Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 33. forduló

2008.04.19. 13:00 pancho_sanza

Elnézést kérünk a kimaradt bajnoki összefoglalóért, de egyszerűen nem fért ki a tollunkon az, amit mondani szerettünk volna. Meg nem is igazán lett volna hízelgő egyik csapatra sem. Egyszerűen Abbondanzieri a lelkesedés utolsó kicsiny darabját is kiölte belőlünk. Egyszerűen nem tudunk már okosakat mondani, mert egy idő után nem hihetünk benne, hogy Messi, vagy a Real Madrid santanderi vendégjátéka jobbá, esetleg színvonalasabbá teszi a bajnokságot. Persze még ez is előfordulhat, azonban ha „spanyol bajnoki kontrollerek” lennénk, akkor biztosan nem számolnánk ilyen kimenetellel. A spanyol kupa is eldőlt a héten, s a Valencia megérdemelten nyerte meg. Nem kommentálnánk a dolgot, mert mi nem szoktunk egy mondaton belül leírni nőági felmenők táplálkozásra használatos testrészét nemi közösülésre buzdító szavak társaságában. Egyébként semmi baj nem volt a kupadöntővel, csak már a kezdősípszó felhangzása előtt majdnem diszkvalifikáltuk a kommentátort a Knézy Jenő emléktornáról. Ezek után felemelő, hogy újra itt a hétvége. Már nem sokat kell aludni, hogy rémálmaink véget érjenek és kezdődjön az Európa bajnokság. Tudjuk, hogy az egész spanyol bajnoki idény egy átverés. Az Európa bajnoki cím oltárán feláldozva. De akkor is kikérjük magunknak. Esni fog sok gól, de ha Zaragoza-drukkerek lennénk, sírnánk. Nem titokban. Nyilvánosan és nagyon. Tovább után részletek.

Zaragoza – Recreativo 2-1
Ősszel ilyen arányban nyert a Huleva. Zaragozai győzelem esetén pontegyenlőség áll fenn a két csapat között. Az egymás elleni eredmény rangsorol majd év végén. Ezért fontos a 2-1. Ennyi volt ősszel. Nem tudom ezt ki fogja elmondani a hazai csapat játékosainak, mert kétségünk nincsen afelől, hogy a mentális problémák mellett bizonyos szellemi többlet is kellene, hogy feldolgozhassák azt a tényt, Európa nem tudja, sírjon vagy nevessen rajtuk. Az a szomorú, hogy inkább sír.

Sevilla – Almería 2-0
Szurkoljon a Sevillának mindenki, aki nem szeretné, hogy jövőre az Atlético felkészületlenül vágjon bele az elitligába. Kell a Luis Fabianok által generált feszültség az egyre nagyobb arccal rohangáló piros-fehéreknek. Mert véletlenül a Boltonnál komolyabb csapat jön szembe a selejtezőn. Bele sem merünk gondolni, mi történne a felkészületlen fővárosiakkal. Az Almería attól még szimpatikus, de most a nagyobb tudás, vagy a rugdosódás előtt meg kell hajolnia.

Athletic – Valencia 2-0
Ekkora mákja csak a Valenciának van, hogy idén ilyen teljesítménnyel is meg lehet úszni a kiesést. Pedig még egy kicsit ijesztgetnénk a Valencia játékosait, akiket a kupagyőzelem okozta eufóriában már a jól megszokott magabiztos arrogancia jellemezte. Persze valójában ez a normális. Bármilyen csúnya kifejezés is, de a legjobban ez jellemzi a mérkőzést: az Athleticnek jobban mindegy. Ennek ellenére a baszkok most szimpatikusabbak számunkra, mint a holland tulipán csapata.

Villarreal – Valladolid 2-2
Keményen odalépett a Barcelonának, aztán gyorsan visszahúzódott a sárga tengeralattjáró. A fő kérdés az, hogy mennyire motiválja őket a második hely megszerzése, amikor a hátrányuk kevesebb, mint egy pont az általuk oda – vissza legyőzött második helyezettől. Persze nem is az idei év, nem is a spanyol bajnokság lenne, ha ne torpanna meg valaki a siker kapujában.

Levante – Getafe 1-3
Ezt a mérkőzést megérdemli a Getafe. Ha már idegenbe kell menni, akkor mindenképpen a legideálisabb ellenfél következik. A győzelem nagyon fontos, mert egy héten belül gyakorlatilag mindent elveszített a fővárosi gárda. Pontosabban Abbondanzieri elvette tőle.

Barcelona – Espanyol 2-2
A katalánok napja. Hátha nem lesz döntetlen, és legalább valaki örülhet Barcelonában. Sokkal jobb lenne egy hazai győzelem, mert akkor nagyobb önbizalommal várhatnák az év mérkőzését. Persze egy többgólos hazai vereség sem lenne rossz, mert felhívná rá a figyelmet, hogy mindössze négy tényezőn múlik majd a Manchester elleni elődöntő: úgy hívják őket közösen, hogy védelem.

Murcia – Mallorca 0-2
Köszönjük a felejthetetlen élményeket a Murciának. Vagyis a Barcelona és az Espanyol elleni mérkőzésüket. Ilyenekből kellett volna több. Akkor most nem a szomorúság szólna belőlünk. Vagyis nem igazán szomorúság ez, mert tényleg bármikor elcserélnénk őket a Celta Vigora, vagy a Real Sociedadra. Güizát meg nem biztos, hogy Raúlra igen.

Atlético – Betis 2-0
A legjobb védekezés a támadás. Persze lehet bízni abban, hogy a Sevilla megint élénk rugdosásban kitörve torpan meg, csak nincs értelme. Komoly csapatok maguk intézik a bajnoki helyezésüket (lásd még Barcelona, Zaragoza). Reméljük az Atlético is saját maga által, BL-re készen fejezi be a szezont. Nem utolsó sorban a negyediknél nem rosszabb helyen. Nem akarjuk mi bántani őket, de Spanyolország nem engedhet meg magának még egy olyan kupaidényt, mint a mostani volt. Az Atlético tevékeny közreműködésével.

Osasuna – Deportivo 2-0
Nincs mese, bennmaradnak mindketten. Jövőre újból próbálkozhatnak, hogy szurkolóiknak több örömben és kevesebb csalódásban legyen részük. Mi szorítunk nekik ezért. Bár azért ez inkább kötelesség, mint szívből jövő drukk. De legalább nem olyan egyértelműen cserélnénk el őket a Celtára.

Racing - Real Madrid 1-1
Annyiszor volt már sorsdöntő mérkőzése a Madridnak, hogy a jelző elcsépelt lett. Ezért a mostani nem is az. Igazából nincs különösebb jelentősége, nem tud annyi pontot elszerencsétlenkedni a Real, hogy valaki felnőhessen a feladathoz. Persze ez nem a listavezető hibája. Főleg, hogy mondásunk is van a mostani bajnoki idényre. Vakok között félszemű a király.

23 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr47432590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mujure 2008.04.19. 13:47:06

hát ez igen-igen keserű lett. tényleg ennyire kétségbeejtő lenne a helyzet? tény, hogy amit idén ezek produkálnak az nem a legszínvonalasabb, de azért ne menj a dunának, pancho:) és az szerintem kizárt, hogy a spanyolok nyerjék az eb-t. ismerjük őket, hogy milyenek... ne legyen igazam, szurkolni fogok nekik:)

krysal 2008.04.19. 13:49:25

vakok között a félszemű a király. Ojvé.

Nah, mindegy. A bajnoki cím ugyanúgy bajnoki cím, a sz.rral bélelt negativitás meg már csak ilyen.

Lesz ez még így se.

szmrmszrzt 2008.04.19. 13:53:38

lehet, hogy lemaradtam valamiről. mikor nőtt meg az arc az atletinél? a múlt heti 1-1 után?
vagy jános károly megígérte agüerónak a negyedik helyet?
a zaragoza marad az elsőosztályban. egy luccin nem eshet ki kétszer.

vzs 2008.04.19. 16:04:12

Blanco Ferit tegyétek csak ki az emléktornáról, vegye át a helyét Horti Gábor.

2008.04.19. 17:46:28

Remélem Deco kap bőven játékidőt és a bl mérkőzésre önt belénk -Barca szurkolókba- egy kis hitet a játékával. Azért nem Messi játékát várom, mert ő úgyis hozza amit tud és egyébként is egy jó formában lévő portugállal -szerintem- jobban ki lennénk segítve.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.19. 19:39:31

A Valencia (Spanyolország második és Európa negyedik legjobb keretével), amióta Koeman ott van, annyira ellenszenves módon gyilkolta idén a focit, hogy tényleg szinte nem is bánnám, ha kiesnének. De az a kupában már a negyeddöntőtől fogva látszott, hogy iszonyatosan erősek, és én éreztem is, hogy meg fogják nyerni. Most pedig pontosan annyira kapják majd össze magukat, hogy másodosztályba taszítsák a Recrét.

Az Atlético (bár nem tudom, mire alapozom, talán a tíz évvel ezelőtti emlékekre) szerintem össze fogja kapni magát a következő BL-re. A Sevilla pedig megint megnyeri az UEFA-kupát. :-)

(Az optimizmus jegyében.)

drdugo 2008.04.19. 20:02:56

van Isten: Hethéssy közvetít Léderer és Világi helyett. : D

Asidotus 2008.04.19. 23:05:36

Kivancsi vagyok, ha az Atlético a 4. helyen végez, milyen erősítéseket hajt végre. Tavaly nyáron, több mint 70 millió euróért vettek játékosokat. Márpedig, erősítésre most is nagy szükség lesz, mert a védelem nagyon nem az igazi. HaJrá Matracosok!

Asidotus 2008.04.19. 23:07:24

Na bammmeg, most látom, hogy kikaptak a Betistől 3:1-re. Fújjjj!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.19. 23:53:11

Tényleg csak nevetni bírok. Szegény pancho_sanza, hogy tippelnie kell a spanyol eredményekre...

A Betis remek szimbóluma az idei Primera Divisiónnak.

Az utóbbi négy meccsük:

Betis-Barca 3-2: hatvan percig a pályán sincsenek, 30-70% a labdabirtoklási arány, aztán negyed óra alatt fordítanak, úgy, hogy a végén 5-2 is lehetne.

Zaragoza-Betis 0-3: az eredmény magáért beszél, de nem a Betis miatt.

Betis-Levante 0-1: a tökutolsó és kieső Levante ellen egy nyomorult gólhelyzetet is alig-alig sikerül összehozni.

Atlético-Betis 1-3.

És így tovább...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.04.20. 00:05:42

ha az almería elcsíp egy uefa-s helyet, dani alvas kanoute-val karöltve mehetnek felőlem sünit szarni...a madridba vagy bánom is én!

viszont holnap pancho tippje be kell, hogy jöjjön a 9es meccen!

krysal 2008.04.20. 10:54:53

ajajj. érik a sorfal. Szerencsére leszünk olyan töktlenek, hogy kikapjunk santanderben.

Aradebil 2008.04.20. 11:17:21

ezt nem hiszem el,h lehet ilyen totogyilkos meccseket játszani???

rexter 2008.04.20. 22:56:29

emlekszik meg valaki az idenykezdetre? Fantastic 4...
ahahahaahahahahahahahahahahah

nasteey 2008.04.21. 00:15:33

Kedves rexter! Ha ennyire jó a memória, sorolj már fel lényszíves 3 azaz HÁROM darab meccset, amikor bevethető volt mind a 4 ember...

pagonylako 2008.04.21. 08:41:29

Nem értem ezt a spanyol bajnokság fikázást. Lehet hogy nem olyan látványos mint régebben, de ha a nagyobb csapatok nem mindíg nyernek akkor az már szar bajnokság? Az nem lehet hogy a kisebb csapatok tudnak küzdeni, ha kell meghalnak a pályán?!

Jahh, ha a barca szar és nem nyer bajnokságot akkor már szar az egész? Savanyú a szőlő kedves szerző?

krysal 2008.04.21. 11:10:45

höhöhö, balázs1979, höhöhö. Csak, hogy tudd, a savanyú szőlőn szocializálódott szerző Madrid drukker, höhöhö...

Egyébiránt én kérek elnézést a Madrid tegnapi okádmány játékáért, még akkor is, hogy csak azt játszották, amit kellett, és a meccset nézve még az is eszembe jutott, ha ezt csináljuk a Római meccsen, akkor tuti a továbbjutás. (mások az ilyen focit dícsérni szokták, vagy legalább is a taktikára fogva megsüvegezni. No comment.)

Csak, hogy tudja mindenki. HÁNYINGEREM van az ilyen focitól. Brrrrrrr. XXI. század...

Asidotus 2008.04.21. 13:21:05

Balázs1979!
Te mit nézel? A Madrid és a Barcelona nem képes huzamosan jól játszani, és ez, ami látszik. Az hogy nyernek meccseket, ezek nem az ő dicséretük, hanem az ellenfelek korlátoltabb képességeinek köszönhető.
És ez vonatkozik az Atléticora és a Sevillára is, a kiesési rangadót vívó Valencia-Zaragoza párosról meg ne is beszéljünk.
Egyszerűen, ez nem az a játék, amit én a 2000/2001-es idény óta látok spanyol foci címen. Mindig voltak csapatok, akik alulteljesítettek a várakozásaiknak, dehogy egy sem üti meg azt a szintet!? Egyedül a Real takarózhat a bajnoki címmel és a Villareal a BL-indulással, a többiek mind szégyellhetik magukat.
Egy elkeseredett Barca és Atlético -drukker (és boldog Juventus-fan)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.04.21. 14:33:25

Nyugalom, Balázs! Itt csak azok fikázzák a spanyol bajnokságot, akik szeretik, és akik képtelenek végignézni az unalomtól pl. egy angol bajnokit.

Sokszor játszanak jól, de képtelenek TARTÓSAN (mondjuk, három meccsen át folyamatosan) jól játszani.

A Barcelona szerintem amúgy kurva jó, csak képtelen gólt lőni, az ötösről is továbbpasszolják a labdát. Valami érthetetlen görcs van bennük, amelyet Rijkaard nem tud föloldani.

Istenem, milyen szép lenne, ha a MU ellen törne meg a jég...

[Az idei spanyol bajnokságban az a legnagyobb poén, hogy még ez is bőven lehetséges.]

halareaal 2008.04.21. 21:42:05

valóban gyenge ez a szezon, bár sztem ez nem csak a Barca, hanem legalább annyira a Sevilla és a Valencia hibája is. nekik a bajnoki címért, vagy legalábbis a dobogóért kéne küzdeniük, a Blben legalább egyiküknek a 8ba kellett volna jutnia, nem itt bénázni, mert a többieknek nincs esélyük a 2 nagy ellen. a Barca a szereplésével meg feltette az ire a pontot. a Real nyilván felemás, a szezon első felében az agyon magasztalt MU v Inter sem játszott egy fikarcnyival sem jobban, február óta jöttek a sérültek, aztán mire felépültek már zsebben a bajnoki cím, semmi motiváció. pedig a Real pont az a csapat, amelyiknek extra motiváció kell, h megerőltessék magukat...
amugy nekem az a meglátásom, hogy bár szar az idény, én sem pont ezt vártam a bajnoki cím ellenére, de pl semmivel sem rosszabb a la liga,mint a serie a vagy a bundesliga. a baj az, hogy idén nagyon látványosan elmarad a PLtől. mindenesetre példát kéne venni az olasz hívekről, ott se jobb semmi semmivel, mégis nem sírnak minden forduló után, hanem élvezik ami van. pedig az Inter bajnoki címe ott is elég egyértelműnek tűnt és tűnik, gyakorlatilag ugyanúgy rajt cél győzelem, csak kisebb presztizsű ellenféllel szemben, és csak vége lett szorosabb vmivel.

halareaal 2008.04.21. 21:46:33

már eljutottam oda, hogy ha a MU nem lenne még bennt, a Barcának szurkolnék a Blben.
süti beállítások módosítása