Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - La Liga 27. forduló

2008.03.08. 12:00 pancho_sanza

A hétközi kupakudarcok után folytatódnak a La Liga küzdelmei, ami azért mindenképpen jó, mert ha egymás ellen játszanak a spanyol csapatok, pontosan annyi győztes lesz, mint ahányan veszítenek. Nézzük is gyorsan, hogy mik vannak terítéken: a Sevilla a Levante ellen vigasztalódhat, míg a Real Madrid az Espanyol ellen igazolhatja, hogy csak kisiklás volt az elmúlt két hónapja. A kupában állva maradók közül a Barcelona Messi nélkül próbál meg visszavágni az őszi verésért, míg a Getafe a Murcia koporsójába ver újabb szögeket, s csak a lelkesedésén múlik, hogy hányat. Érdekesnek ígérkezik az Atlético zaragozai vendégjátéka, ahol számításaink szerint bármi megtörténhet. Esni fog 24 gól és megtaláltuk a hétvége legkomolytalanabb mérkőzését.

Sevilla – Levante 2-0
A Sevilla idei szezonját már végleg elvitte a Fenerbahce elleni kudarc, mivel játékos, szurkoló és edző is tudta, hogy nem lesz BL győzelem, ugyanakkor a törököknél mindenképpen komolyabb játékerőt képviselő csapat ellen várták a kiesést. Ezért olyan nagy csalódás az elbukott büntetőpárbaj. A Levante nyújthat némi vigaszt.

Zaragoza – Atlético 1-1
A Barcelona megverése után, győzelmi reményekkel léphet pályára az Atlético Madrid. Azonban nem felejtkezhetünk el arról, hogy ha azt a mérkőzést nem számoljuk, akkor a bajnoki negyedik, fővárosi csapat közelmúltbeli teljesítményére a szánalmas kifejezés illik legjobban. Persze a jelző teljes mértékben igaz a Zaragozára is, viszont a hazaiak számára még a katalánok feletti diadal sem adatott meg.

Barcelona – Villarreal 1-1
A Celtic elleni továbbjutással és Messi újabb hathetes kihagyást eredményező sérülésével a középpontban zajlott a katalán hét. A kettő közül egyértelműen az utóbbi a hangsúlyosabb, mert míg a Xavi góljával kiharcolt győzelem természetesnek mondható, addig az argentin kiválása mindig kiemelten fontos szurkolónak, edzőnek egyáltalán. Ráadásul a vendégeket abszolút nem hátráltatja a nemzetközi kupaszereplés, így egész héten a Barcelona elleni mérkőzésre készülhettek.

Osasuna – Almería 1-2
Idegenbeli döntetlen után hazai vereséget nem szokás tippelni. Különösen Spanyolországban nem. Viszont az egymás elleni körbeszerencsétlenkedésnek köszönhetően kiegyensúlyozott hátsó régióból kiemelkedik az andalúz újonc, amely ezzel a győzelemmel elérné a biztonságot nyújtó 40 pontot. Ezért meg megéri hajtani. 

Athletic – Valladolid 2-2
A madridi hetest kipihenvén egy újabb fellegvárban igyekszik megmutatni erejét a Valladolid. Talán most nagyobb szerencséje lesz a vendégeknek: és teljesítményükkel tudják ellensúlyozni a bilbaoi stadion vendégcsapatokat nyomasztó hatását.

Racing – Betis 1-0
Nagy kísértés nem Santander győzelmet behúzni, ugyanis, ha így folytatja a Racing, jövőre ő is képviselheti Spanyolországot az UEFA kupában, ami magában hordozza a spanyol nimbusz továbbkoptatását. Pedig attól függetlenül, hogy nem vagyunk képesek a Betisnek szurkolni, az eredménysorukba simán belefér a győzelem. Főleg miután sikerült nekik kitömni a Murciát, legyőzni a Real Madridot, s bár a Deportivo és a Valencia túl nagy falatnak bizonyult számukra, a mostani győzelem is meglehet.

Murcia – Getafe 0-3
A Getafe simán nyert Portugáliában, a több mint 80 percet emberhátrányban játszó Benficával szemben. Persze ez legyen a rivális problémája, Laudrupé meg az, hogy miként motiválja övéit holmi biztos kieső Murcia ellen. Azért csak megoldja valahogy.

Mallorca - Recreativo 2-1
A múlt heti szerencsétlen vereséget kellene feledtetnie a Huelvának. Idegenben, a Mallorca ellen. A hazai csapat döntetlenezési hajlandóságát és motivációs okokat is figyelembe véve kívánkozik a pontosztozkodás, azonban valamiért mégis a szigetlakóknak adjuk a mérkőzést.

Real Madrid - Espanyol 2-0
Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy a Madrid most nyerni fog. Egyszerűen csak azért, mert a játékosoknak gólöröm utáni ölelkezésekkel kell demonstrálniuk, hogy jók vagyunk különben, s semmi probléma nincsen, ráadásul még vezetjük is a bajnokságot. Pedig egy rohadt nagy pofon jót tenne. Egy olyan igazi, amilyet a helyzeteit elpuskázó Recreativo elfelejtett kiosztani. Valverde csapata vajon képes lesz erre? Ha látta a Roma elleni mérkőzést, akkor igen, mert mindössze Drenthe került be a csapatba és Diarra ki.

Valencia – Deportivo 1-1
A hét vicce, hogy ezt a párosítást kellene kommentálni. Örülnénk, ha látnátok a mosolyt az arcunkon, amit ez a két szerencsétlen okozott most. Bővebbet nem is írnánk: menjenek a p….ba! Együtt vagy külön-külön? Kit érdekel? Rontsák ott a levegőt és kész.

13 komment

Címkék: üveggömb la liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr82370887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krysal 2008.03.08. 12:18:59

Szerintem a barca Messi nélkül is behúzza a Villareal elleni meccset, ha másért nem, hát azért, mert alig hiszem, hogy a Sárga Tengeralattjáró egy gólnál többet be tudna tömni V.V. hálójába (Puyol kétszer zsinórban nem játszik tán Sebők Vili szinten???), a barca támadósorában meg látog gólt (ha más nem, majd Xavi ezúttal dupláz...)
Másrészről reménykedek a Madrid-Espanyol általad jósolt végeredményében (mert hogy két hullámvölgyben lévő csapat randizik - hogy ez a hullámvölgy melyiknek kisebb, azon meg lehet vitatkozni...), de nem tenném rá a fejemet, hogy nem lesz x, vagy 2es...

nasteey 2008.03.08. 12:43:51

Puyol biztos nem fog, mivel az 5 sárgája miatt most csak a lelátóra fér fel.
Félek a meccstől, mert bár hozható, Rijkaard ismét húzhat egy zseniálisat, ha Ronaldinho csatárt, Henry baltámadót, Eto'o jobbtámadót játszik. Így mindenkit ki tud szedni az eredeti posztjáról. És az jó. Főleg a Villarealnak.

krysal 2008.03.08. 12:45:19

Megkövetlek, nasteey, nem tudtam, hogy az eltiltását tölti. Egyébként te ilyenre képesnek tartod Rijkaard papát??? XD

nasteey 2008.03.08. 13:39:45

Hát... igazából, ha 100%-ra biztos, hogy a 3 nagy név a kezdőben lesz, akár az életemet is feltenném rá. Vicc nélkül. :) Már múltkor, amikor olvastam, hogy Messi pihen tudtam, hogy meghúzza a meghúznivalóját. Akkor bejött. Mivel a 4-3-3-ján nem változtat, meglepne, ha nagyot kockáztatnék.

De így is ütjük a Villarealt. :) Mert az öt pont az sok.

IronRock 2008.03.08. 14:10:57

Nos, szerintem megint nem fog nyerni a Real...azt nem mondom hogy kikap, mert az Espanyol támadójátéka Tamudo nélkül feleannyit ér, de túl masszív csapat ahhoz, hogy ez a szárnyaszegett, pofont pofonra halmozó Real most legyőzze őket. Hogy Drenthe bekerült a kezdőbe és Diarra nem, ez miért is nem lep meg? A Real-nak győznie kell, és Drenthe megérdelmi a lehetőséget...Az az érzésem, Schuster valahogy nem képes motiválni a csapatot....Capello-nál tavaly a Real hátrányból fordítva nyert az Espanyol ellen, és ezt még párszor megismételték. A mostani csapatban nem látom ezt. Ha nem ők szerzik meg a vezetést, ismét pontokat fognak bukni...:(

krysal 2008.03.08. 14:21:15

IronRock, a para az, hogy ha jól tudom, Tamudo nevezve van az Espanyolban erre a meccsre - kérdés, pályára lép-e...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.03.08. 14:37:15

Pancho_sanza!

Szerintem pont hogy a Racing Santander típusú csapatok nem koptatják a spanyolok nimbuszát. Évek óta azt mutatja a tapasztalat, hogy az ilyen lelkes kiscsapatok (Espanyol, Getafe) sokkal többet kihoznak magukból, mint az elkényeztetett nagyok (Real, Valencia stb.). Szóval, hajrá Racing!

Paul Newman Jr. 2008.03.08. 21:54:03

Ameddig Puyol és Militó garázdálkodik hátul (csak azt nem tudom, ki les kiről), addig a Barcának nincs sansza sem otthon, sem a BL-ben. Sajnos.

nasteey 2008.03.08. 22:53:49

Azért...

Puyol vagy sérült vagy nem, vagy jobb oldalon tolja, vagy középen... nem is csodálkozom, ha ilyen hibái vannak. Militonak meg volt 2-3 rossz meccse a többi jó mellett.

Én nem mondom, hogy nem csinálnak mostanában hajmeresztő dolgokat, de azért hülyeséget se beszéljünk.

(A Real első gólja csak az én cukromat b*szta egekig? :) )

krysal 2008.03.09. 03:09:33

nasteey!

Nemtom, neked mit ba**ott hova, de nekem kifejezetten jót tett.........................:)

rizla 2008.03.09. 04:35:29

most nehogy egy meccs miatt kitaláljátok, hogy a barca idei bénázásáról a védelem tehet..

kukonyalori 2008.03.09. 10:25:11

Lemertem volna fogadni, hogy a matracosok begyűjtik zakót Zaragozában. Nem kell hozzá sok jós tehetség, ha követjük az Aleti eredményeit. Azért nagyon szurkolok a fiúknak, hogy a 4. hely meglegyen.
Real nyerni fog ismét, de ez a szezonjuk már így is minimum felemás. Monnyuk, ha sikerül a bajnoki címet megvédeni, az egy picit javít a helyzeten, de ehhez is össze kell egy picit kapni magukat.

mantegna 2008.03.09. 18:20:36

Mallorca Recreativo 7- 1 az 55. percben. Na ki fogadta ezt meg? Most érdemes minden felpakolni döcire...
süti beállítások módosítása