Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Szerdai jóslatok - Európa már megint selejtez

2007.06.06. 03:07 Bede Márton

Alaposan megszopattuk magunkat a hétvégi EB-selejtezők tapasztalatait összegző cikkel. Ha egyszer úgy van, ahogy mondtuk – márpedig természetesen úgy van! -, tehát hogy ennek a kvalifikációs rendszernek semmi értelme, akkor hogy csináljunk kedvet a szerdai rundhoz? Ami annyira nem érdekel senkit, hogy például Xavi (Telesport-nézőknek Hernandez) inkább összeszedett egy sárgát a lettek ellen, hogy a Liechtenstein elleni meccset ki kelljen hagynia és utazhasson haza Barcelonába készülni az Espanyol elleni hétvégi derbire. Aztán rájöttünk a megoldásra: inkább azt mondjuk el, melyik meccseket nem érdemes megnézni, nehogy a hű futballbarátnak elmenjen a kedve ettől a csodálatos sporttól.

A csoport: Kazahsztán-Azerbajdzsán, Finnország-Belgium, Örményország-Lengyelország
Posztszovjet tragédia, eccerű munkásfutball, érdektelen tiszteletkör. Ezek alapján vajon ki kapcsolná be a tévét, ha bármelyik meccset is közvetítenék Magyarországon? A finn-belga még papíron lehetne izgi, de a finnek soha, sehova nem jutnak ki, a belgák meg olyan rosszul kezdték a csoportmeccseket, hogy már semmi esélyük a továbbjutásra. A lengyelek, akárcsak az utóbbi X világversenyen, most is az elsők közt jutnak ki, hogy elsőként is menjenek haza. A második helyért küzdő szerbek és portugálok meg pont most pihenhetnek. Ugye egy kazah-azeri olajderbiről nem kell senkit lebeszélnünk?

B csoport: Feröer-szigetek-Skócia, Franciaország-Grúzia, Litvánia-Olaszország
Itt viszont már nem csak a meccsek érdektelenek, hanem eleve maga a csoport is. Úgyis az olaszok és a franciák mennek tovább, bárhogy kapálóznak mögöttük a skótok és az ukránok. A még mindig rendkívül öreg négerekkel felálló franciák pont ugyanúgy kicsikarják most is a minimális győzelmet, mint a fejben már rég nyaraló olaszok. A két alkoholista csapat meccsének pedig még az előző körben volt presztízsértéke, de a skótok egy sima 6-0-al megbosszulták a néhány évvel korábbi megalázó döntetlent, úgyhogy itt sem történik majd semmi érdekes.

C csoport: Norvégia-Magyarország, Bosznia-Málta, Görögország-Moldova
Miután vasárnap a bosnyákok megverték a törököket, ez a csoport akár izgalmas is lehetne, ha nem pont három ilyen dögunalmas, teljesen hazai lejtésű meccs jutott volna erre a fordulóra. A másik két mérkőzést talán az minősíti a legjobban, hogy még mindig a mienk ígérkezik a leginkább kiegyenlítettnek. Már úgy értve, hogy azok egyáltalán nem kiegyenlítettek, a mienk meg csak simán nem kiegyenlített.

D csoport: Németország-Szlovákia
Most elkezdhetnénk arról írni, hogy a szlovák egy kényelmetlen kis csapat, amelyik bárkit meglephet, de hát kit tudnánk becsapni? Aki ért a focihoz, az úgyis pontosan tudja, hogy ha már nem is mindig, de itt mindenképpen nyernek a németek.

E csoport: Andorra-Izrael, Horvátország-Oroszország, Észtország-Anglia
Először is szögezzük le, hogy annyira azért ez a csoport sem izgalmas. Hiába bénáztak eddig az angolok, a végén simán továbbmennek, ez az észt séta után már csak egy meccsük van idegenben. Azt viszont nem lehet letagadni, hogy a horvát-oroszon van miért izgulni, a második hely köztük dől el. Végre egy jó meccs! Amit a hazaiak nyernek meg, ezzel nagyon közel kerülve a továbbjutáshoz.

F csoport: Svédország-Izland, Liechtenstein-Spanyolország, Lettország-Dánia
Ugyanaz, mint a C esetében: egy izgalmasan alakuló csoport halálosan unalmas és borzasztóan kiszámítható három meccse. Az izlandi foci néhány év töretlen fejlődés után megtorpant, Liechtensteinnek inkább a vatikáni ifi ellen kellene próbálkoznia, a lettek meg akkor sem jutnak ki még egyszer EB-re, ha a dánokat diszkvalifikálják a hétvégi balhé miatt

G csoport: Bulgária-Belarusz, Luxemburg-Albánia, Románia-Szlovénia
Ne mondja nekem senki, hogy ezek a ravasz balkániak meg szlávok nem intézték valahogy el, hogy minél kevesebbet kelljen utazniuk, és egy csoportba kerüljenek... Az elején még úgy nézett ki, hogy a románok és a bolgárok küzdenek majd a második helyért a hollandok mögött, de már eléggé az előbbieknek áll a zászló, a szlovének meg gyorsan az első két meccsükkel kiírták magukat a versenyből. A Luxemburg-Albániát viszont legszívesebben a helyszínen izgulnánk végig, ordítva szurkolva a hazai sikerért.

5 komment

Címkék: üveggömb eb 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr7393472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agymosott 2007.06.06. 08:48:34

Lichtenstein azért nem is olyan rossz. Az előző selejtezősorozatban oda-vissza verték Luxemburgot, pedig azok majdnem félmillióan vannak, ők pedig tizedannyian sem. A portugálokkal is ikszeltek, és azok után, hogy a mostaniban meg már a letteket is leverték, a spanyolok és szurkolóik akár még idegeskedhetnének is.

SWExile 2007.06.06. 09:38:54

Na már megint ez a csoportokba osztogatás. Tegyük fel, hogy a Kazahsztán Azerbajdzsán "rangadó" a 4. csoportban mondjuk a semmit nem érő 8. helyért zajlana. Na hát úgy aztán tényleg sokkal izgalmasabb lenne. És még ha hozzá vesszük, hogy valami semleges helyszínen, mondjuk Andorrában játszanák, akkor még a stadion is üres lenne. Így is úgy is lesznek unalmas meccsek csak így legalább mondjuk Lichtensteinnek megadatik, hogy tét meccsen játszon Spanyolországgal vagy bárkivel, főleg hogy ti még a barátságos meccseket is betiltanátok.
Mindenesetre itt vann elszán fiaink meccs előtti nyilatkozata:
videa.hu/main.php?page=play&v=nZywyXwbz3CEgLln

Persze az kétes, hogy komolyan is gondolják

muhi 2007.06.06. 09:55:05

A kérdés csak az, hogy az angolok megint elkapják a spanyolnáthát és görcsölnek a béna észtek ellen, vagy átgázolnak rajtuk? És görcsölésnek vagy átgázolásnak számít egy 0-2, mondjuk 14 angol és 5 észt kapura lövéssel?

Weiss 2007.06.06. 15:17:39

xavi sargalapjahoz zarojelben: iniesta es puyol kimenot kapott, mig casillas es sergio ramos kezdo lesz. khmmm

darkopancsev 2007.06.06. 17:19:22

az angolok igenis vannak olyan balfékek, hogy ebbol a csoportból nem mennek tovább. Még megy hozzájuk a (szintén örök-töketlen) orosz csapat és persze a horvátok is. A lengyelekhez meg annyit, hogy igaz, hogy kijutottak az elmult 2 VBre, de EBre még soha, még a legendás nagy csapataikkal sem !
A németszlovákban sem vagyok annyira biztos, ARD adja, asszem azt nézem (sport2m nincs...). Egyébként a mi csoportunkra eddig nem a kiegyenlitettség volt jellemző....Spanyolok meg be vannak sz...va, hogy a 3 pontot a svédek kapják, az nekik nem jó. Bár én még mindig alig hiszem el, hogy é-irország ilyen jó..szerintem botlanak még ők.
süti beállítások módosítása