Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Euro2008 - ez egy ilyen nap volt...

2007.09.13. 12:22 _benito

Az alább taglalt események miatt természetesen véres habot prüszkölve rágcsáltuk a távirányítót, hogy Franciaország, ha lehet, minél megalázóbb módon bánjon el Skóciával, de ez a tegnapi egy ilyen nap volt: ez sem jött be. Nincs nekünk semmi bajunk amúgy a derék skótokkal, sőt, a Tartan Army háttérmunkáját kifejezetten sokra értékeljük, így tulajdonképpen nem is bánjuk, hogy McFadden irtózatos bombájának köszönhetően immár a csoport élén feszítenek.
Ahogy korábban említettük, az A csoportban nagy jelentőséggel bíró meccseket rendeztek az elmúlt 5 napban és ezeken kívül is találunk olyan összecsapásokat, melyeken sok dőlt el, de a szombati fordulóban látott meglepetés-dömping ezúttal elmaradt. (Hacsak nem vesszük ide, hogy Spanyolország legyőzte Lettországot).

Kezdjük is akkor mindjárt a bevezetőben citált meccsel, annál is inkább, mert furcsa dolgot véltünk felfedezni a házigazdák játékában. Történt, hogy a második félidőben skót sporttársaink hátát vadul törte a háló, támadásaik pedig kimerültek annyiban, hogy az ellenfél térfelén általában két védő szorításában őrlődő McFadden irányába vagdosták a labdát. Az egyik ilyen vagdosás olyan jól sikerült, hogy James le is tudta venni, a kapu felé fordult vele, majd Landreau kapus hathatós közreműködésével a filóba ágyúzta. Na, itt már meleg volt a pite, Domenech azonnal cserélt is, Vieira helyett jött a fiatal irányító, Nasri, majd nem sokkal később a balhátvéd Abidal helyett a csatár Benzema. De valami nem stimmelt… Benzema és Anelka a balszélen, Ribéry és Malouda a jobbszélen (hogy Malouda miért ott, azt ne tőlünk…) elég gyakran a védelem mögé tudott kerülni, jöttek is a beadások, lőttek egy csomó szögletet is, de valahogy mégsem jött össze a gól. Mégpedig szerintünk azért nem, mert hiába volt fent a keretbe hívott összes csatár, ha szerencsétlen Trezeguet tökeinek masszírozását kellett csak elosztaniuk egymás közt középen a skót védőknek. Hiába jöttek be a labdák, Treze egyedül volt, így a meglehetősen jó felépítésű védők úgy fejelgették ki a labdákat, ahogy csak akarták, amiért nagy árat fizettek a franciák. Időközben ugyanis Olaszország idegenben verte Ukrajnát, így Domenech csapata pillanatnyilag csak a harmadik, a kijutás elmulasztásáért pedig minden bizonnyal újra üzembe helyezik a guillotinet Párizs főterén, kedves Raymond.

Az A csoportban az első négy helyezett összecsapásaiból kétségkívül a lengyelek jöttek ki a legjobban, hiszen két közvetlen riválisuktól is pontot tudtak szerezni idegenben, tegnap éppen Finnország ellen. Ezt Portugália elmulasztotta kihasználni, hiszen otthon hagyott ismét kicsúszni két pontot a kezéből – 5 nap alatt másodszor. Szombaton a lengyelek, most pedig a szerbek egyenlítettek a lefújás előtt nem sokkal, aminek köszönhetően a finnek megőrizték második helyüket, Szerbia pedig az esélyét, hogy egy huszáros hajrával odaérjen a továbbjutó helyek egyikére. Jó kis csoport ez, na.

Anglia meglepően könnyedén verte Oroszországot, Owen második gólja pedig azt a fiatalembert idézte, akiről annak idején azt hittük, a valaha volt legnagyobb angol csatár lesz. Horvátország azonban érzésünk szerint már nem engedi ki a kezéből a csoportelsőséget, annál is inkább, mert szerintem sokan emlékeznek a Horvátország - Anglia meccsre, melyhez csak annyit szeretnénk hozzáfűzni, hogy muhaha!

A mi csoportunkban Bosznia látványosan összezuhant Gera tizenegyesének hatására, a borzasztó gyenge Moldávia is győzni tudott náluk. Eközben Görögország fordulatos meccsen ért el döntetlen Norvégiában, így könnyen lehet, hogy mi, magyarok is beleszólunk még a csoport alakulásába, tekintve, hogy a görögök még jönnek hozzánk, ami csapatunk javuló formáját és játékát nézve nem ígérkezik simának.

A D csoportban Jankulovszki góljával a csehek megverték Írországot, csupán formalitásnak tűnnek tehát a hátralévő meccsek, hiszen pont a fenti két csapat tusakodott a második helyért, a tegnapi eredménynek köszönhetően pedig már 6 pont választja el őket egymástól. Wales az otthoni zakóért idegenben állt bosszút Szlovákián hasonló arányban, ez azonban a két ország lakosságának futballszerető rétegén kívül senkit nem érdekel.

Nocsak, Spanyolország továbbjutó helyen áll! Ehhez ugyan kellett az is, hogy Észak-Írország kikapjon Izlandon, de csak az számít, hogy a spanyolok a nyár elején talán újra felsóhajthatnak: most talán sikerül! Mi soha nem tagadtuk, hogy elsősorban tőlük várjuk a szép és eredményes játékot, pont ezért fáj mindig, hogy általában szövetségi kapitányaik miatt rendre elbuknak a döntő pillanatokban. Reméljük, most nem így lesz és legalább esélyük lesz bizonyítani, hogy minden rossz sorozatnak vége szakad egyszer. Suttyomban Dánia is zárkózik fel, de nekik talán már nem osztanak lapot ebben a sorozatban, mindannyian emlékszünk, miért…

Hollandia Albániában elért győzelmével pontszámban befogta a csoportot vezető Romániát és lélekben megkezdte a felkészülést az októberi bukaresti vizitre. Bulgária aprítja a csoport többi tagját, de a továbbjutás számukra valószínűleg elérhetetlen lesz. Minket egy kicsit azért érdekelne, hogy mi a franc történt Szlovéniával, akik nemrég pont a románokat búcsúztatták egy pótselejtezőben, erre most fele annyi pontot szereztek, mint ők és csak negyedikek. Pedig milyen jó kis meccs volt 2000-ben a Jugoszlávia – Szlovénia

15 komment

Címkék: videó összefoglaló válogatott eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr96164423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drani 2007.09.13. 14:00:09

bár a franciáknak kint lenne a helyük az eb-n, nem siratnám őket, ha mégsem jutnának ki. úgyhogy örömteli az eredmény, hajrá skócia (kivéve a gyevi bírót)

Csumpitáz Alfréd 2007.09.13. 16:39:36

"könnyen lehet, hogy mi, magyarok is beleszólunk még a csoport alakulásába"

Ez is milyen rég volt elmondható, ha már nem jutunk ki, legalább ez. : )

schurrer 2007.09.13. 16:46:55

Ez csak a sorsolásnak meg a még el nem döntött norvég-török-görög csatának köszönhető, nem nekünk, sajnos:(

MiKeyRuLeS 2007.09.13. 16:55:17

Itthon a görögöket meg kellene ütni, és úgy hiszem, ilyen hozzáállással van is rá esély.

Az oroszok nagy csalódást okoztak tegnap, valami szoros eredményt vártam, erre sima zakó jött.

szbszig 2007.09.13. 21:38:32

"Minket egy kicsit azért érdekelne, hogy mi a franc történt Szlovéniával, akik nemrég pont a románokat búcsúztatták egy pótselejtezőben, erre most fele annyi pontot szereztek, mint ők és csak negyedikek."

A 2000-es Eb pótselejtezőjében a szlovénok az ukránokat verték.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.13. 22:17:05

senki nem állította, hogy nem így volt.

schurrer 2007.09.13. 22:26:11

De mi történt például a belgákkal, egy ruppót nem ér már a válogatottjuk, klubcsapataik nudlik, az anderlecht be se jutott a bl-be, utánpótlás szinten sem látom az eredményeiket....mi folyik ott?

darkopancsev 2007.09.13. 23:01:35

Minket egy kicsit azért érdekelne, hogy mi a franc történt Szlovéniával

Az égvilágon semmi, most vannak kb. a helyukon. Pár évig még tartott a voltjugoszláv lendület, és ennyi. Nem hiszem, hogy nagyon bánkódnának, okos és reális nép az. A focijuk soha nem volt mérhető még a bosnyákokéhoz sem, jugoszláv időkben klubcsapataik nem is indultak a kupákban. Azért persze Katanec király volt és még Zahovics is ügyes, de ennyi.
Hanem a románok, pl: jövőre automatikus helyet kapnak a BL főtáblán, annyira jók voltak az utóbbi években. Ha a bolgárok de főleg az ukránok jó évet zárnak, hamarosan ők jönnek.
A lengyeleket meg valami matekos számítsa már ki, hogyan nem juthatnak ki az EB-re.
Sajnos az angolok ott lesznek és a spanyolok is, bár az edző már nincs beszélő viszonyban a játékosokkal és a sajtóval. Már a tavalyi VB után el kellett volna zavarni a tatát.

szbszig 2007.09.14. 07:17:58

ScotsMAN the Brave :D

Egyébként a mai NS címlapján az áll öles betűkkel: "Bocsánatot kért a játékvezető".

MiKeyRuLeS 2007.09.14. 10:47:03

Az NS belső lapjain pedig az áll, hogy ÁLLÍTÓLAG egy MAGYAR KOLLEGÁJÁT felhívta a skót bíró, hogy bocsánatot kérjen.

A magyar bírókolléga nem volt megnevezve, így inkább ez egy szokásos blikk sztori.

Matfu 2007.09.14. 12:34:30

Üssük szét a görögöket! A Nyil is megmondta: egy ilyen pofon csak összehozza a fiúkat!

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2007.09.14. 16:48:32

jóllátom a norvég-görög meccs összefoglalójában, hogy Carew kapott sárgát, mert felrúgták?! az 54. másodpercnél. nemmintha annyira sajnálnám őket, dehát ez kissé hihetetlen, h 1 nap két ekkora bírói tévedés (?) Furcsa

Riise gólja amúgy szokás szerint nemgyenge :D

crouchy 2007.09.14. 18:41:34

johát a riise... nincs még egy ember akinek a góljánal akkorát lehet ugrani a kanapéból mint a övénél. na talán a gerrardénál még. szerinem a riise nem is tud 20 méternél közelebről gólt lőni. béna:D
süti beállítások módosítása