Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bajnokok Ligája - Nagy-Britannia színjeles, Ibéria leülhet

2007.11.29. 05:00 heinrich

A válogatott kapcsán sokat kárhoztatott PL tovább erősítette a legerősebb bajnokság mítoszát, Benitez újabb adag munícióhoz jutott a yenkik ellen vívott harcban, és Drogba is bosszút állt elsiratott mentora merénylőin. A Real úgy elhasalt Brémában, ahogy az a nagykönyvben írva vagyon, a görögök viszont elhozták mindhárom pontot Rómából és így meglepően jó esélyük van a továbbjutásra, ami annyit jelent, hogy meg is van a következő kör sorsolásakor mindenki álom-ellenfele – mert ha a Rosenborg tovább is megy, nem hisszük, hogy akárki is kalaplengető és térdcsapkodó örömmel pakolná be a bundabugyit és a jakszőr sportszárat egy norvégiai túrához. A Cselszki mellett egyedül a Milan továbbjutása dőlt el, az is a Skót-felföldön, mellettük a mediterrán térség összes csapata rettentő rémesen ráfaragott. Egyre gubancosabb idegpályák, csontig rágott körmök, és do-or-die irányjelző táblák mutatják a Bajnokok Ligája vonulási útját.

A Liverpool lassan annyi gólt lő a BL-ben, mint a bajnokságban, de ennek ellenére nem mehetnek biztosra az ünnepléssel, hiszen a) újabb Waterloo-t kell rendezni két hét múlva, és b) még akkor sem biztos, hogy menthető a murinnyói babérokra törő, vezetőséget nem középiskolás fokon oktató Benitez tábornok sorsa. A szimpátia-tüntetés megvolt a meccsen, de ez már a MU-nál sem jött be, guba rulez. Mindenestre a spílerek is a maradás mellett vannak, csocsó-szerű kezdés után előbb úgy tűnt, sima lesz a meccs, ám a félidő vége annyira a Portóé volt, hogy muszáj voltunk ráküldenünk egy évődő üzenetet Habitang kollégára. A Porto egyenlítése után a meccs szép lassan áttevődött a Pool térfelére, az okosan és gyorsan passzoló portugálok egyszerűen hülyét csináltak a mélán bámészkodó hazai védőkből, így számukra a legrosszabbkor jött a szünet. Az öltözőben Rafa könyörgőre fogta, a kőkemény scouser-szívek pedig megenyhültek. A második félidőre kifutó Liverpool így már esélyt sem adott a vendégeknek, Torres második gólja mestermunka volt a javából (mi tudtuk ám előre, hogy ő azon kevés spanyol egyike lesz, akinek menni fog Angliában is) és mivel látszott, hogy innen már nem áll fel a Porto, ráadásul közben valószínűleg ők is megtudták, hogy áll a másik meccs, így az élet-halál derbi a végére vörös parádévá silányult. A végig meggyőzőnek ugyan nem mondható hazai fölény nem sokat ért volna a jó ütemben érkező cserék nélkül (Benitez mellett kampányolunk éppen, ha nem lenne egyértelmű), Kewell gólpassza hozta az áttörést, a végén meg a zsiráf bólintott rá egy Gerrard szögletre, okot adván Ferreirának a túlzott gólkülönbségről való morgásra, amit csak a Törökországból érkező hírek enyhítettek egy bajusz alatt elmormogott gratulálok-ra.
Történt ugyanis, hogy a brazil U20 válogatottban formálódott Bobo bekurblizta az angol időjárástól bekrepált varázsszőnyeget, életben tartva a janicsárok továbbjutási reményét, egyben a csoport élén tartva a Portót. Már a selejtezőben is az ő duplájával nyomták le a Sheriffet, bezörgetett a Liverpoolnak is, és most is ő lett a túl sokat akaró marseille-i sporttársak veszte. A történet sűrű, mint egy haiku, de egyben roppant egyszerű is – aki nyerni tud az uccsó körben az továbbmegy, a veszteseknek coki. Mivel az angolok újabban kifejezetten gyengén vezetik elő az ilyen szituációkat, mi magunk nem tartjuk kizártnak, hogy a Pool nélkül folytatódik a sorozat. (Liverpool – Porto 4-1, Besiktas – O. Marseille 2-1)

A Valencia viszont nem bízta a végső körre, Albelda már most sziesztát hirdetett a csapat számára, miután nagy természetétől vezérelve leterítette a kiugrani készülő Rafinhát, ami csak annyiban meglepő, hogy mindez az első felesben történt, tehát szükség esetén lett volna idő fordítani - talán egyébként is szigorú a piros, bár ocsmányak ocsmány volt, az szentigaz. Az emberhátrány annyira nem is tett nekik rosszat, legalábbis erről tanúskodik Koeman nyilatkozata, miszerint ekkor látta eddig legjobbnak saját csapatát. Komoly, Ronald?  Később már hiába szakították szét magukat, be kell érniük a BL sorozatban hazai pályán szerzett egy góllal (és ez komoly, Ronald?), mert a németek több mázsa cementet terítettek szét harminc méterre Neuer kapujától, és a megszerzett egy ponttal saját kezükbe kaparták a gesztenyét. Mekkora lesz már itt az utolsó forduló?!
A Chelsea meg már meg is ette azt a bizonyos gesztenyét, Drogba repetázott is (az első gól előtt nem viccelt, a gólörömön viszont beszartunk a röhögéstől), onnan meg már csak a gólkülönbség volt kérdés, így már karosszékben ülve, otthonkában várhatják a spanyolokat, a magunk részéről postáztunk egy adag sárvári termálkristályt is a lábvízzel dúsított idillhez. Hiába jutott már tovább a Chelsea, a Valencia nem fog nyerni és ha nyer is, a továbbjutás szerintünk elszállt – méghozzá pont most, ebben a körben.
(Rosenborg – Chelsea 0-4, Valencia – Schalke 0-0)

Királyi vadat lőttek Brémában, ellenben oltári bakot Rómában, tágabbra nyílt a C csoport, mint Christoph Daum pupillája a leverkuseni gyógyszergyárban (vagy a kólától összeszűkül, sose’ tudtuk…). A madridi skalpot különösen akkor értékelhetjük nagyra, ha tudjuk (nyilván tudjuk), hogy Diego eltiltás miatt nem csempészhetett latinos dallamokat a Rammstein-zúzásba, a szedett-vedett kezdőcsapat meg a legvérmesebb ultrák arcára is fogatlan mosolyt csalt. Ekkor még senki sem hihette, hogy mindez perceken belül törvénytelen vigyorba csap át a Real védelem szerencsétlenkedése láttán. A félidő végére az instant help Sanogo is kiröhögte magát, és mielőtt Robinho, a Madrid egyetlen értékelhető produkcióját mutató játékosa (a nyáron egy másik nagyon jó csapatban szintén ez volt a helyzet, ott végül sikerült is a nyakába vennie csapatát) túlzottan elkaphatta volna magát Ethan Aaron Hunt százéves sérülésből visszatérve beteljesítette a lehetetlen küldetést.
Valami hasonlót kell előadni a Laziónak is az utolsó körben (Delio Rossi természetesen nem látja akadályát), mert hazai pályán hiába szerezték meg a vezetést a fél Európa által csábított Pandev révén, az osztályidegen Galletti (hiába is álcázza magát argentinnak) kiegyenlített, majd a járókerettel is meglepően veszedelmes Kovacsevics bizonyította, nem felejti egykönnyen 2001-es római kiebrudalását. Nyolc év után élheti túl a csoportkört az Olimpiakosz, a macedónnak meg újabb duplát kell előrántani Madridban, hogy legyen miről beszélni. Szerintünk itt már nincs nagyon, egyébként… (Werder Bremen – Real Madrid 3-2, Lazio – Olimpiakosz 1-2)

Korábban már jeleztük, bajban lehet a Sahtar, mert az utolsó körben a kelták a már továbbjutó Milanhoz látogatnak, de biztos kicenzúrázták a helyi lapokból. Ancelotti messze földön nem arról híres, hogy szívbajos lenne elcsalni egy-egy púp a háton-meccset, most is megadom a lehetőséget a fiataloknak (hát vannak?) attitűdre számolhattunk a Benfica ellen, tekintve, hogy Pirlo lökettérfogata a legutóbbi bajnoki forduló óta nem csökkent, a négy védő mellett pedig Gattuso és Brocchi zárolta a szárnytámadások esélyét – egy továbbjutó pontért cserébe, szegény portugáloknak meg marad annyi öröm, hogy ennek a fordulónak a gólját ők lőtték. Az ukránok meg a csábító, zsíros sajt helyett, a közepén elhelyezkedő lyukba haraptak, idáig hallott a kaffantásuk, mikor Massimo Varnyú Donati a 90+2. percben dalra fakadt. Mivel az ukránok jobbak a Celticnél az egymás elleni összevetésben (2-0 volt Donyeckben), így az utolsó körben elég nekik otthon nyerniük a keleti túra gondolatától is borzongó Benfica ellen, miközben kiszurkolják, hogy a Milanban legyen legalább egy játékos, aki hajlandó lesz játszani is a skótok ellen, akik kemények, mint a fagyott kutyaszar és egyébként sem rossz a csapatuk. (Celtic-Sahtar 2-1, Benfica-Milan 1-1)

124 komment

Címkék: chelsea videó beszámoló liverpool h összefoglaló milan bl real madrid werder bremen schalke

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr66246253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2007.11.29. 14:02:37

Örömmel látom, nem csak én vettem észre, hogy a portugál kapus a negyedik gólnál töketlenkedik, nem bántotta őt senki, ő futott bele Kuytba, miután már nem tudta, merre menjen.

A 11-es határeset volt, meg lehetett adni.

A Milan meg persze, hogy nem fog nyerni semmit. Tavaly is sok szakértő ezt mondta. Nem is nyertek semmit. Vagy rosszul emlékszem?

BruceWayne 2007.11.29. 14:11:35

a 4. gól szabályos volt de szerintem a 11es előtt elhúzták a védőt... a Milan meg nyert tavaly, na és? idén meg valószínű hogy fog, bár messze van még a tavasz, addig sok minden történhet

_benito · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 14:14:22

artie, tavaly a milan tudatosan áldozta be a bajnokságot (mi mást tehetett volna...) a bl-ért, idén megnézzük, a kényszer meddig viszi őket, mert hogy a serie a nem róluk szól idén, azt azért már leszögezhetjük.

a juve is patentül átgyalogol rajtuk nemsokára. :)

Walmer 2007.11.29. 14:26:56

"Walmer: olyan szinten vagy szemellenzős, hogy az már fáj. "
Most biztos nagyon elégedett vagy. Mennyit gondolkoztál ezen az eszelőse jó riposzton?

delp,
persze, az első gól is biztos szabálytalan volt, meg a második is. Mondom, hogy Egri hatással van rád.
Ja. majd' elfelejtettem: "fasz" (csak hogy szörnyülködhess:-)

habitang,
biztos jó játékos, de rúgott már Európában egyeneset a labdába? Ismerünk hatalmas dél-amerikai spílereket, akik Európában semmit nem mutatnak. Riquelme (mert azt nevezzük nyugodtan semminek, hogy a Villarealban spílerkedett), Gallardo, Palermo és tsaik. vagy beszélhetünk Adailtonról is, aki egy U21 vébén egy meccsen rúgott asszem 6-ot (Hegyi ki is kiáltotta 2. Pelének) aztán egy Bundesliga futottak még csapatban lett futottak még játékos. Azt meg különösen visszataszítónak találtam Egrriben, hogy pont két magyar srác kárára élcelődött.

r_magpie 2007.11.29. 14:37:15

a 4. gól szerintem is szabályos volt, Helton a saját lábában bukott fel. a tizit nem láttam, akkor mentem ki sörért.

A Werderben nem csalódtam, otthon ellenállhatatlan focit tudnak tolni. Mondjuk Rvn sem produkált még soha olyat ziccerben, mint 3-2nél.

the real 2007.11.29. 14:46:25

Adaíltonnak milyen nagy tornája volt az, jó, hogy mondod! Henry, Trezeguet, Owen, Riquelme, Aimar elbújhatott mellette (azzal együtt, hogy az argentinok kiejtették őket, ami utólag - a neveket nézve - abszolút érthető). De sajnos csak egy átlagos játékos lett belőle, szokványos történet. Bundesligában sosem játszott, Serie B-ben vannak tűrhető szezonjai.

delp 2007.11.29. 14:47:31

walmer fiam, ez aztán érvelés a javából, nem is csodálom, hogy így egymásra találtál Egrivel, hozod a szintjét.

Nem szörnyülködtem faszozásodon, csak feltűnt, hogy kissé limitált a szókincsed.

Kuyt egyáltalán nem mozdul a labdára, viszont a keze a kapus vállán, mindez az ötösön belül, szerintem ez szabálytalanság.

A tizenegyesnél egyértelmű, hogy lerántják a portóst, az pedig egyenesen gusztustalan, ahogy a kamutizu után az isteni Gerrard bemutat a kapusnak (aki előtte barátságosan, mosolyogva beszélt valamit a bíróval).

Ha nem tudsz mást válaszolni, csak azt, hogy "fasz" vagy "egrivitya" akkor inkább ne strapáld magad.

Walmer 2007.11.29. 14:47:41

Ja, habitang, köszi a linket. Megnéztem. Azért elég sok olyan játékos van itt, akiről nem sokat lehet itt tudni Európában. van egy csomó, aki itt egy volt a sok közül és van pár aki tényleg klasszis volt, vagy klasszis ma is. Mert tegye a szívére a kezét a pór: elhiszem, hogy Figueroát szerették a palestinoban, vagy a Fort lauderdale-ben, de azért őt nem nevezném meghatározó játékosnak:-)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 14:53:33

Walmer

?? Igazából még azt sem tudom, mi alapján mondod, amit.
- hányszor és kik ellen láttad játszani?
- miért volt akkor gyenge?

Egy olyan játékosról beszélünk, aki most jött át, összesen játszott vagy öt meccsen, és talán kétszer kezdett! Ami azt illeti, hétvégén például egészen jó volt, az Everton ellen pedig Gerrard helyére állt és csak azért nem lőtt gólt, mert Phil Neville kiütöte labdát a gólvonalról. Nincs rosszban a labdával sem. Nem osztogatják a brazil U21-ben sem a csapatkapitányi karszalagot akárkinek. Kissé korai fikáznod, bár ettől még mindig lehet, hogy igazad lesz, de azt majd a szerecsének tudhatod be.

Attól pedig, hogy ismerünk olyanokat is, akik átjöttek és nem vitték sokra - bár szeretnék én egy akkora magyar nullát, mint Riquelme volt Villarealban - tudunk sokakról, aki bevált, ugye? Az ő nevük is legalább olyan jó érv lenne, mint a tied, de nem sorolnám, nincs rá elég hely!:)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 15:10:27

walmer

Azta listát nem annak bizonyságául tettem fel, hogy mekkora isten lett onnan mindenki európából, hanem, hogy lásd: nem a legjobb fiatal játékos lett, hanem a legjobb felnőtt.

A te érveid lehet, hogy relevánsak lettek volna egy tendenciákról folyó vitákban, de semmit sem érnek, ha egy játékosról beszélsz. Az pedig, hogy egy listán, amelyen Zico, Toninho Cerezo, Renato, Junior, Kaká, Falcao, Romario, Edmundo, Tevez, Careca ott van, kibököd 76-os Figueroát olyan, mintha Beethoven legrosszabb darabjával akarnád bizonyítani, hogy rossz zeneszerző.
Látom, hogy ki nem mondanád, hogy még akár tévedhetsz is, de Figueroa akkor sem bizonyít Lucas Leivával kapcsolatban semmit. Az igaz, hogy a lista sem, de nem is ezért került fel.

Amúgy még most sem látom, minek alapján mondod, amit, de segíthetsz:
- ki ellen láttad játszani?
- mi volt vele a baj?

BruceWayne 2007.11.29. 15:14:11

Denilson, Vampeta, Kléberson, Junior, Aimar, D'Alessandro nekem most hirtelen ők jutottak eszembe...

habitang: azt jó lenne látni, de nekünk egyenlőre csak ez jut:

youtube.com/watch?v=lTXFZfECvVM

(hangerőt érdemes feltekerni és a videót végignézni/hallgatni)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 15:14:27

természetesen "Európában", nem "európából"!:) Kezdek fáradni

rizla 2007.11.29. 15:17:14

"Walmer: Robinho azért nyert egy copa americát, elég fontos szerepet játszott a győzelemben."

meg egy bajnokságot. amiről gerard ugyebár csak álmodhat.

rizla 2007.11.29. 15:17:48

egyébként tényleg geciidegesítő volt bozsikék elfogultsága a portoval szemben, főleg, hogy azt a hülye picsát is odaültették.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 15:20:20

Min csodálkoztok Egri Viktorral kapcsolatban?

Nem ő volt, ki tavaly majdnem elsírta magát a Liverpool-Barcán? Lehet, hogy rosszul emlékszem!:)

r_magpie 2007.11.29. 15:24:36

Bozsikon akkor robbantam fel, amikor azt kezdte fejtegetni, hogy a 34 éves Hyypiát már nem nagyon kellene erőltetnie Beniteznek.

Bárcsak valaki ott, akkor megkérdezte volna tőle, hogy vazzeg Petikém, te dilettáns majom, véletlenül nem te voltál, aki tavaly beválogatta a sebőkvilit?

Walmer 2007.11.29. 15:44:43

delp fiam, milyen meccset néztél? Kevesebb kannás bor, több figyelem, csak ezt tudom ajánlani.
Tizenegyes: játékos keze a feje fölött, kozben szokásos védő-támadó gyilkolászás-1000%-os büntető. Az, hogy Neked ez nem tetszik, ebben az esetben nem releváns. jellemző, hogy még a portugál edző sem hozta ezt szóba a meccs utáni nyilatkozatában.
Helton barátságos beszélgetése a sporival a büntető előtt. Persze, hogyne. Még annak a fogalmatlan Somosnak is feltűnt, hogy idegesíteni próbálta Gerrardot.
4. gól: helton egyszerűen pocsékul jött ki, Crouch meg befejelte. Ennyi. Nem kell ezen túl sokat gondolkodni.

Walmer 2007.11.29. 16:15:54

habitang,
1.) Mondj egy rossz Beethoven darabot:-)
2.) Senki ellen sem. De mivel az utóbbi húsz év minden sztárjátékosát láttam legalább egyszer játszani fontos meccsen, ezért gondoltam, hogy akkora mágus azért biztos nem lehet. Ha az lenne, játszana a Poolban. Az szerintem nem sokat számít, hogy Brazíliában lőtt n+1 szólógólt, meg szentté avatták. De mondom, ilyen idős korban sokan már sztárok voltak és nem csak ígéretek.
nem igazán bírom azt, ha valakit kikiáltunk istennek, azért mert brazil és Dél-Amerikában díjakat kapott. aki nagy isten, az ilyen idős korában már Európában nyomja. ezért nincs ilyen díja Ronaldónak, R. Carlosnak, Rivaldónak, Ronaldinhónak. És pl. Edmundo tényleg csinált csoda dolgokat, de egy világklasszis kicsit több annál, hogy trükközik. de ez csak az én véleményem. Amúgy nem is húztam volna ezen föl magam, csak Egrinek ez a beszólás az utolsó csepp volt a pohárban és gondoltam kiadom itt magamból a feszkót:-))))

Walmer 2007.11.29. 16:18:41

rizla,
Robinhónak köze nem volt ahhoz a bajnokághoz. majd ha akkora intézmény lesz a Realnál, mint Gerrard a Poolnál, akkor lehet azt mondani, hogy ennyi, meg annyi "polccal van Gerrard fölött" (copyright by Bozsik)

rizla 2007.11.29. 16:22:51

akkor is tényszerű hülyeséget írtál (mellesleg volt köze a bajnoksághoz, a copán meg kb a legjobb brazil volt). bozsikék faszok, de kit érdekel ez? ennyire ne legyél már szerelmes gerrardba.

füredi (törölt) 2007.11.29. 16:26:44

Én tidom, hogy a labdarugással foglalkozó sportújságírás egyik alpja az előítélet+a közhelyszótár, de ettől mfüggetlenül falra mászok az ilyen szövegektől, hogy "ha a Rosenborg tovább is megy, nem hisszük, hogy akárki is kalaplengető és térdcsapkodó örömmel pakolná be a bundabugyit és a jakszőr sportszárat" falra mászok. Persze a sportújságírónak Norvégia= kurva hideg, ahelyett, hogy ránézne a térképre. A www.wunderground.com szerint ma Trondheiemben +1 fok volt -míg ugyanezen honlap szerint nálunk -3. Hozzánk jakszőrben jönnek?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 16:33:24

walmer

1. rosszat nem tudok, de biztosan ki tudnám választani, hogy melyik tetszik legkevésbé. Te is a brazil bajnokság egykor legjobb játékosát hoztad fel példának, kb. mint egyet a nagy nullák közül!:)

2. Lehet, hogy az utóbbi húsz év összes sztárjátláttad, de a következőjét még nem, ebben is legyél biztos. Amúgy húsz éves. Egy védekező középpályásnak nem kell nagy mágusnak lennie, nem is lőtt szólógólokat. Viszont nem "díjakat kapott", hanem a bajnokság legjobbjának választották. Roberto Carlos pdig ennyi idős korában még vidáman otthon játszott szerintem. Kakának van ilyen díja, ugyanennyi idősen kapta meg. Teveznek van ilyen díja, szintén. Nem mondta senki, hogy akkora mágus. Mellesleg amikor olyan biztosa vagy abban, hogy ennyi idősen sztár az, aki elég jó, megint tudnék neked egy rakat nevet sorolni cáfolatként, de legyen elég egy: Luca Toni. Már majdnem harminc éves. Mennyit tudtál róla tíz éve?

3. (Bár neked ilyen pontos nincs!:)) ), a csatárokat szokták elkapkodni korán, és a támadóbb középpályásokat

Walmer 2007.11.29. 16:33:37

the real,

Kösz a pontosítást:-) örülök hogy valaki emléxik még rajtam kívül arra a tornára. Argentin - Uruguay döntő volt, ha jól emléxem. és örültem, hogy az agyonsztárolt brazilokat megfingatták.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 16:38:08

"következőjét" Haha! Jó lesz, ha mára visszavonulok!:)))

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.11.29. 16:41:24

Ja, Robinho klasszis támadó, Gerrard meg klasszis támadó+védő++csk+kapus+stb...

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.11.29. 16:43:32

Amúgy van sms-es hozzászólás az MTV-s közvetítésekben? Mert ha van, akkor ez a két szellemi rövidnadrágos tuti, hogy az sms-forgalmat akarta megnövelni a Liverpool-tábor felpiszkálásával.

Ha nem, akkor csak simán gyökerek.

Walmer 2007.11.29. 17:21:43

habitang,
1.)lehet hogy edmundo jó volt brazíliában, de eu-ban megbukott.
2.)Luca Toni, mint sztárjátékos. Ne má'. Akkor Klose is az.
3.)Egyébként utálom a brazilokat
4.) (ilyen pontod meg neked nincs) egritől kifejezetten rosszul vagyok.
5.) Egyszer a nemzeti sport egy fórumán markáns véleményt fejtettem ki az ellen, hogy Mourinho minek vette meg 36-ik afrikainak Essient, mondván, végig a padon fog ülni és fizetnek érte 10milliókat. Azután megfogadtam, befogom a pofám, erre tessék:-)

Ronal-d'oh! 2007.11.29. 17:25:19

Valaki elárulná nekem, hogy miért kell minden fordulóban a Barcát nézni?

BruceWayne 2007.11.29. 17:33:23

nekedx: azt nem tudom de most tényleg ez volt a játéknap rangadója... amúgy nem kell minden fordulóban, pl a 2. játéknapról nem adtak Barca meccset...

egyébként a pool-besiktasnak volt értelme? pool szurkolókon kívül nem sok mindenkit érdekelt (bár ez igaz a Barca-rangersre is)

BruceWayne 2007.11.29. 17:34:43

Luca Toni sztárjátékos.

szferi 2007.11.29. 17:36:27

én sem értem, a rangers elleni első meccs után villámgyorsan megváltoztattam volna a közvetítési terveket... és egyébként is kezd idegesítővé válni.

szferi 2007.11.29. 17:40:08

Luca Toni... micsoda?!

szferi 2007.11.29. 17:45:30

Nerazzuri: a másik posztnál hosszan gondolkodtam h kit írhatnál be Zizou helyett a feketelistádra, egyből megadtad a választ! :)

delp 2007.11.29. 18:02:55

t. walmer, előbb ez az egrizés-bozsikozás, most meg ez a kannásborozás, valami egészen fura paradigmában élhetsz, amely számomra nehezen értelmezhető.

szokásos védő-támadó gyilkolászásnak nevezni egy szitut, amikor a védő mögött felugró csatár a nyakánál fogva lerántja az előtte teljesen szabályosan felugró védőt, hááát... nemtom milyen lehet az a "kannás bor" de ha eddig ittad, inkább hagyd abba, mert a szemednek biztos nem tesz jót.

A tizenegyesnél Helton a bíróval beszél, mosolyogva és szolídan, arról érdeklődve, hogy biztos jó helyen van-e a labda. Ha szerinted erre megfelelő válasz Gerrard köcsögösködése, akkor nem csak a szemednek tesz rosszat.

A negyedik gólnál, elismerem, hogy elég sután néz ki Helton, ugyanakkor én személy szerint utálom, ha egy mezőnyjátékos csak azért áll a kapus elé, hogy zavarja, de ok, ez manapság belefér. Ha viszont a kezét is használja és a mozgása egyáltalán nem a labda megszerzésére irányul, még akkor sem, amikor az játékban van, na az sima szabálytalanság.

Toni pedig világklasszis.

crouchy 2007.11.29. 18:10:15

nahát azér túlzás lenne állítani h olyan biztos volt ez a győzelem, de úgyis csak az eredmény számít. a hyypia meg lecserélte a meccsenkénti öngólját , meccsenkénti szögletből sarkazásra ami azért kevésbé irritáló. mondjuk még mindig nem tudja hogyha hátul megkapja a labdát akkor nem az a helyes viselkedés hogy megvárja míg rámennek, majd elkezd hátrafelé kocogni, ezekutáén középre passzol a csatárnak, hanem előre kell vágni a labdát a pcsába. a Riise nem tom miér nem játszott. valaki tudja? a Torres belőtte azt a kettőt amit vasárnap nem, egy tizenegyes meg járt nekünk. gondolom rizla nem tudta végig nézni a meccset -márha egyáltalán érdekli egy ilyen nyálas kis csapat. Fantasztikus volt amt a Kop művelt, és -fúj de nyálas leszek rizla ne is nézzed- ők nyerték meg a meccset a csapatnak.( ezzel ellent mondok egy argentín bölcsnek, aki szerint a hangulat nem lő gólokat, nagyon szégyenlem is magam..) a Marseillet meg meg kell verni pont persze az lenne a pláne ha a besiktas idegenben nyerne de ezt erősen kétlen. jah és Go Rosenborg. És csa kígy tovább benítez+ ne küld el crouchot és akkor nincs harag. gondolom most megnyugodott nagyon:)

Walmer 2007.11.29. 18:13:31

delp,
jó, igazad van. Akkor rajtad kívül rosszul látta elég sok ember. És szolidan, kedvesen.... És Toni is persze:-)
Vagy nagyon fiatal, vagy nagyon öreg lehetsz.

rexford 2007.11.29. 18:19:13

Toni szerintem is sztárjátékos. Nerazzurri, ma már másodszor értek egyet veled, ez már sok.

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.11.29. 18:26:56

delp,

nagyon részrehajló, ahogyan a dolgokat látod

rizla 2007.11.29. 18:33:28

crouchy: végignéztem a meccset, tökéletesen megérdemelt volt a pool győzelme. hol írtam mást?

crouchy 2007.11.29. 18:37:08

én meg hol írtam olyasmit, h azt írtad h nem volt megérdemelt? én csak azt írtam h valszeg nem, vagy legalábis lemutézve nézted a meccset.

rizla 2007.11.29. 18:44:51

te tudat alatt kívánod, hogy belerúgjak a poolba, hogy utána siránkozhass, igaz?

crouchy 2007.11.29. 18:47:18

nem, nincsenek ilyen hajlamaim. Csak arra gondoltam hogy nem változtatod meg a véleményed 1 hónap alatt. arra gondoltam, hogy a fanatikus nyálas you"ll never walk alone, meg a romantikus kisfiú hüjeségei idegesítenek, ezért felhívtam a figyelmed, hogy ne olvasd el, mert nem akarom h ebben a stresszes világban, még több megrázkodtatád érjen.

BruceWayne 2007.11.29. 19:06:34

szferi: what??
rexford: ez egy ilyen nap /Sallói eltakarodott végre Diósgyőrből, lehet ez az öröm hozta ki belőlem/ :-)

a pool-i óbégatás nekem nem tetszett, tény hogy az angliában focizókaz ez feldobja és belehajszolja a győzelembe, de engem ez az 5 másodpercenkénti 40ezres HŰŰŰŰŰŰ! meg AUUUHHHH!!!!! plusz a szokásos pub-os beb@szós söráztatta kántálás nem hat meg (YNWA meg GSTQ és hasonlók)....

amúgy pont a tegnapi meccs után kaptam el a Discoveryn az Football Hooligans International c. dokumentumot, amiben az angol riporter törökországot járta végig, hát eszméletlen, Fener-Galata, tömve a stadion, a felső szint tök lejtős, az emberek ott egymás hegyén-hátán-nyakán, a pályát alig látják, tombolnak, örjöngenek, alázzák a galatát, a gólnál rendesenvégigadogatnak embereket a fejük felett mint a rockkoncerteken, beleremeg az egész stadion, nagyon durva, fanatikus barmok, a Leedsiek megkéselését is szinte törvényszerűként adták elő a galatások, meg beszélt még egy K betűs zöld-piros török csapattal, azok is fanatisták voltak, kemény volt na..

rizla 2007.11.29. 19:09:39

crouchy: meleg vagy?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2007.11.29. 19:19:29

nem személyeskedünk kérem:)

crouchy 2007.11.29. 19:25:26

nem rizla, képzeld nem. csak utállak.

crouchy 2007.11.29. 19:25:59

sanza, engem nem zavar. de nyilván tartani akarjátok a színvonalat..

Dandeer 2007.11.29. 19:35:19

Nem a vitába vágó gondolat, de mit művelt Voronyin a pályán? Már a szünetben lehoztam volna Benayounnal együtt.. Amint meglépte a kettős cserét Benítez, és bejött Crouch és Kewell (aki nálam a meccs embere), rögtön ment minden flottul. Ha a rotáció Beníteznél azt jelenti, hogy a minőség nem érdekes, csak legyünk pihentek, akkor vele soha nem fog bajnokságot nyerni a Pool.

crouchy 2007.11.29. 19:38:23

dandeer: most miér? én nem vagyok egy nagy benayoun rajongó(sőt), de tegnap jól játszott. ő volt talán az egyetlen, vagy egy a kevés közül, aki nem passzolta egyfolytában el magát. voronin az béna volt. de amíg nyer a csapat, ne szidd az edzőt!

crouchy 2007.11.29. 19:39:53

mindig is kirázott a hideg a politikusoktól. Mert akármit mondasz rizla, te -legalábbis ott legbelül- politikus vagy.:)

crouchy 2007.11.29. 19:48:22

nerazzurri nem is az a lényeg h téged dobjon fel..

crouchy 2007.11.29. 20:02:54

egy focibuzi barátom felhívta a figyelmemet arra h most mi a faszér kellett provokálnom a rizlát?. bocsánat. majd megpróbálom elfelejteni az igencsak eltérő nézeteinket mikor írok. ezt már megígértem párszor, de hátha sikerül 1szer:) DE HATÁROZOTTAN NEM VAGYOK BUZI!

Dandeer 2007.11.29. 20:09:35

Szerintem Benayoun öntelten játszott. Könnyű a Besiktas ellen király lenni, a Porto ellen is nyújtani kéne valamit. Nem tudom, én nagyon mérges voltam rá is, Voronyinra is.
Az edzőt meg szidom és kell is szidni, mert lehet més jobb is a Pool, és amíg nem tökéletes, addig csak hajrá, kritikusok! :P Amúgy én ki vagyok vele békülve alapvetően, mert nagy taktikus meg minden, de hogy játsszon így jól a válogatottban Crouch, ha a Poolban nem stabil kezdő? Sztem el fog menni, és jól is teszi Torres miatt.

Mike Patton 2007.11.29. 20:21:28

Walmer!

Figueroa nem volt rossz játékos, én ilyen focikrónikákban nem egyszer találkoztam a nevével, a chilei válogatottal kinn volt 2-3 vébén is asszem...

Careca-ra meg emlékszem a 86-os vb-n ott volt, nagy király spíler volt, aztán utána, ha jól emlékszem egyből a Napolihoz került a jó öreg diegóval együtt. Maradonát jobban sztárolták ugyan, de azért Careca nagyon ott volt szerintem...

Szóval nagy spílerek voltak ők... Egy-két most agyonsztárolt buziról meg úgya ahogy van említést sem fognak tenni. Sőt! Húsz év múlva kérdezz meg egy fiatal focirajongót mond e neki vmit, hogy Papin? Pedig ő aranylabdás volt...

AndrásPéter7 2007.11.29. 20:22:48

Azért abban eggyezzünk meg hogy az őszök azok nem a Milan évszakjai,nem mint a tavasz :)
na majd meglátjuk!félretettem egy kis pénzt amit kamatoztatnom kell,tehát hajrá fiúk!:)
pirlo észveszejtő!remélem jövőre is jól játszik mert akkor aranylabda.

BruceWayne 2007.11.29. 21:57:32

Mike Patton: Figueroa nem egy szőke argentín volt aki pár éve a Villarealban is játszott? (és asszem valami konföd kupán lőtt is vagy 3gólt, és auszik ellen egész jól játszott)

d3vnull 2007.11.30. 04:47:38

Crouchy : "hüjeségei". Bocs, a te esetedben kénytelen vagyok a "j"-re rávilágítani :)

Figyu, rizla, tényleg nem akarlak bántani, meg ilyesmi, de neked miért okoz perverz örömet, hogy itt az nst-n állandóan odavágj valakinek meglehetősen alacsony színvonalon? Komolyan öregem, van egy ismerősöm aki ugyanígy viselkedik fórumon és az ő jellemrajza kb. annyiban merül ki, hogy ő úgy gondolja felette van a pleb-nek és azzal, hogy agresszív reakciókat (szoktál), ill. alázó kijelentéseket (most történt meg) produkál azzal a faszagyerekségét bizonyítja egy olyan színpadon ahol mindenki leszarja ki a faszagyerek és ki nem. Ha van is hasonlatosság akkor sem fog beismerésre kerülni, tudom, de kérlek a jövőben írj inkább megfontoltan, ugyanis neked van véleményed, amire én pl. kíváncsi is vagyok, csak éppen úgy adod elő, hogy a stílusod mellett a véleményed másodrangú. Köszönöm előre is!

szferi 2007.11.30. 07:23:10

Nerazzuri: de azért persze jó játékos (Gerard), és így is messze elkerüli a "Labdarúgás történetének leginkább túlértékelt játékosai"-listát, amit valószínüleg fabien barthez vezet toronymagasan... (és hogy tovább mélyítsem zidane-fóbiámat, valahol ö is ott settenkedik a listán, persze nem tudás és teljesítmény szintjén hanem az istenítés mértékét tekintve)

Na ebbe a listába én Tonit is be tudnám illeszteni, pont a felesleges sztárolás miatt. Kifejezetten hasznos csatár, de nem sztárjátékos.

Dandeer 2007.11.30. 10:20:25

Ha már így is Gerrardról meg a túlértékelésről van szó, álljon itt egy videó, mely Stevie kétszínűségét hűen lefesté.
youtube.com/watch?v=uVb2gbMtN3I

delp 2007.11.30. 10:56:48

kedves walmer, nem tehetek róla, ha rossz a szemed, vagy nem ismered a szabályokat, és arról sem, ha még rajtad kívül sokan vannak így.

érveid nincsenek, ha csak a "mi vagyunk többen" jellegű megszólalást nem szántad annak.

a vitatott helyzetekről nem tudok többet mondani, van youtube, ha bárkit is az érdekel, hogy valójában mi történt, akkor megnézheti, de persze kényelmesebb együtt bégetni a tömeggel, nem vitatom.

Gerrard -külön kiemelten- egy köcsög módjára viselkedett.

Toni érdemeit nem elismerni pedig olyan bulvárdrukker/focianalfabéta, esetleg bónuszban még italofób beállítottságot is sejtet (általában együtt járnak), ami sokmindent megmagyaráz.

BruceWayne 2007.11.30. 11:08:43

hány góllal is lett Toni olaasz gólkirály? szerintem az sem volt véletlen.... igaz hogy olyan játékos akit ki kell szolgálni, de ez semmmit nem von le az érdemeiből

delp 2007.11.30. 11:10:46

dandeer, kösz a linket, épp minap gondolkoztunk rajt, hogy kéne egy ilyesfajta compil, nem csak Gerrardról, de általában az angolokról. ők se dobálják sokkal kevésbé magukat, mint a "déliek", csak bénábban csinálják és mellé még kétszínűen le is csalóznak mindenki mást.

Walmer 2007.11.30. 11:11:00

Mike Patton,
Careca nagyon komoly spíler volt és Papinre már most sem nagyon emléxünk, ez igaz:-)

Walmer 2007.11.30. 11:14:23

delp,
röhejes vagy.
szferi,
bár hányingerem van a francia Afrika válogatottól, de Zidane botrányosan nagy játékos volt.

Walmer 2007.11.30. 11:21:42

És Toniról. Azért jó, mert olasz gólkirály volt? Hübner is az volt, meg Bierhoff is. Meg Signori is. Nem is egyszer. Ez még nem jelenti azt, hogy valaki klasszis. Beckenbauer még a nyolcvanas években szöv. edzőként mondta azt Klinsmannról, hogy számára nem érv a beválogatása mellett, hogy ő a Bundesliga gólkirálya.

Walmer 2007.11.30. 11:24:04

ja delp és lehet, hogy könnyebb "együtt bégetni a tömeggel", de nem egy okostóni volt már nemcsak a focitörténelemben, aki azt hitte, hogy az ő véleménye az egyedüli helyes. Aztán szépen eltűntek a francba. Jobb esetben...

szferi 2007.11.30. 12:21:02

Kedves delp! Igen, eltaláltad. Ezen a fórumon általában olyanok nyílvánítanak véleményt, akik tegnap láttak először focimeccset, és a szabályokat sem ismerik. Vagy csak nem jó a Youtube-videó, még szerencse hogy neked külön kameráid vannak minden stadionban, azok megmutatják az igazat. Egyébként azokról, akik egyedül maradnak véleményükkel a birkákkal szemben, gyorsan ki szokott derülni, hogy zsenik-e, vagy csak nagyképű idióták.
Azt pedig, hogy aki szereti a focit, csak olasz drukker lehet, már régóta tudjuk. Aki "italofób", vagy csak nem lábad könnybe a szeme egy tengerkék meztől, az focianalfabéta, persze. Megvan nálad azoknak a diagnózisa is, akik az angol focit csak leszólni tudják?

Az pedig, h valakinek elismerik az érdemeit, még nem jelenti, hogy sztárjátékos (jelen esetben Toni). És fordítva: volt már egy-két "sztárjátékos", aki jóformán semmit sem tett le az asztalra, a nevén kívül (pl. Denilson). A két példa talán segít leküzdeni a fogalomzavart.

rexford 2007.11.30. 12:38:13

Szferi, te hogy definiálod a sztárjátékos fogalmát?

szferi 2007.11.30. 12:51:46

Kösz a kérdést! :) Szerintem a két példa mindent elmond, de akkor még egyszer: Denilson egykor a világ (egyik) legdrágább játékosa volt, ezrek mentek ki miatta Sevillában a stadionba, irtózatos reklámot kaptt, körberajongták, seggét kinyalták volna. Aztán kiderült, h nem ér egy szart se, legalábbis európában nem. Mégis nagy sztár volt egy ideig. Sztárjátékos az is, akit a focit alig ismerők is egyből azonosítani tudnak egy csapattal, pl. Gerard, Raul... Meg az is aki kétévente nagycsapathoz igazol, a legnagyobb klubok versengenek érte Ronaldo). Akiért megőrülnek a szurkolók (Beckham). Stb...

Attól, hogy valaki sok gólt rúg egy szezonban, még nem sztár. Ugyanúgy, ahogy egy jó védőből is ritkán válik igazi sztár. Toni jó játékos, elismerem az érdemeit, de a sztársághoz valami plusz kell. Összefoglalva, még egyszer: a jó játékos nem feltétlenül sztár, és a "sztárjátékos" sem mindíg acsapat legfontosabb embere.
Egyébként lényegtelen, hagyjuk.

rexford 2007.11.30. 13:17:03

Ezt így elfogadom, mert ezek szerint Toni tényleg nem sztár, valszeg nem adnak el annyi Toni-mezt, mint Beckham, Ronaldo stb. esetében.

szferi 2007.11.30. 13:24:22

Nálam a sztár jelző nem feltétlenül pozitív, ezen felül a sztárság nem érdem. És gyakran nem is áll arányban a valós érdemekkel.

delp 2007.11.30. 13:31:47

Walmer, afrikázásod minősít, továbbiakban nem fárasztom magam azzal, hogy értelmes emberként kezellek.

videó mindkét esetről megtalálható nem csak youtube minőségben, de más, a focis-videós oldalakat ismerők számára nyilvánvaló helyeken is. biztos találhattam volna jobbat, de sztem ezekből is látszik, hogy legalábbis véleményes mindkét szitu.

az egyiknél egyértelműen támaszkodnak a védőre, a másikon meg miafaszt nyulkál kuyt a kapushoz, lehet hogy kicsi fault, de sztem az.
www.megavideo.com/?v=7C1C94Q0
www.megavideo.com/?v=KROAQI30

Toni nem azért sztár mert gólkirály volt, hanem azért mert 31 gólt vágott, mit legutóbb 1959-ben tett meg valaki taljánban, azóta senki.

Ha a bulvársikerességet nézzük, akkor azért sztár mert pontosan kétszer annyit keres, mint bárki más a bayernben, 10 millió euró évente, mivel veri többek közt az epl fizulistáját vezető terryt is.

Az angol futbalnak vannak érdemei (pl stadionok, közönség), de valljuk meg, hogy a pályán lévő "érdemek" nagyrésze nem angol, ugyanakkor az angol játékosok halálosan túl vannak sztárolva, ami engem zavar.

Nem olvadok el minden égszínkék meztől, everton pl tök hidegen hagy.

egyébként viszonylag zseni vagyok, és valamelyest értek a focihoz

szferi 2007.11.30. 13:39:14

Szerény vagy, jó úton jársz! mindenesetre a "legalábbis véleményes" fejlődést mutat, igazolja a képességeidet. :)

Walmer 2007.11.30. 13:52:29

delp,
írtam már korábban is, hogy még a portugál edző sem kezdett el nyarvogni az állítólagos szabálytalanságok miatt. De biztos ő is azt a focimeccset látta életében először. Szóval 31 gól. Akkor milyen szar játékos ez a Platini, mert hát ő egyszer csak 16 góllal lett gólkirály nem is beszélve Maradonáról, mert az a szerencsétlen csak 15 gólt rúgott a 87-88-as szezonban.
A sztárjátékos fogalmát szferi többé-kevésbé leírta, azzal nem kívánok már én sem foglalkozni.
De abban agyi kapacitásodat már némileg ismerve biztos voltam, hogy előveszed a rasszista kártyát.
Ügyes vagy, gratula hozzá.

Walmer 2007.11.30. 14:15:03

Azt ugyan nem tudom, hogy honnan vetted a "Bayern ad Toninak 10 milkát évent euróban" sztorit, de én csak ezt találtam:
"Toni earning 5.5 million euros per season according to German magazine Sport-Bild"
ellenben Terry 135,000 fontot tesz zsebre hetente.
Meglepődnék, ha Hoeness, meg Beckenbauer többet fizetne Toninak, mint Abramovics.
footyblog.net/2007/04/28/luca-toni-signs-for-bayern-munich/
ill.
football.guardian.co.uk/News_Story/0,,2136571,00.html

delp 2007.11.30. 14:38:45

szferi: amennyire emlékszem kommentekben leírtam, hogy mi volt a bajom a tizuval és a Crouch góllal, azon lehet vitázni, hogy mennyire voltak ezek komoly szabálytalanságok, meg hogy le kell-e fújni az ilyesmit, stb, de ahhoz legalább meg kéne nézni őket újra, nem pedig elintézni annyival (ala walmer), hogy "csak te gondolod így", meg nem "rinyált a portugál edző" (vagy legalább linkelnél hozzá egy portugál nyilatkozatot)

úgyvélem akár pozitív, akár negatív értelemben használjuk a sztár szót, én mondtam indokot rá, hogy Toni miért tekinthető annak. A fogalmak kavarását (sztár/klasszis/jó játékos) egyébként walmer művelte leginkább, amikor arra mondatomra, hogy "Toni sztár" ezt válaszolja:

"És Toniról. Azért jó, mert olasz gólkirály volt? Hübner is az volt, meg Bierhoff is. Meg Signori is. Nem is egyszer. Ez még nem jelenti azt, hogy valaki klasszis."

Ezek után pedig, biztos, ami biztos, azért rábólint szferi definíciójára is.
("Nálam a sztár jelző nem feltétlenül pozitív, ezen felül a sztárság nem érdem.")

érvelés továbbra is zéró, én egy szóval nem mondtam, hogy aki nem rúg harmic gólt az nem sztár, ellenben indokoltam szerintem Toni miért az.

a rasszista kártyát magad villogtatod, te idióta, tök irreleváns témában afrikázol, aztán meg előadod az üldözöttet, szánalmas.

delp 2007.11.30. 14:43:00

akkor neked kimaradt, hogy nyáron a sportbild lehozta a bayern teljes fizetési listáját
www.sportbild.de/sportbild/generated/article/fussball/2007/06/12/6422900000.html

Walmer 2007.11.30. 15:05:43

delp, nem áll neked jól ez a megmondóember szerep. Érdekes, azok, akik azt hiszik ők szarták a Himaláját, mindig az érvek hiányára utalnak.
szferi egy mondatát ne hozd már le, mert ezzel csak a butaságodat bizonyítod:
"sztárjátékos fogalmát szferi többé-kevésbé leírta". Ez nem azt jelenti nálam, hogy "mindenben" egyetértek.
Portugál edzőtől azért nem tudok nyilatkozatot adni, mert NEM nyilatkozott ilyet. Hogy bizonyítsam nyilatkozattal, hogy nem nyilatkozott.?
Szemantikai vitába pedig nem menj már bele (sztár, klasszis, jó játékos), mert enélkül is tudja mindenki miről van szó. Nyilván Michael Jackson is sztár, meg a Tom Brady is. Meg Illés Béla is jó futballista volt. De ez a vita nem erről szól. Próbálsz a kákán csomót keresni, nevetséges.
Indokolni, indokoltál:
"Toni nem azért sztár mert gólkirály volt, hanem azért mert 31 gólt vágott, mit legutóbb 1959-ben tett meg valaki taljánban, azóta senki"
Ettől miért lenne sztár??? Akkor Prso is sztár mert egyszer egy BL meccsen 4-et vágott a Portónak? Amit baromi kevesen csináltak meg.
Idióta meg valszeg valamelyik felmenőd lehet, úgy látszik öröklödik.

rexford 2007.11.30. 15:21:36

Tényleg ott a 10 milla.

ktn 2007.11.30. 15:22:45

csatlakoznék füredihez,

- mert pl. a valencia nemcsak a szerző szerint esett ki, hanem leginkább a pontszámai alapján.
- mint ahogy a milan sem a skót-felföldön vívta ki a továbbjutást, hanem lisszabonban, a saját meccsén, ahol az 1-1 elég volt nekik a továbbjutáshoz, függetlenül a másik meccs eredményétől.
- arról nem beszélve, ami már máskor is visszás volt - minek kell minden meccsről írni 15-20 sort, amikor legalább 6-ot csak összefoglalóból lát a szerző. az nagyon kevés, lásd a benfica-milanról szóló szakaszt. a milan örülhetett, hogy megúszta, szó sem volt szélek lezárásáról, semmiről, ami ott szerepel.

kevesebb jakszőrt, több tényt kívánva, tisztelettel:)

rexford 2007.11.30. 15:34:38

Delp, ne legyél már ennyire földhözragadt, hogy érvekkel és tényekkel támasztod alá a véleményedet, sőt, még másoktól is elvárod ezt.

crouchy 2007.11.30. 15:35:19

d3nvul te még poolos is lehetnél:) és ez nagy dicséret ám!

crouchy 2007.11.30. 15:36:32

hogy jön ide toni? tudtommal semmi köze a bayernnek a blhez..:P

BruceWayne 2007.11.30. 15:42:48

crouchy: reméljük jövőre sem lesz :-D

Walmer 2007.11.30. 15:53:45

Jaj, rexford, már megint ide evett a fene? Azért vigyázz, meg ne kérd a kezét:-)
A 10 milla tényleg ott van, itt meg az 5 fél:
www.soccerway.com/news/2007/April/28/italian-star-toni-signs-for-bayern/
Bár itt, mint sztárról írnak Toniról, de hát az AFP nem egy komoly cég:-)

Na jó, húzok ebből a posztból, már így is túlbeszéltük, nem volt ez annyira jó:-)))

delp 2007.11.30. 16:01:12

tanuljunk logikát, kedves walmer

állítás: a portugál edző nem rinyált
érv: nem olvastam tőle semmilyen nyilatkozatot

válaszd ki a megfelelőt:

a) nem rinyált
b) rinyált, csak nem olvastam
c) nem olvasok

rexford 2007.11.30. 16:40:08

Jaj, Walmer, mint te a szferiét? Vagy azóta hozzá is mentél?

Walmer 2007.11.30. 16:46:29

Utoljára, kedves delp:
"Portugál edzőtől azért nem tudok nyilatkozatot adni, mert NEM nyilatkozott ilyet." ezt írtam én
Te:
"állítás: a portugál edző nem rinyált
érv: nem olvastam tőle semmilyen nyilatkozatot"
Ezt írtad te. Milyen logikát kérsz számon és kitől?
Az "ilyet"szócska a szabálytalanságokra utal ebben a kontextusban, illetve arra is, hogy más tartalmú nyilatkozatot, viszont olvastam. nem érdemeltünk 3 gólos vereséget, a szünetig jól játszottunk, etc.

Beszéled a magyart? Értelmezni tudod a leírt szöveget?

Walmer 2007.11.30. 16:47:06

rex, már el is váltunk. Szar az ágyban:-)

rexford 2007.11.30. 16:48:28

Akkor nem hajtok rá.

Walmer 2007.11.30. 16:54:19

Egy kis ráadás, ha már szőrszálat hasogatunk:

"Tizenegyes: játékos keze a feje fölött, kozben szokásos védő-támadó gyilkolászás-1000%-os büntető. Az, hogy Neked ez nem tetszik, ebben az esetben nem releváns. jellemző, hogy még a portugál edző sem hozta ezt szóba a meccs utáni nyilatkozatában."
Ezt ekkor írtam: 15:44:43 nov. 29.

Tisztelettel
Walmer

delp 2007.11.30. 17:07:13

megtennéd, hogy linkeled a nyilatkozatot, akármilyet?

"szokásos gyilkolászás" ez nekem a 50-50-t jelenti, ezesetben viszont csak az poolos gyilkolászott

köszi

Walmer 2007.11.30. 17:15:57

"“Nagyon jól futballoztunk az első félidőben és a második játékrész első huszonöt percében – kezdte értékelését az FC Porto vezetőedzője, majd így folytatta. – Csapatom sokáig jobban futballozott, mint a Liverpool, amely alig vezethetett támadást. Megnehezítettük a dolgukat a gyors adogatásokkal. A cseréink után is erre törekedtünk, de ekkor kaptuk a második gólt. A végeredménye egyáltalán nem tükrözi a látottakat, nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget”.
forrás, Nemzeti Sport online:
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=161836
És mi van a logikával, harcos?

delp 2007.11.30. 17:36:42

elismerem, ez valóban nem rinyálás, mondjuk a "nem tükrözi a látottakat" ill a "nem érdemeltünk ilyen arányú vereséget" az jelentheti akár azt is, hogy nem tartja teljesen jogosnak a végeredményt.

Az angol változat kicsit sejtelmesebben fogalmaz, inkább utal valamiféle negatív külső körülményre, illetve kiegészíti azzal, hogy igazából nem is érdekli az eredmény mértéke (ergo minek kezdjen rinyálni):

"We don't agree with the size of the defeat but the result has very little consequence for us."

mindez tehát nem mond ellen annak, hogy akár lehetett nem jogos a tizu, vagy a negyedik gól, mivel ezekről egyáltalán nem beszél.

d3vnull 2007.12.01. 03:54:05

"Crouchy : d3nvul te még poolos is lehetnél:) és ez nagy dicséret ám!"
Köszönöm, jólesett. Ám szívesebben maradok az nst-n az egyetlen kék :)

Egy dolgot viszont tartsunk észben :
AZÉRT BE NE SZARJUNK MÁR, HOGY A MOSTANI KERETTEL RENDELKEZŐ POOL 4-1-RE VERTE A PORTO-T. Köszi! :)

crouchy 2007.12.01. 18:15:05

a porto edzője nagyon örülhet, h csak akkoir fújtak be ellenük büntetőt, és nem még az első félidőban(asszem ugyanez a manus kezezett). sztem megítélhető, lehet h cibálta, de a keze akkor miért volt a feje fölött..? én akkor letenneém hogy ne a hátamra essek. a 4.gólnál én nem láttam h a kuyt keze kinn lett volna, de igen, azt viszont a portonak lehetett volna befújni. aki meg fikázza gerrardot, annak csak gratulálni tudok. Remélem van valami értelme annak mait írtam, mer kicsit fáratt vagyok:)
süti beállítások módosítása