Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League 26. forduló - Gáláns kapitányok, lehetetlen futballistatest és hülyebíró

2008.02.13. 22:24 habitang

A forduló után ágyútalp nehezedik a mezőnyre, öt pontra nőtt az Arsenal előnye. A Chelsea-Liverpool maga a diétás foci szívbetegeknek, a Unitednek is van két rossz meccse egymás után, és tíz kiló súlyfelesleggel is lehet nyerő passzt adni a Premier Leagueben. Mi történt? Míg az Arsenal meglehetős könnyedséggel tudta le Blackburn elleni meccsét, a United otthon bukott, ez idén a Coventry elleni B csapattal játszott meccset kivéve még nem fordult elő. Páran felhőkről, sokan a Földről figyelték homlokra csúszott szemöldökkel a Vörös Örgödök gyönyörű mezben nyújtott messze átlag alatti teljesítményét. A Liverpool most Torres nélkül is legyőzhette volna a Chelsea-t a Stamford Bridge-en, de ez még a legjobbjai közül hármat is nélkülöző Kékek ellen sem jött össze. Annyit azért elmondhatunk, hogy ha mindig így játszottak volna a Vörösök, minimum tízzel több pontjuk lenne. A kieső helyeken nincs változás, Reading, Fulham, Derby az utolsó három sorrendje, de tele vagyunk pályázókkal. A bírók a kétlábasok után mostanában a kezezésekkel nem tudnak mit kezdeni, újabb eligazítás várható az FA-nél. Ja, és Andy Reid dagadtabb, mint valaha. (hajtás után részletek)

Az Aston Villa ellen újabb vereség készült a Newcastle és Keegan kooprodukciójában, bár erre a negyedik, sőt, a negyvennegyedik percben sem utalt még semmi. Michael Owen volt, aki rögtön a meccs elején góllal üzent Capellónak, aki egyelőre csak megmutatta a csatárnak a saját válogatottját, benne helyet még nem talált neki. Fura találat volt, Owen, ez a jegenye úgy szerzett teletalpról fejesgólt - igaz, egy védőn enyhén megpattanót -, hogy körülötte ott állt a liga egyik legjobban fejelő védelme... Miután hátrányba a került a Villa, keményen erőlködni kezdtek, de ekkor még nem volt sem szerencséjük, és hiányzott az a plusz is, amit átütőerőnek szokás aposztrofálni. Két tizenegyes reklamálásáig azért eljutottak, és azt kell mondjuk, mindkétszer jó okuk volt rá. A sporikat ismerve, nem lepődtünk meg a "tovább"-okon, de a félideji 0-1 nem volt annyira igazságtalan így sem. O'Neill azonban 45 perc alatt leolvasta a vonalkódot, és azonnal rányomott egy delete-et Kevin Keegan első győztes meccsére. Behozta Harewoodot - aki egyébként egy behemót szörnyeteg, nagyon erős és erőszakos fráter-, és vele azonnal fel is éledt a Villa támadósora. Ashley Young oldalt váltott, összes csínyeinek színhelyét áthelyezte jobbra, persze a szögeleteket kivéve... Három perc. Ennyi idő kellett ahhoz a második félidőben, hogy Bouma megszerezze élete első gólját a Villa színeiben, Beye lábán megpattanó labdája viccelte meg Givent. (A kapusnak közben feltehetően megsérült a bokája, mert később lecserélték.) Ezután jött Carew, azok a bizonyos Young szögletek és két újabb Villa-gól. Az elsőt még kizárólag az említett két játékos hozta össze, a másodikat már a pályán levők fele, a szögletet követő lövés után a tizenhatoson belül csocsószerűen pattogó labda háló előtti utólsó állomása volt Carew homloka. Ezzel a meccs eldőlt, bár a bazi nagy norvég Carr kezezése után még egy gólt szerzett tizenegyesből - Gareth Barry nagyvonalúan a mesterhármasra törő társnak kínálta a lehetőséget -, így lett 4-1. Megmondjuk feketén-fehéren, van miért félteni a Newcastlet. Nem a súlyos vereség miatt. Keegan nem cserélt, amikor kellett volna, semmilyen módon nem válaszolt az ellenfél edzőjének mindent felforgató húzására, mondjuk úgy, nagyon rossz edzői teljesítményt láttunk. (Aston Villa -Newcastle: 4-1)

 Az immár kiesőhelyen álló, hat meccs óta pntot sem szerző Reading a 2008-ban a ligában még veretlen Evertonhoz látogatott, és a vendégek minket is kemény próba elé állító meccsen ismét buktak. Ők kezdek jobban, de ez valószínűleg David Moyes szigorának köszönhető csak...  A büntiben lévő Yakubut simán kihagyta a csapatból - az Eurosport2 riporterének a legjobb szándékkal üzenjük, nem az Afrika Kupa miatt, Yobo ugyanis ott volt a pályán! -, a csak Andy Johnsonnal támadó Everton pedig erőtlen volt eleinte. Húsz perc kellett nekik az első helyzethez. Rossz mérkőzés volt, annyira, hogy én magam régi jó pajtásomhoz, a Piros Mogyoróshoz fordultam vigaszért, benne megint nem kellett csalódnom. A második félidő felétől kicsit felpörgött a meccs, de éppen csak annyira, hogy a BBC-nek egy egész pofás kis összefoglalót sikerüljön rittyenteni belőle... Ettől még voltak időszakok, ami alatt a kínok kínját kellett kiállnunk, nézve az Everton mezőnyfölényét és a Reading-védők ragaszkodásától bénult, Didier Drogba kvalitásai híján egyedül csak vergődő Andy Johnsont. Jagielka fejesével azért végül nyertek a Moyes-legények, de ehhez kellett a Reading-csatár Doyle is, aki beragadt egy lesreállításnál. Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy helyzetek sem voltak, sőt, a Reading egy tizenegyest biztosan jogosan reklamált Carsley kezezése után, de ezen a meccsen körülbelül harminc perc focit láttunk csak - ebből is húszat a Reading erős karakterre utaló egyenlítési kísérleteinek köszönhetően. Az Everton győzelmével továbbra is a negyedik, a Reading pedig ott tanyázik, ahová sokan tavaly várták, a tizennyolcadik helyen. (Everton-Reading:1-0)

A kevésbé vágyott kiesőhelytől a Bolton sincs nagyon messze - három ponttal előzik a Readinget - bár ha úgy játszanak minden meccsen, ahogy a Pompey ellen tették, jövőre sem lesznek szoros viszonyban a Championshippel. Kérdés, tudnak-e mindig így játszani, és lesz-e valaki, aki leglább Anelka góljainak a felét bevállalja. A francia rettenetesen hiányzott szombaton, valószínűleg egy mesterhármast húzott volna be aznap, és akkor még pár kihagyott ziccer - mint pl. a Liverpool elleni, ami valószínűleg az év helyzete volt...- is belefért volna. A Pompey Lassana Diarra lesgóljával nyert, de nincs okuk a Bolton vezetőink arra, hogy másban keressék a hibát, mint saját csapatukban. A két klub közül, amelyre a február legjobb góllövője nélkül köszöntött rá  - Anelkára és Benjanira gondolunk - Redknapp gárdája volt a szerencsésebb. A 80. percben rúgtak először kapura, David James kivédte a szemüket, Matt Taylor  még Wukovics-szögből is képes volt hibázni. A Bolton tanácstalanságára és balfékeskedésére jellemzően már a jó Ivan Campo is annyira unta a banánt, hogy ő maga kezdett lövöldözni. Az ilyen meccseken bizony a mezőnyben jobb csapat bizony gyakran bukik a végén. Gary Megson a meccs után legalább tárgyilagos volt: "Két szóban össze lehet foglalni, miért veszítettünk: David James". Majdnem teljesen egyetértünk, de szerintünk négy az a kettő. Mi hozzátennénk: Anelka, zsozsó. (Bolton-Portsmouth:0-1) 

Ami a Boltonnak valószínűleg sikerülni fog, a Derbynak nyilván nem. Jövőre a Championship és a kisebb összegről szóló reklámszerződés vár rájuk, bár ha így folytatják, akár azonnal vissza is kerülhetnek a PL-be. Nem lehet nem észrevenni, hogy fejlődnek, az utóbbi hat fordulóban többnyire a Championship-csapatok nagyon nagy többsége elleni győzelemhez elegendő teljesítményt nyújtottak, és korábban még ezt sem tudtuk róluk elmondani. Mára egy egész jó CCC-csapatként játszanak a Premier League-ben. Juande Ramos sem gondolta, hogy a Derby ellen megmentőre lesz szüksége, ezért Berbatov helyett Benttel kezdett. Megbánta, és volt miért: az első félidőben néha rezgett a léc. Aztán jött Berbatov, és minden megváltozott: a Spurs egy félidő alatt vágott hármat, egy Huddlestone - Malbranque akció végén Robbie Keane - aki minden ellentétes híreszteléssel szemben a Spurs legfontosabb játékosa - lőtt be egy kipattanót, majd Kaboul borította be egy szöglet után Chimbonda lestukkolt labdáját. 2-0, már csak egy utolsó percben lőtt tizenegyes gól hiányzott a kissé túlzott 3-0-ás különbséghez. Alan Stubbs kezezése után Robbie Keane Gareth Barryhez hasonlóan gálánsan társának - jelen esetben Berbatovnak - ajánlotta fel a büntetőrúgást, neki pedig a 90. percben 2-0-nál már nem volt oka annyira izgulni, hogy tizenegyest hibázzon. (Derby County-Tottenham: 0-3)

A tizenkettedik Middlesbrough három pont távolságból lehel a Spurs nyakába a tabellán, és a londoniakhoz hasonlóan virítja a fejlődés minden jelét. Év végén vett nagy lendületük csak nem akar elfogyni: öt meccs óta veretlenek, a csatársorukban Aliadiere pazarul játszott most is, a három pontot is behúzták. Kérdés, hogy a most először bevetett Alfonso Alves csak egy újabb játékos lesz kiemelt fizetéssel, vagy húzóember tud lenni a Premier Legue-ben is, elvégre nála jobb rezümével rendelkező játékosok is mondtak már csődöt Angliában. Érdekesség képpen elmondjuk, többen voltak kíváncsiak Alves beutatkozására, mint az Arsenal elleni egyébként győztes találkozóra... Az is igaz, hogy akkoriban éppen reménytelenül teljesített a Boro, és a Riverside a Chelsea ellen sem telt meg. A Fulham viszont egyre komolyabb bajban, bár a múlt heti produkciójuk, amikor a nyakán a hetvenes-nyolcavans éveket idéző fejet viselő Bullard góljával végül megverték az Aston Villát, nem volt reménytelen. Egyáltalán nem. A győztes gólt Aliadiere szerezte, miután egy az egyben megverte a kapust. (Middlesbrough-Fulham:1-0)

Jó ideje tizedik West Ham unalmas 1-1-et játszott a Birminghammel, amely '79 és '83 között négy éven keresztül fizette a Kalapácsosok jlenlegi edzőjét, Alan Curbishleyt - még játékosként. A végeredmény már a tizenhatodik percben kilakult: Ljungberg és az Everton kékjéből a Birminghamébe öltözött McFadden lőtt gólt, utóbbi tizenegyesből. A meccs számunkra leginkább tanulságos mozzanata azonban nem a gólokhoz, hanem egy kiállításhoz kötődik. Lee Bowyer, minden baromarcúak példaképe a legteljesebb méltósággal viselte szerintünk jogtalan kiállítását, és olyan birkatürelemmel várt Clattenburg bíró magyarázatára, amit tőlünk sem várhatna el senki. Nem teljesen értjük ezt a faszit. Persze a bírót sem, aki Bowyer inkább csak ügyetlen, mint durva szerelési kísérlete előtt egy másodperccel láthatott egy akkora kétlábas becsúszást Mullinstől, mint ide az Upton Park, mégsem fújt érte semmit. A Birmingham idáig McLeish-sel nem jutott sokkal előrébb, a Readinggel azonos pontszámmal a 17. helyen áll a Brums. (West Ham- Birmingham: 1-1) Korábbi edzőjük, Steve Bruce a Wigannel látogatott Roy Keane-hez, korábbi manchesteri csapattársához, és a bucifejű Bruce csapatát bucira verték a Fekete Macskák. Látszólag, legalábbis. A 2-0 akár ezt is sugallhatná, igen, viszont a helyzet az, hogy a meccset a Wigan icipicit nagyobb szerencsével is 5-2-re nyerhette volna Kapufák, helyzetek, kapuralövések, minden a Wigan mellett szólt a meccsen, az eredményt kivéve. Etuhu a 42. percben, míg Darryl Murphy a 75. percben lőtt  gólt, utóbbi akkorát, hogy háló híján egy sáv széksort gyalult volna le szurkolóstul, mégis valami egészen más kötötte le a figyelmünket. Andy Reid. A Január végén Charltontól igazolt játékos a Tottenhamnél annak idején nem vált be, így túl sok lehetősége nem lesz már, ha a Fekete Macskáknál nem alkot maradandót - ennek megfelelő szellemben látott munkához. Tudni kell róla, hogy január utolsó napján érkezett a Sunderlandhez, és már akkor sokan csodálkoztak Keane választásán. Andy Matt Le Tissier, Niall Quinn és Cascarino képviselte vonalhoz tartozik, amennyiben neki is hihetetlen testalkata van. Csak míg előbbiek melákságukkal, vagy durván faragott tuskótestükkel tűntek ki, Andy egy kis seggdugasz, ráadásul minden vele kapcsolatos félelmet igazolt, amikor pályára lépett: kövérebb volt, mint valaha, egy igazi bojlertest. Majdnem Bácsi Sanyi alkat, de a fenébe is, ez a Premier League, nem az NB I! Ekkora úszógumival és tokával vajon meddig lehet itt kihúzni? Szerinte valószínűleg sokáig. Szenzációs tempójú passzt adott Murphynek 50 másodperccel azután, hogy beállt, gól lett belőle. Kétségek közt várjuk a folytatást. (Sunderland - Wigan: 2-0)

A Chelsea és a Liverpool lejátszották szokásos mérkőzésüket, jóslatunkkal ellentétben nemhogy kettőt, egy gólt sem rúgott a Chelsea. Tényleg úgy tűnik, hogy ezek a csapatok az életükért játszva is képesek lennének egy öldöklős, unalmas nulla-nullát összehozni annak ellenére, hogy a sztereotípia, miszerint a gólnélküli meccsek és döntetlenek a Liverpool-Chelsea-k szokásos végkimentelei, távol áll az igazságtól. Na, most a fiúk azért adtak a mítosznak még egy kis tápot. A Pool talán kicsit jobb volt, de a Kedves Olvasót inkább nem fárasztanánk a részletekkel, inkább nézzük meg a BBC által nem minden rosszindulat nélkül összeállított "legjobb részek"-et. (Chelsea-Liverpool: 0-0)


A manchesteri derbivel kpcsolatban is mellényúltunk, ahogy csak a mesében létezik. Eriksson kockáztatott, és nyert, azaz úgy tűnik, továbbra is tart a Rooney-átok - Shrek nélkül megsokszorzódnak az ellenfél esélyei. A három meccsel ezelőtt visszatért Scholes mintha annyira még nem találná a tempót, sőt, most Anderson és Ronaldo sem találta igazán, Nani pedig rövid idő után eltűnt mint David Copperfield. Erről viszont nem csak ők tehetnek, hanem a City védelme és középpályás sora is. Dunne és Ball hibátlanok voltak hátul, míg a frissen igazolt Benjani nagyon hatékony elöl, az öreg Hamann pedig jobb napján még ma is úgy vesz le bárkit a pályáról, hogy öröm nézni. Benjanival kapcsolatban azonnal feltűnik Eriksson értő munkája: a csatár első City-meccsén jobban megértette magát társaival, mint a Pool játékosok pár év után. Hozzá kell tennünk, az első félidőben mi láttunk egy esetet a City tizenhatosán belül - Hamann lába ütközött Ronaldóéval-, amit talán be lehetett volna fújni, de Cé megint megfizette egyéb művészeti ágak hobbiszerű gyakorlásának árát. Mégis az az érzésünk, hogy annyira nem ezen múlt a mérkőzés, annak ellenére nem, hogy Hamann kétségtelenül óvatosabban jászott volna, ha akkor mondjuk egy lapot is kap. Vasárnap még így sem lett volna sok esélye ellene senkinek, így viszont semennyi nem volt, olyannyira, hogy mi megértenénk, ha a United középpályájája Matt Busbyhoz fohászkodott volna meccs közben: vidd innen a Didit! A probléma leginkább az volt, hogy United pocsék napot fogot ki, míg a Cityből sokan szimplán a szezonbeli legjobbjukat hozták. Régi kedvencünknek, Martin Petrovnak például minden gólban benne volt a lába vastagon. A 25. percben Benjanitól kapott passz után óriási lasztit adott Irelandnek, akinek Van der Saarról kipattanó labdáját Vassell másodszorra a kapuba vágta. Egyébként a United drukkerek már itt sejthették, hogy baj lesz. Ha Vassell gólt lő a csapatodnak, már tudhatod, hogy aznap nem vagy igazán jó. Egy átlagos napon Ronaldo távoli fejesei is veszélyesebbek, mint Vassell tizenegyesei, most mégis a Darius rúgott gólt. Nem sokkal az első gól után majdnem egy másodikat is szerzett a City, ugyanerre a koreográfiára: Benjani Petrovnak tette le a labdát, aki most Fernandes és a kapu elé passzolt életveszélyesen. Ez a sansz mág elszállt, de az a bizonyos második végül nem váratott magára olyan sokat, még az első félidőben, a 45. percben megszületett. Ismét Petrov, egy beadás ezúttal jobbról, Benjani csúsztatott, 0-2, már nem is volt meglepetés. Mi úgy éreztük, hogy a United-játékosokban valami eltörött, miután az első gól utáni pár veszélyesebb próbálkozásuk nem vezetett redményre. Megfelelő cserecsatár híján Ferguson a 73. percben meghúzta utolsó esélyét: O'Shea és Anderson helyére Carricket és Hargreavest hozta be, két védekezésben kiváló box-to-box játékost egy védő és egy gyengébben teljesítő középpályás helyére, de a United minden póbálkozása ellenére ez már csak a 90. percben vezetett eredményre, és akkor már késő volt. Carrick volt az, aki szépített valamennyit az eredményen. A City teljesítményéről mindent elmond, hogy a S*n, a Mirror, a Daily Mail,a Telegraph és a Guardian osztályzatainak összesítése alapján hat játékosuk (Petrov, Onouha, Hamann, Dunne, Ball, Ireland) került a hét csapatába - a védelmükből tehát egyedül Majka Richards hiányzik, őt a gólt is szerző Jagielkának sikerült kitúrnia onnan -, Dunne pedig a hét legjobbja lett ugynezen pontok alapján. Hősiesen küzdöttek a végén is, Vassell például a 82. percben egy esés után úgy kelt fel a földről, mintha húsz év hibernálásból ébredt volna. Arra még nem tudjuk a választ, hogy Scholes visszatérése és az utóbbi két meccs komolyabb csapatok ellen bemutatott szenvedése között van-e összefüggés, vagy csak kisiklásokról van szó. (Manchester United- Manchesterer City : 1-2)

Az Arsenal előtt tehát minden lehetőség megvolt ahhoz, hogy estére öt ponttal üsse a Unitedet, nem is hagyták ki. Kettő simára gyalulták be a Blackburnt, amelyre leginkább az ártalmatlan jelzőt lehetett ráhúzni. Az első gólt nagyon komoly "védelmi" hiba után szerezte az Arsenal - Eduardo még szinte be sem rúgta a szögletet, amikor már látszott, hogy Senderos milyen tisztán fog fejelni -, az idézőjel pedig annak szól, hogy igazándiból a csatár Benny McCarthy hagyta szabadon fejelni a védőt. A Reading Doyle-ja után a ismét egy csatár, akinek a számlájára kapott gólt írhattunk a hétvégén. A második ágyúgolyó az utolsó percben talált be, ezt az Ooijerre az egész meccsen a frászt hozó Adebayor lőtte ki az utolsó percekben. Igazán nem volt egy izgalmas meccs, jellemző, hogy Gallas, az Arsenal középhátvédje egyszer megengedte magának még azt is, hogy labdavesztés után ne sprinteljen vissza azonnal. Na bumm, mi történhet? Hleb tette hozzá a legtöbbet az Arsenal győzelemhez, a még fölényesebb győzelemből pedig az a Brad Friedel vett el a legtöbbet, aki szerintünk a PL három legjobb kapusában biztosan benne van. A Wenger-csapat egy nagyon rövidet szusszanhat az öt pont előny tudatában, a srácok megveregethetik a vállaikat, sajátot, egymásét, de nyugodtak nem lehetnek. A két kirándulás, ami még előttük van - egy a Stamford Bridge-re és egy az Old Traffordra elég ahhoz -, hogy mínuszban legyenek. Azoknak pedig, akik a kommentek között temetni látszanak a Unitedet, annyit üzenünk, egykor Keegan Szarkái is kilenc ponttal mentek a United előtt januárban.

Holnap reggelre a posztot kiegészítjük a letölthető összefoglalók linkjeivel is. Holnap a United-megemlékezésekkel kapcsolatban egy külön poszt várható 

Összefoglalók:

Man. United - Man. City

Chelsea-Liverpool

Aston Villa-Newcastle

Bolton-Portsmouth

Derby-Tottenham

Sunderland-Wigan

West Ham-Birmingham

Everton-Reading

Sajnos egyelőre nem sikerült letölthető összefoglalót szerezni az Arsenal-Blackburnről

46 komment

Címkék: beszámoló angol összefoglaló premier league 26 forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr74338350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.02.14. 01:30:58

"Mi úgy éreztük, hogy a Unitedben valami, miután az első gól utáni pár veszélyesebb próblákozásuk nem vezetett redményre."

ezt a mondatot szerintem elírtátok.

"Azoknak pedig, akik a kommentek között temetni látszanak a Unitedet, annyit üzenünk, egykor Keegan Szarkái is kilenc ponttal mentek a United előtt januárban."

jaja. én továbbra is az MU-ra fogadnék.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 01:36:36

1. igen, kösz
2. valamiért én is

sleepy 2008.02.14. 02:14:36

hi,

offtopic leszek, de hol tegyem fel a kerdest, ha nem itt.
lapozgatom a uefa.com-ot, mert a nemzetisport szerint itt dudzsak lett a psv meccs legjobbja. erre utalast persze nem talatam, viszont nezegetve az in and outs (igazolasok, csapatvaltasok telen) oldalt feltunt a Benficanal egy Sepsi Laszlo nevu srac. Ki ez, szlovakiai magyar (Kassatol nem messze van egy Szepsi nevu falu - talan ezert), hol jatszott elotte? Ha tenyleg a felvideken szuletett, jatszott mar a szlovak valogatottban, milyen egyaltalan? Van meg esely "honositani" ha jo?
Elore is kosz a valaszt!

wan2bee 2008.02.14. 02:14:38

Ha Wenger revbe viszi ezt a csapatot egy testuleti seggnyalast szeretnek neki kerni az irogardatol..

Tudjatok, lefele csak kiser....

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 03:05:24

wan2bee

wengerről szerintem egy rossz szót nem olvastál még itt soha, valószínűleg ezzel egyedülálló az összes topcsapat edzői és az összes topedzó között is. Szerintünk már ez is elég nagy seggnyalás, már kezd is elegünk lenni belőle.:)

Heinrich · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 03:47:39

@sleepy

Sepsi László, a Besztercei Gloria hátvédje

Jean Pădureanu, a klub elnöke korábban tagadta a hírt, de a 20 éves futballista már alá is írta ötéves szerződését. A Benfica 1,8-2,5 M euró között fizetett.

12szeres román U21 válogatott, egyébként.

wan2bee 2008.02.14. 04:20:55

intelmeim csupan a jovore szoltak. hogy ne is merjetek :) aztan ha esetleg az Henrytatlan csapat megnyeri a PLt akkor hangosan oruljetek velem egyutt. bar effelol sincs ketsegem. a szinvonal meg mindig kifogastalan. keep goin!

Woland 2008.02.14. 05:29:16

Egyetértek a Derby County-val kapcsolatos Habitang-meglátással, tényleg sokat fejlődtek az utóbbi két hónapban. Fognak pár meccset nyerni tavasszal, persze ettől még utolsók maradnak de okoznak majd kellemetlenséget pár középcsapatnak (remélem legalábbis, hogy nem a Man City volt az utolsó dobásuk : )

A 0-3 meg erősen eltúlzott. 0-1 v. 1-2 jobban megfelelt volna a játék képének. Persze a Spurs is nehezen hangolódott rá a Derby-ra a derby meg a ManU (2x) után.

UEFA-előzetest fogtok majd csinálni valamikor? Negyeddöntőtől mondjuk? Tudom hogy igy is rengeteget irtok de ez a sorozat is megér egy vecsernyét. (Mégiscsak ott van a Bayern, Tottenham, PSV, Marseille, Fiorentina, Werder, Atletico, Villarreal, Everton, Sporting, Anderlecht : )

Holnap remélem hozunk egy jó eredményt Prágából... az lenne a legjobb ha pihentetni tudnánk pár embert a jövő heti visszavágón a vasárnapi Ligakupa döntőre... de nem bizom inkább el magam, jó kis csapat ez a Slavia. Végül is az Arsenalnak a prágai 0-0 miatt sorsolták ki a Milant a Fenerbahce helyett...

Ja, és Habi:
"vidd innen a Didit!" - falusi zenészként értékelem az utalást, de első reakcióként kirázott a hideg mert mintha Hegyi Iván szellemét láttam volna lebegni az NST felett... remélem a "minden kapufa és sárgalap mellé rendelünk egy Illés vagy LGT (esetleg Karthágó) dalszöveg-idézetet" szemlélet nem fog ide is beköltözni : ))

Az öreg még Beatles-ben is utazott egyszer-kétszer a Népszabiban, ugye jól emlékszem?...

sleepy 2008.02.14. 05:35:20

to Heinrich

Cheers!

Legalabb lesz magyar a vilagversenyeken a jovoben, megha csak kek-piros-sargaban is...:(

r_magpie 2008.02.14. 08:37:29

nem Carsont, Givent viccelte meg Bouma megpattanó lövése.
igaz, hogy Keegan látványosan nem lépett semmi jót a második félidőben, de szerintem az 50. perctől csinálhatott volna bármit, semmi nem használt volna, mert onnantól a csapat számára véget ért a meccs...


emellett nem félek leírni a következőt: a Keane-Berbatov duó jelenleg a legnagyobb játékintelligenciával rendelkező csatárkettős. külön-külön is nagyon kedveltem a játékukat, együtt meg pláne öröm őket nézni.

mook 2008.02.14. 10:18:52

Szia Sleepy, van azért csúsztatás a dologban.
www.uefa.com/Live/Competitions/uefacup/matchday=6/day=1/match=301928/index.html
Nem az UEFA.COM választotta meg, hanem az arra járó szavaók, köztük én is. Meg akartam nézni, hogy mennyi lett a meccs, és ha már arra jártam nyomtam egy szavazatot Dzsudzsákra. Anélkül tehát, hogy láttam volna játszani.
Lehet, hogy ráhibáztam, és tényleg ő volt a legjobb, és a sok (?) ráérkező szavazat ezért volt. Vagy csak sok magyar járt arra. Vagy csak én egyedül. Szóval a fene tudja.

kroos 2008.02.14. 11:09:23

Ha Ronaldo nem lö gólt akkor eddig szinte sosem nyert a Mu.Kellene valami B terv.

mook 2008.02.14. 11:50:09

Érdekes táblázat, a világ leggazdagabb klubjai a a 2006/2007-es idény bevételei alapján:
WORLD'S WEALTHIEST CLUBS BY REVENUE
1) Real Madrid: £236.2m
2) Man Utd: £212.1m
3) Barcelona: £195.3m
4) Chelsea: £190.5m
5) Arsenal: £177.6m
6) AC Milan: £153m
7) Bayern Munich: £150.3m
8) Liverpool: £133.9m
9) Inter Milan: £131.3m
10) AS Roma: £106.1m
Source: Deloitte: 2006/7
news.bbc.co.uk/2/hi/business/7242490.stm

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 12:11:58

r_magpie

Lehet, hogy az 50. perctől kezdve csinálhatott volna bármit, de ilyet akkor sem szabad tenni. A második félidőben a játékosok is láthatták, mit csinált O'Neill, és ha Keegan nem tesz semmit, talán elsőzör még gondolhatják, hogy "OK, bízik bennünk, meglátjuk, mire megyünk..."

De miután a Villa új felállása mellett kaptak két gólt pár perc alatt, és az azt követő öt percben sem bizonyosodott be, hogy csak fatális véletlenről van szó, már csak azért is lépni kellett volna, mert biztos vagyok benne, hogy a játékosok is ezt várták. Ha ilyenkor pedig nem húz semmit az edző, a srácok azt fogják hinni, hogy valami nagyon nem stimmel, onnantól kezdve pedig tényleg vége a dalnak. Vége is lett.

Ráadásul még óriási mázlija is volt a Newcastle-nek azzal, hogy amikor beállt Harper -persze, hogy Given helyett- cserekapushoz képest hihetetlenül éles volt. Nem hittem a szememnek amikor azt a takart lövést - asszem Barryé volt - szinte azonnal fogta.

Így vagy úgy, átalakítással, cserével lépnie kellett volna.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 12:26:56

woland
tegnap mail ment, megkaptad?

Lond · http://lond.blog.hu 2008.02.14. 12:31:57

sleepy
www.uefa.com/competitions/uefacup/fixturesresults/index.html#
majd PSV-Helsingborg meccsnél "More", és a felugro ablakban van a man of the match, a szurkolók szerint valóban a jó öreg Dzsudzsi lett az :)

r_magpie 2008.02.14. 13:11:55

habitang

mindezt nem vonom kétségbe, tényleg csinálnia kellett volna valamit (pl. behozni Fayét akár Young oldalára, vagy Harewoodot leütközni, Carr helyett a spanyol gyerek, Smith helyett Viduka) - egyelőre ne lehet tudni, miért hagyott ki az agya, remélem csak egyszeri rövidzárlat volt.
de a játékosok felelősségét is feszegetném, képtelen bármelyikük egy kis felelősséget vállani, vezérként viselkedni, összefogni a többieket. tavaly Milner cipelte többször a hátán a csapatot, most nem megy neki. Owen, Barton lehetne még ilyen, de az előbbi megelégedett a góljával, utóbbit pedig el lehet felejteni.
összegezve: nem túl rózsás a helyzet, nehezen lesz meg az a 40 pont, egyedül az nyugtat meg, hogy biztosan van 3 sz*rabb csapat a mienknél.

és igen, egyedül kapusposzton vagyunk rendben. tudtam, hogy Harperre bármikor lehet számítani, de én sem hittem a szememnek a két Gardner(?)-lövés után

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 14:13:44

r_magpie

Nem vagyok biztos benne, hogy rövidzárlat, mert amikor a Boro meccsen majdnem a kapuba nyomták a csapatotokat, akkor sem cserélt az utolsó percekben, pedig talán kicsit kizökkenthette volna az ellenfelet. Majdnem elúszott az az egy pont is. Emlékszel, amikor valamelyik NUFC vezető azt nyilatkozta még abban az időben, amiokr Allardyce még menhetőnek látszott, hogy a szurkolók ne tévedjenek, ez nem a Keegan-korszak, amikor a játékosokat ki kellett küldeni a pályára és tudták, mi a a dolguk? Néha úgy tűnik, mintha Keegan hinné ezt. Persze, nem lehet még elbírálni őt, játékost sem igazolt eddig...
Ahogy a múltkor írtam, szerintem ezt az évet beáldozzák és kész.

Ami pedig a játékosokat illeti, igazad van. Sajnos nincs senki, akinek a tekintélye is megvan, és hajlandó letolni a csapattársakat, ha szükésges - Owen nem ez a karakter. Ő nem a Newcastle Raúlja, sem nem az, aki a pályán felvillanyozza a többieket - még dühösnek is alig-alig lehet látni. Túlságosan hidegvérű. A többiek közül pedig jópáran megkeseredett játékosok, túl a csúcson, emésztgetve, hogy nem aknázták ki, ami bennük volt. Nem látok semmit, ami reális eséllyel feldobja őket, és még idén megtörténhet. Bár Verebes itthon ilyen palikkal csodát csinált anno!:)

r_magpie 2008.02.14. 16:29:52

lehet, hogy beáldozzák az évet, de ennek csak úgy van értelme, ha már mostantól elkezdenek készülni a köv. szezonra (ahogy teszi jelenleg Jewell és a Derby)
bár a kísérletezés előtt még a biztonság kedvéért gyorsan szerezni kellene 10-12 pontot...

vezéregyéniség témában még Geremi lehet megoldás


egyébként jelzem, hogy jövő hétfőn Kádár-Németh összecsapás a St. James'-ben (vagy a Kingston Parkban)

Woland 2008.02.14. 18:17:37

Habi,
kösz, megkaptam, válaszoltam is.

r_magpie:
"emellett nem félek leírni a következőt: a Keane-Berbatov duó jelenleg a legnagyobb játékintelligenciával rendelkező csatárkettős."

Nagyon igazad van! : ) De ez szerintem nem egy olyan rizikós kijelentés - amilyen szinten Berba és Keano érzi egymás játékát az nagyon ritka. Tökéletesen kiegészitik egymást - ebben a tekintetben szerintem szerencséjük volt hogy Jol és a sors keze összehozta őket. Remélem még egy pár évig igy maradnak. (Keane biztos hogy innen vonul vissza.)

Newcastle-nek kiesési gondjai biztosan nem lesznek szerintem sem. De alsóházban fejezik be az évet az is valószinű. Majd jövőre top7! : )

Janek 2008.02.14. 21:43:26

Hello all!

Újfent remek cikk Habi!
Grat! Ment a mail, rem megkaptad, és nem haragszol....

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.14. 21:57:32


Feltettem a letölthető összefoglalók linkjeit a posztba. Sajna Arsenal-Blackburnből még nem találtam tisztességes változatot, de igyekszem azt is felrakni.


Janek,
olvastam, válaszolni fogok

sleepy 2008.02.15. 04:04:11

hi,

thanks to mook, a linket kovetve vegre megbizonyosodhattam!
a masik commentre pedig, jojo ez a revenue alapjan, olyan ranglistat nem tudsz, ami a profit alapjan rangsorol? kivancsi lennek erre is, mert del-europai klubok altalaban nem a penzugyi fegyelemrol hiresek, ugyhogy talan azzal teljesebb lenne a kep.
thanx!

sleepy

mook 2008.02.15. 09:58:37

habitang, tulajdonképpen harag van. kimoderálsz egy hozzászólást ami nem sértett senkit (pl. fórumtársakat), nem volt rasszista, és nem volt offtopic, csak azért, mert lelőtt valami poént, amivel terved van. Tényleg így működik az új típusú újságírás?
Ez önmagában elég, de annak fényében, hogy mennyire last-minute postjaid vannak mostanában tényleg lesz rá időd?
Ígértél még Keegan postot is egy hónapja. Várom azóta is.

sleepy, nem, olyat nem tudok, a Chelsea még így is veszteséges, tehát valóban árnyalja a képet, ha összevetjük a kiadásokkal. És ebben ráadásul a transzferpénzek sincsenek benne.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.15. 14:36:37

mook

nemrég olvastalak, elgondolkodtam azon, amit írtál, visszatettem a kommentet. Jogos, de éjjel háromkor ez kicsit pofán vágott.

Keegan írásokkal pedig másnapra, harmadnapra tele lett minden, többek között az indexen nagyon bőven lehetett olvasni róla. Viszont ha hiányzik, jövő péntekre csinálok egy "Keegan plusz"-t, majd keresek valami kevésbé feldolgozott témát vele kapcsolatban.

d3vnull 2008.02.15. 14:58:16

Ójeee. a sporttv márciustól adja a Championship-et. Az upc továbbra is bő nyállal, de ez jó dolog.

kroos 2008.02.15. 15:16:53

Lesz angol 2.,skót bajnokság,holland bajnokság,meg francia is.Ennyiböl nem lehetne elintézni inkább csak a premier league-et?

mook 2008.02.15. 15:25:57

habitang
OK, nincs harag. Nekem is késő volt, azért nem futotta a belinkelésnél többre, pedig elkelhet egy kis magyarázat.
Most megnéztem újra és persze egy csomó poént csak most fogtam (és biztos maradt még), mert egyrészt gyors, másrészt szleng, harmadrészt nem koherens szöveg.
[Itt lett volna egy kis okoskodás az index webkettes idők szavára hallgató blogosodásáról, benne az olvasók szerepéről, de hagyjuk inkább.]

Keegan tényleg egy kicsit lerágott csont, pláne, hogy egyelőre nem látszik, hogy bármi változást hozott volna. A mézesheteknek (lassan) vége, esetleg egy értékelés az első X meccséről / stratégiájáról megérne egy új posztot, abba bele is illeszthetnéd azokat az infókat, amiket az eredeti tervhez gyűjtöttél.

mook 2008.02.15. 15:26:54

barnetta:
április elejétől lesz ES2 a UPC-nél (iparági pletykák szerint).

kroos 2008.02.15. 15:31:35

ÁÁÁÁ köszönöm mook,remélem tényleg igaz,a napom mindenesetre feldobtad ezzel.

mook 2008.02.15. 15:59:46

Szuper, látom te is megtérsz lassan a foci őshazájába és igazi focit akarsz látni. :-D

Egy döglött opicba beírtam kérdésként, hogy mit vársz a Pool-Intertől meg az Arsenal-Milantól, de biztos nem láttad.

sleepy, találtam pár linket, újat/régebbieket is, a bbc-n keresgéltem. Időrendben:
news.bbc.co.uk/2/hi/business/7180767.stm
news.bbc.co.uk/2/hi/business/6938866.stm
news.bbc.co.uk/2/hi/business/6705251.stm
news.bbc.co.uk/2/hi/business/6300015.stm

És 10 idénnyel ezelőtt ez volt:
Figures represent operating profit 1998-99

The most profitable football clubs
Manchester Utd: Ł30.5m
Aston Villa: Ł9.6m
Chelsea: Ł8.9m
Tottenham: Ł8.9m
Arsenal: Ł7.3m

... and the clubs with the biggest losses
Blackburn Rovers: Ł7.8m
Fulham: Ł7.3m
Queens Park Rangers: Ł5.9m
Bolton Wanderers: Ł4.9m
Sheffield Utd: Ł3.5m
news.bbc.co.uk/2/hi/business/881536.stm

Woland 2008.02.16. 17:38:02

Hmmm... Pistánk és a Barnsley eléggé szivatja a Liverpoolt, igaz még nincs vége a meccsnek, de jól kifárasztják őket az Inter(!!!) meccs előtt...

"16:31: Steven Gerrard comes on for Lucas. Meanwhile, Kayode Odejayi is clearly taken out by Charles Itandje just outside the Liverpool penalty area and the referee gives nothing. Terrible decision." - BBC meccskommentár (71. perc, 1-1-nél)

én nagyobb összeget mernék tenni az olaszokra. Mindkét meccsen, a Milan is morcos lesz Ronaldo sérülése miatt.
A Lyonban nem merek hinni, bár Juninho és Benzema (Fred...) bármikor tudnak valamit varázsolni.

Geráék nagyon simán továbbmentek a Coventry ellen.

d3vnull 2008.02.16. 17:51:05

HÁHÁHÁ! Bocs, nem tudtam kihagyni. Mostmár nagyon komolyan sajnálok minden liverpudlit... :)

Woland 2008.02.16. 17:53:03

NOOOOOOO WAAAAAYYYYY!

Liverpool-Barnsley 1-2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Végeredmény!!!

d3vnull 2008.02.16. 18:01:03

Na, szóval nem akartam rosszindulatú lenni, bocsesz a pudliktól. De az igazi csemege még csak most jön : menjunájtíd-arsenal. Bárki szop én örülni fogok :)

Woland 2008.02.16. 18:58:37

"1751: Wayne Rooney is found in the area by a fine Darren Fletcher cross and he chests it down expertly, but the shot skews off wide of the target. United could be 4-0 up here." ManU-Arsenal 35. perc, 2-0-nál

Deja vu? : ))) Mintha csak a White Hart Lane-en játszana az Arsenal kupameccset.

Ronaldo és Giggs a padon sincs... nagyon készülnek a Lyonra.

cs_laca 2008.02.16. 20:48:17

Az Álmok Színházában a Vörös Ördögök egy pokolian jó meccsen legázolta az Arsenalt!

d3vnull 2008.02.16. 20:50:53

mit legázolta? Kifilézte. Sajnáltam már őket. Mindkét csapatot ...szóval hát egyik csapatot sem szeretem, de a meccset természetesen néztem, mert minőségi foci ment. Szép volt.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.18. 14:38:49

meg van a 6.fordulo sorsolasa is:

MU-Portsmuth
Bristol-WBA
Boro v. SFU - Cardiff
Barnsley-Chelsea

Gera Zoli a Wembley-ben ujra?

p.

Leito 2008.02.18. 15:23:48

@pote

Figyumáá! Azt nem tudod véletlenül, h az elődöntőt is sorsolják, vagy már megvan az út a döntőig?
Böngésztem a thefa.com-ot, de semmi...
lécci, segíccs, ha tucc!
kösz

go blues!!!

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.18. 18:41:50

azt is sorsoljak tudtommal,
mindket elodonto a Wembley-ben lesz.
p.

r_magpie 2008.02.19. 08:34:11

tegnap mind a négy magyar srác pályára lépett a Newcastle-Liverpool reserve-meccsen. Kádár és Németh ki is tűntek.


Newcastle reserves - Liverpool reserves 0-0

NUFC: Forster, Morris, Kadar, Doninger, Edgar, Tozer, Godsmark (Lough 76), Troisi, Donaldson, Baheng, Marwood. Subs n/u: Soderberg, McLaughlin, Taylor, McCrudden.

LFC: Gulacsi, Darby, Insua, Dominguez, Huth, Plessis, Crowther (Bruna 75), Flynn, Brouwer (Simon 85), Nemeth, Putterill (Kelly 62). Subs n/u: Bouzanis, Ayala.

Részletek a tudósításból (nufc.com):

"After an early headed chance from United striker Ryan Donaldson, the visitors carved out the better chances but failed to find a way through our defence, with recent recruit Tamas Kadar again catching the eye. "

"The woodwork came to Forster's rescue when Krisztian Nemeth contrived to hit the cross from six yards on 57 minutes after his initial shot had been saved."

mook 2008.02.19. 10:42:32

^^ Kérdés persze, hogy Rafának lesz-e ideje ezekből a suhancokból kinevelni a következő generációs világverő Poolt (a la Wenger).
Vagy repül, az új edző pedig már rövid távon fel akar mutatni valamit és ezért szélnek ereszti őket. Mégiscsak viszik a pénzt. (Amúgy is túl nagy a keret.)
süti beállítások módosítása