Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szolgálatiközlemény-mayhem – Mi a kedvenc Sport plusz-idézeted?

2007.09.05. 21:54 szily

Melyik NST-olvasónak ne párásodna be a tekintete, ha a világ sportsajtójának legtöbb címbéli hárompont-felkiáltójel-kombóját felmutató, Gyárfás Tamás-féle Sport pluszról hall...? Mármint remélem, hogy a sportújságírói mezőny leghülyébb (lásd fent), és leghíresebb versenyzőit felvonultató, extrém dizájnjáról, és Lakat T. Károly kamaszkori fotóiról híres lap nem csak nekem egyenlő a felhőtlen mulatsággal. Na, pénteken meg fog történni az elképzelhetetlen, és a Sport plusz kinézete megváltozik, konkrétan színes lesz. Ennek ünnepére cikket készülök írni az Indexre, amihez az NST-olvasók segítségét kérném. Ha van kedvenc Sport plusz-idézeted, sztorid, emléked, akármid, akkor írd meg ide a kommentek közé, én meg jól beledolgozom a cikkbe. A beküldők között Bede Ferenc játékvezető meztelen fotóit sorsoljuk ki.

42 komment

Címkék: média magyar bulvár történelem szolgálati közlemény szakértelem kisszínes köcsögválogatott szuperválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr8157307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geem5 2007.09.05. 22:22:08

Egyik nagy kedvenc, Sebők Vili levélváltása a szerkesztőkkel, még a 90-es évekből. Még a régi újpesti stadionban Vili úgy örült egy góljának, hogy seggen csúszott ki a nézők elé, amitől aztán a gatyája bevágott rendesen a valagába. Érkezett utána Pető Tomi, szintén ugyanez a figura bevetve. Ezt, és a szokásos kifelé mutogatást nehezményezték a hőn imádott Sport+ szerkesztői, és Vili úgy gondolta, hogy ezekre a sorokra válaszolnia kell. Sajnos már nincs meg az újság, de pontosan el lehet képzelni Vilmos stílusát.

sirdond 2007.09.05. 22:45:02

húú, bár nem vagyok nagy sport plusz rajongó, de egyszer unatkoztam népligeten és vettem egyet :)
a 11es rovatban ofellát (vác elnöke) kérdezték benne, na az tetszett. holnap megpróbálom megkeresni

stonedraider · http://1sor.blog.hu/ 2007.09.06. 02:38:32

olyan nincs is h kedvenc sport+ idézet

gazsi 2007.09.06. 05:18:27

Szépreményű ifjú sportriporterünk,anno 80-as évek elején egy nemzetközi öttusaversenyt közvetített önkívületi állapotban.A hév már teljesen elragadta,mikoris a német versenyző hibátlan lovaglását látva így ordított fel:A ló arcán szinte látszik,hogy örömmel veszi az akadályokat!Ez volt az i-re a pont,ezután még a Sport + csapatát erősítette egy darabig,majd a Horgász öt perccel végképp kiírta magát a médiából.Később még látni vélték Amway ügynökként Győrben,majd emléke lassan az enyészetté vált.

Matfu 2007.09.06. 08:22:14

Viszont: apám játszott Lakat T.-vel pár évig NB3-ban (?) és szerinte tök jól focizott a srác. Furcsa, nem?

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.06. 08:54:37

A Sport+ nélkül soha nem tudtam volna meg, hogy Galaschek Peti 826 métert futott egy félidő alatt és húsz percet állt a kezdőkörben ugyanakkor, amikor Davids 14 km-t futott a 98-as holland-brazilon.

Ami még így eszembe jut: Vándor Kálmán lelkesedése és tévedései, Benkő László: "tanúk vannak rá, hogy megmondtam", "már régóta modom", aztán Verebes István mint díszdilettáns futtatása a kérdezős rovatban, minden mondata végén a "....!!!" Met éppen elgondolkodtatott.:)

A sok hülyeség ellenére valahogy mégis úgy tartozik a szombat déli kávémhoz, mint a tej.

MiKeyRuLeS 2007.09.06. 09:29:15

A SPort Pluszt régen szerettem, mert bizonyos ellenpont volt az MLSZ és a korábbi futballvezetésünkkel szemben. Aztán ők is rápattantak a "Mattheus heraus" vonalra. Az elmúlt években már csak a jelenlegi regnáló vezetés seggének nyalása az és egyszerű, futballban élő emberek összeugratása a téma.

Még megpróbáltak nyalni Sziebennek is, amikor úgy volt, hogy Ligalap lesz a SportPlusz, de amikor az dobta őket, akkor ádáz haraggal fordultak szembe vele.

A fentiek mellett nekem Frenkl "besúgó" Róbert, egyházi vezető, és pártmegbízott "szakmai" esszéi jelentettek szórakozást. Belőle süt a gyűlölet a független BOM iránt, és olyan "hozzáértőként" szól hozzá minden sporttémához (egy teljes oldalon, apró betűkkel), hogy nem is értem, a magyar sport miért van ilyen rossz helyzetben, ha ekkora "koponyák" élnek közöttünk.

De felüdülés volt olvasni a Kiss Lászlóval készített interjúkat, aki éppen Burundi-föld, vagy a hottentották bajnokságában dolgozott(ik), és nem értette (érti), hogy az ő "szakértelmét" miért nem ismeri el a magyar közönség.

_benito · www.nst.blog.hu 2007.09.06. 09:49:49

volt egy "képzelt riport egy bajnoki forduló után" írás, amin üvöltve röhögtem a buszon. ami megmaradt belőle, az a váci edző nyilatkozata, miszerint "szerencsénkre nagy tibor betalált egy kapukirúgásból", de az egész parádés volt.

lakat t iccsanyám első szerelme volt, négy évig osztálytársak voltak a rákóban. :)

MÁR CSAK KÉT ÓRA ÉS JÖN, JÖN, JÖN A KVÍZ!

Nyugdíjas Szektor 2007.09.06. 09:53:40

Kedvencem az volt, amikor azt hiszem Ciprussal (esetleg a görögökkel) játszottunk barátságos mérkőzést és a nagytudásúak a keresztneveket írták ki az összeállításban a vezetéknevek helyett. Így játszhatott ellenünk 7 Jorgosz és 4 Jannakisz.

davidmoyes 2007.09.06. 10:01:41

Nem emlékeztek a legnagyobbra?
Knézy Jenő (szegény) közvetítési stílusát boncolgatták ama nevezetes Izland elleni meccs után.
ÉÉÉÉS.. Asszem volt konkrétan Knézy-Mészőly háború is..
Szerintem ez volt a csúcs

montipájton 2007.09.06. 10:47:29

A mindig mindent nagyon tudó, nagyon cinikus és nagyon kívülálló Jakab Roland Garros József (Népszabi rovatvezető) egyik szokásos publicisztikájában a 6. oldalon vagy kétszer emelte ki, hogy Samuel Eto'o kihagyott 11-ese miatt nem volt ott Elefántcsontpart a legutóbbi vb-n.

Elefántcsontpart.

És sehol egy olvasószerkesztő (az szvsz sose volt a Sport Plusznak), egy korrektor, egy szakértő. Ez így szépen meg is jelent.

Bravó Jakab!

r_magpie 2007.09.06. 10:53:55

Kedvenc sport plusz-idézet: Vándor Kálmán összes.

A rovatának legérdekesebb híreit csokorba kellene gyűjteni, és kiadni díszkötésben. Aztán adni neki valami érdemkeresztrendet. Vagy már kapott?

asztalavisztababy 2007.09.06. 11:12:02

Oooo....a nyeremeny nem lehet inkabb Puhl Sandor meztelen fotoi???

:P

nmmmmm 2007.09.06. 11:36:26

Én vagy 15 éve nem olvasom a Sport pluszt, csak évente egyszer-kétszer, ha kezembe kerül, és akkor mindig konstatálom, hogy időben és jól döntöttem. A közvetlen kiváltó oka egy címlap volt: egy kerítés látszott, meg mögötte egy elmosódott kockaház, a féloldalas szöveg: " A Benkei-villa titka, szögesdróttal, KUTYÁKKAL". A képen se szögesdrót, se kutya. Akkor gondoltam, hogy ami engem a sporttal kapcsolatban érdekel, azt mostantól más forrásból szerzem be. Azóta hébe-hóba belenézek, elképesztő nívótlan és szánalmas. Néhány dolog, amire emlékszem:
- Jónás József nevű újságíró inkognitóban bundázásra akarja bírni a Szombathelyi Haladást, de lebukik;
- Bocsák József pr-cikkei Rácz Sándor és Varga Zolitán védelmében
- Vándor Kálmán tavalyi cikke, amiben megállapítja, hogy többek szerint Japán már megérett egy foci VB rendezésre
- Gyárfás Tamás okos szerkesztői-produceri húzása, amivel teret biztosít a sport iránt érdeklődő és némi íráskészséggel is bíró újságíróknak (Megyesi Gusztáv, Kovács Zoltán stb), akiknek nyilván jól jön egy kis mellékes, és nem fognak a saját fészkükbe csinálni. Meg persze kínos lenne hosszú évek után szembesülni azzal, hogy milyen nívótlan és vállalhatatlan foshoz adják a nevüket, gondolom, két marék mogyoróért.

montipájton 2007.09.06. 11:52:08

Az újság, amelyiknek a hírrovatában minden cím felkiáltójelre végződik! Mint ez a mondat! Például!

Waltner: sérülés!
Mattheus visszatérhet!
Balassagyarmat: hat meccs, nulla pont!

(Ezek csak kitalált címek, de kb. így működik. Az egész lap olyan mint egy nagy ordítás.:-DDD )

nmmmmm 2007.09.06. 12:00:58

A Bocsák persze Miklós.

Gbacsi 2007.09.06. 13:11:17

Volt egy Azeri-magyar válogatott meccs, s elment a kép Bakuból már az elején, s egész idő alatt ősrégi Abba, meg LGT számokat nyomott a TV, ahol 5 percenként feltűnt Bényi Ildikó "ügyeletes tévébemondónő", hírt adva arról, hogy mindjárt lesz kép, meg hang, de aztán mégse. Erről írt Farkasházy egy remek ciket, amin sírva röhögtem, olyan szövegekkel, hogy: "Abba anyók szűzen", meg hasonlók.

Filkor 2007.09.06. 14:54:31

örök kedvenc: "a magyar futball eljovánosodása" - a névadó a kilencvenes évek tehetségesnek se mondott csatára, Jován Róbert (MTK, Vasas stb..)

Filkor 2007.09.06. 15:08:28

bayerzsoltegyfasz commentjéhez még annyit, hogy amellett, hogy nem Elefántcsontpart, hanem Kamerun, nem is Eto'o, hanem Wome (épp Eto'o kezdte el Woméra ráfogni az egészet)

eszembe jutott még zseniális: "A sértődöttség olimpiai bajnoka" - természetesen Mezey Györgyről volt szó vagy három lepedőn keresztül.

cz4eva 2007.09.06. 15:23:58

Gbacsi,

én is épp arra a cikkre gondoltam.
Úgy kezdődött (és úgy is végződött): hogy "Mákgubó, dió, mandula, makk" (vagy valami ilyesmi, a mákgubó meg a makk biztos) - mert akkor ilyen őszies volt a "reklám" felirat az m1-en. Nagyszerű cikk volt, meg az a közvetítés se semmi, amikor beadták az időjárás jelentést valahonnal Kijevből vagy fene tudja honnan... :)

Bocsák stílusát amúgy imádom, s nemcsak a cikkeiben, A Császár és utána a sötétség c. könyve pl. nagyon jó olvasmány...

pitemeister 2007.09.06. 16:32:58

Bosszantó, hogy a 11-es rovatban nem nagyon egyeztetik a kérdéseket. Ezért aztán, sokszor a 11 újságíró fele ugyanazt a kérdést teszi fel. Vannak jó fej interjúalanyok, akik az ismétlődő kérdésekre megpróbálnak mindre valahogy máshogy felelni, nyilvan egyforma mondanivalóval. Viszont, akik unják és kopipésztelnek, akkor nagyon dühös tudok lenni, hogy a szerkesztő nem képes továbbítás előtt végigfutni a kérdéseken. Persze Riskó bácsi itt is hozza a formáját. Ezért lesz aztán a rovat 11-en 11-et helyett 11-en 20-at. Fél oldalon keresztül sorolja a baromságait. Hasonló van a "Nálunk minden pálya szabad" rovatban is. Megkérdezik az okosokat, hogy adott esetről mi a véleménye, erre bedobja a "nem hiszem, hogy az én tisztem eldönteni", vagy "a csapat összeállítása az edző dolga" frázisokat. A fenébe, hisz azért tartják, és gondolom fizetik, hogy mondja meg, Ő miként látja a szitut.
Kár, hogy nem volt kicsit több idő "felkészülni". Rengeteg idézetet lehetett volna összeszedni az idők során.
Jut eszembe, pár éve a magyar NB1-es meccsek után -10 és +10 közti skálán értékelték a játékosokat. Az tetszett, mondván, egy kiugró, mondjuk 7-es osztályzat nem ugyanazt jelenti egy magyar meccsen, vagy egy olasz bajnokin. Aki az adott héten itthon jól játszott, kapott egy 2-est. Kb ennyit ért volna a produkciója az európai elitligákban.
Még gondolkodom, és próbálok keresni pár idézetet, aranyköpést.

P.

the real 2007.09.06. 16:55:44

Én az utóbbi évtizedben úgy háromszor vettem meg, mindannyiszor úgy hagytam abba, hogy "esküszöm összeírom a hibákat és elküldöm nekik". Aztán mégsem. Minek!? Ha egyetlen tárgyi tévedés, egyetlen elütés sem lenne benne, akkor is megmaradna a "stílusa". Szóval szerintem lehetetlen kiemelni belőle egyetlen idézetet.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.07. 00:19:41

nmmmm

A japános cikk tényleg csúcs, ezt elfelejtettem, talán azért mert VK többet téved, mint nem. De tényleg a "mindentvivő" volt!:)

Arról még nem is beszéltünk, hogy mennyire lazán megy nekik a kis benfenntes történetek mesélgetése, pusztán monogramokkal - amelyek sokszor kitalálhatóak-, vagy teljesen név nélkül.
Ilyet komoly újság nem csinál, ők viszont többször eljátszották már.

pitemeister 2007.09.07. 06:53:18

habitang, erről a bennfentes dologról jut eszembe. sehol a világon nem ennyire szupertitkosak a focisták szerződései, fizetései. A Sport Plusznál persze mindig van egy példány, és azt nem fél használni. Pl. mikor berakták az újságba, hogy a Tóth Norbi 40 M forintot kereshet abban a másodosztályú Vasasban, aminek ráadásul elég ehhez a középmezőnyben végezni és csak pár meccset nyerni. És ehhez szépen ott díszelgett a T.N. szerződése. Hogy ez mennyire van rendben , nem tudom, mindenesetre sosem hallottam, hogy valaki emiatt perelt volna. Vagy ott volt az a 10 évvel ezelőtti fax, amit az UEFA / FIFA küldött a Mezey Gyuri bácsinak arról, hogy a pro liszensz ráér 10 év múlva. Gyurrika meg adott rá két évet pályakezdőtől proig.

P.

darkopancsev 2007.09.07. 08:45:25

Álljunk meg egy pillanatra .... talán inkább kedvenc nsf idézeted, ez is lehetne akár..
mindenesetre azt hiszem, maga a téma érdekes.
A kislakat vagy bocsák feltehetően nagyságrendekkel többet tud a fociról, mint az ideirogatók nagy többsége, persze ez nem baj. Én azt hiszem, a sportplusznak fontos szerepe volt a 90es évek elején, valamint meglepetésre nem is olyan régen, amikor a matthaus időszakban kellett megőrizni a normális és reális hangot a népnemzetisport+rtl seggnyalással szemben. Más kérdés, hogy a szinvonal valóban leromlott, persze azért még mindig inkább megyesi gusztáv mint ... ööö nem is tudom senkinek a nevét pl a népnemzetisportból ma már. A szinvonal esése egyébként szorosan összefügg a magyar foci kimúlásával. Mit lehet írni arról, hogy reac-paks 300 néző ... Tulajdonképpen csoda, hogy létezik még a sportplusz, szerintem szükség van-lenne ilyesmire. Azért sok mindent csak a sportplusz írt meg, én multkor véletlenul megvettem évek óta először, és ott közölték, milyen tolvaj szerződéseket kötöttek pl, bozókyék. De itt olvastam anno arról is, hogy egy bizonyos báró hogy veszi meg a telkeket, ahol focipálya volt és hogy adja el benzinkutnak, stb. Szóval igazi tényfeltáró ujságirás nincs sportsajtóban (sem), a sportplusz legalább megpróbált valamit. A stilus, a minőség leromlott, egyetértek.

Gbacsi 2007.09.07. 08:57:46

cz4eva,

tényleg, "mákgubó, dió..." s megjelenik a képernyőn Bényi Ildikó "ügyeletes tévébemondónő".. :) Remek volt.

Illetve az oknyomozó riportjaikat is szerettem, mikor keresték Bácsi Sanyit, mi lett vele, Kellert, hogy miért nem beszél a nyomorban élő apjával, volt talán cikk egy Nagy Péter nevű BVSC-s középpályásról, aki vallási okok miatt egyszercsak abbahagyta a focit, pedig nem volt rossz, meg ilyenek.

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.07. 09:00:55

pitemester

Szerintem az úgy szólt, hogy tíz év múlva ráér a kötelezvény, nem pdig úgy, hogy tíz évig kell oktatni a delikvenst. Persze lehet, hogy félreértek valamit.

darkopancsev

Tényleg éredekes, hogy akkor Bálint húzásán még mindenki felháborodott, míg ma már mindenki TUDJA, hogy ez bizony így működik... Persze, nem így kellene neki, de az biztos: ma már azért hülyéznének le ugyanazak, ha kiritizálsz hasonló tranzakciókat:)

ettumifilii 2007.09.07. 10:25:29

off egy picit de: amúgy az ns se sokkal jobb manapság pl. "nagy kő eshetett le a real szurkolók szívéről amikor megtudták h a Real madrid B-be igazoló Szalai Ádám, nem barca drukker"..vagy...
A magyar bajnok DVSC-Tevát a bl-ben 1-0ás összesítéssel megverő svéd Elfsborg együttesének következő bl-beli ellenfele a Valencia leigazolt" ....eztmegazt

habitang · www.nst.blog.hu 2007.09.07. 10:46:40

etumlifilli

Tök jogos az NS kritika, minden tekintetben zuhan a színvonala. Mondjuk az is lehetséges, hogy korábban sem volt sokkal jobb, csak kevésbé voltak hozzáférhetőek az olvasó számára a külföldi újságok és weblapok, mint referenciák, nem?

Amúgy éredekes módon velük kapcsolatban egy szinte jelentéktelen apróság miatt szoktam a leginkább tépni a hajamat. Ha Romarioról írnak bármit - és egy időben kb napi rendszerességgel tették-, minden egyes alkalommal nem tudták megállni, hogy le ne írják:

"..a "Baixinho" (Kicsi) becenévre hallgató csatár.."

Volt, hogy bojkottáltam a lapot csak emiatt. Persze erre mindenki szarik, de nekem jól esett.:)
Már várom, hogy visszavonuljon a "Kicsi", annyira idegesít!:)

neeskens 2007.09.07. 12:03:46

Volt egy rovat régebben,azt hiszem,Füles - a pályákon beszélik... volt a címe.
Na ebben volt egy rövid hír,ami arról szólt,hogy Kuttor Attilának fia született.Kuttor köztudottan a Kutya becenévre hallgat,mi más is lehetett volna a cikk címe:
MEGSZÜLETETT A KISKUTYA!

BruceWayne 2007.09.07. 12:46:55

"A beküldők között Bede Ferenc játékvezető meztelen fotóit sorsoljuk ki." nehéz lehetett megszerezni :-)

Azt hiszem egy 2-3 évvel ezelőtti DVTK-MTK meccshez köthető minden idők valószínüleg legfrappánsabb Bedés beszólása:
"Bede! Sz*pd le apád!!!"

nagyon kész

pitemeister 2007.09.07. 12:57:35

habitang

jaja, valami olyasmit akartam kihozni. arra adta a 10 évet, hogy kötelezővé tegyék a tagországok a pro diplomát profi csapatok élén. Nálunk Gyuri bácsi ezt elfelejtette közölni, és adott 2 évet az egész edző brigádnak, hogy megszerezze.
Annyit akartam csak ebből kihozni, hogy abban az esetben is megszerezték és közzé tették a faxot.

Nekem egyébként Bocsák a nagy kedvencem. A könyveit is igyekszem elolvasni. Lakat könyvét is olvastam, jobb imádom hallgatni, olvasni a régi idők focis sztorijait. Kár, hogy vasárnaponként nem ezeket meséli, hanem színészek vállát veregeti a reggeli műsorban. Ezért tényleg kár, mert az ottani ténykedését nem bírom nézni / hallgatni.

asztalavisztababy 2007.09.07. 13:00:10

Ha mar meccsek alatti beszolas: en kb 10 eves, Vasas palya, akkor meg ott jatszott Claude aki erosen fekete srac volt ugye. Egy (a sok kozul) kihagyott helyzete utan borizu hang vhonnan a tribunrol: "Claude, mennye' inkabb banant szedni!"

Meszoly mester szelleme orok :))))))

MiKeyRuLeS 2007.09.07. 14:52:07

darkopancsev, én annyira nem lennék biztos abban, hogy Bocsákék többet tudnak a fociról, mint a fórumozók többsége.

Elég, hogyha a konklúzióikat elolvasod, és rájöhetsz, hogy mindig bizonyos érdekek mellett húzódnak az érveik, mintha mindig valaki megbízásából hoznák a cikkeket. Sokszor a józan ész és a sport, illetve újságíró szakmamegcsúfolásával.

Hogy Gyráfás a tulaj, akkor is megtudhatjuk, ha csak a munkásságát (eb rendezés) és az MLSZ-t elemző cikkeket elolvassuk. Seggnyalás a köbön.

the real 2007.09.07. 16:03:18

Én is szerettem Lakat könyvét (Apám regénye). Meg is vettem drága pénzért, amikor megjelent. Tavaly elkezdtem újraolvasni, kb. a 30. oldalnál leraktam, és nem vettem többé a kezembe, nem is fogom. Sokat változik az ember ízlése 10 év alatt...

Rait 2007.09.07. 19:40:58

Az egyik alja mindenképp az volt , amikor még a 80as évek elején Jónás József és Kutasi Róbert bundával akarta provokálni az akkor még első osztályú Csepel(?), a próba megbukott, a 2 dilettáns repült.
Azóta persze mindketten az erkölcs bajnokai, Jónás rendőri újságíró, míg Kutasi különösen Simon Tibi halálakor brillirozott.
A lap egyébként Bocsák (ír még oda?) és persze Lakat T. miatt értékelhetetlen.

Rait 2007.09.07. 19:41:29

........Csepelt.....

biohouse 2007.09.11. 23:35:08

Valamikor 1998-ban hagytam abba e remek termék olvasását, amikor még azt számoltam egy újság elolvasásakor, hogy hány perc szórakozást kapok az újság áráért. ( A HVG a nyertes) A Nemzeti Sporttal összevetve így nyert a S+, mert kb 1 órát sikerült vele eltölteni, az NS 15 percével szemben. Nekem is az tünt fel, hogy szakmailag mennyire nullák ezek az emberek (Vándor Kálmánnal az élen), igaz akkor én kb 100 csapat felállását tudtam fejből, és ez ma már jó ha csak 10.
Azóta használok kb internetet, és a minap eszembe is jutott, hogy elolvasom az online verziót , de nem találtam...
Azt tudja valaki, hogy Gyárfás hogy gazdagodott meg?

grigorij (törölt) 2007.09.12. 12:57:58

Nincs mit írni! A megjelenésétől kezdve vettem-olvastam... Oszt úgy 10 éve már csak egyszer-egyszer, manapság pedig nem vagyok hajlandó kézbe venni! Egy korábban szólóval értek egyet: sokat változik az ember ízlése 10-15 év alatt!
Egyébként akkor szoktam le róla, amikor Bocsákék elkezdték azt a fajta "oknyomozós", bulváros riporterséget, hogy "ÚGY HALLOTTUK" meg, hogy "AZT MESZÉLIK"... És ha valaki nem akart szóbaelegyedni velük, na azt rendesen kiszerkesztették az előbbi módszerrel! És a Gyárfás-Lakat-Bocsák hármas nincs tekinttettel semmiféle jogra (személyiség, közszereplő stb.), ha valaki nem tetszik nekik, azt lejáratják!
Szóval nem érdemes ezt a szemétlerakó lapot még cikizni sem!

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2007.11.04. 12:07:02

A galascheki futómennyiséget még spori is legyalázta. Mit nem adnék annak a számnak a scanjéért, sokan máig nem hiszik el nekem az ott olvasottakat.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2008.10.08. 19:33:40

"A magyar futball eljovánosodása" cím jól jellemzi a kilencvenes évek közepi Sport pluszt: hogy vitriolos stílusban voltak képesek megmutatni, mi van a kulisszák mögött, miből is áll a labdarúgás valójában, amio nyilvánvalóan sokkal több, mint hogy hétvégente "egymásnak feszülnek a csapatok". Akkor ezt szerettem benne.

Volt egy Kárpáti (?) vagy hasonló nevű szerző, nem sportújságíró, kegyetlen humorral tudott írni a korszak szánalmas MTK-járól - mint régi Hungária körúti drukker -, a fenti cikket is ő jegyezte, és abban vagy egy másikban taglalta Talapa János (van-e, ki e névre még emlékszik?) hosszú és eredményes pályafutását. Arra a kifejezésre emlékszem a szövegből, hogy "Talapa, a haza futballburleszk első számú képviselője".
(Annyira röhögtem, hogy kölcsönadtam egy barátomnak is az újságot, hadd nevessen ő is - azóta sem adta vissza... Borzasztóan sajnálom, bárcsak beszkennelné valaki.)

Meg még egy cikk jutott eszembe nemrég, mikor Sallói István a DVTK menedzsere lett, elő is szedtem, arról szólt, hogy az előző évtized közepén az akkori (egyik) legjobb magyar focista hogyan tölti a hétköznapjait. Két oldalon vették végig, hogy felkel délelőtt, elvan, kimegy edzésre, egy-más óra lötyögés, utána haza, ebéd, biliárdszalon, kocsma, disco, ilyesmi, megint elment egy nap. És ez az élvonal csúcsa: menő csapat, válogatottság, gólkirályi cím.
süti beállítások módosítása