Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

La Liga, 6. forduló - Mászik a Sevilla!

2007.10.01. 12:21 _benito

Helyi riválisok szállták meg a táblázat első fertályát a La Liga 6. fordulója után, hiszen a dobogón a Valencia és a Villarreal feszít, míg az első hatban további két barcelonai és két madridi csapat kap helyet. Ki könnyebben, ki nehezebben, de mindannyian hozták a hétvégi meccseiket, mögöttük egy masszív ötösfogat tusakodik a középmezőnyben és lent is kezd összerázódni a tabella, aminek további madridi és valenciai csapatok isszák a levét kétpofára. Ha már a városi csatározásokra hegyezzük ki beharangozónkat, említsük meg a Betis hazai győzelmét és a Sevilla bukdácsolásának újabb állomását, melynek köszönhetően a város mindkét felében változatlanul siralmas hangulat uralkodik.

A kiesés rémétől erősen fenyegetett Racing vizitált a szezont huszárosan kezdő Almería otthonában és sérülésekkel gazdagon tűzdelt, igazi bunyós meccs után elvitte mindhárom pontot. A hazai csapatban ismét remekelt Melo, aki hétről hétre csapata legjobbja, de most ez is kevés volt még a ponthoz is, míg a Santandernél szusszanhatnak egy nagyot Munitisék, hiszen a győzelemmel egészen a középmezőnyig tornászták fel magukat. (Almería-Racing 0-1) Eközben az Espanyol elég satnya színvonalú meccsen a várakozásoknak megfelelően legyőzte azt a Deportivót, mely ezzel egészen a legjobb kieső helyére csúszott vissza. A gólt természetesen Tamudo szerezte, arról pedig halvány fogalmunk sincs, hogy mi lesz a la corunai csapattal, hiszen élénken él az emlékezetünkben a pár évvel ezelőtti BL-csatájuk a Milan ellen, amikor a csodálatos Valeron vezérletével megfordították a párharcot. Talán a méltatlanul korán visszavonult irányító hiányán nem tudnak átlépni a mai napig. (Espanyol-Deportivo 1-0)

A Valencia nem tréfál, valóban az általunk leleplezett gonoszságban mesterkedik, melyet újabb egygólos idegenbeli győzelemmel bizonyított. Ezúttal a Recre ellen arattak minimál-győzelmet, a gólszerző David Villa, akit bizonyára roppant nehéz lehet visszafogni, hogy ne lőjön ennél sokkal több gólt, de a csapatérdek, az csapatérdek, kérem szépen, mindenkinek be kell állnia a sorba. (Recreativo-Valencia 0-1) A Murcia eközben javított egy nagyot az újoncok elleni mérlegén, miután múlt héten otthon kapott ki az Almeríától, most idegenben győzte le a kettős emberhátránya miatt meglehetősen esélytelen Valladolidot. Kibírni, hogy fél óra alatt elveszíted a kapusodat és a jobbhátvédedet túl nagy falat volt a liláknak, bár az egyenlítés még összejött, de a hajrára érthetően összezuhantak, a vendégek pedig köszönték szépen és három további gólt lőve fütyörészve távoztak a három ponttal a zsebükben. (Valladolid-Murcia 1-4)

A Villarrealnál biztosan elolvasták a beharangozónkat és úgy döntöttek, ha mi is így látjuk, akkor elég lesz kiküldeni a csukákat és a mezeket a pályára, amire kis híján sikerült is rápacsálniuk. A Bilbao a mezőnyben egyenrangú ellenfél volt, ám Del Horno kipirult helyét nem tudták betölteni és egy beadást a középhátvéd Fuentes a helyére bólintott, amivel el is döntötte a meccset. (Villarreal-Bilbao 1-0) A Betis ezzel szemben egy kis levegőhöz jutott, hiszen meggyőző fölénnyel verte a Mallorcát, mely a vereség mellé egészen pofásnak tűnő gólkülönbségét is elcseszte a balul sikerült sevillai túra során. A hazaiak három csatárral álltak fel, akik mindhárman be is találtak, szinte sajnáljuk, hogy nem mindig a Mallorca ellen kell játszaniuk, mert akkor nem állnának még mindig elég csehül. (Betis-Mallorca 3-0)

Teljesen készen vagyunk a Sevillától, melyet most éppen a Zaragoza vert kopaszra, legutóbbi négy meccsük gólkülönbsége egy csocsómeccs alkalmával azt jelentené, hogy át kellene mászniuk az asztal alatt, ami teljességgel megengedhetetlen egy ilyen potenciált képviselő csapattól. A Zaragoza ráadásul még csak nagyon jól sem játszott (egészen addig nem is fog, míg Aimar játék helyett a bíró működését kommentálja), a Sevilla elég sok helyzetet kialakított, de gólt nem sikerült szerezniük, pedig az általunk nem sokra tartott Luis Fabiano a mezőny legjobbja volt és a frissen igazolt Koné is felnőtt hozzá. Egy margós megjegyzés: Poulsen, takarodóóó!

A Barca Henry mesterhármasára építve habkönnyű győzelmet aratott a Levante otthonában, a francia második gólja már kifejezetten henrysre sikeredett, a harmadiknál viszont teljesen megértjük Messi durrogását, mert azt igenis be kellett volna tenni a kis argentinnak. Ha nem, hát nem, Leo pár perccel később egy az egyben megette a védőjét és belőtte az 5. idei találatát, amivel vezeti is a góllövőlistát. (Levante-Barcelona 1-4) Egyelőre holtversenyben, mert szintén ennyit termelt Kun Agüero is az Atlétiből, aminek köszönhetően a colchonerók feltornázták magukat közvetlenül az éllovasok mögé, ahova a szezon elején becélozták magukat. A parádé ezúttal elmaradt, a drága pénzen vett klasszisok egyelőre nem hozzák magukat, úgyhogy kíváncsian várjuk, mi lesz, ha a Juve tényleg elviszi a mindössze 19 éves argentin tehetséget. (Atletico Madrid-Osasuna 2-0)

A madridi kisderbivel kapcsolatban először az jut eszünkbe, hogy Cannavaro jön legalább egy kocka sörrel Casillasnak és egy másikkal Uchének. Előbbi ugyanis kétszer is az ő hibája után mutatott be bravúrt, utóbbi pedig nem élt az általa felkínált lehetőségek egyikével sem, így a Real nem kimondottan megérdemelt egygólos sikerrel távozhatott a kistestvér otthonából (0-1). A Getafe leszegett fejjel ment előre és szemmel láthatóan feltett szándéka volt, hogy egy igazi nagyvad elejtésével kárpótolja szurkolóit, akiket eddig szinte csak büntetni volt képes. Hogy nem sikerült, az a kiváló Sergio Ramosnak volt köszönhető, hiszen az erőtlen Real-középpálya és a van Nistelrooy nélküli csatársor pont egy nyögvenyelős döntetlenre lett volna elég, ha nem érkezik fel a támadással az ezúttal középhátvédet játszó loboncos védő. Csodák csodájára Robben nem lőtt, hanem passzolt, így a mintegy 80 méteres sprint lendületéből érkező Ramos becsúszva az élen tartotta a Reált. Azt kell mondjuk, minden tiszteletünk a Getafe játékosainak, mert elképesztő balszerencsével veszítettek, ám sajnos ezzel nincsenek sokkal előrébb, változatlanul a feneketlen mélységből nézegetnek felfelé. Vasárnapi játékukra viszont simán építhető egy bennmaradással kecsegtető hadjárat. Lehet nekikezdeni!

13 komment

Címkék: barcelona spanyol összefoglaló real madrid la liga atlético madrid valencia sevilla argentin

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr91182277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2007.10.01. 13:32:48

A BL indulás sok csapat vesztét okozta már a bajnokságban, remélem a Sevillát csak időlegesen fogja vissza.

krysal 2007.10.01. 13:41:13

Egy hozzáfűzés a Ral Madrid részhez: Hadd idézzem a Diario AS c. lap internetes oldalát: „a gólt nem kiérdemelni kell, hanem rúgni!".

Viszont ha Cannavaro egy-egy kocka sörrel jön Uchének (aki ha ezt a helyzetet nem rúgja be, meg is érdemli, h kikapnak...), meg Casillasnak, akkor hány jár majd annak a Sevillainak, aki végre győztes gólt szerez? A mostani teljesítményt nézva sörgyárat nyitnak...
(Messi viszont hihetetlen, Henry-nak meg ideje volt - már azt hittem, elfelejtett focizni, mióta elment a Barcához... Ojjé. Ez most ugye nem volt csúnya?)

nasteey 2007.10.01. 14:19:27

Egy hozzáfűzés részemről is: a Real drukkerek mostanában mindig ezzel takaróznak. Aztán ha ti kapnátok ki ilyen mákkal, akkor is csak egy legyintéssel mennétek el mellette? Megérdemelnétek a győzelmet, de az ellen talál egy gólt, és máris x... kíváncsi lennék akkor is a reakciókra. (a Realhoz mútjához nem játszik méltóan a csapat - Schuster-t is el fogják zavarni a nyáron.. :) )

nofain 2007.10.01. 15:08:02

nasteey :a Real tényleg nem játszik a múltjához méltóan de az a fő dolog hogy vezetnek.Ha vmi csapat tud gyenge focival,kevés helyzettel piszok nagy mázlival de nyerni az attól még jó csapat.

FYM13 2007.10.01. 16:25:44

ja a Barca a múltjához méltóan gyönyörűen játszott tavaly is... aztán jól kipukkantak.

dif_ferenc 2007.10.01. 16:29:36

azt értem, hogy gólra játszák meg minden, de a vicces az egészben az, hogy pont azért hajtották el szegény Capellot, mert kevés volt "csak" nyerni. ehhez képest nagyjából pont ugyanaz történik, mint tavaly. nem ezt várta a madridi publico. de legalább a Barca már egészségesen játszik idegenben is! Ha Stuttgartban is nyernek megszilárdul a kispad Rijkaard alatt! :)

luqe 2007.10.01. 21:57:01

Azt azért nem árt tudni, hogy a Real kezdőcsapatának fele teljesen új, a kispad pedig totálisan. Az meg legyen még kis adalék, hogy kétszer ugyanaz a kezdő eddig pontosan egyszer lépett pályára. A többi a rotáció/sérülés... illetve a Ramos-Cannavaro-Metzelder-Marcelo négyes (ami szerintem a legjobb védősor ebből az anyagból) eddig ha jól számolom egyszer sem játszott együtt... Pepe sem nagyon játszott. Szóval január előtt én nem várok parádés Real játékot. Utána viszont durván kamatozhat az, hogy erős a kispad és tudnak rotálni. Gago is sokkal jobb futballista mint amit eddig mutatott, Robben is elég idegenül mozog, Drenthe sem érzi még a csapatot. Ehhez képest 5 győzelem 1 döntetlen... Raúl meg jól mozog, de hitetetlen sok helyzetet puskáz el.

Aki pedig nem látja az alapvető különbséget Schuster és Capello felfogása között, az vagy nagyon korlátolt vagy pedig nem ért a focihoz :)

Más: Diego-t el tudnám képzelni irányítónak. Életkorban illik a csapatba. Calderón is felfigyelt rá. Minden adott...

nasteey 2007.10.02. 12:16:17

Én értem, de sok madrid szurkoló nem. Amikor 5-0-ra verték a Villarealt, sokan azt hitték ez az alap, végiggázolnak mindenkin. Én sem értettem, hogy lehet, hogy a Sevilla szinte megszégyenítette őket, aztán az Atleticot és a Villarealt is verték. Gondoltam biztos a kettő között van a realitás. És tényleg. :) Nem rossz ez a Madrid, de ha nem lesz szerencséjük, mire ütőképes csapatuk lesz, páran nagyon megléphetnek.

Más: lehet, hogy hosszú és erős a RM padja, de bírni fogják ezt sokáig? A szurkolók és a vezetőség jelenlegi álma Diego (a mostani új Kaká :P). Igen ám, de akkor mi lesz Sniejderrel? És Gutival? Sneider megy balra? És Robban? Drága volt ő azért... És akkor hol is van Drenthe? Balbekk? Ugyanmár. Vagy az új RC játszik kevesebbett? Vagy Heinze? Középre nem fér be a védők királya Pepe, akire nem sajnáltak 36 millió eurót? Rotáció ide vagy oda, én elképzelhetőnek tartom, hogy a túl hosszú pad is okoztaht gondot.

FYM13: nem először olvasok tőled olyat, ami elég nagy badarságnak tűnik. Ti már elég régóta nem játszottok szépen. Nekünk a tavalyi év volt ilyen, de még akkor is voltak jó meccseink. Arról nem is beszélve, hogy előtte nagyon kemény 2 évünk volt, VB után nincs pihenés, felkészülés helyett haknizni jártunk, két húzó ember majdnem fél szezonra kidőlt, formán kívüli játékosok, etc....

krysal 2007.10.02. 13:02:40

natseey, az utolsó commentedre azt tudom mondani, a Madrid sem játszott rossz focit mindíg az elmúlt években. Vegyük csak a Luxemburgó-féle garnitúrát, ami a tavalyihoz hasonló szériát produkált, csak akkor még lemaradtak a bajnoki címről. A sérülésekkel meg mi is takarózhatunk: Zidane folyamatosan sérült volt, kihagyott egy meccset, utána nem volt mese, játszani kellett - ezért nyújtott utolsó madridi évében alig valamit. A pad hossza pedig örömteli (bár igen, lehet kétélű fegyver), hisz szinte bármilyen helyzetben megoldást kínálhat. Hosszú a szezon, a rotáció megér egy misét, szükséges is. Gondolj csak bele, mi lesz, ha hirtelen kidől nálatok néhány kikezdhetetlen csodagyerek... Bojan és Dos Santos ügyes, de nem egy életbiztosítás továbbra sem, hisz túúl fiatalok. Láthatjuk ezt Drenthénél, de Marcelónál is. Pepe meglátjuk, hova fér be, hisz a Sevilla elleni meccsek óta sérült. Heinzét megmondták, hogy azokra a meccsekre hozták, ahol a szélső védelem is a stabilitásra, és nem az állandó felfutásokra törekszik. Sneijder az utolsó meccsein már jóval gyengébben muzsikált, Guti pedig (bármennyire is szeretem) el kell majd, hogy viselje Diego jelenlétét. Nézd meg a többi nagycsapatot: mondhatom az MU-t, a Chelseat, az Intert, vagy akár titeket is, kiket jegel a padon. Ma már ez szükségszerű - emlékezz arra a szezonra, amikor nem volt elegendő a pad, a nagy sztárok pedig kipukkantak madridban, mert nem bírták a sorozatterhelést - hatalmas előnyt adtunk le a bajnokságban, a BLből kizúgtunk a Monaco ellen, etc...

Én örömmel üdvözöltem, hogy ennyi fiatal, tehetséges játékos érkezett, és sokat fog javulni a csapat, amint összeértek. Igaza van luqénak, majd a tél vége-tavasz eleje felé várhatjuk a kész Csapatot. Ha pedig addig (ha szerencsével, ha nem) hozzuk a meccseket, én nagyon boldog leszek:)

A Real pedig egyszer már elbukott a múltból való építkezéssel (mert, ha valaki esetleg nem tudná, a Perez-éra játékospolitikája nem feltűnési viszketekség, hanem madridban Hagyomány, melyet egy Don Santiago Bernabeu nevű elnökünk teremtett meg - egyébként részben neki is köszönhetitek ma, hogy megszületett a Bajnokok Ligája elődje... De vége a töriórának...). Most másfelé nyitnak, és ez jó. És mindezzel nem takarózni akarok - egyszerűen ilyen a futball. Ha mindenki egyet tudott érteni _benitoval, mikor a Sevilla visszavonulós, beállós, kontrázós Barcelónai meccsét emlegette, meg hogy ma már ezt tudnia kell egy nagy csapatnak, akkor az ne szóljon egy szót se..

Bár tény:én is jobban élvezném a folyamatos 5-0os meccseket. De ez még a Nagy Barkának sem megy, akkor meg?

nasteey 2007.10.02. 15:41:03

Ezzel a hosszú pad példával nem teljesen értek egyet. Mi van, ha megsérülnek? Szomorú, de nem lehet mindenkinek 1 klasszis, meg 1 nagyon jó helyettese, mert mi van ha... De ha megfordítjuk: Mi van, ha nem sérül meg senki sem hosszabb időre? Akkor abból csak feszültség lesz, mert senki nem játszik eleget. Szvsz felesleges erre több karaktert pazarolni, majd év végén meglátjuk, hogy mi volt jó, mi nem.

Azt meg kicsit érdekesnek találom, hogy nyáron a Madridnak feltétlenül kellett volna egy klasszis irányító. Már szinte szánalmas volt olvasgatni a Kaká&Cesc után loholást. Erre jött Sneijder, aki egy egészen jó kis játékos (mondjuk nem követtem nagyon az Ajax meccseket, de én azt láttam benne, ha menni fog a csapatnak, akkor ő is nagyot fog virítani, viszont ha vmiért nem megy majd a Real-nak, akkor nem lesz meg benne az, hogy hátára vegye a csapatot). A bajnokság elején brillírozott, most egy-két meccsen szürkébb (talán az én gondolatmenetem igazolódik), erre máris keresik a helyettesét... :/ Ha meg kimegy vmelyik szélre (elvileg ott is tud játszani), akkor olyanok szorulnak a padra, mint Robinho, Robben, etc.

Igazad van, nekünk sem megy mindig, ennek ellenére biztos vagyok, hogy ismét mi lőjjük a legtöbb gólt a bajnokságban... ;)

krysal 2007.10.02. 15:52:13

Arra azért emlékeztetlek, eddig még mi lőttük a többet... Ha nálatok úgy folytatódik, hogy vagy 4-1, vagy 0-0, akkor a végén kiegyenlített lehet ez a versenyfutás is...

luqe 2007.10.02. 16:36:34

nasteey: a hosszú kispad nem csak ott kerül elő, ha valaki megsérül. Szóval ha mondjuk a mostani kezdőcsapatból nem sérül meg senki, az nem azt jelenti, hogy nem kerül ki a csapatból. A rotációnak az is egy fontos eleme, hogy mindig az játszik, aki a legjobb formában van. Azt pedig egy jó szellemiséggel lehet elérni, hogy ne legyen a csapaton belül feszültség. Jelenleg nincs is. Minden posztra két ember van. Azt már én is hülyeségnek tartanám, ha minden poszta 3 azonos képességű játékos lenne, azt valóban nem lehet hosszútávon jól kezelni. Jelzem, a csatárok tekintetében picit így áll a szitu, mert szegény Soldado nem játszott még, pedig... csak nehogy Portillo sorsára jusson...

Más: nem azért akarom én pl. Diego-t a csapatba, mert Sneijder most két meccsen szürkén játszott. Egyszerűen nincs rendes irányítója a csapatnak - még mindig. Guti klasszis játékos, de csak két helyzetben nagyon jó: világklasszis csapat ellen, vagy pedig többgólos vezetésnél a kiscsapatok ellen. S ugye melyikből van több egy szezonban? A hajtós 0-0ás meccseken is rendesen odateszi magát, de egyszerűen nem illik bele a játékstílusába ez a dolog. Bár a képességei megvannak, szóval elkaphat ő is egy remek formát. Hogy barca példát hozzak, eddig deco is úgy játszott(nemjátszott) hogy senki nem értette, mit keres ott, erre idén meg töredelmesen be kell vallanom, még az én elismerésemet is kivívta ezalatt a pár meccs alatt.

nasteey 2007.10.02. 17:52:44

Remélem Deco-val kapcsolatban, csak a tavalyi évről van szó. Mármint, hogy csak akkor nem lehetett érteni, mit keres itt .Előtte, és idén csillagos ötös.

Gutiról inkább nem írok semmit - ő az a Madrid játékos, akiről soha nem tudok objektív(ebb)en írni, mert ( c e n z ú r a ). :)

krysal: tudom, hogy eddig ti lőttétek, de nem lesz mindig így. Sőt, sztem idén nem is játszunk több 0-0-át (esetleg vmi nagy sérüléshullám esetén, vagy kupában)
süti beállítások módosítása