Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League, 31. forduló, Chelsea-Arsenal

2008.03.23. 17:39 habitang

Ma délután ismét egymásnak feszülnek spanyolok, franciák, portugálok, elefánt-csontpartiak, pár egyéb náció küldöttei és néhány angol. Röviden, United-Liverpool és Chelsea-Arsenal: ismét Grand Slam délután a Premier League-ben. Nem, még mindig nem fogja eldönteni a bajnokságot ez a két meccs, de az erővonalakat kissé átrajzolhatja, betömörítheti vagy széthúzhatja az élmezőnyt, csapatok és menedzserek pedig igazán nagy lehetőséget kapnak arra, hogy jól odamondjanak kiritikusaiknak, önjelölt szakértőknek, netán gúnyolódó ellentáboroknak.

A második mai meccs, a Chelsea-Arsenal leginkább az utóbbi évtized, de főleg az utóbbi pár év eseményeinek köszönheti azt a státuszt, amely ma megilleti: a nemzetközi attrakcióét. Bár egy hetedik helyen álló Chelsea és egy második helyezett Arsenal csatája csak ministránsgyerekek  mise előtti pajkos játéka lenne egy nyolcadik Liverpool és  egy tizedik United derbijéhez képest, ma az a helyzet, hogy a londoniak randevúja a bajnokág végeredményét is komolyan befolyásolja majd, sőt... még az is lehet, hogy igazi fordulópontot jelent. A ministránsgyerekek játékáról pedig már csak azért sem beszélhetünk ma, mert egyszerre lesz a pályán Gallas, Terry, Drogba és a többiek, kiegészítőként pedig a pálya legkevésbé odavaló tartozéka, bizonyos Mark Clattenburg bíró, akivel egy ilyen meccsen garantált a ramazuri, és tizenöt sárga lap. Ha nagyon akkurátusak lennénk, újabb variációkra is tippelnénk, úgymint:

a. A spori a Chelsea kárára téved többet
b. Clattenburg munkájának az Arsnenal lesz a kárvallottja 

A hibák időbeni eloszlása viszont annyi variációt ad, hogy lehetetlen lenne követni, így maradunk a hagyományos módszernél, egy variációra tippelünk, ez ráadásul újra munkára fogott gömbünknek is belátható mennyiségű feladat.

Persze, véletlenül sem akarjuk azt a látszatot sem kelteni, hogy csak a bírón múlhat egy meccs végkimenetele. A formán viszont igen, és ezen a téren a Chelsea egyértelműen jobban áll, mint az Arsenal, amely ha jól számoljuk, idei leghosszabb nyeretlenségi sorozatát gyűri, és amelyben a két gólgép, Fabregas és Adebayor vagy egyszerűen megszűnt működni, vagy csak megpihent. Erre is várjuk a választ... (A togói egyébként véletlenül éppen azóta nem lő gólt, hogy levágatta inkább borzasztó, mint helyes loknijait, ennek örömére állt elő Matt Le Tissier azzal az öltettel, hogy Adebayort Sámsonnak kellene hívni.) Mi persze nem hagyjuk magunkat hülyére venni, és továbbra is óvakodnánk levegőnek nézni a rövid hajú Adebayort is, de az kétségtelen: az Arsenalnál valami mintha eltörött volna a Birmingham-meccs és Edu sérülése óta. Öt pont előnyt buktak el nagyon rövid idő alatt, és a kínjaik még ma fokozódhatnak. Rövidre fogjuk: szerintünk fognak is, és a Chelsea-drukkerek csak ma este sajnálhatják majd igazán, hogy Grant elcserélte magát a Spurs ellen. 

A Chelsea-re teszünk, mert mentálisan borzalamasan erősek, és ha egyszer tudják, hogy akár még a bajnoki cím is a kalapban lehet, ha győznek a kissé elmaszatolódott Ágyúsok ellen, győzni is fognak. És ha így történik, egy United elleni, Stamford Bridge-en aratott győzelemmel teljesen nyitottá tehetik akár még a bajnoki cím kérdését is, ráadásul sorsolásuk könnyebb, mint bármelyik vetélytársuké. Ilyen helyzetben a Chelsea-től bizony három pontot várunk, akár úgy is, hogy Almunia hasi csakráján keresztül kell rúgniuk a labdát. Ja, és persze ami a legfontosabb: mentális erejük mellett a játékosállományuk van olyan erős, mint bárki másé. Ami ellenük dolgozik, az az örökös, ráadásul folyamatosan fokozódni látszó belső ellentétek - amelyek könnyen lehet, hogy csak ötödannyira komolyak, mint amilyennek a sajtó eladja-, és az edző személye. Bizony, Grantet még jóindulattal sem hasonlíthatjuk Arséne Knows-hoz. De ugye, ahogy csak a bírón is ritkán múlik egy meccs,  úgy az edzők lehetősége is korlátozott az első sípszó után. Grant ráadásul nem fog még egyszer akkorát hibázni, hogy ő jelentse a különbséget.

Szerintünk ezen a meccsen Drogba és Joe Cole remeklése mellett a Kékek végül lebirkózzák az Arsenalt, és a meccset nem fújják le a 95. perc előtt.
1-0

33 komment

Címkék: angol premier league 31.forduló beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr22393617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabenito 2008.03.23. 18:24:08

szerintem a chelsea fanoknak min rajongani kéne grantért. murinho igaz nagy áldás volt de abrapapa módra könnyen(drágán) jött könnyen ment. És grant képzettségéhez kiállásbeli problémáihoz mérten nagyon szép eredményeket ért el, anélkül hogy specialnak hívatná magát vagy hatalmas egyéniség lenne.Morálisan se lehet valami kis teljesítmény hogy az apaszerepben tetszelgő portugál távozása után a hőzöngő csapatot így összerázta. Lehet hogy egy tehetséges szakember? Persze annak akinek mourinho sztárallűrjei jelentették a futball szeretetét csak egy senki. De bármilyen special is volt az elődje ebben az idényben csak egy kirugást érdemelt. És Grant abszolút nem.

Lezuzius 2008.03.23. 18:33:55

cserelt a Grant es a kozonseg skandal: you don't know what you are doing :)
na de varjuk ki a veget

BruceWayne 2008.03.23. 18:34:28

DROGBAAAAAAA!!!!!!!!!!!

fromdtod 2008.03.23. 19:03:39

Habitang, Neked mindig igazad van? A Biró miattad kezdett a paddal vitatkozni egy fél percre, hogy ne 94:59-kor, hanem 95:25-kor legyen vége a meccsnek?

gabenito 2008.03.23. 19:04:30

nézzenek oda: grant cseréje csak nem bevált?
hálátlan banda a stamford népe: benitezt érdemelnének

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 19:07:57

gaben

nem mondjuk, hogy Grant egy senki, sőt, az NST-n már régóta pedzegetjük, hogy a Chelsea ügye sehol sem veszett még azokban a sorozatokban, amelyekben még jelen vannak. Ez szép eredmény ahhoz képest, hogy min ment keresztül a klub, és nem egyszer 5-8 ember hiányzott Grant keretéből. Persze az is igaz, olyan az állomány, hogy abból lyukas hálóval is merítesz egy közepesnél jobb kezdőcsapatot. Legfeljebb kilenc támadód lesz!:)

BruceWayne 2008.03.23. 19:08:07

les volt.
Go blues!!!

gabenito 2008.03.23. 19:11:34

habi: rád ez kevésbé jellemző de érdekes módon a csapat szurkolói kb mind utálják a jól muzsikáló grantet aki megelőzte az arsenalt... idegesít a lekezelésük amikor mind emberileg helyrerázta mind taktikailag magához képest korrekten irányított. és az átlag najó inkább gyakori chelsea drukker sztárokhoz szokott szemére jellemző, hogy nem a teljesítmény hanem a név a fontos.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.03.23. 19:11:36

El se akarom hinni, hogy elmenni látszik a bajnokság egy ilyen fantasztikus szezonban (eddig az volt). Ráadásul már csak a harmadik helyen állunk...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 19:12:06

akkor nincs tobb kerdesem, ha les volt.

bar ezt a szezont Wenger vesztette el...nekunk van egy bendtner cserenk, es ha baj van a vedelemben, mert cserelni kell, akkor nem merunk senderoshoz nyulni...marad a BL, hatha...sajna, a Fonok nem reagalt a Chelsea cserekre, es csak a 87. percben hozott be egy "csatart"...kar, ez a jelenlegi Wenger-politika ara...megvolt a lehetosegunk, de ataludtuk a telet...

gabenito 2008.03.23. 19:17:03

még nem ment el a szezonotok: van BL és a PL re sem mondanám esélytelennek a csapatot. szerintem még pont jöhet egy remek forma és egy OTgyőzelemmel meg is vagytok. Szerintem pedig a meccs a kreativitás hiányán múlt nem wengeren. régóta azt érzem, hogy egy arsenal-barca stílusú csapat amiért a robotikus gólok helyett is művészettel űzné a focit: ha nincs múzsa nincs gól. az arsenal ilyenkor legalább kűzd, de a barca letérdel szopni (najó valladoildot most elkapták de lehet h volt múzsa)

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 19:24:23

fromdtod,

nem, közel sincsmindig igazam, nézd meg a tegnapi tippjeimet!:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 19:28:41

meglatjuk...

a PL azert mar nem lesz meg, nyernunk kene a MU otthonaban, es akor meg imadkozni, hogy a Chelsea-MU-n jo eredmeny jojjon ki...es vhol CRonaldoek es Drogbaek is pontokat veszitsenek...

a BL-ben meg remenykedhetunk, de az latszik, h vekony a keret...legalabbis az en szememben mindenkepp (2 normalis kozepso vedonk van)...lasd cserek...elfogytunk a PL-re, marad a BL...marad a szurkolas, amit megteszunk...:) most megyek, iszom egy paleszt, eszek sonkat, aztan meglassuk mi lesz a vege :)

Kellemes Unnepeket Nektek is, es gratulalok a Chelsea-nek!

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 19:29:31

szia imici!

először is kösz a tippjeidet;)

Egyébként pedig szerintem Wenger napi döntéseinél azért jóval összetettebb okai vannak az Arsenal visszaesésének, már ha lehet ilyet mondani. Ugye, emlékszel, hogyan gyűrtétek le ősszel a Chelsea-t?

Eboué 2008.03.23. 19:36:54

Sztem hatalmas meccs volt - bár lehet h csak ahhoz képest, amire számítottam - , a Chesea-t ilyen jól még nem láttam játszani, mint amit az utolsó 30 percben vállaltak. Sajnos megérdemelték. Sztem azon múlt, h Drogba és Anelka rendszeresen megvertek minket a levegőben - a két gól , valamint a kapu előtti kavarodások mind ennek voltak köszönhetőek. Ráadásul az ördög-baszás is elmaradt szóval a WHU-nak köszönhetően a big4-on csak egy csapatnak sikerült buknia

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 19:39:08

Eboué

Hatalmas meccs volt, egyetértünk.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 20:00:34

igen, egyetertek a hatalmas meccsel...

jo volt latni, h nem csak a biztonsagi vedekezessel torodott a ket csapat, hanem a nyilt sisakos jatekot vallaltak mindket reszrol...

Wengerrel nehez ujat huzni ugyebar:))) ezen nincs is vita. Egyszeru szurkoloi szemmel (najo, tobb, mint egyszeru ez a szem:)), azert nagyban benne van ebben a nagy nyeretlensegi szeriaban a Mester...De ezzel nincs baj, csak most keseru a szam ize, hogy nem jott ki ismet a lepes...es 5 pontos PL elonynel azert edesebb almokat fuztunk titokban ugyebar...de a BL meg osszejohet, es ebben bizom is ezerrel, lehet h jegy nelkul is kimennek Moszkvaba:)

ui: szivesen a tippeket:) remelem Veled minden rendben es majd ismet mertani pontossaggal jonnek a posztok:)

ui:szeretem az nst angol szurkoloit, itt nincs vita, a kolcsonos tisztelet megvan egymas irant...ezert is remelem, hogy majd lesz egy kozos sorozes:)

Udv, ymy

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.23. 20:02:10

meglepoen jo meccsek voltak,
vannak manchesteri kocsmai eltkepeim, ha lesz idom, felrakom ide (Chelsea masodik gol utan)
p.

Eboué 2008.03.23. 20:25:34

Imici!

Sztem egyáltalán nem lehetünk csalódottak: tavaly óta papíron nem nagyon erősödtünk (ellentétben MU > 50m fontjával), mégis BL-ben már jobbak vagyunk, mint tavaly; bajnokságban dettó. Most volt egy szar hónapunk - legalábbis PL-ben -, de asszem mi tanultuk meg a legjobban, hogy néha van fontosabb egy győzelemnél => Dudu
Amúgy nemtom van-e összefüggés EDS és az 5meccs/4 pont között, de inkább habi véleményére hajazok.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 20:45:18

amig nincs vege a szezonnak, addig nem mondhatom (es nem is mondom), h csalodott vagyok...:) ez igaz:)

de 1 honappal ezelott boldogabb voltam picivel, mert en PL-t szerettem volna nyerni sokkal jobban, mint BL-t, de most mar BL-t:)))

ui: ne temetkezzunk a penzbe es a fiatalok vagyunk kifogasokba, mert ezt az utat mi valasztottuk, es esetleg be lehet(ne) latni, h nem ez a legjobb taktika...nah, mindegy, van ilyen, valasztottunk egy csapatot, es megyunk tovabb a megkezdett uton...:)

meg egy kanyar palinka, Sracok?:)

halihalo 2008.03.23. 21:18:59

"Mark Clattenburg bíró, akivel egy ilyen meccsen garantált a ramazuri, és tizenöt sárga lap"

Szerintem korrekten vezette a meccset, klasszisokkal jobban, mint kollégája két és fél órával korábban...

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.23. 21:23:39

halihalo

igen, így történt. meglepődtem.:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 21:31:14

amugy az erdekes es egyben "vicces" jelenet volt, amikor kirugtuk a labdat a cselszkij terfele kozepen, akik visszaadtak ugy, hogy mi jottunk bedobassal az alapvonalunk es oldalvonalunk talalkozasanal, es az oroszok letamadtak...

azert a birok nagyon gyengek, maradjunk ennyiben.

drosiii 2008.03.23. 22:42:18

imici77: néztem én is azt a jelenetet. elég nagy gerinctelenség volt. Wenger is csóválta a fejét...

Engem az Arsenal vezetése meglepett, mert sztem semmi jel nem mutatott arra, h betalálnak ma. Egész meccsen halványak voltak. Talán a folytatásban összeszedik magukat.
Chelsea is előbb-utóbb botlik, nem hiszem el, hogy végig bírják ezt a tempót, kérdés, hogy PL / BL-re lesz-e több esélyük.

ShanklyGates 2008.03.24. 05:09:25

Egyszerűen beteg vagyok attól, hogy mindig van mire fogni a MU elleni vereséget... Moszkvában még találkozunk, söpredék!

rizla 2008.03.24. 07:12:26

ebué: "mi tanultuk meg a legjobban, hogy néha van fontosabb egy győzelemnél => Dudu"

mivan? attól, hogy nem nyert most az arsenal, eduardonak meggyógyult a lába?

badblood 2008.03.24. 15:10:01

"...ma este sajnálhatják majd igazán, hogy Grant elcserélte magát a Spurs ellen."
Érdekes, én ugyanígy vélekedtem egy másik fórumon, hogy szerintem Grant miatt, vagyis a cseréi miatt "bukták el" a meccset (öt védős játékrendszer??? Létezik még ilyen?? Szerintem egy középpályás kellett volna Kalou helyett...), mire egy másik hozzászóló lehurrogott, hogy Kalou igenis szarul játszott, és leginkább a Cudicini kapuson ment el a meccs...
Mindegy, a lényegen már nem változtat.

BLUE'S RULES!!!

Woland 2008.03.24. 15:34:43

badblood,

a kekek Cudicininak koszonhettek hogy nem kaptak ki. ketszer vedett 100%-os helyzetben Keano es Berba lovest. A fejesgolok sem a kapus hibajabol estek. Drogba elfelejtett felugrani az elsonel (nehogy mar Woodgate elnyomja azt az izomkolosszust...) a masodiknal meg Terry szamitotta nagyon el magat.

Cudicininek csak koszonettel tartoznak a Chelsea-szurkolok. (En meg atkozom : )))

Grant tenyleg elbaszta a csereket, de valami logika volt benne: a Tottenham atallt 3-4-3-ra es ilyen esetben ritka hogy nem lovunk egy-ket golt - Grant ezt akarta megakadalyozni az 5 vedovel (csak hat nem jott be). Joe Cole-nak minden meccset vegig kellene jatszani. Oh, amugy az Arsenal elleni meccset meg Grant cserei forditottak meg, nem-e? Belletti es Anelka is benne voltak a golokban - zsenialis cserek voltak. (vagy csak akkor szamit ha Ramos, Wenger, SAF, Benitez vagy rip-Mourinho csinal ilyet?)

Minden jokat!

badblood 2008.03.24. 22:14:02

Woland

Az mán igaz, az ágyúsok ellen jól cserélt Grant...
És most sajnálhatjuk igazán, hogy a Spurs ellen elcserélte magát... :))

ZenZo 2008.03.25. 12:19:33

Na a nagy húsvétozás után a melóban van egy kis időm netezni, hát itt vagyok: hűűű, de nagy meccs volt. Grat a fiúknak és az Arsenalnak is, tényleg mindent megtett mind a két oldal, nem volt nemtörődömség, belesz*rás, jó mérkőzés is lett belőle. Az Arse gólnál már eltemettem magamban a hazai 77 meccses veretlenségi sorozatot, de aztán... végül a cseréket most is furcsálltam, de végre bejött Grantnek. Kapitális hibák sora az Arse gólnál (eszméletlen, hogy senki nem állt a kapufánál a röviden), Drogba meg hozta önmagát: 2 száz százalékos ziccert simán elront, majd lő két gólt kis szerencsével és olyan helyzetből, amiből csak ő tud. Clattenburg engem is meglepett, de igazából (hál'istennek) nem is volt túl sok dolga - sportszerű mérkőzést játszottak a felek, pedig a meccs előtt őszintén szólva borítékoltam volna egy kis bunyót. Vesztett meccset fordítottunk meg, ami végre bebizonyította, hogy van akarat a csapatban, tartás, mert idén ez nem volt túlzottan jellemző. De még így is nagy mák kell a PL-hez. Azon kívül persze, hogy meg kellene verni a MU-t otthon. Őszintén szólva bíztam a Poolban, hogy kicsit megszorongatja a MU nyakát, de Reina és Mascherano (és a bíró) elintézte, hogy ne így legyen. 7 forduló a végéig, de nagyon izzadós lesz. Mert ez a ManU most képes átgázolni mindenkin, míg mi elég rapszodikusak vagyunk az utóbbi időben - visszakaptuk a hőn szeretett Chelsea-t. Zola féle gárda volt ilyen: bravúros győzelem egy nagy rangadón, aztán egy szenvedős vereség valami kiesőjelölt ellen. Idén a ManU duplázásának áll a zászló, egyre inkább. Azért szorítok a kékekért...

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.25. 23:17:02

habi!

jo lenne nagyon gyorsan beszelnunk! :)))
meg kb 2 orat elerheto vagyok, ha nem sikerul, akkor dobok mailt!

p.
süti beállítások módosítása