Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

EB2008 selejtezők - török bukta, E-spanyol és hajrá Skócia!

2007.10.14. 14:51 _benito

Sokat szenvedett luxembourgi testvéreink, nektek szól ma a dal és zörög a dob! Tust húz a banda továbbá a moldáviai események okán (mi, magyarok inkább megmutatjuk a törököknek, hogy nő a köröm a középső ujjunkon), a Tartan Army holtrészeg dudásai is a kilt alól kivillanó golyóikat ajánlgatják a legutóbbi VB-döntő két résztvevőjének, a spanyolok pedig végre idegenben is keretük erejéhez méltón méltóztattak teljesíteni. A hollandok elbukták a csoport rangadóját, a görögök szerdán ugyanennek a feladatnak futnak majd neki és ellenfelükhöz képest szépen is melegítettek rá, a lengyelek pedig hiába vezetik magabiztosan a csoportjukat, szerdán úgy elverjük őket, mint a jég a határt. Lássuk most kicsit bővebben, mi történt az EB selejtezők szombati játéknapján.

Az A csoport nagy vesztese Szerbia, mely Örményországból mulasztotta el magával vinni a győzelemért járó három pontot, így maradt három pontra a továbbjutást jelentő második helyen feszítő Portugáliától. Teixera csapata ugyanis eközben Azerbajdzsánból távozott győztesen, miután korán vezetést szerzett, majd fél óra játék után emberelőnybe is került. Decóék haza sem jönnek, mert szerdán Kazahsztánban tesznek rövid látogatást, miközben a szerbek Bakuban köszörülhetik ki a csorbát. Ha mindenki hozza a kötelezőt, az első négy helyezettet 4 pont választja majd el egymástól, de a sorsolása a Portugáloknak a legkönnyebb, így meglátásunk szerint már ők karácsonyoznak az élen. A lengyelek lesznek a csoport másik továbbjutói, hiszen jövő szerdai vereségük nem számít sehova, hacsak annak mértéke nem lesz demoralizáló hatással Leo Beenhakker csapatára. Nem felejtkezhetünk meg a Belgiumból ponttal távozó Finnországról sem, jelen pillanatban ugyanis pont annyi pontjuk van (eggyel több meccsből), mint a portugáloknak, ráadásul idén még megütközik egymással a két csapat a híresen kegyetlen portugál télben. (Megvan a kép, ahogy november végén a hazaiak kesztyűben és cicanadrágban sorakoznak fel, a vendégek meg már a himnusz alatt izzadnak a 15 fokban?)
Örményország-Szerbia 0-0, Lengyelország-Kazahsztán 3-1, Belgium-Finnország 0-0, Azerbajdzsán-Portugália 0-2

A B csoportban egy nem várt tényező borzolja a kedélyeket, ez pedig nem más, mint Skócia. Párizs bevétele után ezúttal a felütéseket gazdagon gyűjtő Ukrajnát intézték el játszi könnyedséggel, McFadden megint betalált és ha szerdán Grúziában is győzni tudnak, nagyon komoly leckét adnak fel az olasz-francia párosnak, arról nem is beszélve, hogy előbbieket még fogadják is idén. Érzik a hurkot a nyakukon az említettek is, mindketten hozták is ijedtükben a kötelező győzelmet, mely a futball közhelyszótára szerint ugyebár mindig a legnehezebb. A franciák Feröeren parádéztak, a keretben lévő összes támadó gólt szerzett, hozzájuk csatlakozott Rothen, aki szinte pontosan olyan szabadrúgásgólt szerzett, mint ikertestvére, Tőzsér. (A párizsi balszellővel kapcsolatban anno hallani lehetett a Juve és Bayern érdeklődéséről is, hogy miért választotta mégis a tökéletesen reménytelen PSG-t, azt ne tőlünk…). Olaszország Pirlo és Grosso góljaival verte Grúziát a Luigi Ferrarisban és a második helyen némileg nyugodtabb lehet, mint Franciaország, de hogy itt szoros befutó lesz, az már most biztosnak látszik. Ukrajna kilenc meccséből négyet elveszített, negatív a gólkülönbsége és drágán kénytelen földgázt venni Oroszországtól.
Skócia-Ukrajna 3-1, Feröer Szigetek-Franciaország 0-6, Olaszország-Grúzia 2-0

Nemzeti sportlapunk címlapja még egy olyan győzelmet is képes kesernyéssé tenni, mint amilyet tegnap arattunk Málta ellen. Nem mondhatjuk, hogy brillíroztunk, de magabiztosan védekeztünk és adódó helyzeteinkből kettőt kihasználva elég simán hoztuk a meccset. A mérkőzés legjobbja nálunk Vass Ádám volt, az apró szűrő rengeteget futott, sokat szerelt és a megszerzett labdákkal sem kizárólag a bekkeket találta meg, nem is tudjuk elmondani, mennyire szeretnénk, ha ezen a poszton lenne egy olyan jó játékosunk, mint amilyen belőle lehet (és lesz, ugye?!)! Győzelmünk ugyan rajtunk és a máltaiakon kívül nem érdekelt senkit, bár a görögök minden bizonnyal nem örülnek neki, hogy egy olyan lendületben lévő magyar válogatotthoz kell látogatniuk, melyet közvetlen ellenfelei oda-vissza lebombáztak. (Hát még ha Gera végre középpályást játszana előtte két csatárral és a mufurckodást lezárva Huszti játszana a bal szélünkön!) Görögország egyébként elég simán nyert otthonában Bosznia ellen, amivel 4 pontosra hizlalta előnyét azok előtt a törökök előtt, akik folytatva idegenbeli (és hazai, hogy esne rá a rézfaszú bagoly a vár fokáról a skót suttyójára!) botladozásukat ezúttal Moldáviában hagytak egy pontot. Utánanéztünk, sajnos a hazaiak gólját szerző Frunza nem az a Frunza, aki anno a Diósgyőrben riogatta a hazai kapusokat, ám a mézédes káröröm így is tércsapkodó és kalaplengető vidámságot generált szívünk gonoszabb pitvarában. Szerdán 11török-11görög hányember?
Magyarország-Málta 2-0, Görögország-Bosznia-Hercegovina 3-2, Moldávia-Törökország 1-1

A D csoportban az eldöntendő kérdések száma már a forduló előtt egyre redukálódott, ezt pedig éppen szerdán fogja eldönteni egymás ellen Németország és Csehország – előbbi pályaválasztásával. Szót érdemel a csoport szombati meccsei közül Szlovákia hazai parádéja San Marino ellen, amivel Jan Kocián fiainak gólkülönbsége roppant vicces képet mutat (27-20), a vendégeké pedig a még talán tőlük sem várt 1-50. A németek a Dublinben elért döntetlennel már biztos résztvevői a nyári seregszemlének, a cseheknek pedig simán beleférhet egy zakó Németországban, ha hozzák a kistesó elleni hazai meccsüket novemberben. Wales a legutóbbi selejtezőkben sokáig a továbbjutásért is harcban állt, most viszont csak a fent említett San Marinót előzik meg. Ciprusi vereségük már kicsit kellemetlennek is mondható…
Szlovákia-San Marino 7-0, Írország-Németország 0-0, Ciprus-Wales 3-1

Az E csoportban mindkét vanabe továbbjutó hozta hazai meccsét, a csoport élén álló horvátok a masszív Izraelt verték Eduardo(vics) góljával, az angolok pedig a Wembleyben egy félidő alatt lerendezték az Észtország elleni meccset. Ismét gólt szerzett Rooney, mi pedig izgatottan várjuk, mit termel a baltaarcú ifjonc egy olyan szezonban, amelyben nem hátráltatja sérülés, reméljük, nem veti vissza a keserű csalódás, hogy nem jött össze a közös fénykép brúking kollégával. A csoport nagy kérdései egyébként a közeljövőben rendezésre kerülnek, hiszen Anglia szerdán a még versenyben lévő Oroszországhoz látogat, a rákövetkező fordulóban pedig Horvátországot fogadják a biliárdasztal-simaságú londoni gyepen.
Anglia-Észtország 3-0, Horvátország-Izreal 1-0

Spanyolország nagyot szusszanva beérte pontszámban az F csoport élén vágtázó Svédországot és ezzel minden valószínűség szerint kiharcolta a részvételt az EB-n. A Dániában elért győzelemmel a hazaiak kiszálltak a versenyből, az északírek pedig soha nem voltak benne, ha a látszat mást is mutat. Az Espanyol-különítmény remekül muzsikált a spanyoloknál, Tamudo az első félidőben előbb Iniesta labdáját küldte a helyére, majd gólpasszt adott Sergio Ramosnak (akivel jövő héten ismét összefutnak, csak akkor szemből), Riera pedig a hajrában szerzett góllal tette emlékezetessé első válogatott fellépését. A svédek közben Liechtensteinből távoztak sima győzelemmel, szerdán megcsapják Észak-Írországot, majd november 17-én elutaznak Spanyolországba, hogy eldöntsék a csoportelsőség változatlanul nyitott kérdését. A tabella alsó felében tanyázók meccsén Lettország egy négyessel lepte meg Izlandot idegenben, hiába iparkodott Gudjohnsen, csapat a régi szép időket idéző mutatókkal szerepel a csoportban: 6 gyufa, -11-es gólkülönbség.
Dánia-Spanyolország 1-3, Liechtenstein-Svédország 0-3, Izland-Lettország 2-4

A G csoport rangadóját játszották Konstancában, ahol ítéletidő, jegymizéria miatt üres széksorok és tarlóra emlékeztető talaj várta a Románia-Hollandia mérkőzés résztvevőit. Az első félidőben a vendégek a kapujukhoz szegezték a védekezésüket nemigen találó románokat, csak Lobont két elképesztő bravúrjának köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba a szünet előtt. A hollandok ellenben úgy megnyugodtak szemmel látható fölényüktől, hogy elhatározták, a második félidőben nem csinálnak semmit. Ettől viszont a románok kaptak erőre és ha nem is lehengerlően, de az aktív Mutunak köszönhetően több veszélyes támadást is vezettek, sőt, a 71. percben Codrea remek fejessel kínálta meg Stekelenburgot, aki erre még odaért, de a kapu előtt portyázó jobbunkó, Goian besegítette a kipattanót. Hirtelen sürgős lett Van Bastennek is, de a cseréi nem jöttek be, csapata pedig képtelen volt feltörni a szerencsével is szövetséget kötő románok kapuját. Hollandia így minden erejét az imádkozásra fordíthatja, hogy ha már így alakult, Piturca fiai legalább verjék meg jó alaposan Bulgáriát is, mely két pontra a hollandoktól csattogtatja állkapcsait. Luxembourg eközben megduplázva eddig szerzett góljait (bocs, gólját…) idegenben győzte le az Alexander Hlebbel felálló Belorussziát. A drámai pillanat a 95 percben jött el a hazaiak számára, amikor a csereként beálló Leweck közelről a hálóba bólintott. Természetesen nem láttuk a meccset, de a labdabirtoklás 50-50% volt, így talán nem tűnik olyan merésznek a tippünk, miszerint Luxemburg következő két meccsén legyőzi otthon Romániát, majd Hollandiából is három ponttal távozik. Ha így lesz, végre megtanuljuk megkülönböztetni őket Liechtensteintől.
Románia-Hollandia 1-0, Szlovénia-Albánia 0-0, Belorusszia- Luxemburg 0-1

69 komment

Címkék: összefoglaló üveggömb eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr64195912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpartak 2007.10.14. 16:26:15

"majd november 17.-én elutaznak Spanyolországba"

17-én

Cole 2007.10.14. 17:20:49

okosabb vagy mint egy 5-es? :P

tb 2007.10.14. 17:36:20

hát ezt kurva fontos volt kijavítani....

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.10.14. 18:07:17

végre egy informatív, ráadásul jó stílusban megírt összefoglaló. nem viccelek.

agymosott 2007.10.14. 18:31:45

"Görögország egyébként elég simán nyert otthonában Bosznia ellen"

egy emberelőnyben kivívott 3:2 azért annyira nem sima.

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.14. 19:06:09

"hogy esne rá a rézfaszú bagoly a vár fokáról a skót suttyójára"
:)
mindjart jobb a hangulatom!

az elso beironak pedig gratulalok,
biztos konnyu elete van!
(az en ekezeteimet is kijavithatod:)

p.

crouchy 2007.10.14. 19:41:32

"Ukrajna kilenc meccséből négyet elveszített, negatív a gólkülönbsége és drágán kénytelen földgázt venni Oroszországtól." +amit pote is írt. nahát az ijenekért érdemes élni

IronRock 2007.10.14. 19:47:29

"hogy esne rá a rézfaszú bagoly a vár fokáról a skót suttyójára"
:DDDDDD
Bazz, még most is röhögök, ez kegyetlen jó volt! :-DD
Hozzátéve a magyar meccshez, hosszú idő óta először tudtam úgy végignézni magyar válogatott meccset, hogy nem szkeptikusan, "úgyis elvernek minket még ezek is" hangulatban néztem. Van még bőven mit javítani a játékon, de most szerintem tényleg jó úton járunk. És ha végre az MLSZ seggfej vezetői nem fognak fújni Husztira, olyan középpályás sorunk lehet... Huszti, Hajnal, Vass (Dárdai), Gera. Többre lennénk képesek, az biztos. El kéne azért verni a görögöket is, a Lángosképű Állat (Rehhagel) hadd ne ücsörögjön csak nyugodtan a padon.

BruceWayne 2007.10.14. 19:55:00

az a Frunza a vendég kapusokat riogatta Diósgyőrben, elég jó őszi idény volt, aztán az új edző Varga Zoltán aktuális "kiszemeltje" pont ő lett, meg is lett sajnos az eredmény....

amúgy milyen lett volna egy ilyen kiesőnévsor: portugál, török, francia, angol, spanyol, cseh, dán? oké hogy tisztult már a kép valamelyest de ez az eddigi legdurvább EB/VB selejtező az utóbbi évekből, elég szoros a mezőny, remélem azért a franciák bebuknak..... az É-íreket viszont sajnálom hogy elcseszték multkor

johevi 2007.10.14. 19:57:04

És most vonjatok le a törököktől 3 pontot és adjatok a miénkhez 3-t és még esélyünk is lenne a továbbjutásra....

BruceWayne 2007.10.14. 20:00:37

a 4. hely még meglehet, ez is fontos, nem mindegy melyik kalapba kerülünk jövőre

crouchy 2007.10.14. 20:11:20

Rájöttem valamire. A Dzsudzsák Balázs egy nagy rakás szar.

IronRock 2007.10.14. 20:38:24

Nerazzuri, én leginkább azon röhögnék, ha mind a franciák, mind az olaszok kiesnének a selejtezők során. :-D Sajnos erre kevés az esély, ukránok már messze vannak a második helyhez is....

BruceWayne 2007.10.14. 20:49:22

bravó crouchy, mennyi idő alatt sikerült eljutnod erre a véleményre? és mire alapozod ezt a feltevést? mert jó nagy baromság... persze botláb petike barátod biztos nagy spíler :-)


www.youtube.com/watch?v=GNoMyrOKv9w

crouchy 2007.10.14. 21:04:23

botláb petike hol játszik? Dzudzák balázs idáig mit tett le az asztalra? kicselezte 5 ször oddót, walamint 4 5 meccs alatt legalább 20 labdát elszórt elönzőzött. te nemtom hogy wagy wele de én inkább lennék anglia egyik legnagyobb csapatának mostanában gyakran nélkülözöztt csatára mint a magyar labdarúgás egyik legnagyobb már 21 fölötti reménysége..

BruceWayne 2007.10.14. 21:06:15

néha sokat önzőzik, oké, biztos labdákat is szór el, de azért eléggé kiemelkedő tudású játékos szerintem, csak még fejlődnie kell....

crouchy 2007.10.14. 21:07:34

nah ebben kiegyezhetünk. szerintem az a legnagyobb baja h túl magasra tette fel a mércét az olasz meccsen..

crouchy 2007.10.14. 21:12:27

jézusom szpartak most látom mit művelsz..

BruceWayne 2007.10.14. 21:22:40

volt már annál jbb meccse is talán...azóta lehet tényleg visszaesett de szerintem jól küldi, nem kevés zsetont fog érte kapni a debrecen.... és szzerintem látni is a játékán hogy külföldön is megállná a helyét... meg ez a feczesin is egyre jobb, bár lehet hogy 2 csatárral hatékonyabbak lennnék...

más:
Georgia 17/10/07 Scotland
Scotland 17/11/07 Italy
Ukraine 21/11/07 France

szerintem bennevan a pakliban hogy a franciák majd tv-nézik az EB-t

és ehhez mit szóltok? elég vicces megoldás
www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=156783&archiv=1&next=0

rexford 2007.10.14. 22:40:45

Benne van a pakliban, ugyanakkor nincsenek rossz pozícióban, mert ha megnyerik mind2 meccsüket (-litván, ukrán-), bármi is lesz a skót-olasz vége, továbbjutnak. Persze az ukránok ellen kemény meccs lesz. ALLEZ LES BLEUS!

BruceWayne 2007.10.14. 22:48:03

ne jussanak már ki a franciák pls :-D

rexford 2007.10.14. 22:55:42

Vigyázz, mert szólok Patrick barátodnak, és rád küldi a vudukat.

nasteey 2007.10.14. 23:28:43

"te nemtom hogy wagy wele de én inkább lennék anglia egyik legnagyobb csapatának mostanában gyakran nélkülözöztt csatára mint a magyar labdarúgás egyik legnagyobb már 21 fölötti reménysége.."

Jah. Mekkora nagy dolog már a többieknek üdítős palackot osztogatni. Dzsudzsákot meg nyáron elviszi az Ajax. A kezdőbe. :D

Jó gyerek, fiatal, nagy jövő áll előtte. Nem tőle kell minden meccsen a megváltás.

johevi 2007.10.15. 00:58:09

Máltai edző nyilatkozata: "sokat fejlődtek a magyarok az elmúlt évben."
Köszönjük. Ha valakitől jól esik az pont ő.

SolidSnake 2007.10.15. 02:36:02

Mi ez az "Izreal"? Elírás, antiszemitizmus, cionizmus vagy hülye vicc?

gibson 2007.10.15. 05:27:53

SolidSnake, lévén csak egyszer fordul elő a szövegben (ha jól számoltam), nyilván csak elírás. mielőtt még elkezdenénk itt zsidózni/antiszemitázni. fel is merülhetne ilyenkor az emberben, minek hoztad fel egyáltalán pont ezt az elgépelést a sok közül (bocs NST)..
amúgy a madridizmust kihagytad, pedig annak is lenne értelme :)

Greg36 2007.10.15. 06:24:49

Horvátország-Izreal 1-0 Ez nem antiszemitizmus, sem cionizmus.
Tudtuk, hogy az nst. Barca fan, még el is nézzük Neki, de hogy ennyire, sosem hittem volna :)

"hogy esne rá a rézfaszú bagoly a vár fokáról a skót suttyójára" - Ezért a mondatért meg még jó sokáig elnézünk Neki bármit :)

Greg36 2007.10.15. 06:28:33

Különbenis, Marko Babic a Real Betisben játszik, akkor ez most öngól volt?

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.15. 09:03:06

urak, köszönjük az észrevételek, az elütésért (és a többiért is) természetesen elnézést kérünk, úgy látszik, a word is hétvégi üzemmódba kapcsolt velünk együtt.

egyúttal szeretném jelezni, hogy az nst szerkesztőségétől mindenféle vallási, politikai, ideológiai szélsőség a lehető legtávolabb áll, így természetesen csak egy elütésről van szó. sem most, sem a jövőben nem áll szándékunkban teret engedni (még kevésbé előhozni) bármi hasonlót, sőt, a legszigorúbban kimoderáljuk azokat, akik így tesznek.

igen, teljesen igaz, soha nem tagadtuk, merre húz a szívünk, de hamarosan a spanyol bajnokságot illetően ez is komoly változáson megy keresztül, ha minden jól megy. sőt, sokan bizonyára örömmel fogadják a hírt, hogy a november elején aktuális derby d'italia post megírására egy inter-szurkolót kértünk fel. (esetleg belejavítok itt-ott) :)

a hét végefelé pedig itt az októberi nst david beckham iq és futballkvíz!

további jó olvasgatást és termékeny hetet mindenkinek!

doktor.dikhed 2007.10.15. 09:38:21

Tőzsér azért nagy dikhed. Ideje volt már, hogy mutasson valamit a válogatottban, mert az, hogy szerelget középpályán az alap lenne. Lehet, hogy a klubcsapatában jó, de a válogatottban alibi általában.

Dzsumurdzsák Bali meg sok labdát elszór, de szeretem. Fel meri vállalni a meglepőt, a váratlan. Untam már a magyaroknál, hogy mindenki a biztosat csinálja. Hátra passzol, vagy ha van hely leviszi alapvonalig, fel se néz és bead. Utána meg megvonja a vállát, ha megfogja a kapus, hogy ez van, ő megtett mindent, vagy úgy örül a szögletnek, ha kimegy, mint egy gólnak.
Szóval, Dzsudzsi csak tanuljon meg lőni, hogy be tudja fejezni az akcióit, vagy tanuljon meg passzolni. Ő legalább bátor. Jó, hogy egyre több van ilyenből a válogatottban. Buzsáky is elvállalta, kis híján gól is lett.

Ja,egyébként ez a Filkor gyerek az Interes? Rakják be inkább védőnek, mert középpályásnak elég fakó volt...

Egyre formásabb a válogatott, de még azért mindig Gerának kell bejátszania a fél pályát. Szerel középen, a széleken, aztán csodálkoznak, hogy kevesebb ereje marad a támadásokra...

doktor.dikhed 2007.10.15. 09:51:18

"Van még bőven mit javítani a játékon, de most szerintem tényleg jó úton járunk. És ha végre az MLSZ seggfej vezetői nem fognak fújni Husztira, olyan középpályás sorunk lehet... Huszti, Hajnal, Vass (Dárdai), Gera. Többre lennénk képesek, az biztos."

Mi volt ezzel a Huszti sráccal? Nem jött el, mert nem akar a kispadon ülni? Ha ez igaz, kapja csak be nyugodtan. Nála nagyobb sztárok is ültek a saját válogatottukban a kispadon.

Dárdai? Oké, tud küzdeni, meg ütközni. Több száz ilyen középpályásunk van. Szinte csak ilyenek. A válogatottba azért olyanok is kellenek, akik több ésszel játszanak.

Vass melyik sportágban játszik?

steve73 2007.10.15. 09:55:57

A sokak által emlegetett idézeten én is jót nevettem.
Nekem pont ilyen beszámoló kellet így hétfő reggelre.
Egyébként az NST lelkes olvasója vagyok. Csak így tovább!

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.15. 10:25:20

tőzsér egyszerűen erőtlen a középpályán, talán a hiányos képzése miatt, nem tudjuk. viszont remek ballal rendelkezik, az a szabadrúgás mestermunka volt a javából. mi akkor sem játszatnánk, egyébként...

huszti is fasz volt, bemondta, hogy padozni nem megy el, de az igazi kérdés inkább az, hogy miért kellene padoznia a legjobb formában lévő magyar játékosnak??? szóval kétélű a dolog, de mi is elítéljük huszti viselkedését... reméljük, rendeződik és leváltja hamarosan dzsudzsákot, aki viszont tényleg ügyes, csak nem bír 60 percet sem végigfutni. a fenti kommentelővel értünk egyet, a középpályánk így a legerősebb: huszti-hajnal-vass-gera, előttük két csatárral, akik közül az egyik mindenképpen priskin, mert magas és jól fejel, a másik lehet tőlem akárki, csak fiatal legyen. mondjuk a liverpooli különítmény tagja.

drani 2007.10.15. 12:17:12

hát azért a hajnal-gera kettős nem jól muzsikált eddig. nincs tisztázva a hatáskörük, ezért sokszor zavarják egymást. nálam most hajnal hasznosabbnak tűnik.
és igen, a németh krisztiánt én is megnézném a 'nagyok' között

rexford 2007.10.15. 12:49:50

Hajnal és Gera szerintem is zavarják egymást. Gera mehetne előrébb és jobbra (mint fénykorában a WBA-ban), másik oldalon Dzsudzsák/Huszti ugyanez, középen Vass mellé egy nagyobb romboló (hátha Laczkóból lesz vmi), előttük Hajnal, aztán Priskin/Feczesin.

psy 2007.10.15. 13:05:29

nincsenek fönt valahol a málta elleni gólok? nem láttam a meccset de ezt a "forduló gólját" szívesen megnézném.

köszi!

pote · http://nst.blog.hu/ 2007.10.15. 14:06:54

en az origo-n lattam
(de ez egy index blog, igy lehet kimoderalnak :-)
de kezdhetek zsidozni is, es akkor nem olyan feltuno:)
p.

nasteey 2007.10.15. 14:08:58

Én sem nagyon merném bevállani a 2 csatáros játékot. Mondjuk Málta ellen talán igen.

Az pedig tényleg nagy probléma, hogy nincs egy igazi jó jobbszélsőnk. Én Gerát szívesebben látnám a csatár(ok) mögött. Viszont Hajnalt sem igazán hagynám ki. Huszti jó a balon, Dzsudzsák meg lehetne csere, mert fel tudná pörgetni a játékot a vége felé. Vass is egész okosan játszik, de néha sokat tököl.

Tőzsér szép gólt lőtt, de le merem fogadni, ha hátrányban játszunk és/vagy idegenben, megremeg a lába, és gyönyörűen fölékúrta volna.

rizla 2007.10.15. 14:47:01

"Gera mehetne előrébb és jobbra (mint fénykorában a WBA-ban)"

gera jobboldalt játszik. nem értem miért zavarná hajnalt. hajnal jelenleg a legjobb irányítónk, gera pedig remekül elél a jobbon, nincs más szóbajöhető jobbszélsőnk, filkor is csak kényszermegoldás.

benito: azért nem játszunk két csatárral, mert még így, két VKP-val is kicsit instabilak vagyunk hátul. ezt kéne megértenie mindenkinek. a biztonság, a stabilitás az első. ha pedig előre improvizatív játékra képes focistákat rakunk, akkor úgyis lesz gólhelyzetünk. és hajnal, gera, dzsudzsák ilyen játékosok.
2: "miért kellene padoznia a legjobb formában lévő magyar játékosnak??? "
huszti bazmeg azért nem kapott volna helyet a kezdőben, mert várhidi akkor még másik taktikával kalkulált. ehhez joga van. nem jött be a számítása, ezért átváltott a mai, láthatóan számunkra igencsak fekvő 4-2-3-1re. ebben egyébként hiszti is kezdő lenne, ez tuti, csak volt olyan ostoba, hogy besértődött, és távozott. ha türelemmel lett volna, most ő is, és mi is jobban járnánk. a szövetségi kapitányunk tisztességesen végzi a munkáját - több felállást is kipróbált (gerát kezdetben árnyékékként játszatta például, az SEM jött be), és végül talált egyet, ami megfelelő. ugyanis arról szólt a fáma, hogy a következő x meccsen nem lesz kezdő huszti, nem arról, hogy örökre lemondhat a kezdőcsapatról. várhidi a válogatott érdekeit nézte. tévedett, de belátta, és ma ismét huszti-kompatibilis a csapat. csak szabikán múlt, hogy mégsem ő, hanem a kicsit hullámzó teljesítményt nyújtó, de azért igencsak tehetséges dzsudzsák száguldozik a balon.
huszti ellenben nem a válogatott érdekét nézte. ő nem végezte tisztességesen a munkáját, profi focistától méltatlan volt, amit produkált. és baszok rá, hogy ő a "legjobb formában lévő magyar", akkor épp egyébként sem volt az szerintem, realnak lőtt gól ide vagy oda. szóval nem kell ilyen kérdéseket feltenni, huszti a hunyó. 100%-ig.

rizla 2007.10.15. 15:00:01

de arra is rohadt kíváncsi lennék, hogy tőzsér helyére kit raknátok. azt én is simán megmondom ugyanis, hogy félórákra képes eltűnni, számtalan labdát elszór, és messze nem szerez annyit, mint vass, a ziccereket meg elpuskázza. de ez van, ilyen az állomány. ő legalább rivaldo csapattársa, és igen, aki így tud szabadrúgást csavarni, az nem reménytelen. még csak 22 ő is amúgy, bőven javulhat még. hajnal sem volt például sehol 22 évesen.

r_magpie 2007.10.15. 15:39:07

off
hahó mindenki, tessék megnézi a jutjúbon az első venezuelai gólt az Ecuador-Venezuela vb-selejtezőről

doktor.dikhed 2007.10.15. 15:45:04

"ő legalább rivaldo csapattársa, és igen, aki így tud szabadrúgást csavarni, az nem reménytelen. még csak 22 ő is amúgy, bőven javulhat még. hajnal sem volt például sehol 22 évesen."

Ja, de mintha Hajnal akkoriban nem lett volna stabil válogatott.
Tőlem lehet isten külföldön, vagy Ronaldhino szemfoga is, ha a válogatottban béna, akkor nem kell berakni. A gólja azért szép volt, meg kell adni neki. Csak adja meg neki is a hiányzó lökést.

rizla 2007.10.15. 15:45:50

a kérdés változatlan: kit raknál be helyette?

rizla 2007.10.15. 15:49:21

a kérdés változatlan: kit raknál be helyette? egyébként hajnal nem is játszott olyan magasan jegyzett csapatban, mint az aek, ha már így belejöttünk a hasonlítgatásokba. jó, az athén sem egy világverő alakulat, de azért tisztességes európai középcsapat, az UEFA-kupában helyük van. mellesleg tőzsér szinte állandó jelleggel játszik ott, így a válogatottsága, akárhogy nézem, jogos. amíg nem tudsz a posztjára jobbat. hamarosan lesznek jobbak, majd ha további fiatalok érnek be, akkor. de addig ez van, tőzsér van. aki azért, mint a mellékelt ábra mutatja, képes szép dolgokra.

doktor.dikhed 2007.10.15. 16:04:31

Szerintem már az első posztomban benne volt a válasz. Rengeteg magyar középpályásunk van, akik tudnak szerelgetni és támadásban alibik, szóval bármelyiket ki lehetne próbálni, hátha jobb telesítményt nyújt.

Tőzsérrel csak az a bajom, hogy a Fradiban is csak egy ígéret volt. Volt kb 2-3 jó meccse, megmutatta, hogy megvannak a képességei ehhez a játékhoz, aztán semmit nem csinált az egész szezonban.

Konkrét nevet nem mondok. Nem azért mert nincs aki helyettesíthetné, hanem mert kevés focit nézek mostanában és nem tudom, ki milyen formában van, de ilyen lélektelen játéknél sokan képesek legalább egy kicsit többre.

És ahogy mondtam, tőlem Tőzsér lehet kezdő akár a Barceonában is, ha a válogatottban szar, legyen csere, vagy be se hívják. Itt kell teljesíteni, nem abból élni, hogy ő ám az AEKben menő...

rizla 2007.10.15. 16:10:03

"Konkrét nevet nem mondok. Nem azért mert nincs aki helyettesíthetné, hanem mert kevés focit nézek mostanában és nem tudom, ki milyen formában van"

ja értem. köszönjük.

rizla 2007.10.15. 18:04:22

még annyit ehhez a tőzsér-témához, összefoglalva:
1: egy ilyen fiatal játékost "ő is csak egy örök tehetség"nek bélyegezni enyhe túlzás
2: hajnal sem igazán találta a formáját a válogatottban. neki például még gólja sincs. akkor most hagyjuk ki őt is?

drani 2007.10.15. 18:08:59

"gera jobboldalt játszik. nem értem miért zavarná hajnalt."
hát ez az, hogy nem jól játszik jobboldalt, ezért folyton be kell hozni középre. ha meg hajnal is a pályán van, akkor egymást zavarják. málta ellen ez ugye nem derült ki, de korábban már igen.

rexford 2007.10.15. 18:56:57

Túl sokat vállal néha (máskor meg semmit), de erre rá is kényszerül, főleg ha nincs Hajnal. Pont nem azt csinálja, amit a WBA-ban olyan jól csinált: fut a jobb szélen és bead/befelé cselez és lő. Az irányító legyen egyértelműen Hajnal.

rizla 2007.10.15. 19:21:47

"hát ez az, hogy nem jól játszik jobboldalt, ezért folyton be kell hozni középre."

nem jobbszélső, de nincs nála jobb játékos a jobboldalra, max huszti. de akkor vagy hajnal, vagy gera kimarad, a másikuk meg megy középre. ez egyelőre most nem opció hiszti miatt.

nagyon okosak vagytok tényleg, de épkézláb alternatívát nem kínáltok fel. utálom azt az érvet, hogy "csinálj jobbat", dehát most tényleg ez a helyzet. még a legjobb csapatokba is bele lehet kötni itt-ott, hát még egy ilyen formálódó, fiatal, ráadásul magyar csapatba. de a helyzet az, hogy jelenleg egy igencsak optimális kezdőnk, és stratégiánk van.

crouchy 2007.10.15. 21:24:35

nasteey amediig walaki kakas a szemétdombon addig egy valamihez wan joga, befoghatja a pofáját. az majd kiderül h mi lesz. nemmintha crouchért nem lennének érdeklődök. az meg h dzudzák ajax kezdő lesz elképzelhető, de én nem kívánom az ajaxnak hogy ekkorát fejlődjön vissza egy év alatt.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.15. 21:30:52

"benito: azért nem játszunk két csatárral, mert még így, két VKP-val is kicsit instabilak vagyunk hátul."

pont tőzsér miatt, többek között... se előre, se hátra nem tud sokat hozzátenni a játékunkhoz, egy passza volt és egy (valóban pompásan eltalált) szabadrúgása. sokakkal ellentétben én nem tartom sokra, bár tényleg nem rossz a bal lába. huszti hiányzik nagyon a balszélünkről, akármennyire igazad is van abban, amit írtál. az ő hibája, nem lett volna szabad így viselkednie, de a kérdésem változatlanul áll:

miért kell a legjobb formában lévő játékosnak padoznia??? milyen taktika az, ami ezt diktálja? megmondom, milyen: rossz. (huszti ettől még marhaságot csinált, ez nem vitatéma)

drani 2007.10.15. 22:20:57

rizla:
én csak azt konstatáltam, ami a meccseken ki is derült: gera valamiért nem tud jól teljesíteni a jobbszélen a válogatottban, ezt a várhidi is látja gondolom, azért teszi ide-oda meccs közben.
lehet hogy valakit ki kéne próbálni ? erre nincs rálátásom. U21ből?

tőzsér szerintem addig marad a csapatban, amíg egy meccset el nem vesztünk a középpályás védekezés miatt. mert a Kis Emós egyelőre sokkal jobb.

és benito: lehet, hogy huszti mellőzésének pedagógiai okai vannak. és nem a szabika, hanem a többiek okulására...

IronRock 2007.10.15. 23:43:04

Husztit szerintem kurvára nem viselte meg, hogy az MLSZ seggfej vezetői példát akartak statuálni vele és eltiltották a válogattottól év végéig. Ezzel csak jót tettek neki, teljes mértékben a klubja rendelkezésére tud állni, és mostanra be is ért a dolog, villog rendesen. Elítélendő amit tett, de jobban kibasztak magukkal amiért eltiltották mint vele, ez nyilvánvaló. Én csak attól tartok kicsit, ha jövőre visszatérhet, ahogy Várhidi elmondta, megvan a csapat gerince, már csak néhány helyen fog változtatni, Huszti vajon bele fog-e férni az elképzeléseibe és hogyan? Ahogy benito mondta, hiányzik a balszélről, de a kapitánynak ki kellett találnia valamit addig is amíg nincs Huszti és úgy-ahogy működik is már. Kérdés, akar-e ezen változtatni, vagy Huszti megint nem fog beleférni az elképzeléseibe és kezdődik a dolog előlről...

szbszig 2007.10.16. 00:35:34

Én a sógorok helyében kezdenék el aggódni nagyon sürgősen. Hétvégén egy teljesen tartalékos svájci csapat is simán elverte őket, meg úgy egyébként is, szerintem már ők se tudják, mikor nyertek utoljára. És a csoportban ennél csak komolyabb meccsek jönnek, akármennyire is próbálja őket nyomni az UEFA azzal, hogy az első kalapba sorolja mindkét házigazdát. Könyörgök, éppen hogy 40.-ek az 53 európai tagországból a FIFA-világranglistán! Szerintem ennyire szar csapat még soha nem rendezett nemzetközi tornát, és az UEFA mégis kiemeltként kezeli őket...

Pityesz 2007.10.16. 07:57:25

És a "magyarbrazil" gyerekről senki nem ír? Hogy az istenbe került ez a szegény srác a nemzeti csapat közelébe? Ki találta ki ezt? Ráadásul ijesztegetni lehet vele, amitől persze azért tudhatna focizni...

rizla 2007.10.16. 08:41:37

benito: "miért kell a legjobb formában lévő játékosnak padoznia??? milyen taktika az, ami ezt diktálja? megmondom, milyen: rossz."

bocs, de ez nevetséges. azért nem akkora játékos szabika, hogy köré kelljen építeni a taktikát. senki sem akkora játékos magyarországon.

rizla 2007.10.16. 08:49:41

egyébként tény és való, az a taktika rossz volt, de várhidi belátta a tévedését, és változtatott. de nem azért volt rossz, mert hiszti nem fért be (!!!!!), hanem mert nem működött, nem állt jól a csapatnak.
amúgy a 2 csatáros taktika is rossz volt ugyanígy. az lehet, hogy tőzsér nem veszi ki a részét túl sok játékból, de eleve az, hogy vass mellett játszik, és a védelem előtt, már az hozzátesz a stabilitásunkhoz, annak ellenére, hogy ő nem szerez labdákat látványosan. érted, a védelemnek több lehetősége van kihozni a labdát. ha ott van +1 tőzsér, jóval egyszerűbb felszabadítani. nem feltétlenül azért, mert majd danika odacsúszik. de akkor is ott van, és ez számít. mivel taktikailag valószínűleg jóval felkészültebb, és érettebb, mint egy tóth balázs, nem csak fel-alá rohangál a pályán, így ez komoly szempont.
a taktikával semmi gond nincsen. tőzsér helyére meg bármit is kapartok, egyelőre nem tudtok jobb játékost tenni, legalábbis arra a poszra. miért nem lehet bízni benne? hátha megtalálja a formáját. azért várhidi keze alatt már sok meglepően pozitív dolog történt. és hangsúlyozom: hajnal sem igazán képes azt nyújtani a válogatottban, mint a karlsruhe-ban.

agymosott 2007.10.16. 09:34:45

"eleve az, hogy vass mellett játszik, és a védelem előtt, már az hozzátesz a stabilitásunkhoz, annak ellenére, hogy ő nem szerez labdákat látványosan"

ez a lényeg. az összes többi középpályásunk alapvetően támadó felfogású, ahhoz meg még nem vagyunk elég jók, hogy így, ennyire offenzív felállásban essünk neki rutinosabb, régebb óta összerakott válogatottaknak. hosszabb távon persze elképzelhető egy dzsudzsák-hajnal-gera-huszti középpálya, úgy hogy egyedül vass védekezik, de a kétcsatáros játékot, mint kiinduló helyzetet kizártnak tartom. esetleg meccs közben, az ellenfél megzavarásának céljából lehetne így átállni, valamelyik középpályás lehozatalával. úgyis a 4-5-1 a korszellemnek leginkább megfelelő felállás, és az ehhez szükséges nagydarab, erős csatár is megvan. (priskin)

agymosott 2007.10.16. 09:41:38

ja amúgy husztinak itt most a jobboldalon van a leginkább hely, ezt még ki kell próbálni, hogyan működik, utána kiderül sokminden.

nasteey 2007.10.16. 10:51:34

Husztinak tuti van helye, Dzsudzsákot azért egyelőre lazán kiszorítja. Az is lehet megoldás, hogy a jobb oldalon játszik, viszont akkor én Hajnalt nem játszatnám. És a 4-2-3-1-es taktikán nem igazán kellene változtatni.

Priskával mi van? Sztem sokkal jobb, mint Feczesin, de az utóbbi időben sérült (?) amikor válogatott meccsek vannak.

the real 2007.10.16. 10:54:40

Szerintem Tőzsér megkapta a lehetőséget bőven, egyelőre nem igazán élt vele, de nehezen hiszem, hogy találna a kapitány jobbat. Inkább játszassuk minél többet ugyanazt a csapatot, mint cserélgessük össze-vissza a játékosokat.

tb 2007.10.16. 11:49:32

szbszig: az igaz, hogy elég érdekesek lesznek a kiemeltek az EB-n, Görögország, Ausztria, Svájc meg még valaki, de hát ez van, a címvédő megérdemli, hogy kiemelt legyen, és a házigazdák is, olvastam, hogy a németek reklamálnak emiatt, de nem értem a felháborodásukat, ez így alakult, nem kívánságműsor az EB csoportbeosztás

tb 2007.10.16. 11:53:51

nasteey: beteg volt asszem a bosnyákok ellen, Málta ellen meg sárga lapok miatt nem játszhatott Priskin

the real 2007.10.16. 12:04:20

Hát igen, a németek kerültek még az első kalapba, ezért nem tetszik nekik... Persze a vb-csoportjuk után megérdemlik, hogy ezúttal valami komolyabba kerüljenek.

akron99 2007.10.16. 14:18:51

Tőzsérről annyit, hogy amíg valaki kezdő egy európai szinten középcsapatnak számító AEK-ben addig nehezen indokolható a kihagyása. Főleg, hogy elég sok játékosunk nem stabil kezdő a csapatában.
Amúgy szerintem is nagy alibikirály...

d3vnull 2007.10.16. 17:15:29

Bocs, de Dzsudzsák rakta oda Feczesinnek fejre a gólt. Dzsudzsák Balázsnak ha Várhídi a fejébe verné, hogy öreg, többet ésszel mint erővel, akkor szerintem igen jó lenne. A gólnál így járt el, és lám!

Huszti : Rizla jóval feljebb lévő postjával 100%-ig egyetértek, aki behisztizik, hogy egyelőre várhatóan csak csere lesz, az nem való a válogatottba. Tök mindegy, hogy a legjobb formában van-e (szerintem Hajnal van abban, de ez tök szubjektív). A mostani válogatottban kulcsfontosságú a csapatszellem, a tenni akarás. Pont ennek köszönhetik (és ez Várhídi Péter érdeme), hogy "megújulásról" beszélhetünk. A kertet ki kell gyomlálni ha gazos. Gondoljatok Beckham-re és a 2006-2007-es Real Madrid szezonjára, valamint az angol válogatottságára. Lehet utálni, lehet elítélni a médiageciség miatt, de szerintem legalább példaértékű, hogy eltűrte, megrázta magát és visszaküzdötte magát a Madridba és a válogatottba is.
süti beállítások módosítása