Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 21. forduló - Gázolt a Robur

2008.02.04. 11:34 _benito

Ez itt egy Robur. Csúnya, büdös és lassú. Nem arra született, hogy versenyeket döntsön el, inkább útkaparó munkások és emésztőgödör-ásó különítmények szállítmányozására tervezték. Aztán a hétvégén a Robur (mert ha lendületbe jön, akkor visz mindent) úgy elgázolta az útjába kerülő farkascsordát, hogy azok köpni-nyelni nem tudtak, ezzel pedig nagyon könnyen lehet, hogy a 4-3-2 felálláshoz makacsul ragaszkodó Inter fejére helyezték az egyébként is őket illető koronát. Hogy az Inter sem meggyőző újabban? Kit érdekel, ha még így is nyernek!? A kihívók – ha még beszélhetünk ilyenekről – közül a Juve hazai pályán nem bírt a tökutolsó Cagliarival, a Fiorentina pedig igen jó meccsen otthon kapott ki a Milantól.
Volt néhány bolond eredmény, rengeteg büntető (közülük néhány bizony ki is maradt) és elég sok gól, így unalmasnak semmiképpen nem nevezhetjük a Serie A 21. fordulóját.  Hajtás után adunk vitatémát a hétre.

A Viola és a Rossoneri faszán egymásnak ugrott, de míg az egyik oldalon a Dida helyén mutatós röppályákon ugrándozó Kalac védett, a lilák kapuja előtt Pasqual már a kapufát is eltalálta – más kérdés, hogy a sajátját. A Berlusconi-anyuka halála miatt fekete karszalaggal játszó Milan egyébként az ellenfél térfelén marha jó kis csapatnak tűnik (bár Gilardinót mi még mindig lyukas vödörnek látjuk), de amint védekezni kényszerülnek, már kész is a baj: az egymással nem különösebben megnyugtató, ki-játszik-ma-szarabbul versenyt rendező védőpáros közül ezúttal Nesta nyert orrhosszal Kaladze előtt. Gattuso nélkül a középpályás védekezés is elég lyukas és ugyebár hamarosan érkeznek a virgonc londoni sihederek, akik aljas módon sokat és gyorsan futnak. De vissza a meccshez, annál is inkább, mert az első félidőben egy szerencsétlen találkozás során Seedorf is meghúzta a lábát, bár talán nem komoly annyira a baj, hiszen lecserélését jaguár-hisztivel kommentálta. A helyére beálló Pato pedig eldöntötte a meccset, méghozzá egy olyan támadás végén, melynek jegyzetelése közben kigyulladt az Arsenal megfigyelő ölében a jegyzettömb: labdaszerzés, visszapassz, Pirlo hajszálpontos labdája Kakának, a brazil tökéletes kiflije Pato mellére – itt már passzív szemlélőként belép a Viola védelem is, hiszen ekkorra öten veszik körbe a csatárt - aki leveszi (védők nézik), megigazítja (még jobban nézik) és belövi (szomorúan nézik). Aztán szegény Pato is igen rosszul lépett, és az arckifejezéséből ítélve nála komolyabb a baj, mint a szénfekete tulipánnál, ráadásul mivel a Milannak már nem maradt cseréje, az egyenlítésért küzdő Fiorentina tíz ember ellen indíthatta meg az utolsó csapást. Kalacnak azonban még maradt a tarsolyában egy bravúr, amit kénytelen is volt előbányászni, amikor Gamberini a százezredik percben öt méterről bólintott. A jó ég tudja, hogyan, de leért és összekaparta, a Milan pedig nagyon-nagyon fontos győzelemmel távozott a Franchiból. Lezajlott a szezon legviccesebb cseréje is, a 80. percben Kakát Favalli váltotta, de egy másik cseréről is hallani a háttérben, amit értetlenkedve fogadunk: a Milan Gilardinót adná Freyért cserébe. Én pedig alig használt, hófehér A4-es papírlapomat hasonló paraméterekkel és jelzéssel ellátott Audira cserélném. (Fiorentina-Milan 0-1)

A Siena nem egy utolsó percben kiverekedett büntetővel, vagy a játékvezető segítségével, sőt, nem is az esélytelenek nyugalmával pályára lépve úgy megverte a Romát, mint a szódás a lovát. A Robur lefocizta a pályáról a farkasokat, Tottiéknak igazából esélyük sem volt és hiába hisztériázták szinte végig a meccset (Il Capitano a kevésbé szimpatikus arcát mutatva meglehetősen indolensen viselkedett a pályán), a Siena teljesen megérdemelten tartotta otthon a pontokat. 0-2-nél Spalletti átállt kétcsatáros játékra, majd beküldte Giulyt is, ám ezzel is csak a saját torkára helyezte a kést, a hajrában ugyanis nemhogy a szépítés nem jött össze, de a végig roppant agilis Frick belőtte a harmadikat Doninak, aki egyébként is igen szar napot tudhatott maga mögött. A Romának egyébként mindig vannak ilyenjei, nehéz őket megmagyarázni, hiszen megtippelhetetlen, hogy mikor és milyen okból kifolyólag üti fel a fejét a kórság a farkasok között. Ez most fájdalmas volt, az biztos. (Siena-Roma 3-0)

Mi a magunk részéről már nem is emlékszünk, mikor játszott végig utoljára teljes létszámban egy meccsét a Nerazzuri. Hagyjuk is, nem számít semmit, amíg így is megnyerik a meccseiket és most szándékosan nem megyünk bele, hogy a győzelmet biztosító büntető milyen körülmények között esett (a hétvégén az NST stábja elindult egy tornán, ahol nekiszegeztem a kérdést Inter-szurkoló pajtásunknak, hogy szerinte is szabályos gólt szerzett –e az Ibra az Udinese ellen, a válaszából pedig kiderült, hogy teljesen felesleges vitatkozni ezzel a fajtával). Amit viszont fontos megjegyezni a kék-feketékkel kapcsolatban, az három dolog (nem az a három): először is Sztankovics és Jimenez nem férnek meg egymás mellett a pályán, másrészt egyre nagyobb szerep hárul a csodálatos formában védő Julio Cesarra, harmadrészt muszáj fenntartanunk múlt heti állításunkat: a védelem sokkal stabilabb volt Il Muróval, mint Materazzival. Ha az eredmények egyelőre nem is mutatják, a játék színvonala és az Inter magabiztosságának visszaesése intő jel lehet, hiszen a közeljövőben nagy feladatok várnak rájuk. Micsoda szerencse, hogy a Serie A-ban már némi bukdácsolás is belefér. Méghozzá tükörsimán. (Inter-Empoli 1-0)

A Juventus nem most szállt ki az aranycsatából, de ez már kezd kicsit kellemetlen lenni. A második félidőben ugyanis már beszállt Camoranesi is és Nedved is a jobb napjai közül kapott el egyet, mégsem sikerült kiteríteni az életben maradásért szinte esélytelenül küzdő Cagliarit az Olimpicóban. A végére beszállt Tiago helyén Sissoko, de addigra már boldog-boldogtalan fütyülte a Bianconerit a lelátókon, hiszen mire a szardíniaiak megszerezték a vezetést, már legalább három igen komoly helyzeten túl voltak. Nedved ugyan gyorsan egyenlített, de ahelyett, hogy bedarálták volna ellenfelüket, még a Cagliari szerezhetett volna gólt egy ellentámadás végén, amikor Belardi másodjára a gólvonalon megfogta Cossu labdáját. Szalihamdzsics nem jobbhátvéd, Nocerino nem irányító és Molinaro nem labdarúgó. Legalábbis nem a Juvéban. Bár a Camoranesi-Sissoko-Zanetti-Nedved-Del Piero-Treze alakzat nem fest rosszul, a hátvédsorra néha bizony szívszorongva néz rá az egyszeri Bianconeri-szurkoló, az ilyen eredményekkel pedig lehet, hogy nagy ára lesz az elcseszett nyári (és téli?) igazolásoknak, hiszen közben a Milan is életjeleket mutat és a Fiorentina sem szeretne lemaradni a konzervosztásról. A végére csak annyit, hogy a Cagliarinak viszont hatalmas ováció jár! (Juventus-Cagliari 1-1)

A Lazio egy csodálatos Rocchi góllal megverte a Sampdoriát, miután Cassanónak még összejött az egyenlítés nem sokkal azután, hogy az üres kapuval szemben hibázott. A vereség mellett a cs.k., Volpi sérülése miatt is bosszankodhatnak a genovaiak, akik egyébként akár nagyobb arányban is kikaphattak volna, ha Pandev a végén nem fullad ki egy harminc méteres sprint után, vagy a meccs elején a spori megadja Ledesma megpattanó szabadrúgásgólját. (Lazio-Sampdoria 2-1)
A Vezúv tövében már nagyon várták, hogy a szezont parádésan kezdő Lavazzi újra az akkor látott formáját mutassa. Most megtette! Az Udinese vendégjátéka pörgős kezdést hozott, hiszen a 10. percben már 1-1 állt az eredményjelzőn, sőt, az első félidőbe még belefért Cannavaro jr. kiállítása is. Emberelőnyben több helyzete volt a vendégeknek, majd jött az erősen megkérdőjelezhető udinei kiállítás (Pepe kapott műesésért második sárgát), majd beindult a Lavezzi-show: gólpassza után a fiatal argentin két perc alatt kettőt vágva megnyerte csapatának a meccset. (Napoli-Udinese 3-1)
Lucarelli ugyan belőtte első pármai gólját, mégis morcosan néztek rá a társak az öltözőben az Atalanta elleni hazai vereség után, hiszen egyenlítése előtt büntetőt hibázott a langaléta veterán. Elsőre mondjuk bevágta, de Damato visszafújta (a másodikat is simán visszafújhatta volna ugyanazért), másodjára pedig Bucci védett, majd a csatár stoplijaiba harapva bátran összekaparta a kipattanót is. Óriási gól ezen a meccsen is akadt, ez azonban legkevésbé sem vigasztalja a Tardini népét, a Parma ugyanis a vereséggel egészen a 17. helyig csúszott vissza. (Parma-Atalanta 2-3)

Borriello góljai mellett nem tudott szó nélkül elmenni Donadoni sem és behívta a portugálok ellen készülő keretbe a Genoa csatárát. A remek impulzus győztes gólban öltött testet, aminek köszönhetően a hazaiak a középmezőny elejét vették ismét célba, míg vendégeik ismét visszafelé tekintgethetnek (Genoa-Catania 2-1)
Lesz egy postunk a héten a Livornóról, amit talán nem a legjobbkor készülünk publikálni, hiszen most egymás után kettőt buktak, de aki leült megnézni a csapat palermói vendégjátékát, az azt is tudja, hogy a mezőny magasan legjobb embere a Rosanero kapusa, Jimmy Fontana volt. Ez a Palermo semmit nem érdemel ettől a szezontól, ettől függetlenül győzelmüknek köszönhetően az UEFA-kupás helyekért versengők szoros csatájának résztvevői. (Palermo-Livorno 1-0)
Az elhibázott büntetők fordulójában üde színfolt a torinói Rosina magabiztos teljesítménye, a fiatal játékos ugyanis mindkét tizenegyesét gólra váltotta, és mivel Stellona is beköszönt, Amoruso gólja szépségtapasznak is kevés volt a múlt héten idegenben pontot szerző Reggina számára. A déliek így maradtak kiesőhelyen, ráadásul jövő héten Romába szólítja őket rosszsorsuk. (Reggina-Torino 1-3)

184 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr27324508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

habitang · www.nst.blog.hu 2008.02.04. 18:15:46

Nerazzurri

Ez a Liverpoollal kapcsolatos megállapítás gondolom vicc volt... Nyugi, nem szükséges előre kifogást találnod, a Pool nem azért játszik úgy, ahogy, mert a BL-re készül!:) A PL-ben minden meccsen vért izzadnak, és ez most már így is lesz egész évben...

nalazo 2008.02.04. 18:19:57

Felhívás minden Inter szurkolónak. Szerintem a jövőben reakció nélkül kellene hagyni a kötekedők calciopoli-ra, Ibra "elrablására", a bíróvásárlásra és hasonló butaságokra vonatkozó hozzászólásait. Válasz nélkül hátha megnyugszik megtört lelkük és egyszer csak kiugrik a zabszem. Próbáljuk átérezni a helyzetüket, mert ha a saját csapatukra gondolnak, szörnyű érzésük lehet. Mi meg koncentráljunk az aktuális meccsekre, még ha mindegyiket ajándékbüntetővel nyerjük is meg.

rizla 2008.02.04. 19:39:17

de miért téma, hogy az intert tolják, amikor rendszeresen emberhátrányban játszanak? ha az ellenfél 11essel, és 10 ember ellen nem tud nyerni, akkor az ellenfélt tolják?

vagy ezeket a kérdéseket már feltette valaki? ennyi kommentet képtelen vagyok végigolvasni, bocs.

rizla 2008.02.04. 19:39:56

egyébként a magyar válogatott is folyton büntetőket kapott ősszel, és mégis arról beszéltünk, hogy volt egy, amit nem kaptunk meg. mindenki tudja melyik volt az.
persze kisteleki is megveszi a bírókat, mint moratti...

Gabez 2008.02.04. 20:02:52

"ki-játszik-ma-szarabbul versenyt rendező védőpáros közül ezúttal Nesta nyert orrhosszal Kaladze előtt."

Bizonyos foci weblapon Neste benne van a forduló csapatában :
Alessandro Nesta (Milan): A commanding display from Nesta, who was a one-man show at times at the back for Milan.

Hogy is van ez? :)

Természetesen Pato is bekerült, mert a földre rúgta a labdát és így gól lett :)

calcio_di_rigore 2008.02.04. 20:08:36

Pár éve a Milan-Juve korszakban is voltak viták, zrikák, de valahogy más volt az egész. A tisztelet azért megvolt mindkét oldalról. Az interisták most talán úgy érzik önigazolást nyertek, és kiderült hogy 20 évig csak Moggi miatt nem lettek bajnokok (hogy a f@szba lett bajnok a Roma vagy a Lazio, na mindegy). Hosszú évek frusztráltsága csap most át náluk arroganciába, és magasan a föld felett lebegve csuláznak mindenkire ("A Juve kivel játszik a BL-ben", hahaha, mintha a Juvén múlna). Moratti és Mancini nyilatkozatain is látszik, hogy nem tanultak meg győzni, és pontosan ezt tükrözi vissza a szurkolóik, játékosaik megnyilvánulása is ( a valenciai karatézés sem volt véletlen). Én a magam részéről azt kívánom, hogy mihamarabb süllyedjenek vissza a szintjükre, akkor még elviselhetőek voltak.:)
Nerazzuri, harmadszorra nem kérdezem meg a 13 tizi évét, tán hazudtál?
2002 május 5. gyerekek, tanuljatok abból a napból. Könnyű pofára esni.

argentin#21 2008.02.04. 20:18:36

de nem ertem miert nem tudjak elfogadni a Juvesok, h jelenpillanatban van jobb csapat is az ovekenel? ki arrogans itt? ezt mar megbeszeltuk, h itt a Juvesok akik kezdtek az egesznek az osztasat, nem hagyjatok,h mi itt szerenyen oruljunk egy kicsit tizenannyi ev utan. s ha nem tetszik keressetek masik kedvenc csapatot egy kevesbe maffia-befolyasolt orszagban

IronRock 2008.02.04. 20:21:36

Ehhe, ez már kezd unalmas lenni. :-)
pancho, heinrich, habitang, toljátok már fel a spanyol, német, angol bajnoki forduló posztjait, akkor legalább leszakad kicsit mindenki az Interről és lesz más téma. :-) Legalábbis a következő olasz bajnoki fordulóig...

BruceWayne 2008.02.04. 20:55:14

gyönyörű megnyilvánulás volt calcio, remélem ezért felterjesztenek téged az irodalmi Nobel díjra. csak ne feledd hogy a juve-Inter 2-3 után is te kezdted az arcozást...

egyébként a kérdésedre válaszolva: próbáltam utánanézni, lehet az a 13 csak 7 lesz :-D
elvileg a sérülése után, 99-00 szezon, úgy emlékeztem hogy kb a 14-edjére sikerült akciógólt szereznie a szezonba, de ezek szerint akkor beleszámolták a szabadrúgásokat is. a lényegen nem változtat, ugass csak.

calcio_di_rigore 2008.02.04. 21:16:33

"Jobb az Inter, és megérdemelten jutott tovább, nincs okom a bíróra kenni."

Ez volt az arcozás?.)

halareaal 2008.02.04. 21:33:04

"Totti mondta a forduló előtt: "Itt az alkalom hogy befogjuk a címvédő Intert." "
hát Tottinak nem jönnek be az ilyen nyilatkozatai, tavaly a traffordos meccs előtt mondta, hogy ez élete legfontosabb meccse, talán a vb döntővel együtt is. mondjuk ezténnem hiszem el neki, de 2.nak elmehetett.

BruceWayne 2008.02.04. 21:43:24

"Grat az Internek!
Ez a Saccani új igazolás náluk?"

_benito · www.nst.blog.hu 2008.02.04. 22:29:43

szeressük egymást ennél egyel jobban, sporttársak, ezek az indulatok nem tesznek jót az epének, ráadásul (ha még leírva nem is volt), de elmormolva már szóba került a másik anutája.

a személyeskedést csírájában elfojtandó ezennel felmutatok egy-egy sárga lapot, ha pedig nem szeretitek egymást jobban izibe', 24 órás eltiltást eszközlök.

miklós, személyes élményből táplálkozó példája volt az ön fajtájára jellemző szemellenzős szurkolói attitúdnek, de mivel remek játékkal járult hozzá az nst - kötényt mindenkinek FC eredményes szerepléséhez, így megkövetem. (ibra akkor is lökött, te vakegér)

bahrdew 2008.02.04. 22:56:31

Az Intert, a Juvét, a Laziot, a Milant meg a Sienát ki kell zárni a Serie A-ból 74 évre, és akkor élvezhető lesz - csak hogy én is ugassak.

Az icipici édibédi kisded meg gólszerzés közben sérül meg? Nem kicsit röhögtem...

IronRock 2008.02.04. 23:12:40

Érdekesen fog kiállni a Milan a Siena ellen. Pato megsérült most, Gilardino eltiltott lesz, Inzaghi és Ronaldo még mindig sérült, Kaká is sérüléssel bajlódik, rádáasul nincs Gattuso a középpályán.... Alighanem a B-csapatból kell egy csatárt felhoznia Ancelotti-nak, ha nem akarja eleve beáldozni a meccset. A Siena meg most vérszemet kapott a Roma elverésével, és a most fogatlannak tűnő Milan-t is elképzelhető hogy csúnyán tökönharapják...

Romanista 2008.02.05. 00:20:27

egyébként ellenfelek alapján pontosan ugyanannyi pontja van az Internek mint tavaly. csak idén picit tapadósabb a Roma.

picit kevesebb tizenegyes és... jaj ez tabu. oké
hétvégén a Roma megérdemelten kikapott. az Inter érdem nélkül nyert, mint a Parma ellen és a..


szemét Inter, szemét Juver jajjj, hanekem kéne mindenkit annyira utálni mint ti itt egymást,ínhüvelygyulladást kapnék a gépelés alatt.

és még ez se lenne elég hogy EGGYEL előrébb legyen a csapatom...

Metgergo 2008.02.05. 10:03:06

Szerintem az is jogos, ha valaki meg akarja védeni a csapatát (annak ellenére, hogy bizonyít a csapat). A probléma az, amikor ezt ész nélkül, vagdalkozva teszi. Tegnap leírtam, hogy mikor és mennyi 11-est kapott az Inter, azóta se látom azt, hogy bárki is a tények alapján kimondta volna, hogy nem igaz, hogy az egész idény a kamutizikről szólna, miután január 13-a óta került elő ez a téma összesen. Előtte erről szó se volt. Hasonló, tényekel, statisztikával alátámosztott érveléseket elfogadok, de aki csak vagdalkozik össze-vissza, az csak saját "egyszerűségét" bizonyítja, bármelyik csapathoz is húzzon a szíve.

Gabez 2008.02.05. 10:26:27

Megfeledkeztünk a hétvége legnagyobb védőmozdulatáról, 00:42-nél van:

uk.youtube.com/watch?v=T9Dc2W-OdoU

Szédületes ez az ember! Felmerül a kérdés, miért nem pöckölte ki a labdát balra, kb 0,001 joule-nyi energia felhasználásval, miért kellett keresztbe lőni a kapu előtt iszonyatos erővel? És persze nem találta el jól, hihetetlen mákja volt, hogy nem lőtte be az évad öngólját. :-)

mickeyknox 2008.02.05. 10:32:37

biztos nagyon megijedt :)

yuuzer_ · http://juventuz.freeblog.hu 2008.02.05. 11:37:20

lássuk mit gondol a bírói tévedésekről a gazzetta, igen meglepő az eredmény, vagy annyira nem is?
www.channel4.com/sport/football_italia/feb5d.html

BruceWayne 2008.02.05. 12:29:50

mi ez a szar? nevetséges.

rexford 2008.02.05. 12:56:40

A Gazzetta tisztában van azzal, hogy csak Inter-szurkolókból nem lehet megélni, ezért okoskodnak össze-vissza és nyalják a juvésok seggét. Vesztenivalójuk nincs.

kroos 2008.02.05. 13:12:29

Ez tényleg tulzás.elég lenne csak 3-4 pontot levonni az Intertöl.

Metgergo 2008.02.05. 13:38:31

Ennek annyi értelme van, mint kadnisznón a csöcsnek. Mit számolnak hibás bírói ítéletnek? Csak a megadott és meg nem adott gólokat? Vagy minden bírói hibát kiküszöbölve alternatív valóságsíkok ezreit hozták létre, és az ottani eredményekkel számoltak?

kroos 2008.02.05. 13:48:58

Majd rájössz hogy mit számit ha egy jogtalan 11-essel mondjuk,kiesik az inter a Bl-böl.

rowi 2008.02.05. 13:52:12

Bakhere:
kár a gőzért, nem fogják megérteni...én is téptem már eleget a számat (pardon billyentyűzetemet...) a Chelsea miatt, de azt is hiába

inkább örvendj teljes joggal és kész

mondjuk egy focis fórumban ez az "alternatív valóságsíkok ezreit hozták létre" az komoly:D:D

elton

kroos 2008.02.05. 14:26:12

alternatív valóságsíkok -at fogsz te is létrehozni az elsö jogtalan 11-es után amit elszenved az Inter.

pitbaccardi 2008.02.05. 14:34:04

az a helyzet, hogy az internek bajnokság is úszott már el 1 darab meg nem adott 11-esen (az a bizonyos ronaldo-eset, ugyebár).

nem ez a lényeg, hanem hogy irreális azt gondolni hogy a bírók segítik az intert mikor ennyi kiállítás van. tegyük hozzá gyorsan, hogy ha egy védő kézzel ér a labdához az egyértelműbb 11-es, mintha valaki a sárga lapja miatti szöveg miatt kap még egy lapot.

kroos 2008.02.05. 14:59:11

Ha kézzel ér hozzá akkor igen.Couto fejelt,és az Empoli ellen Manchini is elismerte hogy nem volt jogos a 11-es.

pitbaccardi 2008.02.05. 15:05:25

bocs, de couto saját maga is elismerte hogy kézzel ért bele.

kroos 2008.02.05. 15:06:48

csak nehogy azon az ponton muljon hogy pl egy Empoli bentmarad-e.

Metgergo 2008.02.05. 15:15:41

Ez a kis táblázat egyúttal azt is mondja, hogy a bírók csalnak a Fiorentinának, az Udinének, a Genoának, a Cataniának, a Torinonak és az Empolinak is az Inter mellett + hogy az eddig született 69 db döntetlen 14,5%-a kizárólag a csalások miatt jöhettek létre.

Metgergo 2008.02.05. 15:18:52

Pontosítok: legalább 14,5%-a

rowi 2008.02.05. 15:35:28

azt modnjuk megjegyezném, hogy ugyan Mancini valóban elismerte, hogy az Inter bünentője téves volt, de a teljes mondta így hangzik (NSO) „Sem a saját, sem az Empoli büntetőjét nem fújtam volna be – mondta egyértelműen az Inter szakvezetője. - Mindkét esetben olyan szabálytalanságok történtek, amelyek tucatszám előfordulnak egy mérkőzésen, Vannucchi, az ellenfél játékosa ráadásul a saját testi épségét védte, tehát nem ért büntetőt az eset.”

BruceWayne 2008.02.05. 16:22:41

szép dolog a sportszerűség, de gondolom Mancini a meccs után nyilatkozta, és hát a kapu mögötti kameraállásból lassítva azért jobban látszik mint a sűlyesztett kispadról... amúgy meg Coutu kezezett, szalihamidzsic kezezett, empoli védő kezezett, mind a 3 magasba emelt kézzel akadályozták a labda útját, ezért 11-es jár a szabály szerint, nem tudom mi a f*szt lehet még ezen ennyit vitatkozni.....

pitbaccardi 2008.02.05. 16:28:45

rájöttem! ibra kivárja míg valaki felemeli a kezét (lest jelez, stb.), majd rögtön rárúgja a labdát és 11-es. szemét gazember!

argentin#21 2008.02.05. 16:32:33

barnetta, folosleges itt osztani ezt a temat, mindenki mar unja, es ha nem tudsz szembesulni a valosaggal,keressel mas hobbyt.

the real 2008.02.05. 16:47:00

Nerazzurri, idéznéd a szabályt?

argentin#21 2008.02.05. 17:02:04

es meg valami azzal a cikkel kapcsolatosan,h ha nem lettek volna a biroi hibak es Juventus elso helyen blabla... Ezert miert az Inter a hibas? miert nem szidjatok a rohadt olasz birokat? a Milanosok miert nincsenek felveszve, hisz allitolag oket erintette legjobban a dolog,nemde?
masik dolog,h ez a virtualis tablazat szerint nemcsak az Inter meccseken voltak teves biroi itelete,ami az olasz birok minoseget tukrozi.
inkabb ne is valaszoljatok erre,csak gondolkozzatok el ezen...

giacinto 2008.02.05. 18:02:02

"Majd rájössz hogy mit számit ha egy jogtalan 11-essel mondjuk,kiesik az inter a Bl-böl."

igen, tavaly is előfordult ez. Albiol az 5-ösön állva kézzel akadályozza h a kapuba menjen a labda, a bíró sípja néma marad. ez az igazságos természetesen ugye ???
1:10-től tessék figyelni. ez sem volt 11es ugye?
youtube.com/watch?v=tAXKRGgjTdA

calcio_di_rigore 2008.02.05. 18:52:33

A gazzetta tabellája csak azokat a tendenciákat igazolja vissza, amit (szinte) mindenki lát. Persze egy ilyen tabella sohasem lehet pontos.

Goodspeed17 2008.02.05. 19:08:41

Nah már a Milant is előszeditek...

nalazo 2008.02.05. 19:48:18

Esküszöm, hogy Barnetta nem is humanoid, hanem egy számítógép, amibe beprogramozták, hogy folyamatosan dobja fel kommentként ugyanazt a néhány témát, és tegyen hozzá mindenféle képzelgest, amit utána (vélt) tényként rikoltozhat szét. Valaki húzza ki a dugót!
Calcio di rigore: Ha a tabella nem téged erősít meg, akkor is kiállnál mellette?

calcio_di_rigore 2008.02.05. 21:51:46

nalazo, nem értem a kérdést. Alapvetően hülyeségnek tartom az ilyen tabellákat, hiszen józan ésszel belátható, hogy nem lehet a pontokat ide-oda dobálni csak a bírói tévedések alapján. Az viszont tény, hogy a Juve ellen sok súlyosat tévedtek eddig, ez a tendencia a tabellán is meglátszik. Valószínűleg azért, mert ez nem az én véleményem, ez faktum.

halareaal 2008.02.06. 00:05:08

minek néztek olasz focit?

kroos 2008.02.06. 07:46:45

Oksa,igazatok van ejtsük a témát.Inkább irja le valaki hogy fog felállni a Milán,Inzagi,Gila,Patho,Kaka,Ronaldo,Seedorf,Gattuso,nélkül.

giacinto 2008.02.06. 10:44:34

teljesen békés hangnemben és szándékkal kérdezem hogy hol húzták le a juvét 7-8 ponttal? a nápolyi esetekre emlékszem ott elvileg -1 pont, de ezt sztem cataniában vissza is kaptátok. na mindegy. de akár le is zárhatjuk a témát.

kroos 2008.02.06. 11:14:48

Szóval nincs ötlet Milán bajokra?

gibson 2008.02.06. 12:32:13

Hát gyerekek, azt kell, hogy mondjam, ehhez a gyerekes civakodáshoz képest a La Liga-posztokban a real-barca drukkerek között érdelmi, kultúrált eszmecsere folyik, pedig ott is van egy-két hülye, aki állandóan bírói tévedésekre, lesgólokra meg kamutizenegyesekre hivatkozik.
(Amúgy meg ez a bírói tévedésekkel "korrigált" bajnoki táblázat nevetséges, mindegy, kire nézve kedvező és kire nem. Ezt komolyan lehozta így ahogy van a La Gazzetta?)

kroos 2008.02.06. 12:46:29

Igen tényleg.De ugy látszik hogy itt csak az Inter érdemeiröl lehet irni,különben legalább 5-en egyböl nekedesnek vagy nem reagálnak mint a Milan felállásával kapcsolatban,de az senkit se érdekel.

kroos 2008.02.06. 12:46:59

gibson te Reálos is vagy?

BruceWayne 2008.02.06. 13:03:46

mit lehetne rá reagálni? Kaká Gilardinho Inzaghi nem is sérült ha jól tudom.... gattuso helyén meg (ha ott van még) Brocchit kellene játszatni....
Seedorf sérülése se lehet annyira komoly.

amúgy meg szar a milan kerete, de ezt már százszor leírták.

kroos 2008.02.06. 13:06:37

Narazzurri:visszaadtad a hitemet.Köszönöm.De!!!Gila el van tiltva,és Inzagi sérült.Kaka meg pláne.

BruceWayne 2008.02.06. 13:12:49

akkor le vagyok maradva :-)
majd ancelotti a magyar-szlovák után dönt csak, mert előbb látni akarja hogy nekünk hogy ment a játék csatárok nélkül...
középre marad pirlo mellé emerson brocchi gorcuff ambrosini, elöre meg majd a tartalék csatár, bár kaka meg inzaghi nem tudom mennyire sérült, én nem olvastam ilyen hírről

gibson 2008.02.06. 13:15:46

barnetta: az lennék. De hogy érted, hogy "is"? :)

kroos 2008.02.06. 13:25:07

Jó lenne most egy kis Boriello...
Gibson:ugy hogy Inter + Reál.Mindig jol megértette magát ez a két csapat.Pl.Solari,Samuel,Figo,Cambiasso....

argentin#21 2008.02.06. 14:22:13

+ ronaldo, roby carlos

BruceWayne 2008.02.06. 14:32:42

én meg Inter+Barca, úgy hogy a real....
egyébként nem a csapatok értették jól meg egymást hanem a reál volt könnyelmű.... cambiasso nem nagy valaki volt a reálban például, figonak is az utolsó 2 éve szar volt, az Interben megmindketten nagyon jók lettek. mondjuk Solari itt is ott is csak peremember, pedig jó képességű játékos, Samuel meg nem spanyolországba való.... Ronaldót kár volt elengedni, de hát nem jöttek ki Cuperrel, valakinek menni kellett (bár nem hiszem hogy ne lehetett volna kibékíteni őket ráadásul várt rá 2,5 évet a csapat aztán meg áron alul elengedték, ez elég nagy hiba volt)

BruceWayne 2008.02.06. 14:33:55

aztazeget....4 hónap??? akkor a Milannak cumi

kroos 2008.02.06. 14:43:32

Akkor 4 honap ha kés alá fekszik.Amugy 1 hét+ amputálás.

kroos 2008.02.06. 14:45:19

szerintem csak 1 csapatnak lehet szurkolni.

argentin#21 2008.02.06. 14:48:38

miert lehetne csak 1 csapatnak szurkolni, ezt nem ertem

kroos 2008.02.06. 14:52:43

Akkor gondolom te is Inter -Reál drukker vagy....

argentin#21 2008.02.06. 14:59:42

jaa nem en megelegszem az atleticoval meg a villarreallal... (de azert valamikor Redondo es Del Bosque idejen tudtam csodalni a Real jatekat is...)

kroos 2008.02.06. 15:02:57

Hát igen,Mijatovic is nagyobbat alkotott játékosként.

mickeyknox 2008.02.06. 15:32:09

hát, ez egy kemény világ, ez az élsport. vagy még játszol néhány szezont "with discomfort in your knee", és 40 évesen sétabot, vagy megműtetted magad, és akkor lehet, elküldenek a csapattól. mondjuk kakát lehet nem, de berlusconi nem fog repesni, mert akkor idén nincs bl (kaká nélkül). és lehet jövőre sincs, a milan nem a legnagyobb esélyes a seria a negyedik helyére manapság.... volt már bl milan nélkül?

halareaal 2008.02.06. 16:25:00

nerazzurri: a 2 csapat közt úgy tudom jó viszony áll fennt, azért adnak egymásnak játékosokat. a könnyelműség max Cambiasso esetében igaz, de akkor még nem lehetett tudni h a real védelme annyira szar lesz és nem tudják megoldani a vkp posztot. Figo esete kb az, mintha a Barcelona most eladná Ronaldinhot mondjuk a Milanba, ott meg újra tündökölne. annyi különbséggel, h Figo sztem pl nem volt jobb az interben, mint Beckham a realban, és h Figo idősebb volt, amikor elkerült.

IronRock 2008.02.06. 20:55:28

Uhh, most olvastam csak vissza! A Milan szezonjának úgy tűnik reszeltek, ha Kaká 4 hónapra kidőlt... Még a BL pozíció is nagy teljesítmény lenne ezek után, pláne hogy most nincs egy épkézláb csatáruk se, a BL-ről meg ezek után nem kéne álmodozni se...Mondjuk most kiderül, Ancelotti képes lesz-e egy másféle játékrendszerrel alkalmazkodni a helyzethez...

Romanes eunt domus 2008.02.06. 21:00:33

Az orvosi team szerint Kaká évek óta egy kisebb rendelleneséggel a térdében játszik, ami nem biztos, hogy elmúlna, ha megműtenék.
A legújabb hírek szerint pedig Inzaghi és Ronaldo is egészséges (igaz, Ronaldoról ezt sokszor mondták...), ha mégsem, akkor ott van a Paloschi gyerek, aki a kupában két gólt rúgott a Cataniának.

Engem leginkább az aggaszt, hogy Pato felépül-e az Arsenal elleni BL-meccsre. A Sienát, Livornot nélküle is kötelező megverni, pláne otthon...

kroos 2008.02.07. 08:51:44

Valaki a multkor azt irt itt hogy Manchini tette Zlatan-t azzá ami.A Ks-ben azt nyilatkozza Ibra hogy Beenhaker-nek és Capello-nak köszönheti a legtöbbet.Hiszek neki.

pitbaccardi 2008.02.07. 09:05:24

linket kérünk, hogy mi is hihessünk neked.

kroos 2008.02.07. 09:34:06

nem találom,de a Képes Sportban van.Ebben még azt is elmondta hogy kedvenc meze a Juve és a Romáé,kedvenc stadionja az Ajax aréna.Beszédes dolgok ezek...

Gabez 2008.02.07. 10:06:27

Ibra már azt is nyilatkozta, hogy az Interben sokkal jobban érzi magát, mint a Juvéban. Ez is beszédes. ;)

Azért a Milan tényleg nagy bajban van, nem tudják kivel pótolni Kakát. Ronaldo sérülése meg...sztem el kell adni Brazíliába végleg és nem várni mindig a feltámadásra. Valamint megvenni vmi olaszt helyette. De ne Pippo vagy Gila öccsét (ez utóbbinak nem tudom van-e) ;)

Ez a Lavezzi gyerek pedig jöhetne az Interbe már...

kroos 2008.02.07. 10:13:05

Lavezzi-röl le lehet szállni.Ott van Suazo ,Crespo,Cruz,Ibra,Adriano,meg a fiu,aki a kupameccs höse lett a Juve ellen.

Gabez 2008.02.07. 10:31:05

senki se szállt rá...amúgy Crespo valszeg elmegy, Cruz nem a jövő, hanem a jelen, Adrianoval ki tudja mi lesz, Lavezzi meg középpályán is jól nyomja

Romanista 2008.02.07. 11:16:15

teljesen nyilván való, hogy az Interben fog kikötni. tehetséges argentin aki Olaszországban játszik. sajnos ez szinte tény.

argentin#21 2008.02.07. 11:28:48

Lavezzit tart karokkal varjuk :D Foleg ha Adrianot nayron tovabbpasszoljak ujbol es Crespot is visszahivjak a Chelseahez. Cruz meg marad 2oo9ig, Suazo 2o11ig.
Szoval siman beleferne argentin utanpotlaskent.

kroos 2008.02.07. 11:30:38

Én várnék ezzel a ténnyel,az Inter nem igazol fiatal játékosokat.Nézd meg a csapat átlagéletkorát.

argentin#21 2008.02.07. 11:41:03

Az egy dolog, hogy nem szokasa fiatal jatekosokat igazolni, de fiatal csapataban vannak olyan jatekosok, akik barmikor bevethetok a nagyok koze (nem tom ha hallottal Boriello uriemberrol, aki nemreg 2 golt bevagott a Juvenak). Mindemelett nem jelenti azt,h most nem fog venni egy fiatal jatekost ,meghozza argentint (amint tudjuk kozkedveltek az Internel a DelAmerika olaszai), es nem fogjak megvarni mig a csapat teljesen kioregedik (lasd Milan) .Szoval en is nagyeselyet latom annak,h ide szerzodik .(amugy Aguerot is vadasszak)

Gabez 2008.02.07. 11:50:04

Meg Aquilani is azt mondta, hogy szeretne az Interben játszani...na szép dolog. :)

kroos 2008.02.07. 12:42:07

Aguero-t tényleg felejtsétek el.Boriello milan nevelés,az Inter pedig mint tudjuk nem a saját nevelésekröl hires.

rexford 2008.02.07. 12:46:16

Az Internek nem sok köze van Borriellóhoz, argentin21 barátunk (not) Balotellit akart mondani.

kroos 2008.02.07. 12:48:08

Ezért érdemes csak 1 csapatnak szurkolni és legalább azzal képben lenni.

argentin#21 2008.02.07. 13:11:10

:D baszki elirtam :D bocsanat, termeszetesen Balotellit akartam irni,meg nem szoktam hozza a nevehez

rexford 2008.02.07. 13:16:16

Van miért bocsánatot kérned, ezért nem kell.:)

giacinto 2008.02.07. 14:03:52

barnetta te nagyon tehetséges vagy csúsztatásban. zlatan kedvenc meze: Ajax, Roma, Inter, Juve. ezt nyilatkozt a KS-ben.nem akar választani ezek közül.

lavezzi nyugodtan maradjon nápolyban, nyáron ugyis jön Aquilani és Rossi.

kroos 2008.02.07. 14:16:05

Az Inter nem volt közte.

kroos 2008.02.07. 14:19:18

És ha már itt járunk,az Zlatan álma hogy a Reálba vagy a Barcában játszon.Legalábbis ezt mondta.

giacinto 2008.02.07. 14:44:34

akkor olvasd át újra, persze közben megint csúsztattál mert az INTERT is mondta álmai között, de ez már teljesült neki. végülis folytathatjuk h folyamatosan hülyének nézel vagy csak szimplán azt hiszed h nem tudok olvasni, nyilván magadból indulsz ki.

kroos 2008.02.07. 14:49:51

A választás jogát meghagyom neked.De tudod mit,zárjuk le a témát,igazad van.Söt,Ibra Inter nevelés ok?

calcio_di_rigore 2008.02.08. 20:01:06

Hamár Zlatan:
"When we entered the field with Juventus our opponents went down a level. At the start of the game it was already 1-0 for us. At Inter that is not the case," he said. "Juve were cast out because they won too much: a question of jealousy,".
süti beállítások módosítása