőt, Frey sem védheti meg tavalyi címét. Ahogy azt a bajnokról szóló posztunkban (sőt, már valamikor márciusban is) jeleztük, az Inter bajnoki címének kiharcolásában – különösen tavasszal, amikor nagy szükség volt rá – akkora részt vállalt, amekkorát talán senki nem szánt neki. Kellett is, mit tagadjuk, hiszen Cordoba és Samuel kiesésével az ordas bakikra bármikor kapható Burdisso, a visszatérése után rosszabb orcáját villogtató Materazzi, vagy a tökéletesen alkalmatlan Rivas takarta előtte a kilátást. Mindez a legkevésbé sem zavarta, és pont akkor teljesített a bajnokcsapat kapusához méltóan, mikor a többiekből kifogyott a szufla, nem egy, nem három ponthoz segítve csapatát – ami, ha figyelembe vesszük, mennyivel nyert végül az Inter, vitathatatlanná teszi, hogy valóban ő volt a Serie A legjobb kapusa idén. Ez itt például egy kifejezetten jól sikerült meccse volt, ha nem is bajnoki. Tegyük még hozzá, hogy tökéletes korban van (jövőre lesz 30), és hazája válogatottjában sem lehet kérdés, hogy Didát és Donit megelőzve neki kell kezdenie – úgysem emlékszünk olyanra, hogy a brazil válogatottnak valaha épkézláb kapusa lett volna.

Maicon (Inter)
Címvédés a jobbhátvéd posztján, mely pont annyira nem képezheti vita tárgyát, mint tavaly. Maicon, annak ellenére, hogy Sisenando a középső neve, ő a modern jobbhátvéd-poszt címerállata: védekezik, támad, ráadásul mindkettőt igen magas szinten, emellett pedig láthattuk azt is, hogy az Inter egyik fegyverévé váltak a brazil – az ötösig simán behajított – bedobásai is. A szezon elején veszélybe sodorta posztját, hiszen Livornóban szándékosan szerteszéjjel rúgta az emberét, de ez volt az egyetlen alkalom, mikor elgurult a gyógyszere, egyszer pedig Ambrosini elvette tőle a labdát a derbin, amiből gólt kaptak – ennyinek pedig bele kell férnie, főleg úgy, hogy végül bajnokok is lettek. A gólokat szűkmarkúan méri, előretörései alkalmával azonban gyakran hozza helyzetbe a csatárokat lábbal is, azt pedig, hogy nem ügyetlen, többek között a Juventus elleni szépítés előtt bizonyította. Sérülések és eltiltások miatt mindössze hat meccsről hiányzott, és bár a média által kiosztott 6.2-es átlagánál akad jobb a posztján, nálunk egyértelműen ő a szezonválogatott jobbhátvédje.

Juan (Roma)
A brazil-özön folytatódik! Tavaly római kenyerespajtása, Mexes feszíthetett büszkén a szezonválogatott egyik belső védőjének posztján, most rajta a sor, hiszen nem is kérdés, kettőjük közül a brazil futott jobb idényt. Neki is akadt gyengébb meccse (a derbit például biztosan nem mutogatja az otthoni rokonainak), és meg kell jegyeznünk, azt vártuk, sokkal megbízhatóbb párost alkotnak majd a Farkasok védelmének tengelyében, de ebben - talán a fejét többször is felütő sérülés – megakadályozta. Ennek ellenére első Serie A idényében erős átlagot produkált (bár megmondjuk őszintén, ha Samuel nem csak 12 meccset tud játszani, simán őt jelöltük volna), ami helyből dicséretes, ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy folyamatosan cserélődtek körülötte a társak, talán még inkább az. 29 évével már rutinosnak mondható, és talán már ő is sajnálja, hogy öt teljes szezont cseszett el pályafutásából a Neverkusenben, hiszen – ahogy azt idén is bizonyította - képességei alapján a németnél sokkal erősebb bajnokságban is megállja a helyét. Első nekifutásra bajnoki ezüst és olasz kupa, csak így tovább, Silvy! És persze ott volt a Bl is.

Cordoba (Inter)
Megvalljuk, sokat agyaltunk rajta, ki legyen a másik középhátvéd. Végül úgy döntöttünk, hiába hiányzott szinte a szezon teljes második felében, a kolumbiai mellett teszünk hitet, ha más miatt nem is, azért feltétlenül, mert a szinte bevehetetlen Inter-háló akkor kezdett el erőteljesebben rezegni, mikor Cordoba sérülés miatt kiszállt a Nerazzuri hátsó alakzatából. Medellin szülötte nehéz gyermekkora minden fájdalmát a pályára cipeli, s igyekszik annak minden hányattatását szemléletesen bemutatni a vele szembejövő csatároknak, keménységben és határozottságban tehát nincs párja, ha pedig valaki veszi a bátorságot, hogy átverekedje magát rajta, annak csengettek. Bár csak 20 meccset teljesített, mégis kis híján beállította az Interben szerzett legeredményesebb szezonjának góltermését (3, köztük itt egy kevésbé fontos, de annál nagyobb örömöt okozó), jövőre pedig jubilál, hiszen a 2009-es már a tizedik kék-feketében eltöltött idénye lesz. Mi magunk még bőven látunk benne néhány kimagasló szezont, annak ellenére, hogy novemberben meglepheti magát egy költeménnyel – és talán nem az lesz az egyetlen csecse-becse, amit bezsebel.

Maldini (Milan)
Nem, nem életmű-díjat osztunk. A Serie A idei szezonjának legjobb balhátvédjének választottuk Maldinit, tettük ezt annak ellenére, hogy gyakran a védelem közepén volt kénytelen pályára lépni, ám erre csak azért volt szükség, mert Kaladze és Nesta jobbik esetben sérült volt, rosszabbikban olyan formában tette a dolgát, hogy Paolo negyven tavaszának minden rutinja is kevésnek bizonyult néha. De hangsúlyozzuk, nem arról van szó, hogy az öreg, fogatlan oroszlánnak odavetjük a kitekert nyakú nyulat, hogy egyen is valamit, ha már a zebrákra hiába ácsingózik, hanem egyszerűen példaértékűnek tartjuk, ha valaki ilyen mérhetetlen játékintelligenciával pótolja megkopott gyorsaságát (egyetlen sárgát kapott az egész idény során), és száz évesen olyan hévvel veti magát a virgonc sihederek ellen megvívandó csatákba, hogy Istenbizony, megkönnyezzük. Számunkra ő az olasz hátvéd, és hiába teljesített elég kevés meccset ő is a szinte az egész szezont végigvergődő Milanban, nem is lehet vitás, hogy megelőzi Maxwellt és Vargast. (Chivut nem előzi meg, úgyhogy lehet, hogy mégis életmű-díjat osztunk. Jöhetnek a kövek!)

Camoranesi (Juventus)
Nem kell szeretni. Nem is nagyon szolgál rá általában (emlékezhetünk sérülése utáni visszatérésére, mikor gyakrabban talált lábat, mint labdát), de hogy a tavaszra megbokrosodott Juventus támadásainak elsősorban az ő erőtől duzzadó, lendületes játéka adott ritmust, az vitathatatlan. Világbajnokként is maradt az Öreg Hölgy szolgálatában (ha nem is egyértelműen jószántából), s a másodosztály bűzét magáról lerázva idénre ismét tökéletesen hozta, amit a dél-amerikai és olasz vérkeveredés önkéntelenül eredményez: lefut, kicselez, ha mégsem, akkor felrúg és lekönyököl. Jónapot. Sosem arról volt híres, hogy szórja a gólokat (az idei az eddigi legeredményesebb a hat fekete-fehérben eltöltött szezonja közül, pedig csak 5 gólt szerzett), de betalált például az Inter hálójába az idegenben megnyert Derby d’Italián, számtalan gólpassza közül pedig talán emeljük ki azt, amikor a fenti sporttársat szerelte Alex a vonal mellett, majd emberünk rajzolta tökéletesen a berobbanók fejére a labdát. Soha nem tudjuk meg, mire lett volna képes a Juventus, ha ősszel nem kénytelenek hosszú ideig nélkülözni a vadlábú jobbszélsőt, viszont hiába lesz már ő is 32 éves októberben, jó néhány parádés szezonban még megmutathatja: jogosan rühellik az ellenfelek!

De Rossi (Roma)
Újabb játékos, aki megvédte helyét szuperválogatottunkban. DDR, azaz Capitan Futuro ugyan bőszen gyűjtötte sárgákat (meg sem állt 13-ig), ám ez posztja ismeretében egyrészt megbocsátható, másrészt nem emlékszünk kirívó sportszerűtlenségére - emlékszünk viszont kihagyott büntetőire, mivel azonban nem a gólszerzés az elsődleges feladata, nagyvonalúan ezt is elnézzük neki. Ami a dolga, azt viszont szinte hiba nélkül tette, rajta több támadás csak Mancinin akadt el, igaz, ennek nem örültek annyira a Roma hívei. Egy biztos, De Rossi kezében idénre már legalább olyan jól mutatott a marsallbot, mint a sokat betegeskedő Tottiéban, ez pedig újabb bajnoki ezüsttel (mely bizonyos szempontból keserűbb, más szemszögből vizsgálva viszont talán még értékesebb, mint a tavalyi) és kupagyőzelemmel kamatozott a Farkasoknak. Jövőre talán az egész szezont végig tudják játszani Aquilanival kettesben, ez pedig nem csak azt jelenti, hogy szinte tökéletesen záró középpályás védelmük lesz, hanem azt is, hogy a modern futballban szinte példátlanul igazi Romanisták alkotják majd a csapat gerincét. Ha pedig emberünk nem kényszerül sok büntetőt rúgni, szép napok köszönthetnek a még mindig csak 26 éves játékos köré épített farkasfalkára. 

Zanetti (Inter)
Jelölhettük volna jobbhátvédnek, szélső középpályásnak, szűrőnek, beállósnak, feladónak, állóbekknek, könyvelőnek, vagy akár portásnak is, ha ugyanis a mindenkori kapitány meglátja az Inter-címert, rögvest eret nyit magán, és a zászlót magasra emelve vezeti harcba az övéit. Zanetti maga az Inter. Őt nem lehet nem elismerni, az a fajta, akiről visszavonulása után szektort neveznek el a stadionban, hiszen ami őt magát illeti, 13. szezonja szinte semmiben nem maradt el az eddigiektől: futott, ütközött, szerelt, dorgált, lelkesített, azaz tette a rá kiosztott dolgát. Sőt, ha úgy látta, még nem tett eleget, a kapu elé is felment, hogy bevágja a bajnoki címet jelentő gólt a Roma hálójába (ezzel beállítva az elmúlt öt szezon összesített gólrekordját!). A szintén közel tökéletese idényt teljesítő Cambiassót most kiszorította, hiszen ez vitathatatlanul az argentin csk. szezonja volt, amihez adalékként egy döbbenetes adatot is csatolnánk: Zanetti az egész idény során mindössze két bajnokiról hiányzott, 37 meccsén pedig egyetlen sárga lap nem sok, annyit sem kapott. Egyszerűen lehetetlen nem tisztelni, és nem meghajolni egy ilyen játékos nagysága előtt!

Hamšik (Napoli)
Bizony, ő az a szanaszét tetovált, kis patkányképű szlovák kölyök, aki 21 évesen a frissen feljutott Napoli vezéreként taposta sárgára a Serie A stadionjainak bal oldalát. A besztercebányai születésű játékos tavaly még a Brescia alkalmazásában állt, itt figyelt fel rá a frissen feljutott Napoli elnöke, aki nem sajnált érte 5 és fél gurigát, ő pedig élt a bizalommal: mindössze két meccsről hiányzott, balszélső létére 9 gólt szerzett és mostanra a komplett olasz élvonal, sőt több nagy csapat között például a Liverpool elsőszámú céltáblájává vált. A középpályás természetesen szép számmal osztott gólpasszokat is, azon kívül a védekezésből is kiveszi a részét, így nem csoda, hogy Nápolyban igen ragaszkodnak hozzá – mégsem esélyes, hogy megtartják, hiszen a jelenleg hangoztatott 20 millió eurós kivásárlási árat egy épphogy nagykorúvá lett all-round játékos esetében néhány tőkeerős csapat kacarászva kipengeti. Hogy a pályán nem viselkedik különösebben szimpatikusan, az legyen azoknak a baja, akik ellen éppen játszik, azt ellenben magyarázni is felesleges, hogy szinte az összes olasz nagycsapat játékába szinte hibátlanul passzol. Már csak az a kérdés, ki nyeri el végül a kegyeit.

Mutu (Fiorentina)
Egy újabb tavalyi arc, aki megőrizheti helyét, és ezzel véglegesen klasszissá is kell nyilvánítanunk. Mutu ugyanis szépen fogta, felpakolt a hátára a fiataloktól hemzsegő Fiorentinát a hátára, és végigcipelte őket az egész szezonon! Szerzett 17 gólt, kiosztott egy valag gólpasszt, kiharcolt egy csomó büntetőt (ezek jelentős részét be is lőtte), és végül a tavalyihoz képest még egyet ugorva idén a Bl-be vezette a lilákat. Némileg árnyalhatná a képet, hogy két fordulóval a vége előtt kipofázott magának egy pirosat, és akkor tartottunk tőle, hogy ezt igen megérzi majd a csapat büdzséje, ám végül a Viola nélküle is hozta, amit kellett és (persze a Milannak is köszönhetően) odaértek a negyedik helyre. A vitathatatlan tehetségű világvándorról (csak néhány állomás: Parma, Inter, Chelsea, Juventus) tavaly azt írtuk: A tetoválatlan bőrfelület dolgában szarul álló Adrian prognózisunk szerint jövőre még tovább jut, és nem okozott csalódást, hiszen eggyel tényleg többet vágott a tavalyi 16-nál, arról pedig már ne is beszéljünk, csapata mekkorát lépett előre. Jövőre harminc éves lesz, ha ránk hallgat, már nem megy sehova Firenzéből, hanem addig marad itt, míg a köré kinevelt ifjoncokból valóban olyan csapat lesz, melyet töretlen fejlődésre képes a román csatársztár felügyelet alatt.

Del Piero (Juventus)
Fogyóban a jelzők, amiket még nem koptattak opálosra Del Pieróval kapcsolatban. A szíve hölgyéhez mindig hű lovag, a sokadvirágzó csatárfenomén, a meccseket góljaival bármikor eldönteni képes, vérbeli támadó, az olasz futball ajándéka a világnak: ez mind Alessandro Del Piero! A másodosztály után idén a Serie A gólkirálya lett, mely természetesen helyet biztosított neki a nyári kalandra készülő olasz válogatottban is (sőt, véleményünk szerint annak kezdőjében), 15. Bianconeróban eltöltött szezonjában nem kevesebbet tett, mint csapata igazi vezérévé előlépve csodálatos tavaszi hadjáratra vezette az ősszel igencsak botladozó zebrákat (ha fanyalogni akarnánk, megemlíthetnénk, hogy akkor kezdett játékba lendülni, mikor a vezetőséggel folytatott, meglehetősen kicsinyes fizetési vitáinak végére pont került). Szeptemberben már 34 éves lesz, de az idén bemutatott Del Piero-showt látva nem akad senki, aki kétkedve fogadná: néhány jó év még biztosan van benne, az pedig a sors ajándéka lenne, ha pályafutását tökéletesen betetőzve nyáron esetleg egy Eb-cím is a vitrinjébe kerülhetne, mielőtt Torino utcáit rettegésben tartva vidám motorozással töltené nyugdíjas napjait.

254 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a szakértelem több mint foci válogatott szuperválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr68494926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csörszike 2008.06.04. 17:54:02

hát, én úgy olvastam, h a legmagasabb uefa-együtthatóval rendelkező csapat indulhat, ami a milan. bár sztem se lenne igazságos, induljon inkább a bolgár 2. nehogymá' megint a nyugatikapitalisták győzzenek:-))

bag 2008.06.04. 19:20:56

Szóval a nagyurak mindig bizonyítják, h igenis van lejjebb.
Ez igazán egy "lovaghoz" méltó cselszövés.
igazságról, meg ilyesmi marhaságokról nem érdemes beszélni.
Ha lehet azt meg fogják csinálni mert az olasz minelnök csapatát nem lehet csak úgy kihagyni a zsírosbödönből...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.04. 19:43:23

Mondom , hogy nem eszik olyan forrón a kását, itt egy cikk, amely tisztázza a félreértés CSZKA Szófia- Milan-Bl ügyben: www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=183271

Gabez 2008.06.04. 19:54:37

Na Chiellini sporttárs elkezdte faragni a népet, Materazzi már 2 mínuszban van :)

Donadoni megmondhatná neki, hogy kivel van...

goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=723315

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.04. 20:06:35

Kicsit feszültek a srácok, majd ha lezúzták a hollandokat, akkor megnyugodnak kicsit.

giacinto 2008.06.04. 20:39:31

ez a chiellini egy IQ-fighter. remélem egy percet sem fog játszani, mégis mit képzel magáról?

ciru717 2008.06.04. 20:55:02

Chiellinivel mi is a baj? Hogy Cannavaro egy tök ártatlan szituációban megsérült, vagy hogy Cassano még mindig egy hisztis picsa?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.04. 20:56:08

Lehet , hogy Chiellini muterja francia? :D

BruceWayne 2008.06.04. 22:24:23

Roberto Donadoni will remain Italy's head coach until the 2010 World Cup after he signed a contract extension today.

mekkora minusz az EB előtt, ha nincs elődöntős helyezés majd tejelhet neki a szövetség.... gáz.

calcio_di_rigore 2008.06.04. 22:30:54

Tényleg mi a baj Chiellinivel? Ja hogy nem interes...:)

BruceWayne 2008.06.04. 22:33:03

túl nagy a kanyar az orrában.... egyébként hidd el, senkinek nem fáj érte a szíve az Interben.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.04. 22:33:20

Pedig a amióta eszemet tudom az a szokás, hogy kijutás után az torna eredményétől függetlenül hosszabbítanak

calcio_di_rigore 2008.06.04. 22:34:13

Ja, nálatok már ott megbukik hogy olasz.

calcio_di_rigore 2008.06.04. 22:35:05

"1.07. A club which is not admitted to the competition shall be replaced by the next best-placed club in the top domestic league championship of the same national association, provided it fulfils the admission criteria. In this case, the access list for the UEFA Club Competitions (Annex Ia) will be adjusted accordingly."


Természetesen szó sincs a Milan indulásáról.

BruceWayne 2008.06.04. 22:40:04

ez mekkora kép
cache.viewimages.com/xc/80230549.jpg?v=1&c=ViewImages&k=2&d=17A4AD9FDB9CF1933B836CAF14D5D5C8E497BC640A5F2C6D5A5397277B4DC33E

popp: nem tudom hol szokás de a látszat ellenére az olaszok nem épp könnyen jutottak ki, érte azért nem kevés bírálat Donadonit, szerintem teljesen érthető egy szövetség részéről ha csak egy elfogadható EB eredmény után hosszabbítanának.... meg egy kapitánynak is motiváltabbnak kéne lennie ilyen esetben hogy az EB győzelem mellett a szerződéshosszabbításért is harcoljon. most ha az olaszok csoportutolsók lennének 0 rúgott góllal akkor mivan?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.04. 22:53:05

Nera, na azt a selejtezőcsoportot sem értettem kristálytisztán, két vébé döntős, három csapat a legjobb nyolcból plusz Skócia, persze hogy nem volt olyan könnyű.

kroos 2008.06.05. 08:04:37

Ezt is megéltük.Olaszország leggyengébb pontja a védelem.Facetti,Schirea,Gentile,Baresi,Maldini....és most kik lesznek?

Gabez 2008.06.05. 09:47:22

"Chiellinivel mi is a baj? Hogy Cannavaro egy tök ártatlan szituációban megsérült, vagy hogy Cassano még mindig egy hisztis picsa?"

Az interesek is mindig ezt kérdezik Mátrixszal kapcsolatban + azért Canna és Cassa se volt egyedül egyik szituban sem ;)

"Tényleg mi a baj Chiellinivel? Ja hogy nem interes...:)"

Az hűdenembaj, sőt! Tökéletesen a helyén van. ;)

calcio_di_rigore 2008.06.05. 10:43:55

Két tiszta szerelés volt, de biztos Chiellini tehet róla hogy Cannavaro rosszul lép, vagy hogy Cassano idegbeteg, aki azóta már lenyugodott, és tegnap Chiellinivel "csókolóztak" a pályán, nameg Don is beszélt a fejével. Azért aranyos lett volna ha izomból agyonrúgja Barzaglit az idegbetegje.

Tényleg jó helyen van amúgy Chiello, soha nem lesz akkora hentes hogy a "bajnokcsapathoz" igazoljon.

Gabez 2008.06.05. 14:02:10

"Tényleg jó helyen van amúgy Chiello, soha nem lesz akkora hentes hogy a "bajnokcsapathoz" igazoljon."

Murinho elzavarná füvet nyírni és fát vágni (a zsinórban harmadszor bajnok ;)) Materazzival együtt, mert mindkettő odavaló :P

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 14:07:46

Takard be Calcio, adj neki Gabez! :D

ciru717 2008.06.05. 14:37:46

Ha Burdisso jön, megdöntheti Montero rekordját...:D:D:D

BruceWayne 2008.06.05. 14:42:24

ejj Nicolas, Nicolas! amúgy nem rossz védő + sok gólt fejel, csak idén valahogy nem jött ki neki a lépés, volt hogy Mancini balszélen játszatta meg középpályán :-)
de ezek szerint nagy terveket szövögethet a juve ha átadólistára tett Interesekkel akar erősíteni.... én odaadnám nekik Solarit is. Viszont Adriano Crespo és Suazo elengedésével annyira nem értek egyet.

calcio_di_rigore 2008.06.05. 14:51:45

Stankovic hogyne... (Pavel örülne neki:))))
Burdisso persze...
Szerencsétlen Corsport sem tud már mit kitalálni. "tárgyalásokba kezdtek" aha, kár hogy ez csak agyszülemény. "alaposan a zsebükbe kell nyúlniuk" jah, majd alaposan a zsebükbe nyúlnak ezért a két hulladékért, amikor Xabinál is pár millán megy a vita.:) Hol tenyésztik ezeket az újságírókat b+!?

BruceWayne 2008.06.05. 15:05:37

egyébként akkor miről olvasnánk? "x csapat megvette y játékost z forintért, a szerződést most írják alá." ebbe semmi izgalom :-)
mondjuk nekem olyan mindegy mire költi a juve pénzét, végül biztos nagyobb hulladékokra mint ez a 2 játékos (bár van ott már elég gyökér), de azért a tavalyi Stankovicért nektek is sírt volna a szátok....

calcio_di_rigore 2008.06.05. 15:22:07

Akkor nézzük tavaly miről olvastunk:

-Nedved visszavonul
-Buffon eligazol a Milanba, már házat is vett
-Camoranesi és Trezeguet eligazol a Lyonba
-Del Piero szerződését nem hosszabítják meg, eligazol.

Nem folytatom. Pl. a Xabi Alonso-s híreknek már van alapja, mert az ügynöke már tárgyalt Torinóban, Blanc már kiutazott Liverpoolba stb. Dehogy a Corsport kitalál valamit, csakhogy a Juvét rakhassa a címlapra, és több példányt adjon el, vicc.

De tegyük fel hogy igaz. A játékosok szemszögéből mindenképp jó, mert elég ha Cannavaro példáját nézik, ő is Torinóban lett újra futballista. Burdisso még arra jó is lenne, hogy amikor Zebina sérült, beugorjon helyette. Stankovic viszont minek jönne, ketten vannak előtte a posztján. Gondolom az olasz kupa nem elég neki.

Nagy pénköltés már nem lesz, Ranieri 2 játékost kért minden posztra, és ez gyakorlatilag már megvan:

Buffon, Antonioli(?)
Zebina, Grygera, Brazzo
Mellberg, Legrottaglie
Chiellini, Andrade, Criscito(?)
De Ceglie, Molinaro
Camoranesi, Marchionni, Brazzo
Zanetti, Xabi(?)
Sissoko, Marchisio
Nedved, Giovinco, (Palladino)
Del Piero, Amauri
Trezeguet, Iaquinta

1-2 változás még lehet, főleg a védelemben, aztán jónapot.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 19:00:58

Iaqinta viszont állítólag a Romával tárgyal, ennek azért is lehet alapja, mert Spalletti nagykedvence volt Udinében. Az is biztos, hogy Aquilani nem része az alkudozásnak, de Mancinit lehet, hogy odadjuk Iaqintáért meg némi delláért,ha már úgyis lépni akar.

calcio_di_rigore 2008.06.05. 19:32:37

Meg némi delláért?:)
Fizessen a Roma ha kell nekik Jakinta, hogy esetleg Mancinivel csökkentik az összeget, az egy másik kérdés.

_alerob 2008.06.05. 19:54:00

Chiellini a legjob olasz védő, aki fikázza az hülye. Ebben az évben amit nyújtott, nagyrabecsülendő. Attól, hogy olasz, és Juvés, egy .... interesnek nemkéne szidnia. Hulladékokat vesz a Juve? Sissoko már most sokkal jobb mint Vierira, Xabi meg még "bajnok" csapatotokba is bárkit kiszoritana. Amauri meg már bebizonyitotta tudását Az interben max Ibra aki kiszoritaná a csapatból. Giovinco meg a legigéretesebb OLASZ fiatal,és azt hiszem De Caglie is egy igéretes játékos Marchisioval egyetemben. Mellberg meg egy keményvédő, aki melett majd a "bajnokok" nehezen tudnak elmenni. Szal én nemtudom ki igazol szarokat.

Chiellini csak szerelt, még Cannavaro se rinyált ennyit, mint egy interes, akinek nemtudom menyi köze van egy OLASZ válogatotthoz.

Iaquinta meg marad, mert harcolni fog a csapatba kerülésért de ha mennea Rómába, Mancini + pénz kel érte... Jövőre Murinho nem fogja megváltani a világot, akármilyen "bajnok" az inter.

_alerob 2008.06.05. 19:54:36

"Vieira", elírtam...

halareaal 2008.06.05. 20:27:26

"Chiellini a legjob olasz védő"

fúú, ez azért egy kissé túlzás nem? megpróbálta egy az egyben átvenni Materazzi játékát, de csak a brutalitást sikerült neki. amúgy lehet h volt 1 jó szezonja (én azért nem sokat olvastam róla, +amikor a Juvét néztem akkorse nagyon tűnt fel), de ettől még értelmetlen összehasonlítani Cannával, Materazzival vagy Nestával.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 21:07:34

robika10, széles mosollyal olvastam elfogult kirohanásodat, kapj már a fejedhez ;-). Cannavaro szar formában is jobb Chiellininél oszt ott van még Nesta, aki Cannavaro kiesésével igazán játékra jelentkezehetett volna, na mindegy. Hogy ne mondjam az öreg Panuccit ;).

"Iaquinta meg marad, mert harcolni fog a csapatba kerülésért de ha menne Rómába, Mancini + pénz kell érte..." -no comment. Beszéljenek inkább a videók:
www.youtube.com/watch?v=XY74nKUjEcA
www.youtube.com/watch?v=moliJ731Jok

Nahát ez Amantino jóformában és ha egyben van lekileg. Idén csak januárban közelítette meg ezt a formát, de akkor ő hozta pontokat nekünk. Szóval szép dolog az elfogultság, de azért nem árt reálisan itélni.

Szóval amit mondtok Juventino barátaim, az kábé olyan mintha egy Taddei-Nedved cserére még ti fizetnétek rá!

calcio_di_rigore 2008.06.05. 21:24:14

Na milyen brutalitást kedves halareal, mesélj. Valami példa kéne, úgy lenne hiteles.

calcio_di_rigore 2008.06.05. 21:25:45

popp megpróbálja megmagyarázni, hogyha kell nekik egy játékos, ne ők fizessenek érte, hanem az ellenfél nekik. Egyre jobb ez az NST.:)

calcio_di_rigore 2008.06.05. 21:27:06

Viszont a legütősebb érv: "én azért nem sokat olvastam róla".

GigaLOL

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 21:35:06

Calcio, valamit félreértettél az érdeklődés kölcsönös, sőt először AA-ért ajánlottátok Iaquit és nem kevés lóvét. Egyébként, mit gondolsz a nagy Juve ne fizessen senkiért, sőt a Roma fizessen rá Roma a jobbik játékosra? Ne röhögtess!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 21:38:05

Ami aggasztóbb, hogy Abramovics állítólag találkozott Spallettivel Páriszban és 9 milliós fizetést ajánlott neki. A hírt azóta már cáfolták, de nem zörög a haraszt...

Gabez 2008.06.05. 21:38:53

Mi köze az NST-nek ahhoz, hogy milyen és mennyire elfogult emberkék járnak ide? Legfeljebb annyi, hogy rájuk épít, de arról nem tehet, hogy ki mennyire dugja a fejét a homokba ;)

robika10: edd meg a zabpelyhedet és sipirc az ágyba :)

Hogy egy kicsit a roma-juve transzferbe is belekontárkodjak: azért Mancini sokkal jobb, mint a vizilókecsességű (copyright benito) Iaquinta, egyetlen egy területen nem: fejben. Míg az olasz mindig hajt és bizonyítani akar, addig a brazil csak akkor, ha van mani és riszpekt, mivel tisztában van vele, hogy ő jó annyira, hogy nem kell ugrálnia mindig. ;)

calcio_di_rigore 2008.06.05. 21:46:05

Csakhogy a Juve nem akarja eladni Jakintát, a Romának meg nincs nagyon más lehetősége mint eladni Mancinit. Amúgy meg Aquilanira vannak ráizgulva, nem Mancinire. Mancini csak egy opció, de miért adnák oda érte a 11,5-ért vett olaszt+ pénzt??

calcio_di_rigore 2008.06.05. 22:05:00

"Míg az olasz mindig hajt és bizonyítani akar, addig a brazil csak akkor, ha van mani és riszpekt,"

Ezzel mindent elmondtál, ezért kell Iaquinta, és ezért nem kell Mancini.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 22:30:34

De Iaquinta el akar menni legalábbis olvastam tőle egy ilyen nyilatkozatokat, mert Amauri érkezésével nem sok játék lehetőséggel kecsgteti a Juve. Nekünk viszont kell egy csatár és ahogy én látom Nedved sem sokáig fog játszani, úgy hogy Juvének is kapóra jönne Mancini. Arról nem beszélve, hogy mindkét szélen bevethető a brazil.

"Mancini sokkal jobb, mint a vizilókecsességű (copyright benito) Iaquinta, egyetlen egy területen nem: fejben." - Gabez, ez így teljesen korrekt, főleg tavasszal nem volt kerek valami Mancini fejében. Bár sok szép pillanatot szerzett a Roma drukkereknek a jó Amantino, de látszik rajta, hogy már nem szeret nálunk, akkor viszont most adjuk el, míg még jó pénzt vagy jó játékost tudunk markolni érte.

rbaggio 2008.06.05. 22:30:39

Brrrr. Taddei-Nedved csere. Ez nagyon durva volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.05. 22:45:10

Taddei egyébként sokkal hasznosabb játékos annál,mint ami a tévében átjön. Élőben látni igazán, hogy mennyit szalad, ha labdát veszít ő maga vagy a csapat egyből ott liheg az ellenfél nyakán, csíp, harap, zavar, megakasztja az ellenfél támadását, sokszor meg is szerzi a zsugát. Plusz egy-két meglepően nagy gólt is lőtt az idén, a madridi akrobatikus fejes gólját sosem feledem.

www.youtube.com/watch?v=IHkxM0V0yv8

2:05-nél indul az akció!

calcio_di_rigore 2008.06.05. 23:01:27

Iaquinta olyat nyilatkozott volna hogy el akar menni? Tudnék róla... Pont az ellenkezőjét mondta.

halareaal 2008.06.05. 23:07:37

"Na milyen brutalitást kedves halareal, mesélj. Valami példa kéne, úgy lenne hiteles."

pl amit az egyik juve-interen csinált Ibrahimoviccal.

"Viszont a legütősebb érv: "én azért nem sokat olvastam róla".

GigaLOL "
ezt most mire írtad? arra próbáltam utalni, hogy Juve drukkereken kívül mást még nem hallottam aki szerint olyan jó lenne. másképp: nehogy már egy ilyen fiatal egyelőre viszonylag ismeretlen védő, akinek max 1 kiemelkedő szezonja volt életében, rögtön jobb legyen mint Cannavaro.
nem azt írtam, h azért szar focista mert nem olvasgatok róla. olvass mielőtt lolozol.

calcio_di_rigore 2008.06.05. 23:29:56

Egy könyököst kapott Ibrahimovic, mert Legro rálökte Chiellinire. Ezenkívül volt valami? Kemény volt, de nem brutális. Ahogy kell.

Pont elég ha a Juve drukkerek állítják hogy jó. És nem nagyon találsz olyan Juve drukkert akinél ne lenne biztos pont a jövő évi csapatban.
Cannavaro, Nesta és Materazzi már sokkal többet letett az asztalra. Cannavarot nem kell bemutatni, 2 évet játszott a Juventusban, szenzációs volt. Nesta képességekben nálam a világ legjobb védője: elegáns, pontos, tiszta, tökéletes.
Chiellini csak egy 23 éves suhanc, aki 1 éve játszik belső védőt... Épp ezért figyelemreméltó a teljesítménye. Az elmúlt egy évben sokkal jobb formában volt mint Materazzi, Barzaglinál alapból jobb, Nesta állandóan sérült... Cannavarót nem nagyon láttam játszani, úgyhogy róla nem mondok semmit. És míg ők leszállóágban vannak, Chiellini csak most indult.

kroos 2008.06.06. 07:52:51

az uj Materazzi.......nem csak a juve-interen-en örjömgött pl a válogatott skotok elleni meccsén....

_alerob 2008.06.06. 11:37:49

Materazzi, Cannavaro, Nesta előtt le a kalapom, tisztelem és becsülöm őket. Az iterből kizárólag csak Materazzit kedvelem. De én azt irtam, hogy ebben az évben eggyértelműen Chiellini a legjobb olasz védő. Mert ez így is van. Amugy Chiellini - Materazzi védőpárost játszatnék. És mondom, lehet viátzni erről, de ez elég eggyértelmű. Amugy meg egy interes vagy akárki más elfogult emberek ugyse mondják rá hogy jó. De nem is kell. Aki ért a focihoz és reálisan gondolkozik az tudja mi az igazság Chiellinivel kapcsolatban.

_alerob 2008.06.06. 11:40:02

Iaquinta meg egyszerüen küzd, hajt és nem rinyál, hoyg csere, egy igazi profi. Maradni akar, és szerintem a Juve is megakarja tartani. Mellesleg MAncini nagyon jó, de egy iylen Iaquinta, aki csere volt szinte mindig és 8 gólig eljutott.... ha kezdő lett volna mindig, lehet gólkirály is lehetett volna, mondom ezt úgy, hogy Del Piero a kedvencem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.06. 11:50:57

"Aki ért a focihoz és reálisan gondolkozik" -mint például te, Robika?

kroos 2008.06.06. 14:58:55

Békenobeldij Matrix-nak?

drani 2008.06.06. 16:37:52

azért a Materazzi-Chiellini duó kicsit darabos, lassú és durva. Vagy az egyik vagy a másik. Melléjük egy gyorsabb védő kell.

Hitchiker 2008.06.06. 17:33:59

az nso-n megjelent egy hír hogy barzagli is ment a wolsburgba asszem zapata mellé (vagy valaki más ment már oda a palermoból nem tudom, mindegy)
szóval megkezdődött a német foci feltámadása?
lehet tévedek de úgy emlékszem említettetek a nyárra egy postot amiben leírjátok hogy a német bajnokság miért fog felemekedni és ha véletlenül tényleg nem emlékszem rosszul és igaz, akkor ez mikorra várható, mert már tűkön ülve várom? :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 01:33:36

A szokásos átigazolási pletykálkodás, hatásvadász cím, mely persze durván csúsztat és inkorrekt módon tálalt információk. Így megy ez nyáron, szerencsére jön az EB!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 01:36:59

Ja majd elfelejtettem, Daniele Prade az AS Roma átigazolásokért felelős menedzserének határozott kijelentése is elkerülte az nso figyelmét. E szerint Aquilani nem eladó!

ciru717 2008.06.07. 09:45:04

Persze, mint ahogy Figo sem volt eladó a Barcában, meg talán Beckham sem igazolt Manchesterből Madridba(valakit legalábbis nagyon tagadtak, nem biztos hogy őt)...de ha a fizetési adatok valósak a cikkben, akkor igencsak gyökerek Rómában a fejesek...Aquilani nem eladó és mennyire szeretjük meg minden, de azért még fizetésemelés után se kapna annyit, mint De Rossi fizetésemelés előtt...mindezek ellenére szerintem is marad ott ahol van.

Dr Keynes 2008.06.07. 10:13:14

Azért az NSO hírekre kis összegben se kössetek fogadást.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 12:26:55

ciru, lehetne több fizetése AA-nak, de amikor szerződést kapott még egy Serie A-s meccse sem volt. Ez a harmadik szezon, amikor komolyan lehet számolni vele, de kétségtelen kvalitása mellett van egy probléma vele, elég sérülékeny. Ez volt a harmadik szezon,amikor komolyan számolt vele Spal, de még egyet sem játszott végig komolyabb sérülés nelkül.

A tárgyalások meg gondolom a nyilvánosság kizárásával zajlottak. Úgyhogy vicces, mikor fagyos hangulatról beszélnek. A menedzser papa, meg persze, hogy ilyeneket nyilatkozik, nyilván ez is alkutakitika része.

ciru717 2008.06.07. 15:28:09

Azt én tudom meg értem, de ha annyira meg akarják tartani, akkor illene egy komolyabb szerződést elévágni...no mindegy, én örülnék neki a Juvéban, meg annak is ha ottmaradna...egyébként most meg az edzőtöket viszik, hát nem édesek ezek a "hírek"?:D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.06.07. 16:12:01

Hát nem. Sensiéknek be kéne látni, hogy a dicséretes ragaszkodásuk már nem szolgálja szeretett klubjuk érdekét, el kéne adni a csapatot. Spalletti, döntése viszont sokat elárulhat, ha elmegy végül, akkor tényleg nagyszarban vagyunk!

ciru717 2008.06.07. 20:35:19

Majd meglássuk...ha marad ennyi pénzért, akkor minden tiszteletem az övé, ha megy, az is érthető. Spalletti meg maradjon csak, annak nagyon örülnék ha egy ezüst megint összejönne nektek, csak az élen a kék lecserélődne fehérre...Fiorentina 3. és a Samp bejön 4.nek...na, milyen forgatókönyv?:D

BruceWayne 2008.06.09. 14:34:37

"Deco To Inter Just Hours Away
According to reports in Italy, Inter Milan are just hours away from making Deco the first signing of Jose Mourinho’s reign at San Siro." ez most akkor jóhír?

kroos 2008.06.09. 14:59:50

egy másik aspektusa a balotelli ügynek-ha ennyit ér a mez egy sajátnevelésnek akkor ....

BruceWayne 2008.06.09. 15:05:30

egyrészt nem egyedi a példa (pl. Barca Giovanni csak hogy a legutóbbit említsük), másrészt 2006-óta van az Internél.

kroos 2008.06.09. 15:06:25

szoval nem sajátnevelés?mert mikor golt rugott még az volt.

kroos 2008.06.09. 15:07:03

a barca meg azért rossz példa mert ott van a legtöbb sajátnevelés..valdes puyol krikic xavi stb......

BruceWayne 2008.06.09. 15:10:37

attól függ mit nevezünk annak. az utánpótlás csapatban nyomott egy szezont és innen hozták fel, tehát saját nevelésű játékosnak számít, de a Primaverába igazolták 2006-ba, ilyen szempontból nem meglepő hogy nem kötődik annyira egy klubhoz (már ha igazat mond vagy komolyan gondolja) mint egy olyan aki esetleg 10-12-14 éves kora óta a klub akadémiáján nevelkedik... érthető?

kroos 2008.06.09. 15:54:57

azt tudom hogy neked Zlatan is inter nevelés mert ahogy korábban mondotad mancio csinált belöle klasszis csatárt.

BruceWayne 2008.06.09. 16:06:36

hülye vagy? Zoltán Malmö nevelés, csak az Interben lett fejben és játékban is érett játékos.

BruceWayne 2008.06.09. 16:51:22

de ha a láttotak neked nem volt elég akkor győzzenek meg a számok

inter.it/aas/squadra/player2?codgioc=G0805&L=en&STAG=2007/08

BruceWayne 2008.06.16. 16:37:24

ebben a nagy EB lázban ránéztem a goal.com-ra, hát csak úgy repkednek a nagy nevek... jó lenne már valami konkrétumot is látni az átigazolási piacon rögtön az EB után

BruceWayne 2008.06.17. 23:56:52

eb-n kívül is van élet:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=185386

riise meg megy a romába? legalább a haja színe megy a mez színéhez :-)

BruceWayne 2008.06.23. 16:17:58

"Juve Fans Launch Anti-Stankovic Campaign

Juventus supporters are hugely against the prospected signing of Inter midfielder Dejan Stankovic, and have posted messages on various forums and websites, including Goal.com, threatening to whistle the Serbian at every touch if he comes to Turin."

szép...

kroos 2008.06.23. 16:25:31

majdnem olyan szép mint ovodák szétverése...

BruceWayne 2008.06.23. 18:25:00

hű most jól megmondtad...

Adriano meg úgy néz ki visszatér
www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=746059

BruceWayne 2008.06.26. 11:15:52

egy jó hír
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=186745
csak ezt a magdianyus frizurát hanyagolja.

+ "Adebayor's Milan Move 80% Complete" állítólag

Paul Newman Jr. 2008.06.26. 12:08:54

magdianyus frizkó :DDDDDDD

BruceWayne 2008.06.26. 13:50:11

Figo aláírt még egy évre

BruceWayne 2008.06.27. 22:27:25

Quaresma @ Inter?
www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=754181

remélem azért a Serie A nem lesz szegényebb mindenki új kedvencével, Pelé-vel

rbaggio 2008.06.28. 00:35:09

Szintén a goal.comon van, hogy a Juve Tiago-t és még pénzt is adna Schweiniért.

BruceWayne 2008.06.28. 14:23:02

van sokminden ezen a goal.com-on, és bár rengeteg a feltételezés, azért nem szoktak tévedni a komolyabb dolgokban :-)

kroos 2008.06.30. 11:30:02

lampard aláirt az inter-hez

BruceWayne 2008.06.30. 12:17:41

fasza, bár vieira-Cambiasso is ott van, igaz előbbi nem túl kiszámítható de szezon végén jól nyomta.
Cambiassot meg nem lehet kihagyni. kiváncsian várom hogy még 1-2 igazolás után hogyan fogunk felállni

calcio_di_rigore 2008.06.30. 19:19:41

"lampard aláirt az inter-hez"

Miért? Mert Olaszországban nyaral?
Várjál még azzal.

calcio_di_rigore 2008.06.30. 19:25:04

"kiváncsian várom hogy még 1-2 igazolás után hogyan fogunk felállni"


brazil- brazil, kolumbiai, argentin, brazil- portugál, argentin, angol, argentin- bosnyáksvéd, négerolasz

BruceWayne 2008.06.30. 19:40:52

persze ahol a legnagyobb igazolás Mellberg......

calcio_di_rigore 2008.06.30. 19:58:10

Ez van. Mi nem dobálunk Kvarezsmákra 30 millát.

calcio_di_rigore 2008.06.30. 20:19:20

Amúgy csak tudnám hogy a Stankovic-blöffel kinek az árát akarjuk lejjebb vinni...

BruceWayne 2008.06.30. 22:05:29

ezt kifejtenéd bővebben?

calcio_di_rigore 2008.06.30. 23:16:48

1, Tuttosport elkezdi erőltetni a témát.

2, A vezetők ráerősítenek, nem tagadnak egy pillanatig sem.

3, Sőt, a szurkolói tiltakozásra válaszként Blanc kifejti, hogy jó dolog a szurkolói vélemény, de ez nem befolyásolja a Stankovic-bizniszt.

4, Még azt is mondja, hogy nem akar becsapni senkit, 1 középpályás jön és 1 cserekapus még.

Most 2 dolog lehet: vagy teljesen elmentek a vezetőknek otthonról és le akarnak igazolni egy olyan játékost, akinek egy labdaérintése nem lenne füttyszó nélkül, ráadásul erről teljesen nyíltan beszélnek.
vagy sokallják az eredeti célpont árát (legyen az akár egy rebesgetett Mr X. vagy Xabi vagy akárki) és így akarják lenyomni vagy szinten tartani, hogy bedobnak alternatívákat.

Miközben ma Stankovic ügynöke megszólalt, hogy védence az Interben akar maradni és még csak nem is beszélt senkivel a Juvétól.
Ergó, hajlok a blöff verzió felé, de persze azért még bennem van a para.

BruceWayne 2008.06.30. 23:39:14

értem, de mindezek hatására miért adnák olcsóbban pl. x.alonsót?

calcio_di_rigore 2008.06.30. 23:54:21

Ha olcsóbban nem is adják, de talán az árfelverést sikerül megakadályozni (bár ez sem biztos, de próbálkozni lehet). Tavaly hetekig ment a Gaby Milito-saga, szinte nem is forgott más név, a Zaragoza meg szépen vitte fel az árat, gondolván, majd megadja a Juve ha ennyire kell nekik. Aztán megadta a Barca, mostmár tudjuk mekkora mák. Mostmeg Aquilani, Xabi, Stankovic, Banega, Miguel Veloso meg nemtudom hány nevet forgatnak, na mindegy majd meglátjuk. Az biztosnak tűnik hogy jön valaki kp-ra.

calcio_di_rigore 2008.07.01. 00:23:20

Mondjuk ez a szarakodás már idegesítő. A jó öreg Moggi agyonszopatta a sajtót, aztán kiment Londonba, hazahozta Vieirát. Capello leigazolása kis túlzással előbb jelent meg a hivatalos honlapon, mint akár említés szintjén a sajtóban. Emlékszem egyik este jöttek a hírek Capellóról, röhögtünk rajta, reggel már Capello volt a Juve edzője.

BruceWayne 2008.07.02. 11:47:31

most meg azt írják Lampard mégse megy idén.

viszont az remélem csak egy hatalmas nagy kamu hogy a juve mellett az Inter is érdeklődik schweinsteiger iránt...
süti beállítások módosítása