Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egy futballközeli élmény

2008.02.22. 20:00 habitang

Köztudott, hogy mi itt az NST-nél nagy rajongói vagyunk a rainbownak vagy a rabonának, egy kötényért egyenesen megőrülünk, de ettől még nem megyünk el szó nélkül egyéb csodálatra méltó  készségek mellett sem. Főleg akor nem, ha számunkra hihetetlen szinten űznek valamit. Egy egyszerű, mindenféle huszonkettedikét vagy februárt nélkülöző dátum esetén ennek a posztnak nem lenne helye a blogon, de még a hét elején úgy döntöttünk, hogy ma egyéb futballközeli élményeinknek is helyt adunk. Ha meglátjátok a videót, úgyis tudni fogjátok, de előre szólunk, hogy ha véletlenül Raúlról, Effenbergről, Romarióról, Cambiassóról vagy akármelyik Ronaldóról készülne háttérkép ezen a videón, ma akkor is feltettük volna. Már, ha megtaláljuk...:)

Nem árulunk zsákbamacskát, véletlenül Fernando Torres az alany, ő viszont úgy formálódik a kurzorradír és a kurzorecsetek vonásai alatt, szakszerű maszatolásból, hogy a klip hitelességében erősen kételkedni kezdtünk. Megkérdeztünk egy szakembert, aki nagy mormogva csak annyit mondott: "készsgszintű használat". Azután félórára eltűnt hogy magányában eméssze, amit látott.

Ha valakit esetleg érdekel, a képet innen lehet letölteni

16 komment · 1 trackback

Címkék: photoshop wallpaper fernando torres háttér

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr69350569

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rezgrof 2008.02.22. 20:02:54

Olyan ez a link, mint a Liverpool. Nem nagyon jön be. :D

Rezgrof 2008.02.22. 20:04:23

Bocsánat, két ütemmel később megérkezett, mint Hyppia

crouchy 2008.02.22. 20:24:52

WTF???????????????? BASSZAMEG EZ ELKÉPESZTŐ. ilyen emberek hogy élnek???? ez. áhh

gibson 2008.02.23. 00:36:28

te jóságos atyaúristen bazmeg! :)

rizla 2008.02.23. 03:19:45

"ő viszont úgy formálódik a kurzorradír és a kurzorecsetek vonásai alatt, szakszerű maszatolásból, hogy a klip hitelességében erősen kételkedni kezdtünk"

ne vicceljetek már. fotorealisztikus festészet hány éve is létezik? 1000? vagy egy korabeli michelangeloról is azt gondoljátok, hogy igazából fotó?
zsenik márpedig vannak.

mujure 2008.02.23. 10:03:53

hát... aki ezt csinálta, az nem éppen szarral gurigázik

rexter 2008.02.23. 13:17:16

egyébként meg nevetséges h a mai világban minden vicces vagy furcsa videora képre azt mondják hogy "fake, photoshop"
Ennek a komédiába illő jelenségnek a tetőzése áll itt abban a mondatban "kételkedünk a hitelességében" haha mégis miben? valaki mindenképp megrajzolta ezt így, nem? vagy azm UFOK csinálták azért nem hiteles? vagy david copperfield varázsolta, ezért nem hiteles? Vagy photoshop az egész, azért nem hiteles??? :D Szoval rákiabáljuk már a photoshopra is hogy pohotshop???! :D na ne már.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.23. 13:46:42

rexter

Elmondom "miben" és "miért".

Először megkerestem egy eredeti képet azok közül, amelyek itt szerepelnek. Effektekkel simán a festetthez hasonlóvá lehet tenni (pontos méreteket nem vettem le..), innentől az a kérdés, hogy lehetséges-e visszafelé dolgozni!:) Bennem ez motoszkált, na.

Már csak azért is, mert ha valaki a jó háttérképért csinálja, akkor kérdés: miért nem elégedett meg egyszerűen az eredeti, ismert fotók felhasználásával és editálásával? (ebben az esetben a középső Torres mezért kellett volna átváltoztatnia csak, mert az eredetin nem Pool-mezben van). Ugyanehhez az eredményhez juthatott volna!

Ha pedig nem a jó háttérképért csinálja, hanem a saját képességeit akarja megmutatni, miért nem fest valami eredetit? Na, ez utóbbi még azért is kérdés, mert nem tudom, hogy a Liverbird másolat-e, vagy az már eredeti mű:) Szerintem az utóbbi.

Így már érthető? Egyszerűen nem értek hozzá, és ezek a kérdések bökték a csőrömet. De már nem bökik..:) Elhiszem!

crouchy 2008.02.23. 14:12:17

0:08 nál mi az a bevillanó fotó ott jobb oldalt?

crouchy 2008.02.23. 14:13:32

jah valahonnan dolgozni is kell:)

rizla 2008.02.23. 15:17:58

habitang: meg lehet csinálni filterekkel, hogy festményszerű legyen egy fotó, de az nem így néz ki. "visszafele" meg max úgy lehet, hogy nyomsz egy cancelt.
egyszerűen vannak emberek, akik tudnak festeni. a videóban inkább az a nagy szám, hogy ilyen jól átültette a technikákat photoshopra.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.23. 19:47:49

rizla

csak nem gondolod, hogy én azon csodálkoztam, hogy lehetséges ilyesmit csinálni? Ha valaki ezt ecsettel festi meg, meg sem rezzenek. Természetesen azért esett le az állam, mert nem tudtam, hogy Photoshoppal is lehet így, és messze nem voltam egyedül.

"meg lehet csinálni filterekkel, hogy festményszerű legyen egy fotó, de az nem így néz ki"

Képzeld, de.

Az első kommentedet pedig ugye nem gondoltad komolyan?

1. Fotorealisztikus ábrázolás természetesen nincs ezer éve, de még száz éve sem. Az biztos, hogy a fényképezés feltalálása utánra datálható, és szerintem legjobb esetben is az ötvenes években tűnt fel ilyesmi először.

2. Természetesen egy "korabeli" Michelangelóról sem gondoljuk, hogy fotó, (persze egy újnál biztosan gyanakodnánk..:D.) de ugye az ő képei nem adnak rá semmi okot, hogy azt higgyük, képről, ne adj' isten képből készültek. Egyáltalán, elképzelésem sincs, hogy ezt az egészet honnan szedted, arról pedig végképp nincs, hogy miért éppen Michelangelo a példa...

3. "zsenik márpedig vannak". Ne már. Még a a végén beleírom a "három dolog"-ba

hmikey 2008.02.25. 11:43:46

Azért lehet fotosoppal (v. Corel Painter-rel, és még egyéb mindenfélével) így festeni, mert kitaláltak egy tablet nevezetű device-t, amit jóformán csak a wacom nevű cég gyárt. A módszer nem új keletű, mióta van ilyen rajztábla, nagyon sokan festenek ilyen, és ennél még sokkal jobb képeket is. A referencia meg lehet fotó meg bármi, az élő modelles dolog már eléggé elhalt módi, hiszen ha gyorsan lekattintod egy átlagos digi kamerával a beállítást, már lehet is dolgozni, az élő modell meg mocorog, és úgy sem fog neked pl kifacsart pózban állni. Fejből meg nem lehetetlen, de k**vanehéz olyat rajzolni, ami mondjuk tökéletesen olyan, mint a valós (!) személy, akiről mintázod a képet. Nameg a jelenkor feltörekvő festői/grafikusai a számítógépes grafikát már ugyanúgy használják, mint régen az ecsetet. Eszközként.
süti beállítások módosítása