Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bajnokok Ligája - A gonosz zseni

2007.11.28. 11:04 _benito

A Lyon Juninho két pontrúgásával (mekkora klisé, mintha azt mondanánk, Inzaghi lesen van) életben maradt és bár mi NSTileg igaz férfiszerelemmel csüngtünk a franciákon tavalyig, most mégis azzal kell kezdenünk, hogy a két évvel ezelőtti OL úgy megcsinálta volna ezt az unatkozó Barcelonát, hogy ihaj. De ez már nem az a Lyon, hiába jött ki egy reményt keltő iksz a végére, ez még így is csak annyit jelent, hogy változatlanul győzni kellene Glasgowban, viszont már legalább nem kell földbe döngölni a skótokat, elég, ha Junionho harmincról besomja a 91. percben. A Stuttgart azért nem élvezi olyan mértékű támogatásunkat, mint a franciák, de azért a krumplizabálóknak is jár a taps, hiszen a számukra már tökéletesen tét nélküli meccseken is keményen odateszik magukat -  most például azok ellen a skótok ellen, akik tudva tudták, hogy tök mindegy, mit játszanak, a legfontosabb meccsük az utolsó fordulóban otthon lesz. Az F csoportban nincs meglepetés, a portugáljai által erősen támogatott MU némi bámészkodás után leteperte a Sportingot, így a krokodiloknak már az sem segített volna, ha kiizgulnak egy ukrán győzelmet a Roma ellen. Ez sem jött be, Vucinic ugyanis ahogy közeledik il Capitano visszatérése, egyre vérmesebben követeli Spallettitől, hogy gondolja át még egyszer a csapat formációját. Rossz hírünk van, Mirko, amíg nincs Aquilani, nem lesz két csatár, az fix. Ibrahimovics eközben olyan gólt rúgott az (egyébként ronggyá vert) törököknek, amit kétféle játékos tud: a grundon utoljára választott, homlokán neonból megformázott L betűvel kicsámpázó dagadt informatikus-csemete és a Dr. Frankenstein-féle gonosz zseni. Cruz pedig egyike Európa legjobb csatárainak, amit csak azért nem tud rendszeresen bizonyítani, mert az Inter játékosa. Le a kalappal! A CSZKA ezalatt sikeresen felismerte, hogy nekik már harangoztak és két guriga büdös sajtért, tizenegy pár kézzel faragott klumpáért és az egész keret számára előre betekert látnok skunkért cserébe életben tartották a PSV halovány reményeit. A Sevilla sikerrel vágott vissza az Arsenalnak az első fordulóban elszenvedett, akkor még meglepőnek talált vereségért, így máris ők vezetik a csoportot, hiszen a karikában Wenger azt találta ki, hogy az Arsenal serdülőt küldi pályára Prágában. Most ezt szívják, mert időközben az is bebizonyosodott, hogy a Slavia a londoni gyalázat ellenére nem az a kutyaütő keleti kiscsapat, aminek sokan gondolták. El is hoztak egy tök felesleges pontot Románországból,  amit mi azért sűrű kalaplengetéssel ünneplünk.

Jól elcseszte magának a Lyon. Az a hullámvölgy ugyanis otthon simán belefért nekik (már vezetik a Ligue 1-et), de Európában könnyen lehet, hogy rámegy a bőrük a Rangers elleni otthoni zakóra. Kedd este egy olyan feladattal találták szembe magukat, ami a két évvel ezelőtti csapatnak tök simán ment volna: egy unatkozó, a mérkőzéstől nem sokat akaró Barcelonát kellett volna leverniük, miközben kiszurkolják, hogy a Stuttgart ugyanígy tegyen Glasgow lojalistáival. Elég jó kis meccs kerekedett a dologból, (bár csak a Svédországban trónoló tulajok a megmondhatói, miért nem a Sevilla-Arsenalt néztük helyette) Juninho szabadrúgása most nem abból a szempontból volt szokásos, hogy védhetetlen lett volna, hanem abból, hogy Valdéz megint benne volt. A Lyon próbálkozott becsülettel, de abban az időszakban, amikor meg kellett volna nyernie a meccset, a labda sem volt náluk, úgyhogy inkább a vendégek győzelme tűnt valószínűnek. A vége egy buta fault miatt aztán iksz lett, de ahogy a beharangozóban is írtuk, ez csak annyit jelentett, hogy elég egy góllal nyerniük a franciáknak Glasgowban – de nyerni azt változatlanul muszáj lesz! (Lyon-Barcelona 2-2)
Fordulatos, jó meccset játszott egymással a Stuttgart és a Rangers. Egy ideig még az is a levegőben lógott, hogy a skótok tét nélküli meccsen fogadják majd a franciákat az utolsó körben, de a Futball Istene felemelt mutatóujjal, fájdalmasan bökött rá a Rangers fájó pontjára: ilyen kapussal Juninho ellen nem lesz könnyű otthon sem. A németekről meg leírhatnánk ezredszer is, hogy nem adják fel akkor sem, ha semmi esélyük nincs, meg hogy milyen szimpatikusan nyomják leszegett fejjel, arról már nem is beszélve, hogy Marica hajrában esett lövése (ha nem öngól volt), az egyetlen lehetséges mozdulat volt, amivel kapura lehetett irányítani azt a labdát. A Rangers három kapura lövésből két gólt lőtt, ezt a formát jó lesz megtartani, ha nem akarják 2007 őszét a Skót Futball Irapuatója névre keresztelni. (Stuttgart-Rangers 3-2)

És akkor megint Panucci… a veterán jobb-bunkó az elmúlt két hétben ahány sorozatban pályára lépett, mindenhol gólt szerzett, (Figyelem! 12.19., Copa Italia, szegény Torino), most pedig bár nem a lefújás előtt, hanem a kezdő sípszó után talált be, mégis mondhatjuk, hogy eldöntötte a meccset. Aztán jött a bevezetőben is említett Vucinic és mesterhármasával két góljával lezárta a meccs és a csoport eldöntetlen kérdéseit is. Spalletti olyan zseniálisan tologatja össze-vissza az embereit a pályán, hogy megint nem tartunk kizártnak egy a BL-ben egészen messzire hatoló Romát. Most például Giuly irányított, Tonetto és Cassetti pedig helyet cserélt a balszélen, de a formáció megváltoztatása zökkenőmentesen ment végbe a bordóknál, nyilván lesz még ennél sokkal nehezebb meccsük is, de ebben a sorozatban egy félidő alatt hármat vágni idegenben azért minimum erőfitogtatásnak tűnik. (Dinamo Kijev-Roma 1-4)
A MU viszont játszott már ennél sokkal jobban idén, azt a csúfságot azonban nem engedhette meg, hogy otthonában pontot veszítsen, ehhez pedig Céronaldo egy újabb zseniális megoldására volt szükség. A 92. percben esett góllal pedig a Manchester simán meg is nyerte a csoportot, a portugálok pedig edzőjük nyilatkozata szerint egyáltalán nincsenek elkenődve, már az UEFA kupára gyúrnak, hogy feledtessék azt az időszakot, amely során egy EB-döntőt és egy UEFA-döntőt buktak el agyonverésre ítélt csapatok ellen hazai pályán. A tét nélküli utolsó fordulóért Pizzaro flipperező lövése a felelős, ami megakadályozta a krokodilokat a Roma legyőzésében, pedig de jó kis meccs lehetett volna a Roma-Manchester… (Manchester United-Sporting 2-1)

A törökök egy félidőn keresztül tartották magukat a San Siróban, majd érkezett Cruz és átnyújtott a csapat ajándékát a szülinapos Manciónak – és a PSV-nek. Aztán Ibrahimovics következett, aki nem átallott úgy belerúgni a labdába, ahogy. Ezért a mozdulatért Tamás bácsi, a testnevelő tanárunk a pálya másik feléről üvöltötte volna át, hogy húszat gugúúsz! most mégis csak térdcsapkodó vidámságot generált - ennél szebb akkor lett volna, ha csőrrel csinálja. A zsenialitás néha vicces formát ölt, az Inter pedig olyan rohadt erős, hogy simán megtehette, hogy feltolja Chivut a középpályára – Zanetti mellé. A milánóiaknak azért is kellett nagyon ez a győzelem, mert most egy kicsit több figyelmet kell fordítaniuk a Serie A-ra, ha ott is az élen akarnak karácsonyozni, márpedig lefogadjuk, hogy ott akarnak. A törökök viszont jól elcseszték, mert hiába kezdtek remekül, most a továbbjutásuk is veszélybe került…(Inter-Fenerbahce 3-0)
A PSV ugyanis Farfán szerencsés fejesével elhozta Moszkvából mindhárom pontot, de talán így is későn ébredtek, hiszen a következő körben hiába verik meg (?) otthon az Intert, ha közben a Fener ellátja az erre remek alanynak mutatkozó CSZKA-t hazai pályán. Az oroszoknak meg marad a válogatott, mint örömforrás (még mindig nem hisszük el…) (CSZKA-PSV 0-1)

Az Arsenal nem szokott hármat kapni, a meglehetősen furcsa formációban kezdő angolokat most mégis elég konkrétan kitömte a Sevilla. A hazai védelem ugyan már a 11. percben összeszerencsétlenkedett egy gólt, de negyedóra sem kellett hozzá, hogy összejöjjön az egyenlítés, méghozzá Keita irgalmatlan csőrösével, ami után a labda hatalmas könnyeket potyogtatva iszonyatos sebességgel vágódott a léc alá. Jesus Navas már-már Beckham-szintű szélsőjátékát sajnos már nem sokáig csodálhatjuk Sevillában, Luis Fabiano pedig folyamatosan rácáfol arra, amit korábban gondoltunk róla. A Sevilla meg is nyeri a csoportot, ha komolyan veszi a prágai kirándulást, ez esetben ugyanis tök mindegy, milyen arányban bombázza szét az Arsenal a románokat az utolsó körben. (Sevilla-Arsenal 3-1)
Ezek a románok ugyanis még otthon sem tudták megverni azokat a cseheket, akiktől idegenben ki is kaptak. Most számtalan helyzetet dolgoztak ki, de szép sorban egy kivételével ki is hagyták őket, a kegyetlen törvényszerűségek pedig pont attól közhelyesek, hogy rohadt fájdalmasan igazak: a Slavia a hajrára fordulva kiegyenlített és öt ponttal egy másik olyan közép-európai csapat nyomdokába lépett, mely első BL-szezonjában ugyanennyi ponttal végzett két sztárcsapat mögött a harmadik helyen. (Steaua-Slavia 1-1)

65 komment

Címkék: barcelona videó roma összefoglaló bl manchester united lyon inter sevilla

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr79245242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drdugo 2007.11.28. 11:31:07

benito: Vucsinics 'csak' két gólt lőtt. Panucci, Giuly, Vucinic (2) voltak a gólszerzők.

Gabez 2007.11.28. 12:06:47

"Cruz pedig egyike Európa legjobb csatárainak, amit csak azért nem tud rendszeresen bizonyítani, mert az Inter játékosa."

Sztem rendszeresen bizonyítja. Tavaly is soksok fontos gólt szerzett. Más kérdés, hogy kezdőként nem mindig volt jó és neki is vannak hullámvölgyei, ahogy pl Cresponak vagy Ibrahimovicnak. De Mancionak emiatt nem sok gondja van, mert nem egyszerre vannak formán kívül - most kétségelenül Cruz és Ibra a legjobb, Crespo és Suazo a csere.

Ez az Ibra gól mutatja, hogy mennyire ki tudta hozni Mancini belőle a talentumot és hogy a Juve-ban ez mennyire nem sikerült Capellonak, mert ott csak a védőket rugdosta és ezzel sikerült megalapoznia a rossz hírnevét.

Ha visszatér Figo és Vieira, és formába lendülnek, akkor csak a Barca vagy a MU tudja megállítani az Intert.

d3vnull 2007.11.28. 12:38:12

"...és ezzel sikerült megalapoznia a rossz hírnevét."
Emellett hozzá kell tenni természetesen, hogy az orr és haj ilyetén kombinációit azért legalábbis adóztatni kéne, ha nem betiltani :) Viccelek persze. Ibra nagyszerű játékos, ezt minden nemszeretemségem(Ibrát is, Intert is) ellenére leszögezem.

United82 2007.11.28. 12:42:05

tegnap Roni meg Ibra is bizonyította micsoda zsenik és hogy mekkora patkányok:)azok a gólörömök,különösen Roni grimasza:)
És még csodálkoznak hogy a saját csapatuk szurkolóin kívül mindenki utálja őket, sőt a saját táborukban is sokan vannak akik ezek miatt nemigazán kedvelik őket.
más kérdés hogy 5meccs 5 gól a mérlegük idén a BL-ben és vezetik a góllövőlistát:) Zsenik, de nagy parasztok. (mondom ezt United szurkolóként Ronira is:))

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.28. 12:54:42

Gabez

"Ha visszatér Figo és Vieira, és formába lendülnek, akkor csak a Barca vagy a MU tudja megállítani az Intert."

Gabez,
te már azt is tudod, hogy kiket igazolnak a csapatok a télen?:) Na jó, csak zrika, de tényleg nehéz ma megmondani, hogy mi fog történni a negyeddöntőkben. Tavaly gondoltad volna, hogy az Eindhoven kiveri az Arsenalt?

nasteey 2007.11.28. 13:23:42

"...a két évvel ezelőtti OL úgy megcsinálta volna ezt az unatkozó Barcelonát, hogy ihaj..."

A két évvel ezelőtti Barca meg ezt, és az akkori Lyont is úgy meg'szná, hogy ihaj. :)

Ahhoz képest, hogy milyenek vagyunk idegenben, fejlődésnek is nevezném. A Lyonnak győzni kellett, ennek ellenére jól kontrolláltuk a meccset. Touré végre lő...Guddy meg ikszdé.

Valdes... kijöhetett volna, de pechje volt hogy 3an is melléfejeltek. :/

Gabez 2007.11.28. 13:25:13

Rooney82: "És még csodálkoznak hogy a saját csapatuk szurkolóin kívül mindenki utálja őket"

Semmi bajom Rooneyval, pedig nem nekik szurkolok.
A fociban nem árt, sőt, nagyon hasznos egy kis/nagy adag pimaszság, vagányság, aminek persze vannak árnyalatai. Rooney vagy Ibra nem törte el senkinek a lábát, ellentétben Nedveddel pl., de mondhatnánk sok más példát is.

Habitang: "Na jó, csak zrika, de tényleg nehéz ma megmondani, hogy mi fog történni a negyeddöntőkben."
Persze hogy nehéz...semmi garancia sincs rá, hogy a legjobb nyeri meg a BL -t, sajnos, mert kieséses rendszerben ez nem működik. De sztem ma a legjobbak a Barca, a MU és az Inter, de ez utóbbiban valszeg jó adag elfogultság is van :) Tény, hogy mostanság a legjobb mutatóik nekik vannak (egy getafe-tól vagy egy boltontól kikapni ilyen csapatokkal?? ).

United82 2007.11.28. 13:28:24

Rooneyval nekem se,sőt a kedvencem:)
Én Ronirol ergo CRONIról beszéltem:)

Dean 2007.11.28. 13:32:23

"Ha visszatér Figo és Vieira, és formába lendülnek, akkor csak a Barca vagy a MU tudja megállítani az Intert."
Ahhoz előbb rendet kéne tenni a Barca öltözőjében, mert ha most szembetalálkoznának egy sziklaszilárd csapattal, nagy sírás lenne a vége. A Rangers sem véletlenül tudta otthon kihúzni ellenük, és a Getafe elleni zakó is sokatmondó. Ez a Barca még mindig nem "az" a Barca.
Azt viszont szerintem senki nem vitathatja, hogy ha az egész csapat végre motivált lenne és elkapná a formát, akkor péppé vernének bárkit :) Kár, hogy erre a formajavulásra kevés az esély :P Jó lenne a futballnak azt az ünnepét nézni, amit ezek a csávók európa pályáin rendezhetnének.

Gabez 2007.11.28. 13:43:51

"Én Ronirol ergo CRONIról beszéltem:)"

Bocsi, elnéztem, de ugyanaz a kategória :)

Walmer 2007.11.28. 13:44:22

Ibra egy bunkó, C Roni meg egy kis patkány. Nagy különbség... Ibrakadabra bunkóságain lehet röhögni is akár és ami fő, ezt simán fel is vállalja. Cétől viszont szerintem okádnia kellene mindenkinek. Nem találkoztam még olyan nem ManU szurkerrel, aki ne hasonló véleménnyel lett volna róla. De elég sok Manchester fan is utálja mint a szart. Ugynakkor én rosszul vagyok az Intertől, de Ibrát bírom:-)

Frigo 2007.11.28. 13:53:40

Gabez
Rooney és C nem ugyanaz a kategória, legalábbis emberileg. Rooney-ban van alázat, és ez az, ami őt nagyobb és népszerűbb játékossá fogja tenni, mint a másikat.

Gabez 2007.11.28. 13:55:16

Rooneyban mindent elsöprő őserő van, nem alázat :)

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.28. 14:15:32

Gabez, azét ezt a Ronaldo-Rooney összehasonlítást nem gondolod komolyan, ugye?:))

d3vnull 2007.11.28. 14:20:35

Rooney-ban kb. annyi az alázat mint céronáldóban a gerinc. Nem sok. Ettől még jó játékosok lehetnek, de azért tiszteletre, szimpátiára nem nagyon építhetnek.

calcio_di_rigore 2007.11.28. 14:23:54

Mit csinált ez a szerencsétlen Robi Carlos Zlatan góljánál? Látszik, hogy nem védő...

mickeyknox 2007.11.28. 14:32:33

zlatan barátunk alázott, nincs rá jobb szó. én mindig is bírtam, mindenféle parasztsága ellenére, de manapság azt gondolom, hogy 1-2 éven belül valós aranylabda-esélyes lesz...

ManThatFollowsHell (törölt) · murderholes.blog.hu 2007.11.28. 14:43:45

_benito,
Jesús Navas-nak orvosilag megállapított krónikus honvágya van(!), még Spanyolországban sem bír edzőtáborozni Sevillától messze, tehát nagyon valószínű, hogy még igen sokáig marad jelenlegi csapatában...

tomiP 2007.11.28. 15:11:00

Ibrahimovic kiköpött Csernus doki! :D
Amúgy tényleg nagy gól volt!

Dandeer 2007.11.28. 15:16:25

Én sem szeretem sem CéRonit, sem Ibrát, de amit tegnap műveltek, hát le a kalappal.
Ha pedig igaz, amit hosszú-nicknevű-barátom írt az imént, akkor Jesus nagyot szív, Európa meghatározó csapataiban játszhatna. A Sevilla nem lesz az, nem bírják a kettős terhelést, ergo jövőre csak akkor lennének ott a BL-ben, ha idén megynernék. :))

Dandeer 2007.11.28. 15:19:05

Vicces ez a belinkelt Sevilla-Arsenal videó, a fele az Arsenalról szól, miközben az andalúzok nyertek 3-1-re. XD

Janek 2007.11.28. 15:20:59

Én azt mondom kellenek a fociba az ilyen öntörvényű zsenik, mint Cé és Ibra. Lehet valaki fantasztikus játékos úgy is ahogy Gerrard vagy Lampard, hogy szanaszét futja magát minden meccsen, de az emberek mindig az olyan spílerekre fognak emlékezni, akik miután a 16 vonalánál kicselezték a kapust, megállítják a labdát, és megvárják a védőket mielőtt a hálóba fejelnék(leguggolva)...
Valami ilyen gólt lőtt Kluivert is a jugóknak az Euro 2000-n, nem?

rizla 2007.11.28. 15:29:13

céronaldo feleannyira nem zseniális, mint ibrahimovic. ez az ember félelmetesen szellemes, komolyan, oda neki az aranylabdát. egy visszataszító személyiség, de ez a gól (meg a múltkori is) lenyűgöző.
ronaldotól viszont hadd ne haljunk már be, 1000ből 1szer képes betalálni szabadrúgásból kb.

rizla 2007.11.28. 15:36:46

"abból, hogy Valdéz megint benne volt" továbbra is valdes, egyébként puyolék kicsit jobban benne voltak. ahova ment a labda, oda nem feltétlenül szokása kijönnie a kapusnak lehúzni, ellenben gyakorlatilag egyáltalán nem fogták a szabadon fejelhető lyoniakat, akik így jól meg is kavarták szegény VV-t. a labda meg elég szerencsésen pattant. szóval nem volt valami ordító potya.

BruceWayne 2007.11.28. 15:50:08

Zlatan gólja szép volt, a gólöröme meg nagyképű, bár messze nem annyira mint P-ronaldoé... aki szintén nagy gólt lőtt, de ha egy olyan bőrt tettek volna le neki a szabadrúgáshoz amivel mi fociztunk néhány éve (meg biztos sokan még, a sima varrott, fehér-fekete 5-6 szögekből álló bőrlaszti) akkor tuti a lelátóra nyomta volna ezt a szabadot

Gabez 2007.11.28. 15:56:57

mi még most is olyannal focizunk, mi a baj vele? ;)

calcio_di_rigore 2007.11.28. 15:59:00

Csak én látom úgy hogy ez a Zlatan gól nem jöhetett volna létre, ha egy komolyabb védővel kerül szembe, nem egy támadó szélsővel?:) Ahogy megoldotta az gyönyörű volt persze, de lehet Carlos még oda is súgott neki: "Rakd fel a bal felsőbe, én megállok veled szemben 2 méterre, miközben 5 méterre vagyunk a kaputól" vagy valami ilyesmit, ami az időből kitelt.:)

Gabez 2007.11.28. 16:02:04

Hát igen, a gólok általában így születnek, hogy a védő vagy a kapus nem áll jó helyen. Hogy mik vannak...;)

calcio_di_rigore 2007.11.28. 16:21:14

Jó, csak ez a BL, nem az NB2. Bár lehet amióta nincs a Juve ennyit esett a színvonal, azóta nem figyeltem annyira.:) Majd jövőre!

giacinto 2007.11.28. 16:22:10

miért kéne Ibrának 1-2 évet várnia az aranylabdára? :) megkapja vasárnap és kész :) mondjuk manapság ezt a díjat lehetne vmi átoklabdának is nevezni, mert aki megkapja, az többé már nem az igazi, nyugodtan végig lehet gondolni (nedved, sevcsenko, ronaldinho, cannavaro stb.) és ez igaz kakára is, annyi a kivétel h ő május óta, amióta elkezdték rá mondani h tuti övé lesz, na azóta nem csinált semmi érdemlegeset. tavasszal volt 2 jó meccse aztán ennyi... szóval fog az átok :))

Vaader 2007.11.28. 16:39:24

Giacinto, igazad lehet az aranylabda-átok dologban. Régi kedvencem Bergkamp nem kapott és végig jó volt :) Csatlakozva az előttem szólókhoz CRon tényleg egy patkány, majdnem oldalba vágtam a TV-t a tegnapi "gólöröménél".

giacinto 2007.11.28. 17:17:44

én CR-t birom, sztem van mire nagyképűnek lennie. ez meg hülyeség h a MU-sok utálnák, álszentség. FORZA INTER!
ha tavaszra is így egyben lesz a csapat, csak a MU lehet ellenfél. Tevez is mekkora bombát vágott tegnap XD

rizla 2007.11.28. 17:24:49

c. ronaldonak akkora agya van, mint egy mogyoró. a kaput sem bírja eltalálni általában szabadrúgásból, most meg ő a zseni. na persze. minden szabadot így lő, rákúrja, aztán vagy bemegy, vagy nem, semmi finesz, semmi okos kis csavarás, semmi meglepő. általában szétrúgja vele a sorfalat, vagy kibassza a stadionból. amikor bemegy, akkor szép, de idén ez mindössze a második, hogy bement, az első ráadásul egy gálameccsen volt. pedig minden szabadot ő lő. a portugálok szararcok. ibrahimovicban több fantázia van, ez a gól tény, hogy kapitális védelmi hiba, de pont ez a zsenialitás: egy szemvillanás alatt felmérte a szitut, és azonnal büntetett, ráadásul látványosan. szellemes, ötletes, pimasz gól. csak egy ilyet látnék c.ronaldotól...
a gólörömmel amúgy nincs baj, cantona is ilyen volt. legalábbis ibra esetében. cronikától tényleg felselges volt az arcoskodás, majd ha 50ből nem csak egyszer találja el a kaput szabadból, akkor lesz mire

capor_ 2007.11.28. 17:46:49

Azért a Slavianak kellett az az egy pont, mert így biztos ők indulnak az UEFA kupában

nasteey 2007.11.28. 18:23:15

Van mire nagyképűnek lenne... :D ilyen jó kifogást se hallottam még. Ezzel csak az a gáz, hogy rajta kívül 5 embernek minimum van rá oka, és mégsem azok. Hűűűhaaa. ;)

Everred 2007.11.28. 18:30:13

"Rooney-ban kb. annyi az alázat mint céronáldóban a gerinc"

d3vnull, Liverpool-fan vagy, ugye? Ha nem, sürgősen válts rájuk, pont oda illesz :-)

Ronaldót szidni divat, ebbe most nem mennék bele, akik nem tudnak jobbat kitalálni, azok őt fikázzák. De hogy Rooneyban nincs alázat... ez a mondat egyet jelent: nem láttál Manchester United-meccset 2004. augusztus 31. óta.

Gerrardban és Lampardban együtt nincs annyi alázat a játék és a csapat iránt, mint Rooneyban.

Ronal-d'oh! 2007.11.28. 18:42:40

Srácok, na ne legyen már ennyire elfogultak Ronaldóval. Ha ő patkány, akkor Zidane mi? Miért baj az, ha valaki nagyképű? Így tudnék focizni, én is az lennék. A pályán biztos.

Rooneyban nincs alázat?! Ez orbitális baromság. Talán benne van a legtöbb az egész MU-ból.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.11.28. 19:01:20

Everred, nekedx

Veletek is el tud szaladni a ló!:)) Már-már úgy beszéltek Rooneyról, mint Giggsről vagy Scholesról! Ahogy fentebb már írtam, nem értek egyet azzal, hogy Rooneyból hiányozna az alázat, de azért Ronaldo elég nehezn védhető, mint ahogy a Everred Gerrard-Lampard állítása is.

Ronaldo egyszerűen az a fajta, aki azt hiszi, hogy a teljesítménynek már jár a tisztelet, holott normáliséknál a teljesítményt ugyan csodálják, de az nem jogosít fel semmire a cégen vagy a csapaton kívül, és semmi köze a tisztelethez. Na, ez a baj Ronaldóval, ő azt hiszi, hogy igen, ezért aztán mindeki fúj rá.

Az azért tényleg nem véletlen, hogy míg Ronaldót tényleg szinte csak portugálok, csajok meg a MU-fanek szeretik, Ryan Giggsről még soha nem olvastam egy rossz szót sem senkitől, pedig Ronaldo még megközelítőleg nem tett le annyit az asztalra, mint ő. Valószínűleg nem is fog, de ez csak az én véleményem.

Fekete Pákó 2007.11.28. 19:04:07

Zidane-t patkánynak hívni elég nagy fokú fogalmatlanságról vall. Jó, párszor elborult az agya, és kiállítást érően szabálytalankodott, de ő soha nem megalázni akarta az ellenfelet, hanem legyőzni. Nagy különbség. Azt se láttam soha, hogy a tegnapihoz hasonló gúnyos vigyort eresztett volna meg. C. Ronaldo szinte kiprovokálja, hogy lerúgják a védők, de hát ő tudja.

Arról nem is beszélve, hogy Ronaldo soha nem lesz akkora játékos, mint Zidane. Technikai tudásban (cselezés stb.) lehet, hogy jobb valamivel (bár ebben sem vagyok biztos), de Zidane irányítói képességeivel soha nem fog rendelkezni.

Na jó, elég Zidane fényezéséből, mindig is utáltam a franciákat, de ami jár, az jár. :)

Ronal-d'oh! 2007.11.28. 19:27:34

Pákó: Nem akartam én Zidanet fikázni, szerintem is zseni, bár én láttam fénykorában, de nálam a nagyképűség kisebb bűn, mint lefejelni vkit vb döntőben.

habitang: jó Ronaldóval kapcsolatban én elfogult vagyok, nem is kicsit. A védelmére annyit, hogy szokott fontos gólokat is rúgni, meg szépeket is. Szabadrúgások, hát, nem az erőssége, de valamiért mégis ő rúgja, gondolom nem a két szép szeméért.
Rooney viszont abszolút beleillik az MU-ba. Lehet akkora egyéniség, mint Scholes, vagy Giggs. És még csak nem is nagyképű.

Ronal-d'oh! 2007.11.28. 19:30:19

bár én nem láttam akar az lenni :)

rizla 2007.11.28. 19:37:42

ronaldo jó játékos, de nem értem miért kell egy olyan szép szót, mint a "zseni" elkoptatni az ilyen arcokra. nálam a zseni azt jelenti, hogy valakinek kimagasló a játékintelligenciája, ami nem azt jelenti, hogy szabadidejében atomfizikus, nyilván, hanem hogy akár tudatosan, akár ösztönösen olyan megoldások ugranak be neki a másodperc tört része alatt, amik másoknak nemigen, és ezek közül képesek a jót kiválasztani, majd végre is hajtani. ronaldo nem ilyen, a játék néhány elemében kiemelkedő, kurva gyors, kurva erős, tud pár idegörlő cselt, a lövései brutális erejűek, és elég jól passzol. de ilyen szellemes, improvizatív megoldást, amihez nem elég begyakorolni a cseleket, meg egyéb játékelemeket, mint amit ibrahimovic nyomott, ilyet még SOHA nem láttam tőle. ronaldo egy görcsös játékos, hiába óriási a támadóereje a fentebb vázolt dolgokból kifolyólag. csak olyan megmozdulása van, amin látszik, hogy kurva sokat gyakorolta. szinte előre várja, hogy végre bedobhassa ezeket a trükköket.
miért kell folyton zseninek nevezni? mindenki zseni, aki gyorsan fut, és sok gólt lő? jézusom, dehogy.

rizla 2007.11.28. 19:40:02

rooney viszont zseni is, és alázatos is, ez nem kérdés. csak folyton lesérül szerencsétlen, épp mielőtt igazán nagyot dobbanthatna. ugye az EB-n ő volt a wonderkid, de ki tudja hova jutnak az angolok, ha nem sérül le? aztán a VB előtt top formában volt, majd lesérült. az előszezonban szintén iszonyatosan felpörgött, majd 1 hónap brék. most megint elkezdte kb meccsenként rugdosni a gólokat, és ismét sérülés. komolyan sajnálom, lenyűgöző játékos. ráadásul a töketlen mekláren miatt az eb-n nem nézhetjük a játékát.

Ronal-d'oh! 2007.11.28. 19:51:07

rizla: nekem, mint MU szurkernek, Ronaldo zseni. De én elfogult vagyok. De ha megnézed a linkelt viedót, a legelején van egy gyönyörű sarkazása a portugálnak, ami csak Saha miatt nem lett gólpassz. Ez pl. zseniális, és ő bármikor képes ilyenre. Persze, sokat gyakorolta, de a helyzetfelismerést nem lehet elégszer gyakorolni.

Most persze jön majd a duma, hogy ő bizony állandóan ezzel próbálkozik.

Ibra gólja meg mitől olyan hihetetlen zseniális? 10-ből 9 csatár ezt tette volna, az az egy meg esetleg megpróbált volna egy cselt. Roberto Carlos csak nézelődött...

Ramon Serrano 2007.11.28. 20:28:51

Csocsoban szoktak szopatni ilyen megoldasokkal a kezdo vedoket, mint Ibra Carlost.

Azert akarmennyire is nagy jatekos volt a jo oreg Roberto, a legendas megoldasai mellett nekem a 98-as Vb-n tortent "ollozasa", a 2006-os franciak elleni "elfaradasa" (Henry) meg ez a remek helyezkedes is emlekezetes marad.

Leeroy of SMV Design 2007.11.28. 20:44:18

Az a két évvel ezelőtti Lyon, állítom, a világ bármelyik csapatát két vállra fektette és megcsinálta volna. Öröm volt nézni, hogy helybenhagyták a Real-t is mindkétszer, persze ez azért, mert a Sztojcskov-féle álom-Barcelona óta katalán szimpatizáns volnék. :)

pocak 2007.11.29. 01:15:49

Mér kell mindig Gerrardot meg Lampardot egy lapon emlegetni? Fat Frank a nyomába se ér Gerrardnak se játékintelligenciában, se szívbenlélekben.

d3vnull 2007.11.29. 01:51:29

Rizla :
Az ominózus gálameccsen amin a gepárdba oltott patkány szabigólt lőtt kb. még 5-ször ennyire undorító "gólöröme" volt. Biztos emlékszel.
Vaader : www.youtube.com/watch?v=N719wwxmR3A

Everred és NekedX: Chelsea fan vagyok, inkább ide illek :) mint azt itt mindig elmondom céronáldónál ne csak az MU-s karrierjét nézzük. Ott még "kibírhatóan" féreg,
az igazi csemegék akkor jönnek elő, amikor összeeresztik néhány hasonszőrűvel a portugál válogatottban. Hogy Rooney-ban nincs alázat : nekem ez a véleményem, és kb. minden PL meccset megnézek ahol az MU játszik (pedig gondolhatod kék létemre mennyire szeretlek titeket :)).
Ez a Gerrard-Lampard vs. Rooney dolog ez annyira erős, hogy le sem reagálom, majd beszélgessünk róla, ha Rooney is idősebb lesz.

Habi : jól beszélsz. Nem szeretem az MU-t (már csak "hivatalból sem" :)), de Giggs-re, Scholes-ra egy rossz szót sem szólok soha.

De ha már így szóba jött ez az alázatosdi hülyeség azt hiszem bármennyire is imádnak minket fikázni az mu-sok talán nekik is el kell ismerniük, hogy ha csapat és sport iránti alázatról van szó akkor : John Terry.

rizla 2007.11.29. 02:20:47

szerintem rooney tökéletesen alázatos játékos. rengeteget fut, hajt, dolgozik a mezőnyben, folyamatosan védekezik is, és kurva jól ki tudja szolgálni a társait.
ronaldo ezeket a gólörömöket amúgy szerintem cantonától nyúlja, csak tőle rohadt erőltetett, a karatekirálytól meg zseniális:
youtube.com/watch?v=hrkZGBWbAoU

mickeyknox 2007.11.29. 08:56:13

hamár portugál és szélső akkor inkább: o cigano do porto; ricardo quaresma. ő is tud állatul cselezni, meg lőni (a jobb külivel lőtt góljait öröm nézegetni), szabadrúgást is, és ott van a legtöbb gólpasszt adó játékosok közt európában (a legelején). igaz, ő is tud patkány lenni, de legalább nem úgy áll oda a szabadrúgáshoz, ahogy az a görény cronaldo... nekem mindig az a kép ugrik be róla, ahogy ott meredezik kifordított lábakkal... broáf

danesdzsu2 2007.11.29. 12:57:00

Egy: Bergkamp szvsz egy elég nagy tetű volt, CRonaldóval jól meglennének kettesben.
Kettő: CRonaldó szabadrúgási zsenijéről mindig az agyonhype-olt Ronald Koeman jut eszembe, ő is pont ilyen volt.
Három: Rizla, nagyot nevettem a belinkelt Cantona gólon, külön örömforrás volt, hogy láttam, az isteni Karel akkor épp EB/VB után volt egy éven belül, a szokásos külföldi vendégjátékán. (Vajh hányszor adta el őt a Sparta?:) )

BruceWayne 2007.11.29. 13:38:21

Gerardról annyit hogy ő is erősen túl van értékelve.

BruceWayne 2007.11.29. 15:02:48

mert az. ebbe a poolba jó is, küzd, hajt, van "pool-os szíve", csapat lelke, kp. motorja stb. ez mind szép és jó de igazából ennyibe ki is merül, 2-3 havonta beakaszt egy dugót 35-ről a pipába meg tényleg vannak néha jó meccsei mikor a hátán viszi a csapatot de igazából enél jóval több kell ahhoz hogy valakit a világ legjobb középpályásaként emlegessenek és úgy istenítsék ahogy most sokan... nekem is szimpatikus játékos de szerintem túl van értékelve, egyrészt egy másik csapatban nem hinném hogy nagyon villogna /bár az az igazság hogy ott kell jónak lenni ahol épp játszik valaki, szóval ezzel most egy kicsit elentmondtam magamnak/, másik hogy Anglia színeiben sem alkotott semmi maradandót, lassan 30 éves de igazából én nem tudnék olyan sok emlékezetes momentumot felsorolni a pályafutásából amivel rászolgálna az őt érintő hype-olásra... lehet nagy munkabírású és tényleg sokszor volt hogy olyan feladat is hárult rá a pályán ami nem épp a foci leglátványosabb része és ezt is jól oldotta meg, de szerintem ez akkor sem az a szint...
én mondjuk Lampardot többre tartom, bár kétségtelen hogy válogatott mezben kb ugyanannyira semmilyenek és neki az utóbbi 1,5-2 éve tényleg elég halvány, ez tény, de összességében Gerard semmivel nem jobb játékos nála...

BruceWayne 2007.11.29. 15:07:51

de azért persze jó játékos, és így is messze elkerüli a "Labdarúgás történetének leginkább túlértékelt játékosai"-listát, amit valószínüleg fabien barthez vezet toronymagasan... (és hogy tovább mélyítsem zidane-fóbiámat, valahol ö is ott settenkedik a listán, persze nem tudás és teljesítmény szintjén hanem az istenítés mértékét tekintve)

:-D

szferi 2007.11.29. 17:33:16

"küzd, hajt,csapat lelke, beakaszt egy dugót 35-ről a pipába, a hátán viszi a csapatot, nagy munkabírású..."

...a körítést simán elhagyhattad volna! :-D

Lampard elég szürke mellette, szerintem őt értékelik túl, Zidane-t pedig nyugodtan kihúzhatod a listádról.

rexford 2007.11.29. 18:09:56

Nerazzurri, sose gondoltam volna, hogy egyszer egyetértek majd veled, ráadásul pudliánusként.

d3vnull 2007.11.29. 18:22:04

Mondjuk én még senkitől sem hallottam olyat, hogy Gerrard a világ legjobb játékosa lenne, mert az azért tényleg túlzás lenne (noha azért a legjobbak között tartom számon). Viszont ha kannaváró (a legnagyobb punk név amúgy) kaphatott aranylabdát (életműdíjat) akkor szerintem pár év múlva Gerrard-nak is ki fog járni egy.

Lampard-ról nem nyilatkozom, mert Chelsea fanként szerintem nem vagyok hiteles objektív vélemény :)

rizla 2007.11.29. 18:29:44

szerintem quaresma sem jobb, mint c.ronaldo, sőt. quaresma igazából már 25-26 lehet asszem, de túl sokat nem tett még le az asztalra, mármint AHHOZ KÉPEST, hogy mennyire zseniális. most a liverpool ellen pl momentuma nem volt, de lehet, hogy csak rossz napot fogott ki. mindenesetre a portugálok iszonyatosan idegesítő arcok, egyetlen szimpatikus portugál játékos nincs, de örülnék, ha kiszopatnánk őket. céronaldo-szabadrúgás témához még annyit, hogy amikor a milan ellen kellett volna bevernie őket az előző szezonban a továbbjutásért, rögtön elfogyott a tudomány. gattuso tökéletesen kiradírozta a pályáról, és több ígéretes helyről elvégzett szabaddal még csak a kapust sem kellett megdolgoztatnia. ronaldinho lehet hogy borzalmas mostanában, de a kaput legalább eltalálja szabadrúgásból 10ből 9szer (vagy téved esetleg 2 centit), és ha bemegy (neki általában "kicsit" jobb arányban), akkor sem kezdi el verni a mellét. ronaldo egy felfújt lufi, bár persze hatékony, és veszélyes játékos.

rizla 2007.11.29. 18:30:46

ibrahimovic viszont tényleg félelmetes, ez számomra mostanában kezd derengeni

d3vnull 2007.11.30. 04:38:14

Rizla : portugál utálatom ellenére azt kell mondjam : számomra azért egy-két szimpatikus portugál játékos van :
Ricardo Carvalho és Paulo Ferreira természetesen (próbálom Chelsea-mentesen, objektíven is szemlélni és akkor is így van)
Maniche : Amúgy ő ritka nagy faszkalap, de vagy túl sötét ahhoz, hogy gerinctelen legyen, vagy nem az :)

Mondjuk itt kifogyott a lista, azt hittem most így többet nem tudok felsorolni :)

szferi 2007.11.30. 07:14:44

d3vnull, nem értek egyet. Cronaldót kivéve nincs nagy baj a portugálokkal, egészen addig, amíg csak 1-2 van egy csapatban... aztán hirtelen megváltozik a légkör

d3vnull 2007.11.30. 12:17:14

szferi : tulajdonképpen igaz az állítás, és ezek szerint nem jött le, de én is ezt (vagy ezt is) akartam mondani.

d3vnull 2007.11.30. 12:18:21

Egyébként félreértés ne essék, tartom a véleményem, hogy a portugál válogatott féregcsapat. Egy időben nagy volt a vetekedés nálam ezért a helyért az olaszokkal, de a portugálok folyamatosan bizonyítják miért is ők azok.
süti beállítások módosítása