Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 9. forduló - Ria, Ria, Hungária!

2007.10.08. 15:18 heinrich

Sosem ért kevesebbet a hazai pálya, mint idén, az eddigi kilenc fordulóban huszonhét vendégsiker született – ez rekord a liga történetében. Hét csapat is gólképtelennek bizonyult a fordulóban, aminek leginkább az idegenben játszók örülhettek. És velük örültünk mi is, hiszen Lisztes és Miriuta után ismét honfitársaink nevétől hangos a sajtó, Huszti Szabolcs szinte egyedül verte a bajnokcsapatot, míg Hajnal Tamás két gólpasszal köszönte meg a Gelsenkirchenben folyó nevelőmunkát, amivel már a harmadik helyen áll a Bundesliga kanadai táblázatán (3+5). Örültek ennek Münchenben is, a Schalke hátránya hét pontra nőtt a baváriai derbit kacagva nyerő Bayern mögött.

Schalke 04 – Karlsruhe SC 0-2
Talán a forduló legnagyobb meglepetése, mit mondjunk, a KSC valóban nem szarta össze magát a Veltins Arénában, így Hajnalék változatlanul rózsaszín vattacukor felhőcskék közül szemlélik az alattuk elterülő mezőnyt. Bátorkodtunk említeni, hogy a királykékek rákfenéje a kiegyensúlyozatlan teljesítmény, ennek láthattuk el classico példáját. Az első félidőben még úgy-ahogy tették a dolgukat, de inkább beidegződésekkel teli rutinból, mintsem meggyőződésből. Széleken vezetett támadásokból egyet sem láttunk, Rakitic csak vakaródzott (még le nem cserélték), átlőni senkinek nem jutott eszébe, keresztmozgás a csatároktól nyista, amőbaként folydogált a Schalke középpályája - se egy kényszerítő, se egy ritmusváltás, se egy beindulás. A KSC megszállta a saját térfelét, a labdás játékost szép kényelmesen körbevették, gúzsba kötötték, megfojtották, majd indították a kontrákat, jobbára a Hövedes (Pandert helyettesítette – pocsékul) miatt zsenge jobbszárnyon. Hajnal, kétszer is a róla elnevezett hajnalos passzal futtatta lyukra Timmet, aki a pánik legcsekélyebb jele nélkül mattolta a 446 perce hibátlan Neuert. A bádeniak visszavágtak a ligakupában elszenvedett vereségért, Tamás két gólpasszal mutatta, akár ő is játszhatna most Rakitic helyén. Ha kicsivel több egyéni megindulása sikerül, és a közép-távoli bombákat is beépíti az eszköztárába… Tudjuk, ez a veszély valószínűleg nem fenyeget, de a Beckham kvíz babérjaira törve bekérdezzük: mikor és melyik csapat nyert salátástálat friss feljutóként?

Borussia Dortmund – VfL Bochum 2-1
Nyerjen már végre a Borussia, a Bochum meg gebedjen meg – gondolta a jóisten, majd eszerint járt el. Doll két tininek (Njambe, Nöthe) is lehetőséget adott a kezdőben a jobb oldalon, hátvédként pedig újólag Kringét vetette be (harmadik meccsen harmadik jobbhátvéd), de nem kecsegtetett túl sok reménnyel a varia, a sárgák játéka változatlanul kilátástalan volt, még szerencse, hogy létezik a csapatszellem kifejezés is ebben a gyönyörű játékban – néha többet ér, mint akármilyen trükk meg guriga. Sokáig (igazából végig) uralta a kis Revier derbit a Bochum, csak idő kérdése volt a győztes gól begyömöszölése, a BVB hívek már kezdték keresgélni tippmix szelvényüket rituális megsemmisítés céljából. Erre Wörns apánk kiállíttatja magát, megbokrosítva az addig tunnyadt társakat, és a hirtelen jött foggal-körömmel hozzáállás eredményeként a vendégeknél is megfordult Federico zúdított a hosszú felsőbe egy szöglet utáni kipattanóból. A Dortmund bebizonyította, hogy tud egységes csapatként küzdeni (hogy miért kellett ehhez megvárni az emberhátrányt, azt nem tudjuk), és ha három pontot nem is érdemeltek emiatt, tiszteletünket kivívták. Keselyűk egyelőre elnapolva. 
 
VfB Stuttgart – Hannover 96 0-2
Megkövetjük Veh mestert, felhagyott a bunkeresdivel és ezúttal három csatárral vette fel a küzdelmet (Marica, Cacau, Gomez) a kiszámíthatatlan Hannover ellen. Arra viszont nem gondolhatott szegény feje, hogy Meira a Werder ellen mutatott formáját kombinálja Guilyval, és hét perc elég lesz neki egy ordas hibára, melyből Huszti rúghatott volna gólt, meg egy kézzel-vállal (klub szimpátia szerint) mentésre a kapu torkában, melyből Huszti rúgott gólt. Mindjárt kettőt is, mert a bíró sporttárs újra lövette, de Szabolcs nyugodtabb maradt, mint Buddha, ráadásul megirigyelve Hajnal babérjait nem érte be ennyivel, és egy gyönyörű csúsztatott fejjessel (!) is betalált, megszakítva a VfB 19 meccs óta tartó hazai veretlenségét. Pintó valóban bekerült a kezdőbe és nem mondjuk, hogy kizárólag emiatt, de egy sokkal tettre készebb, harapós Hannovert láthattunk. Igazából nem tudjuk hova tenni a svábok botlogását, borzasztóan hiányzik egy irányító, de valószínűleg annak is nagy szerepe van, hogy a csapat még mindig túlságosan young & wild (ez még a Hildebrand, Lahm, Hleb, Kuranyi időkben ragadt rá a csapatra). Ennek persze sok előnye is van, amit a tavalyi szezonban láthattunk, meg sok hátránya, amit idén bizonyítanak.
 
Arminia Bielefeld – Hamburg SV 0-1
Middendorp négy helyen is változtatott a múlt heti nagy zabálás után, de a játékosok nem tették magukévá az általunk (is) várt berber harci morált. Dögunalmas meccsen, jobbára kontrákra apellálva (haha, csakhogy a Hamburgnak eszébe sem volt rohamozni) simán lefeküdtek a HSV-nek, akik negyedik 1-0-s győzelmüket szerezték a szezonban - HS mester valószínűleg túl sok Juve meccset nézett. A vendégeknél, akiket a továbbiakban csak van der Vaart&Co. néven emlegetünk majd, ismét győztes gólt lőtt a karmester - beállítva ezzel a legendás Uwe Seeler klub-rekordját (hét meccsen zsinórban szerzett gól). Egy hónappal ezelőtt, még bielefeldi csapatszellemről meg UEFA kupa ábrándokról szólt a helyi sajtó, most meg négy meccsen nulla pont (2-14 gólarány), a legjobbkor érkezik számukra a hosszú szünet.
 
MSV Duisburg – Werder Bremen 1-3
Mostanra érett be, a hetedik fordulóra vizionált Caceres kiállítás két tökfelesleges sárga begyűjtésével, ráadásul később Georgiev sem akart lemaradni, ő a bíró verbális abúzálása miatt csatlakozhatott az uruguayi méregzsákhoz a zuhany alatt. Kilenc emberrel sem zuhantak meg a zebrák, a második feles közepéig görcsösen fogták az ikszet. Azt az ikszet, amit nem másnak, mint kisgömböc Ailtonnak köszönhettek, aki még a meccs elején fricskázta meg volt munkaadója orrát, ám sajnos később a 2004-es szezon gólkirálya elkészült az erejével (még mindig nehéz a puttony) és le kellett cserélni. Kezd magára találni a Bréma, már ott vannak a BL helyen. A zebrák meg maradtak kiesőnek, sovány az eddig szerzett két győzelem. 

Wolfsburg – Hansa Rostock 1-0
Ha nem is volt gólszüret, a farkasok végre nem a farkukat húzták be, hanem első hazai diadalukat. Az edzők gyakorlatilag az előző fordulókban látott tizenegyet küldték pályára, az egy Schafer – Quiroga csere kivételével. A Rostocknak ezúttal nem volt jó kabala a változatlanság, és bár az utolsó előtti percig jók voltak egy pontra (nagyban köszönhetően Wächter kapusnak, akinek Marcelinho még büntetőből sem tudott gólt lőni) a csereként beállt bosnyák válogatott Dzekonak köszönhetően végül győzelemnek vonyíthatott a hazai tábor

Hertha BSC - FC Energie Cottbus 0-0
Eldöntetlen maradt a Berlin – Brandenburg derbi, avagy még mindig veretlen a Cottbus Prasnikar keze alatt, de ez nem is akkora meglepetés. A Herthának komoly mélyrepülést prognosztizálunk, tulajdonképpen nem valók még középcsapatnak sem, tizenakárhányadik helyen zárják majd az őszt. Ebben a csapatban még csatárposzton sem játszhat, aki nem képes szívszaggató, ötven méteres vágta után berepülve szerelni, de aki a felvételin húsznál többet dekázott, azt is elzavarták, nehogy rontsa a csapategységet. Igaz ugyan, hogy tele vannak brazillal, de ezek inkább brazíliaiak – ha értjük a különbséget. Az Energie évek óta szimpatikusan vívja szélmalomharcát, ígérjük, mi idén is drukkolunk nekik. A gyakorlatilag értékelhetetlen meccsről még annyit, hogy Pantelic a kilencvenedik percben a kapufát verte telibe minden idők egyik legnevetségesebb tizenegyeséből – de szép is lett volna, ha a viharvert Piplica hárít egy robinzonáddal.

FC Bayern München – 1. FC Nürnberg 3-0
A fájó emlékű januári derbit (akkor 3-0 volt a Nürnbergnek) könnyedén feledtették a bőrgatyások, különösebben meg sem izzadtak, gyors zuhany, majd irány az Oktoberfest záró estje (az öreg Effét persze már ott találták Jens Jeremiessel az oldalán - masszívan bekarmolva). Az az igazán félelmetes a Bayernben, hogy nem úgy rúgnak három gólt átlagban, hogy kijön nekik a lépés, hanem egyszerűen ennyit szórakoznak be a számtalan kidolgozott helyzetükből. Most is rúghattak volna vagy hatot, és akkor még csak a ziccerek mentek be (Schweinsteiger öt méterről, Demichelis fejes, Schlaudraff első labdaérintése). Mindkét játékrendszerük tökéletesen működik, vasárnap a 4-2-3-1 változatot láthattuk, a szinte VB formáját idéző Schweinsteigerrel középen, a revitalizálódott Zé Robertóval, Luca Toni kvalitásai pedig messze túlmutatnak az átlag Bundesliga védő képességein (sértődés ne essék). És még valami: amíg a Milan, a MU vagy hazai oldalról a Schalke összeállítása fejből darálható, addig a München játékrendszere rugalmasan variálható, tele vannak több poszton is bevethető játékossal (Bastian lenne az eklatáns példa), ráadásul a tabella 2-6 helyezettjével - tehát a legjobbakkal - már játszottak. Most sajnálhatjuk igazán, hogy Magath kolléga lecsúszott velük a BL-ről, szívesen megnéztük volna őket a Róma vagy a Reál ellen. Csak nehogy a Lyon sorsára jussanak a „gyenge” hazai bajnokság miatt. A Nürnberg meg halad tovább a lenini úton (halkan szólunk, hogy a Trier az óberligában játszik…), Mintal múltba révedő tekintettel focizgat, Galasek a magyar rokonát idézi, Misimókus meg olyan, mint egy valóban jóllakott óvodás. Blazek kapusnak meg nem ez volt élete meccse, maradjunk ennyiben.

Eintracht Frankfurt - Bayer 04 Leverkusen 2-1
Funkel ezúttal is két védekező középpályással, de csak egy csatárral kezdett, így aztán emberfölényben voltak a pálya közepén. Igaz ugyan, hogy ezt gyakorlatilag semmire sem tudták használni, de legalább náluk volt a labda, mi bajuk lehet. A túloldalon Schneider és Gekas hiánya az idő múlásával egyre érezhetőbb lett, és már majdnem egymás kezébe csaptak a döntetlenre, mikor Kyrgiakos félreértette az egyezményes jeleket, és befejelte második gólját is. (itt jegyezzük meg, hogy az első gólja után mutatott gólörömért egy életre megutáltuk a tuskó görögjét) A sasok hazai mérlege még mindig imponáló, a ’kusen meg megvonta a vállát, e nélkül a három pont nélkül is bent vannak az UEFA kupában.

45 komment

Címkék: magyar német videó bundesliga h bayern münchen werder bremen schalke 9. forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr35190183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heizer 2007.10.08. 15:35:44

És akkor már ott játszott a másik magyar legenda Hrutka "feltűrtgallér" Rudi!!??

ApukadHUN 2007.10.08. 15:40:55

Most nem tudom, hogy a német bajnokság szar, vagy a magyar játékosok ilyen jók...
Nem szeretnék válaszolni, de megjegyezném, hogy - szerintem - a Fradinál már azon ügyködnek, miként lehetne visszahozni Husztit a télen:-).

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.08. 15:48:28

Pompás megfejtés, bár igazából 98-ban, akkor ért véget ugye a szezon. Egyébként nem csak Rudi volt részese, hanem Szűcs kapus is, de túlzás lenne azt állítani, hogy oroszlánrészt vállaltak a sikerben, ezért sem tettünk említést róluk.

A német bajnokság semmiképp' sem szar, bár ténykérdés, van ennél feljebb is. Ettől függetlenül örüljünk az apró sikereinknek és becsüljük meg azt, amink van.

Ha ezentúl több magyar fiatal kerül ki a jó ajánlólevél miatt, már az sem kevés.

r_magpie 2007.10.08. 16:35:52

Mit csinált Kyrgiakos az első gól után?

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.08. 16:45:40

Gusztustalan módon mutogatott a vendégeknek, hogy lehet szépen kussolni, a videón csak az eleje van meg, de egészen a középkezdésig folytatta.
(3perc 20nál van a jelenet)

www.origo.hu/player2007/index.html?video=http://ondemand.video.t-online.hu/bundesliga/071007_hl09_frankfurt_leverkusen.wmv&rovat=SPORT&masodperc=388&cim=Frankfurt%20-%20Leverkusen&datum=2007.10.08.&lead=Frankfurt%20-%20Leverkusen

r_magpie 2007.10.08. 17:03:13

Biztos, h a vendégeknek mutogatott? A vendégszektor a Waldstadion (csakazértis) másik sarkában van.

Hajnal Tomi helyzet-teremtő passzait meg élmény nézni. A második asszisztról: 100 játékosból 4-5 választotta volna ezt a megoldást.

Ebben a fordulóban az utolsó remény is elveszett arra, hogy valaki legalább látótávolból kövesse a Bájernt.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.08. 17:09:48

Az nem lehet, hogy a másik oldalról vette a kamera a haladjunkakorral Commerzbank Arenát? :)

Meglehet, a sajátjainak üzent, de akkor különösen áll a verdict.

Jobban belegondolva tökmindegy, aki gólt rúg, menjen ünnepelni a csapattal, edzővel, akivel akar - győlölöm az üzengetős, mutogatós, előre kitalált gólörömöket.

Gólszerző artikulátlanul üvöltözve rohanjon ki a világból, még valaki le nem rántja a társak közül - az az igazi

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.08. 17:24:34

Lásd feljebb :)

Egyébként igen, egyetlen csapatként a Lauternnek sikerült

r_magpie 2007.10.08. 17:28:48

Ebben igazad van, a valódi gólörömöket a legjobb nézni. A legnagyobb klasszikus ugye Tardelli, '82. Viszont, ha nagy az igazságérzeted, és feszült hangulatú a meccs, piszok nehéz kibírni, hogy ki ne ints valamit...

Ez az összeállítás sem kutya:)

www.youtube.com/watch?v=fc1JcYQvrZo&mode=related&search=

van benne egy-két határozottan bunkó gesztus

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.08. 17:43:31

Lucarellire gondoltál gesztus ügyben? :D

Kedvenc gólöröm Lecskové, még a 94-es amcsi vb-ről a németek ellen

BruceWayne 2007.10.08. 18:00:56

hiányoltam az összeállításból azt mikor Reyes Sevillás gólja után a csapattársa bekapta a péniszét XDDD

Rezgrof 2007.10.08. 18:05:05

Ugyan, csak beleharapott egy kicsit :)

BruceWayne 2007.10.08. 18:13:22

hmm, lehet, mindenesetre érdekes volt... az is mikor Plaermonak(az ember akivel képések voltak 3 tizit rugatni egy meccsen és mindhármat kihagyta) a gólöröm közben srült meg a térde 6 hónapra (felugrott valami táblára és az összedőlt), vagy mikor egy csávónak a kerítésről leugrás közben beakadt a gyűrűje és leszakadt egy újjperce....

agymosott 2007.10.08. 18:35:42

A trieres utalást nem értem (ők csak kupa-elődöntőt játszottak). Nem az Uerdingenre gondoltál?

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.08. 19:07:43

Ennél kicsit összetettebb... A jó kupaszereplés-majd összezuhanás jelenség párhuzama mellé még bekavartam a lenini utat is (Trier hírös szülöttje Karl Marx), így jött ki az enyhe képzavar.

Én kérek elnézést...

Peet01 2007.10.08. 19:39:23

Mi a neve a Bayern szurkolói egyesületének?

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.08. 19:54:18

Ha a szurkolókból álló csapatra drukkolsz, akkor azt hiszem, hogy Schickeria München (de esküdni nem mernék).

Valaki tud cáfolni / megerősíteni?

crouchy 2007.10.08. 21:08:24

mekkora zsírok már a magyarok. Főleg a Tomi. Am én, úgyis tom h nem hiszi el senki de mind1, szal én arra gondoltam h a kalrsruhe meg a bayern megy majd a bajnokságért. akkor még nem gondoltam túl komolyan. akkor..

rizla 2007.10.08. 22:29:17

most sem lehet ép ésszel komolyan gondolni, hogy a kalrsruhe esélyes a bajnoki címre. de igazából szerintem a top 3ban sem lesz, bár nem vagyok egy nagy németfoci-szakértő. hajnal eddig átlagolva gyakorlatilag minden meccsen gólpasszt adott, vagy gólt lőtt, gyönyörűen tud játszani, de ez nem mehet így mindig. a bundesliga 2ben is visszaesett tavaly a hasonlóan szenzációs kezdés után.
persze ne így legyen. a két gólpassza egyébként nagyon szép volt, különösen a második, az első az "csak" mestermunka, a második viszont olyan elegáns megoldás, amire bátran ráragaszthatjuk, hogy klasszis.

Joji 2007.10.09. 11:27:05

Kiváncsi leszek Hajnal meddig fig eljutni:) még van 5-6 jó éve ha elkerülik a sérülések!
vastagbor.blog.hu/2007/10/09/eleg_volt_koman

agymosott 2007.10.09. 12:16:59

heinrich: nincs ok a bocsánatkérésedre, lehetett volna tudni, ráadásul én már szigorlatoztam is egyszer marxból - úgy látszik nem véletlen, hogy csak kettest kaptam. ha már karl szóba került, akkor rizla figyelmébe ajánlom elsősorban: kaRLsruher sc. a szerző figyelmébe pedig azt hogy: karlsruheR sc.

egy uefa-kupás helyre azért simán befuthatnak egyébként. a bajnoki címhez viszont kellene egy olaf marschall is, legalább.

r_magpie 2007.10.09. 12:44:58

...a jó öreg Olaf Marschall...10 labdából 7tel lefordult, a maradék 3at meg befejelte. emellett neki és Harry Kochnak volt a legszebb frizurájuk a bl-ben.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.09. 13:31:08

agymosott: nekem csak karlsruhe, személyes jó barátom ugyanis :)

Marschall mellé esetleg előáshatnák Sean Dundeet a stuttgarter kickersből, vagy mehet a behívó a tartalékos állományba vonult Hasslernek.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.09. 13:38:28

Olaf manapság a Rheinland-Pfalz csapatánál tehetségkutatói-edzői szerepet tölt be...

Rezgrof 2007.10.09. 14:18:01

A Sportklub bevetette a szokol rádió korszakból megismert Siklós Eriket (asszem) kommentátorként.

Valóban ő az, aki századeleji stílusban rettent el minden nézőt a közvetítésektől? Ha nem Erik az, akkor kicsoda?

Rezgrof 2007.10.09. 14:25:52

A Sportklub bevetette a szokol rádió korszakból megismert Siklós Eriket (asszem) kommentátorként.

Valóban ő az, aki századeleji stílusban rettent el minden nézőt a közvetítésektől? Ha nem Erik az, akkor kicsoda?

r_magpie 2007.10.09. 14:30:43

Ha már nosztalgia, Edgar Schmitt is jól jönne Hajnaléknak. Egy Marschall-Schmitt-Dundee trióval azért lehetne hasítani.

Rezgrof 2007.10.09. 14:53:41

Marschall játszott valaha a ksc-ben? Nekem nem rémlik csak a drezda meg a lautern.

Euro-Eddy nevét nem hallottam vagy tíz éve.

Dundeenak meg nagyon ment a 90es évek közepén, aztán zuhanópálya. Talán nem kellett volna 123 csapatban játszania

agymosott 2007.10.09. 15:27:55

tévedés, tévedés, tévedés.

Marschall nem azért került szóba, mert valaha is a KSC-ben nyomta volna.

Euro-Eddy nem azért került elő, mert van esély a reaktiválására.

Dundee nem azért kezdett megzuhanni, mert 123 csapata volt, pont ellenkezőleg. (az okok megtalálhatóak a korabeli bulvársajtóban)

szemléltetésképp:

Bundesliga 1995/1996 Karlsruher SC Angriff 32 16
Bundesliga 1996/1997 Karlsruher SC Angriff 29 17
Bundesliga 1997/1998 Karlsruher SC Angriff 24 3

agymosott 2007.10.09. 15:28:43

mármint ez dundee mérkőzésszám / gól mutatója

agymosott 2007.10.09. 15:33:39

és végre több komment van a bundesligánál, mint az angoloknál meg a spanyoloknál. heinrich fizetésemelést fog kapni.

r_magpie 2007.10.09. 15:39:03

csak nosztalgikus ötletelés volt. de a mostani KSC csatársora tényleg elég vékony. elnézve a játékukat, ha januárig bírják a tempót, és akkor beszereznek egy gólképes csatárt, tényleg szép helyen végezhetnek. pedig aszittem simán kizúgnak.

Rezgrof 2007.10.09. 15:40:36

"Marschall nem azért került szóba, mert valaha is a KSC-ben nyomta volna." - éppen erről érdeklődtem magam is, mert nem emlékeztem, szóval inkább azt mondtad volna meg, hogy miért pont ő. Ilyen erővel Kuntz vagy Wilmots is lehetett volna?

Szintén gyanakodtam, hogy Schmitt negyven x éves fejjel nem fog beszállni a srácok közé, bár Stanley Matthews még ötven fölött is rúgta.

Sean meg 9 csapatban játszott összesen (bár vannak visszatérő elemek, mint pl a ksc), szemléltetésnek meg kinkeknek jobban örültem volna, mert ezekkel így nem sokat tudok kezdeni.

Nem vitatom, sok kommentedből kiderül, hogy képben vagy bundesligát illetően, de sokkal szimpatikusabb (vagy egyszerűen csak szimpatikusabb) lenne, ha mindezt nem kioktatásra használnád.

Válaszoltál volna inkább a siklós erik felvetésre, vagy Peet01 kérdésére, hamár...

Szóval akkor mi is a helyzet a triumvirátus kapcsán?

agymosott 2007.10.09. 15:52:00

nem állt szándékomban kioktatni, csak gondoltam így majd beugrik neked, hogy marschall volt a BuLi egyetlen újoncként bajnoki címet szerző csapatának gólkirálya. -> a ksc hasonlóan szenzációsan indított most, de a gólokkal hadilábon állnak

dundee története eléggé szaftos, nem sportújságba való, lényeg, hogy botrány tört ki a magánéletével kapcsolatosan, és forró lett a badeni talaj a lába alatt.

a siklós erikes cuccot nem vágom, nem emlékszem melyik hang tartozik a névhez, a századelei stílus és a sportklub egy sorban említésének hallatán viszont forognak eleink a föld alatt.

ha arra célzol viszont, hogy egy irdatlan paraszt kurjongat humorosnak szánt, de semmikor sem vicces marhaságokat, akkor az a horty lesz.

a bayern-szurkolókkal kapcsolatosan passzolnék.

akron99 2007.10.09. 16:08:02

Olaf Marschall? Igazi bajszos, tokos, elől csepegtetett-hátul csurgatott frizurás Alte Klassiker!!
De akkor inkább Freis! Be fog érni, még csak 22, de már kezdő csatár egy BL1-es csapatban. Ráadásul egyike azon kevés (na vajon hány van?) játékosnak aki saját szülővárosának klubjában játszik - és játszott mindig is. Ráadásul élete első BL2-es meccsén, kapásból egy mesterhármassal indította pályafutását!!

r_magpie 2007.10.09. 16:17:15

Rezgrof,

Siklós Erik rádióközvetítéseit én nagyon bírtam, most hirtelen kettő ugrik be, Csollány olimpiai aranyát ő ordibálta világba, aztán pedig elsírta magát élő adásban. Igaly győzelmét is ő közvetítette, borzasztó jól, addig el nem tudtam képzelni, hogy valaha agyaggalamblövészetet fogok hallgatni rádióban. A Sportklubon még nem találkoztam vele, de az már egyszer-kétszer bebizonyosodott, hogy a rádiós múlt tévével ötvözve nem szül jó vért. Ő tenisz-szakértő, biztos, hogy BuLi-meccseket fog adni?

Rezgrof 2007.10.09. 16:17:59

az marschallos párhuzam tényleg elég nyilvánvaló volt (így utólag), de látod, így mindjárt értettem én is.

neeeem, nem hortyra gondolok, van egy új csóka, aki 100% hogy régebben a rádiós körkapcsolásokat is nyomta (vass istvánnal, nowotnyval), de tévés meccset is úgy közvetít, mintha rádió lenne. Csak qrvára idegesít, hogy nem tudom Siklós Erik-e az, vagy valaki más.

Nem hiszem, hogy csak nekem tűnik fel... Vagy itt ennyire fiatal mindenki?

Rezgrof 2007.10.09. 16:21:26

r magpie

ööö, most kicsit megkavartál, lehet, hogy mégsem ő az én emberem. De akkor ki????? x-akta, x-akta. x-akta

Ja, és nem FOG, hanem már nyomja, legutóbb pl a Hertha - Cottbus meccsett

agymosott 2007.10.09. 16:22:21

freis sem reménytelen, de timmben tulajdonképp minden adottság megvan ahhoz, hogy gólvágó legyen: jól fejel, jól lő; a kora is alakul egy amolyan preetzes-marschallos-bernhard winkleres késői virágzáshoz. ezt kivételesen most bizonyította is, viszont: hiába ritka szép göndör a haja, igazán megnöveszthetné, legalább hátul, és egy bajusz sem ártana neki. nem lenne ez akkora ár egy bajnoki címért!

kelta 2007.10.09. 20:32:55

heinrich szerinted hajnal és huszti elférne vmilyen komolyabb csapatban?

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.09. 21:39:41

Először is azért adjuk meg nekik, hogy most sem komolytalan a csapatuk.

Husztié az egyszerűbb eset - szerintem. 24 évesen először is meg kell tanulnia kezelni, hogy mi a különbség a Tapolcai Bauxit (nevelő egyesülete) és a Bundesliga1 között. Alig egy éve van Hannoverben (új ország-könyezet-csapat), lassan teljesen beilleszkedik a csapatba, szerintem nagy dolog, hogy ő végzi el a pontrúgásokat meg a tiziket.

A Hannoverben egyre jobb lesz majd, kvázi sztárjátékosuk lesz (ha már nem az), eljön az idő, aikor egyszerűen kinövi ezt a csapatot. De akkor jön majd a neheze.
Egy új, nagyobb klubba beilleszkedni, elfogadtatni magát a társakkal és megfelelni a kezdettől ránehezedő nyomásnak nem egyszerű. Angliába semmiképp' ne menjen, sőt, szerintem sehova sem.

Ha megnézem a liga balfutóit, akkor egyelőre bayern nem, schalke nem, HSV egyelőre nem, viszont Brémában, vagy a Stuttgartban el tudnám képzelni egy-két éves távlatban, igaz a sváboknál rengeteg a fiatal, szóval én a werderre adnám a voksom.

Most elsősorban tanulnia kell, és mindenképp' vissza kellene kerülnie a válogatottba, jobban szem előtt is lenne.

Mindkét oldalon tud játszani, ami előny, de fizikai adottságai (értsd: egyszerűen kicsi) némileg behatárolják a képességeit (ütközések, fejjáték), és hiányzik róla 3-4 kiló izom is (robbanékonyság, dinamika, ritmusváltás) egy olasz vagy spanyol bajnoksághoz

Ha elmegy innen, fontos, hogy 'játszó' csapatba kerüljön. Sőt, talán ez a legfontosabb, és én az országváltást sem erőltetném - egyelőre.

No, lássuk Hajnalt.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.09. 22:02:38

Hajnal 26 éves, nyolc éve a Bundesligában tolja (kis belgiumi kitérő azért volt), ő valószínűleg sosem megy majd más országba.

Az ő helyzete azért is nehezebb, mert az ő posztja határozza meg (jórészt) a csapat játékát, nagyobb nyomás, nagyobb felelősség - tipikus sztárposzt az övé.

AZ ő továbblépésének a kulcsa szeintem (és ezt a posztban is írtam), hogy több egyéni megindulásra vállalkozzon (sikerrel), és több átlövés kell a játékába. Ehhez persze jó adag (ön)bizalom is kell, ezt egyelőre élvezi a KSC-ben.

Huszti egy nagyobb csapatban akár csereként is lehet értékes játékos, Hajnalra ez nem igaz, csereirányító nincs.

Per pillanatan dortmundban, vagy a herthánál tudom elképzelni, de ez nem biztos, hogy előrelépés a számára.

Szintén írtam, hogy Rakitictől azért nem kell még elájulni, de a schalke azért igen nagy falat, mondjuk ott a társak is ügyesebbek lennének...

Ha így folytatja biztos lesznek majd kérői (elsősorban bundásligából), de nagyon meg kell gondolnia, hová igazol.
süti beállítások módosítása