Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bajnokok Ligája, 6. játéknap - Otromba vendéglátók

2007.10.25. 02:23 heinrich

A vendégcsapatoknak gyakorlatilag fölösleges volt elutazniuk, az üdítő kivételt képező Portón kívül ugyanis mindenki úgy járt, mint az oroszlán, aki az ínycsiklandó gazella helyett a forró sparheltre ugrik. A Chelsea és a Real továbbjutásán kívül nem merünk elhamarkodott jóslatokba bocsátkozni, bár a milánói gálaest is meggyőzőnek tűnt. A kiscsapatok kezdhetik elölről a cívódást a húsos fazékért, meg a koncnak tűnő UEFA-ért. Lássuk, hogy állnak félidőben.

A liverpooli játékosok valószínűleg még mindig a 2005-ös isztanbuli emlékek hatása alatt, a dicső múltba révedt tekintettel kaptak kettőt az eleddig nyeretlen törököktől. A hétvégi városi derbin öngólt vétő Hyypiä, ha egyszer egy üzlet beindul alapon most is vállalt egyet, ezt Bobo toldotta meg a hajrában, és bár Gerard megint beüzemelte a defibrillátort, ezúttal a vörösök kilehelték a lelküket és befoglalták a csoport utolsó helyét. Blama a javából, különösen a három meccsen termelt két gól tűnik riasztónak, ugyebár Mr. Benitez? (Beşiktaş – Liverpool 2-1). A csoportot a hazája bajnokságában szégyenletesen szereplő Marseille vezeti, akik gyakorlatilag már tovább is juthattak volna, ha tíz perccel a vége előtt Lucho Gonzalez nem egyenlít bűntetőből, ő azonban  - ha azt túlzásnak érezte is, hogy pont a Porto legyen a játéknap egyetlen idegenben nyerő csapata - egy ikszre méltónak érezte magukat, így csak a veretlenségük megőrzésének örülhetettek a csapatok. (Marseille – Porto 1-1)

A Laziónak már nem sikerült ugyan ez a bravúra, mert a Diegó fűtötte brémai szerelvény a vakvágányon tolatást végzett és az olaszok testén átgázolva átállt a nyerő sínpárra, azaz továbbra is nyitott a második továbbjutó kérdése (Werder Bremen – S.S. Lazio 2-1). Igen, csak a második, mert a Real fordulatos meccsen begyűrte az Olimpiakoszt és győzelemnyi előnnyel vezeti a csoportot. A görögök még a BL-induló utolsó taktusait fütyülték, mikor Raul megszerezte istentudja hányadik kupatalálatát, de Galletti szinte azonnal egyenlíteni tudott. Még mindig az első negyedórában vagyunk, mikor Toroszidisz lerántja Horkantót és egy jó embert máris vesztettek az Olümposz gyermekei. Isteneik áldását viszont olyannyira nem, hogy még a szünet előtt fordítanak is, ám vesztükre Robinho tök hülye a görög mitológiához és tudatlanságának két góllal ad nyomatékot (plusz egy tizivel, amit Nistelrooy fölédurrant), Balboa meg igazi torreádor-erényeket csillogtatva a 93. percben ledöfi a sebzett bikát. Alakul, alakul a királyi gárda, Cannavaro, Diarra, Heinze, Pepe és Robben hiánya sem látszott különösebben, érdeklődve várjuk a komolyabb erőpróbákat (Real Madrid – Olimpiakosz 4-2).

Az idegenben veretlen Schalke hiába nézte meg a norvégok stamfordi vendégjátékát tucatszor, már a negyedik percben belebakiztak a forgatókönyvbe. A Kurányit nélkülöző kékek ugyan próbálkoztak becsülettel, de igazából addig sem jutottak, hogy komolyan vegyék őket Londonban. Drogba viszont lenyilatkozhatja, hogy utálkozása ellenére profibb, mint Király Gábor, hiszen most is góllal erősítette Grant egyelőre hunderprocent mérlegét a BL-ben, a gelsenkircheniek meg hergelhetik magukat a Bayern elleni UEFA derbire. (Chelsea – Schalke 2-0) Ehhez azonban a OM példáját követő (értsd: kritikán aluli bajnoki szezon vs. pofás BL szereplés) Rosenborgnak is lesz egy-két szava, amit először a Valencia fülébe susogtak bele. A David Villa nélkül felálló spanyolok egy vídia keménységű 4-5-1 döntetlen-gépezettel találták szembe magukat, amely ráadásul sistergős ellencsapásokra is be volt rendezkedve, mint azt Canizares kétszer is megtapasztalhatta a második félidő elején (Rosenborg – Valencia 2-0). A csoportot összegezve megállapíthatjuk, hogy elől megy tovább a Chelsea (vicces lenne ha pont ez a vezérét vesztett, agyontemetett csapat hozná a BL-t), mögötte viszont az őskáosz jelei mutatkoznak.

Harmadjára nem sütjük el az OM-analógiát, mert a bajnokságban bukdácsoló Milan a BL-ben is bukdácsol. No jó, csak bukdácsolt, tekintve, hogy kétszer hét perc elegendő volt a vasércmilliókból megerősített Шахтар Донецьк (elő azzal a Fortocskával) leigázásához. A hétvégi (meg a skóciai) zakó után kolosszimisszimó-fontosságú volt a csoportrangadó a milánóiak számára, így gondolhatta ezt Gilardino is, aki kezdi magát túltenni a Crouch-szindrómán és meghálálva az ezer meccsnyi indokolatlannak tűnő bizalmat, már a hetedik percben jelezte, ezúttal tényleg pályán van. És ha már ott volt, da capo fejelt még egyet az első negyedóra végén. Kaká viszont inkább azt próbálgatta, vajon hány helyzetet képes kihagyni kilencven perc alatt, és bár nem számoltuk, a 23 nem tűnik szerény produkciónak. Szívünk csücske Seedorf meg nézte, nézegette egy darabig az elárvult karmesteri pálcát, de miután Lucarelli bezúdított egy kipattanót és továbbra is futószalagon érkeztek a donyecki helyzetek, gondolta, ennek fele sem tréfa. Elhatározását tett követte és alapos ember lévén mindjárt jobbal-ballal szemléltette is, mi az, hogy kétlábas labdarúgó. Maga az eredmény (AC Milan – Shakhtar Donyeck 4-1) nem igazán adja vissza az egyébként kiemelkedően jó meccs képét, a bányászok ugyanis igencsak megszorongatták a Rossonerik tökét. Mindkét szélen a védelem mögé tudtak kerülni (különösen a Favágó-Ambrosini baloldal tűnt lajhárnak), és Kalacnak is jócskán ki kellett vennie a részét a győzelemből. Amúgy valószínűleg ez a különbség kiscsapat és nagycsapat között – a donyecki lehetőségek feléből négyet rúgott volna a Milan, és ez az amit sosem tud majd kilóra megvenni Akhmetov, de ettől függetlenül ott lehetnek a folytatásban - az nst feltétlen támogatását mindenesetre élvezik.

A csoport másik mérkőzésén a portugálok 500. európai kupatalálata három pontot hozott a konyhára (ez eddig csak a Real Madrid, Barcelona, Juventus, Bayern München, Anderlecht és az AC Milan számára sikerült). Pedig sokáig úgy tűnt, hogy városi testvércsapatukhoz hasonlóan a Celtic is jó lehet egy bunker null-nullra, de a sors igazságtalansága lett volna, ha Cardozo végtelennek tetsző erőfeszítésit nem koronázza siker. Persze láttunk már olyat is, de most a boldogság három pontot hozó madara néhány perccel a vége előtt kegyeskedett befészkelni magát az Estádio da Luz falai közé, életet lehelve a portugálok kipukkadni látszó továbbjutási léggömbjébe (vagy valami ilyesmi). Értelemszerűen, a legendásan hagyománytisztelő skótok ezúttal is hűek maradtak az eddigi BL produkciójukhoz, és 15. vendégszereplésükön 14-szer is kikaptak. Azért ne temessük őket, trükkös lesz a csoport vége, hiszen most két hazai meccsük következik, az uccsó körben meg az addigra továbbjutó Milanhoz látogatnak. (Benfica – Celtic 1-0)

23 komment

Címkék: chelsea videó h összefoglaló milan bl celtic real madrid valencia drogba werder bremen schalke marseille

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr99206716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWayne 2007.10.25. 12:04:58

akárhogy is számolom, kb mindig az az örömteljes eredmény jön ki az A csoportra hogy a pool-nak lapát lesz....mert valószínüleg csak abban az esetben juthatnának tovább ha nyernek marseilleben, ami a jelenlegi viszonyokat figyelembe véve nem túl valószínű.... és ha még nyernének is ott, akkor kieshetnek szóval Mr. Rafa "rotáció" Benítez felpofozhatja magát....

a real madrid meg bár nem szeretem, de szerencsére megint szállítottak egy 4 v. több gólos meccset, ebben legalább lehet rájuk számítani, mármint tippmixileg :-)

amúgy tegnap szerintem mindenki átkozta az uefát hogy miként sikerült ennyi édektelen meccset 1. napra sorsolnia,és az mtv-t a meccsválasztásért, de ennek ellenére egész jó kis meccs volt az 1.fi. közepét leszámítva.... Kaká meg ha nem is volt eredményes, azért villantott valamit abból amiért ő az aranylabda várományosa...amúgy nem sok hiányzott a "Saktyior" egyenlítéséhez.... (az mtv-vel meg mi volt? éveken keresztül mindenkinek jó volt a Sahktar, erre ezek elkezdtek itt nyelvészkedni, tiszta idegeítő volt..... ja meg zeljko kalac így leírva kiejtve, az is....)

BruceWayne 2007.10.25. 12:14:51

"az uccsó körben meg az addigra továbbjutó Milanhoz látogatnak"
érdekes hogy a Milan továbbjutóként kb még sose nyert az utolsó hazai meccsén, Depor,Dortmund, Celta, Lille mind nyertek ott, érdekes...

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.25. 12:20:07

Nerazzuri

Akkor még számolgass egy kicsit!;) Van olyan forgatókönyv, ami esetén a Pool még egy újabb vereséggel is továbbmegy, és több olyan, amiben egy döntetlen és két győzelem elég nekik. 10 ponttal pedig csak akkor lehet kiesni, ha a leggyengébb csapat három, vagy annál kevesebb pontot szerez, szóval ha Besiktas még hoz egy döntetlent, három győzelemmel csak elképesztő balszerencsével (vagy azzal sem?) tudnak kiesni.

Szóval még ne ülj tort, de tényleg nagyon-nagyon nagy bajban vannak, mert semmi jel nem utal arra, hogy szétkapnák az ellenfeleket, és azt gondolom, ez nem csak a BL-re igaz. Ilyen statikus hátvédsora egy topcsapatnak sincs már, és egy másik topcsapat csatársora szétszedheti őket ebben a pillanatban, ami nem növelné az önbizalmat...

Ha Agger nem játszhat az Arsenal ellen, valami eddig náluk nem tapasztalt erényt kell csillogtatni ahhoz, hogy ne legyen szopás a vége..

BruceWayne 2007.10.25. 12:38:43

habitang: hát mondjuk az arsenal is tovább ment egyszer 3 forduló utáni 1 v. 2 pontal, szóval persze van esély, bár azt nem vágom most hogy egyenlő pont esetén mi rangsorol, de ha leikszelnek marseilleben szinte tuti kiesnek....
most valszeg megverik a besiktast, porto-marseille erősen hazainak is tűnik, de még ha x is lesz akkor is így állnak majd. hogy om-8 porto-6 pool-4, na most a porto ha nyert besiktas ellen idegenben akkor otthon is képes rá (törökök otthon jók), és akkor egy marseille-i X-el már ki is estek, de ha még győznek is a pool, akkor is 1 pont a hátrány az OM-hez aki a már kiesett besiktashoz megy(bár az se életbiztosítás)

ha meg a porto elveri az OM-et akkor lesz porto-8 om-7 pool-4, na itt is a marseille-i x-el kiesnek, de ha nyernek akkor jön a matek az utolsó fordulóra, de ott se lenne túl rózsás a helyzet ha a porto veri otthon a besiktast....

mondom hogy átszámoltam mindent :-D

r_magpie 2007.10.25. 12:46:30

ment már tovább csapat három forduló utáni 0 ponttal is...
ettől függetlenül a csodára most nem sok esély van, nem lennék meglepve, ha a bl-frontot feladná a Pool

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.25. 12:50:39

Nerazzurri

Nem akarok beleszólni, de szerintem egy forulót kifelejtettél..

szferi 2007.10.25. 12:51:02

Nerazzuri! 2002ben a NUFC három vereség után is tovább tudott menni, pedig a Juve, Feyenoord, Kyjev volt az ellenfél. Ha benitez összeszedi magát, meglesz a továbbjutás (ez nem valószínű, ő azért nem egy Bobby Robson)

MAti 2007.10.25. 12:53:28

A nap pirospontja Seedorf-é (ki tudja, hányadszor...).

Nagyon jó a srác, és még agya is van - az a második gól, az legalábbis ezt mutatja. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.25. 13:02:43

a juve pedig továbbment egyszer úgy, hogy nyeretlen volt az utolsó forduló előtt (5 döntetlen), ami azért nem volt olyan marha nagy meglepetés

nera, csak miattad kiszedtem egy sort az old firm derbiről szóló postból. :)

Walmer 2007.10.25. 13:02:58

Nerazzuri, ne örülj, szinte biztos hogy nem fog kiesni a Pool. Ha megnyerika mind3 meccsüket továbbmennek. És meg kell nekik, ha nem akarják totál nevetségessé tenni magukat. A marseille, meg a besiktas max a hulladék kategória, a Porto pedig egy szürke európai középcsaopat. ha innen kiesnekGerardék, akkor tényleg menjenek a faszbA

nasteey 2007.10.25. 13:17:21

Alakul a madridi csapat? Jó, hogy otthon meg tudták törni a jelentős ideje emberhátrányban játszó Olimpiakoszt. :) Ha ránézel az eredményre, akkor tényleg az látszik, hogy papírforma, a Real simán elverte a görögöket, de sztem otthon egy x-re, ha nem többre simán jók lesznek. 10 a 11 ellen idegenben is vezettek egy ideig... akkor 11 a 11 ellen, otthon... :P

BruceWayne 2007.10.25. 13:54:10

jólvan, ti tudjátok, szerintem szopóka-nyalóka lesz, de mindegy majd meglátjuk....bízzatok benítez mesterben XD

benito: melyik sort is és miért?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.10.25. 14:07:38

Nerazzurri

Tényleg könnyen lehet, hogy szopóka lesz, de te akkor is kihagytál egy fordulót..:) A lehetőségük még bőven megvan, csak ennyit akartam mondani.

Amúgy pedig a Pool előbb veri meg a Marseille-t idegenben, mint a Portót otthon..:)

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.25. 14:15:14

ha kimegy a post, elküldöm levélben. :)

"Amúgy pedig a Pool előbb veri meg a Marseille-t idegenben, mint a Portót otthon..:)"

ez pedig nagyon igaz, még akkor is, ha tudjuk, hogy remegett a kezed a billentyűzeten, amikor bepötyögted.

Walmer 2007.10.25. 14:56:32

Egy erősen közepes Liverpool mindkettőt megüti.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.10.25. 15:20:33

Jaj, Gilardino trükk volt! Az ő zsenije nem abban van, hogy gólt szerez, hanem abban, ahogy a tényleg gólképes csatár elől elviszi a védőt (védőket). Ezek a mostani gólok azért voltak, hogy az ellenfél komolyan vegye, és ráállítsa a középcsatárnak kijáró bekket.

BruceWayne 2007.10.25. 16:31:28

habitang: melyik fordulót? az utolsót nem részletezteem max, de azt már lehet felesleges is....mert vagy eldől addigra vagy nagyon kell ott matekozni

crouchy 2007.10.25. 19:13:58

Kedves Benitez bácsi! ha beraknád hyypia hejére az egyik csatárt akkor is jobban járnánk. Mi a lószart keres egy ilyen kétbalábas barom a poolban? amúgy meg jobban örülnék ha nem te raknád be hanem elhúznál vele együtt wmi melegebb éghajlatra. Szerintem kár szépíteni kiestünk. egy poolosnak ilyet nem szabad mondani, tudom, de sztem isztambul csak egy wan. nem lehet mégegyszer 3-0ról felállni. katasztrófális a csapat, nem tudja motiválni a játkosokat benítez. ha a milan; ferrari benzin nélkül, akkor a pool micsoda? Bentley motor nélkül egy szöggel a bőrülésben. borzalmas látni h mijen szar a csapatom. borzalmas látni h szabadon hadják garázdálkodni ezt az őrült embert. Jah és ha a következő 3 meccsünket megnyerik 4 0 ra akkor nem szóltam. oké, idegenben elég az 1 is. de ez a pool sztem alkalmatlan egy ilyen feladatra. ráadásul már az anfieldtől sem kell tartania senkinek. mégse baj h jön majd a stanley park. Az anfield már úgyis kezdi elveszteni a varázsát.:S ynwa

rizla 2007.10.25. 20:04:10

a liverpool nem adhatja fel a BL-t. miért tenné? a PL-re sok esélyük már nincs. ilyen kerettel egy carling, vagy FA kupa ne legyen már elég ahhoz, hogy benitezt ne küldjék el.
torres meg megszopta. lúzercsapatból lúzercsapatba. az év igazolása.

crouchy 2007.10.25. 20:11:38

pf rizla... athleticot hasonlítgatod a poolal? a pool egy szar formában lévő jó cspat, az athletico meg.. a benítezt meg sztem túlságosan szeretik. de mondjuk ha elmenne akkor menne wele remélhetőleg pár spanyol is. alonso, torres, reina maradhat. De őszintén remélem h nem nyerünk semmit. akkor a legnagyobb az eséje h eltakarodik.

halareaal 2007.10.25. 20:18:22

beniteztkönnyüszidni, holott nélküle a poolnak nem lenne 2005ből bl címe se tavalyi bl döntője. Attól h most szar a csapat nem kell mindent az ő nyakába varrni, mert a játékosok szarok nem az edző. Amugyis, egy ilyen relatíve gyengébb kerettel nagy eredményeket ért ésfogmég elérni sztem.

Romanes eunt domus 2007.10.25. 20:46:00

3 évvel ezelőtt a Pool a 6. mérkőzés 80. percében is kiesésre állt, aztán mindenki tudja, mi lett a vége, úgyhogy én még várnék azzal a kárörvendéssel...:))

Gilardinotól pedig ennyi kell. Minden meccsen rúgják fejbe/lábon/csöcsön kétszer, aztán tőlem azt csinál, ami jólesik neki, ha gondolja, le is mehet :). Aki feltűnően kalapsz* volt, az Oddo, megye 3 ifiben alap, hogy befelé nem szabadítunk fel. És nem is ez volt az egyetlen hibája (bár kétségtelen, ez volt a legnagyobb). Favallitól kb ennyit vártam, sajna, Janku egy hónapig nincs, úgyhogy nagyon jó lesz a baloldalunk.
Gattusoról pedig egy szót sem említettek :D Amikor néztem a BL-induló alatt a csapatot, azt hittem, Bonera az :D
Idegenben iksz a nemukránok ellen, aztán megvan a továbbjutás. FORZA MILAN!!!

gamtab (törölt) 2007.10.27. 22:08:20

nem tudom ki látta ezt a meccset (besiktas-pool) de óriási meccs volt. az összefoglalón átjött a hangulat :) a besiktas második gólja gyönyörű.

süti beállítások módosítása