Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Kopaszra vert alsósok

2008.04.02. 01:48 heinrich

Ez itt már a nagyok játéka - ilyen egyszerű. A legjobb nyolcig rendszerint eljutnak olyan, a másodvonal élvonalába tartozó csapatok, mint a Benfica, Lyon, Villarreal (2006), vagy a PSV, Valencia, Róma (2007), de akkor jönnek a nagyok és összerombolják a nagy műgonddal építgetett alsósok homokvárát. 2008 - Totti&Co. az idén megint kitett magáért, de a tavaszi, botrányosan erőltetett menet végén szinte harcképtelen rogytak össze a Manchester roppant súlya alatt. A United már-már elnéző mosollyal fektette térdére a Rómát, megpaskolta kétszer, majd rátelepedett a hátára úgy, hogy az moccani sem tudott. A magunk részéről kísérteties hasonlóságot véltünk felfedezni a Milan – Arsenal meccsel, melynek tanulságait Spalletti mester bizony elfelejtette levonni. Eközben a Barca végre képes volt nyerni és ezt még akkor is illik megbecsülni, ha a lehető leggyengébb ellenféllel szemben tette is.

Eleinte nem tudtuk eldönteni, hogy Spalletti a várható lavinaként zúduló manchesteri kontrák elkerülése végett rendelte saját térfelére a csapatát, vagy az angolok kívántak kellő nyomatékkal fellépni, valószínűleg mindkettő igaz. De mikor azt láttuk, hogy a Róma a megszerzett labdákkal nemhogy pengeéles attakokat nem vezet, de épkézláb támadást is csak foltokban, kezdett egyszerűsödni a képlet.

Totti hiányában gyakorlatilag csatársor nélkül állt fel a Róma, mert a társaitól kilométerekre senyvedő Vucinic szinte észrevétlenül settenkedett az amúgy is bombabiztosnak tűnő védők között, egy kontrát amúgy is csak befejezni tud, a felépítésében vajmi kevés szerep osztható rá. Mancinit egész egyszerűen megette Anderson, miközben Carrick és Taddei szépen kioltotta egymást, innentől kezdve Panucci és Tonetto keltette a legtöbb riadalmat... Tegnap este tíz percig tudtak színvonalas futballt bemutatni, a második félidő elején. Ami elégnek bizonyult egy esszenciáját veszített Real Madrid ellen, az most édeskevés volt egy nem csak nevében nagy MU ellen. Az angolok jobbak fizikálisan, jobbak szerkezetben, jobbak a padon, de a leglátványosabb különbség a csapatrészek közötti összhangban mutatkozott meg.

A United kisajátította a középpályát, szétfutották az olaszokat, annyi keresztmozgás volt, hogy nem volt érdemes a posztokkal foglalkozni. Rooney számtalanszor tűnt fel a középpályán, Anderson olykor gejzírként tört elő a center helyén, Scholes pedig simán kettőslátást okozott az avatatlan szemnek. Nálunk a meccs embere mégis Ji-Sung Park. Mindig fellelhető volt a vonal mellett, labdát nem láttuk eladni, minden szembejövőt leszerelt, bónuszként adott egy gólpasszt. Az érkezésekor még láthatóan megilletődött játékos túllépett a beilleszkedési nehézségeken (magyaros probléma 1#), távolkeleti alázattal megbecsülte magát (2#) a világ talán legnagyobb klubjánál és képességeit maximálisan kihasználva (3#) felnőtt a nem középszerű feladathoz (4#). Nincs vita, mára a MU valódi értékkel bíró teljes jogú tagja - hiszen leigazolásakor nem volt több, mint a távol-keleti mammutpiacra betörni kívánó klub relatív olcsó marketingeszköze.

CéRonaldó viszont megint bizonyította, létszükséglet a kettessel kezdődő személyi szám, hogy valaki kedvelni tudja. Hisztis fruskaként adja a sértődöttet egy lökés, egy neki nem tetsző bírói ítélet, vagy egy rossz passz láttán, de csapattársai lefitymálásánál is idegesítőbb az ellenfél iránt tanúsított zéró tisztelet és az öncélú alázásra irányuló felesleges, arcátlan kivagyiság. Ne legyünk próféták, de ezt egyszer nagyon meg fogja unni valaki, és akkor hiába fut panaszra a mindezt tökéletesen elnéző Ferguson papához. Ettől függetlenül, ha éppen sértett gőgje engedte, megint zseniális dolgokat mutatott be az albertflóris szünetek között. Az a jelenet, ahogy vezetést szerzett a MU, egyrészt hű képe a meccsnek, másrészt minden oktatófilmben ott a helye. Nem Scholes lágyan visszaívelt labdájára gondolunk és nem is az amúgy kiváló fejesre - ez csak részletkérdés. Hanem annak a mindent elsöprő céltudatos lendületre, ahogy Ronaldó sújtólég módjára robbant rá a beadásra, minden idegszálával a labdát támadva.

Összességében nem lehet kárhoztatni a Rómát, a lehetőségükhöz képest a maximumot látszanak kihozni a szezonukból, Dévényi Tibi bácsit idézve: nagy tapsot a szobában. Egyszerűen ennyi a különbség az Intert félig meddig behúzott farokkal (és kilógó belekkel) üldöző Róma, és a PL-t mínusz öt pontos hátrányból is gátlástalanul einstandoló Manchester között, aki félgőzzel is meggyőző BL székfoglalót tartott az erejével mostanra elkészült, besavasodott és vezérét veszítette hazaiak feje felett. Csak azt árulja el valaki, hogy a falábú, faagyú Wes Brown mit keres ebben a csapatban. (AS Roma – Manchester United 0-2)

A Róma szindróma tulajdonképpen a Schalkéról is elmondható. Böcsülettel brusztolnak a bajnokságban és BL történetük legnagyobb sikerét elérve nyolcba jutottak, mégpedig a náluk jóval esélyesebb Portón keresztül. Most viszont, az elit környezettől megilletődve 45 percen keresztül tanácstalanul forgatták a halkést, beleittak a kézmosó vízbe és esetlenül forgatták az étlapot – így aztán ők kerültek felszolgálásra. A két tinizseni közül most már egyre inkább Krkic a domináns, élete első BL gólja pedig tovább szilárdítja helyét a csapatban, ha már egyszer volt olyan mázlija, hogy húsz centiről még épp a léc alá tette csimmaszárral Henry passzát, aki elé egyébként Neuer szerencsétlenkedte a labdát. Kapussors.

A második felesben aztán Kurányiék rájöttek, hogy lehet itt kézzel is zabálni és jó munkásemberként neki is estek a melónak, de a befejezések legtöbbször esetlegesre sikerültek, vagy kitartott a Barca durva mázlija, mely már a sorsolásal megkezdődött.
A Barca nem feltétlen meccset nyert tegnap, hanem elsősorban időt, hogy ne a kezekben görcsösen szorongatott kapanyéllel kelljen nekimenni a gépállat formában érkező Manchesternek. (Schalke 04 – Barcelona 0-1)

305 komment

Címkék: h összefoglaló bl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr57407498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 16:20:22

Walmer, nem én kezdtem el, ezt a mi lett volna ha... cuccot, hanem már Hajdú B., oszt itt meg GC Azt mondom , hogy meccs egyes szakaszaiban igenis volt esélye a Romának, de azt elismerem, hogy nem egy kategória az MU-val és abban is, hogy szépen helytálltak.

Strigo 2008.04.02. 16:34:04

Nekem a tegnapi meccsből az jött le, hogy az angol bajnokság mennyivel erősebb, mint az olasz (vagy bármelyik).
Ronaldo nem csak a gólját szerezte, volt egy bravúrral kapufára tolt lövése, egy kapáslövése ami épphogy fölé ment, meg egy-két gólpassz-szagú labdája Rooneynak. Mindez persze a szokásos cselezős-futós-trükközős játékán felül.
Brownt továbbra sem értem, miért bántjátok, tegnap például levette a pályáról Mancinit, a második gól előtt pedig ő ívelte fel a labdát amit Park visszafejelt.
Jobb csapat a United, de ezek mellé még jobb edzője is van. Nem csak az alapfelállásnál, hanem a változtatásoknál is meglátszott ez. Remélem, még sokáig marad a padon az öreg.

Woland 2008.04.02. 16:44:24

hmmm... nem láttam a heinrich által emlitett osztálykülönbséget a Roma és a ManU között.

Kábé ugyanúgy lehetett volna 2-0 mint ahogy 0-2 lett. két szinte százas helyzetet hagyott ki a Roma a második félidő elején (nekem az volt hihetetlen hogy egy ManU ellen ez a Totti-tlan Roma ennyire könnyen futószalagon szálitotta a nagyobbnál nagyobb helyzeteket). Aztán Park, Doni és Rooney a semmi közepéből megcsinálták a második gólt ami megtörte a Romát.

Persze megérdemelten nyert a ManU, és volt egy olyan érzése az embernek hogy tudnának támadni ha akarnának, de az alsós-felsős hasonlatot személy szerint túlzásnak érzem : ) Magánvélemény!

Minden jókat.

drosiii 2008.04.02. 16:45:02

gusztustalan h a real ronaldot es drogbat akarja megvenni. miert nem fedeznek fel maguknak jatekosokat? csak a sztarokra hajtanak... ezert allnak ott, ahol: nulla gazdalkodas = penzpazarlas, nulla eredmeny/jatek.
ezzel nem a szurkolokat akarom megbantani, hanem a real vezetesenek hianyossagaira mutatnek ra... soha nem lesz olyan latvanyos focijuk, mint mu-nak, romanak, poolnak

drosiii 2008.04.02. 16:46:40

*soha ezzel a hozzaallassal.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 16:51:16

woland, ezt hajtom itt már órák óta.

retroflexus 2008.04.02. 16:53:12

A MU rettentő erős csapat, és az lesz május végén is, ha megnyeri a BL-t, ha nem, ha megnyeri a PL-t, ha nem.
Ronaldo szenzációs. 10 meccsből 8-szor jól játszik, 2-szer parádésan. Közben szórakoztatja magát, a közönséget (na jó, inkább a szurkolóit). De különleges képességeiről mindent elmond a sarkalásos gólja múlt 7végéről. Nem az, h sarokkal szerzett gólt, hanem, h ösztönösen tette, amit pl. egy német játékos az életben nem csinálna.

drosiii 2008.04.02. 16:54:19

ja es a MU elad kapasbol minden olyan jatekost, aki mar nem illik bele a csapatjatekba:
jo csapatok csak szivnak a felvasarlassal: Heinze, Beckham, RvN - mindegyik penzkidobas volt a Realnak, RvN kivételével, de hát voltak ott olyanok is, akiknél RvN nem feltétlenül jobb.
kis csapatok meg nyernek: A.Cole (blackburn),Forlan(villareal), Carrol, stb...

u.i.: Realban Ronaldo nem lenne ennyire eredmenyes semmilyen teren sem, mert RM nem tud ennyi helyzetet elokesziteni neki, mint amennyit MUban tálalnak neki.

Rezeda 2008.04.02. 16:55:22

Walmer:
megigerem, hogy ebben a temaban az utolso: kerdezted az angol csapatokat 3 vedovel.
Csak egy pelda :
www.football-lineups.com/lineup/7640/

drosiii 2008.04.02. 16:57:52

Rezeda: Finnan, Riise inkább védők

sAp 2008.04.02. 16:59:31

ja lehetett volna 2-0 is,de azért a futószalag az kis túlzás,van der sarnak volt egy darab védése meg kb 3 begurítást behúzott annyi,igazán nagy helyzet panuccié volt,de hát ő már úgy látszik kifogyott a döntő gólokból:D.azért a tizenakárhány szöglet nem ziccerekből alakult ki,az meg h azokból nem lett gól sztem nem olyan meglepő egy angol csapat ellen.

ASRM 2008.04.02. 16:59:45

Arról nem is beszélve, hogy azért az MU se arról híres, hogy nemzetközi meccseken idegenben brillírozik, még "alsós" cspatok ellen se. Szerintem ők lepődtek meg a végén a legjobban, hogy ez a győzelem ilyen könnyen az ölükbe hullott.
Na, csak kihozzuk itt a végére, hogy a Roma tképpen jobb volt:)

Rezeda 2008.04.02. 17:04:54

drosii: Essien inkabb kozeppalyas. Ez meg akkor is igaz, ha egy ideig Terryt helyettesitette mint kozephatved. En a formaciora adtam peldat, hogy ezeket kivel toltod fel az egy masik kerdes. Es azt is irtam, hogy 3 vedo eseten kellenek kiegeszito emberek elorebb, akik tudnak vedekezni.

sAp 2008.04.02. 17:07:17

azért ha a Roma jobb lett volna nem ejti a MU ölébe a meccset,és támadnak, hazai pályán 70ezer néző előtt az Olimpicoban ez elég gyér teljesítmény,főleg a másopdik gól után,bár én szentül meg voltam győződve róla h wes brown még összehoz nekik egy gólt (persze nem bántva őt,mert tényleg jó volt,habár panucci ziccerénék ő bambult el)

Walmer 2008.04.02. 17:08:30

Rezeda, Argentínánál nálad a pont. Pasarella valóban nem játszott, ha már megvolt a 3 védő.
Brazília viszont nem jó példa. a németek elleni döntőben ugyanis játszot Cafu, Edmilson, Roque Junior, Roberto Carlos és Lucio is. Ők mindannyian védők.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 17:11:10

Ma nagyon szurkolok a Fenernek!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 17:12:37

Pasarella sérült volt akkor, ha nem az, ő játszott volna Brown helyett.

Walmer 2008.04.02. 17:13:38

Rezeda, Finnan védő. Az, hogy a honlap szerkesztője így írta fel az összeállítást, egy dolog.
nem véletlen, hogy Finnan játszik ott, ahol pennantnak kellene, aki ugye középpályás. Finnan tuti védő. Essien akkor játszott védőt, mikor a védő sérült volt.

Walmer 2008.04.02. 17:15:11

Popp, kösz, tökmindegy, akkor is csak 3 védővel álltak fel. Most már emléxem, hogy a gólja után azt mondta Vitray, hogy Brown a kiváló passarelát helyettesíti ugyancsak kiválóan:-) (vagy valami hasonlót)

Walmer 2008.04.02. 17:16:56

popp, szurkolni szurkolhatsz, de a droidok mennek tovább. remélem már most, az első meccsen eldől

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 17:24:14

Istambulban senki sem mehet biztosra, majd csak figyelj!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 19:13:24

Popp igazából nem értem, a keserűséged miatt mindenki más csapat dögöljön meg. Ez a hozzáállás már ne haragudj de nem szimpi.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 19:34:40

Great Cornholio, én meg téged nem értelek.Talán csak nem azért mondod ezt, mert a Fenernek drukkolok a mai meccsen. Ha megengeded nekem jóval szimpatikusabbak, mint a Cselszkij. És figyelj, szerintem a féltucat jó brazillal - köztük olyan világklasszissal, mint Roberto Carlos - fölálló Fenernek igenis van esélye a Chelsea ellen hazaipályán, ahol valószínűleg pokoli hangulat fogadja a kékeket. Hol van az megírva, hogy mindenkinek a több pénzből gazdálkodó csapatot kell támogatni?

Egyébként szó sincs elkeseredettségről, már többször mondtam, hogy a Roma lehetőségeihez képest kiváló szezont fut, büszke vagyok rájuk. Hát mégha befogná az Intert ;)! Az csak legtitkosabb vágyimban szerepelt , hogy kiverjük az MU-t. Az ő továbbjutásuk a reálitás, de ezt körülbelül ötödször ismerem el a mai nap során.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 19:44:14

"Hol van az megírva, hogy mindenkinek a több pénzből gazdálkodó csapatot kell támogatni? " Akkor már tudom miért a Romanak drukkolsz.:DDD
Bocs de én meg a cselszkinek drukkolok Floék óta! Az internek meg 18 éve, de úgy látom misemmiben nem egyezünk, Végigszurkolhatnánk együtt bármilyen meccset jól ordítozhanánk egymással. ;DDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 19:49:09

nincs jobb annál, mint az ellen drukkereit csípkedni győzelem esetén ;), de vereség esetén annál szarabb végighallgatni mások kárörömét.

montipájton 2008.04.02. 19:52:28

Egyetértek Poppal, sehol sincs megírva, hogy a gigakluboknak lehet csak szurkolni.
A 2003-04-es BL-szezonban nyilván sokan visítottak (kár)örömükben, mikor egymás után zúgott ki a Real, a Milan, "egy" Monaco és Deportivo ellenében.
Más kérdés, hogy a kicsiknek szurkolókon kívül mindenki úgy emlegeti azt a szezont, hogy "csak még egy olyan ne jöjjön", Deporral, Portóval, Monacóval a négy között... Mert lehet bár szimpatizálni a "másodvonallal", még az NST szerzői is csak akkor csettintenek igazán, ha a futballsznobok álompárosításai jönnek létre a BL-ben...
Hogy ez igazságos-e, nem én fogom eldönteni. Mindenesetre az üzleti futball simán abba az irányba tart, hogy pár éven belül kb. 8 csapatról szól Európa. (Hm, pár év... most talán nem?)

Romanista 2008.04.02. 20:06:09

én valahol szándékosan nem szurkolok a húdenagy csapatoknak. egyébként meg egész napi küzdésért kalapom emelem popp előtt. egyébként arra is kiváncsi vagyok hogy fordított eredmény esetén mit bizonygatnának a MU 'szurkolói'. mert ahogy ez 0-2 lett, úgy lehetett volna 2-0 is.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 20:07:36

szerintem lesznek még meglepetések, mondjuk 2004 nagyon bolond év volt az európai fociban, a görögök EB gyózelmével súlyosbítva. Great Cornholio, az EB-n egyébként kinek drukkolsz?

Romanista 2008.04.02. 20:09:45

(svájcnak mert gazdagok :D)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 20:26:22

Hát gyerekek, Én még a matthaus éra alatt kedveltem meg az intert, az Internél jobban csak a Kaiserslauternt szeretem jobban. És Még a 90es vébén mutatott dolgok miatt a Németeknek. Igen lehet fikázni. :DDD

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 20:27:59

Mellesleg Válogatott szinten leköpném az olasz válogatottat, annak ellenéra, hogy szinte csak Serie A-t nézek. :DDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 20:31:57

Ezek után gondolhatod, hogy én Európában az olaszoknak szurkolok, világ szintem meg Maradona óta az argentínoknak. A németeket (csak a sportban), meg elmondhatatlanul gyűlölöm.

halareaal 2008.04.02. 20:33:30

Ferguson baromira megszervezte a csapatot és a taktikát is. egyértelmű sztem, h a Real római vendégjátékát elemezte, és megtalálta azt, amit a Roma játéka ellen tenni kell. jah ebbe persze beletartozik, h szemmel láthatóan előre tudták, mit hogy fog csinálni a Roma. annyira nem vok tisztában a Roma erősségeivel és gyengéivel, h ezt megítélhessem, de sztem amúgy a Roma rossz taktikát választott most is, de még a Madrid ellen is (1.meccsen csak). mert egy csapat, amelyik úgy tud támadni mint a Roma (sztem az az erősségük, nem a védelem), illetve amelyiknek ilyen stadionja és tábora van, valamint 5 középpályással játszik (akik küzt ottvan De Rossi és Aquilani) az birtokolja a labdát, vagy passzolgasson középen, ha fél a kontráktól, de ne húzódjon ennyire vissza. más kérdés h a Real ennek beugrott, és amikor tudott, ész nélkül támadott, kaptak is 2 kontrát, de a meccs képe alapján a Roma nagyon könnyen ráfázhatott volna, az 1-2 reálisabb lett volna. a MU viszont egy sokkal profibb csapat, mint a jelenlegi Real, Ferguson meg jobb edző, lehetett látni az egész meccs alatt, hogy a MU biztosra megy. viszont sztem a végét elrontották az angolok, a Roma akkorra annyira megroggyant és elfáradt, hogy több góllal is simán megverhették volna őket. íyg viszont, ha a Roma előbb lő gólt a Traffordon, még izgalmas lehet.

Romanista 2008.04.02. 20:34:30

Olaszok,Maradona a legjobb ever, világ szinten Afrika és Dél-Amerika.
azt hogy kit gyűlölök sportügyileg az mindig aktuális.

halareaal 2008.04.02. 20:35:28

amúgy volt már ilyen, h majnem 250 komment jött egy poszthoz? innen már reménytelen visszaolvasni:) egyre felkapottabb az nst:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 20:39:44

Köszönet nekünk vitagenerálóknak. Az olaszokkal az bajom 1: Színészkednek, pedig nem kéne mert jók. 2.Ugyanazt játszák mint a Milan, baromi jó csatárokkal vannak felszerelve és defensíven 1-0 ra játszanak 3. Mindent ezekenek rendelnek alá, ölik a focit már év(tizede)k óta. A németeknek utóbbi években Klinsmann óta legalább vannak jó játékosok jó csapatban, annyira nem is világsztárok, a vb-n pedig kifejezetten tetszetősen játszottak, szvsz.

halareaal 2008.04.02. 20:42:22

egyébként igazából nem értem azokat, akik így fel tudják húzni magukat Ronaldon. főleg, h tudják, mire lehet számítani. talán én is felhúznám magam, ha magyarok v a Real ellen csinálná. de amúgy? elégtétel lehetett volna, hogy folyamatosan az elejétől fütyülték (pedig nem csinált semmi rosszat az olaszokkal - najó tavaly 2t vágott nekik), innentől lehetett tudni, megengedhet mindent, népszerűtlenebb nem lehetett, inkább cukkolta a közönséget. (a 70 ezer ember fütyülne és hurrogna amikor csak feléd repül a labda, annyira te sem akarnál a kedvükbe járni nem?)

drdugo 2008.04.02. 20:43:12

Nocsak, Méhes Gabi az M1-en? :D
Végre lecserélték Somost, halleluja, most már nem csak lehallkítva lehet nézni az M1-es bl közvetítéseket.

halareaal 2008.04.02. 21:00:04

"a hisztizős témához: én nem értem miért baj ez. szerintem maradjon csak ilyen még tíz évig. és ha megalomán? a játékát tekintve nem az, ezt már kiverte belőle a mester. Nekem speciel éppenhogy imponál, hogy ennyire fontos neki h jól menjen h képes megsértődni ha nem sikerülnek a helyzetei. Amíg ettől jobb lesz és nem rosszabb, addig csinálja csak!"
egyetértek kutyacicával. nem örülnék, ha ő lenne mondjuk az apám, dehát nem erkölcsöt tanulok tőle, hanem a fociját nézem. ugyanígy Ibrahimovicnak, Tottinak meg a többieknek. egy kivétel van, Eto, igazából énsem tom mért.


A manchesteri középpálya játéka, akár a 3 angol, akár Anderson játszik szetm sokszor látványos. más, talán nem is olyan színvonalú, mint amit Xaviék csináltak 2 éve, de sztem ez az elegáns, hihetelen gyors és hatékony, durvaságokat nélkülöző erőfutball néha nagyon kátványos tud lenni. főleg így, h emellett van aki trükközgessen.

drosiii 2008.04.02. 21:07:18

halareal elmondod, h melyik az a 3 angol kozeppalyas a MU-ban? :)

halareaal 2008.04.02. 21:51:28

Carrick, Scholes Hargreaves

halareaal 2008.04.02. 22:06:38

"soha nem lesz olyan latvanyos focijuk, mint mu-nak, romanak, poolnak"
ez csak most akadt a szemem elé. nemtom sírjak e vagy nevessek.

danesdzsu2 2008.04.02. 22:08:17

Hát, a mai meccsen sokat köszönhet a Liverpool a birónak....

Dzsúd Horse 2008.04.02. 22:10:23

halareal carrick meg a látványos játék ? Mesélj :)

danesdzsu2 2008.04.02. 22:12:39

Bendtner hogy lehetett volna lesen? Mindjárt dühöngeni kezdek....

rizla 2008.04.02. 22:37:09

szokásos liverpool mák megvolt. mennyire unalmas lesz megint a balfasz vörösöket bámulni a döntőben.

drosiii 2008.04.02. 22:40:40

carrick inkabb eredmenyesen mint latvanyosan jatszik.
sirni vagy nevetni.. ahogy akarod, de nekem ne mondd azt, hogy a real olyan meggyozo lenne (sevilla elleni kivetelt pedig nem fogadom el) iden.

drosiii 2008.04.02. 22:42:43

fener megverte a chelsea-t... 0-1 utan nem erre szamitottam. valaki tud majd adni egy linket Deivid masodik goljarol?

d3vnull 2008.04.02. 22:51:21

Ezt megérdemeltük. Kapja be először is grant, misztikus dolog ez, de állítom, hogy Mourinho-val biztos nem ért volna az FA-kupa után ez a szégyen is minket. Gólt sem lőttünk, az 1 idegenben lőtt gólunk is (ami sokat érhet még) öngól volt. Kapja be másodszor Drogba és Malouda is, hogy elönzőztek tökéletes lehetőségeket. Sok helyzetünk volt, jópár kapuralövésünk is, de ezt a meccset nem vették komolyan. Meg is lett az eredménye. Harmadszor : vegyük már észre, hogy Cudicini rég nem olyan jó már. Jaj, hol van már Cech...

Már csak azt árulja el valaki miért kellett Makeléle-nek jobbhátvédet játszania? Azon a poszton két kiváló játékosunk is van : Ferreira, Belletti. Nem tudok róla, hogy sérültek lennének. Állítólag Essien kezdett jobbhátvédként de nekem nagyon nem úgy tűnt.

Grat a Fener-nek, ezt megérdemeltük. Jó fos is a kedvem tőle...

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 22:54:36

Ráadásul a Fener Deivid nevű braziljuk rúgott egyet ide is meg egyet oda is. Az se lefutott párharc. Remélem , hogy Fener továbbjut! Ha meg az Arsenal az Anfield Roadon is úgy játszik, mint ma, akkor továbbjuthat.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 22:56:46

Fener Deivid nevű braziljuk -szép!

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.02. 22:57:03

Popp azért jusson tovább a fener, hogy a liverpool parádézzon a döntőben egy végigcsalt menetelés után?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.04.02. 22:59:14

Szerintem, ha továbbjutnak, akkor a 'Pool ellen sem lennének esélytelnek, persze egyáltalán nem jutott még tovább egyik sem.

bög 2008.04.02. 23:13:24

soha nem lesz olyan latvanyos focijuk, mint mu-nak, romanak, poolnak"

emléxel arra a realra amiben figo meg zidane játszottak a széleken? életemben nem láttam olyan focit, és sztem nem is fogok. Pedig rendesen összevásárolt csapat volt.

ja, még vmi, ami még ennél is jobban szúrta a szememet: pool meg a szép játék? WWWWWWÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ezen tiz perce röhögök

Woland 2008.04.02. 23:19:51

danesdzsu,

Bendtner azert volt lesen mert csak egy Pool-vedo allt mogotte. Szabaly szerint egy vedonek ES a kapusnak is mogotte kell lennie az on-side-hoz.

ezeken kivul az alapvonalon kivul volt meg egy vedo es egy Arse-csatar. de mivel jatekon (es palyan) kivul voltak ok nem szamitanak lesnel.

hihetetlen volt amit Bendtner csinalt amugy - ha atugorja a ladbat akkor szabalyos gol lett volna. tetlen les miatt.

kivancsi vagyok Adebayor megint lefejeli-e bunteteskent... : ))

amugy jo meccs volt. az Arse szepen es gyorsan jatszott, a Pool meg szilardan vedekezett. talan igazsagosabb lett volna a 2-1.

Fenerbahce... negyedik ongoljuk a BL-ben iden... de az a 30+os Deivid-loket... a BL-szezon golja!

rexford 2008.04.02. 23:25:09

Cornholio, te még mindig a szánalmas Inter kiesését siratod?

Woland 2008.04.02. 23:37:45

Amugy tudja valaki ki irta a mai BL-osszefoglalot az Index-re?

Hihetetlenul elfogult es elegge osszecsapott munkanak tunik. Azt is hobbibol csinalja valaki?

Egy mondaton belul ketszer nevezi "teljesen egyertelmu" tizinek a Kuyt-Hleb affert, sot "csalast" emleget! : ) Az angol kommentator elso ranezesre azt mondta hogy igen az tizi volt, a masodik ismetlesnel mar azon a velemenyen volt hogy "it would have been very harsh" megadni. Szoval csak az teljesen egyertelmu hogy nem volt teljesen egyertelmu. : ))

Elsore en is azt gondoltam hogy tizi. Most mar nem vagyok biztos benne mert Hleb nagyon konnyen es latvanyosan esett el - lassitas alapjan ugy tunt hogy azutan rogyott a foldre hogy rosszul tette maga ele a labdat. A biro egyebkent konzekvens modon fujt szerintem (a vegen Gerrardot is rangattak a kommentator ott is eloszor azt mondta ez szabadrugas kellett volna hogy legyen, de az ismetles alapjan megint a bironak adott igazat.)

Szoval tudja valaki ki irta azt az osszefoglalot? Lopor-szagot erzek... (a lopor lo"por akar lenni)

drdugo 2008.04.02. 23:39:55

szintiszta 11-es volt az.

kutyacica 2008.04.02. 23:43:08

hű, fener nem semmi ez meglepett. nem láttam, de örülök neki. és akkor jól tudom h még a megszokott bekkjeik nélkül csinálták ezt?

a liverpool meg hihetetlen. de miért mondjátok, hogy elcsalt, a nem megadott tizi miatt? (ezt sem láttam ma) szerintem a liverpoolra azt mondani, h csak csalásnak köszönhetik az európai eredményeiket, hát az megalapozatlan hülyeség. azt meg, h nem produkálnak látványos döntőket, hát megint az :)

na, túl sok szépet írtam itt a poolról, de megmondom őszintén a tököm tele van a scouserek szövegével h MU bajnoki címek ide vagy oda de eu-ban ők a jobbak sokkal, szóval én mindenképpen poolt akarok verni a döntőben, tehát ebből kifolyólag őket szeretném kapni.

na jó, ábrándozás vége. amúgy lerágom a körmöm már a faszom h nem tudni mi van Vidával.

szferi 2008.04.02. 23:44:00

"szokásos liverpool mák megvolt. mennyire unalmas lesz megint a balfasz vörösöket bámulni a döntőben."

Te vagy unalmas.
Csak az utolsó 20 percet láttam, de az alapján hihetetlen iramú, jó meccs volt. Nem tudom te hol nézel meccseket, de ha ez neked unalmas volt, ajánlhatnál valami jobbat. Egy másik bolygóról mondjuk. És ki is utazhatnál közvetíteni.

BruceWayne 2008.04.02. 23:46:33

1. 11-es volt
2. az arsenalnak is az a baja mint a romának
3. ki a fasz akar angol-angol döntőt látni?????


szferi: mivel az arsenal diktálta az iramot

rizla 2008.04.03. 00:00:06

szferike: ki beszélt a meccsről? a liverpoolról beszéltem. a meccs jó volt, mert gyakorlatilag csak az arsenalnál volt a labda, akik más dimenzióban fociznak. pontosabban: ők fociznak, a liverpool meg nem.

capor_ 2008.04.03. 03:46:40

"Great Cornholio 2008.04.02. 22:57:03
Popp azért jusson tovább a fener, hogy a liverpool parádézzon a döntőben egy végigcsalt menetelés után? "

Milyen csalásról beszélsz?? Bármilyen fura, de az esetleges bírói hiba nem egyértelműen függ össze a bundázással... (Az olaszokat leszámítva talán...)

Másrészt az marhára nem volt tizenegyes. Hleb balra a labda meg jobbra ment, és a nagy lendület miatt értelmesen meg sem tudta volna játszani. Ezt felismerve, és Kuijt érintését megérezve rögtön elvágta magát (hiszen ez volt a legjobb megoldás az adott helyzetben....). Ha ez tizenegyes, akkor ennyi erővel bármelyik szögletnél befújhatnának egy büntetőt.

Fikázni meg nyugodtan lehet, senkit sem érdekel és úgyis feledésbe merül, ellentétben egy BL trófeával..

drosiii 2008.04.03. 07:18:00

bög, menj vissza alsoba es tanulj meg ertelmezni, nem kivanom meg egyszer kifejteni, de azt megsugom, hogy nem a galaktikusokrol irtam... A masik pedig az, hogy lattad, h a pool az utobbi evekben milyen meccseket jatszik? Mert ha az nem latvanyos, akkor nagyon eltero izlesunk van.

szferi 2008.04.03. 08:18:42

Beniteznek az a legnagyobb hibája hogy nem tudja egy standard szinten tartani a csapatát, a liverpoolnak vannak bűnrossz meccsei, de nem kéne ennyire balfaszozni meg általánosítani, mert ha láttad (volna) az ide bl meccseiket, azok nagy része (besiktas, porto ellen otthon, marseille-i kezdés, ami persze unalomba fulladt-nem a pool miatt, inter elleni visszavágón se ők mutatták a gyengébb teljesítményt) eléggé látványos, és gólgazdag volt. A tegnapi se volt rossz, ahogy azt te is írtad, és egy jó meccshez 2 csapat kell általában. Ugyhogy megpróbálhatnád elfogulatlanul felülvizsgálni a betanult, agyonszajkózott véleményedet.

Nerazzuri, én láttam már meccset, amin a liverpool olyan tempót diktált, hogy állva hagyta a milant, intert, barcát. Hogy besiktas, porto, stb. csapatokról ne is beszéljünk.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2008.04.03. 09:18:52

A bbc szerint tizi volt. Szerintem is.

egyébként az, ahogy torres feldobta magát (vagy nem, de a nézők úgy kezelték) nekem érdekes adalék a céroni vitához.....

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 09:23:47

rexford 2008.04.02. 23:25:09
Cornholio, te még mindig a szánalmas Inter kiesését siratod?

1: a te csapatod szánalmas, amelyiknek bírói segédlet kell.
2. Én túlléptem rajta képzeld el, mert tudom hogy a liverpool csak bírói segédlettel képes nyerni bármit is.
3. ha mégis megnyerné a bl-t, le*opom magam és felteszem a youtube-ra.

rizla 2008.04.03. 09:28:12

szferi: láttam az említett meccseket mind, természetesen kisebb csapatok ellen nagyon jól játszik a liverpool. azt csak halkan jegyzem meg, hogy erre persze kizárólag akkor voltak hajlandóak, amikor már muszáj volt nyerni, mert különben estek volna ki a gecibe. de a kieséses szakaszban teljesen arctalan a játékuk. torres+gerard persze nagyon tud focizni, és azt a torres gólt az inter ellen nehéz lenne elfelejteni, de ez nekem baromi kevés egy ekkora csapattól. egyszerűen kiakasztó, hogy az intert az anfielden jogtalan kiállítás súlytotta, és a liverpool így sem talált rést 80 percig, majd begyötörtek két gólt. aztán a visszavágón az inter mindent elcseszett. most meg az arsenal. nem elfogultság, egyszerűen nem a liverpool érdeme, hogy itt tart. ó igen, küzdenek, meg minden, de könyörgöm, ez nem egy német kiscsapat, akkor miért játszanak úgy? és hogy akkor kinek az érdeme? nem tudom, ahogy már leírtam: a liverpool egyszerűen meg van áldva a BL-ben, csinálhatnak akármit, győznek, benitez húzásai itt mindig bejönnek, az egyetlen épkézláb akciójukból (ön)gól lesz, és persze mákjuk is van, minden kifelé pattan, nem ítélnek ellenük 11est, az ellenfél saját játékosa védi ki az amúgy őrületesen béna reyna kapus hálójába tartó labdát.. uncsi. csak egyszer nyerne úgy a liverpool nagycsapat ellen, hogy szépen játszik, hogy jól játszik, hogy azt mondom: ez igen, megérte a liverpool miatt leülni a tv elé. de ez soha nem igaz.

rizla 2008.04.03. 09:30:00

*sújtotta, pontos j persze. jézusom.

Walmer 2008.04.03. 09:39:45

Én nem értem, hogy a Chelsea miért nem játszik semmit idegenben. Kikapni egy Z osztályú brazilokat felvonultató török csapattól vérciki. A Besiktas 8-at kapott a Pooltól Angliában, remélem a Fener sem ússza meg kevesebbel. Szinte biztos vagyok egy újabb Liverpool-Chelsea elődöntőben.

Az indexes cikk a Liver-Arsenalról pedig kritikán aluli.

Walmer 2008.04.03. 09:42:59

rizla, a Liverpool oda-vissza verte a szar Interedet.
csalással, persze, meg nem az ő érdemük, persze.

Nevetséges vagy. Viselkedj már felnőtt módjára, könyörgöm.

2008.04.03. 09:56:14

Emlékezzünk meg Spaletti mester kiváló nyilatkozatáról, ahol kifejtette uralták a meccset, csek nem tudták a helyzeteiket (?) gólra váltani, és szernte a MU-nak kétszer 5 perc fölénye és két helyzete volt amiből gólt szereztek. Ezzel nyugtatta csapatát is az öltözőben. Lehet ebből még egy 7-1...

rizla 2008.04.03. 10:01:16

walmar: milyen interemet, te idióta? utálom az intert. a liverpool nem játszott sehogy. azt meg hol írtam, hogy csalással? könyörgöm legalább olvasni tanulj már meg. az inter szépen odaadta a továbbjutást a poolnak, akik köszönték szépen.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:13:00

Nekem írta, a szar Interem legalább fog valamit idén nyerni, mint a te szar liverpoolod. :)) Ezért nem is idegeskedem. :)
És igen oda vissza csalással verte, és nem az ő érdemük volt.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:13:42

elnézést, helyesen :...a nem úgy mint a te szar liverpoolod...

szferi 2008.04.03. 10:15:47

Az intert oktatták idegenben, a kiállítás előtt is. Benitez szerencsés húzásai valószínű azért jönnek be, mert nem teljesen hülye, függetlenül attól hogy nem tud bajnokságot nyerni, nem is fog soha. A reynát ért megjegyzést kommentálni sem érdemes.

Amit az index cikkről írtál, walmer, abban teljesen igazad van, sajnos az utóbbi időben az összes foci témájú írásuk ilyen, pedig pár hónapja még egész jó, ráadásul itt-ott kifejezetten szórakoztató írások is voltak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:17:58

Oktatták?? Akkor én biztos más meccset néztem, a kiállítás után valóban átjött párszor a liverpool. De addig örülhettek a 0-0. nak mint etióp gyerek a fasírtnak. De úgy lenne jobb ha befejeznénk ezt a vitát, mert az elvakult inter ellenességetek, a józan ész és ítélőképesség, ill értelem rovására megy. Részemről vége.

szferi 2008.04.03. 10:18:48

great, cornholio, a javítással elcseszted az első értelmes mondatodat a témában :):):)
/ne vedd sértésnek/

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:21:41

Nem veszem, de rájöttem ,hogyan oktatta a liverpool az Intert, hogy kell a 100% ziccereket szemmel verni, hogy azok elguruljanak a kapu mellett. :))

/ne vedd sértésnek :))//

szferi 2008.04.03. 10:23:55

Idegenben, kétgólos előny mellett legalább annyi helyzetet dolgoztak ki, mint az inter, egy percig sem volt benne a meccsben egy többgólos inter győzelem, ezt a vak is látta. Savanyú a szőlő.

szferi 2008.04.03. 10:25:49

Akkor egy szar csapattól kaptak ki 0-4es összesítéssel. ez valahol minősít, nem?

drani 2008.04.03. 10:30:11

a 2000-es eb-n nem három védővel játszottak az olaszok?
sőt utána bicskei kapitány is bepróbálkozott vele, igaz sebők söprű vilivel, nem nestával

capor_ 2008.04.03. 10:31:21

Már nem azért, de kinek volt kétgólos előnye a visszavágóra, az internek vagy a liverpoolnak? Akkor meg mi a szarnak támadjanak?

szferi 2008.04.03. 10:35:06

mégis nyomtak még kettőt, ez azért mutat valamit. Nna, mindenki át az új posthoz!!! :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.04.03. 10:59:58

Szferi te tévedésben élsz, 1-0 ra nyertek. :)) Ja és az első félidőben 2x álltak szemben a kapussal, a kiállítás után még 1x, az "normális" esetben 3-0, míg a liv csak a kiállítás után jutott el heyzetekig, egy 10 emberrel KITÁMADÓ liverpool ellen. Amugy nem savanyú a szőlő, hogy miért azt korábban leírtam.

rizla 2008.04.03. 11:01:59

"Akkor egy szar csapattól kaptak ki 0-4es összesítéssel. ez valahol minősít, nem?"

de, az inter szarságát minősíti, nem a liverpool minőségét. iszonyú balfaszok voltak.
2 gólt lőni meg 10 embernek, úgy, hogy a meccs elejétől kezdve emberelőny, mindezt hazai pályán, elfogadható teljesítmény. nem több.

rizla 2008.04.03. 11:03:17

reynáról meg győzz meg, hogy jó kapus. az utóbbi időben, ahány liverpool meccset láttam, kétszer annyi bakija volt. iszonyú bután jön ki. egetverő bravúrt meg maximum 1et láttam tőle, de ennyi erővel a király gabi is állhatna ott. túlértékelt.

Calogero 2008.04.03. 16:58:27

Azért azt hiszem én sem ugyanazt a meccset láttam,mint itt sokan.. Először is leszögezném,h a Romat másodvonalbeli csapatnak tartani kicsit azért túlzás játéktudása alapján,de anyagi helyzetét figyelembe véve semmiképpen nem az,e tekintetben viszont messze a legerősebb másodvonalbeli csapatról beszélhetünk. Nálam a meccs úgy nézett ki,hogy eltelt úgy egy félidő,h a világon semmi nem történt,egyik csapat sem mert támadni,a Roma átadta a területet a MU nem akart élni ezzel,aztán amikor úgy tűnt a Roma végre megunta a dolgot és nekiáll támadni,akkor az MU abszolút a semmiből lőtt egy egyébként klasszis gólt.Innentől fogva a Roma rákapcsolt,a Manchester azt sem tudta hol van és,ha nem stresszelték volna így agyon magukat a hazaiak,simán lőhettek volna legalább 3 gólt,ehelyett ismét a semmiből lőtt egy hihetetlen gólt a Manchester. És kész! Ezzel vége lett a meccsnek,a Roma feladta,nem akart ész nélkül támadni azegyenlítésért,mert azt már megtanulták,hogy mivel járhat és mind a két csapat csak a sípszóra várt. Szerintem iszonyatosan nagy szerencséje volt a Manchesternek Kedden és ezzel nyertek simán,de igazábólnem is tudtuk meg mire képesek,mert nem kellettmegmutassák,ők csak asszsisztáltak ahhoz,h a Roma szépen kiejtse magát. És pont ezért tartom furcsának az MU fanok mámorát,akik 90%-ban az olasz focit szídják,holott az MU Kedden semmi mást nem csinált,mint egy tökéletes idegenbeli olasz taktikával hengerelt. Szóval nem vonom kétségbe egy pillanatig sem az MU sikerének jogosságát,sőt gratulálok nekik,de ezt a meccset szerintem nem ők nyerték meg,hanem a Roma tett meg mindenz,h elveszítse.

halareaal 2008.04.03. 22:27:22

drosii: sztem neked kéne visszaolvasnod, nem bögnek. soha nem lesz olyan? ok ebben a szezonban, meg tavaly is a MU egyértelműen látványosabb, ezt aláírom, nem vitás. a Románál már nagyon rezeg a léc, a Poolnál meg elvesztette komolyságát a hszed. bög amúgy arra utal, h te a Real sztárvásárlós politikáját ítélted el, minek köszönhetően soha nem lesz oly látványos focijuk. akkor a galaktikus csapat mi volt szted? a név árulkodó.
abban igazad van, hogy a Pool produkált látványos meccseket. ezeken az ellenfél látványosan támadott, nagy izgalmakat generált, a Pool meg védekezett.
a Realnak lehet, h nem csak a Sevilla elleni volt nagy meccse az idén. (pl a bajnokságban kicsit jobban állnak mint a Roma v a Pool (lol?)). azokon a meccseken, ahol a Real számomra látványosan jól focizott, kb annyi gólt rúgott, mint a Pool ebben az idényben.

danesdzsu2 2008.04.04. 00:49:01

Woland: tuti, hogy nem lehet a kapus mögül indulni? Mert akkor nemsokára ténzleg jön a támadó kapus felállás:D

Woland 2008.04.04. 01:09:26

danesdzsu,

jogos : ) hülyén fogalmaztam. de gondolom tudod miről beszéltem. Bendtner lesen volt, mert csak egy védő volt mögötte. ha Reina vagy egy másik pudli is a gólvonalon maradt volna akkor on-side.

pá.

sAp 2008.04.04. 13:01:09

na azért a roma simán lőhetett volna 3 gólt az nem egészen igaz, ha 3at lőtek volna az még nagyobb mák mint a MU 2je...nincs olyan csapat amelyik minden helyzetét kihasználja,ráadásul tartom h a romának össz. max 2 ziccergyanús lehetősége volt. láttunk már olyat h az nem elég a gólhoz...mondjuk én is kíváncsi lettem volna egy normális utolsó 20 percre, ha mondjuk 0-0-val v 0-1-gyel fordulnak rá a csapatok,akkor azért valszeg begyötörtek volna egyet (csatár nélkül tény h nehéz)
süti beállítások módosítása