Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Akkor most tessék széllel szemben...!

2008.03.25. 06:15 _benito

A Juve, úgy tűnik, eléggé megbánta, hogy a Roma nagy menetelésének kezdetén megrakta a farkasokat – és ezzel minket is abba a csalfa tévhitbe terelt, hogy azzal a Nerazzuri mezére varrta a scudettót – ezért úgy határoztak, visszacsempészik az izgalmakat a Serie A idei szezonjába. Mancini partner volt, szerepéről bővebben kicsit lejjebb, inkább veregessük meg a Roma vállát, hogy a Lazio elleni bukta után nem ásta magát még egy szinttel mélyebbre pont akkor, amikor az ölébe hullott a sült galamb, de a roppant kellemetlen 29. forduló után tulajdonképpen az összes nagycsapat megérdemel egy barackot az okos kis buksijára (az Interét ki is utalta a Juve, csak atom-koki lett belőle véletlenül). Hátul, ha még voltak kétségeink, eldőlt, hogy a 13. Torino és az alatta található csapatok vívják meg élet-halál harcukat a bennmaradásért, középen pedig az dönt majd a helyezésekről, hogy melyik csapat játékosai unatkoznak majd látványosabban a hátralévő fordulókban.

Van itt egy Inter, melyet egyszerre sújt sérüléshullám és morális válság, tetejébe pedig egy hibát hibára halmozó edző ül egyre jobban feszengve a padján, és van egy Juve, melyen képtelenség kiigazodni, hiszen elfogadható, közepes és gyalázatos teljesítményekkel egyaránt megörvendeztette már az érte és ellene szurkolókat – tette mindezt kiismerhetetlen sorrendben. Az ősszel nagyon adó gép azonban ebből a szempontból sem volt kegyes az Interhez, a Derby d’Italia napján ugyanis egy kifejezetten feltüzelt Juventus kocogott ki a zsúfolásig megtelt Meazza gyepére.
Mancini végre két támadó szélsővel küldte fel a csapatát, viszont a jó ég tudja csak megmondani, hogy miért nem Chivu játszott középhátvédet, amikor Materazzi olyan formában van, hogy Bácsi Sanyi oda-vissza bőrbe húzná, mielőtt míves sprinttel hagyná a háta mögött, Burdisso pedig pont egy lepkefingnyivel jobb csak nála, elöl pedig a látványos visszaesést építő Cruz kezdett Suazo helyén. Ranieri az eddig nem különösebben sok sikerrel alkalmazott felállást választva betolta középre Camoranesit, ám ez most Cambiasso hiányában igencsak jó ötletnek tűnt, hiszen míg Maxwellel nem nagyon bírt volna a szélen, középen csak az idegen testként fungáló Chivuval kellett megbirkóznia. Az első félidőben nem is tudtuk, kinek lett igaza, hiszen az Inter kapufát lőtt, és Chivu szabadrúgásához is (Giacintónak:) a világ legjobb kapusának bravúrjára volt szükség, hogy ne surranjon be, a Nedved-Molinaro balszárny levédekezése azonban komoly gondot okozott nekik, Del Piero pedig már ekkor megkezdte Materazzi idegeinek módszeres boncolgatását, de Julio Cesar ekkor még többször is a helyén volt.
A második félidő úgy kezdődött, hogy előbb az Inter portása kivédte Nedved szemét, majd belehelyezte azokat a partjelző arcüregébe, aki biztosan emiatt nem vette észre, hogy Camoranesi valóban lesről szerezte meg a Juventus vezető gólját. Az Inter szinte azonnal átállt 4-3-3-ra és akadt is lehetősége az egyenlítésre, de eközben Del Piero lábába is rendesen beleállt a boogie, Materazzit már kezdtük sajnálni úgy hagyta faképnél, ahogy csak akarta, és bár a gól végül akkor sem jött össze neki, amikor Trezeguettel az informatikusok városi bajnokságában is ritkán látható módon ziccerig játszották a helyzetet, végül (ismét!) a derbi legjobbja lett. Treze góljánál azt hittük, eldőlt a meccs, ám amikor bő tíz perccel a vége előtt Maniche (csak remélni tudjuk, hogy nem csatárnak küldte be Mancio…) szépített, már szinte biztosak voltunk benne, hogy egyenlíteni fog az Inter. Nem azért, mert megérdemelte volna, hanem mert ez egy olyan év, amikor az Inter egyenlít. Vagy mégsem? Most csak azért lett kapufa, hogy ne kapjon agyvérzést mindenki, aki a szoros befutóért szorít, látva, hogy egy Maniche duplával hozza vissza a sírból a meccset az Inter? Nem számít, a lényeg, hogy a derbikre az arcát mindig felfújó Juventus sokkal többet tett annál, mint egyszerűen megverte otthonában a bajnoki cím elsőszámú várományosát: kinyitotta a (nagyon) kiskaput a Romának, nekünk pedig egy izgalmas befutóval kecsegtető szezon ígéretét lebegtette meg a szemünk előtt.
Azt mondtuk pár hónappal ezelőtt, hogy a Nerazzuri galoppban nyeri meg a bajnokságot, mert tökös és magabiztos, erős a kerete a pályán és a háttérben egyaránt, és Fortuna is erősen fogja a kezüket. Mostanra annyi változás állt be, hogy ha a játékosok tökösek is, a mesterük egyáltalán nem az, az erős keret vagy a legrosszabb helyen lyukas, vagy Mancini üt bele rohadt nagy lyukakat minden keze ügyébe kerülő tárggyal, és mostanra a szerencséjük is elhagyta őket. Ami ősszel bepattant, az most úgy jön ki, mintha egy láthatatlan kapus paskolná a lövéseket a kapufára, amit akkor befújtak nekik, azt most az ellenfeleknek fújják be, ezzel pedig igencsak férfias feladatra szólítják az égiek a Nerazzurit: tessék akkor most széllel szemben megpróbálni!
(Ez az Öreg Hölgy ezzel szemben egy céda. Szarul főz, élvezetből fogaz és rusnya is, és már éppen azon gondolkodsz, hogy miért ver téged a sors két kézzel, amikor egyszerre kivirul, megszépül és a vörösboros őzgerinc fölött lejti el fülledt táncát barátnőivel, az ápolónő-ikerpárral.) Inter-Juventus 1-2

Itt a forduló összes többi gólja, akit csak ennyi érdekelt.

Panucci mérkőzést eldöntő gólokra szakosodott kisipari munkás, fejesének köszönhetően a Roma a derbin elszenvedett vereség ellenére közelebb kúszott és szinte már lőtávolságban van! Mégis, engedtessék meg, hogy ne velük kezdjük, hanem ismét, újra és egyre hangosabban szülőanyja kebelére követeljük Giovincót, aki először kitépte tőből a megkövült Donit keretező alkalmatosságot, majd egy szemmel alig követhető Abate-vágtát követően kiegyenlítette a Roma vezetését – ami előtt egyébként Totti olyan passzt adott Tonettónak, amihez csak egy klasszikus jelzőt találunk méltónak: smack-my-ass-and-call-me-Judy! Sőt, a dolgok még ennél is szebbre fordultak az Empoli számára, hiszen Perrotta (talán túl szigorúan) pirosat kapott, de a fent említett gép már nem az Internek ad, így érkezhetett az eltiltott Mexést egyébként nem túlságosan jól pótoló Panucci és helyrebillentette a dolgokat. Jövő héten illik nagyon komolyan venni a Cagliarit idegenben! (Roma-Empoli 2-1)
A Milannak igazság szerint fecnikre kellett volna szednie a Torinót, ehhez viszont hiányzott játékukból a támadójáték egy igen fontos eleme, a csatár. Gilardino ugyan elévülhetetlen érdemeket szerzett a győztes gólban (igazából ő lőtte), de szerencsétlen fiatalember karrierje korhadt faágként roppant ketté, ha nem hagyja el észvesztő sebességgel Milánó környékét is. Van ilyen, sebaj, majd lesz jobb máshol. És a Milannak is lehet jobb, sőt, kell is jobbnak lennie, hiszen a vérszegény Toro elleni győzelem után következik az Atalanta, a Fiorentina pedig ugyebár Udinébe látogat... (Torino-Milan 0-1)
Arról a Fiorentináról beszélünk, mely egyrészt pont négy egységgel hasít az utolsó jól fizető helyen a Milan előtt, ugyanakkor a hétvégén leverte az egy héttel ezelőtt a Romát okító Laziót. A kékek egyébként Bianchi tényleges visszatérése óta most először játszottak három csatár helyett 1-2 formációban, ez pedig annyira felbőszítette Mutarellit, hogy 120 másodperc alatt két sárgát begyűjtve jelezte: neki így nincs kedve. A lilák viszont akkor fognak három csatárral játszani, amikor Prandelli sírján bágyadtan zenél a kabóca és/vagy ördögszekerek futnak a civilizáció romjai között: Vierit most is Pazzini váltotta, és ha már ott járt, bevágta a győztes gólt az elég furcsán helyezkedő Ballotta kapujába. A Fiorentinára nagy feladat vár jövő héten, azt pedig kíváncsian várjuk, hogy a Lazio történelmi adósságait törlesztve vajon lefekszik-e az Internek. (Fiorentina-Lazio 1-0)

És hogy tovább fűzzük, a rómaiak számára intő példával járt elő a Sampdoria, mely a tavaszra kivirágzott és csodaszép eredmények sorát zárta le a Cagliari elleni otthoni ikszel. Az elveszített két pont nem csak azért fáj, mert a tökutolsó ellen esett meg a malőr hazai pályán, hanem mert így leszakadtak a Milanról és beelőzte őket az Udinese is. Azt már nem is mondjuk, hogy 0-1-nél Acquafresca szabályos gólt lőtt, amit nem adtak meg, a genovaiak pedig a 91. percben tudtak csak egyenlíteni. Jön a Cagliari, emberek, senki ne álljon az útjukba! (Sampdoria-Cagliari 1-1)
A középmezőny egy másik reprezentánsa, a Palermo volt olyan kegyes, hogy saját kezével bizonyította be általunk a szezon eleje óta szajkózott alkalmatlanságát minden futballal összefüggésbe hozható dologgal kapcsolatban. Ezúttal az igencsak erőre kapó Genoa távozott kacagva a Barberából, a postás kocsi pedig nagyot fékezett Guidolin rezidenciája előtt, majd egy súlyos, igencsak lófejre emlékeztető tárgyat cipeltek be a mester hálószobájába. (Palermo-Genoa 2-3)
Ha valaki azt mondja nekünk, hogy az Atalanta nem veri meg otthon a Cataniát, kiröhögjük. Ha hozzáteszi, hogy mindezt úgy, hogy Doni büntetőt hibázik, akkor le is hülyézzük. Pedig pont ez történt, ennyit a nagy mellénnyel osztogatott tuti tippünkről. Az Elefanti egyébként ettől még esélyes az alászállásra, hiszen két ponttal előzik csak meg a Regginát, jövő héten viszont a botladozó Torinót fogadják. Az Atalantát régebben kedveltük, de már nem emlékszünk, miért. (Atalanta-Catania 0-0)

A Siena az utolsó öt percre tartalékolt Maccarone duplával leverte a Parmát, ezzel pedig szinte biztos, hogy jövőre is első osztályban láthatjuk őket, míg ellenfele ezt még távolról sem mondhatja el magáról. Most is siralmas a helyzet, de jövő héten a Juvéhoz látogatnak, a két utolsó meccsüket pedig a Fiorentina és az Inter ellen lesznek kénytelenek megvívni. (Siena-Parma 2-0)
Brienza, akit a Palermo elég könnyelműen engedett el két hónappal ezelőtt, úgy döntött, hogy benntartja a Regginát és ebben nem akadályozhatja meg semmi. Elhatározásának egy hét alatt szerzett négy góljával adott nyomatékot, a mostani fordulóban pedig remek dramaturgiai érzékét is megcsillantotta, hiszen a 91. percben egyenlített a Napoli ellen. Azért mi nem bízunk a Reggina bennmaradásában nagyon… (Reggina-Napoli 1-1)
És végül az újra UEFA-kupát érő helyen tanyázó Udinese, mely szokás szerint két csatárának góljaival zsebelte ki a Livornót, melyben (kapaszkodjunk!) kis híján gólt szerzett Tristán! Egy kapufa, barátom, ezt nevezem! Egyébként még annyit, hogy újfent jeleznénk Donadoninak, hogy mi bizony elvinnénk magunkkal a nyáron Di Natalét, akkor is, ha egy percet sem kapna! (Udinese-Livorno 2-0)

A B ligában győzött a Bologna, a Chievo, az Albinoleffe és a Lecce, és ebben a sorrendben el is léptek kicsit az üldözőktől, hiszen a Pisa csak gólnélküli döntetlenre volt képes a bő félórán át Filkort is csatába küldő Grosseto ellen, míg a Brescia Vasst végig, Feczesint a 65. perctől bevetve kikapott a Triestinától.

És akkor a szolgálati közleménnyel egybegyúrt melegszavú gratuláció: mostantól minden forduló beharangozójának hozzászólásai között vércseként fogunk keringeni, hogy megtaláljuk azt a kommentelőt, aki a legjobb százalékkal találja el a hétvégi forduló eredményeit. Az első győztesünk Gabez, aki parádés 10/6-ot produkált, tette mindezt úgy, hogy két eredményt is telibe trafált (lehetett volna három is, ha Big Mac a 93. percben nem visz be még egyet a Parmának), úgyhogy ezúton is szeretnénk legmelegebb gratulációnkat kifejezésre juttatni!

86 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a derbi

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr75395338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janek 2008.03.25. 08:13:03

Ez a Derby D'Italia a régi szép(?) időket idézte, amikor az Inter képes volt minden rangadót elidétlenkedni, a Juve pedig pont az ilyen meccseken az egyik legjobb a világon....
Mancio egyszerűen nem való egy Ibrahimovic, Vieira, Materazzi nevével fémjelzett csapat kispadjára, mert megeszik....

Romanista 2008.03.25. 08:45:07

Grat Gabeznek.
Találó és pontos fordulatok egy hosszú hétvége után _benito.

Panuccinak meg mellszobrot.

madbalee 2008.03.25. 09:20:58

"a zsúfolásig megtelt Meazza gyepére."

Hehehe ezen nagyot kacagtam. Közel sem volt zsúfolásig megtelt:)))

58.049 néző volt hivatalosan kíváncsi a derbi d itáliára

Klárensz 2008.03.25. 09:22:05

Camoranesi góljánál Camo és a védő lába is a tizenhatos vonalán volt.
Lehet, hogy csak álmodtam,de Puhl Sándortól erről kapcsolatban azt hallottam, ha a csatárnak és a védőnek ha csak a körme piszka is egy vonalban van akkor már nem lehet szó lesről.
Ezek alapján szabályos gólt lőtt Camo, viszont arra kíváncsi vagyok, hogy ez tényleg így van-e, már ami a lesszabályt illeti.

madbalee 2008.03.25. 09:26:00

a stadionban természetesen:)

AndrásPéter7 2008.03.25. 09:33:43

Mindíg is tudtam,de most már bebizonyosodott hogy Mancini tökéletesen alkalmatlan az edzősködésre!!!
Most ott vagyok hogy olyan erőteljesen elkezdtem szurkolni a Romának ami csak belefér!
kiváncsi vagyok ki lesz majd a Merda edzője

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 09:45:33

Kétségtelen, hogy -benitonak nagyon jót tett a húsvéti agysavazás, mert újfent sziporkázó írással örvendeztette meg az úriközönséget, gratula. Mintahogy gabeznak is jár az elismerés, bár felteszem, hogy jobban örült volna egy Inter győzelmnek, de a feljthetetlen kretén, Komlósi Gabi kedvenc fordulatát idézve: nem minden papsajt! A Romanak valóban nem lesz könnyű dolga Szardíniában, mert Totti térde sérült, Vucsinics meg kisárgázta magát, úgyhogy lehet, hogy Mancini játszik csatárt (két éve már megpróbálta, nem is rosszul), vagy Spalletti végre hozzányúl az éppen Cagliariból igazolt Espositohoz. Ha így lesz a jó Mauro be is köszön volt csapatának és elhozzuk a három pontot a szigetről. Végül ha a Lazio szurkolóin múlik, akkor le se kell játszani az Inter elleni meccset és ezüsttálcán adják oda imádott R. Manciniüknek a három pontot. Megoldhatják ezt egy kiadós nézőtéri balhéval és máris 3-0 a Nerazzurinak.

nalazo 2008.03.25. 10:10:03

AndrasPeter: A merda szó arra illik a legjobban, aki használja. Én még a Milanra sem, pedig nagyon nem szeretem rossonerokat.
Egyébként lesgól volt, de a Juve megérdemelte a győzelmet.

kidrock 2008.03.25. 10:22:31

Nem tudom az NST, miért félti ennyire Di Natalét, alapember Donadoninál, sőt, sztem Toni mellett ő az egyetlen fix pont a csatárok között a keretben.
Azért kíváncsi leszek kit visznek még az EB-re. Borriello szinte biztos, h megkapja a lehetőséget, ahogy Quagliarella is, de én Del Pierót is vinném (sokkal inkább, mint Palladinót vagy Iaquintát)-kár,h Donadoni sztem nem fogja. Cassano annyira elmebeteg, h őt vszínű még a többi játékos sem akarja. Amaurit (aki olasz állampolgárságért folyamodott) viszont el tudnám képzelni Toni cseréjeként.

ASRM 2008.03.25. 10:34:09

Puhl tényleg azt szokta mondogatni, amit hajjaj állít, de én mástól ezt még nem hallottam és nem azt látom, hogy a bírók e szerint fújnának.
Mancinit a kispadra! (Inter és Roma egyaránt), Espositot a kezdőbe! (Roma)
Donadoni meg megköszönheti végül Tottinak, hogy lemondta a válogatottságot és nem hozta őt igen kellemetlen helyzetbe.

Interista · http://calcio.blog.hu/ 2008.03.25. 10:45:25

Én mostanáig Burdisso és Mancini párti voltam, az őket támadókkal szemben, de most már én is remélem, hogy nyáron kéz a kézben repülnek innnen. Előbbi abszólút megbízhatatlan, utóbbi teljesen elvesztette az irányítást a csapat felett. Burdisso helyére elhoznám De Silvestri-t a Lazio-ból (bár nem teljesen ugyanaz a poszt), a kispadra meg Spalletti-t vagy Prandelli-t (nem, nem akarom azt a beképzelt fasz portugált!!!!!!).

Romanista 2008.03.25. 10:46:32

Cassanot meg nagyon szereti mindenki. legalábbis ezt nyilatkozzák csapattársai. de az biztos hogy nem egy válogatottba való amikor az cirka egy hónapig össze van zárva. + az egyenes kieséses rendszerben tuti kiállítattná magát a legrosszabb pillanatban.

(csakúgy zárójelbe de én kivinném mert biztos saját kezüleg szedné ki a szívét és tenné oda a többiek elé minden meccsen)

Romanista 2008.03.25. 10:48:06

Interista

Spallettit a sajtó tájékoztatón feszítenék keresztre a bejelentené hogy ő akkor most inter edző lesz még is inkább.

ASRM 2008.03.25. 10:52:25

Kár hogy hajnalban keletkezett az összefoglaó, talán befért volna egy lapzárta utáni hír, hogy Zampa megint kirúgta Guidolint és megint kinevezte a Colantuonot. A Zampa -Guidolin évődés mintha átalakulna egy szerelmi háromszöggé. Istenem, hát tképpen ezért szeretjük az olasz focit.

Asidotus 2008.03.25. 11:04:08

Valóban én is úgy emlékszem az egyvonalra, ahogy HAJJAJ leírta, legalábbis Puhl leírásában. A gond az, hogy az ilyeneket mindig lefújják lesnek, még az ettől kevésbé les szitukat is.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2008.03.25. 11:38:04

Hajjaj Nünü, ezt mostis ígyfújják, ahogy írtátok, csak attól függ, a partjelzők kedvelik-e a csapatot v nem.

Mellesleg a partjelző társának meg nem tünt fel hogy a 15 méteres passzt maicon egy juve játékostól kapta, mégis bőszen lengetett. Amíg ilyen hibák vannak, teljesen értelmetlen a lesszabály értelmezését megvitatni.

Cale 2008.03.25. 11:46:49

Nincs mit megvitatni a "lesszabály értelmezésén". Amiről beszéltek, az jó pár éve volt úgy, ma az les, amikor bármi (kéz leszámítva) közelebb van.

www.fifa.com/mm/document/affederation/federation/laws_of_the_game_0708_10565.pdf
36. oldal

"In the definition of offside position, “nearer to his opponents’ goal line” means that any part of his head, body or feet is nearer to his opponents’ goal line than both the ball and the second last opponent. The arms are not included in this definition." - szó nincs arról, hogy lábak egyvonalban, meg ilyesmi, azt megváltoztatták, csak sokan még mindig nem tudják. Vagyis hajjaj kíváncsiságára válaszul: nem úgy van.

-LinoSonego- 2008.03.25. 11:48:27

nem ismerek ilyesfajta statisztikákat, de megkockáztatom trezeguet lőtte minden idők legtöbb gólját kapásból. őt mindig is tudtam szeretni annak ellenére, hogy abból az országból jön, amelyikből és ott játszik, ahol..

GILAnak pedig nem kell menni sehova!! mellé csak egy olyan első számú csatár kell, aki elviszi a terhet meg az elvárásokat, és akkor nincs baj, mert bevágja ahelyett, hogy magyarként megijedjen. első milanos évében bizonyos andrij-sohavisszanegyere-sevcsenko mellet vágott 20gólt, meg tavaly is 15 körül termelt annak ellenére, hogy akkor már őt terhelték a pálmaként. kéne mellé egy egészséges ronaldo (...) vagy egy drogba és megint betenné a maga 15-20gólját évente. csak a gila!!

Klárensz 2008.03.25. 12:27:41

Kösz Cale
azt mondjuk nem értem, hogy minek kellett megváltoztatni, mert amikor ennek tényleg jelentősége lenne, azt a partjelzők nagy százalékban benézik

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.25. 12:30:58

les volt az, na.

ugyanakkor meg kell mondanom, hogy nehezebb a partjelzőnek is, ha messzebbről jön a labda, mert neki egyszerre kell látnia az utolsó védőt és a csatárt, mindezt úgy, hogy a passz nem két méterről jön. nem mentegetem, les volt és kész, csak megjegyeztem.

asrm, a post éjszaka született, de már utaltam rá akkor is, hogy esélyes a dolog... ez mondjuk nem nagy dolog, az annál inkább, hogy megint colantuono! hehe, hát ez tökhülye!

Romanista 2008.03.25. 12:31:07

hát mondjuk ember legyen a talpán aki kb 5 másodperc alatt látja a labdaelrúgásának pillanatát, és mondjuk lestaktikánál, legalább kettő ember ellentétes mozgását egyszerre, egymáshoz való állásukat és még döntést is hoz.


videó bíró?

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 12:41:13

Ráadásul az ex-rally versenyző Maruzsi László, időről-időre föltűnik tévéstúdiókban, hogy milyen fasza komputeres rendszert talált ki, amelyik a partjelző zászlójához kötve egyből potosan tudná jelezni, hogy les volt vagy sem. ezt szabadalmaztatta és fölajánlotta a FIFA-nak. (De persze , ha használnák az ilyen rendszereket, nem lehetne Koreákat az elődöntőbe csalni.)

Cale 2008.03.25. 12:49:59

Nyilván nem kell a partjelzőt keresztre feszíteni ezért az esetért, előfordul. A videóbíró megoldhatná, feltéve, hogy nem Fülöp Laci lesz az, mert ő visszajátszásoknál is komoly kihívásokkal küszködik.

Én Mancini-t verném inkább össze (merthogy az Internek szurkolok, most leginkább azért, hogy megszabaduljanak tőle), a gólig azért nem a Juve meccse volt, inkább olyan bármelyik nyerhet kategória, de utána gyorsan lekapta az egy szem támadó középpályást, hogy három csatár ne kapjon rendes labdát elöl, és máris jött a Juve-gála. Cambiasso nélkül eleve nem tűnik nagy ötletnek a három fős középpálya, pláne, hogy ha ott átfutnak, akkor marad Mátrix és Burdisso. Kimondott mázli, hogy a Juve kihagyta a legtöbb ziccerét, és hogy Mancs kedvenc Peléje el volt tiltva - ha nincs, tuti beküldi, és akkor még rosszabb a vége.

Az utolsó hét fordulóban sikerült kemény kilenc pontot gyűjteni. Ha ez így megy tovább...

Romanista 2008.03.25. 13:26:09

én mindig is azt mondtam hogy Mancini máker. valószínűleg eddig tudta motiválni az emberszabásuakat, de valahol a Pool elleni vereség után elveszett ez. Azóta Manci bele van keveredve a taktikába meg a csapatába mint paraszt a hálóingbe.

BruceWayne 2008.03.25. 15:03:10

_benito: ajánlj már egy csapatot Mancininek :-)
hogy már most elkezdhessen keresgélni, mert nyárin tuti megy...
valaki írta Spalletit, LOLLL, van 5 kurva jó csatára az Internek, szerintem vért izzadna már a gondolattól is hogy minimum kettőt játszatnia kéne :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.25. 15:43:56

ha feljut az albinoleffe, tőlem oda mehet :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 15:59:06

Szerintem meg maradjon az Interben, megérdemlik egymást Morattival!

BruceWayne 2008.03.25. 16:21:59

popp te meg nem is mondom inkább mit érdemelnél :-D

Romanista 2008.03.25. 16:23:49

vissza vele a lazioba.

esetleg vonják össze az intert a lazioval

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 16:31:48

Nera barátom, én eddig téged még nem minősítettelek, csak kedvenc csapataidat ;). Egyébként nyilván megérdemlem, hogy ilyen nagyszerű csapatnak szurkolhatok, mint a Roma. És nyilván megérdemlném, ha elvinnénk a Scudettot az orrotok elől, bár én már így is elégedett vagyok az idei szezonnal.

LevyASR 2008.03.25. 18:20:29

Gratulálok ehhez a sikeres posthoz, kedves kékszívű, -vérű Ilhan Mansiz ...

kroos 2008.03.25. 18:44:31

az ilyet kellene kimoderálni nem?

giacinto 2008.03.25. 19:08:20

1. kösz benito az említést! :)

2. delpiero miért is volt a meccs legjobbja? az összes szabdrúgást kb 13 szögből, az égbe/lelátóra küldte, kihagyott 2 ezer %-os ziccert és még passzolni sem passzolt az üresen álló társának ígéretes helyzetben...

3. Zamparini az olasz Marius Vizer :) Palermo az olasz Sopron. Guidolin az olasz Selymes. eszméletlen párhuzam. :))

4. JOSÉ tárt karokkal várunk Aquilanival, Quaresmával, Luchoval, Benzemával karöltve.

5. Aquafresca félig az Interé.

Romanista 2008.03.25. 19:16:17

az ilyet ki kellene moderálni.
ha lehet kérni kérem.

Ilhan neked meg csak annyit hogy szép képet festettél a csapatodról és szurkolóiról.

Alexxxx 2008.03.25. 20:02:39

giacinto: félig meddig igaz az 1es pont,de Alex mégis többet csinált,mint az inter pályára lépő négy csatára együttvéve...

giacinto 2008.03.25. 20:14:38

ezt senki nem vitatta. csak kicsit fura hogy olyan vkit választunk meccs legjobbjának aki az első számú feladatai közül mennyit is oldott meg jól???
akkor már legyen inkább vmelyik kapus a meccs hőse, de minimum a kapufa :)) mindegy melyik.

drdugo 2008.03.25. 20:54:05

'2. delpiero miért is volt a meccs legjobbja? '

Miért ne? :D
Akkor ki más? Úgy játszott Sanyi, mint 20-22 évesen. Reméljük tartja a jó formáját az EB-ig.

Átnéztem a hátralévő fordulókat, még bármi lehet, akár a Roma, vagy a Juve is lehet bajnok.

realm 2008.03.25. 20:54:18

Kimoderálni? Miért? Ez is egy vélemény a sok közül :)))
Amúgy nem a Lazio a kedvencem, csak a két római csapat közül mégis szimpatikusabb számomra. És hát az Irriducibili (Lazio ultráinak csoportosulása) is előszeretettel hívja "cigánycsapatnak" a Romát, mivel a fővárosban élő nem kevés roma a hírhedten szélsőjobboldali csapatnak számító Lazio ellenében inkább az AS Romával szimpatizál, stb.
Olvasni, tájékozódni, nem nethuszárkodni!

BruceWayne 2008.03.25. 21:06:53

giacinto. ja, José jöhet, de az általad említett 4 játékos közül max a Quaresma, a többire nincs szükség (bár Lucho és Ákiláni is ügyes gyerek de nem feltétlenül rájuk lenne szükség, mondjuk pont Ronaldinhora se, akivel épp ma hozták hírbe az Intert, bár lehet elférne a bal szélen :-)

BruceWayne 2008.03.25. 22:28:15

www.pepsifoci.hu/node/4694

Mátrix a Barcában? kemény lenne

én azt mondom Ronnie egy 20-ast megér kp-ba, mezekből úgyis visszajön a zsé, de ha már Julio Cesar ennyire jó kritikákat kap meg kellene tartani, most úgyis jól véd Valdes (és Maicont se szabad elengedni Barcelonába)

kavics30 2008.03.25. 23:01:13

először is _benito hatalmas grat a fenti elemzésért!
tudom, hogy még csak március van, de a juve jellemzése akár az év dumája címért is esélyes nálam!
a del piero, tereze duó informatikus példánál nyerítettem, de az ápolónő-ikerpár betett... :)))
Juve szimpatizánsként kezdem az intert sajnálni. komolyan mentek, jól játszottak, jó, volt mákjuk, meg voltak szerencsés ítéleteik, de ahogy megírtátok a cikket is, simán nekik áll(t) a zászló, most meg szinte már vert seregként szeretnék, ha minél hamarabb vége lenne. ilyen tempóban, a végére már a "tök mindegy milyen eredménnyel" is odakerülhet.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.25. 23:29:42

Ilhan, mióta méárvadó a Lazio ultrák véleménye?

drdugo 2008.03.25. 23:38:41

Ma játszott az olasz U21. Azerbajdzsánt verték 2-0-ra idegenben Rossi duplájával.
Csak érdekességképp, így álltak fel:
Consigli; Motta, Marzoratti, Bocchetti, De Ceglie; Dessena (19' s.t. Morosini), Cigarini, Marchisio; Rossi (24' s.t. Pisano), Giovinco; Acquafresca (9' s.t. Osvaldo). (Sirigu, De Silvestri, Capelli, Lanzafame). C.t. Casiraghi.

Azért elég erősnek tűnik a future olasz válogatott.
Rossit már az EB-re is ki kellene vinni szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 00:06:43

Fú, nem lesz könnyű a szardíniai kirándulás! Vucinicet, Perottát, De Rossit eltiltás, Tottit sérülés miatt kénytelenek nélkülözni a farkasok. Remélem a ManU ellen mindegyikükre számíthatunk. Eljött viszont az eddig jobbára a padon gubbasztó Esposito ideje, remélem megmutatja, hogy nem hiába igazoltuk.

yuuzer_ · http://juventuz.freeblog.hu 2008.03.26. 10:10:27

és ebben az olasz u21-es csapatban 3 Juve játékos is van: De Ceglie, Marchisio, Giovinco. Remélem tényleg nyagy játékosok lesznek vagy legalább az egyikük :)

Gabez 2008.03.26. 10:26:12

Kösz srácok! Visszatértem a húsvét utáni kómából, az egyik szemem sír, a másik nevet, mindenki tudja, miért :)

Remélem Mancini azért bénázik ennyit, mert így könnyebb lesz sack-elni...jöjjön Murinnyó!

andree 2008.03.26. 10:27:47

Én reménykedek bennük nagyon. Már így is jó látni, hogy mennyi olasz van a csapatban. Giovinco pont az a típus, aki hatalmas közönségkedvenc lehet nagyon rövid idő alatt. Palladinora már most kicserélném. Amúgy meg milyen már az, hogy csak a védőket nem ismerem a csapatból? A jövő olasz válogatottjában még nem nagyon van megoldás a belsővédő szerepére. Túlságosan el voltunk kényeztetve a Nesta-Cannavaro párossal hosszú évekig.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 11:06:14

Hát ja, előtte,meg Baresi, Bergom, Costacurta, Maldini - szóval mindig jó védők voltak az olaszoknál.

tjunior 2008.03.26. 11:10:36

a jövő olasz válogatottjában Chiellini mellé kell egy jó középsővédő, de semmi estre se Barzagli, aki abból él, hogy 2006 végigpadozta a VBt, akkor már inkább Gamperini, nagy fantáziát látok a napolis Santacoce-ban és talán Criscito sem kallódik el.

Quentin Montargis-ból 2008.03.26. 11:35:31

tjunior, végre valaki rajtam kívül kiszúrta a feka talján nápolyit! A Juve elleni meccs kapcsán említettem, hogy - még korai ugyan - , de talán a válogatott közelébe kerülhet. Criscito nagyon vékony, EPO-kúrára kell fogni.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 12:14:24

Ott van a nápolyi Doizzi is, ős se rossz.

yuuzer_ · http://juventuz.freeblog.hu 2008.03.26. 13:45:17

Számomra amúgy érdekes is, hogy Criscito miért nem volt a válogatottban, talán sérült? Eddig mindig játszott.

drdugo 2008.03.26. 14:21:20

'Amúgy meg milyen már az, hogy csak a védőket nem ismerem a csapatból?'

Marzoratti Milan nevelés, most az Empolinál van kölcsönben. Jellemző a Milanra, hogy a tehetségeink mind kölcsönben villognak (Borriello, Foggia, Pozzi, Marzoratti, stb...), otthon meg Favallikkal, Serginhokkal, Kaladzékkal szerencsétlenkedünk.
De Silvestri is világklasszis lesz.
De Silvestri és Chiellinire lehet majd hátul alapozni.
Bonera is jó lenne, ha Carlo nem baszná el a srácot az állandó padoztatással. Néha csinál hülyeségeket, de Kaladzénál már így is ezerszer jobb lenne. Amíg meg nem játszik rendszeresen, addig a rutinja se lesz meg.
Gamberini se rossz, bár ő már 27 éves.

drdugo 2008.03.26. 14:23:07

Ja, Barzagli meg nagyon is fasza, csak szerintem már belesavanyodott a Palermoba. Kb most nyáron kéne dobbantania onnan. Berlusconi meg is venné szívesen, csak a Palermo idiota elnőke nem ad el senkit a Milannak.
Gondolom lehetett valami maffiás afférja régebben Berlusconival, azért nem szeretik egymást :D

Quentin Montargis-ból 2008.03.26. 14:24:01

Bonera a fehér Zebina (hibázásilag, nem agresszívilag).

Romanes eunt domus 2008.03.26. 14:50:18

Egy urban-legenda szerint amikor még Luca Toni a Palermoban játszott (2005?), az elnökük nagyon ajánlgatta mindenkinek, aki számít. Galliani meg beszólt neki, hogy "ilyen kutyaütő játékos nekünk nem kell", ráadásul akkor startoltunk rá Gilardinora (és milyen jól jártunk, ugye? :DD). A Palermo elnöke meg megsértődött :) Azóta örihari van.

andree 2008.03.26. 16:14:58

Ja Chiellini az alap, de mellé nem tudom kit lehetne tenni. Mindent megtettem, hogy lássak valamit Criscitoban de még egyáltalán nem győzött meg. Bonera, Barzagli szerintem nem mérhető az elődök szintjéhez. Cannavaro rohamosan épül lefelé, úgyhogy nincs idő megvárni míg a Marzoratti, Criscito féle fiatal védők beérnek. Hirtelen felvillant a kép, ahogy Dél Afrikában Criscito fogja egy szögletnél Drogbát a nyolcaddöntőben. :)

giacinto 2008.03.26. 16:50:45

A nápolyi gyereket rendszeresen a jók közé említik, nem láttam még teljes meccsen, de nem lehet rossz.

giacinto 2008.03.26. 17:09:45

kihagytam Marco Andreollit, aki félig az Interé, félig a Romáé, de most kölcsönben van a B ligában, csak keveset játszik mert sérült, de ő eddig rendszeresen válogatott volt sőt, azt hiszem ő volt az U21 csk-ja.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 17:17:20

Én úgy tudtam Andreolli teljesen a mienk. Nem véletlenül adtuk kölcsön, hadd palérozódjon.

Romanista 2008.03.26. 17:26:31

Andreolli szerintem is a Rómáé csak. a Chivu-Pizarro bizniszbe volt valahogy belekeverve.

giacinto 2008.03.26. 17:35:19

Pizarro második felét kifizette a Róma. Chivuért Andreolli fele (3 milliós értékben beszámítva) került át a Rómaiakhoz 13 millió euró mellett. Szóval Andreolli még mindig közös.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 18:29:15

Ezek szerint szegény Andreollinak túrós a háta!

Romanista 2008.03.26. 19:50:36

mondjátok hogy nem csak én vagyok olyan hülye hogy megnéztem a Szlovénok ellenit. mentségemre legyen mondva hogy nem nagyon idegesítettem magam fel.

Alexxxx 2008.03.26. 20:00:32

giacinto 2008.03.25. 20:14:38 :
első számú feladatok?egy előkészítő csatárnak sztm: cselek,jó passzok,assziszt, gól.
Nah ebből első 3 mellé pipa.uccso pont,az tragédia volt,de ettől még sántít az érvelésed.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.26. 20:00:51

Mondom. :-)

De csak fél szemmel. Valami iszonyat volt.

A Fradi-Sheffielden tegnap magasabb színvonalat láttam. Aki csak azt látta, tudja, ez mit jelent.

Romanista 2008.03.26. 20:04:34

huh ez azért kicsit megnyugtató. többi meccset lehet nézni valahol?

WallyB 2008.03.26. 20:36:49

Romanista!
Én aszondom: www.myp2p.eu
ott aztán a menüben Live Sports és focilabdát keress... :)
Itt néztem azokat az Inter meccseket, amiket nem adott a tévé az utóbbi hetekben... mit mondjak, nem volt benne sok köszönet - és nem a kép vagy a hangminőség miatt... :S

Romanista 2008.03.26. 20:44:42

WallyB: kösz és sajnálom. vagyis hát...nem. :D de azért köszönöm.

Olmen 2008.03.26. 20:59:48

"Inter portása kivédte Nedved szemét, majd belehelyezte azokat a partjelző arcüregébe"
anatómiailag nem helytálló

Olmen 2008.03.26. 21:08:04

inter-juvén, buffon védi a szabit, utána az a képsor..... azért ő egy arc

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 21:13:45

Romanista, a Sport klubbon megy a portugál-görög és este tizenegytől összefoglalók az Eurosporton!

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 21:16:26

megint vezetnek a görögök.

Azzurooo, ezen beszartok: youtube.com/watch?v=_1PyO_sReh8

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 21:22:00

WallyB, én meg Roma meccseket szoktam, de média playeren nagyon akad, szombaton például majdnem a laptopom bánta.Neked jó tapasztalataid vannak?

WallyB 2008.03.26. 21:22:14

Romanista, ne sajnáld, sajnálja Mancio "mester"... :S
Hét meccs, 8 rúgott gól, 9 pont. Önmagáért beszél. Én most nézem az angol-franciát, szerintem kínai kommentátorokkal, de a kép az hibátlan. :)

WallyB 2008.03.26. 21:35:44

Nah, Dávid Jakab csinált egy 11-est...

WallyB 2008.03.26. 21:42:33

Most nézem, hogy Burdisso bezzeg Egyiptom ellen fel tudta tenni az i-re a pontot... bár, végül is a Juve ellen is, csak másik előjellel... :S

WallyB 2008.03.26. 21:45:25

Jakab Dávid az, mindegy, Ribery belőtte, ahogy kell.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 21:58:49

Nah, most kezdődik az spanyol-olasz a Rai Uno-n.

_benito · www.nst.blog.hu 2008.03.26. 22:38:44

visszakapta a pontjait a cagliari, máris csak gólkülönbséggel kiesők!!! :)

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.26. 22:43:49

Remélem, megcsapjuk őket a hétvégén!

giacinto 2008.03.26. 23:26:32

Cagliarit az A ligába! már jövő héttől :) Aquafresca elintéz benneteket

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.27. 00:13:13

Inkább nektek okoz keserűséget Rocchi és Pandev ;). Az milyen, hogy a Lazionak kell szurkolni, ha csak egy meccs erejéig is, inkább meg se nézem azt a meccset, csak az eredményt nézem meg végén.

BruceWayne 2008.03.27. 22:04:43

mikor jön a hétvégi beharangozó?

Gabez 2008.03.28. 08:51:51

Majd dél körül, gondolom. Addig gyűjtsétek a tippeket ;)
süti beállítások módosítása