Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League, 31. forduló

2008.03.22. 14:17 habitang

Először is: elnézést a kimaradásért! Ha netán egyesek mostanáig élezték volna a macsétájukat az NST kényszerű Premier League-böjtje miatt, most a kommenetek között lesújthatnak... Nincs mit tenni, tűrni fogom, legfeljebb feleselek egy kicsit! Az elmaradt posztokért valami megfelelő kárpótlással megpróbálunk majd előállni, de ennek módját még ki kell ötölnöm. (Úgy sejtem, nem lesz egyszerű...)


Most viszont belecsapunk a hemendeksz közepébe, megkezdjük a felzárkózást, és megpróbáljuk - fokozatosan frissítve a posztot - feltölteni mai jóslatainkat, egyben a meglehetősen szórt játéktudású, különböző motivációkkal és célokkal bíró, de legalább egyformán rövidgatyás csapatok nagy rendszerében felfedezni valami - egyetlen fordulóra is alkalmazható - logikát, és megmondani, mely csapatok szurkolói temetik estére kétoladalas sálakba az arcukat. A vasárnap (khm..) most persze külön posztot érdemel, hiszen holnap a négy gigazsetongyár csapatai osztják majd egymást, nem kis tétért. Erről, azaz a United-Liverpoolról és a Chelsea-Arsenalról bővebben tehát egy másik posztban értekezünk, most pedig nézzük, hogy viszonylag pihent gömbünk látása tisztult-e, avagy elopálosodott a pihenőtől? A Tottenham-Portsmouth meccsel kezdünk, és a posztot folyamatosan frissítjük majd. 

Tottenham-Portsmouth:
Előre kellene tekinteni, de mi más juthatna eszünkbe, mint az őrületes Spurs-Chelsea? A szerdai meccs, amely a Liverpool-Newcastle 4-3-akat idéző klasszikusokhoz mérhető, és csak Berbatov utolsó percben kihagyott helyzete fosztott meg minket a még nagyobb élménytől. (de Berba - és Cudicini - legalább a lehető legérzékletesebben mutatták meg, mi is a különbség a katarzis és az orgazmus között). A meccs azonban így is a talonba rakta idei másik 4-4-es drámánkat, a Chelsea-Villát, és ez így megy tovább, eljön az idő, hogy a Spurs-meccsekre prémium-kategóriáért bónuszpénzt szedhetnek a csapatok, és persze a Tottenham is. 58-51-es gólkülönbséggel a tizenegyedikek: csak a United lőtt több gólt náluk, de mindössze három csapat, a Derby, a Newcastle és a Reading kényszerült több középkezdést elvégezni, mint ők. És éppen ez utóbbi a baj. A Spurs leginkább még mindig egy olyan csapat ígéretét hordozza csak magában, mint amilyen  a kilencvenes évek Liverpoolja volt, és amely kétségtelenül a legszebb focit játszotta - már, ha a játékosoknak is úgy tartotta a kedve -, nem nyert bajnokságot. Meccsek után elnézve Keane-ék arcát úgy tűnik, mintha ők is boldogabbak lennének egy-egy óriási döntetlen, mint egy izzadságos három pont után, és minden nagy csatájukat követő fordulóban kiderül, hogy a United - és főleg Fergie - mindenáron való győzniakarása hiányzik belőlük. Most azonban azt gondoljuk, hogy maradt még elég a szerdai tűzből ahhoz, hogy a Pompeynak is rúgjanak egy hármast: 3-1

(Azoknak, akik esetleg lemaradtak a szerdai meccsről, van két ajándékunk. Az első egy kétórás összefoglaló, amelybe természetesen belefért az egész meccs, és innen lehet letölteni: http://www.megaupload.com/?d=IJDERWD0 . A második pedig egy kilenc perces összeállítás, csak a stadion zajával, kommentár nélkül.


Middlesbrough-Derby:
Egyrészről nem akkora meccs ez a Derby számára, hogy annyira felszívják magukat, mint a United ellen, de ha így is lenne, egy góllal akkor is kikapnának. De most kettő lesz közte:
2-0

Newcastle-Fulham
A meccs, amely után a Szarkák már nem magyarázkodhatnak. Otthon játszanak egy kiesőjelölt ellen, már önmaguk számára is óriási tét mellett: egyáltalán nem lelékpzelhetetlen ugyanis az a forgatókönyv, miszerint a Newcastle két pontra kerül a kiesőzónától. Ehhez csak az kell, hogy ma elbotoljanak egy hepén, esetleg egy hupán. Miért nem elképzelhetetlen ez? Mert a Fulham - amely éppen kifelé igyekszik a veszélyes övezetből -, a múlt héten az Evertont verte, meglehetősen nagy lelkierőről tanúságot téve, és mi egyáltalán nem látjuk, hogy a vonalkódos csapat erre akár a St James' Parkban, akár a Goodison Parkban képes lehetne. A Newcastle olyan meccs elé néz, amely akár az egész idényüket meghatározhatja: egy vereség végképp lerombolhatja eddig sem túl nagy önbizalmukat, és egyelőre még csak félig komoly félelmeiket rettegéssé alakíthatja át. A gömb viszont valami bíztatót jelez a Toon rajongóinak:
1-0

Reading-Birmingham:
Az, hogy a Reading hosszú idő után először győzni tudott náluk jobb csapatok ellen (Man City, Boro), és a Pool ellen sem voltak bátortalanok nem számít egy ilyen méárkőzésen semmit, csak rigófütty. Mindkét csapat a legkevésbé rossz kieső helyen álló Bolton lőtávolságán belül, akinek rosszul jön ki a lépés, akár még helyet is cserélhet a Trotters-szel. Jósolnánk újabb Reading-győzelmet, de nem megy...
1-2 (A Birminghambe akár ma visszatérhet Martin Taylor...)

Aston Villa - Sunderland:
Nem kérdés, a Villa jobb csapat, ráadásul egy papíron könnyű mérkőzéssel ismét a Portsmouth elé kerülhet... Minden mellettük szól, pláne, hogy a Sunderland idegenben még nem győzött, és otthonuktól távol összesen három pontot szereztek a Fekete Macskák. A birminghamiek mindig ki tudnak állítani három olyan támadót, amely az alkalmanként összezuhanó Sunderland-védelem ellen képes két gólt összehegeszteni, ezért:
2-0

Bolton - Manchester City:
A Cityt már mintha elkapta volna a kibic-kór, egészen rémesen szerepelnek mostanában, még akkor is, ha a Spurst legyűrték a múlt héten. Nem csak azért mondjuk, hogy döntetlen lesz, mert szeretnénk, ha az alsóház is izgalmas lenne a végére, de nehezen hisszük, hogy a Boltont könnyedén vernék a Reebok stadionban, sőt.. Csak Petrov miatt:
1-1

Blackburn-Wigan:
A szintén a kibicek közé került Blackburn éppen ellentéte őszi önmagának - rendkívül nehézkesek -, a Wigan viszont körülbelül egy győzelemre van egy kis szusszanástól... A minőség és a motiváció harca döntetlent, egy-egy pontot eredményez majd.
2-2

Everton-West Ham:
Az Everton manapság könnyebben kap ki egy kiesőjelölttől, mint a West Hamtől a Goodison Parkban. Andy Johnson ugyan nem játszhat a Moyes csapatban, de őt azért messze nem annyira nehéz pótolni, mint az átlagos játékerőt és kedvet. Márpedig ezek tekintetében az Everton egy egészséges felszabadításnyival előzi a Kalapácsosokat, és ennek meg is lesz az eredménye:
2-0

28 komment

Címkék: angol premier league hétvégi jóslatok 31.forduló beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9392277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2008.03.22. 14:27:22

Ez az a meccs ami épp megy? (költői kérdés) Kicsit vársz még, és egészen pontosan tudtál volna tippelni.... :D
Ha már full-meccses letöltés: létezik olyan torrentoldal, ahonnan klasszikus VB vagy EB meccseket lehet leszedni?

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.22. 14:32:16

beyonder

végül is én mondtam, hogy le lehet sújtani..:)

mail megy.

Bendeguzi (törölt) 2008.03.22. 14:36:49

voltam mu-boltonon
csak azert mondom mert olyan joo mondani. most hetvegen is hasonlo eredmeny lesz az old traffordon. 2-0 a hazainak:))
we love united, we do
we love united, we do
we love united, we do
oh united we love you :D

Bendeguzi (törölt) 2008.03.22. 14:37:45

ha köll van par turheto telefonos videom csak ha kell habi

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.22. 14:43:51

Bendeguzi,

persze, kell, de kissé elkéstem az összefoglalóval!;)

marci_tomi · http://nufc.atw.hu 2008.03.22. 14:45:47

[i]és mindössze három csapat, a Derby, a Newcastle és a Reading kapott kevesebbet. [/i]
mármint többet :)

hiányzott már a PL az nst-ről

Bezuhov. 2008.03.22. 14:56:20

végre! már kezdtem sajnálni a PL-eseket, hogy ott pityeregnek a bundesligás postban :D

popp · http://koncertblog.com/ 2008.03.22. 17:32:06

Ahhoz képest nincs is akkora a zsezsgés.

kutyacica 2008.03.22. 17:35:52

na végre. holnap nagy nap! Bár attól tartok, Rio hiánya nagyon érződni fog. Na de persze erre lesz külön poszt ugye (hiszem ha látom, remélem látom :)

Viszont ez a Tottenham egyre jobb csapat, szerintem. És akkor most nincs gareth bale, aki a sérüléséig nekem nagyon nagy tehetségnek tűnt (érdekes, mind róla, mind huttonról szóltak hírek a MU háza táján majd mind2ő ment a spurshöz).

Glory MU

r_magpie 2008.03.22. 18:12:08

ehh, ez milyen jó érzés már!
győzött a csapatom:)))

davidmoyes 2008.03.22. 19:32:33

Lemaradt az Everton- West Ham.. :)

davidmoyes 2008.03.22. 20:05:06

Félek, hogy nem lesz igazatok...

davidmoyes 2008.03.22. 20:18:53

1-1!!
Pedig már a 8. percben vezettünk..
Lassan az 5. helynek is annyi. :(

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.22. 20:29:14

a mai eredmenyek alapjan ugy fest,
h B'ham, Fulham, Bolton versenyfutas lesz a kiesesert!
elnezve a Bolton mai jatekat, jo nagy kakiban vannak, golt rugni senki nem tud naluk.
a City meg megint balf.sz volt, mert majdnem mindenki botlott, aki szamit (Rovers kivetelvel), de meg nagyon nem is igyekeztek!
Petrov meg erdemel egy fairplay dijat, eddig is kedvencem volt, de most meg jobban
(labdaszerzes volt, de lennmaradt a Bolton jatekos -Gardner, nem is folytatta-,
igeretes kontra volt, mar kozben mutatta a tobbieknek, h rugjak ki,
Ireland meg Benjani nem latta ezt, aztan amikor Petrovhoz kerult a labda, o egybol kirugta.
ilyenekert erdemes meccsre jarni,
foleg ugy, h ritkaszar meccs volt :)
p.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.03.22. 20:44:15

szia pote!

Nekünk is volt "szerencsénk" látni ezt a meccset!:)

20LEGEND 2008.03.22. 20:57:50

Üdv, régóta olvasom a blogot, mostantól a hozzászólásaimmal is boldogítalak titeket.:))

Türelmetlenül várom a Grand Slam előzetesét.. :P

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.22. 21:56:30

ezt adta a juroszport2?
akkor egy gyors kerdes meg:
Corluca-hoz hozzaertek vagy sem? szimulalt csak?

off,
aranyos eredmeny van szuletoben a SanSiroban :)

kutyacica 2008.03.22. 22:37:40

off, de anglia. na kiket hagy ki capello a keretből??

swp, agbonlahor, ashley young, jenas mind ki, korábban még carrick, lennon is. vááá. ha feláll holnap egy
joe cole-lamps-gerrard-beckham-rooney-owen akkor kiugrok az ablakon :(

már csak abban reménykedem h walcott, hargreaves kezd.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.03.23. 00:57:12

valamire rajottem a mai osszefoglalok alatt:
Southgate -nek az arca szembol ertelmezhetetlen
(csak 2 dimenzio)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 01:02:19

elemzem a nemetben megtett tippeim:)

Aston Villa - Sunderland 2-0, nincs kerdes. ennyi van a ket csapat kozott...A Sunderland nem lep meg a Boltontol, a Villanak meg kell a 3 potty a jovo evi nemzetkozi kupaszerepleshez.
//nah, ez nem jott be(ne)kem sem:)

Blackburn - Wigan 2-1, Santa Cruz - Heskey 2-1, jon a Wigan, jon a Wigan...nagy formaban levo csapatok csatajat Cruz nyeri, bar az x is benne van a gombben, mikor is kapott ki utoljara a Wigan?
//eltalaltam a 2 SC golt:) es nem x lett...es jo formaban vannak...:)

Bolton - Manchester City 1-1, a Boltonnak ugy kell(ene) a 3 pont, mint egy falat zsiros kenyer. a Cityvel meg nem tudok mit kezdeni, osszevissza jatszanak...ha kikapnak, akkor kijelenthetjuk, hogy kipukkadt az ev elejen felfujt nagy sved lufi.
//itt sem tevedtunk Habival sokat:)

Chelsea - Arsenal 1-2, egyszer meg kell szakadnia a nagy sorozatnak...mikor is kapott ki utoljara a Blues utoljara otthon? A hetkozi tottenhami "kirandulas" meg ott van a labakban, hacsak nem az Arsenal-specialista Anelka (es Drogba es Essien:)) nem villan 2x, meglepetest szimatolok a levegoben es a szivemben:)
//holnap

Everton - West Ham 3-0. Muszaj nyerni a liverpooli csapatnak, es aztan imat morzsolni, hogy kikapjon a liverpooli csapat.
//ezzel is befurodtunk Habival detto:)

Manchester United - Liverpool 2-1. Torres ha csak 1et vag, akkor valahogy a MU behuzza a 3 pontot, ahogy mostanaban megteszik, akarhol is lepnek palyara...Ezt a csatat ismet CRonaldo donti el? Akar behuzhat egy strigulat az aranycipolabda fele a portugal...
//holnap, barcsak 2es lenne:)


Middlesbrough - Derby County 1-0. Mult heten vedekezett a 'Boro, most kiderul, hogy tudnak-e tamadasba lendulni. Ha nem nyernek, akkor meg megcsaphatja Oket a kieses szelloje. A Derby meg mar kiesett, es idegenben bele tudnak szaladgalni a kesbe...
//telitalalat 1.0

Newcastle - Fulham ?-?, gozom sincs:) akarmi is lehet. Lehet erveket, formakat felsorolni, hozni a statisztikakat bongeszni, ember legyen a talpan aki ezt eltalalja...lehet, hogy egy sotlan 0-0 lesz, de egy 4-1-es hazai gyozelemen sem lepodnek meg jobban, mint egy 1-3-on...
//2-0 lett, Owen golt vagott...

Reading - Birmingham 2-1. A Reading nem egy rossz csapat. a Birmingham nem egy rossz csapat. A Reading nem egy jo csapat. A Birmingham nem egy rossz csapat. A felidoben meg x lesz (lehet menni fogadni), aztan a masodik 45 percben gyozni fognak a hazaiak egy 90. percben lott gollal, ahogy mostanasag ekkor betalalnak.
//telitalalat 2.1-es verzio:)

Tottenham - Portsmouth 3-1 - tol 7-1-ig tetszoleges:) Egy kapott gol mindig benne van a vedelemben es Robinson kapusban, de Berbatovek akarmikor akarhol annyit lonek, amennyit nem szegyelnek...Nehez kimondanom, de a Tottenham jatekat egyszeruen nem lehet nem nezni mostansag...
//a 2 golos kulonbseg meglett...kapott gol nelkul...

nem rossz, 2 telitalalatom is lett:)

Habi, koszonjuk a joslatokat, holnap talalkozunk a tv elott!:) Mindenkivel!:) Jo szurkolast Nektek!

Udv, ymy

Woland 2008.03.23. 07:08:54

Hehe, Dawson lőtt egy akkora kapufát kapásból hogy 20 méterre pattant vissza a labda a mezőnybe! Szegény srác egyszer találja igy el és akkor se befele pattan : ) (még csak fejjel láttam gólt szerezni.) (mármint ellenfél kapuja előtt.)
Nagyon örültem hogy Bent döntötte el a meccset. Jót tesz majd ez neki! Meg az egész csapatnak.

Érdekes hogy nem kaptunk gólt, Redknapp túlságosan a Defoe-ügy hatása alá került és védekezni küldte ki a csapatot. Mondjuk Muntari és Diop a két talán legkiegyensúlyozottabb játékosuk el volt tiltva.

Júdás Campbell meg stilusosan kihagyta a húsvéti meccset : ))))

Hálistennek a Birmingham szép svunggal siklik a krokodil-úsztatóba vezető csúszdán. A Reading meg úgy néz ki megmenekül.

Kellemes vasárnapi meccseket mindenkinek!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 09:28:43

Woland, Amcsiban van Husvet hazisonkaval, tormaval, sonkaleben fott kolbasszal es tojassal? termeszetesen fonott kalaccsal (ez nem az a Kalac, akinek kettot durrantottuk Milanoban:P) az egeszet szetcsapatni, meg elotte-utana hazipalinkaval?:)

Udv itthonrol, ymy - mar reggelire is sonka van:)

kutyacica 2008.03.23. 11:15:30

"ha feláll holnap egy..:" ezalatt persze szerdát értettem, mind1.

motoszkál bennem a kérdés, ha a blog rendszeres kommentelői közül mindenki pl meccsekre jár, csak nekem marad a tévé?? :(

sok locsolót, jó szurkolást, mentem pálinkázni

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.03.23. 11:26:31

kutyacica,
nekem az internet marad, tv-t hirbol sem ismerem, ha PL-rol van szo...koszonom upc, ismet...:)

(persze, az igazi az lenne, ha mehetnenk rendszeresen PL meccsekre, de nekem csak ritkan adatik meg)

kutyacica 2008.03.23. 11:33:10

ymy, azt speciel leszűrtem, h mi "sorstársak" vagyunk.

90%-ban nekem is az internet van, a koli szobában nincs túl sok műhold :) de mit össze nem szenvedtem amíg belőttem a parancssori sopcastet. Ja, ha véletlen van itt valaki, aki tudja h miért zabál értelmetlenül sok uploadot parancssorból a sc és hogyan lehetne ezt megakadályozni, az rögtön írjon egy mailt!

mindenesetre szerencsére van ismerős akinél van eu2, így, főleg nagy meccsekre, összegyűlünk ott nézni. upc-n még _mindig_ nincs eu2? ez szánalmas, na de nem akarok ezen megint flame-et indítani.

kavics30 2008.03.23. 13:53:42

nem akarok türelmetlenkedni, de mindjárt kezdődik a mu-pool...hol van az ígért beharangozó? :)

azért a tottenham győzelme (csak az eredményt látva) nem lehetett olyan nagyon sima...

petykooo 2008.03.23. 14:19:07

kutyacica:
ha kevesen nézik az adott streamet, azaz gyenge a szignál akkor sokat tölt fel a kliens. Ha felteszel egy Net Limiter 2 Pro névre hallgató progit (google) akkor szabályozhatod a feltöltést! Ekkor viszont elég sanszos, hogy leesik a letöltés is és elkezd akadozni a kép, úgyhogy csak óvatosan :)

A postot én is hiányolom, remélem még a meccsek előtt megérkezik. Elképzelhető, hogy a pálinkás jóreggelt keresztülhózta Habitang számításait :) Ebben az esetben remélem, hogy a MU kijózanítja nemsokára :D

süti beállítások módosítása