Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Penge Boriszon nem fog az ágyú

2008.04.09. 02:56 heinrich

Kétszer állt továbbjutásra az Arsenal, mégis maga alá gyűrte a heroikus liverpooli úthenger, így aztán bekövetkezett amitől leginkább tartottunk. Ezalatt nem a pudlik továbbjutását értjük, hanem az újabb rémálommal kecsegtető angol elődöntőt, Liverpool – Chelsea csapó három, csak rimánkodni lehet a felturbózott forgatókönyvért. Ugyanakkor valamit valamiért, ha ez a hozadéka, hogy egy drámai, triplacsavarral felszerelt, sokáig emlékezetes valódi BL derbit lásson az ember, akkor áldásunk reá.

Kézenfekvő lenne tömör indulatszavakat puffogtatva nekiesni a Liverpoolnak, hogy mit keresnek ezek már megint a legjobb négyben, de a vaskos csattanókat tartogató utolsó tíz percet, no meg a két meccset látva, az Arsenal élő embert nem győzött meg, hogy jobban megérdemelnék a továbbjutást. Persze, zseniálisan tudnak egyérintőzni a középpályán a semleges, joga bonitóra áhítozó szurkolók tömegeit maguk mellé állítva, de ebből nem lesz sem döntő fölény, sem továbbjutás. Szintén fel lehet emlegetni a odavágón meg nem adott tizenegyest, de ha ez a legtöbb, amit Wengerék fel tudnak hozni, akkor illik inkább áhitatos csendbe burkolózva önvizsgálatot tartani.

Az ugye az első perctől adott volt, hogy az Arsenalnak kell jönnie, ehhez képest Wenger a minimális kockázatot sem vállalva hét darab inkább védekezésre alkalmas játékost nevezett, aminek a tetejébe jött még a Flamini – Gilberto kényszercsere. Igen, utólag könnyen okos az ember, de az abszolút formán (és csapaton) kívül játszó Gilberto beállítása csak rossz vért szülhetett, ennyit a sérüléséből épülgető Song, de Eboué vagy Diaby is bír, Walcottot meg be lehetett volna hozni Gerrardra, annyival is kevesebb teher jut Fabregasra – aki így perszehogy megmihálylott a meccs (és a szezon) végére.

Az ágyúsok gyenge kartácstűzzel hozakodtak elő, nyoma sem volt a célratörő játéknak, vagy átütő erőnek. Szemre tetszetősen tologatták ugyan a labdát és az ezzel járó felelősséget, de senki nem tudott kiemelkedni a csapatból, mint ahogy vezérük sem volt – míg a Poolnál gyakorlatilag minden csapatrészre jutott egy. Ez leginkább abból látszik, hogy az Arsenal mindösszesen háromszor állt továbbjutásra, de negyed óránál tovább egyszer sem tudta megtartani az előnyét, Gerrardék pedig kraftból, dacból, szívből (ahogy tetszik) lenyomták őket, egyszerűen letuszkolták a torkukon az akaratukat (nekik volt olyan), mint ahogy Benitez is ugyanezt tette Wengerrel, aki semmiféle meglepetéssel nem tudott szolgálni.

Skrtel és Carragher megint észrevehetetlenül nullázták a balszárnyat, a középpálya megint lefektette a szögesdrót akadályokat – az mondjuk megdöbbentő, hogy Masceranónak mennyire nincs fogalma, vajon mit lehetne kezdeni egy megszerzett labdával, Hyypia a tolószékből emelkedve is odatette magát, Torres pedig lassan végleg felnő. Ám mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs Philippe Senderos, aki minden bizonnyal évek óta túszként tartja fogva Wenger lányát. Érthetetlen, hogy egy meghatározó posztra nem képesek egy minimum középszerű védőt venni, Juhász Rolival a tengelyben garantáltan nem kapnak kettőt. Merthogy természetesen az első két gól (értsd: a meccs) Senderos lelkén szárad. A svájcinál másfél méternél kezdődik a szoros emberfogás, Hyypia, akit kétnaponta elővesz a csúz, simán megalázta a szögletnél, még csak fel sem ugrott vele a nyomorult. A másodiknál meg Torres a csatároktól várható legkiszámíthatóbb dolgot csinálta. Levette, áttette a lövő lábára és irgalmatlanul bevarrta. Kezdjük azzal, hogy Skrtel már az átvételkor megelőzte volna, ha mégsem, akkor a nyakán csüngve visszapasszra kényszeríti, de minimum belevetődik a lövés útjába, nem úgy, mint a bamba alpesi tehénként kérődző Sendiboy, aki ennek ellenére képtelen kijátszani magát a kezdőből. Ez most akkor hogy is van, monsieur Wenger?

De még ezt a mélyütést is kihordta lábon az Arsenal, mert a Csank-féle dombitibi taktika alapján érkező Walcott visszavarázsolt egy darabot Titi Henryból, és áramként futott keresztül a komplett Liverpoolon, majd hozta kihagyhatatlan helyzetbe az egyébként semmit sem mutató Adebayort. Ekkor mindenki azt hitte, itt a drámai fordulatok vége, jöhet a függöny, állótaps a fiataloknak.

Csakhogy időközben Babel beállt, mint a klinikai halál, és gyakorlatilag a középkezdés után tizenegyest harcolt ki a pánikrohammal küzdő Touré mellől (jogos volt, nincs vita róla), amit Gerrard be is rajzolt a helyére. Volt továbbjutás, nincs továbbjutás, egy percet sem bírt ki a csapat, sőt, a Zrínyi-szerű kitámadást újabb góllal büntette a Pool – Kuyt előrevágott labdájára ezertonnás lendülettel indult meg Babel, akit a kivérzett Fabregas már sem szerelni, sem legyűrni nem tudott.


Évről évre cudar sorsolással gáncsoskodik a Jóisten, de a Liverpool négy szezon alatt harmadszor int be a jónépnek, és egy bulldog makacsságával csörtet az elődöntőbe. Lehet fanyalogni, ujjal mutogatni, hogy sosem lesztek bajnokok, de akkor is kijár a respect a képességeit maximálisan kihasználó Poolnak, ezt nem lehet nem méltányolni. A Liverpool ellen nem elég vezetni, nem elég továbbjutásra állni, hanem Kutuzov tábornokkal a kispadon fel kell koncolni, ízekre szedni, leönteni sósavval, majd a tárnák mélyére ásni. Igaz, játékukat - az újszülött varacskosdisznóhoz hasonlóan - csak az anyai szem láthatja szépnek, de ez most nem volt kérdés. (Liverpool – Arsenal 4-2)

Ha van csapat, aki ennek örülhet, akkor az a Chelsea, hiszen a kétszeri kiesés keserű haragja fűtheti őket, minekutána simán léptek át a Fenerbahcén egy pompás Ballack fejessel, meg egy Lampard idegnyugtatóval a végén. A sors kétes ízlésre valló fintora lenne, ha pont ez a korábbi önmagához képest levitézlett garnitúra jutna el a BL döntőbe, és uram bocsá’ meg is nyerné a padon karácsonyfadíszként lógó Avram Granttel, miközben Mourinho a milánói dómban kilincsel az ellenkezőjéért. (Chelsea – Fenerbahce 2-0)

417 komment

Címkék: chelsea liverpool h összefoglaló bl arsenal

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr12417865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bag 2008.04.09. 19:40:57

igen, az vagyok és már kezdem unni az örök vesztes lúzerek siránkozását és a fröcsögést az ún. szép fociról

troy 2008.04.09. 19:41:30



üdítő volt valóban olvasni soraidat a vénasszonyok kórusa után :)

rizla 2008.04.09. 19:41:37

troy: "a vita az én szememben tényekről szól, nem érzelmektől elferdített tényekről."

szerinted tényekről szól. szerintem (és a magyar értelmező kéziszótár szerint) viszont vélemények, és érvek ütköztetéséről.

mit bírtam beírni gerrardra? idézz.

rizla 2008.04.09. 19:42:35

bag, már megmondtam a frankót, a kedvedért itt van mégegyszer:
"ilyen szurkolói bázissal, meg ennyi pénzzel karöltve. az anfield sem ezt a bánásmódot érdemli.
de tudod mit? nem is a liverpoolt utálom, hanem a jelenlegi liverpoolt, vagy még inkább benitezt.
közben meg vérzik a szívem pl fabregasért, mert egy hatalmas zseni, 40 meccsen játszott idén, és a legvége ,az utolsó gól, ahogy cesc rohant babel után, tökéletesen jellemezte az egész évet: az arsenal emberfelettit nyújtott, mégis kifulladt, mégsem nyerhet semmit, a liverpool pedig hozta a szokásos semmit, már decemberben elköszöntek mindenhonnan, szinte csak azért, hogy ez a paprikajancsi babel (aki egyébként több, mint tízmillióba került szerintem) a végén lesprintelhesse az év játékosát, és elődöntőbe lőhesse benitez antikrisztus sátáni hordáit."

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.09. 19:44:26

A célkitűzést azért nem érzem teljesen jogosnak, mert nem gondolom, hogy a Manchesternél, Bayern Münchennél, vagy a Barcelonánál valamelyik aktuális edző ne bajnoki címet és BL-t ígérne. Ehhez lépest mindenki nem nyerhet, mert ugyanezt megteszik Liverpoolban, Abramovics irodájában és Madridban is.

troy 2008.04.09. 19:44:49

ja, a vélemény és az érv kategóriába beletartozik a faszozás, bénázás, szánalmasozás, gyűlölködés?

módosítom: intelligens emberek vitáját szeretem

akkor vitatkozzon veled a tóth ottó!
íme az idézet kérésedre:
"de nem elítélem értsd már meg, a jóízlésem ítéli el, nincs kedvem ezeket a faszokat bámulni, mert BÉNÁK. miért nem vagyok érthető?"

rizla 2008.04.09. 19:45:50

jó, szépen kiemeltél két (valójában egy) darab csúnya szót. csak erre vártál.
igazából eddig nem mutattál semmit, csak keresed a beszélgetés fonalát, de nem találod.
nem állunk egy szinten.

bag 2008.04.09. 19:46:03

rizla: aki ilyeneket ír orvosi eset

mindig tedd hozzá szerintem... és csak mosolygunk rajtad és a többi "szakértőn"

rizla 2008.04.09. 19:47:18

pancho: azért abban egyetértünk, hogy az anfield road közönsége többet érdemelne ennél a bajnoki teljesítménynél, nemde? az egy dolog, hogy mindenki nem nyerhet, de ennyire látványosan elszúrni a bajnokságot már a szezon felénél egy ekkora csapatnak, az kínos.

rizla 2008.04.09. 19:48:15

bag: magyar ember vagy, és itt vered a melledet arra, hogy mekkora liverpool-szurkoló vagy. és ezek mind az érveid. holott a büdös franc sem kért meg rá, hogy szurkolj másnak.
és én vagyok orvosi eset. gondolkozz el szépen te kis senki.

troy 2008.04.09. 19:48:32

bag
már kérdeztem rizlát, hogy magával szemben is ilyen maximalista? :)
finoman kifejezve, hogy forduljon orvoshoz

troy 2008.04.09. 19:50:43


bag, sztem hagyd ezt a jóembert, én hagyom

rizla 2008.04.09. 19:51:15

ezaz, fogd meg szépen bag kezét, hátha együtt sikerül legalább egy értelmes, magyar, összetett mondatot összerakni. én szurkolok nektek srácok.

rizla 2008.04.09. 19:51:54

azért kevésbé nyalj látványosan csontig. amikor belefogtak a kommentembe, még csak egyszer csókoltad meg bag seggét.

bag 2008.04.09. 19:52:16

ezek a hatalmas zsenik mért nem tudnak nyerni ???

mert nem azok.

a wigan, derby stb ellen könnyű villogni, de attól még nem zseni, csak egy szánalmas, túledzett és akaratgyenge társaság
ennyi
függöny

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.09. 19:52:56

okos enged, szamár szenved?!?!

troy 2008.04.09. 19:53:09



úgy sajnállak, tényleg, hogy ennyire sivár vagy

rizla 2008.04.09. 19:53:44

bag: a te érveid kb azon a szinten állnak, hogy "nem én vagyok a hülye, hanem te!", "ha én hülye vagyok, akkor te mi vagy???". nagy király lennél a nagycsopiban.

bag 2008.04.09. 19:54:41

én is
szánalmas...

troy 2008.04.09. 19:56:26



bag, mit tippelsz a MU-Romára?

szeretemafocit 2008.04.09. 19:57:20

Az itt folyó polémiáról csak az jutott eszembe, hogy a pool drukkerek ne csak abban az esetben legyenek logikailag ilyen következetesek, ha csapatuk nyer, azt illetően, hogy kb. mindig az a csapat a jobb, amelyik továbbjut, illetve nyer, a mutatott játék minőségétől illetve pl. a szerencsefaktortól is eltekintve, hanem ha veszít, akkor is. Mert nekem az szemet szúrt, hogy pl. az elmúlt év MU elleni meccsei után egy-két véleményem szerint józan gondolkodású pool drukkert leszámítva a többiek mind ilyen szintű érvekkel huzakodtak elő, mint most az Arsenalosok. Tehát a mázli, a hülye bíró, stb., ismerjük az egyszeri drukker-érvkészletet. Az más kérdés, hogy véleményem szerint egy meccsről szóló vitában nem lehet kizárni az ilyen szempontokat, nekem csak az nem tetszik, hogy míg egyik esetben(nevezetesen ha a Liverpool nyer) sokan az ilyen szempontokat ignorálják, míg ha veszítenek, ők az elsők, akik elég gusztustalan módon belekezdenek a nagybetűs RINYÁBA.

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.09. 19:58:20

Háromszáz kommentig normális volt a hangnem, mostantól kezd gyerekessé válni a dolog. Reszketve várom, az 'idehívom bátyámot és olyan pofont kapsz tőle, hogy...' kezdetű klasszikust.

Easy, srácok, ilyenkor már illik az esti meccsre hangolódni

bag 2008.04.09. 19:58:49

sima MU győzelem 3-0, CR újra mennybe megy
ismerjük el ma ők a legjobbak

rizla 2008.04.09. 20:00:39

heinrich: te meg ne játszd már el az óvónénit, inkább tedd a dolgokat, mint moderátor. olvasd vissza szépen ki az, aki értelmes véleményt közölt, és ki az aki ezen besértődve elkezdett pattogni (lolka és bolka).

rizla 2008.04.09. 20:01:18

*dolgodat. mindig útban van ez a K

troy 2008.04.09. 20:01:26



igen, ezt elég sokan elismerik, még az ellendruckerek is
ne legyen sima, jó meccset szeretnék:)

Titi120 2008.04.09. 20:01:39

Tudom, hogy ma már üzlet és sok-sok pénz a foci, s ezáltal az eredménycentrikusság egyre nagyobb hangsúlyt kap, de nekem, mint szurkolónak továbbra is játék, sőt, inkább "A játék".

És amit Benítez játszat ezzel a csapattal az A játék elleni bűntett, annak megcsúfolása az én szememben.
Az ilyen inkább menjen sakkozni, ott tényleg csak a cél, a győzelem számít, de a futball számomra nem puszta stratégiai játék, ahol csak a siker kell, bármi áron, ennél ez többet jelent.

Nekem legalábbis ...

troy 2008.04.09. 20:02:53



heinrich, grat a tolószékes beszóláshoz :)

bag 2008.04.09. 20:04:09

de jönnek még a mi utcánkba ők is
Moszkvában még nekünk is sikerülhet
hátha ott nem állítják ki Masch-t...

troy 2008.04.09. 20:04:26

de a futball számomra nem puszta stratégiai játék, ahol csak a siker kell, bármi áron, ennél ez többet jelent.

titi, akkor végképp nem értem, miért nem tetszik a pool :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.09. 20:05:06

Végre nem az Interről megy a vite. Egyelőre. :))

troy 2008.04.09. 20:06:14



:)

jöhetnének a mi utcánkba is már :)

mennyibe kóstálhat egy ilyen BL-döntő jegyestül, utazásostul, ha mondjuk pl. Londonban lenne?

bag 2008.04.09. 20:07:21

Sziasztok,
jó éjt!

Próbálja mindenki megemészteni, hogy a Pool ismét a 4 között van, mégha nem tetszik akkor is .

megyek nézni CR-t

troy 2008.04.09. 20:07:47



Az olasz foci nekem olyan izé
Az angolról szívesebben vitázok :)

Titi120 2008.04.09. 20:08:53

troy
Központozási hiba nálam előforduló dolog, de remélem a mondanivalóm látszik.

troy 2008.04.09. 20:09:54

jó szórakázást mindenkinek!

troy 2008.04.09. 20:14:24


nem a központozás miatt írtam, amit írtam.

anyukám jelenti: jön vöröske! (Rooney) aki a múltkor úgy nézett ki a szakállal, mint egy törp, de remélem, a játéka óriási lesz :)

United82 2008.04.09. 20:20:28

----------VDS
BROWN,RIO,PIQUE,SILVESTRE
OWEN H,CARRICK,ANDERSON
PARK----TEVEZ---GIGGSY

padon:Rooney,Ronaldo,Scholes..

hát nem is tudom mit mondjak:)majd a meccs végén:D

troy 2008.04.09. 20:21:35



Nem Pique van rio helyett? rosszul olvastam vahol?

AndrásPéter7 2008.04.09. 20:34:27

Ahogy mondtam múlt héten:az agyondícsért Arsenal most fricskát kapott az NST-től és a hihetettlenül kifújolt lesajnált,megutált liverpool pedig agyon lett dícsérve....
elgondolkoztató......

rizla 2008.04.09. 20:38:41

andráspéter7: mióta köztudott volt a sorsolás, azóta azt mondtam, hogy a liverpool továbbjut. igazam lett. és mégsem szeretem. akkor ezzel mit kezdesz?

heinrich · http://nst.blog.hu 2008.04.09. 20:41:09

A két posztot más-más írta (_benito&jomagam), ennyiben különbözik a véleményünk.

Amúgy a Liverpool csak elismerve van, véletlenül sem agyondicsérve, az Arsenalon meg mit lehetne most hozsannázni, mikor három meccsen képtelenek nyerni Benitez ellen.

Romanista 2008.04.09. 20:52:09

5 perc és a nagy fantasztikus álmok színházába csak a Roma drukkerekek lehet hallani. nekem ennyi elég. menjetek tovább és nyerjetek satöbbi

Count Adyn 2008.04.09. 21:32:18

"0-0, de lehetne ez fordítva is" ez fájt:DDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.09. 21:37:35

Fú jó kis ,meccs. :) Azért taddei utolsó percbeni visszarángatásáért ejnye bejnyét kapott, míg materazzi pirosat. :))
A 11es meg előben az volt, 1 isméltlés az, hátulról lassítva(bíró szemszögből) nem. De akkor is 2-1 az igen. :))

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.09. 21:37:52

ez a Manchester tarcsi elég gyengén használja ki a helyzeteit.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 21:38:42

Az első 25 percben hátunkkal vertük a hálót Doni mentett meg minket aztán följöttünk a kihagyott tizi uán már mi voltunk a jobbak. A tizi nem volt jogos, de azért fájt, ahogy De Rossi fölé rúgta.

Forza Roma, Forza Lupi!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.09. 21:47:41

Hát hátulról nézve nem volt, de oldalról nézve akárhányszor is látom, nem tudom eldönteni, hogy mancini lábával együtt rúgta-e el a labdát.

drosiii 2008.04.09. 21:51:10

Köszönöm, hogy a roma drukkerek is elismerik, hogy nem volt 11-es. Eleg latvanyos meccs eddigel a helyzetkihasznalasok ellenere is.
MU szurkolotabor magahoz kepest egyre jobb.. lassan utolerik az anfield-ieket. kellett a multkori SAF beszolas hozza.
eleg felelmetes, hogy a multkori kezdohoz kepest 5 helyen lett valtoztatva, es igy is elkalapolhatnank a romat.
tovabbi jo szurkolast, es sok sikert a romanak a scudetto-ert.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.09. 21:54:48

A bírót elnézve, amit az Interrel csinált, gondolom, Liverpool drukker, és a Romat akarja továbbnyomni, mert őt könnyebb ellennek véli liverpool számára. :))

Romanista 2008.04.09. 22:12:37

Adyn: "általános becsúszások" ez most volt a fordított null-null azért tényleg ütött.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 22:45:08

Nem tehetünk mást csak gratulálhatunk a Unitednek! Hihetetlen jó csapat ellen estünk ki és érzésem szerint bárki más ellen továbbjuthatunk volna, de ezen már kár keseregni. 1-0 után hihetlen védekezést mutatott a United, ezt látva még Capello is csettinhetett. Mi becsületesen helyt álltunk, de a párharc már az Olimpicoban elveszett! (kicsit fájt , hogy mé tiziből sem tudtunk gólt löni, az se zavart volna, hogy nem volt jogos.). Sebaj, jövünk jövőre is. Most meg arccal az olaszfornt felé, vasárnap kükemény meccs vár minket Udinében, szerdán meg Olasz Kupa elődöntő a Catania ellen!

drossiii, a szurkolást tekintve le kell, hogy keserítselek a Romanisták az Old Traffordon is legyőzték a United szurkereket. Amikor a 80. percben rázendítettek a Roma, Roma, Romára én is dalra fakadtam.

Romanista 2008.04.09. 22:45:16

Remélem hallottátok a Grazie Romát!!! én is ennyit mondanék:

uk.youtube.com/watch?v=amU0_ciP6ag&feature=related
uk.youtube.com/watch?v=mXVFbVtkopg


a Manchester pedig nyerjen BL-t, megérdemlik, főleg a bennmoaradottakat tekintve.

drosiii 2008.04.09. 22:55:09

popp, barmelyik stadionban kepesek felulkerekedni a vendeg szurkolok. csupan azt mondtam, hogy a MU szurkoloi onmagukhoz kepest teljesitettek tul.

drdugo 2008.04.09. 22:55:56

Éreztem, hogy De Rossi fölé fogja bombázni. Annyira látszott rajta, hogy nincs megfelelő idegállapotban...
Mancininek kellett volna lőnie.

MUfanatic 2008.04.09. 22:58:54

Félek a Barcától, akár miylen szarok!
Grat a Romanak, remélem behúzzák a scudettot!

a5 2008.04.09. 23:02:30

aki követte a bl-t az utóbbi években pontosan tudja hogy jónéhány sima párharcot buktunk el azért mert nem tudtunk taktikusan játszani. most ez is megvan, és lehet hogy elfogult vagyok de még igy is mi játszuk messze a legszebb focit a bentmaradt négyesben (a barcát is beleértve, legalábbis az idei barcát). szóval senki nem szólhat egy szót sem hogy bejutottunk... a Romásoknak gratula, tisztesen helytálltak, pechjük is volt, kicsit úgy éreztem hogy tartanak tőlünk, de több rosszat nem tudok róluk mondani. a kommentátor roma-mániája viszont egész egyszerűen felháboritó volt... méltatlan a meccshez.

drosiii 2008.04.09. 23:03:00

gyerekek, Index melyik meccset nézte?
"A hazaiak ziccerek sorát hagyták ki, de a kontrákból, mivel a középpályák teljesen eltűntek, a Roma is veszélyes volt. Sőt, simán gólt rúghattak volna, ha a Mancini megrúgásáért helyesen megítélt büntetőt De Rossi nem lövi egy méterrel a léc fölé. "

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 23:04:03

Romanista ez az Inno Roma, vagy Roma, Roma, Roma! A Grazie Roma más, az a győzelmek után szokott fölcsendülni az Olimpicoban. Ha győzünk a hétvégén belinekelem :)!

Romanista 2008.04.09. 23:06:34

hoppá,ez egy kis csúszás volt (rohadt búcsúztató sörök), de várom a linket hétvégén... :)

BruceWayne 2008.04.09. 23:07:25

kiváncsi vagyok totti mit szólt a 11-es után.... kár érte, jót tett volna a meccsnek ha bemegy, amúgy brown becsúszva a labdát tolta el, utána a másik lábával kétszer is belerúgott Mancinibe, mondjuk ő is homorított, de már mindegy. a továbbjutás az első meccsen dőlt el rooney góljával...

Barca milyen volt?

drosiii 2008.04.09. 23:07:49

origo sem rossz:
"A 29. percben felgyorsultak az események a MU kapuja előtt, Van der Sar kiöklözte Vucinic kísérletét, aztán Mancini tolta meg a labdát Brown mellett, aki becsúszva próbált szerelni, de sem a labdát, sem a brazil lábát nem találta el, persze Mancini dobta magát, Övrebő pedig büntetőt ítélt. "

halareaal 2008.04.09. 23:11:30

"halareal: nagyjából azért a te Madridodra is igaz minden amit leírtál (szar játék, mégis eredményesség), mégsem utálod őket. Szerintem a Liverpool egy nézhetetlen szar, főleg a bajnokságban. De attól még ők az ÉN Liverpoolom, és ezért nem fogom utálni őket, még ha szerinted kell is. Real szerinted hányadik lenne az angol bajnokságban? Szerintem csatában a 4. helyért a Poollal meg az Evertonnal."
a Real finoman szólva sem koncentrált annyira a BL-re mint a Pool. az alapvető különbség pedig az, hogy amikor a Real szarul játszik, akkor ki is esik a BLből (néha még akkoris, amikor nem), és nem mákolja tovább magát, vagy nem juttatják tovább a bírók. amúgy nyilván az a csapat, amelyik a sérülések elkerüléséig olyan erős volt, kifejezetten jó és eredményes játékot mutatott, valamint a szar meccseit is sokszor hozta, ugyanúgy versenyben lenne bármely más csapatokkal is. de az ilyen Pool meg Everton félékkel a bajnoki rendszerben nem is említhetők egy lapon. amugy eleve fatális baromság amit írtál, mert ha egy spanyol csapatot bedobunk az PLbe, nyilván nem nyeri meg azt, mint ahogy az angol topcsapatok sem tudnák megnyerni a la ligát.
"igaz minden amit leírtál (szar játék..." vagy csak februárban láttál Real meccset, vagy egyáltalán nem. különben nem írnál faszságokat.

rizla 2008.04.09. 23:14:27

hát a jelenlegi real szerintem sem lenne sehol a PL-ben. a barca meg egyenesen az UEFA-kupáért küzdene.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 23:14:43

Srácok, a Barca-MU párharcot ki kezdi otthon? Egyébként a Bl-ben most már a Barcának drukkolok.

rizla 2008.04.09. 23:15:43

popp: a barca kezdi otthon. úgyhogy szurkolhatsz is, de inkább imádkozz.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 23:17:19

A jelenlegi formák mellett , akkor ez is az Unitednek kedvez!

drosiii 2008.04.09. 23:18:33

popp, akkor most a szep foci ellen szurkolsz? :P

halareaal 2008.04.09. 23:20:38

amúgy sztem ezen a szinten elég gáz, amit De Rossi produkált a büntetőnél. a kommentátoron ott haltam meg hyelben, amikor kijelentette, a MU a legolaszabb csapat. amúgy ezt már a múltkor is hallottam, de nem értem. a leggyilkosabb támadófocit játszó csapat jelenleg a világon. vagy ennyire megváltozott az olaszos közhely?

halareaal 2008.04.09. 23:24:35

a MU meg olyan magasan van, míg a Barcát talán nem is gondolják komoly esélyesnek, ez az a helyzet, amiből a Barca játékosaival meg lehetne verni a MU-t. sztem viszont Ronaldinho és Messi hiányát nem bírja el a csapat, és simán kiesik.

BruceWayne 2008.04.09. 23:25:55

halareaal: gondolom arra értette hogy ezen a 2 meccsen baromira bebiztosított csapattal álltak fel 4-5 védekező kp-val, mondjuk ettől még nem voltak pont olaszosak...

Barca-Mu komoly lesz, csak remélni tudom hogy felszívja magát az összes Barca játékos és kurvára odateszi magát... a Nou Camp a legnagyobb pálya, ezt még 6 védekező kp-al se fogja tudni levédekezni a Mu... Henry meg a Mu-arsenal meccsek emlékétől megilletődve ver egy duplát a két meccsen.... Hajrá Barca!

rizla 2008.04.09. 23:26:08

halareal:
1. ronaldinho hogy játszik-e vagy sem, az idén nem oszt, nem szoroz. összesen 2 jó meccse volt kb.
2. messi játszani fog, felépül addigra. illetve már felépült, csak még nem meccsképes.

drosiii 2008.04.09. 23:28:37

jo hir, h amennyire verheto a MU vedelem, ketszer annyira a Barca-e :)

BruceWayne 2008.04.09. 23:32:12

2008-03-09: A fiatal támadó a Celtic elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett izomszakadást a bal lábában, és várhatóan négy-hat hétig nem léphet pályára.
Semi-finals: 22 - 23 April 200829 - 30 April 2008

elvileg ki is jön... elférne a kezdőben, ügyes gyerek ez a Bojan de a kipattanó labdák jobbról való bepofozásán kívül (per meccs) nem sok vizet zavar... 2. félidőkben nagyon el van tűnve, meccseket eldönteni még fiatal

rizla 2008.04.09. 23:34:08

ezúttal a 2. félidőre kelt csak igazán életre krkic, miután az elsőt végigbénázta. jóformán az egyetlen használható játékos volt elől. nem csoda, hogy amikor rijkaard tényleg elég érthetetlenül lecserélte, a nou camp egy emberként kezdte elküldeni rijkaardot a halál faszára.

BruceWayne 2008.04.09. 23:35:45

de ha van Messi akkor padozik gondolom Eto'o Henry Iniesta Touré Xavi alap. gondok inkább a védelemmel lehetnek

rizla 2008.04.09. 23:40:20

mi? ki padozik akkor? nem értem a mondatot.
egyébként nem csak a védelemmel vannak gondok, hanem kb mindennel. papíron a keretbe nem lehet belekötni sehol.

BruceWayne 2008.04.09. 23:48:21

ja egy vessző befért volna :-)
úgy értem ha van Messi akkor bojan csere.

amúgy Thuram egy MU ellen nem megoldás, a jobbszél is fing (zamrottával az élen), a középpályából most többet nem nagyon lehet kihozni....

drdugo 2008.04.09. 23:53:01

www.gazzetta.it/Fotogallery/Tagliate/2008/04_Aprile/09/Man/16.JPG

nem szabad így rúgni a tizit Daniele...

a fotón is látszik: erőből, dühből bikázta. nem kellett volna... :(

rizla 2008.04.09. 23:54:05

thuram nem megoldás egy MU ellen (bár még mindig jó az öreg), egy marquez-milito védőpáros viszont simán képes olyan jó (vagy olyan rossz) lenni, mint egy puyol-milito. a jobbszél sem feltétlenül fing, zambrottának azért vannak jó meccsei is, ha összekapja magát.
bojan valószínűleg csere lesz, bár ki tudja, henryt nyugodtan ki lehetne rakni krkic javára. akkor viszont eto'o-nak kéne szopnia a szélen, amit nézni is rossz.
a középpályán a legfőbb gáz, hogy touré sérülten játszik (és ma sem pihent, baszki, de miért nem?), deco gyakorlatilag befejezte barcelonában, edmilson meg egy használhatatlan ember.

rizla 2008.04.09. 23:55:06

...aminek következtében xavi meg iniesta holtfáradt, ráadásul fásultak. tragédia ez a szezon a barcának.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.09. 23:56:06

Egyébként, _benito szinte megjövendölte ezt a tizenegyest legutóbbi postjában

rexford 2008.04.09. 23:59:57

Na, milyenek voltak a mai meccsek, skacok? Mindenki megérdemelte a továbbjutást?
Remélem, az ínyencek jól szórakoztak.

BruceWayne 2008.04.10. 00:02:06

bazzeg Beckham fut neki így a szabadrúgásnak 30-ról :-)

+ milyen világ már az ahol egy Puzsol-ban se lehet bízni.... Henry jó lesz érzem, bár azt nem tudom melyik poszton. a highbury 70 méter hosszú gyepén megkapta a balszélen, lerohanta a védőket aztán kifordított lábfejjel a hosszúba belsőzött... így lőtt vagy 100 gólt angliában :-) de a barcában nagyon lelassult, Frank meg valószínüleg most se tudja így április tájékán hogy mit akar vele játszatni (azokról a magánéleti fasságokról amik Henryvel kapcsolatban megjelentek nem tudom mennyi igaz)... szóval ez lesz az ő (2) meccse remélem

BruceWayne 2008.04.10. 00:02:59

rexford: a pool nem "játszott" (tripla idézőjel) szóval nyugodtan telt az este

rexford 2008.04.10. 00:04:41

Szóval szarok. Jól van akkor, megnyugodhatok, hogy nem maradtam le semmiről.

rexford 2008.04.10. 00:06:42

Látom, Kriszti nem is játszott. Van ennek a Fergusonnak stílusérzéke.

BruceWayne 2008.04.10. 00:10:12

ha jól tudom ez lesz az első Barca-MU párharc az egyenes kieséses rendszerben a csoportkör bevetése óta. érett már. a 98-as dupla 3-3 nem semmi volt... én mindig azokat a párharcokat párom amik még kieséses szakaszban nem voltak (Arsenal-Milan, Barca-MU, Milan-Chelsea, Inter-Real, Chelsea-Real....). a real-bayernekkel mindig tele volt a tököm, most sokan így vannak a Chelsea-poollal

BruceWayne 2008.04.10. 00:11:27

azért nekem nem lett volna pofám Riót 45 percnél tovább rohasztani a gyepen... szegény mikor meglátta hogy a 3. cserénél se ő megy le, volt egy feje...

BruceWayne 2008.04.10. 00:15:59

ráadásul hétvégén MU-arsenal (remélhetőleg döntetlennel). amúgy jó nagy tírpák volt aki kitalálta hogy 4 bl meccs legyen áprilisban....

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.10. 01:48:32

ugy h maradt 3 angol csapat+ a barca,es legyen akarmilyen rossz formaban is a barca,innentol kezdve az egyetemes futball erdeke,h a barca nyerje meg a bl-t. minden mas a futball szemenkopese,megcsufolasa lenne. neh mar a lelketlen,pokhendi pl-es sztarok es futballjuk legyen a kovetendo pelda. egyetlen kivetel az arsenal a pl-ben (mert ott szerencsere nincs egyetlen botlabu angol sem),de ok sajnos elbuktak. ezt nem barca-szurkolokent,hanem a futballt szereto es annak jovojet felto emberkent mondom.

szferi 2008.04.10. 07:31:55

kösz ferenck, ilyen szórakoztató hülyeséget régen írt le itt valaki :)

szferi 2008.04.10. 07:37:07

hogy a pool lelketlen lenne, vagy a mu nem játszik szép focit? ugyan már. Sőt, a kifejezetten lelketlenül játszó barca tűnik egy nagy rakás szarnak, edzőstül. kinek lenne jó, ha egy ilyen alulmotivált, focizni nem hajlandó, kényesdkedő társaság nyerné a BL-t?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.04.10. 07:38:24

Kriszti majd lenyilatkozza, hogy amikor elkezdett melegíteni a Roma játékosai odamentek hozzá könyörögni, hogy ne állj be:)

szferi 2008.04.10. 08:10:57

Lehet hogy jóban van velük, Rómába is átruccan néha kurvázni :)

emre 2008.04.10. 11:44:47

jééé, a cikkíró látta a meccset... a helyieknek sok tanulnivalója van még a "mamától"...

index.hu/sport/foci/arsw0409/

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2008.04.10. 12:26:10

szferi,gondolom te is azok koze az angolfutball-rajongok koze tartozol,akik a valogatottjukat is minden torna elott nagy eselyesnek kialtjak ki. mar amelyikre kijutnak egyaltalan. na igy fogtok iden is csalodni. mint tavaly,amikor ment a nagy melldongetes,aztan a milan kimeletlenul lealazta a pl nagyjait.

drosiii 2008.04.10. 15:40:01

ferenck erre inkabb nem is reagalok, mert par post utan beirod majd, h vicceltel :)

szferi 2008.04.10. 20:30:49

azt fejtsd ki még egyszer hogy miért tünt neked lelketlennek a pool, és miért lelkes a barca. valami okosságot, plíííz!
süti beállítások módosítása