Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi Jóslatok - Premier League 26. forduló

2008.02.09. 13:43 habitang

A vasárnap két szupermeccsel csábítgat minket a tévé elé a Premier League, hát nem fogunk ellenállni. Őszintén szólva egy Fulham-Derbyt is szívesebben nézünk a Super Bowlnál, tehát annyira nem is kell fűzni bennünket - a Chelsea-Liverpoolt és a manchesteri derbyt  nem hagynánk ki semmi pénzért. (Na jó, őszintén szólva azért lenne olyan összeg...) Mivel két ilyen mérkőzés nehezebben fér meg egy posztban, mint egy stadionban, a United-Cityről holnap bővebben olvashattok, a jóslatok közül azért persze nem hagytuk ki ezt a meccset sem. Mit várunk a fordulótól? Elsősorban sokkal több gólt, mint amennyi az utóbbi hetekben esett.

Chelsea-Liverpool:
Évek óta az első Chelsea-Liverpool bajnoki a Special One nélkül, 
jó ideje az első komoly Liverpool-meccs Fernando Torres nélkül, és persze a Kékek csalódott ghánai bronzhuszárai is hiányoznak majd. A körülmények akár azt is sejtethetnék, hogy az utóbbi idők a többnyire küszködős, gólszegény meccseit, türelmünket próbára tevő döntetlenjeit elfelejthetjük a vasárnapi Chelsea-Liverpool előtt, viszont a Vörösök kispadján továbbra is Rafa Benítez trónol, ettől pedig az egyszeri jós és gömbje is visszatér a földre még azelőtt, hogy a képzelete hipp-hopp szárnyalni kezdene.

Most a két csapat előző fordulóban lejátszott meccseit idézzük fel először, majd tétova kísérletet teszünk arra is, hogy kitaláljuk, vajon a sérült Torres helyére miért nem a mostanság könnyebben helyzetbe kerülő, és gyakran gólt szerző Crouch kerül, hanem pedig Kuyt, aki ebben az évben azzal tűnik ki leginkább a csapatból, hogy egyedül neki van igazi szőke haja, és minden felé tartó labda biztos előjele az ellenfél induló kontratámadásának.

A múlt hétvégén a Chelsea-nek nem sikerült a Mourinho-éra rekordját eltörölni, nyolc győzelem után kilencedik meccsükön 1-1-es döntetlent játszottak a Portsmouth-szal. Kis szerencsével, mondhatná bárki, de a nagy mázlifánkból tekintélyes szelet jutott a Pompeynak is, amelynek év végén tapasztalt heveny bénasága úgy tűnik nem válik krónikussá. A londoniak Bellettivel, Ben-Haimmal kezdtek hátul, egyebekben az afrikai parádé és Anelka érkezése óta szokásos felállást választotta Grant. A Pompeynak ez láthatóan feküdt, a Benjani pótlására szerződtetett Jermaine Defoe virgonc volt, akár egyedül megnyerhette volna ezt a meccset a hazaiaknak. Nem így történt, de ez nem Bellettin múlt, aki úgy ragadt bent kétszer is, mintha a Chelsea taktikájának része lett volna az ellenfél kihagyott ziccerekkel történő elbizonytalanítása. Biztosan nem ez volt a helyzet, mindenesetre Defoe már első alkalommal betalált, és kiegyenlítette Anelka 10 perccel korábban kontrából vágott gólját. A Chelsea-nek is megvoltak a lehetőségei, Anelka, Wright-Phillips lábában is ott volt még két pont, sőt, akár az egyre inkább régi önmagát idéző Ballack is betalálhatott volna.  Mást ne mondjunk, a német fejesei önmagukban veszélyesebbek három Voronyinnál. Igazságos döntetlent láttunk, amely a Pompeynak úgy kellett, mint fejbe a szem, a Chelseanek úgy, mint homlokra a köldök, de a meccs alapján nincs miért panaszkodniuk Grantéknak. (Portsmouth-Chelsea:1-1 )

A Liverpool ugyanakkor a Sunderlandot küzdötte le - szó szerint - és talán egy kicsit saját magát is. A Vörösök a Boxing Day óta először szereztek három pontot 90 perc alatt, úgy, hogy közben  bezsebelték egy régi kintlévőségüket is. Előttünk nem kérdés, Rob Styles spori a Chelsea Anfield Roadon megadott tizenegyeséért tölesztett, amikor Carragher látványos kezezéséért nem adot tizenegyest, de gyorsan hozzá kell tenni, ez még Roy Keane, az ellenfél edzője szerint sem számított sokat a végeredmény szempontából. Crouch fejesével, Torres lövéssel és Gerrard büntetőjével 3-0-ra nyert a Pool. (Liverpool-Sunderland:3-0)

Mire számítunk holnap? A Chelsea győzelmére. Nem csak a londoniak otthoni veretlenségi sorozata vagy a Pool nagycsapatokkal szembeni katasztrofális mérlege miatt, hanem az utóbbi idők tapasztalatai okán is. Úgy látszik ugyanis a Chelsea kerete van olyan erős, hogy egyszerűen nem tud akkora csapást elszenvedni,  amitől a Bridge-en a Liverpool esélyesként léphetne pályára. Joe Cole, Anelka, Ballack és Wright-Phillips az utóbbi időben a Poolénál jobb formában lévő védelmeket is gond nélkül hoz zavarba, míg a másik oldalon Rafa éppen a múlt héten lepett meg minket Carragher szélre állításával és Skrtel játékával a védelem közepén, azaz még a szerkezetet illetően is tanácstalanságot látunk. Bár Carragher jobbhátvédben jobban játszott, mint mostanság sokszor középen teszi, sőt, a támadásokat is segítette, mégis: ugyanezt a húzást aggasztó kísérletezesének tudnánk csak minősíteni egy Chelsea ellen. A hab az volt a tortán, hogy láttuk Steve Finnant balhátvédben futballozni, ami főleg annak tudatában meglepő, hogy míg Carragher a Benítez-éra előtt ezen az oldalon is tudott kiemelkedőt nyújtani, Finnan old-school jobbhátvéd.

Arról nem igazán szükséges értekeznünk, hogy Torres hiánya mekkora csapás a Poolnak, és akkor Kuyt idei formájával még nem is tetéztük a problémát. Hogy jön ez ide? Úgy, hogy minden jel szerint ő fog játszani El Nino helyén. Nosztalgia? Ajándék? Nem tudjuk, de nem is értjük. Véleményünk szerint a Pool holnap pont, hogy csak Crouch-gólban vagy Gerrard-szabadrúgásban bízhat, mert a Kölyök nélkül a Chelsea talán még azt is megengedheti majd magának, hogy Belletti ismét beragadjon lesreállításnál. A végeredményt illetően egyetértünk  levélírónkkal, 2-0-ra nyer a Chelsea, de szerintünk Ballack és Anelka lesznek a gólszerzők holnap este. A jobb játékosállomány felülkerekedik a gyengébben, a rend pedig a káoszon. (2-0)

Aston Villa - Newcastle:
Ó-óóó, 10 perc múlva Perpatvar. Ashley Young nyári
eladási árának jót tett a Villa múlt heti, Fulham elleni veresége, nélküle az oroszlánok annyira voltak veszélyesek, mint Bruckner Szigfrid a Négszögletű Kerek Erdőben. Most viszont visszatér, és ez legalább egy Villa-találatot fog érni gól vagy gólpassz formájában. Faye, Martins és Beye visszatértek Ghánából de szerintünk pont nélkül távoznak majd a Villa Parkból.
(2-1)

Bolton-Portsmouth:
Két bíztató teljesítmény az előző fordulóban, és ha a Pompey - kiegészülve a szafariról visszatérőkkel - csak megközelíteni tudja őszi idegenbeli játékát, már jók lesznek egy pontra. Kicsit küzdöttünk a döntetlennel, de aztán legyőztük önmagunkat - ami állítólag a legnehezebb - és a Pompey győzelmére teszünk. A múlt héten a Readinget idegenben verő Bolton éppen a libikókán ücsörög.
(1-2)

Derby-Tottenham:
Minden eredmény, ami nem a Spurs-győzelme, meglepetést okozna. A Woodgate-tel felálló védelem a United ellen még a manchesteriek 4-3-3-ra váltását is becsülettel állta egészen az utolsó utáni másodpercekig, a Derby támadások pedig sokkal ártalmatlanabbak. A Spurs pedig talál majd két gólt.
(0-2)

Everton-Reading:
Az Everton nem rúgott gólt három mérkőzés óta, ami több, mint szokatlan a Toffee-któl. Mit csinál erre David Moyes? Kizárja a csapatból az Afrika-kupáról késve visszatérő Yakubut. Meccs után megmondjuk, igaza volt-e, de mi most azt sejtjük, hogy igen. Receptoraink azt jezik, hogy Liverpool kék fele ünnepelni fog ma este.
(3-1)

Middlesbrough-Fulham:
Komolyan mondjuk, a legnagyobb fejtörést ez a mérkőzés okozta nekünk. A Boro sorozata tiszteletre méltó, a Fulham az Aston Villát verte az előző körben és egyáltalán nem gyámoltalan, tanácstalan arcát mutatta. A gömb súgott:
(2-1)

Sunderland-Wigan:
Őszintén szólva kicsit úgy érezzük, hogy a nagy homályba lövöldözünk, mert valami gyenge jel a radarunkon a Keane-csapat, azaz a Sunderland győzelmét jelzi, de nekünk valahogy a döntetlen jobban tetszik. Az utolsó öt percben alakul ki a végeredmény.
(2-2)

West Ham-Birmingham:
Két csapat, amelynek tagjai a múlt heti csúnya botlás óta - főleg a West Hamé minősíthető annak - tamponnal az orrukban mászkálnak. London most győzni fog.
(2-0)

Manchester United - Manchester City:
Holnap a Chelsea-Liverpool meccshez hasonlóan bővebben is foglalkozunk majd ezzel a mérkőzéssel, most a Kedves Olvasónak be kell érnie egy tippel.
(3-1)

Arsenal-Blackburn:
Kötelező. Főleg, hogy az utóbbi időben kissé erőtlennek etsző Roversből Samba, Dunn, Pedersen biztosan, Ryan Nelsen és Ooijer valószínűleg hiányozni fog. Három sima, mégpedig 2-0-ás félidő után. Adebayorral kapcsolatban - aki hétről hétre gólokkal provokál minket-, most nem mondunk semmit, mert legutóbb is a bolondját járatta velünk.
(3-0)

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr76332362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crouchy 2008.02.09. 15:28:48

szerintem kikap a west ham. és egyetértek, kuyt fog kezdeni és kikapunk.

jasszgeri 2008.02.09. 15:35:56

folyton lehúzod a sunderlandet. pedig az olyan csapatok ellen mint a wigan, nyerniük kell. és nyerni is fognak.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.09. 15:49:28

jasszgeri

az utóbbi időben nem hiszem, hogy lehúznám őket.. Érezhetően javultak , de ettől függetlenül a Wigan a Sunderland szintű csapatok ellen bármire képes.

Most így hirtelen: legutóbb a West Hamet verték, a Liverpool ellen idegenben nyomtak egy döntetlent, és az FA-kupában nem is olyan régen éppen a Sunderlandet verték idegenben 3-0-ra.

Nem hiszem, hogy annyira vadakat beszélnék azzal döntetlennel, de persze a tabella alsó felében lévő angol csapatokról beszélünk, "bármi lehet"!:D

Ramon Serrano 2008.02.09. 17:51:35

A Chelsea-Liverpool 0-0 lesz, efelol semmi ketseg.

Woland 2008.02.09. 18:46:08

húha de nehéz volt ez a meccs a Derby ellen. eltúlzott a 3-0 sajnos. a Kosok mentek nagyon és első félidőben ők voltak a jobbak... (be kell vallani : )

sejthető volt hogy nem lesz könnyű miután Boateng megint bekerült a (kezdő!)csapatba nálunk. (nem tudom megérteni hogy miért ennyire gyenge elvégre 2006-ban az év fiatal játékosa volt Németországban...) De hálistennek lecserélte Ramos a szünetben.

második félidő már jobban ment - de még igy is csak Berbatov beállása után szereztük meg a vezetést.

De a Derby egy teljesen más csapat benyomását keltette mint ősszel. (akkor 3-0 volt nekünk 14 perc után...) nyerni fognak egy-két meccset mielőtt visszatérnek a Championshipbe jövőre. Remélem elveszek egy pár pontot a 6-10. helyen állóktól : )

mook 2008.02.09. 20:42:56

A maradék 3 meccs fix 1. Az első kettő sajnos.
Kuyt mit keres még a Poolban? Mennyit vágott idén, annak ellenére, hogy csatár?
Csak a tavalyi BL-sorozatra emlékszem, ott csak egyet rúgott (a döntöben).
Voronin, Torres sérült, lehet, hogy csak egy csatárral állunk fel? Crouch-csal kezdenék, és behoznám mellé később Babelt, az eredménytől függően.
Szerintem Torres tudna játszani, de mindjárt itt a BL. Rafa nem akar kockáztatni rásérülést, a PL-t már úgyis feladta.

crouchy 2008.02.09. 21:39:53

Reina, Riise, Carra, Hyypia, Finnan, alonso, Mascherano, Gerrard, benayoun, Babel, Crouch. ennél jobbat perpillanat nem tudunk kiállítani.

Woland 2008.02.09. 22:43:43

Mi a véleményetek egyébként a Premier League új agymenéséről, a 39 meccses bajnokságról? A plusz egy meccset (ami beszámitana a végelszamolásnál) valahol Amerikában, a Távol-Keleten vagy az Öbölmenti országokban tartanák januárban... hogy ki játszana kivel azt sorsolással döntenék el.

Én azon a véleményen vagyok hogy ez a legnagyobb baromság a szeletelt kenyér óta. És gondolom legtöbben egyetértetek.

Viszont: a klubtulajok szerint nagy ötlet - és találtak három edzőt is aki szimpatizál ezzel a hülyeséggel (Keane, Keagan és Wenger).

Képzeljétek el hogy Chelsea és ManU áll az élen pontazonossággal - és akkor jön a plusz meccs, egyiknek kisorsolják az Evertont/Pompeyt/Spurst a másiknak meg a Derbyt/Wigant/Fulhamet - kurva könnyen megtörténhet mivel csak a top4/5-t tervezik kiemelni ha ez az idióta terv keresztülmegy. Komolytalanná tenné a bajnokságot.

Persze ezen kivül még van vagy ezer érv.

Az oké hogy a klubelnökök csak a pénzt nézik. Azt viszont nem értem hogy a fent emlitett három edző hogy érthet egyet velük.

Asidotus 2008.02.09. 23:22:29

A szeletelt kenyér nem hülyeség.

papercut 2008.02.09. 23:24:35

Dear kedves mindenki, aki eme fórumokon kering, és képes kultúrált ember módjára imádni a szép focit! Ugyebár 2 hét múlva kezdődnek a Bl küzdelmek, igen nagy meccsekkel, és (számomra) különösen fontos ezek közül az Arsenal-Milan. Arrra gondoltam, hogy mi lenne, ha a fórumózókkal bevágódnánk valami kellemes kocsmába, ahol fogható az adás, és a virtuális szócséplést valódi sörfogyasztásra cserélve elmélkednénk kedvenc/utált edzőink okosságain/hülyeségein. Ez egy kellemes szerdai nap, talán többen ráérnétek, szerintem érdekes lenne. Én magam pesti vagyok így ilyen helyekben gondolkodnék, persze csak ha mutatkozna rá hajlandóság.

pote · http://nst.blog.hu/ 2008.02.09. 23:53:11

habi,
ha kell vmi, el tudsz erni most skype-on, vagy holnap delelott,
11tol akcioban vagyok ;)
p.

Woland 2008.02.10. 00:18:07

Nűnű:

OFF (de nagyon : )))
nekem a szeletelt kenyér a gasztronómia Arsenalja. (We 8 Arsenal! Come on You Spurs! : )
lassan a hatodik évemet húzom Ámerikában - sehol egy pékség, csak azt a szivacsos édeskés vattaizű szeletelt "kenyeret" lehet kapni a legtöbb boltban.

lehet hogy hallottad már azt az eléggé elterjedt angol kifejezést hogy "the best thing since sliced bread" - a legjobb dolog a szeletelt kenyér óta, és komolyan is gondolják, na ettől mindig sirva fakadok.

az a jó ropogós kenyérhaj... de ettől csak honvágyam lesz... : (

ON:
de akkor jól gondolom hogy a 39. forduló ötletét te is hülyeségnek érzed?

Papercut: jó ötlet, szivesen mennék ha tudnék - Arsenal-drukkerekkel mindig extra élmény meccset nézni : ) jó szórakozást!

halareaal 2008.02.10. 00:20:05

Woland:
tudtommal a +fordulót január tájékára iktatnák be, tehát mondjuk kicsit túlzó lenne azt mondani, h ilyenen dől el a bajnokság, még akkoris, ha a végelszámolásnál számítana. 1ébként a foci függ a pénztől, a többi klub is képes lehetne olyan igazolásokra, amikre most csak a Chelsea és a MU. de a legfontosabb, a sport népszerűsítése mondjuk Amerikában, és ezzel nem kis élményt lehetne szerezni rengeteg rajongónak, ráadásul nemis az angolok kárára, mert +forduló lenne. az én bajom ezzel az, hogy ígyis messze az angol bajnokságban van a legtöbb pénz, ezzel felborulna talán az az egyensúly, ami most még megvan. ugyanez lenne a helyzet, ha a bl meccseket vinnék ki, annak nem lenne sok értelme. de a spanyol v olasz bajnokságból meg max a top 5re kiváncsiak, ott a közép és kiscsapatokban sokkal ismeretlenebb játékosok játszanak. a válogatottaknál tétmeccsek esetében ez nagyon hülye megoldás lenne, ugyh ha vhol, a PLben működhet.

Ylaya 2008.02.10. 13:35:50

tenyleg nem esznek rendes kenyeret a jenkik? Pedig az egesz olyan kover.
Papercut. Ezt mindenki igy csinalja, es igy a fasza :D, beullni egy kocsmaba, pialni es osztani a focit. Az nem is szamit hogy ki kinek drukkol, csak lehessen dongetni. Minid kerul valaki a kocsmaba aki nezi a meccset s be lehet szalni a meccsnezesbe.

Az a + fordulo tenyleg hujeseg. persze ezzel is csak penzt akarnak csinalni. meg nepszeruseget azzal a gondolattal hogy "szegeny kinai vagy arab is lasson focit" jol jonne nekik ez a gondolat.

Ylaya 2008.02.10. 13:37:20

Habitang.. elmarad(t) a bundesliga-joslas!?

mook 2008.02.10. 13:49:51

Woland, szerintem kibicek is mehetnének nézni az Arsenal-Milant :-D
De a döntőig sem érsz haza? :-DDD

papercut 2008.02.10. 16:11:17

Azt hiszem, nem fogalmaztam elég közérthetően: A project az lenne a, hogy a blog kemény(félkemény, puha...)magja egy helyre összegyűlve élvezze a footballt!

mook 2008.02.10. 16:31:46

Ha ez az enyémre reakció, akkor én azt így is értettem, csak jelezni akartam Wolandnak, hogy a Spuds nincs sehol a BL-ben (nem úgy az Arsenal).

Tényleg, jut eszembe, Woland, jövőre, meg azután is jöhetsz kibickedni, ha csak akkor jársz errefelé :-DD

Woland 2008.02.10. 18:38:31

hello mook,

könnyen lehet bárkiből kibic! : )

igen, igen, sok viz lefolyik még a Temzén mire a Spurs BL-meccset játszhat - én nem tartoztam azon (nem kevés) Tottenham szurkoló közé akik mindenfelé azt kürtölték hogy idén 100% a top4-finis. (jövőre viszont TUTI!:) (heh, szép is lenne)

lényeg az hogy ilyenkor általában a savanyú szőlő izgörbéjére koncentrálva ellenszurkoló szoktam lenni. Tavaly például egy essexi Arsenal(!!)-szurkoló barátommal (leendő sógor) együtt buzditottuk a Milant a ManU és a Liverpool ellen.

Úgy néz ki a BL-döntőre talán hazaérek (az UEFÁ-ra sajnos biztos nem). Itt egy török vengéglőben szoktam nézni a meccseket ha éppen mutatják.

Szóval itt az ideje: Come on You Rossoneri!
És Forza Les Gones!

(u.i. Utd-City 1-2, nem semmi, ez a City második vagy harmadik idegenbeli győzelme egész évben. És az első double over Utd szerintem ávtizedek óta.)

BruceWayne 2008.02.10. 19:07:08

okádék fos szar meccs volt a Chelsea-Pool, ráadásul 25 euróm bánta... szar angol foci....az 1. fi néhány mozzanatát leszámítva nulla meccs volt

papercut 2008.02.10. 19:12:32

Woland És az első double over Utd szerintem évtizedek óta.) ->értsd by Man City? mert pl: csak a tavalyi szezonban az Arsenal és a West Ham is oda-vissza verte a Vörös Ördögöket.

mook 2008.02.10. 19:39:34

Woland, azt akartam írni, hogy ez már viszont árulás, mármint a Milannak drukkolni bármelyik angol csapat ellen, de ez inkább azt mutatja, hogy nálam hol húzódik az éles határ. Én pl. szinte bármikor tudnék a Tottenham-nek drukkolni nemzetközi kupában.

Nerazzurri: a meccs minősítésével egyetértek, de szerintem inkább az utolsó tíz percben volt 1-2 megmozdulás, kezdve Ballack helyzetével. Ja, és Gerrardnak volt egy kapcsi-keresztlabdája, ami zseniális volt, szintén a végén.

De amúgy Riley (a bíró) esése mindent vitt. Azt mondja az angol szpíker: "He could book himself for diving.", Azaz: adhatott volna magának egy sárgát műesésért. :-))

apaercut: 1974 óta. :-)

mook 2008.02.10. 19:40:15

bocs, papercut, elgépeltem.

Woland 2008.02.10. 20:37:03

Papercut, mook:
igen Man City double over Utd-re gondoltam, ami egyébként a BBC szerint a 69/70-es bajnokságban fordult elő legutóbb (1974-ben a City legutóbbi Old Traffordon -a bajnokságban- aratott győzelme volt).

mook, mentségemre nem csak antagonizmusból szurkolok a Milannak és a Lyonnak az angolok (mármint angliai csapatok az Arsenal esetében) ellen hanem mert Seedorf és Juninho mindenkori kedvenc játékosaim közé tartoznak.

Riley egy idióta, szerintem azért tartja az FA hogy legyen comic relief a sok dráma közben.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.10. 21:59:55

Sziasztok!

Edgig egesz jol alakul a 7wege, es ha holnap nyerunk, akkor levegovetelhez jutunk...:) lehet h venni kek jegyet az uccso fordulora Londonba, es megnezni a meccset valahol, hatha bajnokok leszunk (lassan kezdek benne hinni, h megtortenhet)

mondjuk az genyosag, h a milannak drukkol vki az angolok ellen, ha nagy sp?rs drukker, de hat szive joga...

jovore egyebkent nagyon jo lesz a sp?rs, most is az, szoval penzzel sikerul(t) felzarkozniuk, de ettol lesz jobb a bajnoksag szinvonala...

Woland, nem irigyellek a kenyermegvonas miatt, multkor 3 kilos kemenceben sultet vettunk a porkolthoz, ami 4 kilo szinhusbol keszult igazai hagyma, paprika, paradicsom tarsasagaban:)

Udv, ymy

Woland 2008.02.11. 00:53:26

haha, ymy hihetetlenül kegyetlen vagy! : )

"multkor 3 kilos kemenceben sultet vettunk a porkolthoz, ami 4 kilo szinhusbol keszult igazai hagyma, paprika, paradicsom tarsasagaban:)"

hogy genyóság-e a Milannak szurkolni angol (angliai) csapatok ellen azt mindenki eldöntheti. De mondom Arsenal-drukker haverral tavaly együtt szurkoltunk nekik a ManU és a Pool ellenében.

Szóval a genyóság össze tudja hozni még az Arsenal meg Spurs szurkolókat is! : )

d3vnull 2008.02.11. 20:14:59

Egyébként ezzel a pörköltös témával tényleg le kéne állni, mert én igazán finomakat rakok össze itthon magamnak, de akármikor idetévedek rágondolok, hogy még hónapok választanak el attól, hogy ki lehessen menni sütni-főzni a kertbe :(

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.12. 00:46:55


akkor nem mondom el, hogy a nyaron 5 kilo szarvashusbol (comb) (kellett ennyi, mert 12 fore bogracsoztunk) is isteni porkoltet lehetett kesziteni, naplemente, sörök, balaton zugasa...es egy deci feles (hazipalinka) elotte:)

amugy ilyenkor nincs is jobb, mint egy kiados disznovagas...Woland, ettel mar sult vert hagymaval? Nah, az odab?sz...:)))

Ade meglotte a magaet, alakul ez, alakul...:)))

ui: Woland, Amerikaban tenyleg kolbaszbol es szalamibol vannak a keritesek???:)

wan2bee 2008.02.12. 02:48:25

elmentek a fenebe a palinkaval, porkolttel meg 3kilos hazikenyerekkel. en itt fagyasztom a seggemet a minusz huszban 6000kmrre a hazipalinkatol es az egyetlen melegseg, mikor egni latom az ordogoket, es a dorgo agyuktol puskaporos a levego...
arrol mar nem is beszelve, hogy 3honapja nem lattam zold fuves teruletet csak tvben meg a biohazban...

Woland 2008.02.12. 06:24:03

ymy bátyám,

én falusi vagyok (Kelet-Nógrád!!) - méghozzá hentescsaládból! : ) úgyhogy a sült vér komoly hatással volt az egyedfejlődésemre. (na meg később az igazi házi házi borzagpálinka... :)

szalámit szoktam kicsempészni, amúgy lengyel és olasz (és bosnyák!) boltokban lehet nagyon jó szalámikat, kolbászokat kapni erre is.

Wan2bee:
téged merre vetett a sors? Szintén a Nagy Sátán? Ha 6000 kilométer és hideg van akkor közel lehetsz.

Hogy foci is legyen: most az egyszer nem bánom hogy nyert az Arsenal - most többet számit hogy a Blackburn pontot vesztett : ) Ha már a City-vel együtt (egyenlőre) lekoptattuk rólatok a ManU-t ennyit a gúnárok is megtehettek nekünk : )

wan2bee 2008.02.12. 14:46:30

homerseklet -19,6 celsius, hoerzet -24,2 fok paratartalom 56%, napos ido, szel 8km/h latotavolsag 24,1 km.

Joreggelt mindenkinek! Montreal:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.12. 15:37:46

itt csak egy pulcsi kellett ebednel...halat ettem, roston. jah, toltam hozza ket palacsintat, az egyik kakaos volt, a masik nutellas...

szep napot mindenkinek! Budapest

ui: a sutivel hogy alltok? sajtos masnit kertek?

ui: holnap szolidaritok es elmegyek Burgerbe miattatok es megnezem milyen erzes amerikainak lenni:))))

ui: ha meg tudjatok szerezni Eszterloveszek "Nokedli" cimu szamat, akkor hallgassatok bele a kedvemert:)

Udv, ymy

wan2bee 2008.02.12. 16:34:38

oruljetek csak. BL gyozelemkor mar otthon vagyok. Meg sancho panzanak is jovok meg egy sorrel tavalyrol. azt sem felejtem.

Burgerben kb 2 eve nem voltam. Ha ki akarod probalni milyen szornyu itt, egyel sultrkumplit gravy szosszal meg reszelt sajttal..

Woland: azert a kedvunkert iden is elmehettek vacsorazni egy finomat az utolso fordulo elott. Mar csak megszokasbol.. Milyen vicces is volt, mikor a yiddok gyakrabban rohantak a retyora, mint az ellenfel kapuja fele.. :)

Mi lehet amugy a MU formahanyatlasa mogott? Eddig nem lattam oket ilyen fantaziatlanul focizni.. Jo jo, varosi rangado, meg derbi meg mittudomen, de azert 2 golnal kevesebbet mar regen rugtak.. Nyerunk iden PL/BL-t imci?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.12. 17:14:28

most elmegyek focizni, meg minden ilyen, ejszaka megvalaszolom:)))

Sztem Habitang megszervezhetne egy nst-n beluli focizast...Osszegyulnenk, aztan fociznank egy jot:)

hozhatnal amerikai sort egyebkent, kivancsi vagyok:)

Akkor este irok, addig is szep napot es ajoetvagyat az ebedhez:)))

Udv, ymy

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.02.12. 17:23:41

az NST focizik egyébként:
Habitang a legkeményebb bekk, aki valaha megfordult kispályán, hatalamas szívvel és ellenállhatatlan lelkesedéssel szégyeníti meg az összes angol védőt
Heinrich: a legprecízebb futballt mutatja be, Beckenbauert és Sammert feledtető előretörések után kiszámított lövésekkel riogatja az ellen kapusait. A minden német kapusnak születik elv érvényes rá is.
Benito: sérülékeny gólvágó, Gattuso és Totti keveréke. Sajnos elég sérülékeny, de ha pályán van, nincs az az ellenfél, aki ne félne tőle (Gattuso) vagy a góljaitól (Totti).
Ritka jóképű csapat a miénk egyébként...

wan2bee 2008.02.12. 20:49:19

a legkemenyebb kispalyas vedo en vagyok. es mar lottem szogletbol hosszura ivelt beadasbol futtabol kapasgolt. Szoval meg eredmenyes is :)

Amerikai sorok szarok. Kanadaiak elmennek. Van egy ket szepremenyu.. Panza majd megtudja mire gondolok :)

Panza, hol oktattok egyebkent? Blasz 7?

crouchy 2008.02.12. 20:55:08

imici ez ritka jó 5let!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BruceWayne 2008.02.12. 21:27:13

szokott itt valaki Fifázni, mert egy NST Fifabajnokság is komoly lenne?

BruceWayne 2008.02.12. 22:43:42

akkor jó túrást.
féltek a virtuális megmérettetéstől mi? :-D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.12. 23:54:17

pancho: es van megfelelo kapusotok? :D ha nincs, en feltennem a kezem...aztan johet a post az "orult kapusokrol":)))
volt egy vita Casillas es Buffon kozott, ki a jobb...haaaat, egy Lantos...az Aranycsapatbol...termeszetesen:))) (ok, tom, h Imi, es nem kapus...:D)

Nerazzurri: egy klasszikus jut eszembe:
-Mit csinal az Inter szurkolo, ha megnyeri a BL-t?
-Kikapcsolja a playstationt.
(bocs)

crouchy: siman berelni kell egy mufuves palyat, odamegyunk, szetosztjuk a csapatokat es focizunk (=oktatjuk az olasz, spanyol, nemet szurkereket:D)...utana sorozes...:)

wan2bee: nyerunk:) PL-t...a szezon elejen azt mondtam, h cel az elso negy hely, de egy jo rajttal akarmi is lehet, foleg ha hozzuk az idegenbeli "kotelezo" meccseket. Feltem, mert sztem a Rottenham, Bolton, Szarkak, Everton, Porszmusz, MCity egeszen jol vasarolt es raktak Oket ossze es ugye tavaly is volt gondunk tavasszal es Henry is elment...De ahogy halad a szezon, kiderult, h Wenger tud vmit...nem is kicsit...Van vmi a levegoben...Egy kis Agyufust:) A Pool sztem mar nem szol bele, a Cselszkijt nem irnam le (hejj, az a sok 1-0) (Drogba visszater), de Nekik meg van egy Liga Kupa dontojuk es iparkodniuk kell(ene) a bajnoksagban, es a 8 pont az 8 pont, bar megyunk meg oda. Ahogy a MU is...sztem az O keretuk a legerosebb, eddig is eros volt, de Tevezek dobtak rajta egyet...Sztem nincs formahanyatlas. Meg mindig picit eselyesebbnek tartom Oket, foleg ha tovabbmegyunk a Milan ellen, mert akkor a BL-re is nagy hangsulyt fog fektetni Wenger...es meg a FA kupa...nem is tom mi lesz szombaton...Ha tovabbmegyunk, akkor bmi megtortenhet, akar meg a Wembley-be is eljuthatnank...Persze, Wenger most rangsort allit fol - okulva tavalyrol, sztem: PL, BL, FA...
Kivancsian varom az elottunk allo hetet, de valahogy a PL-t megerdemelnenk iden, es nem oly rossz a sorsolasunk...(a Cselszkij - MU -bol is gyoztesen kerulhetunk ki, mert az idei kiirasban nagyobb szerepe van, hogy ki lesz a masodik a PL-ben, mert a tobbieknek sokkal tobb meccset kell jatszaniuk a BL-selejtezokben).
Ugyhogy a kerdes nehez, de egy arany (akarhol) nagyon jo lenne, es lepeselonyben is vagyunk. Remenykedem es kezdem elhinni, hogy megcsinalhatjuk...Ha megnyerjuk iden a PL-t, akkor sztem minden idok egyik legnagyobb sikere lenne Wengernek is, es akkor rendelnek egy mezt "Wenger knows" felirattal...14-es mezt...:)

Hat, ez a velemenyem...:)

Udv, ymy

Woland 2008.02.13. 00:32:24

wan2bee, ymy,
meg kell védenem az amerikai söröket - az igaz hogy a leggyakoribb márkák mint a Bud-PBR-Miller-Coors nagyon rosszak, de a kis helyi sörfőzdékből (különösen Vermontban) nagyon jó dolgok kerülnek ki. Amit sosem fogok megbocsátani a jenkiknek az hogy kitalálták a "light" söröket. Na az ördögien szar.

ja és wan2bee, a két évvel ezelőtti ételmérgezéses esettel kapcsolatban: az a fair play szellemének nemhogy a lábbal tiprása de a karóba húzása volt. Ha forditott szereposztással történt volna inkább hallgatnék róla minthogy büszkén hangoztassam... bár ki tudja az Arsenalon lehet hogy és is csak röhögnék... Az öltözőben meccs előtt még bőven rókázott a csapat, és egy napja nem tudtak kajálni - fair play egy PL meccs előtt, ugye. Nem halasztották el a meccset mert az jogtalan előny lett volna a Spursnek... beszarás.

De ezt csak azért irom mert felhoztad mint kellemes emléket! Szóval nem én kezdtem : )

Amúgy szerintem idén a bajnokságban van a legjobb esélyetek. Bár nálam is a ManU a favorit, a l'Arse és a Cselszki is egyformán odaérhet még. BL-ben és FA-ben szerintem itt a végállomás. Kaká, Gattuso felgyógyult és már Ronaldo sem biztos hogy kihagyja az Emirates-beli meccset. ManU meg kétszer egymás után nem kap ki az Old Trashfordon.

wan2bee 2008.02.13. 01:31:32

jojo, tudom, hogy ronda dolog volt. De nagy ko esett le a szivemrol, es azert el kell ismerni, hogy igy is szepen helyt alltatok. De ha tudod mennyivel szebb dolog a karorom, mint az egyutterzes..

A light dolgoknak ki kell pusztulniuk a vilagbol. A hazi sorok az esetek tobbsegeben a vilag minden tajan jok. Na joejt!

d3vnull 2008.02.13. 13:01:53

Hát pl. az óbudai Galagonya presszóban nem jó a házisör. Jó viszont a sima csapolt :)

Ymy, nálam a flekkenezés szokott nagyon menni. Tudod, mellé azzal a finom "batyuval", alufólia vajjal kikenve, krumpli, hagyma, szalonna, zöldpaprika bele és hacccójjon, megpárolni. Meg a specialitásom, a minden sós kaja mellé jóleső sült szilva-barack cukorba forgatva és hurkapálcikán sütve.

Tiszta gasztronómia ez már... Ja, hogy sportvonzata is legyen : léderer mellett világi is szakmát válthatna.

kroos 2008.02.13. 13:12:17

Nerazzuri:szivesen játszom veled váaszthatsz Fifa 99-08-ig.De csak egy feltétellel.Ha te az Interrel leszel én meg az Empolival.

BruceWayne 2008.02.13. 14:56:43

barnetta: csak a 08 van fent a gépemen és még csak a Chelseavel voltam benne (mivel egy bajnokságban amit szerveztünk másokkal, ott már foglalt volt az Inter meg a Barca). de majd megpróbálhatjuk.

crouchy 2008.02.13. 15:44:11

nerazzurri én is szivesen játszom veled de csak 01el:):) imici: asszem erre azért nem én lennék a legalkalmasabb, lévén se futni, se lőni, se cselezni nem tudok, ráadásul utálom a sört:) viszont amilyen kis burzsoá városban lakom lehet h itt van ingyér pálya majd megnézem:) de alapvetően jó ötlet. meccset még soha nem is játszottam nem beton pályán:)

mook 2008.02.13. 23:03:23

Szia barnetta, na mit szólsz, hogy milyen szelíd szurkerek vannak a PL-es topikban?
(Pár napja áttévedtem egy Serie A-s topikba.)
Szerinted mi lesz az Arsenal-Milan?
És a Pool-Inter?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2008.02.14. 00:37:52

Woland:
es az a Keane gol megvan, amikor ket Agyus jatekos a fuvon fekszik es mutagatunk, hogy rugjatok ki a labdat apolas miatt? (talan utolso elotti forduloban tortent 2 eve, meg a Highburyben) Aztan a sors igazsagot teremtett...:)

crouchy: en mar betonon nem jatszom, csak mufuvon:)

d3vnull: flekkenezes is szuper!!! a sultek melle ajanlom az ajvart, csak ugy horvatosan...:) csevapcsicsat is konnyu osszegyurni egyebkent:) Es mostanaban lehet az ikeaban kapni kulonleges mustarokat: puncsos, bodzas pl...nah, erdemes jatszadozni az izekkel:)))

tervezem jovo hetvegen Szegedre lemenni, megnezni a Pick-Barca meccset, utana meg tolni egy halaszlevet...

Van vmi focis hir mara?:) 7wegen lesz angol focicsapatok szurkoloinak egy torna, vedeni fogok:)

A Milan x-elt otthon, nagyon pihennek a BL-re...

Jo ejt!:)

BruceWayne 2008.02.14. 00:51:14

ez a milan egy vicc hátul, mit fognak ezek a szerencsétlenek kezdeni az arsenalos suhancokkal???

d3vnull 2008.02.14. 01:18:32

imi : ajvar nem annyira jött be, speckó mártást szoktam csinálni : fokhagyma, soksok paradicsom, gulyáskrém, meg egyebek :)

d3vnull 2008.02.14. 01:19:06

A barátaim remek nevet is adtak neki : "a szódabikarbóna előjele" :)

Woland 2008.02.14. 05:52:09

ymy,

csak azt tudom mondani amit Wenger mester szajkózott Adebayor és Bendtner hisztije kapcsán:

"I didn't see it. I have no idea what you are talking about." : )))

Ő ezt ugye mindig elmondja ha a saját játékosai égetik magukat. : )

mook 2008.02.14. 11:56:14

Woland, úgy látszik a csapat nem volt elég sokáig dögrováson az ételmérgezéskor:

Spurs team 'to lose' more weight
Tottenham fitness coach Marcos Alvarez
Alvarez soon realised the Tottenham squad was too heavy
The Tottenham squad are still trying to lose weight after they were found to be 100kgs too heavy when Juande Ramos took over as manager in October.
news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/t/tottenham_hotspur/7244228.stm
süti beállítások módosítása