Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

EB 2008 - gazdagon hulló pontok

2007.09.09. 11:16 _benito

Nyilván azzal kellene kezdenünk az EB-selejtezőkről szóló összefoglalót, hogy megénekeljük a magyar válogatott jó játékkal elért győzelmét, hiszen az 1-0 lehetett volna sokkal meggyőzőbb különbségű is (huhh, ha Gera lövését egy kicsit lejjebb nyomja a szél…), de mivel voltak ennél komolyabb meglepetések is, így vegyünk sorra inkább azokat kezdetnek. Miket is beszélünk, meglepetés még egyáltalán, hogy a spanyolok csak sovány 1-1-et tudtak elérni Izlandon?! Az olaszok budapesti játékát látva sem hisszük, hogy bárki szívrohamot kapott volna a sokktól, azt látván, hogy nem sikerült otthon gólt szerezniük sem a franciák ellen. Ha vaskos pénzt hozó eredmény után kutatunk, arra itt van viszont a törökök máltai pontvesztése, de nem sokkal fizetett kevesebbet a Portugáliában pontot szerző lengyelek meccse sem. A csoportmeccsek kétharmadánál járunk, lássuk, ki milyen sikerrel abszolválta a szombati játéknapot, illetve melegített a szerdai fordulóra és vessünk egy pillantást közösen az üveggömbbe is.

Az A csoportban ezen a két játéknapon dőlnek el a nagy kérdések. A lengyelek két perccel a vége előtt egyenlítettek, így nem engedték lőtávon belülre vendéglátójukat, akik ugyan eggyel kevesebb meccset játszottak, de négy pont a hátrányuk. Eközben a leszakadni makacsul nem hajlandó finnek megfogták az ikszet, amiért Belgrádba utaztak, így pillanatnyilag övék a második hely. Szerdán akár elsők is lehetnek, ha megverik otthon Lengyelországot (erre azért nem mernénk nagy összeget tenni), miközben Portugália az utolsó esélyek egyikébe kapaszkodó Szerbia ellen köszörülheti ki a csorbát hazai pályán. Portugália és Lengyelország továbbjutását látjuk kibontakozni, talán fordított sorrendben.

A B csoport élén trónoló franciák kiegyenlített meccsen elhoztak egy pontot Milánóból, hogy nem mindjárt mindhármat, az a hajrában a gólvonalról mentő Cannavaro érdeme. Az olaszok egyáltalán nem lehetnek boldogok, hiszen eközben Skócia 3-1-re verte Litvániát és még mindig a második, azaz továbbjutó helyen posztol. Ukrajna ugyan eggyel kevesebb meccset játszott, de a Grúziában elért sovány döntetlennel könnyen lehet, hogy végleg ki is szállnak a továbbjutásért zajló csatározásból. Legalább Komannak több ideje marad gondolkodni…

Mi, akik vagyunk a magyar futball felemelkedésében töretlenül hívő szurkolók, kitörő örömmel fogadtuk válogatottunk eltökélt, ugyanakkor ötletes és néha bizony kifejezetten szép játékát. A győzelmünk jogosságához kétség sem férhet, de óva intünk mindenkit, hogy számolgatni kezdjen, mi ugyanis már megtettük és szomorúan jelentjük, hogy bizony szerdán nyerni kellene Törökországban. Ez pedig nem lesz könnyű, mert a törökök komoly pofonba néztek bele Máltán: ellenfelük kétszer is vezetni tudott és a roppant igényes félholdas szurkolókat nem hisszük, hogy lehűti a tény, hogy mindkétszer pár percen belül összejött az egyenlítés. A blamát ellenünk próbálják kiköszörülni, amit a szombati bátor játékkal igenis komolyan meg fogunk tudni nehezíteni. Mi pont ennyit várunk, minden más csak bónusz.
Norvégia szűk moldovai győzelmét a fenti események tették még értékesebbé, de ha van a futballnak Istene, nem teheti meg velünk, hogy továbbjuttassa a taktikáját masszív favágásra alapozó skandinávokat.

A D csoport tiszta, mint anyánk híre. Az élen álló németek és az őket üldöző csehek is idegenben gyűjtötték be a három pontot. A szlovákok az utolsó utáni percben egyenlítettek otthon Írország ellen, akik bizony roppant dühösek emiatt, mert szerdán csak pár kilométerrel arrébb lesz jelenésük és Prágában nem nekik áll a zászló. Itt egy esetleges hazai siker rövidre is zárja a csoport további küzdelmeit, várhatóan a mostani sorrendben továbblép a két esélyes.

Az E csoport viszont elég szoros befutóval kecsegtet! Az élen feszítő horvátok és az őket üldöző oroszok és angolok a várakozásoknak megfelelően megerőltetés nélkül hozták hazai fellépésüket. Szerdán Hiddink muszkái megmutathatják, hogy nem véletlenül szereztek már eddig is eggyel több pontot, mint az angolok, akik helyében szépen el is kezdenénk marhára aggódni. (A szerző egy észak londoni kocsmában tekintette meg az Anglia-Németország meccset három hete és arra a megdöbbentő tényre derített fényt, hogy a jelen lévő meglehetősen részeg emberek csekély hányada fogadott csak angol győzelemre.) Ugye nem csak nekünk tűnt fel, hogy a holland mester csapatai mindig jó focit játszanak?

A Xabi Alonso kiállítása miatt tíz emberrel játszó spanyolok Iniesta góljával a hajrában egyenlítettek Izlandon, tovább növelve a már így is hatalmas kérdőjelet Luis Aragonés kispadja fölött. Vajon ahhoz, hogy kirúgják, tényleg az kell, hogy ne jussanak tovább ebből a nehéznek nem mondható csoportból? Ez azért mindenképpen bravúr lenne a javából, hiszen a potenciális riválisnak tekinthető Dániát saját szurkolója herélte ki az emlékezetes svédek elleni meccsen, míg a pillanatnyilag második északírek nem lenne szabad, hogy gondot okozzanak. Az élen továbbra is Svédország, akik a viharos meccs visszavágóján csak gólnélküli döntetlent értek el Dánia ellen, de nem bánják nagyon, hiszen továbbjutásukat már most biztosra vehetjük.

A G csoportot vezető románok idegenben őrizték meg három pontos előnyüket a Bulgáriát legyőző Hollandia előtt. A két csapat októberben Bukarestben csap majd össze és dönti el, hogy milyen sorrendben jussanak ki az EB-re. Bulgária lebombázza a resztlit és marad a harmadik, amiért a nehéz csoport mellett a töketlen idegenbeli játékot kárhoztathatja.

47 komment

Címkék: magyar összefoglaló iniesta luis aragonés eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr20160881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mickeyknox 2007.09.10. 10:50:04

a magyar csapat tényleg jó volt, újra végig bírtam nézni egy válogatott meccset, amire az olasz meccs előtt rég nem volt példa... csak így tovább!!
a többiről meg: nekem olyan érzésem van, hogy most talán kap egy-két pofont pár nagy csapat (spanyolok, angolok) és nem tudnak kijutni....

Lond · http://lond.blog.hu 2007.09.10. 12:11:13

nem lenne baj ha lennének meglepetések, de azért még mindig inkább nézném Iniestát meg Gerrardot egy eb-n, mint David Healyt (vagy felsorolhatnám a fél Fulhamet ;) és... ööö... ti tudtok mondani orosz válogatott focistát?:)

ui: közben eszembe jutott, hogy a Berezutskiy testvérek biztos azok

mickeyknox 2007.09.10. 16:43:00

én pont az oroszokra lennék kíváncsi :-) az öreg hollandus vajon mire jutott az orosz csapattal? az északírek engem se nagyon érdekelnek

Romanes eunt domus 2007.09.10. 18:16:15

Én pont nem lennék kíváncsi az angolokra. Sztem irtó nézhetetlen focit játszanak. A tavaly vb-n egyszerűen borzalmasak voltak...

Kedves blogszerkesztők! Nem lehetne az angolokról is egy ugyanilyen összeállítást készíteni, mint a spanyolokról pár hónapja? Persze csak akkor, ha nem jutnak ki :))

darkopancsev 2007.09.10. 18:45:52

sajnos az oroszok tradicionálisan luzer csapat, benne van a pakliban, hogy az angolok végul továbbmennek, a spanyolok meg egy ilyen csoportból nem tudnak nem továbbjutni. Viszont a lengyelek...szép csendben...az elmúlt két vébén ott voltak és most talán..történelmük során először ....
+ minden futballszerető ember szorítson, hogy a csehek tényleg megelőzzék az íreket

BruceWayne 2007.09.10. 20:44:38

ezek a portugálok....a végén még nem jutnak ki...spanyolok se nagyon érdemelnék meg, viszont az észak-íreknek szurkolok, nagy dolog lenne...azt a mclarent is elzavarhatnák még az EB előtt de úgyse fogják, Donadonit meg ki se kellett vola nevezni...mi meg remélem nem égünk le törököknél, alakul a csapat de még csak a hazai meccseken

BruceWayne 2007.09.10. 20:50:11

darko: miért kéne a cseheknek szorítani? én pl. sose szerettem őket...a spanyol csoort meg igenis erős...orosz sztárt meg én se nagyon tudok mondani, meg csapatból ugy kb alig valakit, max Sychov

crouchy 2007.09.10. 21:31:42

A Norvégokat azért gondoljátok favágónak mert van pár őrült nagy arc focistájuk aki meg akik képesek átlag 4 meccsente 50méterről gólt lőni? az oké h ,skandinávos" játéstylusok wan de semmiwel nem nagyobb favágók mint a többiek. sőt. pedersen pl sztem kifejezetten egy taktikás focista. Dudek meg zenden meg senderos. ezek a favágók!

crouchy 2007.09.10. 21:32:54

bulgár román holandnál melyik wolt az első kalapos?

darkopancsev 2007.09.10. 21:33:01

90 óta mindig a keletieknek szurkolok. (elég megnézni, hogy mennek a sorsolások, bíróküldés, stb.). Meg ugyebár a csehek jók is, írek unalmasak bár mindenkit meg tudnak szoritani.
Mitől erős a spanyol csoport ? A kutyaütő semmit el nem érő csoportnévadók miatt, a leszállóágban lévő svédek dánok miatt ? Akkor már inkább legyen északír, de azok nem ennyire jók, mint ahogy a tabella most mutatja. Szerintem csoport negyedikek lesznek.
Legerősebb a szerb és a holland csoport szvsz.

crouchy 2007.09.10. 21:35:11

az az aki meg ott a 21:31:42esbe azt hiszem nem annyira szükséges:)

crouchy 2007.09.10. 21:37:32

a CSehek még elmennek dehát a többi keleti.. Románoknak szerbeknek elvből nem, horvátok még talán csakcsak a lengyelek egyre jobbak az ok a bulgárok meg ijen középszar egy jó csatárral. ukránok meg megdögölhetnek.

rexford 2007.09.10. 21:37:52

Az egész lengyel sport szép csendben feljött az utóbbi években: vb-ezüst röplabdában, kézilabdában, ott vannak a kosár eb-n, a "magyar" sportágakban (kajak-kenu, vívás, úszás) is mutatnak már ezt-azt.

Az oroszok is általában kijutnak, de ennyi emberből nem nehéz összeszedni 11 épkézlábat.
Nekünk valahogy a dán-cseh-horvát vonalat kéne követni, lenne 15 épkézláb játékosunk, az itthoni bajnokságot, nközi kupákat meg elfelejteni.

A csehek helyét (mint versenyképes válogatott) szerintem nemsokára át fogják venni a románok.

crouchy 2007.09.10. 21:40:35

sztem meg 10 év múlwa kitör a 3. világháború is mind meghalunk

rexford 2007.09.10. 21:42:30

Addig viszont legalább egyszer jussunk ki valahova.

crouchy 2007.09.10. 21:45:49

sztem most wan rá esély. Bár már előre látom amint szarrá vernek minket istanbulban w hol a füttyben és akkor ugyanazok akik egy hete még azt ordibálták h világbajnokok wagyunk kifütyülik majd a csapatot és várhidit és majd megin teljes hangerő wel zúgni fog a ,mondjon le ez a szemét rohadék bizonyos kissebséghez tartózó várhidi". de ha hagyják dolgozni, akkor a a kövi ebre vbre már kimehetünk ha most sikerült feljebb kalapolnunk magunkat.

rexford 2007.09.10. 21:48:14

Mármint. De lassan mindegy is, pólón kívül bármelyik labdajátékban.

crouchy 2007.09.10. 21:51:19

kézilabdában még ott wunk azért... kosárhoz mi nem wagyunk jók a többbi labdajáték meg már nem normális labdáwal wan uh az nem érdekes:D

crouchy 2007.09.10. 22:04:26

wajon mi csúnyát írhattam amit nem raktak ki? wagy már sok wagyok?:D

schurrer 2007.09.10. 23:09:05

Én szeretem az ír focit, egyik legnagyobb élményem az volt, mikor a jó Jackie Charltonnal a kispadon megverték az angolokat, egy fantasztikus góllal és fantasztikus hangulatban. Remélem megverik a cseheket Prágában.

darkopancsev 2007.09.11. 09:01:44

persze irek szimpik nem csak fociban, de unalmas a játékuk.

" CSehek még elmennek dehát a többi keleti.. Románoknak szerbeknek elvből nem, horvátok még talán csakcsak a lengyelek egyre jobbak az ok a bulgárok meg ijen középszar egy jó csatárral. ukránok meg megdögölhetnek. "

horvátok csakcsak VB bronzot nyertek...románok VB negyeddonto, bolgárok VB négy között, de nem is ez a lényeg, hanem amerre az egész foci megy, elitcsapatok, elitországok, a többi meg le van szarva, KEK megszuntetve, sorsolások összevissza manipulálva, egy országbol nem lehet 2 csapat egy csoportban a BLben (miért is ?), szóval én mindig örülök, ha mondjuk egy angol vagy francia csapatnak donyeckbe vagy még messzebb kell utaznia. Csak szivjanak, k...ára nem sajnálok őket. A bírók is olyan kifinomultan csalnak ma már, hogy igazából nem lehet belekötni, csak aki ezer éve néz meccseket (mint én...)az tudja, hogy elég a néhány lélektanilag fontos pillanatban lest itélni, stb. Szóval 90 előtt én sem gondoltam volna, hogy valaha egy orosz csapatnak fogok szurkolni, de igy alakult + délszláv focin nőttem fel, tehát szerbek, horvátok elvből. Na meg nem is rosszak....

schurrer 2007.09.11. 12:13:36

Ne haragudj darko, de mint írtam szeretem az írek fociját, ergo nem tartom egyáltalán unalmasnak,"alacsonyabbrendűnek" mint a cseh vagy délszláv futballt. Persze elfogadom ha másnak más típusú játék tetszik, mint nekem, kérlek tedd te is ezt. Amúgy a legtöbben nyilván történelmi okokból nem drukkolnak olyan csapatoknak, mint akiket felsoroltál, hogy ez irracionális indok( gondolj arra amikor kifütyülték mondjuk Bukarestben rendszeresen a magyar himnuszt) vagy nem azt nehéz eldönteni, de az biztos. hogy nem csak a futballjuk esetleges szépségéről szól. Üdv

ApukadHUN 2007.09.11. 13:07:17

darkopancsev
Az egy ország az azért jó a csoportban mert hazafias érzelmeket vezérelve lehet, hogy van jó eredmény mindkét fél számára és ha az van, akkor jön ,hogy csalás volt. Itt nem arra gondolok, hogy ha ixszelünk akkor mindketten továbbjutunk, hanem arra, hogy leadom a pontot az én országombélinek, mert nekem már kurva mindegy.
Ez esetben ugye a cél is az, hogy az én országombéli menjen tovább, mert ebből számolódik az ország pontja, így például a németek és a Stuttgart esetében lehet, mondjuk, hogy ez egy negyedik BL helyet eredményezhet. S ez qrvára nem mindegy egy Stuttgartnak.
S ne a Chelsea-re és Liverpoolra gondolj a tavalyi évben, mert nekik qrva mindegy volt. Szóval ha nincs is benne bunda, akkor is mindenki bundára gondol.

szenator 2007.09.11. 13:36:15

Csatlakozom balinhosahoz, az angolok rakkolos jateka altalaban nezhetetlen, nekem sem hianyoznanak az Eb-rol. Emellett meg marha felfuvalkodott arcok is, akik azt hiszik, hogy ok talaltak fel a spanyolviaszt, tele van a pofajuk fair playjel, stb., kozben meg - na mindegy... egyszer kimadarhatnanak, hogy eszhez terjenek kicsit. A klubcsapataikban vagy egy rakas nem angol, azok nezhetobbek, de a valogatottjuk!:(
Ami meg a magyar focit illeti: joparszor meg bekapjak a lecsot, de az teny, hogy az az ut a kovetendo, amelyen egy sor kozep-kelet-europai orszag elindult (avagy nem tert le rola): Csehorszag, Lengyelorszag, Romania, Horvatorszag, stb. Lehet egy kis orszagnak is nagyon jo valogatottja es jo focistai. Az mar masik dolog, hogy elit ligaja nem lesz mar sohasem, mert arra keves egy 10-20 millio lakosu orszag piaca. Danok (5 es fel millio lakos) Eb-t nyertek, csehek (10 millio) dontot jatszottak, bulgarok (8 millio) vb-elodontot voltak, svedek (8 millio) vb-bronzermesek voltak, horvatok (5 es fel millio) szinten vb-bronzermesek. Csak a magyar focinak kell ilyen toketlennek lennie???!

schurrer 2007.09.11. 14:01:57

Tényleg, most megy a női foci vb, arról nem lesz cikk? :) Első meccsen Német: Argentín 11:0!

rexford 2007.09.11. 15:09:34

Elitliga nem is kéne, csak egy nézhető bajnokság és 3-4 bl/uefa k. részvételre esélyes csapat (mint Hollandiában, Portugáliában vagy Belgiumban - Mo.-hoz hasonló méretű országokban)

a nagy levin 2007.09.11. 15:56:51

Eleg egyszeru: a szerdai meccs donti el, hogy az oroszok vagy az angolok mennek tovabb. Dontetlen eseten meg nyitva marad a kerdes, az viszont tenyleg feltuno, hogy Hiddink csapata valahogy mindig meggyozo. Ha az oroszok kiesnek, akkor esetleg az MLSZ szetrzodtethetne, szerintem benne mindenki hinne, a jatekosokat beleertve.

A magyar valogatottrol meg annyit, hogy nagyon duhos leszek, ha a vegelszamolasnal az derul ki, hogy lam, csak Maltatol nem kellett volna kikapni, ugye... Szerinetm a torok valogatott most nem egyseges es verheto, a tamadojatekuk erosebb, mint a vedelem. Vagyis okosan jatszva meg kell majd tartani a labdat a terfelukon. Nyilvan ki lesznek ehezve egy sikerre es ha ugy adna, hogy 2-0-ra vezetnek, akkor sem fognak leallni. En jo meccsre szamitok es ez lesz az igazi teszt a magyar valogatott szamara: tetmeccs egy a kijutasra eselyes es sikerre ehes, hazai palyan fellepo valogatott ellen.

a nagy levin 2007.09.11. 16:05:42

Varhidivel kapcsolatban meg nem az az elvaras, hogy a torokoket verjukmeg Isztambulban, vagyis nem kell hoborogni, ha elfogadhato jatek mellett kikapunk.

Az is eleg lenne, ha a "kotelezoket" mindig tudna hozni a magyar valogatott es otthon meg kepes lenne egy-egy meglepetesre. Kulonben egy ilyen teljesitmennyel es kis szerencsevel meg tovabb is lehetett volna jutni a csoportbol. pl. otthon eleg lett volna mondjuk megverni 1-0-ra Norvegiat meg ixelni mondjuk a torokokkel vagy a gorogokkel. Ha ok korbeverik egymast es mi hozzuk a tobbi meccset Malta, Moldova meg Bosznia ellen, akkor nem lett volna remenytelen a dolod. Mindez persze csak spekulacio es almodozas.

crouchy 2007.09.11. 16:53:56

darkopancsev ha egy nagy állatot elvernek annak persze h örülök. de azér szorítani nekik egy világversenyen nem fogok. klubszinten meg főleg szeretem ha elverik a nagyokat. és igazad wan a bírok szarrá csalják az ilyen meccseket. am a horvátok vb 3.ok lettek, de az már lassan 10 éve volt és azóta nem javul a focijuk..meg a románoké se. mmint válogatott szinten. szerintem.

rexford 2007.09.11. 17:58:48

A románoké igen, 2000 óta nem voltak se vb-n se eb-n, most viszont kijutnak. Klubszinten is rengeteget fejlődtek, már idén is 2 bl-indulási joguk volt, egyik automatikus lett volna, ha nem a milan nyeri a bl-t. Rengeteg lóvét fektettek a fociba, élvezhető, izgalmas a bajnokság is.

schurrer 2007.09.11. 19:07:28

Igen, érdekes, hogy a steauában és a dinamóban is viszonylag kevés a légiós, mégis mennyire jók( vagy ott van pl. a bistrita amelyik otthon megverte az atleticot) plusz chivu és mutu, de úgy érzem azért a Hagi féle korszak szintjét( mint válogatott) nem tudják majd hozni. Nekünk persze bőven elég lenne ez a szint,de ők ott biztos többre vágynak ( minimum négy közé jutás az Eb-én stb.) Ahogy nálunk a hatvanas években történhetett....

darkopancsev 2007.09.11. 21:44:45

am a horvátok vb 3.ok lettek, de az már lassan 10 éve volt és azóta nem javul a focijuk..meg a románoké se. mmint válogatott szinten.
szerintem.

Azért ott sem a vb 3. hely az elvárás, az egy őrült nagy generáció volt. olyan nem sűrűn van, de most éppen vezetik az angolorosz csoportot...a románok is ki fognak jutni. Klubszinten meg ugyebár mindenképpen kell 4 olasz meg 4 angol. Ha nem ez lenne, láthatnád a klubcsapataikat is. A steaua uefa kupa elődöntős volt, ha jól emlékszem. És szerintem érdemes figyelni a dinamo zágrábra, őrült pénzt beleöltek, komoly csapat alakul ott is. Szóval nekünk is ez a max. mérce, kijutni néha ideoda, BL hely, uefa kupa 16 között ilyesmi. Nem a hatvanas évekből kell kiindulni, ebben egyébként a sportsajtó is hibás, irreális most elvárni ugyanazt, sőt inkább ba....ogatni kellene pl. a 60as évek generációját, miért nem voltak VB, EB döntőben, mert lehettek volna.

schurrer 2007.09.11. 22:03:51

Nem tudom nekem (is) szólt-e ez darko, de a hatvanas évekre úgy gondoltam, mint azon korszakra ahol az ötvenes évek eredményei voltak a példák és ennek tükrében sokan fitymálták le Alberték eredményeit. A románoknál ugyanilyen párhuzamra utaltam( 90-es évek vs. mostani gemeráció).

rexford 2007.09.11. 23:34:18

A 90-es évek csapatát "aranygenerációnak", Hagit pedig egyszerűen Királynak becézik, a mostaniakat nem is hasonlítják hozzájuk, nem várják el (egyelőre legalábbis), hogy olyan jók legyenek. Most örülnek, hogy kijutnak. Van 2 sztárjuk, 4-5 európai középcsapatban játszó játékosuk, a többiek meg a hazai bajnokságból.

Oarbeaskoa 2007.09.12. 00:06:03

Schurrer! Nem te játszottál egy darabig a Real Sociedad-nál? Amikor szinte megnyertétek a spanyol bajnokságot, majd jött a Champions League, és utánna elszerződés valahová görögbe, talán Pireuszba? :)

Oarbeaskoa 2007.09.12. 00:14:38

A román bajnokság nagyon elindult a fejlődés utján. Következetesen. Elég kiegyensulyozott a bajnokság, sok a jo csapat, vagyis egyformák, és van igy jó verseny. Meg nagyon büszkék, borzasztó a bizonyitási vágy ott arrafele. A klub elnökök mind pszichopaták, de a pénzt hozzák. Nem megbizhatok, lehet most is bundázás, de mégis valahogy szoros eredmények születnek. Meccseket nem nagyon láttam, de csak van reális alapja, ha már nemcsak a nagycsapatok képes eredményt felmutatni az europai kupákban. Steaua már harmadszor Champion League résztvevő, utolsó 2 alkalommal egymás után. És most szinte 2 csapat jutott be a csoportokba. Csak halkan jegyzem meg, hogy mi még az őszt sem érjük meg, kihullunk halvány liechtenstein-i, macedon csapatoktól, ők meg nemhogy ketten indulhatnak a selejtezőkben, de szinte ketten be is jutnak a csoportokba. UEFA-ról meg nem is beszélve...

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.12. 00:53:04

bocs, de ezt nem tudom kihagyni: európai kupákban csoportkörbe jutni ősi román szokás. :)

r_magpie 2007.09.12. 08:16:03

semmi bajom nincs velük, csak pusztán nem értem: valaki elmagyarázná, hogy miért is indul európai selejtezőkben az izraeli válogatott? mi ennek a sztorija?

ha jól tudom, '91 óta játszanak európában, és '94 óta uefa-tagok

tb 2007.09.12. 10:50:33

nem tudom miért, gondolom köze lehet ahhoz, hogy nem a legbékésebb fogadtatásban részesülnének a környező országokban, plusz egy izraeli állampolgárnak nem lehet túl egyszerű egy közel keleti országba bejutni tankok nélkül

tb 2007.09.12. 10:55:08

és asszem ázsiában területi alapon mennek a selejtezők, legalábbis az első szakaszban biztosan, persze meg oldhatták volna azt is, hogy inkább a távol-keleti régióba rakják be őket, de az azért kibaszás lett volna velük is meg a távol-keleti országokkal szemben is, ésszerűbb európába utazgatni, mint japánba. de ezek csak tippek, az igaz okot nem tudom

crouchy 2007.09.12. 17:47:08

fociba miattam még legyenek európaiak de az h kijelentették h uniós tagok akarnak lenni azér elég vicces.. akkor kuba is lehetne uniós tag mer őket is utálják. am schrurer a 60as évekes biztos neked szólt mer én arról soha nem beszéltem mer fingom sincs h mijen wolt akkor a foci. én nem wagyok olyan okos mint ez a sok rakás ember. tökre élvezem h végre mindenki okosabb nálam:D

schurrer 2007.09.12. 18:00:47

Oarbeaskoa én vagyok bizony:) Egyébként kedvenc játékosom mióta egy öngólt szerzett a lyon elleni meccsen.Ezen 25X pénzt nyertem, egy éjszaka király voltam:) Crouchy te meg olvass Lakat T.-t, okos és művelt emberfő válik belőled:)

Oarbeaskoa 2007.09.12. 18:53:54

és hol játszik most?
fasza, komolyan, ezért tisztelni valakit?
csaknem a tippmixen nyertél 25-szörösen?:)

schurrer 2007.09.12. 19:30:36

Annyira azért nem követem a pályafutását, azt hiszem spanyolországban(malaga?). Amúgy nem "tisztelem", de érzek iránta valamit:), például azt, hogy szerencsét hoz..Nem tippmix volt, egy internetes fogadó iroda, ausztriában játszottam meg ezt a lehetőséget..

Oarbeaskoa 2007.09.12. 22:01:31

és most ki a kedvenc játékosod?
és ki a kedvenc csapatod?
:)
süti beállítások módosítása